callmenasha.blogg.se

Ny i Stockholm, läkare till yrket och livsnjutare.

Kardinalmisstag

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Idag har jag gjort kardinalmisstaget. Jag kom hem från jobbet och var så trött så jag gick och la mig och sov 3 timmar, vilket betyder att jag är pigg nu.
Idag var jag på bröstmottagingen dit patienter med knölar i brösten kommer för undersökning el patienter som är opererade för bröstcancer. 1 av 10 kvinnor får bröstcancer under sitt liv så det är en väldigt vanlig cancerform. Som tur är är knölar sällan cancer, speciellt om man är ung. Det var en intressant dag men jag blir ärligt talat sjukt trött av att vara på ett nytt ställe varje vecka. Det är som att vara på ett nytt jobb konstant. Förra veckan var jag på kolorektalavdelning och nästa vecka är jag på urologen så det växlar friskt. Jag längtar efter att bli lite mer varm i kläderna så inte allt ska kännas så nytt. I söndags hade jag mitt allra första pass på kirurgakuten. Det gick hyfsat bra med hjälp av kollegan jag gick med. Men det var en lång dag, 13 timmar med ca 45 minuters rast. Jag var väldigt mör men glad efteråt. Nu kommer nästa pass inte kännas lika nervöst. Jag är dock fortfarande i det stadiet då jag känner mig ganska korkad, ställer mycket frågor osv. Det är inte kul att känna sig dum men jag antar att det är så för alla som är nybörjare.
En annan sak jag har tänkt på är att jag fortfarande går och tycker att det är lite hemskt med alla cancerpatienter. Och på kirurgen är det rent allmän mycket cancer. Jag går och tänker på att det här är sjukdomar som kan drabba mig el min mamma el någon vän. Jag antar att det är normalt att tänka så och att det släpper efter ett tag.
Och jag tycker det är hemskt med undersökningar som gör ont, jag är liksom inte så hårdhudad än så jag ska kunna vara likgiltig inför det.
Igår och i förrgår hade jag kompledigt. Det är alltså lediga dagar man får eftersom man jobbar jourer utanför arbetstid ibland. Det var så skönt att lalla omkring, sova länge och bara vara. Jag hann gå till frisören( en ny, eftersom jag inte hade någon i karlstad), jag skaffade en ny gynekolog och har bokat tid hos banken för att snacka med dem om att låna pengar till en lägenhet. Vi får se hur det blir.
I helgen kommer en kompis och hälsar på och det ska bli himla kul faktiskt.
Jag bokade tågbiljetter för kommande resor till Göteborg och Stockholm idag. Det är roligt att planera resor tycker jag så har man något att se framemot.
Nu ska jag snart lägga mig, men vi hörs snart!
 
 
 
 Kirurgi, kanske inte min framtida specialitet men det är coolt och livräddande många gånger

Kommer Karlstad att leverera?

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Jag vet att det inte är poppis att klaga på bloggen men man får ju ändå keep it real el?
Ja ämnet jag har på hjärtat är min nya stad K-stad. Det har inte levererat än kan man säga.
 
Nummer 1. Jag vantrivs verkligen i min lägenhet. Den är gammal, köket och badrummet är båda ett skämt, lägenheten är vedervärdigt kall på kvällarna så jag vill bara sitta i soffan under en filt. Läget är jag också lite tveksam över. Visserligen är det nära jobbet men jag passerar aldrig stan, får inte ta del av pulsen som ändå finns i centrum med restauranger och affärer. Så resultatet blir att det känns som att bo på ett ännu mindre ställe än Karlstad faktiskt är. Jag kanske var naiv när jag flyttade från hjärtat av Göteborg till en skitlägenhet utanför centrum i Karlstad.
Nummer 2. Jag har inga vänner här. Medans man kunde ringa en av sina kompisar i göteborg för valfri aktivitet vilken dag som så känner jag ingen här. Visst, kollegorna hittar på saker ibland men under veckorna är jag totalt död och det har ändå inte varit så många aktiviteter planerade.
Nummer 3. Jobbet är ju nytt och ansträngande. Det är alltid lite jobbigt med nytt jobb och även området kirurgi är nytt för mig och kanske inte något jag kommer syssla med sedan så det tar energi.
 
