callmenasha.blogg.se

Ny i Stockholm, läkare till yrket och livsnjutare.

My days

Kategori: Allmänt

Halloy!
Läget med mina kära läsare?
Här är det fint. Denna veckan är jag på kolorektalkirurgen igen. Det är en avdelning där många patienter är opererade för cancer i tjocktarmen el liknande. Inte så upplyftande direkt men jag har kommit in i det nu, kan ta ronden på eftermiddagen själv om det behövs osv. Dessutom har jag fått sluta lite tidigare 2 dagar i rad nu vilket inte är vanligt. Så idag efter jobbet hann jag med 50 min promenad i solen, mycket skönt!
 
Jag håller tydligen på att få en crash course i vuxenlivet. Igår var jag på mitt livs första lägenhetsvisning. Jag hade funderingar på att köpa lägenhet. Den här jag tittade på var söt men låg en bra bit från jobbet. Den har dessutom ökat 100 000 kr i pris redan på budgivningen. Jag inser att det kanske är smartare att vänta lite och spara pengar så får vi se vad som händer. Och idag reggade jag mig på Avanza. Där kan man köpa aktier och fonder. Jag lever just nu någon sorts lyxliv med en helt ok lön, en sjukt låg hyra, ingen bil och bara 5000 kr i räkningar per månad. Det är skönt men jag inser att det inte är smart att bränna hela sin månadslön varje månad. Så nu ska jag köpa fonder och aktier. Jag vet ingenting om det men får köpa säkra saker först och lära mig allteftersom. Ja ni, det är lite rörigt att bli vuxen (vid en ålder av 31) men kul!
Nu ser jag supermycket framemot helgen. Jag åker till Stockholm på torsdag. Ska bo på hotell första natten. Väl där ska jag träffa iaf 3 vänner. Det ska bli nice. Håll utkik efter bilder efter helgen!
 
Nu är det snart läggdags och sen är det bara 2 arbetsdagar kvar, yippy!
P.s Inatt drömde jag att jag hade blivit knivhuggen! Vi har haft flera patienter med knivskador sedan jag började på kirurgen och det är väl det som spökar! Definitivt en mardröm!
 
På väg till gymmet i söndags, jag var på Body Balance och har nu världens träningsvärk i framsida lår, kan någon förklara det för mig!
 
Sånt man gör en sysslolös söndag
 
 De mest använda färgerna just nu, 2 röda, en grå och en beige
 
 Fina tår, testade överlack och det blir faktiskt mycket finare med det
 
 Lägenhetsvisningen igår
 
 Idag under promenaden hittade jag ett utkikstorn som jag inte vågade klättra särskilt högt upp i, tydligen är jag höjdrädd

Down the memory lane IV

Kategori: Allmänt

 
Och så fler gamla bilder, nu har jag fastnat för detta och ni kommer se bilder här tills de tar slut el jag tröttnar!
 
 
2008, mamma, min morbror och Johan. Av tårtan att döma fyller mamma år, kan det vara 47 hon fyllde här? Jag önskar jag kan vara så snygg och ryntfri vid 47 men tyvärr tror jag att jag ärvde min pappas rynkgener!
 
2008, april och på besök i Karlstad tillsammans med mamsen, här utanför Wermlands operan
 
2008, själva Wermlands Operan, ser framemot att se någon föreställning där
 
 2008, Valborg vid Näckrosdammen i Göteborg, här med Solveig och Linn
 
2008,Chalmerscortégen, något väldigt Göteborgskt, det året var det mycket snack om kvinnan som hade gått barbröstat till badhuset
 
 2008, Älskade vännen och jag, några få år bodde vi samtidigt i Göteborg
 
 2008, Chalmerscortégen på Avenyn
 
 2008, majbrasa i Slottskogen
 
2008, jag och min bästa vän från högstadiet Janna som var påbesök i Göteborg. Vi kallades helan och halvan, hon är 182 cm och jag 162cm. Att ses igen snart hade varit kul! Hon bor nu på Gotland
 
 2008, paintball med kursen på Läkarprogrammet. Här med gänget minus Ellinor och Solveig
 
 2008, Ja du, jag vet inte vad han försöker säga, idag en respektabel läkare i Eksjö
 
 2008, Johan är skjuten i baken, det tyckte vi var kul. Paintball är inget jag vill testa igen, det gjorde ju ont!
 
 
 

Viktväktarna

Kategori: Allmänt

Hej!
Ännu en vecka med viktnedgång, denna veckan 0,8 kilo och sammanlagt 1,3 kilo på 2 veckor. Jag är supernöjd. Däremot så hade jag en väldigt hungrig vecka förra veckan så det var lite jobbigt men det är lite jobbigt i början innan man vänjer sig, det vet jag av erfarenhet.
 
