callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

En vanlig måndag

Kategori: Allmänt

Hej! 
Idag åkte jag till jobbet som vanligt. Väl där hade jag mina 9 patienter. Några var småknepiga. Min handledare är på semester men det går rätt bra att fråga dem andra. 
På väg hem köpte jag pad thai till mig och burgare till sjuka sambon. Vi kollade på 2 avsnitt av Lethal weapon och nu ligger jag här, redo att sova. 
Undrar om allas vardagar är så händelselösa som mina? 
Nu nanna! 
P.s Vi har i princip planerat första etappen av sommarsemestern. Det blir en vecka i Spanien. Jag har tidigare bara varit i Lloret de mar i Spanien en enda gång så det blir lite nytt för mig och oss. 
Tjingeling! 
 
Semesterbild i brist på annat, när jag tittar tillbaka så var hotellet rätt nice, Padawa villas i Ubud på Bali
 

Ännu mer virus

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag har på sistone tänkt på en sak. Människor kan delas upp i 2 kategorier. De som gör livsval som behagar dem själva och är ute efter sin egen njutning och de som verkar vara födda till att behaga och ta hand om andra. Naturligtvis blir livet skönare om man tillhör första kategorin men jag är inte säker på att man kan välja vilken grupp man tillhör. Det kan faktiskt vara något man inte kan ändra på. 
 
Jag är på väg att bli frisk från förkylningen. Men nu blev min sambo sjuk och fick stanna hemma från jobbet i helgen. Det enda roliga jag gjorde den här helgen var en lunch med en gammal vän. Vi umgicks hela dagarna i plugget på gymnasiet. Det var ett kärt återseende och vi har fortfarande mycket gemensamt. Hon tog med mig till Café Muggen på Söder. Det var mysigt. Deras priser är dock diskutabla. 199 kr för en sallad tex. Jag åt en omelett, den var ok även om jag inte känner mycket smak då luktsinnet är borta pga förkylningen. 
Resten av helgen har jag kollat på serier och film hemma med sambon, jag har varit och handlat mat och gått runt lite på Farsta centrum och idag städade jag lite. Gud vad jag inte tycker om att städa. Det är en sådan tidsslöseri. Skulle med glad hand lämna över den uppgiften till någon annan om det var möjligt. 
Nu ska jag sova, ny jobbvecka imorgon, förra veckan jobbade jag ju bara 2 dagar. 
Vi hörs! 
 
Café Muggen, Götgatan 
 
Moi
 
Middag igår, tortillas

Fredag och Empire

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Idag jobbade jag efter 3 sjukdagar. Jag kände mig fortfarande trött och hängig men det gick bra. 
Väl hemma har jag lagat mat och tittar på Empire med min sambo. Nu är det hans tur att bli sjuk, stackarn. Tänk om man kunde utrota dem vanliga förkylningsvirusen, vilken ekonomisk vinst det skulle vara fär samhället. 
Imorgon ska jag träffa en av mina bästa gymnasievänner, kul att vi hamnat i samma stad igen. 
Nu ska vi lägga oss, kl 21.00 på en fredag, välkommen pensionärsliv! 
Natti! 
 
Serien vi kollar på just nu

Sjukdagar

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag har varit hemma sen i tisdags. Är förkyld. Ganska trist att vara hemma. Har mest sovit och tittat på tv. Tänkte jobba imorgon även om jag inte är helt pigg än, jag tror iaf inte att jag smittar efter 1 vecka.
 
 Sådant man roar sig med när man är sjuk
 
Saker man stoppar i sig när man är sjuk
 
Fylld squash 
 
Sambo lagade soppa till mig, vad mer kan man önska sig? 
 

Helg med virus

Kategori: Allmänt

Tjabba! Veckan fortsatte med en stressig fredag. Jag hade 7 patienter på förmiddagen varav 3 krångligare än förväntat så det blev en jobbig dag. Jag var hemma runt kl 18 och träffade svärföräldrarna som var här på besök.De hade köpt turkisk plockmat på saluhallen och vi åt gott, pratade och såg sedan Djungelboken. På lördag åt vi lunch på Sturehof som jag velat testa ett tag. Det var fullt med folk, servicen var högklassig, maten var god men inte speciell på något sätt. Kul att ha testat det iaf. Svärföräldrarna åkte hem och vi handlade lite på Åhléns och drog hem. Redan i fredags hade jag ont i halsen och det har liksom hängt kvar. Ont i halsen, snuva och hängighet. Ett litet virus helt enkelt. Vi hade middagsplaner idag med vänner som vi tyvärr fick ställa in. Så dagen spenderas i soffan, jag har passat på att ringa några kompisar. 
Hoppas er söndag fortsätter bra! 
Tjingeling! 
 
