callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Jonas Hassen Khemiri

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag tänkte skriva om en bok jag läst, ”Jag ringer mina bröder”. Jag hade tidigare läst 2 böcker av Khemiri och förälskat mig i hans skrivstil. Den här boken gjorde mig inte besviken. Berättelsen är lite gränspsykotisk. Huvudpersonen Amor verkar vara en skötsam hårt pluggande kille från förorten. 2010 smäller en bomb i centrala Stockholm och helt plötsligt känner Amor sig bevakad. Han tror att han är misstänkt pga sitt ursprung. 
Historien blir ju än mer aktuell med tanke på terrordådet 2017 på Drottninggatan. Boken är tunn och jag läste den på en förmiddag. 
Khemiri är nu aktuell med en ny bok som släpps imorgon Pappaklausulen, den kommer jag läsa. 
Mer läslust till folket! 
 
 

Semester

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Jag sitter på ett tåg till Västerås för att hälsa på mina morbröder. Sambon skulle med men han har varit förkyld sen i fredags så han fick stanna hemma. 
Jag kom hem från Småland i fredags, sent. Vi har nu semester i 4 veckor. Jag har haft lediga veckor då och då så semester känns inte lika viktig som när man var fast anställd. Men det är skönt ändå förstås. 
Vi har tagit det lugnt i helgen med tanke på förkylningen. Hemma lördag- måndag förutom löptur och en promenad för mig. Igår träffade jag min högstadiekompis Janna som har fått barn. Vi sågs i Sickla galleria och åt sushi, fikade och sen tog vi en promenad i Nacka naturreservat. Hennes dotter var jättesöt. 
Idag är jag på väg till mina morbröder, tyvärr ses vi inte så ofta men nu passar jag på. Det ska bli kul. 
Vi ska åka till Värmland en sväng i slutet av veckan och så åker vi till England 8 dagar under vår semester 
Jag har fått jobb för hela oktober så jag slipper oroa sig för det. 
Vi hörs! 
 
Det har blivit en hel del häng i soffan dessa dagar 
 
Skönt att hinna äta frukost i lugn och ro efter sovmorgon, varje morgon 
 
Lunch för 2
 
Jag fick testa lergrytan vi fick i present 
 
Lax och grönsaker tillagad i lergrytan 
 
Nacka naturreservat igår med kompisen och hennes bebis 
 
 
 
På tåget till Västerås 

Jobbig dag

Kategori: Allmänt

Hej! 
förra veckan var jag i Töreboda i jobbet och den här veckan befinner jag mig i Småland. Det har med andra ord varit lite flängigt. 
Idag hade jag en jättestressig dag. Patienter redan från kl 8.00 på morgonen och flera var komplicerade. Förutom det massor med administration, prover och undersökning som andra läkare har beställt som jag nu får svar på. Mamma mia! Jag jobbade iaf till 18.30 och sedan bjöd jag mig själv på lite kinamat. 
Efter middagen tog jag en promenad. Jag gick till en camping som finns här. På vägen hem gick jag vilse så det blev en mycket längre promenad än vad det var tänkt. Nu är jag iaf på vandrarhemmet som är jättefint. Ska läsa lite och sova sen. 
Vi hörs! 
 
Inte ofta man äter ute själv 
 
Campingen 
 
Sjön 
 
Och så jag, efter en 11 timmars arbetsdag 
 

Mitten av veckan

Kategori: Allmänt

Hej! 
Nu har veckan delats i två och resten kommer gå fort. Jag har haft en bra dag. Lagom mycket att göra på jobbet, en joggingtur längst kanalen igen idag, tror jag sprang ca 4 km, middag och nu ligger jag i sängen och ska läsa lite. 
Vi hörs!  
 
Plockat några björnbär på jobbet 
 
Mums 
 
Kanalen som är några mil lång, så pittoreskt 
 
Middag, omelett med tomater och fetaost. Och så ska jag börja en ny bok. 

Aktiv måndag

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Jag är bortrest i jobb igen. Åkte från Centralen igår och tåget var naturligtvis över en timme försenat men kom iaf fram 21.15. Jag befinner mig i Västra Götaland. Boendet är en mysig B&B som drivs av ett pensionärspar. Tågstationen, boendet, mataffären och vårdcentralen ligger några 100 meter från varandra. 
Imorse kände jag mig lite trött på att vara en Vagabond- doktor men känslan försvann rätt snabbt. Anekdotiskt är det kul att jag var på just den här vårdcentralen några dagar som student på dem lägre terminerna. Det är säkert 8-10 år sedan. 
Arbetet flöt på bra idag. Journalsystemet heter något nytt men är exakt som Take care. Patienterna är något äldre även här.
Efter jobbet bytte jag om och gav mig ut på en liten joggingtur. Sprang längst med Göta kanal, hur vackert som helst. Var ute i 1 timme och sprang 40 min. 
Väl tillbaka handlade jag till en sallad och satte mig på innergården, fick där sällskap av frun i huset. 
Nu har jag duschat och läst lite och druckit en kopp te. Snart dags för att sova. Måste säga att 2 min gångavstånd till jobbet frigör mycket tid. 
Vi hörs! 
 