P.s Något som jag vill vara väldigt tydlig med är att jag inte vill att någon som har viktproblem åt andra håller (undervikt) ska läsa min blogg och bli inspirerad. Så om du har ett lågt BMI, vet med dig att du är underviktig, har anorexi etc tänk på att det jag skriver i min blogg handlar om mig, som faktiskt har ett BMI lite över 25 som därmed mår bra av att gå ner några kilo. Jag vill verkligen inte hetsa med det jag skriver här till osunda vanor utan det är just sundhet detta handlar om för mig!
 
Lunchen igår, så stor sallad så jag inte ens orkade äta upp allt. Det sköna är att jag inte behöver ändra mina matvanor så mycket, jag äter mycket sallad vare sig jag försöker gå ner i vikt el inte
 
 Mycket av Viktväktarnas tänk går ut på att väga och mäta, man måste veta hur mycket man får i sig, ögonmåttet ljuger faktiskt ofta. Det jag gillar med Viktväktarna är att man får äta precis allt, jag hatar dieter som förbjuder kolhydrater el frukt. Det är ju idiotiskt!
 
Middag igår, sojafärssås med vitabönor, rosmarin och en skvätt matlagningsgrädde. En lite annorlunda pastasås som jag gillar
Snacks får man skippa för det mesta, om man är supersugen på kvällen innan läggdags kan man ju äta något som minimajs, inga kalorier i pincip men fyller magen, Men nä det är faktiskt inte supergott!
 

Down the memory lane III

Kategori: Allmänt

Oj, jag har visst suttit uppe och kollat på en serie alldeles för länge nu. Fastade för en miniserie på HBO som heter Olive Kitteridge. Den var intressant så jag var tvungen att kolla alla 4 avsnitten och nu är det mitt i natten, och jag ska gå ut och gå med en kollega kl 10 imorgon, men well, det får gå!
Här kommer fler gamla bilder!
 
2007, Jag och en av mina äldsta vänner, ännu en kväll på Vanak
 
2008, på väg till uppropet på Läkarprogrammet dag 1. Gud vad glad jag var, efter 3 års försök hade jag äntligen kommit in och det i Göteborg dessutom!
 
2008, Nollning på läkarprogrammet
 
 2008, ännu mer nollning, här på Tranquilo i Göteborg
 
2008, en av dem första dagarna på läkarutbildningen, jag minns att vi alla var så lost, här tränar vi hjärt och lungräddning på dockan Mini Ann!
 
2008, en väldigt ny läkarkandidat tränar hjärt och lungräddning
 
 2008, ännu en bild från nollningen som pågick i en vecka, här i Villa Medici som är läkarstudenternas tillhåll
 
2008, jag och en kompis gick på persisk konsert och fick ta bild med pop-artisterna Kamran och Hooman
 
 2008, Vårbalen för bl a läkarstudenter här tillsammans med en kursare
 

Down the memory lane II

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Vet inte vad ni tyckte om mitt nostalgiska inlägg igår med gamla bilder. Ni får gärna komma med feed back. Jag tycker iaf att det är väldigt kul själv att påminnas om allt roligt man har haft för sig så här får ni en fortsättning.
 
2007, på väg till Brännö med mamma och mitt ex
 
 2007, det är tyvärr sällan jag träffar släkten men här var vi iaf i Västerås på en fest, med i bild är min morbror och kusin
 
 2007, samma Västeråsbesök, här med min kusins dotter som bor i Tyskland, idag är hon en otroligt vacker 17 åring och vi ses med några års mellanrum och har alltid lika kul ihop
 
2007, samma resa till Västerås här med en kusin som jag tyvärr träffar sällan. Hon är designer och designar bl a otroligt fina väskor. Kanske dags att köpa något av hennes kreationer snart?
 
2007, jul hos mamma och Johan, snälla mamma hade lagat en soppa till mig eftersom jag var vegetarian redan då
 
2008, Nyårsafton på Vanak Göteborg, här med min kompis som just nu bor i Iran och har gift sig
 
 
 

Oh jäklar

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Jag har som sagt en helt oplanerad helg. Vilket jag tyckte var tråkigt igår men idag känns det annorlunda. Jag var på ett spinningspass kl 11. Det heter 30-20-10, fyfan vilket jobbigt pass. Jag höll på att få en hjärtinfarkt! Efteråt promenerade jag hem. Vi har soligt fint väder här i Karlstad idag. Jag gick lite omvägar och kollade på några hus där jag vet lägenheter är ute på uthyrning.
Resten av dagen får jag göra vad fasen jag vill. Vi får se hur det blir. Ska även försöka gå till gymmet imorgon och då på Body Balance.
 
