callmenasha.blogg.se

Ny i Stockholm, läkare till yrket och livsnjutare.

2017

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Årets sista dag är här. Jag vaknade sent och på lite dåligt humör, drömde något ledsamt som jag nu inte minns.
Tänkte göra en resumé över 2017. 
Det var året då vi flyttade till Stockholm. Jag började en ST tjänst i allmänmedicin men hann också sluta samma jobb i december. Vi blev med bil, en liten söt Peugeot. Vi flyttade inom Sthlm en gång. 
Närmaste familjen har hållit sig friska, tyvärt gick min kusins man i Tyskland bort i magsäckscancer bara 60 år gammal. Mammas faster gick bort i Iran. 
Jag har skaffat mig 1 ny kompis under året, lärt känna fler förstås på jobbet osv. 
Under året har vi varit på Bali och i Spanien. Två trevliga resor. 
Det har ändå varit ett relativt lugnt år för mig, förutom flytten har inga större saker hänt. 
Inför 2018 ser jag framemot ett bra monetärt år. Jag hoppas vi kan spara mer pengar och kanske äntligen köpa vår egna bostad. Jag ser framemot fler både längre och kortare resor. Jag hoppas vårt förhållande fortsätter utvecklas och att både våra familjer håller sig friska. 
Jag hoppas på ett bra år karriärsmässigt, hoppas hitta ett jobb jag kan trivas på. 
Jag hoppas få lära känna nya människor och hinna umgås med gamla kära vänner. 
Det var allt! Nästa gång vi hörs har vi antagligen 2018, ha en fin nyårsafton, ta det lugnt med alkoholen och njut! 
Vi hörs! 
P.s vilken julgran tycker ni bäst om? 
 
Julgranen 2015, Sambons gamla lägenhet Rud, Karlstad 
 
Julgranen 2016, vår första gemensamma lägenhet i Karlstad, Västra torggatan 
 
Årets julgran, Sundbyberg Stockholm
 
 

Dagen innan nyår

Kategori: Allmänt

Halloj! 
Hur är läget? 
Här är det fint. Jobbpasset igår gick bra, tröttheten var som bortblåst när jag kom dit, vi var 2 doktorer och 3 st övrig personal och trots att jag träffade många patienter så kändes det aldrig stressigt. Jag gillar verkligen att jobba och kan se framemot ett pass. 
Efter jobbet kom sambon och hämtade mig. Jag har ju varit hemma själv nångra dagar och det var helt ok men det är skönt att han är tillbaka. Det är nog nyttigt att vara ifrån varandra korta stunder för att känna att man saknar varandra. 
Idag har vi sovit sjukt länge, typ över 10 timmar. Åt frukost och sen åkte vi både till Kista och Barkarby. Sambon ville ha en ny slips för imorgon. 
Våra nyårsförberedelser har varit på ett minimum. Först idag bokade vi bord på en italiensk restaurang och köpte biljetter till en klubb för nyårsafton. 
Ikväll har vi filmkväll. Jag fick 3 st gratisfilmer på SF anytime efter att ha skriver ett argt mail till dem. Sist vi hyrde film av dem var den dubbad på danska och hela vår kväll blev förstörd. Ikväll har vi sett ”Snached” med Amy Schumer som vi både gillar. Rolig film. Nu ska vi slåss om vad vi ska se härnäst. Det allra mysigaste med julen tycker jag är det här, att vara hemma lediga tillsammans och bara ta det lugnt. 
Ha det bra och vi hörs! 
 
Min sambo dricker morgonkaffe, skönt att ha honom tillbaka 
 
Jättegod indisk mat i Kista, från Little India 
 
Kvällens första film

God morgon

Kategori: Allmänt

Hej! 
Ännu en natt då jag somnade kl 4, suck! Sömnen har blivit rubbad och jag tror det beror delvis på att jag har jobbat sena kvällar och delvis på att jag är ledig vissa dagar. Jag steg upp innan 10 eftersom en kvinna hade svarat på min Blocketannons och ville kolla på klänningarna. Hon var osäker på storlekar. Vi möttes vid pendeln och hon undersökte plaggen men trodde inte de skulle passa. Jag traskade snällt hem och nu har jag några timmar på mig innan jag åker och jobbar ikväll. All den här fritiden är ovan och ibland vet jag inte vad jag ska göra. Jag är inte 100% i form, hostar och är lite rispig i halsen sedan 4 veckor och är trött efter för få timmars sömn. Tror jag ska läsa lite nu och äta lunch sedan. 
Vi hörs! 
 