Med det sagt så är jag ändå inte ledsen över att jag flyttade. Nu har jag gjort 1 månad utav 21 på min AT och det är ett litet steg närmare min legitimation. Jag får göra allt för att hitta en annan lägenhet, betala vad det kostar för man kan faktiskt inte prioritera ner sitt boende, pengar kan jag väl spara senare. Jag får bli bättre på att hitta på saker och umgås med dem som finns att umgås med och försöka få hit mina vänner från Göteborg på besök. Och jag får försöka tänka på jobbet för vad det är, jag behöver kunna grunderna inom alla områden så även om det inte är något jag kommer jobba med sedan så är det ändå nödvändigt att kunna.
 
Ja, det var vad jag hade på hjärtat, ska gå min första jour på kirurgakuten imorgon, 12 timmar. Wish me luck!
Vi hörs!
 
 

Sen update Valentine 2015

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har haft så fullt upp så jag har inte hunnit lägga upp bildera från förra helgen och Alla hjärtansdag. Den firades i Göteborg, jag var där lördag-söndag och träffade många vänner och vi hade det mysigt med restaurangbesök och bio med Fifty shades. Ja en perfekt Alla hjärtans kan man säga!
 
Gift to myself on Valentine, örhängen från favvomärket Snö
 
 Jag och min fina vän Mikael
 
 Söta brudar
 
 Skål
 
 Djupt engagerade i ett samtal
 
 Snygga doktorer
 
 Kärlek
 
 Snygga ingenjörer
 
 Tyvärr rätt äcklig vegetarisk rätt på Levantine, de kommer jag inte besöka igen
 
 Helfigur
 
 Puss puss
 
 Desserten var ok
 
 Misslyckad selfie
 
 Äntligen Fifty shades, har läst böckerna och ser gärna filmen igen
 
Snygging på bio
 
 Biomys
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jobb, träning, vila

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Stackars lilla blogg som blir lidande när jag är tvungen att jobba heltid, hehe!
Jag kör min andra vecka på kirurgen här i Karlstad. Jag har märkt att jag blir trött i huvudet när folk pratar värmländska (bred dialekt) i timmar och det är precis vad folk gör när det är långa undersökningar som görs. Sköterskorna pratar pratar pratar och jag vill bara gå hem och lägga mig, haha! Jag antar att jag snart vänjer mig, bara jag inte börjar snacka likadant.
Idag var jag och kollade på koloskopier och gastroskopi. Alltså när man tittar in med ett instrument i tjocktarmen och i magsäcken. Det var intressant. Sedan var jag på akuten för att lära mig rutinerna lite. Jag tog en enda patient och det slutade med att bakjourerna på medicin och kirurgen var tvungna att prata med varandra direkt eftersom de var oense om vem patienten tillhörde. Jag känner mig ny (är ju ny på jobbet iofs) och allmänt vilse fortfarande.
 
Efter jobbet gick jag först på 30 min spinning och sedan 30 min skitjobbigt core-pass. Jag har ok benmuskler, men inga magmuskler alls. Det passet var ju mycket mage så det var nyttigt. Får försöka gå på det framöver. Väl hemma har jag käkat en sallad och kollat på ett avsnitt av Intreatment.
 
Jag kommer på mig själv med att sakna psykiatrin, där blöder ingen, folk är kroppsligt friska och man får prata en hel massa med sin patient. Samtidigt inser jag skönheten med kirurgi där det gäller att fixa och gå vidare. Jag tom saknar intox-patienterna vi hade på psyk.
Ok, nu ska jag lägga mig, morgonmöte 7.30 imorgon, kan man bli morgonmänniska på beställning?
Vi hörs!
 
