callmenasha.blogg.se

Ny i Stockholm, läkare till yrket och livsnjutare.

Doktorsliv

Kategori: Allmänt

Hej!
Den här veckan har jag levt ett äkta doktorsliv. Jag har jobbat på akuten, konstiga tider som gjort att jag inte har hunnit göra något annat överhuvudtaget.
Det har varit en slitig vecka. Jag har upptäckt en kärlmissbildning i en ung patients hjärna, jag har lagt in patienter som inte kan redogöra alls för sig själva och jag har blivit lite utskälld av en kollega. En kollega som var på akuten i ungefär 15 min, jag frågade honom en enda sak och då fick jag massa skäll för att jag frågade för mycket. "Om du frågar så mycket så skulle sköterskorna kunna sköta ditt jobb." Japp! Karln var jättecharmig, not!
Jag har hunnit ha 2 rätt rejäla blodsockerfall då jag inte hunnit äta i tid el ätit för lite, det är mindre kul när man måste jobba och träffa allsköns patienter. Idag gjorde jag dessutom konststycket att försova mig när jag dessutom började först kl 10.00, mycket kul kan hända på en enda vecka.
 
Summan av kardemumman är att jag inte känner att jag kommer sakna medicinakuten när detta är över. Never more internmedicin för min del. Jag får hitta på nåt annat.
Planen var middag på stan ikväll men väl hemma kände jag mig helt jäkla trasig. Så trött. Så det blev att beställa hem mat istället. Så kan livet som läkare se ut, för trött för att ens orka gå ut för middag.
Jag är ledig den här helgen iaf och måndag och tisdag innan jag går på en nattvecka på akuten. Jag kanske hinner bli människa under den tiden.
Hur trötta är ni nu i november?
Vi hörs gott folk!
 
 
Lite såhär....

Money

Kategori: Allmänt

Hej!
Ännu en dag på akuten här. Det var relativt spännande. Enda nackdelen var att jag hade med mig för lite mat och blev alldeles superhungrig i slutet av passet med resultatet att jag inte kunde tänka klart.
 
Ikväll har det blivit middag, några avsnitt av New girl och så budgetering. Ni trodde att jag hade glömt det vad? Nej nej nej! Jag har skrivit ner allt jag har spenderat hela månaden och har haft stenkoll på min ekonomi. Och den glada nyheten är att jag inte har överskridit min budget!
Vill ni veta vad jag lägger ner pengar på? Yes u do!
 
Novembers utgifter ser ut så här:
 
Mat 4000 kr , mycket mer än vad jag hade förväntat, här ingår även restaurangbesök och mat köpt på jobbet
Räkningar 7600 kr, det här kan jag tacka min billiga hyra för
Frisör 300 kr
Londonresa 5600 kr, stor utgift och då var ändå hotell och flyg redan betalt innan
Kläder 1600 kr, ganska lite, jag lever ett oglammigt liv med noll fester, behöver inga nya kläder ha
Julklapp 740 kr
Transport: 800 kr, här ingår några taxifärder och så busskort
Aktier 1800 kr
Resekonto 500 kr, har alltså öppnat ett bankkonto speciellt för framtida resor
Födelsedagspresent 270 kr
Övrigt 1400 kr
 
Jag har lärt mig massor av att skriva en budget. Mat kostar tex mer än vad man tror, det är smart att bo billigt och resor skinnar dig levande. Jag tror fortfarande att jag med min lön borde kunna spara mer men jag gillar min livsstil med lite resor osv. Jag har skrivit en budget för december och tyvärr blir det inte så mycket sparat då heller, jag ska till GBG och fira en god väns födelsedag och så kommer jag behöva köpa resterande klappar. Skriv budget om du har problem med att få ihop din ekonomi, då ser du vad du verkligen lägger pengar på och kan skära ner på det som går att skära ner på. Dessutom minskar en budget den stress man kan ha över sin ekonomi när man inte vet vilka utgifter som kommer dyka upp.  Få utgifter är faktiskt helt oväntade. Man behöver alltid ha en budget för ÖVRIGT, då har man redan budgeterat för det oväntade, smart vad?
 
Nu bara 2 dagar kvar på akuten innan helg! Man hinner göra nada förutom jobbet när man jobbar 10-18.30. Och gissa vad jag gör nästa vecka? Jo då, nattvecka på akuten!
Cheers!
 
Glad när ekonomin går ihop!
 