En tanke som har slagit mig på sistone är att de människor som tränar 5 dagar i veckan el har extremt fint, städat och snyggt inredda hem måste ha sjukt tråkigt rent socialt. För om jag är ledig så vill jag träffa folk. Springer man på fester, fika, shopping och diverse andra sociala grejer så fort man är ledig så hinner man ju inte träna lika mycket el vara hemma och pyssla. De enda gångerna jag verkligen går och tränar i lugn och ro el orkar ta tag i städning hemma är när jag inte har hittat någon att hänga med. Vad tror ni, är jag översocial el är hemmapysslarna/evigt tränande männskorna ensamvargar? Jag tror visserligen att jag mår bra av en oplanerad helg då och då, först är det lite trist men sen kommer jag på att det finns saker jag vill göra och ta tag i.
Vi hörs!
 
Efter ett dödligt 30 min pass spinning på SATS, 30-20-10 heter passet och består av intervaller. Jag är nog mer uthållig än vad jag är snabb så att spurta är inte min grej, höll på att dö
 
 På promenad
 
 Fint väder idag
 
 
 

Down the memory lane.....

Kategori: Allmänt

 
Min dator håller på att ge upp. Det har den iofs gjort ganska länge. Jag hade bestämt att marsmånads stora utgift skulle bli en ny väska, jag har liksom haft en och samma väska i 5 år och mina kompisar har faktiskt börjat protestera, men vad ska jag göra? Skinnväskor från Wera håller helt enkelt. Men som det ser ut nu får marsmånads stora utgift bli en ny dator. Sånt är livet.
Så nu när jag måste byta dator snart passar det väl bra att delge er lite gamla foton?
Jag går igenom alla gamla album och delar med mig av en bild ur varje, en bild som betyder nåt för mig.
Så följ mig under helgen, ja om datorn håller vill säga!
Hörs!
 
2004 måste detta vara ifrån, Turkiet med mitt gamla ex och vi blev fotade av en fotograf, jättekul
 
 2007, min älskade duktiga mamma tar examen från Karlstads universitet i Beteendeveteskap, här tillsammans med sin man och en kursare hållandes i kunskapens äpple
 
 
 2007, Slottskogen Göteborg
 
2007 troligen, vi var 5 som pluggade till högskoleprovet på en hemsida, vi bestämde träff och sågs och peppade varandra, 4 blev läkare och en tandläkare, bra jobbat av oss!
 
2008 var jag tydligen med på vårruset i Göteborg med några gamla kursare. Jag promenerade! Haha! (jag längst till vänster)
 
2009 tror jag, psykpub (fest anordnad av psykologstudenter på psykologiska institutet i Göteborg). Den kvällen träffades dessa 2 fina människor för första gången och de gifte sig sedan 2013 och jag var med på deras bröllop
 
2008, vi hade hittat en persisk krog i Göteborg som hetteVanak och hängde där rätt mycket den somaren, kul hade vi
 
 
 

Fredag utan glam

Kategori: Allmänt

Hej!
Fredagen har nu anlänt. Jag jobbade framtill lunch som brukligt är på kirurgen. Jag åt lunch med resten av kirurgkliniken och lyssnade på läkemedelsföretag som pratade om någon medicin mot tarmcancer. Gick hem efter lunchen, vilade en stund och sen ut på stan. Ok väder och skön promenad. Väl på stan köpte jag 3 paket varav inget är till mig själv, alltså presenter. Det är en skön känsla att precis ha fått lön.
Jag testade sen Poco Loco som säljer texmex mat. Åt en nachostallrik som var god. Bröt lite mitt pointsräknade just idag, dels för att det är fredag och dels för att jag har varit så trött och hungrig sista dagarna. Imorgon kör jag points igen. Planen var att åka till mamma ikväll men lillebror (6 år) skulle tydligen på disco med kort varsel, dagens barn alltså.....
Nu har jag en helt ledig helg framför mig. Tänkte träna imorgon och på söndag ska jag ta en promenad med en kollega. Det är allt jag har planerat.
Är fortfarande på jakt efter ny bostad i Karlstad och har några hyresrätter och även en bostadsrätt i tankarna jus nu, får styra upp i det på måndag.
Nästa helg blir det Stockholm, ska bo på hotell på torsdag och sen vara hos en kompis. Ser framemot det.
Så fredagskvällen tillbringas i soffan surfandes för er som undrar!
Vi hörs!
 
