callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Lugn fredagkväll

Kategori: Allmänt

Hur sköna är inte fredagkvällarna? Den här arbetsveckan gick i en blinkning tycker jag. Helt plötsligt var det fredag. Tycker det är värt att jobba bara för att känna helgkänslan när fredagen kommer. Jag fick dessutom min första lön i veckan, även om det bara var en halv lön då jag började jobba först i mitten av juni. Det är soft.
Igår var jag trött och var dessutom tvungen att gå och handla mat så det blev en hemmakväll. Gick faktiskt och la mig extremt tidigt vilket gjorde att jag var vaken strax efter 7 imorse. Imorgon ska jag satsa på att sova längre.
En god vän till mig kommer och hälsar på i helgen så det ska bli kul. Ikväll är utgång planerad och imorgon får vi se. Vet inte om vi borde gå till Lounge el testa The Docks som öppnar ikväll, får se.
Göteborg visar sig från sin sämsta sida, regnet öser ner, så det är lite tråkigt.
Nu ska jag städa lite och börja förbreda lunchen innan jag hämtar min kompis på tåget.
Ha en fin helg!
 
 
Fredagsmiddag
 
 Efterrätt
 
 

Tja!

Kategori: Allmänt

Ännu en helt vanlig dag här. Jobb, promenad till stan från jobbet, solade solarium, lagade mat, såg 2 avsnitt av Orphan black på Netflix, tvättat kläder och diskat. Ganska aktiv dag ändå. Hehe! Ja vardagslivet är inte särskilt glamoröst men jag lovar lite roligare inlägg efter helgen!
Sov gott med er!
 
Men hey, imorgon är det fredag, el hur?

Helt vanlig dag

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag lider av trötthet just nu, hinner liksom inte sova så mycket som jag behöver känner jag. Idag var det en helt vanlig och lugn dag på jobbet. Precis innan hemgång gick jag på en konsult på en avdelning och konstigt nog var överläkaren där ganska så otrevlig, fastän det var hon som ville ha min hjälp. Efter jobbet blev det fotboll, sista matchen Iran spelade i VM, och vilken dålig match. De spelade asdåligt verkligen. Det slutade 2-1 till Bosnien. Så vi deppade ihop rätt rejält.
Nu är jag hemma och ska ramla i säng. The glamorous Life of Nasha! Haha....
Vi hörs!
 
 
Ser glada ut men är ledsna i hjärtat efter Irans förlust ikväll

Helt slut

Kategori: Allmänt

Hej!
En snabb fråga bara, är det meningen att man ska vara dödstrött efter jobbet varenda dag? Alltså jag är så trött så jag orkar inte göra något och då är det inte ens mycket att göra på jobbet just nu.
Måste kanske bara lära mig att gå till sängs tidigt på kvällen? Och hur lätt är det på sommaren?
Japp, det var allt för mig idag!
God natt!
 
Feeling like this right now!

Lugn söndag

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har haft en totalrelaxad söndag.
Gick en promenad med Solveig, vi gick iofs ganska långt. Det var lite skiftande väder idag men lite sol fick vi iaf och åt glass på vägen hem.
Annars har jag faktiskt inte gjort så värst mycket, skönt att ta det lugnt.
Är det sjukt att längta till jobbet? Tror visst jag har hamnat rätt. Gillar mitt jobb big time.
Vi hörs!
 
Var det sådana Adam och Eva hade?
 
Promenad i slottis, hela vägen dit och hem
 
 Många firade midsommar i Slottskogen, notera stången i bakgrunden
 
 Magnum med champagne i, var faktiskt väldigt god!
 
 En silverfärgad glass, onekligen lite speciell
 
 Dagens sallad
 
 
 
 
 
 

Bridget Jones

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har läst den senaste boken om Bridget Jones som heter Bridget Jones Mad about the boy av Helen Fielding. Det var boken jag valde för vår nästa bokklubbsträff.
Och vilken underbar bok sen. Ni som har sett filmerna om Bridget Jones och förälskade er i henne då kommer inte bli besvikna. Bridget är nu 50+, Marc Darcy har tyvärr dött och lämnat Bridget med 2 barn. Så nu är hon medelålders och singel och återigen på jakt efter kärleken. Jakten på kärlek i den åldern tycker jag är en ny vinkel, annars handlar ju många sådana böcker om tjejer i 20-30 årsåldern. Visst vill 50 åringarna ha kärlek också.
 
