callmenasha.blogg.se

Ny i Stockholm, läkare till yrket och livsnjutare.

Vecka 1

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag har tagit 6 veckors jobb och har avklarat första veckan. Det var en tuff vecka med fler patienter än vad det fanns tid för, några timmars övertid och så 2 timmars pendling per dag. En del av patienterna var också svåra, tror jag har haft 2-3 sjukskrivningar per dag, nångra av dem långtidssjukskrivna med komplex sjukdomsbild. Jag har inte upptäckt men fått påminna en patient om cancer som hen har och jag har haft några patienter från LSS boenden som kommer för läkemedelsgenomgång. Och helatiden är patienterna ungefär 20% för många så man hinner exakt med dagens patienter och hinner inte kolla alla provsvar som kommer in. Jag är inte blyg så redan dag 1 skickade jag 3 meddelanden till chefen på stället om arbetsbelastningen och i fredags hade vi dessutom ett samtal. Jag fick iaf till en timmes extra admintid till veckan, den kommer inte räcka på långa vägar men förhoppningsvis hinner jag kolla igenom en del av provsvaren. Det är tyvärr så det ser ut i primärvården på flera håll. Efter jobbet hann jag inte göra annat att äta och  se på någon serie. I fredags fick jag feeling trots att jag var supertrött och jag och sambon var ute och åt efter jobbet på Söder och så var vi på bio och såg Unga Astrid. Jättebra och välgjord film. På lördag gick vi en långpromenad på över 2 timmar och tog också en fika. Resten av dagen var vi hemma. Idag har vi städat och storhandlat. Jag känner mig inte direkt utvilad utan var trött både igår och idag. Från och med nästa vecka ska jag sluta kl 16 två dagar i veckan och även vara ledig varannan onsdag. Hoppas hinna träna lite under veckorna då.
Hoppas ni har haft en bra helg! 
Vi hörs! 
 
Dessert på matboden i fredags 
 
Lördagspromenad 
 
Årstaskogen
 
 

Semester

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Nu är vi på sista semesterveckan. Vi har varit lediga i 4 veckor. Första veckan var vi hemma då sambon var förkyld. Andra veckan åkte vi till Värmland och träffade både våra familjer men även vänner. Tredje veckan åkte vi till England. Vi kom hem igår. Resan var lyckad, vi var i London 4 dagar och så var vi på landsbygden i 4 dagar och vandrade. Vi hade inte planerat så mycket i förskott så det blev relativt spontant och vi träffade en del folk som hjälpte oss med olika saker. Vandringen var superskönt, en av dagarna kom jag på mig själv efter mpnga kilometer att jag inte hade tänkt en enda negativ el jobbig tanke på hela dagen. Det måste vara motionens och naturens effekt på hjärnan. Att vara i London var också spännande, alltid kul med miljonstäder som har sin egen puls. London är så sjukt internationell och man möter verkligen människor från världens alla hörn. Vi bodde i Peckham och jag vill faktiskt tillbaka dit, så många etniska restauranger jag vill testa. 
Allt som allt har semestern varit jättebra. Bra mix av vila och aktivitet. 
Jag börjar jobba på måndag. Ska vara på en och samma vårdcentral utanför Stockholm i 5 veckor och sen 1 vecka på annan ort. Ser framemot att jobba och hoppas arbetsbelastningen blir mänsklig. 
Nu ska jag läsa lite innan vi äter middag, sovmorgonarna gör att hela dagen förskjuts.
Vi hörs!  
 
På National gallery i London, alltid imponerande 
 
På indisk restaurang med sambons syster och hennes sambo som bor i London 
 
Vi började vandra i staden Winchester 
 
Vandring längst med South downs way i södra England 
 
Naturen, vi hade fint väder alla dagarna 
 
Moi
 
Vi besökte också Kuststaden Portsmouth som jag tyckte var charmig 
 
På färjan över till Hayling Island 
 
Vi hamnade på en superlyxigt Air B&B i Langstone 
 
På Harrods i London kände vi oss fattiga