callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Secretary

Kategori: Allmänt

Hola amigos/as!
Hur är läget med er? Jag är lite trött men ganska lycklig. Hihi!
Jobbade för första gången som läkarsekreterare på akuten idag. Det var toppen.
Jag kom dit lite mer finklädd än vanligt och intog min plats i en skön stol vid fönstret.
Sedan fick jag ett headset och i det hörde jag alla dessa ljuva stämmor med vilka läkarna dikterade sina diktat. Det jag hörde skrev jag in på datorn. Det gick ovanligt bra tyckte jag och dagen gick verkligen fort. Hon jag hade till min hjälp var supersnäll och förutom att svara på mina 100 frågor berättade hon lite om sitt kärleksliv och fredagsplaner. Jag älskar öppna männniskor.
Ett litet tips till alla blivande doktorer där ute, det är ingen tävling i att säga så många ord som möjligt på en minut när ni dikterar, take it easy och säg gärna de där extra krångliga läkemedelsnamnen extra noga!
Efter 8,5 timme på jobbet åkte jag till Frölunda för att träffa en tjejkompis. Vi snackade och såg på några avsnitt Sex & The City. Det var soft.
Sedan åkte jag hem och har alltså varit ute i ca 14 timmar idag. But I like it. Efter allt hemmasittande tidigare i höst gillar jag att det händer lite på jobbfronten och God I need that money!
Imorgon ska jag köra ett 24 timmars pass på mitt gamla jobb. Det blir nog nice. Ska träffa en kompis innan för en snabbfika på stan. Man behöver umgås lite med någon innan man ska vara instängd på jobbet större delen av lördagen och delar av söndagen.
Nu blir det snart sängen.
Ha en trevlig helg!

Wish list!

Kategori: Allmänt

Hej! Fick för mig att göra en Christmas wish list!
 
En svart frotte badrock.
 
Presentkort på träningskläder
 
 
 Mysig pyjamas
 
 
Biobiljetter
 
Sköna Shepherds tofflor
 
 
Visst är jag mysig? hihi!
 
 
 
 

Tråkblogg

Kategori: Allmänt

Hallå pojkar och flickor!
Jag känner att min blogg lider av att jag lever så tråkigt just nu.
Idag tex har jag gått upp, lagat mat till matlådor ( pastasås med kassler, yum!) och promenerat till jobbet. Sedan jobb i ca 6 h (kort pass) och promenad hem. Ni förstår det är mest jobb och inte så mycket annat just nu.
Kände mig duktig idag med 2 promenader på 40 min var. 
Nästa vecka ska jag iaf träffa kompisar några dagar och bla gå på julfika med mina gamla klasskompisar. Men den här veckan är det helt dött. Tror inte ni vill se en bild till på vad jag har ätit el vilken film jag har tittat på. Haha!
Nä vi får hoppas på bättring. Just nu har jag fikat, lussekatt (er) och en kopp apelsinté, gott!
Är sjukt sugen på att baka äppel och kanelmuffins men jag tror inte man ska sätta igång med bakning så här sent.
Imorgon ska jag till Sahlgrenska för första gången och leka läkarsekreterare. Hoppas det är roligt!
Okidok! Vi hörs hör ni!
 
Är det så här man ska se ut som sekreterare???
 
 Jag kommer snarare se ut så här!!!!!
 
 

Zzzz.....

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag somnade kring 2.00 inatt och vaknade 6.00 imorse så nu är jag lite trött. För övrigt hade jag en jättebra dag på jobbet. Jobbade med en tjej som är en solstråle. Trevligt med snälla kollegor när man är på ett nytt ställe.
Efter jobbet blev det storhandling och sedan kom jag hem och åt en enorm sallad.
Sedan såg jag en urmysig film som heter Caramel. En riktig mysfilm som handlar om några väninnor som har en frisörsalong i Beirut. Supervacker arabisk filmmusik.
Gud vad jag längtar efter varmare breddgrader, inte så mycket vädret utan just atmosfären.
Imorgon jobbar jag kväll och ska försöka komma iväg till gymmet innan jobbet. Nu var det tyvärr flera veckor sen jag tränade, sådan periodare jag är!
Nu tänker jag faktiskt gå och lägga mig även om det är skittidigt. Jag är bara så trött.
Vi hörs!
 
Mums men gud vilken enorm sallad det blev!
 
Mysig exotisk film!
 
 

Bad teacher och Sleazeballs

Kategori: Allmänt

Hola!
Läget? Här är det lugnt. Sista lediga dagen innan jag börjar jobba järnet. Kommer inte ha mycket fritid framöver eftersom jag har tackat ja till 2 olika extrajobb men det blir nog bra.
 
Jag var till bibban idag och tittade bland deras filmer och blev förvånad när jag såg att de hade filmen "Bad teacher" med Cameron Diaz som jag har velat se länge. Hon är bara så grym, man blir glad bara av att se henne. Så den filmen lånade jag.
Den var ok, rätt rolig men inte super. Jag ger den en 6:a utav 10. Nu har jag iaf sett den.
 
Annars har jag varit hos frissan idag och fixat mitt face (ögonbryn etc) så nu ser jag ut som en människa igen. 
Jag älskar min frisör, hon är strax under 50 år och ett energiknippe. Hon har alltid massor med kunder, jobbar ensam och är så himla positiv varenda gång jag träffar henne. Hon har dessutom en åsikt om allt och man kan diskutera allt mellan himmel och jord med henne. 
Jag har gått hos henne i säkert 3 år och kommer fortsätta med det.
Salong Damon på Vasa Kyrkogatan. Billigt är det dessutom.
 
Till middag gjorde jag en god sallad, jag var så bra att göra sallader förr men inte gjort det på ett tag. Det är ju gott, nyttigt och går superfort att göra. Lussekatterna jag åt efteråt till en kopp te var mindre nyttiga!
 
Jag ska klaga över en sak tänkte jag. Killar som är sjuka i huvudet. Tyvärr dyker det upp sådana då och då.
Idag kontaktades jag på facebook av en gammal räv. Han är veterinär och säkert en bit över 40 år. Jag vet att en tjejkompis till mig var ute med honom en gång och att hon i sin tur kände folk som han hade dejtat.
Han skrev till mig att han sett mina bilder och de var fina och han ville veta mer om mig. Facebook är liksom ingen dejtingsajt så lägg av! Jag blir upprörd men bryr mig inte ens om att svara. Orkar inte med sådana typer.
Japp, det var det om sliskbollar på nätet. Se upp tjejer!
Nu ska jag fortsätta softa innan jag ska lägga mig och vila för sen blir det 7 dagars jobb inklusive ett mördande nattpass.
Vi hörs!
  
Hade velat se den länge!
 