Jag tyckte det här var en riktigt härlig bok med dråpliga situationer, krånglet med att lyckas hämta barnen i tid från skolan och gå ner i vikt, regga sig på sociala medier för första gången och bara klara av jobb, att vara singelmamma och dessutom lite kåt samtidigt.
I loved it! Köp den här boken, läs den och njut eller ge bort den i present. Jag läste den på engelska men översättningen finns nog i inbunden form.
Boken får 9 av 10 av mig. Hög underhållningsfaktor.
P.s Det slår mig att Martina Haag är Sveriges svar på Bridget Jones, det är ungefär samma stil och samma självkritiska komiska stämning i böckerna. Kolla upp Martina om ni inte har läst hennes böcker, hon är rolig.
 
 
När man är ledig och kan sätta sig i en park och läsa en bra bok! Mumma för själen. Mad about the boy får hela 9 av 10 av mig för att den är så sjukt underhållande och rolig.
 

Fotbolls VM

Kategori: Allmänt

Hej!
Ikväll var jag och min tjejkompis och såg på Iran-Argentina matchen på en sportbar. Det slutade 1-0 till Argentina. Och de gjorde mål i tilläggstiden, så Iran höll ut i 90 jäkla minuter. Det var en kul match att titta på.
Nästa match Iran spelar är på onsdag och då spelar de mot Bosnien.
Nu ska jag softa resten av kvällen, är fortfarande trött efter gårdagens jobbdag.
Ciao!
 
Moi
 
Girl friend
 
Irans målvakt Ali-Reza Haghighi, har fått många kommentarer för att han är snygg och ikväll gjorde han en jätteinsats
 
 Ashkan Dejagah, en av Irans bästa spelare, han var helvild ikväll

Lördag

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Vilken skön dag, jag har fått sova till kl 11, drömde skitkonstiga drömmar om mackor och en konstig film. Men skönt är det att äntligen få sova ut lite.
Idag är det fotboll mellan Iran och Argentina som jag och min kompis ska gå och kika på.
Igår gick jag jour och det var en väldigt bra jobbdag, mycket att göra på förmiddagen men lugnare på eftermiddagen. Kring 4 var jag så så trött men det gick över. Min bakjour som är en kvinna på ca 55 var inne för en grej och hon är verkligen bland de trevligaste jag har träffat på jobbet. Hon står alltid och pratar en massa med mig. Tyvärr ska hon sluta jobba i Göteborg och byta jobb fick jag höra så nu kommer Göteborg att förlora en duktig psykiater. Jag är överlag överraskad över hur trevliga alla bakjourer är när man ringer dem. Trodde folk skulle vara lite mer sura och griniga när man ringer de i hemmet med sina 1001 frågor.
Så nu har jag ett par lediga dagar, ska kanske ta en promenad nu el kanske gå en sväng i Nordstan om det är öppet, imorgon har jag heller inte stora planer för, man behöver verkligen helgen för att återhämta sig när man jobbar.
Ha det gött!

The sisterhood

Kategori: Allmänt

Hej!
Hur är läget? Här är det fint, har haft en soft kväll efter en lång arbetsdag och sett en film.
The sisterhood of the traveling pants från 2005. Det kännns som en sådan film som många har sett men jag hade missat den på något sätt. Åh vilken bra film, det handlar om 4 tjejkompisar som köper ett par jeans ihop. De tror att jeansen har magiska krafter ioma dem passar dem alla 4 lika bra. De bestämmer sig för att ha jeansen en vecka var i sommar när de befinner sig på olika ställen och sedan skicka dem med post till varandra. Sedan handlar resten av filmen om vad som händer dessa tjejer var och en den sommaren. En underbar film om vänskap, systerskap, livets svårigheter och även det underbara som bara händer en helt plötsligt och om hur viktigt det är att ha stöd i livet.
Jag tyckte iaf det var en toppenfilm som får 8 av 10 av mig. Se den om du vill ha en mysig måbra film med lite budskap.
Och imorgon ska jag njuta extra mycket av min sovmorgon för nu var det 6 dagar sen jag fick sova länge på morgonen.
Ciao!
 
 
 
Supermysig film som får en 8 utav 10 av mig!

