callmenasha.blogg.se

Ny i Stockholm, läkare till yrket och livsnjutare.

När livet skaver

Kategori: Allmänt

Hej! 
Det här inlägget blir lite emo! 
Just den här veckan har känts motig. Jag har inte haft någon större lust att gå till jobbet, väl där går det dock alltid bra. Det har varit en konflikt privat som har tagit en del energi och just nu tänker jag bara på ett sätt att slippa jobba. 
Jag har alltid haft lite svårt för när livet blir alltför inrutat. Jag hade 2 st uppehåll under läkarutbildningen som är 5,5 år. Den tiden kändes så lång och bara tanken på att jag inte kunde göra vad jag ville gav mig panik.  Nu är jag inne i en ny 5 årsperiod, specialisttjänstgöringen. 5 år av 8-17 dagar. Just nu längtar jag efter ledighet. Och inga konflikter. Jag orkar bara inte. Jag har kanske höga krav på livet och människor omkring mig men låt oss ge varandra energi i vardagen istället för bekymmer. Jag har en period då jag sätter ner foten, orkar inte med människor som går över gränsen och tror sig ha rättigheter. Jag väljer vem jag ska slösa min tid och energi på.
Ja emo och obegripligt blev det här inlägget. Det är fredag och med 1:a maj ledigt har vi långhelg, det är bara 1 månad kvar till semestern. Det kanske fixar sig. El så tröttnar jag och drar till Thailand i 6 månader, vem vet? 
 
En sådan dag längtar jag efter
 

Skön helg

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Hur är läget? Själv har jag haft en bra helg. 
På fredagar tar vi alltid det lugnt. Vi åt middag och såg på tv. På lördag var jag hos en ny frisör. Måste ändå älska Stockholm för lättillgängligheten. Jag har letat med ljus och lykta efter någon salong för trådning av ansiktet och brynen. I fredags googlade jag bara och kom till Boka direkt med ett flertalet salonger, deras behandlingar och priser.  Där kunde man boka tiden på nätet. Tjejen jag kom till på Hår makeriet på Folkungagatan på Söder var supertrevlig, henne går jag till igen. 
På kvällen var vi ute och åt, hamnade på Pong då det var lite kort tid innan vi skulle på bio och vi hade inte bokat bord.  Deras buffé var helt ok i Skrapan. Sedan såg vi en iransk film som heter The Salesman som fick Oscar för regi och manus. Jag tyckte den var sevärd.
I söndags var vi på gymmet. Sedan vi flyttade till Stockholm har jag bara varit där ett par gånger. Det kändes bra och idag känner jag mig reumatisk, ont överallt. På kvällen storhandlade vi, åt middag och kollade på serie. En bra helg om ni frågar mig, vi hann umgås med varandra och göra nödvändiga sysslor plus sovmorgonar. Ha nu en fin vecka! 
 P.s lägger till bilder sen, är snart framme på jobbet. 
 
Vi försöker anamma den svenska traditionen på fredagar
 
På bio, The salesman
 
Söndag på gymmet
 
En helt ok måndag på jobbet
 

Påskledighet

Kategori: Allmänt

Hej! 
Nu var det länge sen jag skrev. 
Påsken var skön. Vi hade bestämt oss för att ta det lugnt och inte ha fär mycket planer. På långfredagen sov jag till 12, vilket nästan aldrig händer, sedan handlade vi mat och såg på film. På lördagen promenerade vi till Farsta centrum och gick i affärer innan jag åkte och hälsade på en god vän som ska få barn vilken dag som helst. På söndag hade vi gäster på lunch, våra goda vänner från Karlstad var på besök, sedan blev det filmkväll igen. På måndag åkte vi till Djurgården fär en promenad men det var så jäkla kallt så det blev ett museebesök på Nordiska museet istället. Det var kul.
Allt som allt en bra ledighet. 
Och nu har man ju en kort jobbveckan innan det är helg igen, ja det är gött att leva! 
Vi hörs! 
 
