callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

London

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu har jag varit flitig som ett bi idag. Tom hunnit med städ och även besök hos min frisör.
Nu beger vi oss mot flygbussarna jag och mamma. Det ska bli så kul med denna lilla tjejresa!
Vi hörs!

Fattigdom och tjejmiddag

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Jag är verkligen helt slut, har varit igång sedan kl 8 imorse.
Idag hade vi fältstudiedag (samhällsmedicinkurs). Min grupp som hade valt fattigdom och segregation som ämne fick åka till Angered och hälsa på en verksamhet där som heter GUTS. Det är som en fritidsgård för enbart tjejer. Underbar verksamhet tyckte jag, vi pratade om problemen som finns i förorten men också om glädjen som deras verksamhet ger och att det lyfter fram flickorna som kommer dit och berikar deras liv. Grymt.
 
Sedan åkte vi till Rädda barnen och pratade om barnfattigdom i Sverige. Jag tror inte vi som har det relativt bra inser att alla faktiskt inte har det likadant. Det var en bra wake up call.
 
Överhuvudtaget har den här veckan varit en tung vecka rent psykiskt. I måndags hade vi en heldag om våld mot kvinnor. Jag tycker förstås att dessa temat är sjukt intressanta men det tar energi, man blir ledsen över orättvisor och ojämlikheter. Verkligen.
 
Efter plugget var vi på middag hos fina Carro. Vi är några tjejkompisar som bjuder varandra på middag varsin gång. Jättetrevligt! Det blev mycket prat och skratt, god mat och även lite Aliasspel.
 
Jag kommer hem och ser en artikel på facebook som handlar om rasism. Om det finns el inte osv. Är det bara jag el finns det extremt många diskussioner just nu kring ojämställdhet, kvinnohat och rasism?
Det är också superviktiga frågor som samtidigt gör mig trött. Jag tycker väldigt mycket i dessa frågor och känner väldigt mycket och blir frustrerad. Jag kanske borde gå med i en diskussionsgrupp, el förening el what so ever som behandlar sådana frågor för att få utlopp för min frustration?
 
Nu är jag helt helt slut i huvudet. Imorgonkväll ska vi åka till London och jag har verkligen inte gjort ett dugg, inte skrivit ut biljetter, inte växlat pengar, inte bokat musikalbiljetter, inte packat, ja ni fattar.
Imorgon har jag plugget framtill lunch och sedan ska jag plocka upp mamma på stationen. Det blir kul med en resa. Det är samtidigt väldigt mycket i plugget nu, vi får nya uppgifter dagligen känns det som. Puh!
Nu får jag gå och lägga mig och försöka somna.
Vi hörs!
 
 
 
Vår lilla middagsgäng jag, Ingrid och Carro. Idag joinade även Maria. Mysigt helt enkelt.

Yoga makes me calm

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag kom precis hem från ett yogalates pass. Innan satt jag med en uppgift vi har fått i plugget, med några frågor som är knepiga att svara på. Jag var lite sur och frustrerad och då passade det perfekt med just yoga.
Nu är jag lite lugnare även om jag inte kan trolla bort uppgiften. Just dessa dagar räcker inte tiden riktigt till, tycker det går i ett och har varit trött. Efter påsk blir det nog tuffa tider med mycket plugg. Den här utbildningen är helatiden på gränsen till vad jag orkar och klarar av.
 
Träning är ju egentligen att få kontroll över kroppen och när man tränar så känns det som att man får lite kontroll överhuvudtaget faktiskt. Det är nog därför så många stressade människor gillar att träna.
Londonresan närmar sig och jag kommer nog inte hinna träna mer denna veckan. 
Imorgon blir det middag hos en kompis efter plugget. Vi har en utedag imorgon och ska hälsa på på en fritidsgård och sedan hos Rädda barnen med temat fattigdom och segregation. Blir nog intressant.
Nu ska jag se om jag kan klura ut svaret på dem här svåra frågorna i min uppgift.
Vi hörs!
 
 
 
 
 
 
 

Tillbaka

Kategori: Allmänt

Hej!
För ovanlighetens skull har jag inte skrivit nåt inlägg på 2 dagar. Jag har haft fullt upp/varit urtrött. Igår gick jag och la mig kl 20.00, ja ni fattar.
Tänkte lägga upp några bilder från möhippan. Det togs många fler bilder och jag tog tyvärr bara ett fåtal.
Just nu är det fullt upp i plugget, de bombarderar oss med uppgifter helatiden, lite tröttsamt. Ska bli skönt med påsk.
Vi hörs!
 
 
 
 
Lisa utanför cafét där vi överraskade henne
 
 
 
 
På myrorna och köper en present till brudgummen för 20 kr.
 
 
 
 
På Hisingen och samlar in kärlekstips från folk
 
 
 
 
De duktiga tärnorna som anordnade möhippan
 
 
 
 
På spat, synd att jag missade ta kort när vi badade på taket.
 
 
 
 
 
 Burlesque, här Lisa i sin fina outfit tillsammans med Candy Von Kane
 
 
 
 
 
Sushimiddag

Möhippa

Kategori: Allmänt

Tjabba!
Hur är läget med er?
Själv är jag rätt trött efter en hel dag med aktiviteter. Hemligheten jag berättade om igår var att jag var på min kompis Lisas möhippa. Hon gifter sig i sommar. Det var mitt livs fösta möhippa faktiskt.
 
