callmenasha.blogg.se

Ny i Stockholm, läkare till yrket och livsnjutare.

Hushållsarbete

Kategori: Allmänt

Hej! 
Hur är läget? 
Jag sov uselt inatt, drömde att jag hade hoppat av läkarutbildningen och börjat en flummig utbildning med invävd mindfulness och alternativmedicin. Lite av en mardröm alltså. Sedan vaknade jag kring 5-tiden. Jobbet bjöd som tur var inte på några överraskningar. Jag promenerade hem efter jobbet vilket tar ca 1 timme, åt en sallad och såg på Shameless. Och så har vi tvättat. Just nu tycker jag det suger med allt som behöver göras hemma. Handla mat, planera mat, laga mat, städa och tvätta. Det tar upp mycket av den lilla fritid man har. Jag antar att jag är lite trött på jobbet. På vardagarna hinner man i princip inte göra något annat än jobba, fixa mat och se på tv innan man ska lägga sig. Man hinner inte vara social el spontan. 
En glad nyhet är att jag har bokat tid med en PT nästa vecka. Jag hade 4 timmar kvar från sist och tänkte använda dem nu. Det sta bli spännande. Nytt gym och ny PT. 
Nu ska jag sova, supertrött. 
Vi hörs! 
 
Blä för hushållsarbete

Älskade måndag?

Kategori: Allmänt

Hej! 
How you doing? 
Idag var en sann måndag. Jag var trött, men jag jobbade på bra och hade faktiskt semisvåra patienter. Det kommer in patienter med långvariga sjukskrivningar som ska förnyas/ utvärderas på akuta tider som är 15 min under sommaren när deras ordinarie läkare är på semester. 
Jobbet avlöpte väl iaf, jag var effektiv och fick saker gjorda. Efter jobbet åkte jag och sambon och kollade på en lägenhet. Vi blir tvungna att köpa förr el senare och vår plan är att passa på att kolla på olika områden. Idag blev det en lägenhet på Solvallavägen i Sundbyberg. Just nu har jag inte en susning om var jag vill bo. 
Nu har jag sett på några avsnitt av Shameless och är på väg till sängen, så trött! Att jobba ( i lagom dos, el ja lite för hög men inte utmattningssyndromhög) är ett bra sömnmedel. 
Natti på er! 
Vi hörs! 
 
Tänk om man ändå vore en ko! 

1week ago

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Har ni haft en bra helg? 
Jobbveckan som gick kändes låååång. Så i fredags var vi rätt slut. Jag var sugen på att äta ute så vi åkte till Liljeholmstorget och åt tapas. Det var nice. 
Igår pysslade vi lite mer med att stuva undan kartonger. Jag vet inte om vi är långsamma men det tar någon månad att komma på plats i en lägenhet. Stort minus är bristen på diskmaskin, vi har blivit tvungna att börja handdiska, fy.....
Idag har vi varit på Runmarö, första gången jag är ute i Stockholms skärgård. Det var jättefint väder. De anordnar ett lopp och sambon sprang halvmaran. 
Jag tittar på en serie som heter Shameless på Netflix. Någon som sett den? Rätt annorlunda serie, handlar om en familj som bor i slummen. 
Nu är iaf jag supertrött, imorgon väntar en ny jobbvecka. 
Ha nu en bra vecka! 
Vi hörs! 
 
Förra helgen var vi på Fotografiska
 
De har en stor utställning om hästar
 
Den här bilden fångade mig
 
Tapas på Fusion tapas Liljeholmstorget 
 
Igår bjöd sambon på pannkakor till frukost 
 
En fin orkidé vi fick av vänner har blommat igen 
 
Älskade sambon sprang en halvmara idag och slog sitt personbästa 
 
Runmarö

Fredag

Kategori: Allmänt

Hej! 
Idag hade jag nästan lite semester-feeling. Helgen väntade runt hörnet och vi har för en gångsskull inga planer. El rättare sagt, vi måste packa upp. Våra fredagar brukar bestå av en kväll i soffan framför tv:n. Vi brukar vara helt slut. Men idag kände jag inte för att vara hemma.  Jag övertalade min sambo att hänga med till Mall of Scandinavia. Sambon var trött och hade sett fram emot en kväll hemma men han åkte med. 
Vi åt på Icha icha. Jag tyckte inte maten var speciell, inget jag kommer testa igen tror jag. Sedan gick vi i några affärer. Jag shoppar nog lite jämfört med många andra tjejer. Men går man i affärer hittar man ju till slut saker man vill ha. Jag testade ett par klockor. Ska nog köpa en snart men inte idag. Vi köpte faktiskt inget till slut. Väl hemma har vi sett på Solsidan och så har sambon visat mig ett avsnitt av Doctor Who. 
Nu är vi jättemogna för sängen. 
Sov gott nu så hörs vi! 
 