På närakuten förra veckan 

Hej

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Den här dagen startade sent. Jag somnade först vid 4 inatt. Ni vet läget när man har kollar sönder både fb och insta och börjar titta på youtube? Det händer mig typ aldrig men inatt kunde jag inte sova så jag började kolla på intervjuer med kändisar på youtube. 
Vaknade idag vid 10. Pratade lite med sambon i tel, åt frukost och läste lite. De vi hyr av skulle hämta sin post men dök inte upp. Jag hade mycket tid och lite att göra så jag rensade i min garderob. Jag la ut ett par klänningar på Blocket. Nu i efterhand var det nog bortkastade pengar att annonsera där, det är svårt att sälja kläder på nätet.  Jag gick och handlade mat på Lidl och sen kom vår hyresvärd och hämtade posten. Jag städade lite och så kom en väninna till mig på middag. Hon har ett nytt jobb och vi pratade om våra jobb och allt annat mellan himmel och jord och åt middag. En trevlig kväll. 
Nu ska jag snart lägga mig och läsa lite. Läser ”Min fantastiska väninna” av Ferrante, den är faktiskt inte så bra som jag trodde den skulle vara.
Imorgon jobbar jag kväll och min sambo kommer äntligen hem. Yey! 
P.s Min sambo som är trogen följare av min blogg hade en anmärkning på gårdagens inlägg om homosexualitet. Han tyckte att sista stycket om ”livsval” inte stämde då sexuell läggning inte är ett aktivt livsval utan något man bara är. Han har förstås rätt och jag vill härmed rätta mig själv! Tur att man har en uppmärksam sambo! 
Vi hörs! 
 
Ni får random bild från i somras när jag var på soptippen, håll till godo! 
 

Homosexualitet

Kategori: Allmänt

Hej! 
Idag vaknade jag kring 10, var hemma till 14 och sedan drog jag till Kista galleria och gick runt i affärer och åt lunch där. Det var förstås mycket folk, det enda jag hittade på rean var duschkräm från Body shop som jag alltid köper i mellandagarna. 
Sedan har jag jobbat 17-22. Det var ett bra pass, vi var 2 doktorer och det var inte överdrivet många patienter utan lagom antal. Barnen var dock sjukt skrikiga idag, ålade sig, grät och höll på. Man tycker synd om föräldrarna som blir stressade. Men ärligt talat är det enda jag gör att lyssna på hjärta och lungor, titta i halsen och möjligen ta ett halsprov och titta i öronen. Inget av det är ju egentligen smärtsamt. Halsprovet är obehagligt. Men det räckte tydligen idag för att göra barnen riktigt griniga. 
När jag kom hem var ett program om George Michael på tv. Jag gillade honom när jag var barn. När han dog  2016 hann jag inte reflektera värst mycket över det. Det var jätteintressant att få se dokumentären idag. Hur han bröt med Sony som inte gav honom tillräckligt mycket svängrum, hur han förlorade sin partner pga AIDS och hur han kom ut. 
Att se dokumentären fick mig att fundera på det här med homosexualitet. Ett ämne som är rätt oladdat för många av oss men som inte är helt löst för många andra. I mitt hemland Iran är tex homosexualitet strikt förbjuden enligt lag och kan straffas med döden. Vad är det för skit liksom? Hur hemskt är inte det? Och vad gör det förbudet och möjliga straffet med folks åsikter och mentalitet i frågan? Något som är förbjudet enligt lag måste ju vara fel och dåligt el hur? Och självklart föder sådana galna lagar homofobi. Jag kan inte riktigt förstå varför just homosexualitet varit så tabu tidigare och fortfarande är i många länder. Är det för att det har brutit mot samhällets normer? Det har ju aldrig någonsin varit till skada för andra att vissa individer dras till andra av samma kön, så varför allt hat, förbud etc? 
Idag är ju dem flesta som är det minsta upplysta helt på det klara med att sexuell läggning är ens ensak, att man inte dömer andra pga det och att homosexuella är precis lika som alla andra och ska ha exakt samma rättigheter. 
Tänk dessutom på dem förluster gay- samhället gjorde under 80 och 90 talet just pga HIV och AIDS. Fruktansvärt. Alla vi som såg Torka aldrig tårar utan handskar för något år sen påmindes om det faktum att det faktiskt dog folk i Sverige pga AIDS så sent som för 40 år sedan. Idag dör ingen iaf i väst pga AIDS så utveckligen har ju gått snabbt framåt och tur är ju det. Men många förlorade faktiskt  någon de älskade i just AIDS för bara några decennier sen. Och att folk fortfarande dör som flugor i AIDS i utvecklingsländer trots att riktigt effektiva bromsmediciner finns är ju bara förfärligt. 
Vad sägs om att vara mer toleranta? Om en individs livsval inte skadar andra så borde vi inte döma och fördöma vad det än gäller egentligen. El hur? Heja för ett mer tolerant samhälle och en värld där ingen behöver jagas för något så grundläggande som sin sexuella läggning. 
Vi hörs! 
 