Det var askul. Vi överraskade Lisa på ett café där hon och hennes kille satt och åt frukost. Hon blev verkligen jätteförvånad. Sedan under dagen blev det spa, Lisa samlade kärlekstips från folk på stan och sedan blev det något så exotiskt som burlesquedans följt av middag och lekar.
Det var en fin dag och tärnorna var så duktiga som hade fixat det hela.
 
Nu är jag lite mör, som ni märker blev det ingen utgång och jag ska försöka komma upp och träna imorgon. Gillar verkligen att träna på söndagar, det är liksom lite min egen dag som jag får göra vad jag vill med.
Nu ska jag snart sova.
p.s Jag lägger upp bilder från möhippan imorgon, helt död nu. Ni får hålla till godo med några bilder från förra veckan.
 
 
 
Fina Lisa förra veckan på fika
 
 
 
Fredagsfika
 
 
 
 
Inne på Johans högtidskläder på linnégatan på jakt efter brudskor
 
 
 
 
Mycket fint inne på Johans högtidskläder där jag köpte min balklänning för 100 år sedan, kan rekommendera butiken. Bra priser och stort utbud.

Fredagkväll

Kategori: Allmänt

Hej och hå!
Ikväll blev det bio med fina Maria och vi såg Anna Karenina. Gud vilken speciell film.
Den var lite utformad som en teater med olika scener och scenbyten. Storyn var så olycklig, olycklig kärlek åt alla håll egentligen även om den hade lite glada moments med. Det var nog inte lätt i Ryssland på den tiden. Keira Knightley har något fragilt över sig som jag bara älskar. Bra film helt enkelt även om den är mörk. Mycket starka känsloscener. Jag ger den 8 av 10.
 
Imorgon ska jag göra något kul som jag inte kan avslöja just nu men imorgonkväll el på söndag får ni se bilder så håll utkik. Det är en sak jag inte har gjort innan.
Nu ska jag relaxa och sedan blir det sängen.
Adjö!
 
 
 
The movie
 
 
 
Vackra Knightley
 
 
 
Maria
 
 
Moi

Min mustiga fisksoppa

Kategori: Allmänt

Hej hej! Nu var det dags för ett nytt recept.
 
Ingredienser 4 portioner
 
1 purjolök
1-2 matskedar smör el margarin
1-2 teskedar curry
3 matskedar vetemjöl
1 liter vatten el 7 deciliter vatten + 3deciliter mjölk
1 buljongtärning med fisksmak
1 lagerblad
400-500 gram färsk el djupfryst fiskfilé
3-4 deciliter djupfrysta grönsaker t ex wokgrönsaker
1 tesked salt, vitpeppar
0,5 deciliter hackad persilja el dill
 
Skölj purjolöken och skär den i 1 cm tjocka skivor. Fräs dem i matfettet tillsammans med curryn några minuter.
Strö över mjöl och rör om väl. Tilsätt vatten, buljongtärning och lagerblad och koka upp soppan under omrörning.
Lägg i fisken, skuren i stora tärningar och de frysta grönsakerna och tillsätt salt och vitpeppar.
Koka soppan på svag värme under lock 4-5 minuter. Strö kryddgrönt över.
 
 
OMG vilken supergod soppa och skitlätt att göra. Med fryst fisk och frysta grönsaker tar det bara 30 min att göra. Jag hade 7 deciliter vatten och 3 deciliter matlagningsgrädde i som gjorde soppan krämigare.
Jag hoppade persiljan/dillen. Soppan är matig, wokgrönsakerna ger den en fin färg och curryn ger den god smak.
Jag kan tänka mig att man även skulle kunna ha kokosmjölk i den här soppan och nästa gång ska jag nog öka curryn till 3 teskedar. En soppa som lätt får 4 mätta nöjda magar av mig. Enkel, billig, snabb och god. Vad mer kan man önska sig?
 
 
 
Ingredienser
 
 
 
Resultatet, gott och frägglatt. Får 4 av 5 av mig. Nam nam!

Pigg efter träning

Kategori: Allmänt

Jag älskar när jag drar mig till träningen skittrött och tränar 1 timme och sedan går därifrån pigg och glad.
Kompisar som tränar har alltid sagt det här till mig, att man blir pigg av träning och jag har tänkt vilken jävla bullshit men idag fick jag erfara det själv. Innan jag drog till gymmet ville jag bara lägga mig i soffan och inte göra något alls, var så trött. Men nu är jag ganska pigg, har ätit och mår allmänt gött! Hehe!
 
30-20-10 är ett intervallpass spinning på SATS som är rätt fett. ( som kidsen säger) 
Man kör 15 set med först 30 sekunder lätt motstånd, sedan 20 tungt och sedan 10 ultratungt och sedan upprepar man detta. I love it! I och med att det bara är 30 min känner man att man kan ta ut sig ordentligt utan att riskera att inte orka sig igenom hela passet. Toppen!
Nu ska jag duscha och lägga mig tidigt. Läser just nu en bok av Isabel Allende ( Paula)  som hon skrivit till sin dotter som låg i koma. Allende är alltid lika fascinerande.
Ha det bra!
 
 
 
Lilla jag, svettig efter träningen. I stort behov av nya roliga träningskläder men denna månaden råkade jag tydligen lägga budgeten på annat kul! Oooops!
 
 
 
 
Enkel wok med grönsaker, quorn och nudlar. Gott och nyttigt!

