callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Lördagen

Kategori: Allmänt

Hej! 
Imorse blev det en välförtjänt sovmorgon till kl 10, sedan frukost och efter det shopping. Sambon fyller år imorgon och vi ska ha lite fest för honom. Maten kommer från catering, och tårtorna hämtade vi på bageriet idag. Det var massa småsaker vi behövde köpa. Sen var vi på gymmet och jag körde bålstabilitetsprogrammet jag har fått av min PT. Det var länge sen jag var där på helgen. Har börjar tycka att det är kul att gymma. 
Nu på kvällen har vi städat lite, fast det är mycket kvar till imorgon. Nu ska vi ta det lugnt, det ska bli kul med fest! 
Vi hörs! 
 
Gammal bild eftersom jag inte har något från idag
 
Rensade min necessär häromdagen, köper sällan ögonskuggor
 
Mina 3 mascaror, bäst betyg får MAC och Maybeline, Estee Lauder var inget vidare

Äntligen helg!

Kategori: Allmänt

Hej! 
Det har som sagt varit en lång och arbetssam vecka. Jag har fått mer och mer att göra på jobbet. Förutom mina vanliga patienter som är bokade för besök på dagarna så har jag fått några datum jag har hand om. Alla som är födda 26-28 i månaden alltså har de datumen i sina personnummer ska jag ta hand om. Det blir mer att göra än vad man tror. Och så hör sköterskorna av sig med ärenden man ska följa upp, patienter som behöver träffa en läkare, intyg som ska skrivas etc. Så till slut gör man en himla massa jobb som inte syns på ens tidbok. Jag tror jag måste lära mig att begränsa mig, att inte ringa upp patienter för mycket, att handlägga alla ärenden på en lagom nivå. Men jag är noggrann och vill helst göra allt 100%. Jag tror man lär sig att lägga ribban på rätt nivå till slut. 
Efter jobbet åkte jag raka vägen till stan, träffade sambon och köpte thaimat ihop och åkte hem. Väl hemma har vi sett 2 avsnitt av House of cards och så filmen Suffragette på SF anytime. Bra tjänst och bra film som handlade om kvinnor som kämpade för rösträtt i England och allt helvete de fick genomgå. Sevärd! 
Nu blir det snart sängen. Imorgon har vi tusen och en grejer som ska göras. 
Ciao och ha nu en trevlig helg! 
 
The Suffragette, sevärd film

Lång vecka

Kategori: Allmänt

Hej! 
Den här veckan har känts lång och jobbig trots att dagarna bara swishat förbi. Det har varit ganska mycket på jobbet och det har inte varit tillräckligt mycket hemmatid, det ska med andra ord bli skönt med helg. Idag var jag och tränade med PT:n. Har nu kommit över någon sorts tröskel och tycker faktiskt att det är skönt att gå till gymmet. 
Nu sova, imorgon fredag och sen 2 dagars ledighet, yippy! 
 
chillaxing
 
Fika när mamma var och hälsade på idag en liten stund

Göteborg förra helgen

Kategori: Allmänt

Hej! Tänkte lägga upp några bilder från resan till Gbg. 
Idag var det lite småstressigt på jobbet, det är turbulent på min arbetsplats när det gäller personalen och det påverkar mig förstås. Vi får se hur det blir framöver. Efter jobbet var vi bjudna till en kollega. Alla läkare från vårdcentralen var samlade, vi fick god mat och satt och pratade. Kunde tom sitta ute ioma det var så fint väder. 
Nu snart sängen! 
Vi hörs! 
 
På middag med vänner på Södravägen
 
Hemma hos Carro på middag
 
Ute på klubb, Lounge
 
Glass på Yoghurtbaren
 
Vi två
 
Göteborgsvarvet 
 
 

Måndag

Kategori: Allmänt

Hej! Måndagar alltså...
Jag hade ändå en helt ok dag. Inte allt för krångliga patientfall och inte någon stress. Efter jobbet skulle mamma hämta oss för att åka till ett köpcenter utanför stan. Och vet ni vad som hände? Hennes bil la av precis när vi var i en stor korsning. Vi fick snällt ringa bärgningsbil. För att belöna oss själva efter den här stressiga händelse åt vi middag på Pizza Hut. Det var kul att umgås med mamsen och lillebror. 
Jag var i Gbg i helgen och försöker lägga upp bilder från resan imorgon.
Vi hörs! 
 