Jourmat

Kategori: Allmänt

Alooooooo!
Hur är läget? Jag är ganska trött efter den här första jobbveckan. Ska dessutom toppa veckan med 12 timmars jour, så när ni alla är i era sommarstugor på landet och äter sill och dricker nubbe så sitter jag framför en trött dator på jobbet el sitter och snackar med någon patient.
Idag efter jobbet träffade jag en vän och vi åt världens äckligaste mat inne på Ica Focus på en sushirestaurang. Jag köpte lite mat till imorgon på Focus och fick lite smått chock över priserna där och sedan tog vi en fika på café Vänner på Södra vägen.
Jag hoppas den här tröttheten försvinner nästa vecka så jag orkar göra lite grejer på kvällarna.
Jobbet är kul men förstås tungt med deprimerade, missbrukande, livströtta patienter som man försöker hjälpa på något sätt. Jag har en kollega som är en fena på läkemedel och jag försöker lära mig av honom vilket antidepressiva som är bäst till vilken patient osv. Det är guld värt med bra kollegor som dessutom är intresserade av att lära ut sina kusnkaper.
Japp, ha en glad midsommar mina vänner!
Vi hörs!
 
 
Bunkrat upp med mat för morgondagens 9-21 pass på jobbet. Lägg märke till sillen och färskpotatisen!
 
Rena rånet sysslar de med på Focus, 3 hg frukt kostar 50 spänn!

Jobb

Kategori: Allmänt

Hej ni!
Hur är läget? Själv är jag supertrött efter att ha jobbat bara 3 dagar. Jag måste lära mig att lägga mig supertidigt för kring kl 15 är jag helt slut redan och då har jag ju fortfarande nästan 2 timmar kvar på jobbet.
Jag är på samma jobb som förra sommaren, är konsult inom psykiatrin. Det är ungefär samma kollegor och arbetsuppgifter som förra året så inte mycket nytt. Det har varit ganska lugna dagar än så länge.
Förutom jobbet så var jag och en kompis och såg en fotbollsmatch på en sportbar i måndags. Det var kul, massa folk.
Jag ska jobba på midsommarafton, helt självvalt, jag behövde pengarna kände jag. Så det blir inget traditionellt midsommarfirande för mig iår, är dock ledig lördag och söndag. Jag behöver verkligen en helg efter den här första jobbveckan.
Jag lägger upp några bilder från baby showern som jag ordnade med hjälp av vänner för vår söta kompis Ingrid som ska ha en bebis snart. En rolig idé till fest som jag kan rekommendera.
Japp, vi hörs!
 
 
Måste bara säga att jag har hittat min sommarfavorit, apelsinjuice och valfri mängd malibu, mums!
 
Baby shower
 
 Maten på baby showern
 
 Gästerna
 
 Tårtan
 
 Mamman
 
 Presentöppning
 
 Vad kan det vara?
 
 Gissa smaken på baby maten
 
 hmmmmm.....
 
Festfixare
 
 Min fotbollsvänliga kompis Bahar
 
 Fotboll på sportbar
 
 
Hihi....
 
 
 
 
 
 
 
 

Helg

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Igår var vi ute, till mitt favoritställe Lounge. Det var väl en kul kväll. Men samtidigt slås jag av hur ytlig och falsk den världen är med ytliga bekantskaper, alla är överdrivet trevliga mot varandra men det är liksom inte på riktigt. Jag vet inte, det känns som att jag genomgår någon sorts förändring i livet nu och är väldigt sugen på en nystart, jag har sett det här och gjort det redan känns det som, ge mig något nytt. Och något nytt kommer det förmodligen at bli på ett el annat sätt snart nu när jag är färdig med utbildningen och ska ta nästa steg.
Annars ska jag fixa inför festen imorgon idag, laga mat osv. Det ska bli skoj.
Vi hörs då!
 
Jag, solveig och hennes vän Erika
 
 Två långa brudar
 
 Lounge
 
 

Liseberg och Helix

Kategori: Allmänt

Hallå där!
Idag hamnade jag på Liseberg lite spontant. Skulle träffa en gammal bekant och vi testade nya Helix. Det var 40 min kö men det var det värt.
 
 
 