Sötaste stoppljusen som föreställde  en tomte med sin säck, Sundbyberg centrum idag 
 
på väg till kista 
 
Lunch i Kista galleria 
 
Duschkräm från Body shop, 35 kr st på rea och varar jättelänge 
 
George Michael 1963-2016 
 

Jobbig jul

Kategori: Allmänt

Hej! 
Nu är jag på en buss på väg hem till Stockholm. Till saken hör att jag hatar att resa med buss. Det är det sämsta transportsättet enligt mig. Till på köpet tror busschauförren att hon är programledare, hon pratade i 15 min i början av resan om ditten och datten. 
Jag ska jobba i mellandagarna helt frivilligt. Tycker att ett par dagar hemma över julen är fullt tillräckligt. Jag har faktiskt tyckt att julen är rätt ansträngande senaste åren. Det blir alltid någon diskussion el dispyt, det är inte särskilt fridfullt. Och iår gjorde jag och min sambo upp planer på att fira på varsitt håll, vilket i efterhand visade sig vara ett totalt miss. Vi åkte till Värmland 23:de och skiljdes åt, träffades igen 25:te och åkte till våra vänner i Karlstad och sov över en natt och nu är jag på väg till Stockholm medan han stannar i Värmland ytterligare några dagar. Nästa år får vi planera annorlunda för det är inte särskilt kul att vara ifrån varandra tycker jag. 
Jag är lite allergisk mot allt som blir ett måste. Varför måste man åka hem varenda jul? Varför måste man fira på ett visst sätt osv? Familjen kan man träffa när man vill och göra roligare saker än att proppa sig full med mat och sitta och stirra på varandra en hel helg, tacka fan för att det uppstår friktion!  Jag drömmer om att själv välja vad jag vill göra. Inte behöva anpassa mig efter andra. 
Det ska bli kul att jobba imorgon och jag kommer ha massa fritid i mellandagarna då jag bara jobbar imorgon och fredagkväll. 
Vi har ännu inte några spikade planer för nyår men får nog planera snart, vi blir iaf kvar i Stockholm och ska fira själva. 
Nu börjar tant busschaufför ett långt tal igen, suck! 
Jag är framme om 2,5 timme, det ska bli så skönt att komma hem och därmed har jag överlevt ännu en jul. Nästa jul vill jag ha kul och inte bara överleva. Så det så! 
Vi hörs! 
 
Mitt i det lite ångestfyllda med jul hann vi umgås med vänner, här Kim och Annas Leopold som nyligen blivit storebror 
 
Finaste vännerna Anna och Kim
 
Jag och sambon 
 
Bebismys med Anna och Kims son som är 4 veckor gammal 
 
Finaste bilden på mamma och son
 
Även sambon fick mysa med bebis 
 
Hemma hos Behzad och Yasmin 
 
De överraskade oss med att de ska bli föräldrar i sommar 
 
Det bjöds på saffranskladdkaka som var sjukligt god
 
Gladaste nyheten 
 

God jul!