Bilen blev bärgad
 
Sebastian tyckte Pizza Hut var helt ok

Veckan

Kategori: Allmänt

Hej! 
Den här veckan har gått fort. Måndag var en stressig dag, jag hade 5 patienter på eftermiddagen vilket gjorde att det blev svettigt. På tisdag körde jag med min PT efter jobbet, igår var vi ute med jobbet. Vi bowlade och åt sedan mat. Det gick sjukt dåligt på bowling tyvärr och min chef fortsatte säga till mig att jag skulle sluta driva klotet åt vänster. Maten var god och det var faktiskt kul att umgås med övrig personal på vårdcentralen. Jobbet är fortfarande kul. Så varierat. 
Idag jobbade jag och sen var jag på gymmet själv eftersom PT:n inte kunde idag. Hon har gett mig ett program att köra själv för min rygg, jag har blivit vän med TRX maskinen. 
Imorgon ska vi till Göteborg, det ska bli riktigt kul.
Vi hörs! 
 
Bollar med dadlar och nötter jag gjorde
 
 Maten då vi var ute med jobbet, pasta med musslor
 
Kul att laga nya recept
 
Dagens middag, tomatsoppa

Chill söndag

Kategori: Allmänt

Hej! 
Den här helgen har verkligen andats lugn. Ganska skönt med långsamt tempo och att nästan ha lite tråkigt ibland. Då hinner man göra dem tråkiga men nödvändiga sakerna som att laga mat och städa. Och det är precis det jag har gjort idag plus en skön promenad. 
Nu på kvällen har vi sett "The Intern" med Robert De Niro och Anne Hathaway. Verkligen bra film som jag kan rekommendera. Den förvånade oss lite.
Hoppas ni har haft en bra helg med! 
Vi hörs! 
 
Frukost
 
Fruktmüsli, yoghurt, färska bär och honung
 
Testade en annan marinad till qournen idag med färska örter
 
Blåbär/banansmoothie som dessert

Lugn lördag

Kategori: Allmänt

Hej! 
Imorse fick jag en skön sovmorgon. Tror jag låg i sängen till kl 12. Det behövdes! 
Jag städade köket och marinerade lite inför middagen. Sedan blev det mat och på kvällen var vi och såg Captain America på bio. Den var rätt bra tyckte jag. 
Nu är det dags för sängen, och imorgon fortsätter helgen. Yippy! 
Vi hörs! 
 
Igår testade jag något udda, knäckepizza som var helt ok
 
Frukost imorse, knäckebröd och potatissallad verkar vara en lyckad kombo
 
Sojamarinerade quornfileer såg svarta ut men var goda
 
Kul med bio
 
 

Tja!

Kategori: Allmänt

Hej! 
Inte mycket nytt under solen, jobbat halvdag, gymmat med min PT, hängt på uteservering, haft mamma på besök och nu är jag supertrött. 
Fredag imorgon tack och lov, jag behöver sovmorgon. 
Vi hörs! 
 
Häng ute efter gymmet

Uteservering

Kategori: Allmänt

Hej! 
Läget? 
Idag har jag jobbat och varit på en föreläsning om asylsökande och vården. Efter jobbet letade jag och sambon desperat efter en bra uteservering. Vi hittade ett gulligt nyöppnat café som heter Coffice vid Valvet. Där satt vi ganska länge. Jätteskönt!
Hoppas ni har haft en bra dag också! 
Vi hörs! 
 
Härligt uteserveringshäng efter jobbet
 
Somrigt värre
 
Testa om ni hittar sådana

Ett helt år ❤️

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag satt och tittade på gamla inlägg här i bloggen. 
Igår för exakt 1 år sedan var jag på en första dejt med en fin kille. El ja, det var en träff, att det skulle vara en dejt var inte helt uttalat. Men en trevlig dejt blev det iaf med klassiskt restaurangbesök. Dagen därpå sågs vi igen och var på bio och åt ännu en middag ihop. Efter det var vi hooked och sågs flera gånger i veckan. Förra sommaren var vi i Nice ihop och det var där på flygplatsen efter en skön vecka ihop som vi uttalade de magiska orden, att vi nu var ett par. Sedan dess har vi hunnit flytta ihop och uppleva mycket roligt tillsammans. Det har varit ett bra år. Och vet ni vad? Vi har inte haft ett enda bråk, hur konstigt är inte det? Han är underbar att vara med, omtänksam, rolig och hängiven. Jag är tacksam för att jag träffade en sådan skön person, för att det blev vi och för att vi är lyckliga tillsammans. Nu hoppas jag på fler år tillsammans. 
Tack för att ni läste! 
 