Middagen
 
 
 
 

Svåra val

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var jag ledig. Det verkar dock vara slut på min lediga period. Idag ramlade jobben in och resten av veckan ska jag jobba på 3 olika ställen. Kors!
Idag var jag och pratade med en person på universitetet som har hand om studenter som vill göra sitt projektarbete utomlands.
Det var ett givande samtal även om det förvirrade mig lite. Jag vill nämligen åka till Indien för mitt projekt. Han hade förutom Indien ett annat förslag till mig och det var Tajikistan. Ett land jag inte vet ett jota om. (tyvärr)
De pratar tydligen persiska där vilket betyder att jag skulle förstå dem prefekt.
Så idag har jag tänkt och tänkt och tänkt lite till. Jag har ringt X antal samtal och pratat med olika människor och frågat om råd.
Jag ska maila den här personen ikväll och lämna besked om vilket av länderna jag vill åka till så han kan skaffa mig en handledare där.
Även om valet är svårt så ska det bli sjukt kul att få resa och komma bort. Sammanlagt är man borta i 8 veckor. Yippie! Men det kommer ske först hösten 2013.
Annars har jag lagat linssoppa. Soppor är The shit nu i vinter. Det finns inte bättre, enklare och nyttigare mat än goda varma soppor just nu.
Jag har kollat på programmet Babel på SVTplay och fått boktips och reserverat 3 böcker via stadsbibliotekets hemsida.
Länge leve bibliotek som gör att vi läsgiriga får vårt lystmäte utan att behöva betala en enda krona! Love it!
Jag känner mig som en äggsjuk höna nu eftersom jag måste göra valet för projektarbetet ikväll. Bäst att jag går och trycker lite till innan jag mailar honom men jag tror att jag redan har valt ett av alternativen.
Vi hörs!
 
God och enkel linssoppa!
 
Mumbai i Indien
 
Dushanbe i Tajikistan
 

Bra dag och Hello Kitty

Kategori: Allmänt

Hej!
Vad skönt det är att lägga sig innan kl 12.00 på natten och SOMNA direkt och vakna upp kring 9.00 pigg och glad!
Jag har haft svårt att somna på nätterna och vänt på dygnet på sistone. Men igår var jag så trött när jag kom hem från jobbet så jag somnade gott. Hoppas jag kan fortsätta så!
Idag ska jag röja lite här hemma och sedan ska jag till universitetet och möta en person som ska hjälpa mig med mitt blivande projektarbete som vi ska göra termin 10. Jag vill jättegärna åka till Indien för arbetet och det verkar inte helt omöjligt.
Idag tänkte jag skriva om en bok jag har läst som heter "Hello Kitty måste dö". Det var en bok jag såg i bokhandeln och blev riktigt intresserad av. Den verkade rolig och vrickad och börjar så här:
 
Alltihop började med att jag upptäckte att jag saknade mödomshinna.
En vecka före min tjugoåttonde födelsedag bestämde jag mig för att ta min egen oskuld med en silikondildo insmord i tvåprocentig Xylocaingel.
Silikondildos är bäst. Fasta,lena, lätta att rengöra, och framför allt är de kokbara. Vi kineser älskar att koka saker. Ätpinnar, tekoppar, kastruller och stekpannor, och i synnerhet vårt dricksvatten. Ingenting hamnar i våra kroppar utan att först ha kokats.
Silikondildos är också det idealiska alternativet för allergiker.
 
Boken är Angela S.Chois debutroman. Hon är en ung författare som lämnat juristyrket för att skriva böcker. Hon är kinesisk-amerikanska.
Jag älskar vanligtvis böcker skrivna av författare som har 2 olika kulturer. Det är kul med anekdoter från en annorlunda kultur som tex den kinesiska.
Jag hade höga förväntningar på den här boken. Jag trodde den skulle handla om en ung tjej som försöker gå emot gamla traditioner osv.
Därför blev jag förvånad över vilken vändning boken fick. Huvudpersonen söker till en hymenrekonstruktionskirurg för att återställa den saknade mödomshinnan. Av en slump råkar denna kirurg vara hennes barndomsvän. En ursnygg kille som är lite galen.
Resten av boken handlar om en serie mord som utförs och inte så mycket om nämnda mödomshinna.
Jag tyckte inte om den här boken. Jag förstod inte riktigt vad den hade för budskap. Antar att den handlar om att ta sitt öde i egna händer fast på ett väldigt vrickat sätt. Huvudpersonen verkar dessutom vara någon sorts pyskopat.
Nu har jag iaf läst den och slipper sucka över den i bokhandeln. Jag är glad att jag lånade den på biblioteket eftersom jag inte kommer att läsa om den.
Vi hörs!
   
Gjorde mig lite besviken.
 
 

24 h

Kategori: Allmänt

Hej och hå!
Jag sitter här lite skakig i morgonrock och skriver.
Jobbade ett 24 timmars pass igår-idag med sovande jour och jag sover aldrig nånsin bra på jobbet så idag är jag rejält trött.
Själva jobbet gick bra och jag föredrar faktiskt att jobba ett långt pass och få in lika mycket tid som 3 vanliga dagpass. Jag var på mitt gamla jobb där jag har jobbat 4 somrar och mycket helger och högtider så jag känner mig väldigt hemma där.
Det är ett ganska speciellt ställe, ett LSS-boende med brukare som har olika psykiatriska diagnoser. Genom åren har de blivit som en liten familj och det är faktiskt mysigt att jobba där.
Jag är lite tom i bollen just nu så vi får höras senare typ imorgon!
Ha det bra tills dess!
 
 
Så här känner jag mig just nu.
 
 

Lugna fredag

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Idag var jag på Sahlgrenska och lämnade in ett gammalt papper med underskrifter. Nu är jag helt ikapp med plugget och får börja igen i vår. Det ska bli skönt, att ha något vettigt att göra och stadig inkomst.
Jag promenerade hem från sjukhuset och pratade i tel med en vän hela vägen.
På kvällen lagade jag en kycklinggryta Persian style med saffran och gurkmeja. Den blev faktiskt bra. Jag gillar att laga mat. Johan var här och käkade middag och sedan såg vi världens sämsta film Sökarna från 93. Fyfan, sämre film får man leta efter.
Nu ska jag snart lägga mig och läsa lite i en smårolig bok som heter "Hello kitty måste dö".
Imorgon ska jag jobba ett mördarpass på 24 timmar med sovande jour på mitt gamla jobb. Det ska bli roligt för jag har inte jobbat där på ett år.
Vi hörs!
 
 
Världens sämsta film. Se den inte!
 
Så glad man kan vara!
 
 

Strindberg

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har precis läst ut August Strindbergs "Giftas".
Strindbergs verk kanske anses svårlästa och gamla och dammiga men den här boken av honom imponerade på mig. Språket är faktiskt inte alls krångligt och man tar sig ganska lätt igenom dessa 264 sidor.
"Giftas" är skrivet 1884 så det är en herrans massa år sedan. Boken handlar om äktenskapet. Den består av korta berättelser om olika sorters äktenskap.
Strindberg verkar inte ha haft något till överst för denna lagliga form av förening och jag kan ärligt talat förstå honom.
På den tiden handlade äktenskapet mycket om ekonomi. Eftersom kvinnorna inte yrkesarbetade så var de tvungna att gifta sig med någon som kunde försörja dem.
Många gånger var alltså giftermålet en ekonomisk överenskommelse.  Jag kan förstå att detta kan kännas bittert för en man eftersom han vals av sin framtida hustru för sina pengars skull och inte utav kärlek.
 