Lyckan att ha en uteplats på jobbet där man kan äta lunch 
 
Coola hus på väg till mitt jobb, de är helt runda 
 
Maten på Icha Icha, nudlar med tempeh och ingefärssås
 
Chokladälskares paradis

Sundbyberg centrum

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag vet inte om jag är lite deppig dessa dagar el om jag bara är trött efter flytten. 
Igår efter jobbet var vi trötta båda två, lägenheten ser fortfarande ut som ett bombnedslag, vi får försöka plocka iordning i helgen. Vi drog iaf ut för att äta och för att titta på vårt nya neighbourhood. Det är inte ont om restauranger i Sundbyberg centrum. Tror det finns iaf 10 stycken. Vi tittade också in på Sats för att se hur det ser ut.
Nu är jag på väg till jobbet. Det tar bara 30 min nu jämfört med 1,5 timme tidigare. Klar förbättring. 
Ha en fin dag så hörs vi! 
 
 
 
 
 

Har flyttat

Kategori: Allmänt

Hej! 
Nu har vi bytt Sköndal mot Sundbyberg. Från söder till norr. Flytten avlöpte relativt bra, vi fick hjälp av min sambos lillebror. Just nu har vi en ny lägenhet med en hel del ouppackade lådor och en gammal lägenhet som ska städas, och så jobbar vi förstås hela veckan. Men det ska gå bra! 
Ha nu en skön måndag så hörs vi! 
 
Fortfarande en hel del att göra 
 
 

Börjat packa

Kategori: Allmänt

Hej! 
Igår efter jobbet började vi packa. Vi packade ner alla våra kläder. Och rätt som det var rensade vi också bort 2 fulla kassar med kläder som ska ges bort. 
Jag somnade inte förrän 1 inatt så nu är jag lite trött. 
Igår hade jag en patient med oförklarlig feber som hade hållit i sig i 2 veckor. Till slut fick jag remittera in hen till sjukhuset. Ibland känner man sig lite maktlös som vårdcentralsdoktor för man har inte samma utredningsmöjligheter som på sjukhus. Nu hoppas jag bara att det går bra för min patient. 
Sitter nu på t-banan till jobbet.
Ha en bra dag alla! 
 
I lördags var vi på Teatern i köpcentret Ringen vid Skanstull. Som en finare food court. Här en sallad som var to die for. Testa gärna! 

Long time no see

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Jag beundrar er som kollar bloggen fast jag inte har skrivit på en hel månad. 
Det har helt enkelt varit fullt upp och jag har noll egentid. Vi var på min kompis Johans bröllop innan vi åkte till Spanien en vecka. Vi bodde i Torrevieja där vi hyrde en lägenhet . Det var soligt, fina stränder och väldigt lugnt tempo. Sista dagen var vi i Alicante. Vi kom hem på en tisdag och hade sedan fortsatt semester resten av veckan. 
Nu har vi jobbat i 2 veckor. Som vanligt på sommaren är det lite mer jobb på vårdcentralen, kollegor är på semester osv. Dagarna går jättefort. Vi hittade en lägenhet till slut. vi fortsätter hyra i andrahand och flyttar till Sundbyberg snart. Annars är det inte mycket som händer, vi har 3 semesterveckor kvar som vi inte har nångra speciella planer för ännu. Jag hoppas kunna vara i Göteborg några dagar. 
Tack fär att ni läser! Det värmer mitt hjärta! 
Vi hörs! 
 
På väg till bröllopet i Jönköping
 
Jag och Tommy
 
Brudparet Ida och Johan 
 
Vi i Spanien 
 
Hamnen i Alicante 
 
Vi firade midsommar hos min sambos familj i Värmland 
 
Idag på väg till födelsedagskalas för min kusins barn
 
Min vackra kusin och hennes fina familj