Vi har varit alkoholfria i över 1 år nu, kan rekommendera detta vin, bara 2,2% 
 
Turkist plock från Saluhallen
 
Jag och hjärtat på Sturehof
 
Torsk
 
Demonstrationer för afghanska barns rättigheter på Sergels torg

Veckan som varit

Kategori: Allmänt

Hej! 
Den här veckan har varit lite småstressig. I tisdags firade vi Alla hjärtans genom att gå ut och äta och gå och se Fifty shades darker. Filmen var väl som väntat inte något mästerverk men jag gillar att ha sett snackisar. Jag blev jätteöverraskad när jag fick en jättefin ring av min kille. Vi hade inte pratat om att köpa nångra presenter iår. Han har bra smak. Vi kom hem lite sent och därför var jag trött på onsdag. Typiskt nog hade jag några småkrångliga patienter den dagen och dessutom en fler än jag brukar innan lunch, så både jag och labbpersonalen fick slita över lunchen. 
Idag gick jobbet bra men väl hemma var vi jättetrötta. Försökte vila lite men sen har vi städat, burit bort dem sista flyttkartongerna osv. Imorgon kommer sambons föräldrar på besök. 
Fulla arbetsdagar och veckor kräver lite planering för fritiden och dessutom inga större avvikelser från rutinerna för att det ska funka. Men jag är supernöjd med livet just nu, trivs bra på jobbet och med vår nya stad Stockholm. 
Tjingeling! 
 
omtänksamma kollegor bjöd på gott på Alla ❤ dag
 
Överraskad
 
Mat i all enkelhet på Taco bar
 
Vi
 

Weekend

Kategori: Allmänt

Hej! 
Vi har haft en rätt skön helg. I fredags var vi på gymmet efter jobbet. På kvällen kollade vi på Empire och slappade. Igår åkte jag till en kompis för att fixa mina ögonbryn/tråda ansiktet. Det blev riktigt bra. Resten av dagen lagade vi mat och kollade på film, det blev The danish girl. Filmen var annorlunda, definitivt en man kommer att komma ihåg. Och det finns nu en utställning i Stockholm med tavlorna som fanns med i filmen. Idag städade vi på morgonen. Det är fortfarande några få lådor kvar att packa upp, men vi hann få undan lite saker iaf. Sedan var vi hos min kusin och åt brunch. Det var jättegod mat och vi lärde oss att man kan ha både tonfiskröra och lax på våfflor. Därefter var vi på gymmet igen. Det har varit en bra helg. Nu är vi laddade för en arbetsvecka!
Vi hörs! 
 
Grym omelett jag gjorde igår, ägg, veg chorizo, lök, tomater och fetaost. Supergod! 
 
Brunch to die for
 
Sambo
 
Mina fina kusiner
 
Söta
 
Vi tre
 
 

Överraskad

Kategori: Allmänt

Hej! 
Idag hade jag patienter halva dagen, sedan hade vi planeringsmöte på jobbet. Det är ungefär samma frågor och funderingar som på mitt gamla jobb även om det är 2 helt olika vårdcentraler och 2 olika städer. Hur ska man lösa bristen på akuttider? 
Under dagen hörde en vän från Karlstad av sig att de var på väg till Sthlm över dagen. Efter jobbet träffades vi, åt middag och shoppade lite. Superkul! 
Nu är jag på väg hem, det kommer bli skönt att lägga sig ikväll. 
Vi hörs! 
 
Ni glömmer väl inte mellanmålen? 
 
Taco Bar, testa även deras kokosglass, supergod
 
Söta Leo
 
Älskvärda Anna
 
Snygge Kim

Tisdag

Kategori: Allmänt

Hej! 
Ännu en arbetsdag. Jag hade 8 patienter, några planerade och några akuta. Det var flera barn/unga. Kul när det är blandade åldrar på patienterna. Jag var förvånad när jag skulle hämta en patient född 2000 och fick se en nästan vuxen person. 2000-talisterna börjar bli stora! 
På kvällen har jag softat. 
Vi hörs! 
 