Jag tycker Strindberg är cool som vågar motsäga dåtidens normer i denna bok. Mycket han skriver var säkert inte alls självklart på den tiden. Jag ser honom lite som Freud inom psykologin. Mycket av det han sa verkar ju mossigt idag men han var den första som iaf hade en avvikande idé som startade något.  
Han kritiserar äktenskapet som fenomen och hur samhället är uppbyggt, att halva befolkningen jobbar medan den andra halvan sitter hemma. Han lyfter också fram omöjligheten i att ett förhållande ska fungera med tanke på dessa ojämlikheter mellan parterna.
Strindberg är känd som en kvinnohatare, antifeminist. Jag håller inte riktigt med om detta. Han tycker trots allt att kvinnorna borde få rösträtt etc. (vilket de inte hade på den tiden.)
Han kritiserar samhället och faktiskt ojämlikheterna mellan könen som leder till problem i äktenskapliga förhållanden.
 
Man får ju tänka på att detta är ca 130 år sedan och om hans argument  känns rostiga så är det inte så konstigt. Han verkar ha sett problemet med ojämlikheter men han har inte någon ordentlig lösning på dem. Han är nog mer rädd för reformer och förändring än hatar kvinnor. Han verkar dessutom vara hemskt fäst vid att kvinnor ska föda barn. Barnlösa kvinnor beskriver han som något beklagligt. Jag undrar vart detta kommer ifrån?
Jag får vibbarna att Strindberg var en ganska olycklig människa när det kom till kärleken och förhållanden med kvinnor. Det är klart att ens åsikter färgas av ens erfarenheter.
Jag har inte gjort något research om författaren så ni som vet mer får gärna kommentera. Mina slutsatser kommer bara från vad jag har läst i den här boken.
Giftas gjorde iaf mig väldigt nyfiken på Strindberg och jag vill gärna läsa en bok om hans liv. Ska försöka leta upp en. Visst målade han också? Jag minns att jag såg en tavla av honom på Nationalmuseet i Stockholm.
 
I dagarna har jag dessutom slukat en annan bok som jag bara lånade på måfå på biblioteket. Den heter "Sommaren utan män" och är skriven av författaren Siri Hustvedt.
Den handlar om en kvinna på 50+ som plötsligt blir lämnad av sin make för en yngre kvinna. Huvudpersonen är poet och hennes otrogna make är forskare inom neurologi. (Redan där har vi ett problem, vetenskapsmän och konstnärer/poeter gör usla par.) 
Kvinnan får en övergående psykos efter brytningen med maken och hamnar på psyket. Resten av boken handlar om en sommar hon tillbingar i sin barndomsstad nära sin gamla mamma. Hon startar dessutom en poesigrupp för tonårsflickor.
Boken handlar mycket om relationer hon får till sina elever i gruppen, en grannkvinna som har det jobbigt med sin man och de gamla originella tanterna på mammans ålderdomshem. Jag verkligen älskade den här boken och läste ut den på 2 dagar. Rekommenderar den om du gillar kvinnoöden och relationer kvinnor emellan.
Nu har jag varit litterär så det räcker.
Mer skönlitteratur åt folket!
 
Två senast lästa böcker
 
August Strindberg
 
Siri Hustvedt
 
 

Tjejmiddag och julbak

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag och två tjejkompisar bjuder varandra på middag varsin gång. Nu var det länge sen vi hade en middag och idag var det min tur.
Jag lagade en gulaschsoppa som blev bra. Gott med en varm och kryddig soppa nu när det är kallt ute.
Sedan skulle vi baka lussekatter. Gud vilken energi det tar! Jag var jättetrött idag och de andra kom direkt från långa dagar på sjukhus/vårdcentral så vi var tappra. 
Vi bakade 2 satser, båda två med kesella i degen och den ena med en fyllning med mandelmassa och vit choklad. Mumma!
Det blev en hel del prat också som det blir när vi tjejer ses.
Nu är jag helt slut.
Ska lägga mig och läsa lite innan jag förhoppningsvis somnar. Har haft det lite jobbigt med sömnen på sistone.
Vi hörs!
 
Gulaschen jag bjöd på
 
 
Ingrid och Carro
 
Samarbete
 
 Ingrid busar som vanligt!
 
 Mys!
 
Viktigt med pensling!
 
Ingrid smyger!
 
Jäsning
 
Gott!
 
 
 
 

Struktur

Kategori: Allmänt

Heja! Hur är läget?
Jag kom hem från jobbet nyss. Ännu en sen kväll och jag ska dessutom vara på jobbet redan vid 7.00 imorgon. Inte kul!
Att jobba på ett boende med huvuddiagnosen autism fick mig att tänka på struktur och rutiner.
Personer med autism behöver ju mycket struktur och att saker sker på samma sätt varje dag.
 
Jag tänkte lite på mina friska bekanter. Människor har olika grader av struktur och rutiner i tillvaron. Vissa plockar fram kläder till nästa dag innan de går och lägger sig, lägger sig i ungefär samma tid varje kväll, går upp vid en viss tidpunkt och missar absolut inte fredagsmyset.
Jag å andra sidan har alltid föraktat fasta rutiner. Jag har velat leva fritt och ta dagen som den kommer. Jag får panik av ett inrutat liv. Jag AVSKYR när dagarna blir precis lika varandra och man känner sig som i ett ekkorhjul.
Jag uppfattar folk som har för rigida rutiner som stela, barnsliga el extremt tråkiga. Att inte kunna ställa in ett inplanerat träningspass på gymmet för att tex träffa vännerna för en middag tycker jag är lite löjligt. Å andra sidan så har jag aldrig lyckats skapa mig någon träningsrutin kanske just av den anledningen. Jag har tackat ja till alla dem där middagarna!
 
Det som slår mig nu är att vi kanske behöver ett mått av rutiner. Det hjälper oss att klara av vardagen och dessutom skilja mellan jobb och fritid, vardag och helg, natt och dag etc.
Jag tror mycket av det här med hur välordnade vi är härstammar från barndomen. Om man har många fasta rutiner som barn och föräldrar som är stränga så blir man kanske en pedant som måste ha saker på ett visst sätt varje dag.
Själv växte jag upp ganska fritt utan någon som dikterade vad jag skulle göra. Mamma gjorde sina försök då och då att styra upp fasta scheman men hon är inte den typen själv och därför rann det alltid ut i sanden.
Idag önskar jag att jag hade en smula mer förkärlek för vardagliga repetitioner. Livet som läkarstudent kan tex vara hemskt repetitivt med ungefär samma saker som händer varenda dag. Hatar man upprepningar så blir det rätt jobbigt.
 
Nu är jag vuxen och det är väl dags att hitta mina egna rutiner. Att ta det lugnt på fredagskvällen har jag iaf lärt mig efter att en kompis förklarade detta för mig. Fredagkvällarna är heliga, man måste ta det lugnt för att markera att det är helg. Innan kunde jag lata mig hela veckan för att sedan sätta igång ett rejält pluggpass på just fredagkvällen.
Så lite mer rutiner för mig framöver förhoppningsvis!
Men glöm inte att ingen tycker det är roligt med en militär som ska göra allt enligt ett schema dag in och dag ut. Försök att vara lite mer flexibel om du själv känner att du hör till dem med superrutiner. 
Om du i vanliga fall är duktig på att träna så ska du kanske tacka ja till den där middagen med vännerna du inte har träffat på ett tag och skita i träningspasset just idag! Lev lite!
Vi hörs!
 