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Hoppas er julafton varit bra! 
Jag jobbade fredagkväll. Det var ett behagligt lugnt pass, bara 12 patienter och inga mellan 21-22. Väl hemma hade sambon lagat julgröt. Det har han gjort alla 3 jular vi har varit tillsammans. Vi bytte också julklappar. På lördag åkte vi till Skavsta och hämtade sambons syster som flög hit från London. Sedan åkte vi alla till Värmland. De åkte till sin familj och jag till min mamma. 2 av mammas bröder var också här på julen. Det var kul att ses. Vi har tagit det lugnt, ätit mat, pratat och sett på tv. 
Imorgon kommer sambon och hämtar mig och så åker vi till några kompisar till oss i Karlstad. Sedan ska vi träffa ett annat kompispar och sova hos dem. På tisdag åker jag tillbaka till Stockholm för att jobba. 
Vi hörs! 
 
Vi två
 
Granen hemma hos mamma 
 
Min morbrors barn 
 
Mamma 
 
Min morbror 
 
Sebastian 
 
Jag och min morbrors fru

Lunch på stan

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag har haft ännu en sen natt och morgon. 
Vaknade runt 10 och hann inte mycket förutom att prata med konsulten på bemanningsbolag och göra mig iordning för lunch på stan. Än så länge har jag jobb i mellandagarna, vecka 1 och 3 och det verkar alltid finnas pass på närakuterna. 
Jag och en av mina kusiner skulle ses i Mood Gallerian på Regeringsgatan. Jag är så sällan inne i stan att jag har svårt att hitta där. Efter lite instruktioner på telefon kom jag iaf rätt. Innan jag flyttade till Stockholm hörde jag av folk som bodde här att de aldrig var i stan och nästan undvek centrala stan. Jag tyckte det lät skitkonstigt. Nu är jag lite sådan själv. Jag trivs med att bo lite utanför stan och jobba utanför och bara åka till stan för att gå på restaurang etc.
Lunchen med kusinen var trevlig. Vi ses sällan men har alltid massor att prata om. Det är rätt mysigt att redan veta var den andra kommer ifrån, känna varandras familjer  osv, man har helt enkelt mycket gratis med kusiner. Efter lunchen gick jag runt i någon butik och sedan hem. Nu laddar jag för ännu en kväll på närakuten och imorgon åker vi till Värmland. 
Den här veckan har känts lång på ett positivt sätt, jag har haft mycket mer fritid än vanligt när man har ett 8-17 jobb. Jag har kunnat göra ärenden, träna osv på dagtid. Jag kommer ha jobbat 15 timmar allt som allt under veckan istället för 40 timmar men med ungefär samma lön som jag hade på min fasta tjänst. Nackdelen har varit dem sena nätterna och att jag inte kan somna direkt när jag kommer hem. Jag har också haft färre kvällar hemma med min sambo. Det har i helhet varit en ok vecka. 
Vi hörs! 
 
På väg till stan 
 
Lunch, morotssoppa och pintxos 
 
Jag och min kusin
 
Mood gallerian, rejält dekorerad
 

Sådär dag

Kategori: Allmänt

Hej! 
Idag var inte en lika bra dag som igår. Jag somnar sent när jag jobbar till 22 och vaknar därmed också sent. Idag skulle jag få besked från vårdcentralen jag var intresserad av. Ringde henne innan lunch men hon hade inte ett svar ännu, skulle prata med hela läkargruppen och återkomma till mig vid 15-tiden. Jag gick till frisören, klippte mig, fixade bryn och trådning och fick också håret plattat. Det är en speciell salong, de har lite av en drop in och alltid många kunder så man kan sitta där i 2 timmar för något som borde ta 45 min. 
Jag var tvungen att ge besked till en annan vårdcentral som jag blev erbjuden en tjänst på. Jag kände verkligen att den arbetsplatsen inte var rätt för mig så jag ringde och tackade nej. Det kändes bra. Till slut ringde den vårdcentralen jag var intresserad av vid 16.30 tiden och gav mig ett negativt besked, de hade bestämt sig för att anställa någon som börjar sin ST där från början. Jag har ju hunnit göra 10 månader redan. Jag blev förstås lite besviken. Nu är det ett ställe jag var på intervju på för en månad sedan som jag ska höra av mig till. Jag är inte alls nära en anställning just nu känns det som. Allt det här tog rätt mycket energi. Jag ringde också vårdcentralen jag ska jobba på vecka 1 via hyrbolag. Det är över 1 timme bort och dessutom hade de ett galet schema åt mig, det är 4 dagar, jag fixar det. 
När sambon kom hem åkte vi till Barkarby och köpte gosaker på Delicato. Jag ska ta med till min mamma som har bjudit över 2 av mina morbröder på jul.
Nu är jag trött och har lite ont i huvudet. Imorgon jobbar jag på närakuten och på lördag åker vi till Värmland.
Vi hörs! 
 