Poco Loco vid Stora torget i Karlstad, helt godkänd mat och extra poäng för att han hade sojafärs för oss vegetarianer. De flyttar till ingången till Mitt i city på samma gata inom kort

Torsdag och trötthet

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag gick jag min näst sista dag på kava (kirurgisk akutvårdsavdelning). Det har varit några olika läkare jag har gått med dessa 2 veckor så lite uppsplittrat har det blivit. Idag var jag dessutom så trött. När jag kom hem kunde jag omöjligen hålla mig vaken så jag sov en bra stund på eftermiddagen. Välkommen till arbetslivet liksom!
Imorgon är det bara halvdag på jobbet och sedan ska jag åka och hälsa på min mamma och min lillebror som jag inte har sett på några veckor, det ska bli mysigt.
Jag är i valet och kvalet hur jag ska göra med min boendesituation. Har hittat en lägenhet till bra pris som jag tänkte gå och kolla på på måndag.
Och så har jag börjar räkna points med Viktväktarna igen. Det är kanske lite därför jag är trött. När man drar ner på kaloriintaget blir man trött innan man har vant sig. Jag är inte superstrikt och är jättenöjd om jag går ner ca 0,5 kilo i veckan vilket jag faktiskt gjorde första veckan, yippy! Lite träning på det så är man på god väg.
Nu sova snart.
Vi hörs!
 
 
Det här gillar jag, fruktskål på jobbet, för att väga upp mot allt fika och kakor som bjuds på, perfekt med en frukt som mellanmål

Komp, igen?

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag börjar inse att schemat på kirurgen är väldigt ojobbigt. Jag går bara 3 helgjourer under mina 3 månader och det gav på något vänster sätt 10 komplediga dagar. Så idag var jag kompledig. Hann städa lite, gå på en AT utbildning om hjärtsvikt, promenera till stan, köpa musikalbiljetter till Parade som går på Wermlands operan, hälsa på på mammas jobb och gå på lite AW med några kollegor. Trevligt!
Nu är det snart dags att nanna.
Vi hörs!
 
AW med Sara
 
Cool flätning hela vägen
 
Skål, Guldapan heter stället i Karlstad, helt ok
 
 
 

Helg i Göteborg

Kategori: Allmänt

 
Hej!
I helgen var jag i Göteborg. Det blev en kul helg, hann träffa några kompisar och så gick vi förstås på den persiska nyårsfesten på Casino Cosmopol. Det var en fest jag verkligen hade sett fram emot. Det blev en kul kväll.
 
 
Kinamat i Mölndal, Nam nam
 
 Fika på Le Pain vid kungsportsplatsen med Carro, alla deras caféer är faktiskt mysiga
 
 Jag och Maria
 
 Mikael bakar gott knäckebröd
 
 På Idas födelsedagsfest
 
 Gamla kursare
 
Naw
 
 Dressed for success
 
 Vi stod i kö i ca 1 timme i kylan och jag gjorde barbent premiär, kallt men värt det
 
 Solveig tar sig en drink
 
 Ready to party, var nöjd med min outfit, kläning från Iona på Zalando och skor från Scorett
 
 Dansa dansa
 
 

Fredag, tåget mot GBG

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu får jag äntligen en tur till Göteborg. Veckan har inte varit alltför uplyftande så det ska bli kul att träffa kompisar och gå ut och festa. Kan hända att jag börjar sakna Göteborg bara 2 måander efter flytt till Karlstad.
Det blir persisk nyårsfest i Göteborg på lördag, jag har köpt ny klänning, nya skor och hela kittet, går all in. Det ska bli kul!
Ska bara äta lite lunch och bege mig mot tåget sen, orolig att jag har glömt packa ner något viktigt men nä, kommer inte på nåt. Hehe!
Vi hörs!
P.s håll utkik efter bilder efter helgen!
 
Älskade Göteborg, here I come!
 
 

Den där komplediga dagen

Kategori: Allmänt

Hej!
Igår var jag ledig. Gud vad skönt att få sova ut. Jag hade möte med banken så jag gav mig ut på stan. Det kändes väldigt vuxet att gå och prata pengar med en banktjänsteman. Det var en äldre dam som tog emot mig. Det var ett trevligt möte och idag fick jag ett mail där jag får ett lånelöfte. Jag får låna en miljon till lägenhet, exakt den summan jag ville ha och som räcker till en fin tvåa i Karlstad. De var tom villiga att låna mig 100% av lägenhetens summa, alltså behöver jag inte ha någon insats. Däremot blir det förstås ett dyrt lån med topplån osv så jag ska nog avvakta lite. Men det är kul att kolla på lägenheter och ha ett lägenhetsköp som mål.
Efter banken tog jag en fika på Mollys café som är ett gulligt litet fik i gammaldags stil. Och jag hann sola ännu en gång så nu har jag faktiskt fått lite färg.
Idag var det jobb som vanligt, jag hann vara på avdelning på förmiddagen och var och såg på en lapraskopisk (titthåls) operation av en gallblåsa på eftermiddagen.
Nu är det snart dags för att lägga sig. På fredag bär det av mot Göteborg så jag har roliga saker att se framemot.
Vi hörs!
 