 
 
 

Nätdejting gone bad!

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu har jag kommit hem från första bredvidgången på ett särskilt boende jag ska jobba lite extra på. Ärligt talat är jag lite trött på alla dessa extrajobb jag har haft genom tiderna. När får man börja jobba på riktigt? Jag längtar efter mitt första underläkarvik till sommaren, även om det inte heller är något riktigt (fast) jobb.
Men förutom att jag är allmänt trött på extrajobb så var det en ganska mysig dag, ett mysigt boende med trevlig personal.
 
Tänkte skriva lite om nätdejting. Jag är en gammal veteran inom det.
En gång i tiden skaffade jag Spray date och sedan testade jag Happypancake. Det hela har resulterat i ganska många dejter genom tiderna och ett förhållande på ca ett år. 
Jag vet inte om jag håller på att bli gammal men just nätdejting var nog bättre förr. Folk var mer seriösa.
Jag googlade runt lite för att se vad den allmänna åsikten om nätdejting är bland de som håller på med det.
Både tjejer och killar verkar vara missnöjda iaf med just Happypancake. Killarna klagar på att tjejerna är snobbiga och aldrig svarar på mail och tjejerna klagar på att det inte finns några vettiga killar där. 
Jag för egen del tycker tex att utbildningsnivån på Happypancake är generellt låg. Man får leta ett tag innan man hittar en kille som är högskoleutbildad och av dessa killar är de allra flesta ingenjörer och konsulter.
 
Jag tror problemet med nätdejting är att det ackumuleras individer där som av olika orsaker har svårt att ingå ett förhållande. Man ser samma medlemmar år efter år. De flesta letar dessutom efter nån som är perfekt. 
Sedan är folk elakare mot såna de träffat via nätet än om man tex lärt känna varandra via gemensamma vänner. Man behöver aldrig ses igen och därför behöver man inte ta så mycket hänsyn.
Senaste killen jag träffade berättade tex om sin senaste dejt innan mig. Han hade haft kontakt med den här tjejen ett bra tag och pratat ganska mycket i telefon. När hon dyker upp på första dejten är hon både ful och jättetjock. Då säger killen till henne: Om du var en vara så skulle jag reklamera dig.  Tänk vad hemskt! Så gör man ju inte! Och den här killen var utåtsett en helt vanlig person med ett vanligt jobb etc.
Nätdejtingvärlden är hemskt utseendefixerad eftersom det är det enda man har att utgå ifrån till att börja med.
Sedan har killar helt öppet erkänt för mig att de letar efter någon att ha sex med på nätet och bara det. De där sena krograggen har helt enkelt flyttat ut på nätet.
 
Nu ska jag inte skrämma upp er som kanske hade tänkt testa nätdejting.( Om ni mot förmodan tillhör nätdejtingoskulder.)
Självklart kan man träffa sin livs kärlek på nätet precis som på vilket annat ställe. En av mina nära vänner blev ihop med sin första nätdejt, de flyttade ihop och idag har de varit tillsammans i en massa år och är förlovade, så det går.
Men om ni ska testa så är det bra att gå in i det med öppna ögon, försök sålla bort rötäggen som tyvärr kan se ok ut på ytan och var klar med dina avsikter och kräv samma sak tillbaka från din dejt.
Det som behövs är kanske att vi gamla veteraner går ur sidorna och släpper fram de som är nya och nyfikna. Har man inte träffat sin livs kärlek på nätet inom några år så lär det inte hända senare heller. 
Så mina dagar inom nätdejting är nog räknade. Jag har tröttnat. Men visst är det fortfarande pirrigt med en blinddejt?
Lycka till med dejtingen av alla dess slag i vintermörkret!
Vi hörs!
 
 
 
 
 
 

Söndagkväll

Kategori: Allmänt

Hej!
Min söndagkväll, var ute och promenerade i 1timme och 40 minuter. Gick till Liseberg och lite längre och så tillbaka. Det var skönt promenadsväder. Jättefint med all julbelysning överallt. Sedan följde jag min polare till tåget.
På kvällen har jag ätit god spagetti och specialköttfärssås med en skväll grädde, lite majs och rosmarin i. En kompis recept som är jättegott!
Sedan såg jag en film som heter Pojken i randig pyjamas. Den handlade om en tysk militärs 8 åriga son. När pappa skulle jobba på ett av koncentrationslägren fick familjen följa med och bo nära lägret. Bra film även om den slutade lite konstigt.
Jag gillar filmer som handlar om andra världskriget fast helst om människoödena, inte så mycket om själva kriget. Nästan alla killar jag känner är väldigt intresserade av andra värdskriget. Undrar hur det kommer sig?
Själv är jag sjukt antikrig och är emot allt som har med krig att göra. Jag har tom svårt för svenska militärer även om de oftast jobbar med fredsbevarande verksamhet. Jag tycker det är konstigt om man frivilligt väljer ett yrke som är så nära förbundet med krig.
Nu ska jag läsa lite i Strindbergboken Giftas.
På återseende!
 
 
Filmen jag såg ikväll.
 
Vackert på Gustav Adolfs torg
 
 NK:s julbelysning
 
 Del av julskyltningen på NK
 
 Julmysig inredningsbutik på Södra vägen.
 
Södra vägen
 
 Korsvägen, belysningen på Liseberg 
 

En av mina konstiga dagar

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag sov i över 15 timmar inatt! Tror det är bara jag som kan göra det egentligen. Hade inget planerat idag och då kan jag bara ligga kvar i sängen och drömma. Lite sjukt men så är det.
Som tur är så får livet lite mer struktur imorgon. Ska jobba måndag-onsdag på ett nytt ställe, ett boende för vuxna personer som har diagnosen autism. Har inte jobbat med det innan så det ska bli spännande. Hoppas det bir mycket jobb där sedan framtill jul.
Nu ska jag snart gå ut och gå en promenad med en kompis.
Ok, ha en bra söndagskväll så hörs vi!
 

Party

Kategori: Allmänt

Hej!
Igår var jag och Johan ute. Det var rätt spontant för jag var så sugen på att gå ut och dansa.
Jag är dessutom pank vilket inte gjorde det hela lättare. Vi körde lite mat och vin hemma och sen skyndade vi oss  till avenyn för att slippa betala inträde. Excet var målet men där öppnade de först 22.00 med inträde så det fick bli Lounge. Hamnar alltid där av nån anledning.
Det blev en bra kväll, mycket folk som vanligt och jag tycker om inredningen där. Skönt med flera våningar, lugnare på de andra våningarna än där dansgolvet är och hyfsat med platser att sitta om man vill det.
Det blev en del dans men ingen helkväll ioma vi var ute så tidigt. Drog hem runt 2.00 vilket kändes lagom.
Idag är en sådan lite långsam dag. Jag har varit uppe och käkat frukost men så mycket mer har det inte blivit. Det känns som en riktig mysdag. Ska bädda ner mig i soffan med en bra bok.
Det är lite saker som bekymrar mig just nu men som jag inte kan gå in på. Alltid har man något att tänka på här i livet.
Ha en kön lördagkväll så hörs vi!
 