Lite trött och sliten 

Bra dag

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag har haft en bra dag. Vaknade relativt sent då jag har haft svårt att somna hela veckan. Åt frukost och såg resten av en film från igår, Julgåvan hette den på Netflix. Jag har en fäbless för att se mediokra men mysiga filmer när jag är ensam. Sedan har jag skaffat mig nytt bank id. Är inte mobilt bank id det bästa som hänt under 2000 talet? Så skönt att ha access till det mesta utan att behöva minnas massa koder, I love it! Sedan lyssnade jag på min sambo som tyckte att jag borde ta kontakt med fler hyrbolag. Jag har haft kontakt med Dedicare och de har haft svårt att hitta uppdrag åt mig. Idag ringde jag Rent a doctor. Supertrevlig konsult som redan idag ringde mina referenser och möjligtvis kommer jag jobba för dem i januari. Det kändes skönt att hon var så snabb med att fixa allt. 
Jag drog sedan till gymmet. Det har blivit dåligt med träning sista veckorna pga halsont och ryggont. Jag gick på bandet i 30 min. Sedan hann jag laga mat innan jag drog till närakuten. Andra passet var mycket bättre än första. Idag var vi 2 doktorer och jag kände den andra så det var trevligt. Vi hade dessutom en trevlig sköterska med oss. Jag hade bara 13 patienter idag, fullt tillräckligt men inte så hemskt som sist och ingen behövde åka in till sjukhus dessutom. 
Sköterskan skjutsade mig till t-banan och jag var hemma 22.40. Förutom att sömnen blir lite rubbad när man jobbar sent är jag supernöjd med veckan hittills. 
Imorgon ska jag klippa mig och sköta lite hushållsarbete, är lite sugen på Barkarby också men vi får se. 
Sov gott! 
 
Himmelskt att hinna äta frukost i lugn och ro
 
Ibland tar man det lugnt och det är också ok
 
Småsvettigt 
 
Mat jag hittade på, bönpasta med lax och broccoli i kokosmjölk kryddat med curry
 
Jag hann tom halvt om halvt dricka en kopp kaffe på jobbet idag 
 
 
 

Ledig dag

Kategori: Allmänt

Hej! 
Igårkväll gjorde jag mitt första pass på närakuten. Det var ett sjukt hektiskt pass, jag var ensam fast man brukar vara 2 doktorer och hann träffa 17 patienter på 5 timmar. Det var många förkylda barn men ovanligt många hade faktiskt bakterieinfektioner som de fick antibiotika för. Vi fick dessutom skicka in 3 pat med ambulans till sjukhus. Det är definitivt mer akutsjukvård än på en vårdcentral. Väl hemma var jag trött men uppvarvad så jag somnade inte förrän 2 på natten.  Idag var jag trött men gick upp kl 8. Det kom ett par killar som skulle kolla ventilationen i lägenheten. Jag ringde facket angående räkning som jag trodde hade kommit bort och så lagade jag lunch. Morgonen kändes lång. Efter lunch åkte jag till Solna och hämtade mitt nya pass och id-kort. Gick lite i Solna centrum och handlade sedan middag innan jag åkte hem. Hemma diskade jag och lagade mat och sambon kom hem i samma veva. Han får markservice dessa dagar som han annars inte skulle drömma om. Det har varit en rätt skön dag. Jag jobbar imorgon igen och hoppas verkligen på lite lugnare tempo och färre fall som måste remitteras till sjukhus. 
Vi hörs! 
 