 

Tisdag

Kategori: Allmänt

Hej hej! Hur är läget? 
Idag har jag jobbat som vanligt. Hade 7 patienter varav dem flesta på akuttider. Än så länge går det bra och jag hinner med. Det är kul att det rör sig om så olika saker helatiden.
Efter jobbet blev det träning med min PT. Jag hade saknat henne, det var 2 veckor sedan sist. Nu ska vi försöka hålla 2 träningstillfällen per vecka tillsammans. 
Efter jobbet lagade jag mat lite snabbt och nu sitter jag bänkad framför tv:n. 
Vi hörs! 
 
Middag

Måndag depression light

Kategori: Allmänt

Hej! 
Måndagar alltså, gotta hate em! Alldeles för lite sömn eftersom man fortfarande är i helg-mode på söndagkväll, vilket gör att man inte är riktigt vaken förrän lunchtid på måndag. Jag satt och nickade till på lunchmöte vi hade. 
På förmiddagen följde jag med en av kollegorna till ett äldreboende. Det är hemskt vad ensamma våra gamla är, vi borde göra något åt det. Hälsa oftare på dem gamla vi har i våra liv? 
På eftermiddagen hade jag mestadels akuttidspatienter. Den ena var en bebis på under 1 år, dagens äldsta patient var 87, det är variation det. Än så länge trivs jag bra. 
Jag tog en lång promenad hem från jobbet och sedan har jag lagat mat och sett på tv. 
Imorgon ska jag träffa min PT, det var exakt 2 veckor sen och det ska bli kul. 
Vi hörs! 
 
Pasta med tomatsås i vitt vin, toppad med rostade valnötter och parmesan
 
 

Upptagen helg

Kategori: Allmänt

Hej! Den här helgen har vi inte haft många sofftimmar. I lördags gick vi en jättelång promenad på 2 timmar. På eftermiddagen blev det grillmiddag hos några vänner. Det var jättetrevligt, god mat, fint väder och sköna diskussioner. 
Idag hann vi med sovmorgon och sen gjorde vi oss i ordning för att gå på lunch hos ett par andra vänner i Molkom. Det var första gången jag var där. Det blev jättemycket god mat och kul att ses. Vi kom nyss hem och nu är helgen över. Det vi inte hunnit med den här helgen är att städa och laga mat men det är ju skitsamma, vi har haft jätteroligt. Den här helgen har jag tagit hand om mig själv genom att ha kul! 
Hoppas er helg också varit givande! 
Vi hörs! 
 
Egen müsli i lördags
 
Moi
 
Maaat
 
Fina Anna, Kim och Leo
 
 
Jag och söta Leo
 
Efterrätten vi fick idag
 
Jag idag i Molkom
 
Hittade en peruk 
 
 

Sol ute

Kategori: Allmänt

Hej! 
Hur är läget? Det har varit en fin dag i Karlstad. Jag jobbade idag, hade en bokad och fem patienter på akuttider. Det är lite spännande ändå att vad som helst kan dyka upp på en vårdcentral. Flera av dagens patienter var dessutom barn, jättesöta! 
Efter jobbet mötte jag upp sambon och hans bror. Vi letade efter en uteservering och hamnade på Båten som är en restaurang på en faktisk båt. Miljön är ju fin men maten var verkligen inget speciellt. Jag kommer nog inte återvända dit för matens skull iaf. 
Efter lite häng där gick vi hem, ikväll har vi börjat se på House of cards, lite efter alla andra som vanligt. 
Imorgon har vi en oplanerad ledig dag och på söndag är vi bjudna på lunch hos några vänner. 
Låt den här sköna helgen börja! 
Ha kul och vi hörs! 
 
Uteservering på Båten, Älvgatan 4
 
Ett tråkigt försök till Hipsterkäk, 2 små tacos fyllda med stekt qournfile, hur tråkigt är inte det? Inte värt 179 kr. 