Trötthet, snabbmat och träning

Kategori: Allmänt

Haj!
Hur är det med er? Jag är trött, just nu känns det som att jag har haft 2 veckor av nästan konstant trötthet. Att vara på föreläsningar redan vid 8 varenda morgon är väl inte min grej. Det innebär att jag måste gå och lägga mig innan 23.00. Vem gör det liksom? Inte jag iaf.
 
Idag hade vi föreläsningar om rättsmedicin. Alltså när folk blir mördade el misshandlade etc och detta måste undersökas av en läkare. Det var intressant även om jag i min totala eftermiddagskoma tyckte att det gick lite segt. Vi fick se en del inte fullt så fräscha bilder på likfläckar osv, läser man till läkare så gör man.
 
Jag var på väg till Hemköp efter skolan när jag gick förbi McDonken. Jag var hungrig, hade ätit en sallad till lunch och alla vet att det tar tid innan man har handlat mat och gått hem och lagat det. Så jag smet in på Donken och beställde 4 nuggetsbitar och en cheeseburgare. Jag äter snabbmat sjukt sällan men när jag väl gör det så är det så gott. Haha! Speciellt nuggets är nog underskattade. Nam nam!
Ett snabbmatställe som jag bara älskar som vi inte har i Sverige är KFC. Ska dra med mig mamma dit i London och bara frossa nån gång under vår resa.
 
Jag ska gå och träna om en liten stund, blir Core + spinning, 30 minuter var. Är helt död så vi får se hur det går. Och ska ja komma upp imorgon måste jag typ lägga mig kl 22.00 senast ikväll. Kul liv man har.
Vi hörs då!
 
 
 
Gott när man är utomlands. Definitivt en guilty pleasure, varken fint el nyttigt. Haha!

Mari Jungstedt, Den dubbla tystnaden

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu var det återigen dags för en recension.
 
Jag gillar att läsa kriminalromaner ibland som avkoppling mellan de mer seriösa böckerna. Jag tycker det är en viktig genre eftersom den läses av många.
 
Den här gången ska jag skriva om en bok som jag snodde (fick) av min mamma när jag skulle åka tåg sist från Värmland till Göteborg och inte hade någon reselektyr. Hon hade i sin tur fått boken av en granne. Litteratur när den är som bäst och ges vidare alltså.
 
Författaren är Mari Jungstedt som jag faktiskt inte läst av tidigare. Hennes miljö är Gotland vilket ger boken en speciell touch. 
Här har vi fler berättarröster och fler huvudpersoner som har lika stor del i berättelsen. 
Historien innehåller lite personliga detaljer kring de inblandade som tex en av poliserna som är en kvinna som tidigare blivit utsatt för våldtäkt och tvingats adoptera bort barnet och hennes tankar och kval kring detta.
 
Den dubbla tystnaden handlar om ett kompis/granngäng i 40 årsåldern som åker till Fårö för att vara med på Bergmansveckan. En av de blir mördad och en annan försvinner spårlöst.
Det kommer så småningom fram smaskiga detaljer om vännernas inbördes realtioner.
Jag tyckte att författaren byggde upp spänningen riktigt snyggt, man ville bara fortsätta läsa.
Däremot tyckte jag att upplösningen gick lite för fort, som om hon fick ont om tid el sidor i slutet. Jag gillar när även lösningen på gåtan kommer lite i taget så att man hinner misstänka fler personer som den eventuelle mördaren innan man får svaret.
Allt som allt var detta en bra kriminalroman som får 7 utav 10 av mig. Pluspoäng för miljön och att en sådan mytomspunnen person som Ingmar Bergman och hans hus figurerar i boken.
Tack för mig!
 
 
 
Spännande kriminalroman som får 7 av 10 av mig.
 
 

Eid, bussar och vardag

Kategori: Allmänt

Hej!
Först av allt måste jag säga Eid mobarak! Det är nämligen persiskt nyår idag. Vi firar vårens ankomst och i Iran är det första vårdagen idag el imorgon. Tyvärr så krashade mina planer på att fira nyår här i Göteborg på Casino Cosmopol där det hålls en middag/fest dagen till ära. Biljetterna var slut och dessutom har jag en viktig föreläsning imorgon tidigt. Men lite kul är det ändå!
 
Idag har jag varit ute på lite äventyr. Vi var på Hisingen på Göteborgs spårvägar där de reparerar bussar.
Detta besök var inom arbets och miljömedicin som vi läser just nu. Vi skulle kolla på en arbetsplats och bedömma hur bra/dåligt de har det och om det finns risk för skador.
 
Det var faktiskt spännande. Livet som student kan annars bli lite enahanda, speciellt den här kursen där vi bara har haft föreläsningar hittills.
Det är sällan jag är i en verkstad och det var kul att se hur mekanikerna jobbar på nära håll. Det är inget idealiskt jobb kan jag säga när det gäller hälsa, de jobbar i ställningar som inte är bra för kroppen och andas in damm och utsätts för massa oljud.
 
Ikväll har jag inte haft så mycket att göra utan varit hemma. Skönt!
Den här veckan har varit krävande och jag är ganska trött, då är det guld värt med en hemmakväll.
 
Nu ska jag fika lite, havrebollar jag precis gjort och en kopp te. Nice!
Vi hörs!
 
 
 
Haft seen, något man måste ha på Norouz (persiskt nyår). Inehåller 7 saker som börjar på S (på persiska) och var och en symboliserar något.
 