Sommarlov

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 Nu är jag inne på min andra och sista lediga vecka innan jag börjar jobba. Det här att vara ledig gör verkligen något med själen. Jag har varvat ner och glömt hur man stressar. Så himla skönt. Jag tror verkligen att man mår bra av att vara ledig med jämna mellanrum. Själv har jag tagit ledigt hela september, så det ser jag mycket framemot.
Samtidigt som det har varit väldigt avslappnande att vara ledig så har jag drabbats av lite framtidsångest. Det handlar om hur jag ska lägga upp mitt liv nu när jag är klar med studierna. Läkarkarriären bjuder kanske inte på så många överraskningar, det är en ganska rak väg med vikariat, sedan allmäntjänstgöring (AT) i 21 månader för att få ut sin legitimation, sedan kanske ytterigare vikariat innan man väljer specialitet och påbörjar den tjänsten. Vad jag funderar på nu är ifall det är värt att bo kvar i Göteborg och vänta på en AT som kan dröja upptill 2 år som det verkar nu. Ja livet är fullt av valmöjligheter.
Jag var i Värmland i helgen och vi var på en auktion. Jag tycker det är ganska kul att gå på en sådan då och då. Jag köpte en liten tavla. Annars var det fint väder och jag bättrade på min bränna och bara umgicks. Der är så skönt att vara på landet på sommaren.
Jag ska fixa en fest på söndag och håller på att handla lite smått till det, det ska bli kul.
Ja annars händer det inte så värst mycket, på måndag börjar jag jobba och det känns så udda att det inte kommer vara tillfälligt som det har varit med tidigare sommarjobb, utan nu ska jag jobba resten av livet.
Ja vi hörs!
 
 
Känslan av bara ben gör en lycklig, här i Kronhusparken
 
 Rolig isglass från Nestlé
 
Fika med Filip häromdagen i Vasa
 
Vackra Vasastan
 
Nya glas inköpte från Ikea, 7 kr styck!
 
Nytt smyckehängare jag fick i present på examen, ny växt från Ikea
 
 Tavlan jag köpte på auktion
 
 
 Ännu en växt från Ikea
 
 
 Mitt i natten snack när man inte kan sova
 
 
 
 
 
 
 
 

Date night?

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Har ni haft en bra nationaldag? Jag tror det råder lite förvirring kring vad man ska göra den här dagen, ioma det är en såpass ny helgdag. Idag var det fullt med folk på stan iaf.
Jag har haft ännu en rolig dag med några vänner som var och hälsade på, sedan gick vi ut och åt mat på La Sombrita på Avenyn innan vi gick på bio. Man kan ju nästan tro att det var date night med restaurang och bio, men nej då, man kan faktiskt ha kul med sina tjejkompisar också.
Maten på La Sombrita var faktiskt helt ok, jag käkade lamm, kanske ingen superupplevelse men ändå helt ok mat och ok priser med bra läge mitt på avenyn. Filmen A million ways to die in the west var bland det sjukaste jag har sett på ett tag, så många skämt under bältet och mycket kiss och bajshumor, men vi skrattade gott iaf.
Nu ska jag nanna för imorgon åker jag till Värmland, ska bli så skönt att komma ut på landet lite och att träffa Sebastian (lillebror) som jag inte har sett på ett tag.
Japp, vi hörs! Tjingeling!
 
 
Vackra Linn på La Sombrita
 
 
 
 Gott med lamm, nom nom!
 

Utekväll

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Jag och min gamla kursare och granne Solveig var ute en sväng ikväll. Det var verkligen länge sen. Vi gick till Posten och sedan till Avalon. Längre kom vi inte. Min recension av dem ställen är att det är skitkul om ni är 35 el ännu äldre annars kommer ni tycka det är väldigt gammalt folk där. Drinkarna var supergoda iaf. Kul och lagom kväll.
 
 
Posten, gammaaaaaalt folk (förutom oss då!)
 
 Pinglor på stan
 
 Solis, alltid lika kul och galen
 
 Iförd ny blus från H&M kvällen till ära
 
 Jättegod mojito på Avalon
 
 
 
 
 

Skur

Kategori: Allmänt

 
 
Hej!
Jag håller på att bli helt förstörd av den här ledigheten, hjärnan har liksom helt glömt hur man stressar. Har tom tagit en eftermiddagstupplur. Hehe...
Idag var jag på en skön promenix till Botaniska. Det var varm och härligt. Lagom till det att jag skulle till restaurangen där och köpa vatten så började det störtregna. Jag fick gömma mig därinne tills det lugnade sig något.
Annars har jag inte gjort mycket, men ikväll ska jag ut och dricka några glas vin. Ska bli kul!
Vi hörs!
 
 
Många som tar studenten dessa dagar, här vid Gustav Adolfs torg
 
 
Annedalskyrka
 
 
 Moi, innan det började ösregna
 
 Näckros
 
 Vackra Botaniska
 
Snygg design
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tjejmiddag

Kategori: Allmänt

Hej!
Ikväll bjöd jag några vänner på middag. Jag lagade flygande jakob som jag har velat testa ett tag och det blev faktiskt lyckat. Det var en trevlig kväll.
 