 
Mat från sjukhusmatsalen, jag klagar inte på maten just på CSK men jag tycker sällan att sjukhusmat är värd 80 kr
 
En av mina alla sallader med 2 sorters ostar till bråkdelen av priset för restaurangmaten, matlådor sparar en en hel del pengar
 

Sjuk

Kategori: Allmänt

Hej!
Igår var jag på stan och kollade på nya glasögon. Var runt till 3 olika optiker och testade många bågar och fastnade för ett par som jag visar er snart. Ni som har bra syn, var tacksamma, det är sjukt dyrt med brillor och linser.
Sedan åt jag sushi i Mitt i city, Sushi Yama. Det var gott. Sen handlade jag mat och åkte hem. På kvällen gick jag och såg en film på Arenan som är lite av en kulturbiograf. Filmen hette Girlhood och handlade om ett gäng förortstjejer i Paris och deras liv. Rätt bra film och det var inte många där, tydligen så var det Mello igår, vilket jag totalt missat.
Inatt kände jag mig illamående och hade ont i magen och det har bara fortsatt. Jag har legat i sängen hela dagen i princip. Inte kunnat äta nåt annat än kex och en banan. Det känns nog lite bättre nu så jag hoppas kunna gå och jobba imorgon.
Ok, vi hörs snart igen! Bye!
 
 
På väg hem från jobbet i fredags. Strålande sol, de ljuger inte när de säger att Karlstad är solens stad!
 
Brillorna jag tänkte välja, är så himla trött på plastbågar
 
 Sushi från Sushi Yama i i Mitt i city
 
 Kulturbion Arenan
 
 Kvällens film Girlhood
 
 Mysig men ändå sorglig historia
 

Min fredag

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag var helt slut igårkväll, hade gått upp tidigt och varit på jobbet redan 7.15. Men några kollegor hade bjudit hem till sig på lite mingel så jag tog mig samman och gick dit. Det var en trevlig kväll, mycket snack och en del vin.
Jag åkte hem vid 12 tiden och unnade tom mig själv en taxitur hem.
Har hittat ett lättdrucket vin med låg procenthalt, Lindemans Early Harvest. Bara 5,5 procent. Kan tänka mig att det är ett bra vin för sommaren också välkylt, yummy!
Vi hörs!
 
Hemma innnan jag gick iväg
 
 Kvällens vin, lättdrucket och låg alkoholhalt
 
 Kollegorna
 
 
 
 
 
 
 

Fulaste kläderna ever

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var första dagen som jag är ute i den kliniska verksamheten på sjukhuset i Karlstad. Det började med avdelningsrond på kärlkirurgen och sedan var jag med på en operation på eftermiddagen. Kirurgen som opererade var så himla snäll, hon var trevlig och förklarade allt och pratade och skämtade under tiden, det kändes riktigt avslappnat. Reslultatet blev också riktigt bra, från ett kärl med noll puls till ett kärl som hade fullgod puls. Men gud vilket hantverk det här med kirurgi kan vara. Jag fick vara med i såret (alltså vara sterilklädd och stå med vid operationssnittet) och hålla hakar, suga osv. Man står i väldigt konstiga ställningar under några timmar så jag antar att man måste vara vältränad för att orka jobba som kirurg.
Efter jobbet var jag helt slut, men jag drog mig till gymmet iaf. Gick på ett skönt pass som heter FLX på SATS som är mest strechövningar. Promenaden dit och tillbaka på ca 1 timme i -7 gradr gick också an. Nu känner jag att jag förtjänar en varm kopp te, en liten bit choklad och 1 avsnitt av min favvoserie just nu, Girls.
Vi hörs hör ni!
 
I särklass dem fulaste sjukhuskläderna jag någonsin haft på mig. Gröna operationskläder i papp. Jag hittade dem i ett omklädningsrum där ingen annan byter om, att hitta omklädningsrummen och kläder på ett nytt sjukhus är bland det svåraste.