Kristi himmel

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Den här dagen har verkligen varit skön! Att vara ledig så här mitt i veckan. Jag är av åsikten att vi skulle hinna leva om vi faktiskt jobbade mindre. 
Vi tog lite sovmorgon, åt frukost och sedan blev det 1 timmes promenad vid hamnen. Jättefint, varmt och soligt väder. 
På eftermiddagen fick jag besök av min bästa vän från högstadiet. Vi hängde alltid ihop. Hon bor i Stockholm men är ofta i Arvika så det är ganska nära nu. Vi käkade lunch, pratade och helt plötsligt kom jag på att jag hade kollat upp en film jag ville se på bio. Vi hade 10 min att ta oss till bion och hann. Det är verkligen skönt att bo mitt i stan.
Vi såg Mothers day. Många kända skådisar, storyn var väl så där dock. Inget man behöver se på bio kanske. 
Vi hann med lite fika också innan kompisen fick bege sig hem. 
Det har varit en bra dag. Jag är dock täppt i näsan, vet inte om det är en förkylning el lättare allergi som har spökar på sistone. 
Är ni bra på att hänga på uteserveringar? Om man bor i lägenhet och inte har balkong så är uteserveringar ett bra alternativ men jag är inget vidare bra på det. Ska försöka se om jag kan lära mig att sitta ute och ta en kaffe lite oftare. 
Vi hörs, och hoppas er dag var lika trevlig som min! 
 
Man hinner sminka sig när man är ledig
 
 

HV

Kategori: Allmänt

Hej! 
Hur är det med er? 
Med mig är det bra förutom att jag har haft en huvudvärk (hv) större delen av dagen. Den ger sig inte trots huvudvärkstablett. Jag har mest sett på tv efter jobbet. Idag har jag inte gjort något för att ta hand om mig själv. Imorgon ska jag försöka gå en långpromenad. Annars ska jag träffa en gammal vän. Skönt att vara ledig imorgon eftersom det är röd dag. Jag börjar sakta komma in i arbetet på vårdcentralen. Har hittills fått skicka in 2 patienter till akuten, måste vara någon sorts rekord eftersom jag inte har träffat så många än. 
Vi hörs! 
 
Läget jag har intagit efter jobbet idag, jäkla hv

Ta hand om...

Kategori: Allmänt

Hej! 
Hur är läget? Själv vaknade jag med lite ont i halsen. Var på BVC på förmiddagen, MVC på eftermiddagen och sen fick jag träffa mina första patienter på vårdcentralen. Det var en helt ok dag. Efter jobbet promenerade jag hem, ca 40 min. Det som en led i att ta hand om mig själv. Det är liksom mitt nya projekt. En bra grund i att ta hand om sig själv är att äta rätt, sova bra och motionera. Det var skönt väder så det blev en fin promenad. 
Tar du hand om dig själv? Och isf hur? 
Vi hörs! 
 
Bra mat är viktig om man vill må bra
 
 

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Hej! 
Idag var första dagen på vårdcentralen. Det blev en del intro och så följde jag med på några patientmöten. Tyvärr verkar inte bemanningen vara helt 100, jag hoppas det drabbar mig så lite som möjligt. Och mitt rum är pyttelitet med undersökningsbrits och datorn i samma rum. Alla andra har 2 angränsande rum, ett för undersökning och ett för datorn och administrativt arbete. Överlag tror jag att det blir ett halvår med mycket jobb. 
På eftermiddagen har vi lagat mat och tagit en promenad. Vädret var jättefint! 
Mitt nya beslut i livet är att ta hand om mig själv, något jag har varit rätt dålig på. Får skriva mer om det snart! 
Vi hörs! 
 
Kvällspromenix
 
Fin utsikt

Trevlig helg

Kategori: Allmänt

Hej! Det har varit en trevlig helg. Igår kom en kompis hit från Lund. På kvällen var vi och åt med vår gemensamma vän och hennes familj på en grekisk restaurang. Idag har vi shoppat. Det var fint väder idag så vi kunde fika på en uteservering. 
Imorgon är min första dag på vårdcentralen och jag är faktiskt lite nervös. Det ska ju vara min arbetsplats i 6 månader och jag känner ingen där. 
Vi hörs! 
 
Moi
 
Pasta med rökt lax och sparris
 
Anna och Leo
 
Häng på uteservering