Dagens lunch, marinerad quorn och bönmix
 
 
 

Hälsningar från soffan

Kategori: Allmänt

Hej! 
Det känns annorlunda att vara hemma på dagen. Lyxigt på något sätt. Jag somnade inte förrän 2 inatt, det brukar alltid vara svårt på söndagar. Så jag vaknade vid 10 idag  och fick iaf mina 8 timmars sömn. Åt frukost vilket jag aldrig gör när jag börjar 8 och diskade ett berg med disk.Sedan var jag till biblioteket här i Sundbyberg. Det var länge sen jag hann besöka ett bibliotek. Tycker det är höjden av lyx att ha tillgång till så mycket litteratur helt gratis. Jag lånade 3 böcker. Det var faktiskt ett tag sen jag läste. Det måste ha varit typ 3 månader sen. Jag har alltid läst mycket och älskar skönlitteratur men nu har det blivit en paus. Skönt att lägga lite tid på det igen. 
Väl hemma har jag lagat mat och ätit lunch och läst lite. Nu ligger jag i soffan och ska vara på närakuten om 2 timmar. Ska hinna duscha innan också. Jag kommer vara ensam läkare då de inte lyckats få in någon annan. Det blir spännande. 
Jag kännner inte riktigt för att bege mig ut kan jag erkänna men kan trösta mig med helledig dag imorgon. 
Man kan nog vänja sig vid det här! 
Rapporterar sedan hur jobbet gick! 
Tjingeling! 
 
Lunch i lugn och ro till en bok 
 

Utan fast anställning

Kategori: Allmänt

Hallå! 
Hur har er helg varit? 
Vi hade en lugn helg. I fredags gjorde jag min sista dag på jobbet, hann avsluta allt och bjöd kollegorna på lite fika. Jag fick en jättefin orkide och tom ett handgjort kort som avtackning. Jättesnällt av dem som ordnade det. På fredagkväll var jag helt slut, orkade verkligen inte fixa och dona så det fick bli lite köpt sushi framför tv:n. Igår vaknade vi och hann inte göra mycket innan vi skulle ut på stan och brunch. Det var mer av en lunch faktiskt på restaurang Shahrzad på Regeringsgatan. Jag firade nyår där en gång för flera år sedan. Maten var helt ok. De hade underhållning i form av magdansöser som min sambo tyckte var lite oortodoxt på en familjetillställning. Som iranier reagerade jag inte på det, magdans förekommer som underhållning på bröllop och diverse fester. Vi gick en sväng på stan men det var så mycket folk överallt så det blev en kort runda. 
Idag har jag varit hemma hela dagen. Jag har haft en envis halsont i en vecka så jag har inte tränat. Vi tvättade, jag lagade middag och sedan har vi bara softat. 
Imorgon är första dagen utan fast anställning och ärligt talat känns det skönt. Hade jsg varit lite modigare så hade jag hoppat av ekkorhjulet ett tag och ströjobbat. Men som det ser ut nu så ska jag prata med de jag har varit på intervju hos den här veckan och förhoppningsvis får jag jobbet jag vill ha. Imorgon, onsdag och fredag ska jag jobba på en närakut 17-22. Det blir spännande! Ska även jobba där i mellandagarna så jag ligger inte på latsidan direkt. 
Ni kanske hör lite oftare av mig nu när jag har lite mer fritid. 
Vi hörs! 
 
Så här många block hann jag fylla med patientfall under mina 10 månader på mitt gamla jobb
 
Sushi
 
Moi på Shahrzad
 
Den här killen skrämmer mig ibland 
 
Efterrätten
 
söndagsfika hemma

Stressssig vecka

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag har verkligen känt mig som en Duracellkanin senaste dagarna. Igår var jag på en intervju efter jobbet. Väldigt intensiv, tog 2,5 timme, jag blev erbjuden tjänsten på plats, har bara en vecka på mig att fundera och fick dessutom förhandla om lön med en gång. Imorse var jag på ytterligare en intervju. Sammanlagt har jag varit på 5 intervjuer och idag var den sista. Jag tycker själv att jag har varit duktig och ansträngt mig för att hitta nytt jobb. Efter intervjun var jag och ansökte om nytt pass och id-kort och därefter till jobbet för att administrera där jag kollade på ett antal provsvar, skrev brev till patienter, ringde patienter, la upp behandlings och uppföljningsplan för några patienter osv. 
Efter jobbet har jag och sambon åkt till Quality outlet och Delicatobutiken. Jag ville köpa något att bjuda kollegorna på då det är min sista dag där imorgon. 
Det ska bli skönt med helg men jag tror resten av december och även hela januari blir ganska intensivt. Jag ska bestämma mig för någon av tjänsterna jag har sökt och förhoppningsvis få det, träffas och skriva kontrakt, jag ska jobba några pass på en närakut där jag aldrig varit vecka 51-52 och jag har fåt jobb via bemanning vecka 1. Ingen vila här inte. Förhoppningsvis kan vi åka iväg på en resa i februari och vila upp oss. 
Vi hörs mina kära läsare! 
 