Lite vårklädd, Trench från Mango från förra året, nya ljusa jeans från H&M och nya skor från Wera Åhlens
 
 Mollys café Karlstad
 
Macka med Chevre och honung, nam nam
 

Mitt underbara liv

Kategori: Allmänt

Tja!
Vet ni varför mitt liv är underbart? Jo för jag är kompledig imorgon. Det är så så skönt att vara ledig mitt i veckan när alla andra jobbar. Hihi!
I helgen hann jag med brunch på stan, shopping och solning på solarium och även första passet på gymmet på en hel månad.
Imorgon ska jag göra något vuxet. Jag ska gå till banken och se om de är villiga att låna mig pengar till en lägenhet. Jag har tittat på bostadsrätter på nätet och priserna är inte farliga här i Karlstad.
 
Idag hade jag en dag full av energi trots enbart 5 timmars sömn inatt. På förmiddagen var jag på en avdelning som var lugn. På lunchen träffade vi AT rektorn och ett gäng andra som intervjuar kandidater till nästa omgångs AT-tjänster. De bjöd på lunch i utbyte mot att vi dök upp och upplyste de intervjuade om hur det är att jobba i Karlstad. På eftermiddagen var jag på akuten. Jag tror det är något fel på mig för jag gillar kirurgakuten. Jag slutar nästan aldrig i tid och har liksom inget emot att vara där 1 timme extra. Det är så charmigt på något sätt att träffa nya patienter hela tiden med olika bekymmer. Och de flesta åkommorna kan man komma underfund med genom att följa ett visst schema. Jag har massor att lära förtås men har redan lärt mig att handlägga de vanligaste tillstånden folk söker för, det vill säga buksmärta, skalltrauma el sårskador. Efter jobbet var jag full av energi trots att jag hade jobbat i över 10 timmar. Jag tänkte gå hem och äta och ta en promenad sen. När jag hade landat i soffan efter middagen glömde jag allt vad promenader heter och här sitter jag än i denna stund. Har ni också mer energi nu när det är ljusare ute?
 
Ja livet går som ni ser, även i småstaden Karlstad.
Vi hörs!
 
Vad sitter bättre än brunch efter 6 dagars jobb? Jag kan rekommendera brunchen på Scandic Drottninggatan i Karlstad, 169 kr och ganska mycket att välja på. Bäst var förstås pannkakorna och gubbröran.
 
Juice och smoothy
 
 Hann sola 2 gånger i helgen
 
 Min föredetta gymanieskola Tingvalla vid Stora torget, mitt i stan vilket tillät mig och mina vänner att hänga på stan på håltimmarna, shoppa och fika
 
 Lunch med rektorskansliet idag, vem visste att strömming är så gott?
 
 
 
 

Working gal

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Det har varit en arbetssam fredag. Har jobbat på akuten 12-22. Skulle ha gått hem 20 men hann inte avsluta allt så det blev lite längre. Jag har fått vara med på 2 traumalarm. Spännande och precis så kaotiskt som man tror att det ska vara på akutrummet när en skadad patient kommer in. Jag fryser fortfarande till is när jag ställs inför sådana situationer så det är bra för mig att vara med tänker jag. Idag har jag upptäckt min första blindtarmsinflammation. Patienten var inte så sjuk, hade inte så ont men det var ändå ganska lätt att fatta vad det var. Patienten kommer opereras inom 6 timmar så det är rätt snabba puckar på kirurgen. Det var min 5:te och sista dag för den här omgången på akuten. Det har varit sjukt intressant och jag har förståss känt mig lite som en idiot från och till. Det hör liksom till at vara ny.
Och jag har jobbat med så sköna kollegor. Det är definitivt en övervikt av killar som är kirurger men den här veckan har jag jobbat mest med brudar. Och vilka sköna brudar sen. Trevliga, lugna, snälla! Brudarna äger helt enkelt på kirurgen i Karlstad! Ett par kvällar har jag blivit avlöst av och därmed träffat en manlig utländsk kirurg som också är riktigt duktig. Kommer in, diagnosticerar patienten snabbt och vidtar åtgärder. Inget tidsspill. Och bakjouren idag var också riktigt schysst, lugn, trevlig och kunnig. Tror den egenskap jag uppskattar mest hos kollegor är just lugnhet. Hysteriska läkare är inte roliga.
Jag har jobbat 12-20 hela veckan vilket har gjort att jag har lagt mig sent, vaknat sent och inte hunnit göra annat än jobba denna veckan. Ikväll åt jag en burk bönor som kvällsmat eftersom jag inte hunnit handla och jag har inte diskat på en hel vecka tror jag.
Det ska bli sjukt skönt med helg. Ska ligga på soffan, ta någon solskenspromenad, dricka drinkar med några kollegor och bara vara.
Livet blir faktiskt roligt när man tycker jobbet är kul. Jag är dock lite glad att jag är själv, ingen man el barn som sitter och väntar hemma som man behöver ha dåligt samvete för när man jobbar sent. Och att jag är nyinflyttad och inte har något större umgänge än passar också bra, man kan verkligen lägga fokus på jobbet. Jag kanske är lite av en karriärist ändå.
Måste gå och lägga mig, så trött!
Vi hörs!
 