 
 
 

Second day

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag håller på att vänja mig vid att vara ledig.
Idag lagade jag lasagne. Jag har handlat grejer för att laga lasagne säkert 2 eller 3 gånger det senaste halvåret men har bara inte hunnit göra det. Så idag lagade jag en skitgod lasagne med köttfärssås och aubergine med egen ostsås och allt. Det blev terrific, så nöjd.
Sedan var jag i Frölunda för att träffa min goda vän Krish. Vi fikade på Adams café och pratade en massa och efteråt gick jag i några affärer. Jag gillar verkligen shoppingen på Frölunda Torg, är ganska trött på Nordstan och tycker Frölunda är så mycket lugnare. Det blev en senapsgul blus från H&M och några nya underkläder. Nu på kvällen har jag sett en film som heter The Pill. Netflix tar priset när det gäller udda filmer.
Imorgon ska jag ha tjejmiddag för några vänner, tänkte ge mig på något som jag har velat laga ett tag men aldrig gjort nämligen Flygande Jakob, ingen aning om det är gott eller inte. We sall see!
Ok, ha det gött kära läsare!
 
 
Lasagne, nom nom nom!
 
Fika på Adams café Frölunda Torg, åt en bubbie som var glass med ett deghölje, är det den nya macaron el?
 

Concussion

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Det är verkligen underbart att vara ledig kan jag berätta för er!
 
Igår såg jag en film som var lite speciell. Concussion heter den från 2013. Den handlar om ett lesbiskt par i medelåldern som har 2 barn. De är framgångsrika och har goda vänner kring sig. Den ena tjejen som sysslar med inredning är väldigt uttråkad i förhållandet. Hennes partner verkar inte alls anstränga sig för att ändra på detta. Det slutar med att den uttråkade börjar köpa sex, och sedan får hon smak för det och börjar själv sälja sex till andra kvinnor. Hon träffar kunderna i våningen som hon har köpt för att inreda och sedan på eftermiddagen går hon och hämtar barnen från skolan som om inget hade hänt. Till slut får hon en kund som hon känner igen som mamma till en av barnen på skolan där hennes egna barn går. Det är en ganska långsam film, definitivt en relationsfilm. Jag tycker Robin Weigert i huvudrollen är riktigt duktig. Jag gillade filmen för att den just handlar om relationer och frustration som kan uppstå. Sedan slutar den väldigt snyggt och man får inte riktigt veta vad som kommer hända sedan. En arty film med snygga scener som går långsamt.
Jag ger den 7 av 10 för det udda temats skull och för huvudrollsinnehavarens prestation.
 
 
Concussion, får 7 av 10 av mig
 
 
 

Skön sommardag

Kategori: Allmänt

Hej!
Det var den första lediga dagen av 2 veckors semester jag har i sommar. På morgonen var jag och Ingrid på promenad i Slottskogen, vädret var verkligen strålande. Sedan gick jag och handlade mat. Nu på eftermiddagen gick jag till Trädgårdsföreningen och satt och läste lite i en bok jag hade med mig. Det har varit en mysig dag. Göteborg är verkligen en bra sommarstad med oaser mitt i stan och mycket att göra annars också.
Vi får se hur vädret blir imorgon så får man styra upp dagen utefter det.
Ha en fin kväll!
 
Så fint i Slottis
 
 
Nöjd med brännan
 
 
 Min favorit preggo!

 
Trädgårdsföreningen mitt i stan
 
 
 
Fina blommor
 
 
Jag förstår dem som väljer att gifta sig här
 
 
 Fin staty
 
 
Läsandes nästa bok till bokklubben
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En av oss

Kategori: Allmänt

Hej! Jag har precis läst ut en väldigt bra bok som jag tänker skriva om. Det är En av oss av Åsne Seierstad och handlar om morden som begicks av Breivik på Utöya i Norge.
Boken börjar tidigt, redan när Breiviks föräldrar träffas. Sedan beskriver den hans barndom och ungdom innan vi får möta mannen som medierna beskrev för oss efter terrordådet. De flesta av morden på ön är beskrivna i detalj och sedan även hela rättegången. Jag tycker att det här är en helt otrolig bok. Att få veta mer om en person som gjorde något så konstigt som de flesta av oss inte kan begripa är intressant. Det är mycket psykologi och teorier om varför Breivik blev som han blev. Författaren fick inte intervjua Breivik själv ioma han inte ville ställa upp på det men hon var med under rättegången och har intervjuat gärningsmannens mor, vänner etc. Det är en bok jag kan rekomendera till er alla som vill läsa om det oerhörda som hände nära oss och som belyser hur en människa formas och hur ett monster kan växa upp mitt bland oss.
På återseende!