 
Vin och mat
 
Skål!
 
Softar innan dansgolvet
 
Mysig inredning
 
Stackars zebra!
 
Ännu mer av den coola inredningen
 
Schkåll!
 
Känner mig som hemma!
 
På dansgolvet
 
 
 
 
 
 

Mammabesök

Kategori: Allmänt

 
Hej!
Nu har mamsen åkt.
Idag var vi på Myrorna vid Järntorget och sedan gick vi genom Haga Nygatan och gick in i några antikaffärer. Jag har aldrig varit i dem butiker och de var så små så man fick knappt plats. Men en del var mysiga och hade fint gammalt porslin som jag gillar.
Sedan fikade vi på Wasakällaren. Jag har aldrig varit där innan så det var kul att se.
Ikväll ska jag träffa Johan även om vi inte har planerat något speciellt. Jag är otippat sugen på att gå ut och dansa. Får se hur det blir.
Bye så länge!
 
Årets första glögg, tyvärr alkoholfri.
 
Jag i en skön gammal fåtölj på Myrorna.
 
 
 
 

Nasha vs köksskåpet 1-0

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu har jag precis rensat ur mitt stora köksskåp som fungerar som skafferi. Där hade jag fem vaser och fem tomma ytterkrukor bland allt annat bråte. Jag som bor på 25 kvm, vad ska jag med det till? Det har iaf inte tidigare hänt att jag har fått den mängden blommor samtidigt.
Vad vi samlar på oss grejer!  Mitt råd är att göra sig av med sådant man aldrig använder.
Man kan sälja sådant på Tradera el ge bort till vänner och bekanta som vill ha.
Vi hörs!

Mammor, städ och stress

Kategori: Allmänt

Hej!
Min mamma kommer på besök imorgon. Det ska bli skönt att umgås bara vi två. Hon stannar bara en dag men vi ska väl hinna hitta på lite saker ändå.
Vad har ni för förhållande till era mammor? Jag älskar min och hon älskar mig tillbaks men det är inte så okomplicerat alltid. Vi tycker saker och ting om varandras ageranden och vi har några favoritämnen som vi alltid diskuterar och kan bråka om. Och så har det varit så länge jag kan minnas. Så det är inte alltid frid och fröjd.
Jag förstår mig inte på folk som aldrig har konflikter med sina föräldrar. Har man inte gjort lite revolt mot sina päron så blir man ju inte vuxen. Kan man inte kritisera sina föräldrar och godtar man allt de säger och gör så lär man aldrig bli sin egen.  Jag har bekanta som verkar ha en manisk rädsla för att på minsta sätt säga emot sina föräldrar el kritisera dem. De har någon sorts överdriven respekt för sina föräldrar. Det finner jag väldigt märkligt eftersom jag vid 10 årsåldern insåg att mamma inte är perfekt.
Man behöver förstås inte bråka men man måste kunna se sina föräldrar som vilka andra människor som helst med brister och allt.
Nu har jag varit hemma sen i måndags och haft väldigt mycket tid. Det ledde till att jag gav mig på att städa ur kökslådor och skåp. Sånt jag bara gör om jag absolut inte har annat att göra. Jag älskar med andra ord inte städning.
Var lite sugen på att baka och kollade i mitt skåp efter lite olika mjölsorter jag hade. Tyvärr var nästan allt för gmmatl. Det var alltså ett tag sen jag hade nån brödbakarperiod. Synd för jag hatar att kasta matvaror.
Idag tänkte jag på att jag just nu har nästintill noll stress i mitt liv. Jag sover så länge jag vill och behöver absolut inte skynda iväg till någonting. Det är sjukt ovanligt för mig då jag i vanliga fall är stressad mest helatiden. Stressad på morgonen när man ska iväg till en tidig föreläsning, stressad på kvällen när man ska in på hemköp och handla mat efter skolan, precis som 500 andra citybor i långa köer. Undrar hur jag ska gå från detta livet till massa stress igen. Puh!
Nu ska jag ge mig på de kvarvarande köksskåpen!
Vi hörs!
 
 
Allt mjöl jag fick kasta! Vissa med bäst före datum 2007 och 2010! Snyft!
 
Mitt stressfria liv, äter dadlar, dricker te och kollar på Skavlan.
 
Måla naglarna, bra sätt att piffa upp tillvaron.
 
 
 
 
 

Uttråkad

Kategori: Allmänt

Japp, nu är jag totalt uttråkad. Jag antar att det blir rätt trist att sitta hemma i längden.
Jag kontaktade ett nytt jobb idag och hon lät väldigt positiv så förhoppningsvis får jag jobba där. Vi får se.
Annars har jag varit ute och träffat en gammal bekant idag. Té på Soho, praliner på Steinbrenner & Nyberg och sedan sushi. Jag är fortfarande hungrig och sötsugen så inåt helvete. Tror bestämt att det är något seriöst fel på mig.
Ska nu skriva ett e-mail till det jobbet jag söker nu och sedan ska jag  fixa lite här hemma och läsa lite. Mina kvällar börjar typ vid 21.00 då jag går upp så sent.
Är väldigt sugen på att baka, både julbak och vanligt bröd. Ska se vad jag har hemma och vad det kan bli. Är sugen på att baka ett sådant bröd med frukt och nötter i som är så gott men det är nog ganska komplicerat med 1001 ingredienser.

Jul jul jul!

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag gick upp hiskligt sent idag. Hade nog ett rejält sömnunderskott och hade dessutom inget planerat idag.
Nu på kvällen gick jag en långpromenad. Gick runt Heden i en vid båge. Vilket mysigt område egentligen, lite undangömt men ändå supercentralt med stora gamla lägenheter. Me like!
Sedan passerade jag Max och gick in och beställde en juniorburgare. Måste säga att det är i särklass det fräschaste snabbmatstället jag har sett. Kul!
Sedan gick jag och handlade och gick igenom Åhléns och fastnade förstås där inne lite. De har ju börjat med alla julprylar, julklappsboxar etc.
Det är ju väldigt lätt att dras med och shoppa mer än vad man hade tänkt sig kring jul.
Det är många erbjudanden och fina förpackningar etc, men dras inte med! Försök skriva en lista och köp bara det nödvändigaste. Och tänk även på välgörenhet, köp sådant där en del av priset går till välgörande ändamål!
Kom ihåg att vi är priviligerade men det finns många i världen som inte är det. Vi får försöka hjälpa dem så gott vi kan. Skänk lite pengar nu när det är jultider istället för att lägga alla pengar på onödiga prylar som ändå blir liggandes.
Och en fråga, kan man baka lussekatter redan? Jag vill!!!!!!!!!!
Ha det bra och vi hörs!  
 
 
Julmys
 
Mums!