Jourmat, köpt på cafét Träffpunkten på sjukhuset i Karlstad, gott!
 
 Moi på kirurgakuten ikväll, diggar ni mitt rosa stetoskop?
 

Patientsäkerhet och fotboll

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag hade vi en kurs i patientsäkerhet en heldag. Vi åkte iväg till spat i Sunne, Selma spa. Vilket fint ställe! Riktigt fräscht. Vi fick förstås både lunch och fika och vi hade fått stanna kvar och bada men det visste vi inte i förväg så ingen hade grejer med sig. Det var en strålande solig dag så det var mysigt. Själva kursen var också vettig, speciellt det som handlade om de system där vi dokumenterar patienters läkemedel. Det är ett snår av olika moduler som känns som bäddat för misstag tyvärr.
Efter att ha kommit hem från Sunne föll jag i djup sömn och vaknade med ett ryck innan 20-tiden, dessutom superhungrig. Vi hade bestämt att se på fotboll på Oleary´s med några kollegor så jag drog dit och fick förstås god mat och trevligt sällskap. Matchen blev förlängd och vi åkte hem utan att se slutet. (Sportbarer är verkligen the place to be som singeltjej, det måste jag lägga på minnet!)
Det har varit en trevlig dag, ett skönt avbrott från att vara på akuten som jag tycker är intressant men ockå stressframkallande.  
Vi hörs!
 
Lyckan när man får hämta ut paket med klänningar man har beställt från Zalando. Endast 1-2 får jag behålla, det är till det persiska nyåret som ska firas 21 mars i Göteborg!
 
Glada Kollegor på kurs, Selma spa i Sunne
 
 
 
Strålande väder
 
 Selma spa i Sunne
 
 Föreläsningar och godis
 
 Och så gjorde vi uteserveringspremiär, riktigt varmt faktiskt
 
Pooldelen
 
 Glasgolv som jag inte förmådde mig att kliva ut på, man är visst höjdrädd
 
 De andra verkade inte ha något bekymmer med glasgolvet
 
Hissbild
 
 Super snack
 
Jag och min närmaste kollega som styrde upp fotbollskvällen. Vi har alla våra placeringar tillsammans även om vi inte är på samma avdelning
 
 Många tvskärmar på Oleary´s, soft sätt att umgås på
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uppladdning och Ikea

Kategori: Allmänt

Tjaba!
Idag har jag laddat upp för en lång arbetsdag imorgon. När man ska jobba en hel söndag så är det skönt att göra nåt kul dagen innan och kanske träffa lite folk, för imorgon kommer jag sitta fast på sjukhuset i 12 timmar.
Så idag drog jag och mamma till Ikea. Hon var här hos mig och fikade först och sen åkte vi. Jag köpte en liten vit byrå, en guldig helkroppsspegel och lite annat smått och gott. Allt gick på ca 1600 kr och vilken tur att jag hade ett presentkort på Ikea som jag hade fått i julklapp av mamsen, så jag behövde inte lägga ut några egna pengar. Anvädbara pesentkort måste vara bland dem bästa presenterna.
 
En liten observation var att Ikea är nog sämsta stället att vara på om man är barnsugen. Jag vet inte hur många barn vi såg, men det var verkligen många i alla möjliga former och storlekar. Tur att man inte är supersugen då annars hade man blivit galen. Gå inte till Ikea om du är barnsugen men inte har möjlighet att skaffa!
 