 
 
Mina glada kursare
 
 
 
Bussverkstad


 
 
Bussmotor
 
 
 
Klättra under bussen
 
 
 
 
Och så en till för linslusen!

Träning

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag kan stolt meddela att jag har fått lite regelbundenhet i träningen. Nu har jag tränat i 10 veckor, minst 1 pass per vecka och i genomsnitt 1,8 gånger per vecka.
Det låter kanske inte mycket men för mig som är en total periodare känns det ändå bra. Förr har jag kunnat vara borta från gymmet i flera veckor.  Nu ska jag bara fortsätta den goda trenden.
 
Det som är roligast är att jag har börjat gå på några nya pass som är yogainspirerade och jag tycker mycket om det.
Annars går jag på spinning och även Zumba gillar jag. Det är kul att variera sig.
Hoppas jag kan skriva ett sådant inlägg om några månader med ett ännu högre antal träningstillfällen/ vecka.
Jag är nöjd, regelbundenhet är det viktiga i träningen just nu.
 
 
 
 
 
Gymmet! De är duktiga på att införa nya pass varje säsong vilket gör träningen mer varierande och rolig!
 
 
 
 
Spinning, kul för att det är såpass krävande, får upp pulsen ordentligt samtidigt som man kan lägga det på sin egen nivå.
 
 
 
 
 Bodybalance och Yogalates, sköna för man känner sig så avslappnad efteråt.
 
 
 
Zumba, med rätt instruktör är det total dansglädje!

Genuin trötthet

Kategori: Allmänt

Den här måndagen tar priset. Jag vaknade 30 min innan jag skulle vara på föreläsningen, det blev bråttom kan man säga. Jag var död i princip hela förmiddagen och sov lutad över bordet under pausen. Verkligen sov med drömmar och allt!
 
Vi läser Samhällsmedicin just nu och tyvärr är det ganska segt. Många föreläsningar, ibland uppemot 6-7 stycken på en enda dag.
Träffade min kompis Linn efter skolan iaf och käkade middag på Pizza Hut. Det var gott. Riktigt gott, följt av en kopp te på Espresso house. Skönt att snacka av sig lite.
Nu har jag planer på att gå och lägga mig, kl är typ 19.00 men so what? Är man trött så är man!
Vi hörs!
 
 
 
Gammal bild på mig och Linn. Idag hann jag inte ta några bilder så god som maten var!

Träning+helgfrukost

Kategori: Allmänt

 
Tja!
Jag har hittat mitt absoluta favoritsätt att börja söndagar, det är ett pass bodybalance på SATS Kungsgatan kl 10.30. Man behöver knappt vara vaken, man behöver inte ens äta frukost innan, man bara knallar dit och njuter av ett skönt pass och när man går därifrån är man lite lugnare i själen. Lise som har passet är både duktig och har en skön lugnande röst. I like!
 
Efter detta var jag och handlade lite god helgfrukost till mig själv. Det är så mysigt att äta en ordentlig frukost på helgerna, för på vadagarna består frukosten av en medhavd macka och en termos te på morgonens första föreläsning. Inte så nice!
Idag ska jag vara hemma hela dagen, läsa, pyssla, plugga lite och bara vara. Jag känner att jag behöver det.
Jag önskar er en trevlig söndag!
 
 
 
Efter bodybalance
 
 
Nam nam!

Lördagkväll

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag hade så gärna bara stannat hemma ikväll. Känner varken för att gå ut el träffa massa folk. Är dock bjuden på födelsedagsfest och risken finns att kompisen skär öronen av mig om jag inte dyker upp. Hon klagar alltid på att jag ställer in saker så nu ska jag vara en bra vän och pallra mig dit. Min soffa är varm, ute är det kallt, ja ni fattar?
Det kanske tom blir kul, vem vet?

Frukosten

Kategori: Allmänt

Det här är frukosten jag har velat äta hela veckan men inte hunnit. Ibland krävs det så lite för att bli nöjd. Och ofta är en ledig dag allt som behövs. Trevlig helg!
 
 
Havregrynsgröt med äpple och en kopp te till, gott!

Strindberg och Hemsöborna

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu var det länge sen jag skrev om någon bok.
Det är inte för att jag har slutat läsa, jag läser fortfarande mycket men jag har inte haft tid att skriva helt enkelt.
Senaste boken jag läste var Hemsöborna. Som bekant försöker jag läsa Strindbergs verk eftersom jag tycker han är suverän på många sätt.
 
 
Jag tycker Hemsöborna är en snäll bok för att vara Strindberg. Både Fadren och Fröken Julie hade hemskare och mörkare teman.
 
Hemsöborna handlar om Carlsson som kommer till en gård där han blir anställd. Ägarinnan är änka och hennes son är inte tillräckligt gammal för att sköta gården och är dessutom mer förtjust i jakt och fiske än lantbruk.
 
Carlsson är en slug karl och han är duktig, han får gården att komma på fötter men nånstans på vägen bestämmer de sig för att gifta sig han och moster som han kallar ägarinnan Anna Eva Flod.
Vem som tar initiativet är lite oklart, hon är tydligen förtjust i Carlsson och han är förtjust i gården.
 