Fika och balett

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag hade jag en spännande dag. Linn hörde av sig och ville ha med mig på en balettföreställning på Operan ikväll. Klart jag tackade jag. Men först åkte jag till Frölunda Torg och fikade med min fina vän Krishna, det känns som vi har känt varandra så himla länge och det vi ju också. Det var mysigt, vi käkade sushi och snackade en massa. Frölunda Torg är faktiskt väldigt trevligt för shopping, massor med affärer och lite lugnare tempo än i stan.
Därifrån åkte jag till Operan och träffade Linn. Hon och hennes kille förlovade sig i helgen och jag är så himla glad för hennes skull.
Föreställningen som heter Hemland var väldigt bra, det var 2 olika dansgrupper och 2 olika shower.
Sedan knallade jag hem och nu sitter jag här helt utpumpad.
Jag sov 4 timmar inatt, somnade inte föränn kl 7.30 imorse. Helt sjukt. Satt uppe och kollade på Skavlan när jag inte kunde sova. Det slog mig att många av hans gäster som är kända människor och duktiga på ett el annat har psykiatriska diagnoser. Det var en intressant iaktagelse, det visar att annorlunda inte är dåligt. Man kan säkert ta sig långt tex med diagnosen ADHD.
Nu blir det att softa lite och kanske läsa innan sängdags.
Det har varit en händelserik och kulturell helg! Sånt gillar vi!
Vi hörs!
 
 
Sushi på Din sushi i Frölunda Torg.
 
Två (blivande) kulturtanter på Operan!
 

Lördagsaktiviteter

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Idag började dagen med brunch på café Ethels på Linnégatan. Det var lika gott som man kunde förvänta sig. Ingen buffé och inga köer, man fick ett kakfat med allt gott på. Priset är också bättre än dem flesta ställen, 119 kr! Rekommenderas!
Sedan bar det av till konstmuséet. Jag brukar gå dit några gånger per år. Vi gick på en visning av en keramikutställning av Klara Kristalova. Den går fram till början av februari.
Sedan vandrade vi på resten av konstmuséet och ärligt talat är det så stort så man blir trött i benen till slut men vi hann gå runt och kolla på allt.
Sedan var vi hungriga, drog till hemköp och handlade mat.
Jag är så glad att jag inte äter så mycket kött i vanliga fall för det kan kosta 230kr per kilo. Inte riktigt klokt.
Men är det lördag så är det. Det blev entrecote och hemgjorda potatisklyftor. Yummy!
Sedan såg vi förstås även en film, som var superdeppig. Det blev verkligen en helkväll.
Nu är jag så trött så jag ska läsa lite (läser Giftas av Strindberg just nu) och sedan lägga mig.
Ska försöka hinna med spinning imorgon innan jag åker till Frölunda för att träffa en tjejkompis.
Idag läste jag på facebook att en av mina goda vänner har förlovat sig. Jag blev så glad för hennes skull. Grattis Linn!
Nu blir det sängen mina vänner!
Peace and out!
 
Brunch på Ethels
 
Dagens sällskap Johan
 
Ägg och bacon, nam nam!
 
Besök på konstmuséet
 
Middag

Afterwork

Kategori: Allmänt

Hej!
Ikväll var jag på afterwork med några vänner och klasskompisar på Lounge. Jag har aldrig diggat konceptet och ikväll påmindes jag om varför . Det låter ju skitbra, man får mat och skitbillig alkohol. Men i realiteten står vad som känns som 1000 personer med jackorna på runt baren, det finns inte många sittplatser och man får stå och köa för maten, en wokad kycklingrätt i en liten låda som de flesta inte ens blir mätta på. Det är högt ljud så man måste skrika lite för att höra varann.
Allt som allt blev det ändå en rätt trevlig kväll och mest kul var det att träffa kompisarna.
Efter det träffade jag Johan som var i stan.  Vi tog en fika på gamla Tintin, vet inte ens vad stället heter nuförtiden.
Sedan blev det hem till mig och film, en riktig chick flick, Something borrowed. Konstig film, tjejen snodde sin bästa kompis fästman och sen blev alla lyckliga. Vad är oddsen för det? Det var iaf en trevlig kväll.
Imorgon är brunch och konstmuseet inplanerat. Ska bli nice.
Nu är jag jättetrött och har ont i huvet.
Hörs imorrn!
 
Jag och Carro på Lounge
 
 

Gymmet!

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag släpade jag mig själv till gymmet. Hade bokat pass kl 11.00. Det var dock så skönt att ligga och dra sig i sängen imorse så det var nära att jag blev kvar där, jag tvingade mig själv upp i sista minuten. 
Det var skönt när jag väl hade vaknat dvs 30 min in i träningen. Det blev spinning 30min+ Core 30 min.
På väg till gymmet ser jag en affisch där Katrin Zytomierska kör en parodi på en SATS reklam.
Bruden är ju galen. 35 år gammal och skriver i sin blogg att hon inte fattar varför det är ok för kvinnor i Sverige att vara mulliga när det inte är ok utomlands. Hade det kommit från en 20 åring hade man ju fattat det men är man 35 så får man väl vara lite mer förståndig.
Dessutom kallar hon SATS reklamen för feministpropaganda, som om feminism skulle vara något dåligt. Get a grip girl!
Det var supetkallt ute idag så nu börjar det nästan kännas som vinter.
Ikväll ska jag förmodligen ut på afterwork som en kompis styrt upp. Det ska bli kul. Annars ska jag försöka ringa några samtal och styra upp lite här hemma.
Ha en fin fredag!
 
Nämnda reklam som Katrin tydligen retade upp sig på. Det är ju skitbra att SATS välkomnar alla typer av motionärer.
 
Korkad!

Love happens

Kategori: Allmänt

Såg precis filmen Love happens. Den var faktiskt bra, första gången en film med Jennifer Aniston får mig att fälla tårar. Jag ger den en 7:a utav 10, så klart godkänd. Vad är mysigare så här på hösten än att krypa under en filt och se på en film? Glöm inte tända ljus!
 
 

Tidig morgon

Kategori: Allmänt

Helloooo!
Idag vaknade jag 5.45 och begav mig till sjukhuset för lite jobb.
Det var en ganska trevlig dag förutom att det alltid är stressigt på den avdelningen så man kan inte fråga särskilt mycket och får sköta sig själv. Det kan vara lite jobbigt när man är ny, men det gick fint.
Slutade vid 16.00 och begav mig hem. Fattar inte hur folk kan jobba heltid med såpass tunga arbeten som dessutom börjar så tidigt på morgonen. Jag blir ju helt slut. Längtar inte särskilt mycket till framtiden och heltidsjobb faktiskt.
Väl i stan gick jag förbi stadsbiblioteket för att lämna tillbaka några filmer jag hade lånat. Kom hem med 4 nya movies och 3 böcker. Nu ska jag ligga i min soffa resten av kvällen och softa.
Bjöd mig själv på lite sushi också, det kände jag att jag förtjänade!
Vi hörs!
 
Underhållning

Onsdag

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Saker jag har gjort idag:
 
Gett upp efter att ha väntat på vaktmästaren i över en vecka.Tog saken i egna händer och skruvade ner den där blinkande lampan som satt i plafonden i taket. Det är skithögt upp och jag är ohändig men efter att ha skruvat ner skiten var jag så NÖJD.
 
Lagat kycklinggryta med ris och även kokat kikärtor som ska bli hummus. Mums!
 
Sett en film som heter Greenberg. Skitkonstig men ändå bra.
 
Satt igång brandlarmet när jag poppade popcorn.
 