Jag är totalt ohändig så vi får se om jag ens vågar göra ett försök att sätta ihop byrån. Annars får jag be någon snäll bekant om hjälp, vem det nu skulle vara ioma jag inte känner så värst mycet folk i Karlstad. Hihi......
Efter Ikea har jag tagit en promenad, käkat en smarrig sallad och kollat på 2 avsnitt av Intreatment. Nu är jag äntligen klar med säsong 1. Det är typ 35 avsnitt varje säsong.
Jag känner att det har varit en bra dag och en skön uppladdning inför jobbdagen imorgon.
Vi hörs kära vänner och fortsatt trevlig helg!
 
Nya skor jag köpte i fredags, äkta skinn från Wera på 70% rea, väldigt nöjd! Åhlens är dem ifrån
 
 De hade även rea på strumpor, Happy Socks har jag alltid velat ha
 
Jag och mamma mumsade i oss lite mat på Ikea, obligatoriskt när man är där
 
 
Byrån till höger köpte jag, tänker mig så småningom lite vitt här hemma, har haft ljusa träslag tidigare
 
 Selfie i nya glasögon, här sysn de väl, vad tycker ni?
 
Ikea, Karlstad
 
 Nöjd med mina köp, och får jag säga en sak? Ni vet, alla klagar på sina kroppar, jag måste bara säga att jag är sjukt nöjd med mina ben, från knän och ner kan jag omöjligen bli tjock vad jag än väger. Tack benen helt enkelt!
 
 
 
 

Jungstedt

Kategori: Allmänt

Hej!
Fredagkvällen har jag tillbringat med att läsa en bok, från första till sista sidan på en och samma kväll. Jag är själv imponerad, började väl vid 19-tiden och blev klar nu el 1.00. Det ni! En bra deckare då och då är ju nice. Jag gillar Jungstedt, den här var nog andra boken jag läser av henne. Den var tydligen tillräckligt spännande för att hålla fast mig. Liten psykologisk knorr hade den också. Små barn som försvinner.... Miljön i henne böcker är alltid Gotland vilket gör det lite speciellt.
Vill du läsa deckare kan du ju ge Jungstedt en chans.
Vi hörs!
 
Kvällens bok, helt godkänd, får 4 av 5

This life of mine

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag pendlar mellan att tycka riktigt synd om mig själv och att tycka att livet är helt ok och jobbet är coolt.
Jag gör min femte vecka på kirurgen utav sammanlagt 16. Denna veckan har jag varit på Övre gastro (allt som har med gallblåsa, bukspottskörtel, lever, magsäck och matstrupe att göra) och jag fick eftermiddagsronda på egen hand redan första dagen där. Man lär sig mycket men enkla saker som att aktivera en medicinlista kan fortfarande ta mig 1 timme, ja allt som jag faktiskt inte har gjort förut. Men jag antar att enda sättet att lära sig är att vara tvungen att göra det.
Ibland undrar jag om jag inte hade mått bättre av att ha valt ett enkelt jobb. Något som man faktiskt kan bli riktigt bra på på några år, ett jobb där man kan känna sig säker och bra på sina uppgifter, Läkeriet blir man ju aldrig riktigt bra på känns det som. Ja el så blir man det först efter att ha jobbat väldigt länge. Både utbildningen och jobbet har faktiskt varit utmaningar. Och jag gillar utmaningar antar jag. Men jag gillar också att ta det lugnt.Vet inte om det är årstiden el de nya levnadsförhållandena, men allt jag vill göra är att sitta i soffan och kolla på en serie el ännu bättre ligga i sängen. Det var precis det jag gjorde igår när jag var kompledig, jag orkade bara ta mig ut för att köpa hem en pizza i princip. När jag hör folk som går kvällskurser efter jobbet el tänker på att jag borde gå och träna (det evigt dåliga samvetet) så blir jag yr. Orkar folk ha ett liv utöver jobbet menar du? Ja jag hoppas det går över för så här kan jag ju inte leva i 2 år som den här tjänsten tar.
På söndag går jag mitt andra långa pass på akuten. Idag hade jag en sit in med min handledare (alltså ett test där jag träffar en patient, undersöker hen och bestämmer vad vi ska göra och min handledare ger mig feed back på det). Det var ett provsin in inför det riktiga sit innen vi måste ha med en specialist innan de bestämmer att man har klarat ett block, i det här fallet kirurgi. Det kändes faktiskt bra och avslappnat och det var inte en massa grejer jag gjorde fel. Det kändes en enorm skillnad mot när man var kandidat, sista sit innen som kandidat gjorde jag iofs för länge sen. Det är kul att känna att man utvecklas.
Nu har jag kvällsmyst massor med godsaker och 2 avsnitt av min favoritserie just nu , Intreatment.
Så nu ska jag förbreda mig för vår diskussion imorgon som ska handla om GI (gastrointestinal) blödning. Ja mina vänner, man kan blöda från alla håll och kanter, man kan tex bajsa blod el kräkas blod, 2 tämligen vanliga orsaker varför folk söker till akuten.
Vi hörs!
 