Detta tas inte väl emot, speciellt inte av sonen i huset.
Madam Flod är äldre än Carlsson men det framgår inte riktigt hur gammal hon är. Hon blir senare med barn och får missfall vilket visar att hon ändå inte är alltfrör gammal.
Kanske var det så att på 1800 talet räknades en änka på 40+ som lastgammal och förväntades inte gifta om sig?
 
Boken får ett drastiskt slut när Carlsson lurar Madam Flod att skriva på några papper som ger honom rätten till hela gården.
Hon blir sjuk strax därpå efter att ha varit ute och letat efter sin man som är ute och vänstrar med en av gårdens pigor. Madam Flod dör och hennes kista ramlar i sjön på vägen till kyrkan eftersom det är mitt i vintern och sjön är ofarbar. Även Carlsson kommer bort under färden till kyrkan då de blir tvungna att överge båten och gå för fot över den frusna isen under ett oväder som drar in.
 
Slutet var lite överraskande och kanske även lite moraliserande. De som bestämde sig för att gifta sig och ställde till en skandal dör båda två. Sonen får ta över gården och blir äntligen till en vuxen karl.
Jag tror bestämt att Strindberg försökte göra sitt namn populärt igen med denna bok som inte är så kontroversiell som hans andra.
Jag gillar Hemsöborna för den har Strindbergs stil, händelser som gör en överraskad och charmen hos historier om lantliv förr i världen.
Den är dessutom endast 200 sidor lång och lagom för den som inte orkar ge sig på nåt av Strindbergs tyngre verk.
Tack för mig och mera läsglädje till folket!
 
 
 
Boken
 
 
Gamle goa August

London om 2 veckor

Kategori: Allmänt

Hej och hå!
Nu är det bara 2 veckor kvar tills jag och mamsen ska till London. 
Förra påsken var vi i Budapest och nu blir det alltså England. Jag har varit där 1 gång tidigare för länge sen men det blir första gången för mamma.
Det ska bli så skönt att komma bort, jag tom längtar efter att få sova någon annanstans än i min egen säng.
Det kommer bli besök på några museer och kanske någon musikal, annars tänkte jag gå i lite affärer och se om jag kan shoppa lite.
Jag fick dessutom mitt pass och ID kort och även ett nytt kontokort från banken igår så nu är jag redo.
Snart är vi på vift, jag och lilla mamma. Yiha!
 
 
 
 
 

Baby-yra!

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var jag trött. Vi fick dra lotter i plugget och sedan välja vårdcentraler vi ska vara på i 2 veckor, det var stressigt ioma man skulle välja blixtsnabbt bland ställen man inte ens hört talas om innan. En hel del kursare kommer få bo på andra orten då det inte är pendlingsavstånd till alla platserna. Alingsås ska iaf få besök av mig.
 
 
Nåt som jag länge har velat skriva om är den totala BABY-YRAN som råder.
 
Ingen av mina närmaste är iofs med barn men oj oj oj vad det snackas om det.
23-åringar pratar om att de kommit på efterkälken när det gäller barnafödande ioma deras föräldrar fick dem när de var 23. Men hallå, vi är en ny generation, vi är studenter så det är ok att vi skaffar barn senare än våra päron tänker jag.
Det är ett återkommande tema bland vänner och bekanta och ärligt talat så har vi pratat om det sen gymnasiet, men skillnaden är att då var det som luddiga framtidsfunderingar, nu handlar det om nuet.
 
En ännu märkligare grej är att flera killar jag har pratat med/försökt dejta på sistone tar upp det här med barn typ andra gånger man snackar. Jag menar samma killar som för 2 år sedan inte ville binda sig har gått och skaffat sig pappaambitioner. Och de är inte ens gamla, typ 30 bast. Vad hände liksom? Har jag missat nåt?
 
Kändisar skaffar barn och folk bloggar hejvilt om sina ungar. Gynning skriver att barn är meningen med livet.
Hade jag också gjort allt annat jag velat i livet så hade kanske mitt liv också tappat meningen så att jag skulle bli tvungen att skaffa en ny mening fort som fan.
 
Nu får ni inte ta det på fel sätt, jag har alltid älskat barn, de är ju både sötare och coolare än vuxna och jag har alltid utgått från att jag vill ha barn. Men att gå omking och vara barnsugen som singel student är ju inte så vettigt el hur?
Dessutom vill jag iaf få njuta lite av alla mina ansträngningar med studierna innan jag skaffar mig ett nytt jobbigt projekt som barn faktiskt innebär. Det är lätt att gå och drömma om att skaffa barn men när jag tänker på det i verkligheten så får jag kalla kårar.
 
Jag kanske är egoistisk helt enkelt. JAG vill ha det bra och bekvämt, att ha ett litet knyte som måste tas hand om 24/7 är säkert mysigt men det skrämmer mig.
När man skaffar barn ger man upp ganska mycket, rätten att få sova när man känner för det, rätten att göra vad man vill, rätten att få tänka på sig själv först osv.
 
Men då säger ni att det är ju så mysigt att ha barn, man glömmer det jobbiga. Och barn är ju MENINGEN med livet.
Oh vad tragiskt det vore isf. Om enda meningen med livet är att skaffa barn. Vad är vi då? Små babymaskiner? Och vad säger det om folk som inte kan skaffa barn el som helt aktivt väljer bort det? Väljer de bort meningen med livet? Det låter ju konstigt.
 