Brutit min 10 dagars sockerstopp. Jag har tidigare varit så seriös så jag tom vägrade födelsedagstårtan som bjöds på i helgen. Idag åt jag några småkakor och ska fortsätta min sockerstrejk imorgon.
 

Jag är med mynt

Kategori: Allmänt

Hej!
Traskade precis i regnet till avenyn för att växla in mina mynt. Lägger alltid undan mynten för att slippa ha en tung plånbok. Hittade en SEB bank på avenyn som har myntinsättning. Senare kom jag fram till att det finns en i Nordstan med, typ 50 m från mig! (Fail)
Hursomhelst kom jag till banken med regn droppande från ansiktet ( Note to myself: bye a f.... paraply!) men då krävs det förstås att man är kund på SEB vilket jag inte är.
Har haft Nordea sen jag var 14. Vad göra? Ju, jag traskade hem igen i regnet. Vad är det för tjafs? Har folk slutat ha sparbössor?
Man kan ju sätta in mynt på Nordea men det tar oftast 3 veckor innan man får tillgång till dem och det känns lite pinsamt att vandra in på banken med en påse enkronor. Blääääää
Nu är jag iaf hemma, ska laga mat och antingen träffa en polare ikväll el träna.
Hörs!
 
Nasha a.k.a Joakim Von Anka!
 
 

Bröst

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu ska jag skriv om ett ämne som kommer väcka er förhoppningsvis!
Bröst alltså. Hälften av oss har dem, andra hälften gillar dem. Och de som varken har dem el gillar dem tycker nog ändå att ett par bröst i en snygg topp är alright! (Det här blev ju som en gåta)
Alla vi tjejer har någon sorts förhållningssätt till våra bröst. Visst de finns där alltid och vi är vana dem men vi tänker nog en del på dem i vilket fall. Jag och mina polare snackar inte så mycket tuttar men vi kanske borde? Har några vänner som pratar om dem. Någon som tycker att hon har för små, någon som funderar på att göra dem större och någon som måste köpa bh i specialaffärer.
Jag brukar på skämt säga till mamma att tuttarna är det bästa jag har ärvt efter henne. Tills jag kom på att jag förmodligen ärvde bröstanlag av min pappa med. El hur är det med det? (förvirrad läkarstudent)
Jag är nöjd med mina. De sitter visserligen inte under hakan men på mer passande höjd med tanke på mina 28 år. Jag gillar dem helt enkelt. Ganska mycket! Sen är jag fascinerad över andras tuttar med. Det finns ju inget som drar blickar till sig, så väl manliga som kvinnliga  som en ordentlig urringning. Denna fascination finns alltså hos oss alla.
Jag tycker vi borde försöka vara så nöjda vi kan med våra kroppar eftersom det är dem enda vi får. Så jag tänkte lista lite fördelar med både stora och små bröst!
 
Stora tuttars fördelar:
Vissa kläder är gjorda för att fyllas ut av ett par rejäla bröst.
Det anses kvinnligt.
De är trevliga att titta på, fascinerande.
 
Små tuttars födelar:
Man ser sportig ut.
Det är lättare att hitta behåar.
Man kan springa utan behå utan att det gör ont.
Man kan ha riktigt djupa urringningar utan att det ser perverst ut.
 
Jag har säkert glömt nåt, kommentera gärna om ni kommer på fler saker som ni vill dela med er av.
Så vad jag vill säga är att vi ska vara glada över att ha fungerande kroppar och tänka på fördelarna med just den kroppen vi har.
 
 
Sen har vi det hemska på bröstfronten. Cancer, Usch och fy!
Nu är det ju ganska god prognos på de flesta sorter av bröstcancer nuförtiden men det är ju skitläskigt att unga kvinnor drabbas och för mig är tanken på en bröstamputation väldigt otrevlig.
Det finns ju många modiga kvinnor där ute som kämpar/har kämpat emot sjukdomen och vunnit. Vad är dessutom ett par bröst värda mot gåvan att få leva vidare?
Jag såg inte Rosabandetgalan iår men ska kanske kolla in det på SVT play. Speciellt vi kvinnor borde skänka pengar till bröstcancerforskningen eftersom det går till oss själva i slutändan.
 
Just nu läser jag en bok som heter How to be a woman.
Författaren tar upp olika aspekter på hur det är att vara kvinna och ett kapitel handlade om just tuttar och bhar. Väldigt rolig läsning samtidigt som hon tar upp mera seriösa ämnen i sin bok men allt med en humoristisk ton. Rekommenderas starkt till er själva el som julklapp till en väninna, flickvän el mamma!
Nu tror jag jag har pratat nog om dessa kära kroppsdelar.
Be happy with your body!
Vi hörs!
 
 vad skönt att slippa bh!
 
En urringning som passar den storleken.
 
De sägs vara naturliga.
 

oj oj oj

Kategori: Allmänt

Hej!
Oj vad förvirrad jag är nu när det gäller jobb. Var på bemanningen jag jobbade för innan som servar främst olika boenden för personer med psykiska funktionsnedsättningar. De vill gärna skola in mig på fler boenden. Och från sjukhuset skickar de sms med kort varsel och vill att man ska in. Och jag har fått några nummer av en kompis angående läkarsekreterarjobb. Vad ska jag göra? Vet inte vad jag ska fokusera min energi på för bästa utdelning. Hoppas det styr upp sig snart.
Ska snart till min gamla arbetsplats och hälsa på. Kul att träffa kollegorna eftersom jag inte varit där på ett bra tag. De är så snälla. Där har jag jobbat 4 somrar och mycket helger och högtider.
Sov inte så mycket inatt så nu är jag lite trött.
Vi hörs!
 
 
Jag när jag inte vet vad fasen jag ska göra!

Filmkväll

Kategori: Allmänt

Hej!
Kvällen blev en äkta filmkväll.
Käkade först middag med min tjejkompis och sen såg vi på En igelkotts elegans. Jag hade läst boken som var väldigt bra. Filmen var också helt ok.
Sedan åkte hon hem och Johan kom hit. Vi såg på filmen Pianisten. Den var lite för lång och långsam för mig.
Både filmerna lånade jag på stadsbiblioteket 300 m3 som ligger alldeles i närheten. Det går snabbare att låna där än att gå till en videobutik och är dessutom helt gratis. Prefekt! 
Nu är det typ läggdags men jag är inte särskilt trött.
Ska lägga mig och läsa lite i boken vi har valt till vårt nästa möte i bokklubben. How to be a woman, riktigt bra val av Lisa!
Ha det bra så länge!
 
 
Middag, lax, rotfrukter i ugn, tzatziki. Enkelt och gott!
 
Tea time!
 