Semesterbild denna arbetssamma tisdag, vad härligt vi hade det

Måndag

Kategori: Allmänt

Hej! 
Idag var jag och fotade mig för att få mitt kort för jobbet. Tur att jag startade i tid för jag virrade runt i snön i nästan 1 timme innan jag hittade till stället. Norra stationsgatan är säkert lätt att hitta för en stockholmare men inte för mig. Därefter åkte jag till jobbet. Hade 2 bokade och 2 akuta patienter på eftermiddagen. Det är en helt ny upplevelse att skriva remisser här, säg att man ska skriva till Öron/näsa/hals, det finns ca 5 olika mottagningar att välja på, annat var det i Karlstad. Efter jobbet åkte jag hem och blev glatt överraskad av att sambon som var ledig idag hade lagat en god fiskgryta. På kvällen har vi mest tittat på tv. Har en skön träningsvärk på alla möjliga stället efter gymmet igår, även om jag inte har tränat på några månader så tror jag jag lärde mig en hel del av att träna med PT när vi bodde i Karlstad. Nu ska det bli mer träning.
Sova nu eftersom jag måste gå upp innan 6 imorgon. 
Tjingeling! 
 
Sambon kan laga mat, underbart gott

Aktiv helg

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Det har varit en aktiv helg. I fredags såg vi bara på tv, lagade mat och la oss tidigt. Igår träffade jag en kompis och hennes mamma för en fika i gamla stan. De var här i Sthlm på besök. Sedan gick jag lite i affärer, handlade mat och åkte hem. På kvällen lagade vi mat, ordnade lite i lägenheten och såg på tv. Idag var vi på gymmet. Närmast  är SATS i Farsta. Det var ett helt ok gym. Jag har ont i ryggen just nu så jag måste skärpa till mig med träningen. Sedan träffade jag en annan vän för fika, hon var också på besök här. När jag kom hem bjöd jag över grannen på en kopp te. En äldre charmig kvinna som har mycket intressant att berätta. 
Helgen har gått fort. 
Hur har ni haft det? 
 
Fika med Maria idag
 
Fika med Solveig och Rigmor igår
 
 
 
 

Hola amigos!

Kategori: Allmänt

Tjena! 
Hur är det med er? Mig är det fint med. Gick upp 5.45 och  gjorde mig iordning och åkte till jobbet. Hade 4 patienter idag mest för att lära mig journalsystemet. Jag lär mig lite i taget. Dagen var bra och jag slutade kl 16. Är glad att jag inte behöver jobba längre dagar, framför allt när det tar så lång tid att ta sig hem. 
Väl hemma sprang jag på en granne. Världens sötaste dam. Vi stod och pratade och hon visade mig sin lägenhet och senare på kvällen gick jag och sambon över och hjälpte henne med att ta ner några lampor. Det är kul med nya bekantskaper tycker jag. 
Sambon var hemma idag. Han hade handlat mat, lagat mat och burit upp flera lådor och ställt iordning. Det var helt obeskrivligt skönt att komma hem och få middag. 
Det har allt som allt varit en fin dag och snart är det helg! 
Hoppas er dag varit bra den med! 
P.S Det finns mycket att göra här i Stockholm. Just nu har Lars Wallin en utställning med klänningar på Värmdö som jag vill besöka. Idag läste jag dessutom om en restaurang där man får äta 3-rätters i total mörker, Svartklubben. 
Vi hörs! 
 
Någon vecka sedan
 

Första jobbdagen

Kategori: Allmänt

Hej! 
Idag var första dagen på jobbet. 
Det gick bra. Jag fick träffa min handledare och hängde med henne på några patientbesök. Jag måste lära mig journalsystemet Take care som jag inte jobbat i förut. Det blev viss förvirring om vilket rum jag skulle sitta i men jag hoppas det löser sig. Kollegorna verkar trevliga. Tyvärr tog det 80 min för mig att ta mig hem. Det är verkligen långt mellan lägenheten och jobbet. Vi får se om jag överlever detta. Väl hemma käkade jag en sallad men när stackars sambon kom hem och skulle laga mat till sig så kunde vi inte få spisen att fungera. Ja, alltid är det nåt. 
Nu är jag så trött så jag ligger redan i sängen. Inte direkt van att gå upp kl 6. 
Imorgon ska jag ta några egna patienter för att lära mig lite mer om journalsystemet. 
Vi hörs! 
 
Skönt med färgglada arbetskläder