Det är jättekul för alla som skaffar barn, tänker göra det och tycker att det är deras livs mening. Sure!
Alla får ha sin åsikt, men håll gärna MIG utanför det iaf i några år till. Jag vet, man blir inte yngre men det problemet får jag ta tag i då när JAG känner mig redo.
 
Simma lugnt!
 
 
 
Tjejmiddagarna om några år?

Turkos feber

Kategori: Allmänt

Hallå!
Det har varit en lång och produktiv dag.
Plugget 8-14.45, alla föreläsningarna var väl inte så spännande men den sista som handlade om utmattningssyndrom ( utbrändhet i folkmun) var bra. Jag tycker det är spännande när medicin snuddar vid psykologi. Det bästa av 2 världar liskom.
 
Efter plugget begav jag mig på stan för att titta på ett par skor jag hade sett. Det blev inga skor men en söt schal och ett par kuddar till soffan. Just nu känns det som om jag vill shoppa massvis, det är så kul med ny säsong och alla vårfärger i butiker.
 
Sedan har jag lagat en mumsig soppa och varit på 75! min spinning. Det var inspirerat av tour de France. I början var det segt men i slutet kändes det bra.
 
Nu är jag trött och planerar en tidig kväll i säng. (blir sällan så även om jag planerar det ofta)
Jag tror våren är här vilken dag som helst, vad tror ni?
 
 
Vårens smink. Läppstift i färgen Bewitching Coral från MaxFactor, ögonskugga i gärgen Green Glam från Loreal, mascara från YSL och kajal och eyeliner från finska Lumene som ska vara hudvänligt.
 
 
 
Kuddar till soffan från Chilli. Just nu finns ingen annan färg än turkos för mig.
 
 
 
Turkos vårig schal från Accent.

Ballerina och snö

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu har jag haft en lyxigare tisdag än vanligt.
I plugget var det en ganska trött dag, ännu mer statistik, I don´t really love it. Men vi slutade redan vid 14.30! Bara det är ju underbart.
 
På kvällen har jag varit på Tara´s och ätit turkisk mat, nam nam. Kan rekommendera det om ni är hockeyspelare och jättehungriga. Hjälp vad mycket mat det var!
Sedan blev det bio och Små citroner gula. Jag hade läst boken som var underbar och filmen var också bra. En måbrafilm helt enkelt.
 
Jag gjorde ballerinapremiär idag med mina nya skor. Och tror ni inte att det snöar när vi kommer ut från bion? Jodå! Haha!
Nu är jag tjött och ska snart lägga mig, fortfarande proppmätt.
Vi hörs!
P.s Tummen upp för roliga aktiviteter mitt i veckan!
 
 
 
Jag innan kvällens aktiviteter
 
 
Tara´s på Södra vägen, trevligt ställe

Måndag....

Kategori: Allmänt

Ja måndag, vad ska jag säga? Måndagar är aldrig mina bästa dagar.
Just den här måndagen var jag extra trött och väl på på universitetet märkte jag att jag dessutom var superstingslig. Bra dag! Haha!
 
Min plan var att slappa denna veckan, gå på föreläsningar men inte plugga. Blir överkörd av statistikundervisning med massa siffror, nice! Sedan får vi förstås en uppgift som ska presenteras inför grupp redan första dagen på kursen. Välkommen till läkarutbildningen liksom!
 
Sen hade jag bestämt att skaffa både pass och ID idag och jag lät inte bekomma mig att jag var supertrött och inte hade hunnit sminka mig alls. Ja jag inser nu i efterhand att det inte var världens brightaste idé kanske.
På min förra ID såg jag ut som en mexikansk fånge, på denna ser jag ut som en äldre moster till samma fånge, utan en gnutta smink och utan mina glasögon. Alltså vi glasögonormar ser inte kloka ut utan glasögon om vi inte har linser i. Ja ni fattar.
 
Nu är jag så trött. Planen är att vila lite, träna och laga mat. Klarar jag allt detta så är jag jäkligt nöjd.
Vi hörs!
P.s På plussidan så skiner solen idag. Alltid nåt!
 
 
 
 
Lite likt mitt passfoto faktiskt
 

Sent

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu är jag hemma igen. Det blev ett snabbt och trevligt besök i Värmland.
Jag älskar att bo så nära tågstationen så jag kan vara hemma inom 5 minuter från tågets ankomst. Just love it!
Det sista man vill när man kommer hem trött från en resa är att sätta sig på spårvagnen.
 
Nu har jag packat upp mina prylar från Ikea och kollat mitt schema för veckan som kommer. Har föreläsningar varenda dag men det verkar iaf inte så blodigt denna första vecka och tur är väl det för jag hade tänkt glassa lite, hinna umgås med vänner och träna. Blir nog bra.
Får väl lägga mig nu med tanke på att uppropet är kl 8.00 imorgon.
Vi hörs!
 
 
 
Söndagspromenad
 
 
Mysigt i solen

 
Älskade mamma

 
Som ett vykort

 
Sebastians standardfejs när man ber honom le, sedan han var baby faktiskt
 
 
Älskling

 
Nam nam på Ikea

 
Vårigt till köket från Ikea
 
 
 Nya dynor
 

Ikeasöndag

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Nu har vi haft en aktiv söndag.
Jag sov länge idag till kl 11, storstan i all ära men man sover sjukt gott på landet. Det är så mörkt och tyst här på natten. Hemma hos mig blir det varken riktigt mörkt el tyst nånsin.
 