Måndag och julkänslor

Kategori: Allmänt

Hallå!
Den här veckan är jag på akuten, kl 10-18.30 vilket gör att man kan sova ut lite på morgnarna men man får inte mycket annat vettigt gjort. Första dagen avlöpte iaf väl.
I helgen var jag och shoppade julgran( plast) och även kulor och pynt. Jag har fett mycket julkänslor just nu. Det ska bli så mysigt. Första julklappen köpte jag dessutom när vi var i London.
I helgen var jag och hälsade på min mamma och lillebror. Det var mysigt. Sebastian börjar verkligen bli stor, hela 7 år nu och går i ettan. Tiden går verkligen fort.
Vi hörs hör ni!
 
Sebastian fyllde 7 för ett tag sen och då jag inte kunde vara med på hans fest så fick han tårta och present av mig nu
 
 Det är nu officiellt vinter i Värmland
 
Julstjärna på plats plus en söt snögubbe jag fick av en kompis!
 
 
 
 
 

Höstmörker i November

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Nu har jag varit dålig på att uppdatera igen. Sorry! Det är en kombination av tidsbrist och allmän trötthet.
Först nu när november går mot sitt slut har jag börjat märka av att det är riktigt mörkt. Mörkt redan kl 4 vilket gör att man inte får något som helst dagsljus när man jobbar. Tråkigt! November är väl per definition sista höstmånaden även om vi i Sverige brukar ha vinter såhär års vädersmässigt. Iår har det varit varmt och ingen snö men mörkret är sig likt. För att liva upp mig själv gick jag igenom mina tips här på bloggen om hur man klarar av hösten, ni hittar det som en guide under mina kategorier i vänster kolumn på startsidan. Jag tycker fortfarande att det är riktigt bra tips. Några saker har jag varit dålig på att göra är att träna och röra på mig och umgås med vänner. Nu befinner sig alla mina vänner i andra städer just nu men man får väl göra det bästa av situationen. Jag har tex en kompis som har fått barn och jag har velat hälsa på dem hur länge som helst men inte hunnit, det får jag ta tag i.
Jag har varit förkyld och hemma från jobbet några dagar vilket har varit supersegt. Började jobba igår igen vilket är skönt. En god vän till mig var här i helgen och det blev ju inte som planerat då jag var krasslig men vi gjorde ändå det bästa av det, det blev restaurang och bio (nya Bond) på lördag och museum på söndag. Vi hade planerat spa för söndag men det var jag för förkyld för. Att umgås mer med kompisar är verkligen något jag saknar.
Jag ska försöka updatera mina tips om hur man klarar av höstmörkret så fort jag kommer på något nytt, tills dess kan ni ju kolla på mina gamla tips, det finns hela 14 st av dem.
Vi hörs kära läsare!
 
I lördags på Bröderna Olssons Elektriska, sist fick jag god mat, den här gången beställde jag en pastarätt med pumpa och den var bara för konstig, smaken av bakad äggula kommer jag sent glömma, ingen vinnare
 
De här fina killarna var middagssällskapet
 
 Och i helgen gjordes Lussekattpremiär, jag bara älskar lussekattter och planerar att baka några egna snart
 
 God mat på en indisk restaurang som heter Tandoori House på Vikengatan 8, inte många gäster men fräsch mat
 
 Min arbetsplats just nu, miljön på sjukhus är kanske inte det mest upplyftande
 
 Ett gigantiskt vykort jag skickade till mina gamla arbetskompisar på ett gruppboende jag jobbade på som student, jag ville uppdatera dem med vad jag har för mig, trivdes superbra på Fredriksdalsgatans gruppboende i Göteborg
 
 
 
 
 

London

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag hade 4 underbara dagar i London, sedan kom jag hem och satte igång att jobba vad som känns som 24/7 så jag har inte hunnit uppdatera, I am very sorry!
Tack för att ni har tålamod och tittar in! Nu får ni iaf se lite bilderna från London, en riktig storstad. Några stora plus med London är att du hittar i princip vilken butik som helst, du får äta mat från världens alla hörn och du förstår språket! Riktigt trevlig resa!
 
London goes Hipster, stenugnsbakad pizza på surdeg
 
Jag fick hänga med dessa finingar
 
 Musikalen Wicked var vi på, skitbra!
 
Green tea ice Cream
 
Naturhistoriska
 
Vi bodde nära The Shard, London Bridge
 
 Det blev en del shopping gjord på Oxford/Bond Street
 
 Sushi på Selfridges & Company
 
 Julvåningen på Selfridges