 

Middag

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag håller på att laga mat. Lax och rotfrukter och så en god tzatziki till. Har bjudit en gammal klasskompis på middag och hon borde snart dyka upp. Har dessutom lånat 3 filmer som vi kan välja mellan. Det borde bli en bra kväll.
Tänkte varna för en sak. Det är andra gången jag handlar på Hemköp inom några veckors tid då de tar fel betalt. Det har både gångerna varit erbjudanden de haft och när man betalar tar de ändå betalt enligt originalpriset.
Det handlar ju inte om många kronor men det är en principsak. Jag hade inte just plommon på inköpslistan och om jag enbart köper det för att det är billigt ja då ska det vara just billigt! Så kolla era kvitton en extra gång innan ni går hem från mataffären!
Annars har den här bemanningen på sjukhuset gjort mig galen. De messar kl 6.00 på morgonen när man ligger och sover och sen messsar de flera gånger kl 15.40 om ett pass som redan började kl 15.00. Har inte folk som jobbar på bemanningen något liv och kan släppa allt och åka och jobba med så kort varsel? Jag begriper inte det.
Fick iaf jobb på torsdag och det är ju bra, då kan man planera in det.
Annars fick jag några nummer av en kompis på middagen i lördags angående ett annat jobb på sjukhuset. Ska ringa de imorgon.
Nu ska jag läsa lite innan min kompis dyker upp.
Ha en trevlig kväll!

Bond

Kategori: Allmänt

Söndagkväll
Smått trött
Bio
Johan
Bond,Skyfall
Bond goes old fashion
Annorlunda Bondfilm
2,5 timme
Sevärd ändå!
 
 
 
 
 

Fest

Kategori: Allmänt

 
Hej!
Som jag skrev igår var jag totalt opepp på fest. Men jag tog mig dit och det blev en himla bra kväll. Jag orkade tom med utgång!
Det var en kursare/kompis som fyllde år. Hon är fenomenal på att fixa fest. Hade massa goda snittar och köpt in olika spritsorter så vi kunde göra drinkar. Dessutom var hennes kille och hans kompis bartenders och blandade drinkarna vi ville ha under kvällen.
Senare gick vi ut i ösregnet och tog oss til Yaki da. Sjukt mycket folk ute och vi fick köa ca 1 timme, lite segt. Men väl inne var det bra stämning även om det var lite FÖR mycket folk. Jag stannade till tre ungefär och dansade innan jag trippade hem. Så sjukt skönt att ha gångavstånd hem från Avenyn.
Det är kanske de kvällarna man inte har så höga förväntningar på som blir bäst?
Idag är det en lugn söndag. Vädret är lika grått som igår tyvärr. Jag gick upp ganska sent och nu ska jag bara pyssla hemma lite innan bion ikväll. Ska se Skyfall alltså senaste Bondfilmen med Johan. Det blir kul.
Ha det!
 
Jag innan festen igår
 
Bellini
 
white russian
 
Shot
 
 cosmoplitan
 
Daquiri
 
Mojito
 
Skål!
 
 Obligatorisk uppställning
 
 Rolig idé
 
 Mums
 
Killarna gjorde drinkarna

Suck....

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Idag är jag opepp. Ute är det mörkt och grått och jag känner verkligen inte för någonting alls. Jo ett lugnt fika el film el bara träffa en kompis.
Nu är jag bjuden på födelsedagsfest ikväll med fullt ståhej, det ska drickas drinkar och gås ut. Det ska bli skönt att träffa vännerna men jag är som sagt opepp just nu.
Mest sur är jag nog på jobbet. Fick ett sms imorse om ett arbetspass imorgon. Jag tackade ja direk men ändå gick jobbet till någon annan. Aldrig har jag ogillat något jobb så här mycket. Deras framförhållning är noll och man kan aldrig planera något i förväg för de hör av sig en dag i förväg el samma dag.
Sedan får man ju inget jobb ändå. Var anmäld som intresserad av att jobba hela veckan som gick men nada. Till veckan får jag ta tag i det och försöka hitta något annat för det här går ju inte.
Nu är jag dessutom pank och det är kanske därför jag är så opepp på fest. Man vill ju gärna ha något snyggt att ha på sig och att gå ut och klubba kostar ju en del.
Ok, nu känns det som att jag har gnällt tillräckligt. Och jag vet det är bara i-landsproblem men just bristen på jobb är ju ganska jobbigt. Ska bli skönt att bli färdigutbildad och aldrig behöva vara utan jobb igen.
På återseende!

Lat fredag

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu har min totalt lata fredag passerat. Jag har förutom träningen imorse inte gjort många knop.
Har iofs tvättat 6 maskiner och det tog hela kvällen. Förutom det har jag faktiskt bara sett på min favvoserie In treatment där  terapeuten själv går i terapi för tillfället. Hur spännande är inte det? och så har jag läst i Änglamakerskan av Camilla Läckberg. 
Tre olika vänner ville hitta på saker ikväll men jag kände att det var så extremt skönt att bara vara hemma. Ibland är det mumma att ta det lugnt och umgås med sig själv. Dessutom är vädret föga lockande ute så jag stannar gärna hemma en kväll som denna och myser. Skönt att slippa sminka sig och ge sig ut i kylan helt enkelt.
Änglamakerskan, den var helt ok och spännande men jag tycker det var lite för många trådar och uppseendeväckande grejer som pågick samtidigt för att rymmas i en enda deckare. Den blev lite för spretig för mig. Själva spänninguppbyggandet var ok men sen var lösningen på gåtan lite platt. Med andra ord inget mästerverk men helt ok läsning.
Nu ska jag snart lägga mig och sova.
Vi hörs!
 
 
Min lugna fredag
 

Bra start!

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har fått en bra start på fredagen med ett spinningpass.
Jag och min tjejkompis som sov här inatt var iväg på det ihop. I samma sekund som jag satte mig på cykeln kände jag att det skulle bli ett jobbigt pass.
Vissa dagar känns tyngre än andra helt enkelt. Men vi var duktiga och trampade på. Så nu känns det bra. Har hunnit träna 3 gånger denna veckan och är nöjd med det.
Ikväll ska jag kanske dricka några drinkar med en polare och sitta och snacka men vi får se.
Jag har hittat på något varenda dag denna veckan så det är helt ok om jag får vara själv hemma också. Har en del att fixa och imorgon ska jag på en födelsedagsfest. Det blir kul!
Ha en bra fredag så hörs vi!
 
Jag och min kompis igår när vi skulle se på film.

Mysig dag!

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har varit en mysig dag. Var bjuden hem till en kompis på middag. Det bjöds på god mat och det var kul att träffa både folk man kände och något nytt ansikte.
Nu är min kompis här och vi ska ha ännu en tjejig sleepover, ska snart se på film. Dear John, blir det tjejigare?
Ska se om jag kan få någon bra bild på detta!
Vi hörs imorgon!
 
Innan middagen idag

girly sleepover

Kategori: Allmänt

Hej!
Igår hade jag och en kompis tjejkväll med sleepover. Det blev mycket snack, såg en film och gick och la oss efter kl 4.00 så det var en riktig uppesittarnatt.
Nu har vi gått upp och käkat frukost och hon gör sig iordning för att ge sig iväg. Mer sleepovers till folket, det är liksom inget man gör längre.
Jag har inget  jobb idag heller så tänkte maila några människor som jag måste maila och fixa lite inför kvällens tjejmiddag hos en polare.
Jag kör sockerdetox denna veckan. Inget godis, kakor etc. Igår var det lite svårt att låta bli just kakorna men jag är riktigt bestämd.
Man får ha sockerstopp ett tag för att tappa sockersuget och bryter man det får man börja från början. Hittills har jag varit duktig iaf.
Ha en bra dag!
 
 Välkommen hem till mig!