Efter frukost tog jag och mamma en promenad på ca 1 timme. Det var strålande sol men blåste ganska mycket.
Sedan åkte jag, mamma och Sebastian till Ikea. Jag handlade lite, Sebastian var i lekrummet och mamma var lite överallt. Vi hann fika/äta lite också.
Bra dag, både hunnit umgås och shoppa.
Nu blir det persisk gryta med älgkött. Det är bara mamsen som freestajlar i köket. (Det finns liksom inga älgar i Iran)
Vi hörs!

Familjen

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Nu är jag i hjärtat av Värmland. Det har varit en bra dag.
Mamma mötte mig på tåget och väl hemma bjöd hon på god mat. Sedan har jag sett på film med Sebbe ( Katten Gustav som han fick av mig) och varit ute på en kort promenad och så sett Mello ihop med mamma.
Tyckte det var en sisådär final. Diggade Behrang Miri med Jalla dansa sawa som inte ens gick till final. Suck.... Dessutom lite för många gubbar nu i final.
Mammas kommentar till gubbarna i Ravaillacz var " Skäms de inte?" haha!
Skönt att få umgås med familjen.
Jag ska lägga mig tidigt. Haft några rätt tuffa veckor och är trött. Imorgon ska vi kanske åka till Ikea.
Ja vi hörs folket!
 
 
 
Varför inte i final? Låten var ju hur catchy som helst och dessutom på franska och arabiska. Synd!

Fredag, äntligen!

Kategori: Allmänt

Hej!
Det var en lång dag i plugget idag. Både tenta, föreläsningar och presentation. Men nu är Geriatrikkursen över. Gud vad skönt!
 
Jag gick ut från sjukhuset kl 16.00 och det kändes som att slippa ut från ett fängelse. Haha! Solig och fin dag var det med. Jag hade bokat spinning som jag var på och sen gick jag och lånade en film, köpte godis och påskägg till lillebror och gick hem och lagade mat.
Kvällens film hette Larry Crowne. Med Julia Roberts och Tom Hanks. Två bra skådisar tycker jag. Och filmen var rolig, en perfekt fredagsfilm som handlade om att testa nya saker i livet och hur det kan berika en.
 
Jag har nästintill haft en perfekt fredagkväll. Behövde slappa efter den långa veckan.
Imorgon åker jag hem till min mamma. Ska bli kul!
Vi hörs , se nu till att ha en fin helg!  
 
 
 
Bra film. Får 7 av 10.
 
 
 
 
Påskägg till lillebror. Jag var ansvarsfull och tog ett litet ägg även om de stora såg ballare ut. Alla vet hur mycket självkontroll en 4 åring har med godis.
 
 
 
 
Pastasås med chorizo och kabanoss.

Livet som läkarstudent

Kategori: Allmänt

 
Jag hade en tenta förra fredagen och en förrförra fredagen och så en imorgon. Gött liv el hur?
Jag föredrar iofs korta kurser men nu är man kanske ändå aningen sliten.
Den här gången ska vi dessutom tenta på en kurs som bara hållit på i 1 vecka. Förutom tentan har vi haft 2 fallpresentationer i grupp och ska ha en enskild fallpresentation. Ja det är inte så illa som det låter men det är ändå alldeles tillräckligt.
Jag visste att veckan skulle bli jobbig men nu är den iaf snart slut. Det har gått ganska bra med fallen vi presenterat och om även tentan går bra imorgon så kan man iaf andas ut lite.
 
Imorgon ska jag ha en egen myskväll och på lördag åker jag hem till mamma och det ska bli så mysigt att träffa Sebastian.
På måndag börjar ny kurs och jag hoppas verkligen på att det blir en pluggfri vecka iaf på kvällarna för jag måste få vila upp mig lite,umgås med vänner och träna.
Ja nu ska jag sova så jag orkar med den långa morgondagen.
Vi hörs!
 
 
 
Vilka piller var det man inte skulle kombinera nu igen?
 
 
 
 
Vissa patienter har för många mediciner helt enkelt.

Kväll

Kategori: Allmänt

 
Hej igen!
Nu känner jag mig lite bättre. Har suttit och läst lite på patientfallen som vi ska presentera inför grupp imorgon. Känns som att jag är påläst och det kommer gå bra. Det här med små grupparbeten och presentationer är annars inte min grej, jag föredrar salstentor framför allt annat.
Nu är det dags för sängen. Känner mig iaf lite muntrare.
Vi hörs!  
 
 
Middag, minutbiff, grönsaker i ugnen och tzatziki
 
 
 
8st skålar köpta på Myrorna, och jag som har mobbat min stackars mamma i alla år för att hon gillar Second hand
 

Trött

Kategori: Allmänt

Just nu lider jag av en trötthet som inte är av denna värld.
Fattar inte vad det är med mig för jag har sovit tillräckligt men jag vill helst inte göra något alls.
Ändå har jag varit på sjukhuset idag, pratat med några patienter och skrivit en fallpresentation, promenerat hem med stopp på Myrorna där jag köpte ett gäng skålar, väl hemma diskat och lagat mat. Sett Girls med. Superbra serie och rolig tv-cirkel på SVT Play efteråt.
Nu ligger jag i soffan och borde plugga. Vi får se hur det går. Jag fryser och är sjukt sötsugen.
Vi hörs!
 