Sexy doctor
 
Den lite mer täckta versionen som jag föredrar, man vill ju inte tappa hår rakt ner i operationssåret
 
 På väg hem från sjukhuset, visst ser helikoptern ut som en leksak? Har svårt att föreställa mig en liggande transport i den
 
Gofika en gång i veckan på Bröstmottagningen (som sköter nästan all bröstcancer i hela värmland), ovanligt mysig och lugn mottagning
 
 På fredagar blir vi bjudna på lunch, antingen av läkemedelsföretag el bara av kliniken. Förra veckans vegetariska rätt som var riktigt lyckad
 
 Igår var jag ledig och bjöd mig själv på en pan pizza från Pizzeria Akuten, med 3 sorters ost på, mumma! Bakar din lokala pizzeria också pan pizzor?
 
Kvällens fika, man måste muta sig själv för att orka plugga efter en hel dags arbete
 
 
 
 
 
 
 

Helgen som gick

Kategori: Allmänt

 
Hej!
Tänkte skriva lite om helgen som gick eftersom jag inte hunnit göra det tidigare. Jag hade min kompis Mikael på besök från Göteborg. Första vännen ut att komma och hälsa på. Det blev en riktigt bra helg. Vi hittade på en hel del saker och hann umgås ordentligt.
Karlstad visade sig kanske inte från sin bästa sida varken med vädret el restauranger vi var på men vi hade ändå kul.
 
 
Vi börjde med pannkakor på Café Louise i Duvanhuset, Mysigt café men inte särskilt goda pannkakor
 
 Första dagen var det fint väder
 
 Spontan lunch på Tom yam, som visade sig vara ett misstag, skum buffé, ljumen mat och mycket var dessutom slut
 
Ja inredningen på Tom yam är heller inte särskitl fin
 
 
Vi var och såg American sniper, som fick flera Oscarsnomineringar och vann 1 Oscar. Jag tyckte inte den var speciell, ännu en film om amerikansk patriotism
 
 Efter bion tog vi ett litet glas på Tempel Bar, jag har redan lärt känna vakten och tycker faktiskt det är ett trevligt ställe, på fredagen hade de dessutom en duktig bartender, så jag ser framemot fler drinkar där i framtiden
 
National Geographic fyller 125 år och hade en utställning på Värmlandsmuseet.
 
Moi i mina nya brillor från Versace
 
 Fin utställning, speciellt om du gillar fotografering
 
 
 
 
Min absoluta favvobild. Togs på 80-talet och har prytt många tidningars framsida. Var i rummet man än ställde sig tittade hon rakt på en, fascinerande
 
 Någon gillade att apa sig
 
 Tre primater
 
Alfies
 
 Skål
 
 Alltså riktigt usel mat på Alfies, torr lax och äcklig sås, kommer inte gå dit igen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I fredags

Kategori: Allmänt

Hej på er!
I fredags fyllde en av mina AT-kollegor år och var snäll nog att bjuda på fest. Och vilken fest sen! Hon hade gjort jättefint och det var trevlig och uppsluppen stämning. Sedan hängde jag med dem andra ut även om jag inte alls hade planerat det. Vi var på Tempel bar först. Det är faktiskt ett litet mysigt ställe om man bara vill sitta och snacka och ta sig en drink. De har en duktig bartender som gjorde goda drinkar. Deras vakt var tom trevlig vilket är ett stort plus tycker jag, jag pallar bara inte sura vakter. Sedan var vi på Jaguar som är en klubb. Om jag har förstått det rätt så är det lite av ett 18-årsställe men födelsedagsflickan fick välja. Allt som allt var det en väldigt trevlig kväll. Kul att komma ut lite och ta tempen på Karlstads uteliv och hänga med kollegor under avslappnade omständigheter.
 
Sött armband jag köpte kvällen till ära, från Snö
 
Getting ready for party
 
 Birthday girl
 
 Så fint fixat
 
 Även toppen var ny för kvällen, köpt på Lindex, kom på det efteråt att det kanske passar bättre till vardags än fest dock
 
 Fina gäster, romantiken flödar
 
 Kvällens hedersgäst som hade flugit hit från Polen enkom för detta
 
 Puss på dig!
 
Fin
 
 Ja må hon leva......
 
 Och så var hon 28............