Kollegor

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har vi haft fortsatt intro men bara för oss 5 som börjar AT i Karlstad denna omgången.
Det blev himla mycket info om löner, lagar, jourer, kompledighet, flex osv. Just flextid har jag aldrig haft innan och jag tror inte jag kommer gilla det men vi får se. Segt att behöva logga in och ut sig helatiden.
Dagens positiva var att vi blev bjudna på lunch, igen, och vi fick höra att lönerna har gått upp 500 kr sedan vi var på jobbintervju. Så nu har AT läkarna 31000 i ingångslön i Karlstad, något högre i Arvika och Torsby. Vi fick inte förhandla utan alla tjänar lika mycket vilket jag tycker verkar ganska rättvist då vi har liknande arbetserfarenhet sedan tidigare.
Jag ville träna idag men blev på något mystiskt sätt kvar hemma. Har iaf lagat mat och sett på en serie (Girls) och tror det blir en tidig kväll i säng, ska vara på jobbet redan 7.15 imorgon, huuua! Tur att man bor nära iaf.
Vi hörs!
 
AT( allmäntjänstgöring) i karlstad med start 26/1  2015. Jag gillar mina kollegor och tror det kommer bli sjukt lärorika år för oss alla här i Karlstad.

Lugn helg

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har haft en riktigt lugn helg. I fredags var jag bara hemma för jag var totalt slut efter första veckan på nya jobbet. Igår kom mamma och plocade upp mig och vi åkte och hämtade ett soffbord som jag köpte av en tjej. Sedan var vi också på Siba och köpte dammsugare och brödrost till mig. Jag blir lycklig av att shoppa, även om det är nonsenssaker, är inte det konstigt?
Mamma bjöd sen på en stor fet pizza som vi köpte på pizzeria Akuten, min nya favvo. Nam nam!
Jag var hos mamma resten av dagen och åkte hem idag. Det är mysigt att ha sin familj lite närmare än förut. Vi kan ses mycket oftare så här.
Idag har jag burit ner saker till källaren. Äntligen börjar lägenheten anta en mer ordnad skepnad även om det är några lådor kvar än.
Nu på kvällen har jag haft ont i huvudet så jag tog en kvällspromenad i snön. Det har snöat något sjukt mycket här i Värmland. Det är jag ovan vid eftersom det sällan hinner bli så mycket snö i centrala Göteborg. Jag gick förbi några hundägare med sina vovvar och blev avis, jag är ju supersugen på att skaffa hund fast inser att tiden inte finns. Ja tills en kille med två mellanstora hundar gick förbi och den ena vovven började hoppa upp på mig, det kändes som om han skulle bita mig i ansiktet. Då fattade jag att jag kan noll om hundar! Haha!
Nu är jag iaf hemma i värmen igen, ska äta en kvällsmacka och ta en dusch för imorgon blir det en lokal intro på kirurgblocket som jag ska börja på på tisdag.
Japp, vi hörs då!
 
Det här kan vara Sebastians första familjepizza, en god Västkust från pizzeria Akuten nära Sjukhuset i karlstad
 
 Och så har finingen börjat spela fiol
 
 Mycket snö i Värmland, för mycket, tyckte synd om mamsen som var tvungen att köra i det vädret, själv har man ju inte ens körkort, haha!
 
Snöööööööö
 
 Sebastian verkar digga det iaf
 
 Dagens lunch, en av alla mina sallader. Det borde vara förbjudet att ha mozzarella, tonfisk och avokado i en och samma sallad, gott men jag är typ fortfarande mätt 5 timmar senare
 
 Rensade plånkan, varför har jag 2 västtrafikkort och 2 SL kort när jag varken bor i Göteborg el Stockholm?
 
Kvällspromenad i Sommaro, trottoarerna är totalt försvunna