Tröttisdag

Kategori: Allmänt

Hej kära läsare!
Jag verkar ha en totaltrött vecka. Idag var vi på avdelning, en för äldre. (Ja de allra flesta inlagda på sjukhus är ju faktiskt gamla)
Det gick dessutom calici (vinterkräksjuka) på avdelningen och de hade intagningsstopp vilket gjorde det hela mer spännande. Under geriatrikkursen får man liksom en återträff med internmedicinen som jag trodde jag hade lämnat bakom mig. Ja nån geriatriker blir jag nog iaf inte.
 
På väg hem var jag trött, frusen och sötsugen. (Detta trots över 8 timmars härlig sömn inatt) men istället för att rusa hem och lägga mig i soffan gick jag en liten promenad och gick sedan och handlade mat.
Har börjat handla helt i enlighet med Hemköps erbjudanden för veckan och känner mig lite smart som sparar på det sättet, men det allra bästa är och kommer att vara storhandling på Willys.
 
Väl hemma blev det en god sallad och lite fika innan jag äntligen satte mig med mitt plugg. Och gud vad segt det går.
Så just nu sitter jag och kämpar med vilka mediciner som inte bör kombineras hos gamla osv. Och hoppas på att vi inte får calici hela gänget.
 
Pratade med en god vän ikväll som alltid är ute och reser. (också läkarstudent så det är en bedrift)
Det är så skönt med gamla kompisar som man känt länge, synd bara att man hamnat långt bort från de flesta el glidit isär.
Nu ska jag väl ge mig i kast med de gamla igen. Yepp!
Vi hörs!
 
 
 
Dagens sallad med avokado, mozzarella och pesto.
 
 
Fika med dadlar och jordgubbste. Tjejigt och pussvänligt te som luktar mumma.
 
 
När hjärnan håller på att somna fast plugget pockar på så tar man ett järn, nä jag menar en energidryck!

Måndag...Zzzz

Kategori: Allmänt

Halloj!
Oj vad jag är trött idag. Det är med andra ord som det ska på en måndag.
Till på köpet hade vi rätt sega föreläsningar idag.
Som tur var avslutades dagen med en rolig föreläsare som var hur cool som helst och fick oss att skratta rejält åt hennes roliga historier.
Vi läser Geriatrik denna veckan, alltså läran om vård av äldre. Imorgon och onsdag ska vi få egna patienter att studera och skriva en fallpresentation om. Blir nog kul.
Jag är som sagt helt väck. Ska kasta mig i säng nu så jag får en lång natts sömn. Det behöver jag verkligen.
Vi hörs hör ni!
 
 

Helgen

Kategori: Allmänt

Hej!
Det har varit en händelserik och ganska intensiv helg. Men kul. Jag har inte så mycket tid att blogga nu (måste lägga mig) så jag berättar det i bilder istället.
Vi hörs!
 
 
 
Manda och Johan
 
 
 
Skål!
 
 
 
En av kvällens drinkar
 
 
 
Haha
 
 
 
Brunch på Ethels
 
 
 
Fina tjejer
 
 
 
Andra sidan bordet
 
 
 
Och så hamnade vi på svenska mässan och EM torget
 
 
 
Sockervadd och barndomsminnen

Helgen börjar nu!

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Jag har börjat min lördag med ett Bodybalance pass. Jag är stolt över mig själv som har fått lite ordning på träningen på sistone. Det är skönt.
Nu ska jag äta frukost och sedan får jag ge mig ut på stan på jakt efter något att ha på mig ikväll och lite alkohol från Systemet, haha! Det blir fest ikväll. Ska bli kul för det var länge sen.
Vi hörs!

Fredagen

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag gjorde jag ännu en tenta, Öron/näsa/hals. Det gick ganska bra. Dessutom fick vi tillbaka resultatet från förra veckans tenta i ögonkursen som gick bra. Känns skönt.
 
Nu har jag en helledig helg, inget plugg och inget jobb. Fördelen med att ha mycket att göra är att man uppskattar sin ledighet så himla mycket.
 
Efter tentan gick jag raka vägen till min frisör som var gulllig och klämde in mig mellan 2 andra kunder. (hade inte bokat tid) 
Plockade ögonbrynen och fixade fejset, det är lite som hockeyskägget, jag går alltid till henne och fixa mig efter tentor, känns liksom bra att snygga till sig lite och komma ut ur pluggiden.
Efter det åt jag lunch med Johan på Böfhaus vid Brunnsparken. Han har massor att vara glad över just nu tex ett stipendium som gör att han kommer bo i Rom hela hösten och vintern. Kul när det går bra för vänner!
 
Sedan begav jag mig på stan för lite shopping. Jag hade verkligen längtat efter att få gå på stan.
Jag köpte smink ( läppstift, kajal, eyeliner och ögonskugga) och så hittade jag en vårig topp på H&M.
Sedan gick jag hem och gjorde mig iordning och åkte till Ingrid för middag. Vi åt 1,6 kg räkor. Det var så gott! Trevligt att träffas och ha lite mysigt efter tentor.
Imorgon blir det fest. Tänkte gå ut och dansa lite. Blir nog kul och det var väldigt länge sen.
Nu ska jag sova.
 
 
 
 
Middagen
 
 
 
Alex och Ingrid
 
 
 
Jag
 
 
 
Skål!
 
 
 
Lite skillnad mot veckan som gått, skönt att lägga undan böckerna
 
 
 
Tjejerna
 
 
 
Pusskalas
 
 
 
Carro goes huslig