Påskgodis på jobbet
 
Vegetarisk pytt i panna med gevrekräm 
 
Hälsade på kompisen som blir mamma snart 
 
Nordiska museet på Djurgården 
 
Gamla smycken på Nordiska museet
 
Haftsin på Nordiska museet

Paus

Kategori: Allmänt

Ännu en morgon, ännu en tunnelbanefärd genom hela staden för att komma till jobbet. 
Just nu längtar jag starkt efter några lediga helt oplanerade dagar. Sovmorgonar och lyxen att faktiskt inte veta vad dagen kommer att bjuda på. 
Jag har gjort misstaget att planera helgerna i förväg. Vi har haft roligt, träffat vänner och hittat på saker men inte riktigt fått det andrum man behöver ibland för att orka med arbetsveckorna. 
Det är väl så att det är svårt att få balans i livet, när vi bodde i karlstad gjorde vi för lite och nu gör vi för mycket. Min trötthet kan ju också delvis bero på att jag har långt till jobbet. 
Men som alla andra bekymmer i livet så finns det en lösning även på detta. Näst nästa helg och några helger framåt har vi inget planerat. Vi är lediga 4 dagar över påsken och ska förhoppningsvis bara vara hemma. Det ser jag framemot.
Ni får ha en skön dag, på arbetet el hemma! 
Vi hörs! 
 
Ledig tid innebär att man kan ta en lugn promenad
 
Ta en fika med en vän...el bara vara! 
 

Gemensam ekonomi

Kategori: Allmänt

Helt plötsligt blev ekonomin gemensam. Som tur är har jag en partner som är lite mer ekonomiskt sinnad än mig. Han insisterar på att vi pensionssparar, något som jag inte har haft en tanke på förut. Förutom det sparar vi lite i aktier, har ett matkonto, ett sparkonto för resor och yttetligare ett sparkonto för framtida bostadsköp. Det blir ett antal konton att hålla reda på och sammanlagt har vi dessutom 6 st kontokort. Idag räknade jag ut att vi betalar iaf 2200 kr/år för våra konton som har kort kopplade till sig. Lite mycket tycker jag. 
Något som vi lägger mycket pengar på är mat. Vi började med 8000 kr i månad men insåg ganska fort att det är mycket jämfört med vad alla andra lägger på mat. Nu har vi sänkt det till 6000 kr. I det ingår restaurangbesök. Det är  faktiskt skitsmart att ha ett matkonto eftersom man lätt blir pank i slutet ( el mitten av) månaden men med ett matkonto har man iaf råd med mat hela månaden. 
Överlag tycker jag att man snackar alldeles för lite ekonomi med varandra. Det är sådan hysch hysch när det gäller pengar. Jag hade gärna diskuterat mer privatekonomi med mina kollegor och vänner, kanske hade man lärt sig ett och annat? 
Nu sova! 
Vi hörs! 
 
 
Vad gör du med dina? 

Tjabba från t-banan

Kategori: Allmänt

Hej! 
Nu är jag på väg till jobbet. Helgen som gick åkte vi till karlstad för att träffa våra vänner. Det lustiga med att flytta stup i kvarten är att man till slut längtar till 3 olika städer. Det var iaf en alltigenom trevlig visit, vi hann med restaurangbesök, filmhäng, årets första uteserveringfika och någon timme i solen i Mariebergskogen. 
Den här veckan har varit helt ok hittills. I måndags gick vi promenad efter jobbet och igår åkte vi till kista galleri för shopping och mat och var inte hemma förrän 9. Jag gillar att vi nu har bil, det ger en viss frihet. 
Ni får ha en fin onsdag, nu går veckan mot sitt slut och snart har vi helg igen! 
 
Dessa snyggingar var jag på Nonna Grassa med i Karlstad 
 
Risotto
 
Dessert
 
Snackbordet när vi skulle se på film, våra vänner är grymma värdar
 
Marieberg 
 
Söta
 
Fina