På Quality outlet i Barkarby ikväll
 
Handlade på Delicatobutiken 
 
Innehållet, vad ska jag bjuda kollegorna på? 

Stressig vecka

Kategori: Allmänt

Hej! 
Helgen var helt ok. På lördag var vi på Quality outlet i Barkarby och jag köpte min sista julklapp. Skönt att vara klar med allt. Nu kvarstår bara en klapp till sambo från min mamma som jag har äran att ordna. 
På söndag kände jag mig sjuk, ont i halsen och hängig. Jag stannade hemma medan sambon åkte till Mall of Scandinavia och ordnade pynt till vår julgran. Vi turas om att välja julgransdekorationen vartannat år. Iår är temat guld och lila. Det blev jättefint. På kvällen hade vi strömavbrott och elen var borta i hela 7 timmar, kom tillbaka mitt i natten och självklart var min nattlampa på så det lyste mig i fejjan kl 2 på natten så jag vaknade. Imorse kände jag mig allmänt sjuk så idag har jag varit hemma. Sovit halva dagen och legat i soffan resten. Jag har en hektiskt vecka framför mig. Imorgon har jag patienter på förmiddagen och ska administrera resten av dagen medan alla andra är på planeringsdag. Sedan är det julbord med jobbet. På onsdag har jag min sista handledning. På torsdag och fredag har jag jobbintervjuer, ska till polisen och skaffa nytt pass och även knyta ihop säcken på jobbet. Nä ingen rolig vecka direkt, blir skönt när den är över.
Jag hoppas att någon av dessa intervjuer leder till jobb. Sammanlagt kommer jag ha gått på 5 intervjuer så jag tycker jag har legat i och varit aktiv. Allt detta med jobbet har tagit på krafterna. Jag har känt mig trött och sliten. 
Vi funderar på att åka på en resa i februari, båda behöver ha semester känner vi. 
Vi hörs! 
 
Förra veckan 
 
Med sambon på väg till julkonsert i Tyska kyrkan 
 
Julkonsert 
 
Fika efteråt
 
Träning 
 
På jobbet 
 
Sjukt gott,från bageri Passion Sundbyberg 
 
Mina julklappar 
 
Sambons tur att pynta granen 
 
Allt pynt togs fram, så mysigt 
 
Årets färger 
 

Sista dagarna på gamla jobbet

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Hur har ni det den här fredagen?
För mig har veckan varit en trött vecka. Inget speciellt har hänt men jag har varit trött. Exempel på patienter: Det tog 40 min att reda ut vad en patient ville trots mina raka frågor och då var det redan för sent att hjälpa hen med det då tiden var slut och nästa pat var på tur. En annan patient var 25 min sen till 30 min besök pga miss i receptionen. Så veckan har allt bjudit på lite jobbiga händelser. 
Jag var på ytterligare en intervju den här veckan. Vi får se. Har 2 kvar nu varav den ena jag hoppas på. Och ärligt talat är jag lite desillusionerad, jag tror verkligen att primärvården har sina problem och är tyvärr inte enklaste gebiten att ge sig in på. 
Och träningen har gått sådär då jag hade lite av ett nackspärr förra helgen som hängt kvar. 
Ikväll var det iaf skönt att komma hem, laga lite fredsgsmat och sitta framför en film. Vi såg War machine som min sambo ville se, en film med Brad Pit om kriget i Afghanistan och konstigt nog innehöll den enbart 10 min av faktiska krigsscener. Mycket handlade om politiken bakom krig. Intressant film och Brad är ingen dålig skådis. Nu har vi en rätt avslappnad helg att se framemot. Imorgon blir det gym, veckohandla och tvätta och på söndag ska vi gå på julkonsert i Gamla stan.
Hoppas ni har en skön helg och hinner vila upp er! God knows att jag behöver vila iaf! 
See u!
 
Häromdagen nedmysad i soffan 
 
Kvällens middag, oväntad god sojaburgare från Lidl 
 
Försök till nyttigare fredagsmys 
 
En kompis jag fikade med i veckan köpte den här i Vällingby centrum