Köket på B&B
 
Björnbärsbuske på vårdcentralens innergård, får jag någonsin ett hus så ska jag skaffa en björnbärsbuske
 
Man kan äta bra även om man är bortrest 
 
Sallad på innergården 
 

Ännu en dag hemma

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Idag hann jag inte göra supermycket vilket kanske är själva vitsen med ledighet. Jag läste lite till i boken Hjärnstark som tar upp väldigt bra argument för träning. Man tränar alltså hjärnan genom fysisk träning, inte bara konditionen och musklerna. Det bildas nya hjärnceller pga träning. Man får dessutom mindre ångest av träning. Det slog mig vilken bra idé promenader skulle vara på en psykiatrisk avdelning där många lider av ångest och depression. En timmes obligatorisk promenad för alla som inte är tvångsvårdade, rymningsbenägna el gravt psykotiska. Undrar om det skulle kunna sänka antalet lugnande piller på avdelningen. Man kunde anlita en PT och någon ur personalen kunde gå med. Men jag antar att alla goda idéer alltid faller pga personalbrist. 
Jag kollade på ett avsnitt av The handmaids tale som ger mig ångest. Vilken hemsk vidrig historia. Men ändå får det en att tänka. Därför fortsätter jag kolla på den i små portioner. 
Jag lagade mat som den goda teamspelare jag är och när sambon kom hem var vi ute och sprang. Min sambo har varit sjukligt duktig med löpningen hela våren och sommaren, 3 löppass a la 45 min i veckan oavsett väder och dagsform. Han var ute när det var 30+ grader ute med. 
Idag var det faktiskt rätt varmt. Jag springer mellan Årstadal där vi bor och Gullmarsplan genom årstaskogen och tillbaka. Tror det är lite över 6 kilometer. Idag sprang jag hälften och gick hälften. Jag tänkte på dem nya hjärncellerna som skulle bildas och blev peppad. Har aldrig tänkt så värst mycket på min hjärna som ändå har fungerar rätt ok hittills. Löpturen tog tydligen väldigt lång tid för när jag kom hem stod sambon utanför lägenheten med orolig uppsyn och var på väg för att gå och leta efter mig. Så gulligt, fint att ha någon som blir orolig för en när man råkar bli lite sen. 
Ikväll har vi kollat på ytterligare ett avsnitt av Band of brothers. 
Jag håller på att ladda inför jobbveckorna som dessutom innebär att jag kommer vara hemifrån. 
Imorgon ska jag äta lunch med en kompis och på lördag har vi 3 årsdag. Tänk vad tiden går. På fredag funderar jag på Mama Mia på bio. 
Sov gott nu! 
Ciao! 
 
Sött meddelande sambon lämnade när han skulle ut och leta efter mig 
 
Fortsatt läsa boken Hjärnstark, bra bok! Vi har köpt en duk till bordet som dock behöver klippas lite kortare och därmed ligger i ett hörn i datarummet sedan någon månad. Sådana är vi! 

Tjaba

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Igår lyckades jag faktiskt gå upp kl 7 trots ledig dag. Det är antingen eller för mig, om jag inte går upp när han åker till jobbet sover jag bort stora delar av förmiddagen. 
Jag åt frukost och såg på tv, läste lite och somnade på soffan i 45 min. Sedan var jag ute på en längre promenad. Väl hemma lagade jag mat i sann hemmafruanda, själv skulle jag träffa en kompis för middag ute men sambon fick lagad middag när han kom hem.
Jag träffade min kompis på Liljeholmstorget för sushi och vi satt och snackade i 2 timmar. Hon är också läkare så vi har en hel del gemensamt och kan även prata om intressanta fall på jobbet fastän vi är inom olika fält.
Jag handlade mat och blev hämtad av sambon. Vi såg ett avsnitt av Band of brothers som han visar för mig och sen var det sovdags.
Idag var det värre med disciplinen och jag somnade om när sambon hade åkt. Vaknade sent.
Idag har jag inga större planer än att springa och laga mat. 
Vi hörs! 
 
Läser boken Hjärnstark om träningens effekt på hjärnan 
 
Delar av middagen igår
 
I väntan på kompisen Liljeholmstorget 
 
Frukost idag, äntligen hinner jag läsa lite i Läkartidningen 
 
 

Ledig måndag

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Jag fick ytterligare en veckas ledighet eftersom jag inte hittade något uppdrag den här veckan. Det gör mig inget, förra veckan som också var ledig passerade väldigt fort. 
Idag kom jag upp sent. Sambon åker ju kring 7-tiden och jag vaknade då och hade svårt att somna om så jag sov lite upphackat. Efter frukost tog jag kontakt med dem vårdcentraler jag ska vara på dem kommande veckorna. Jag ska till 2 helt olika orter jag inte besökt tidigare. Jag tog även kontakt med personer som erbjuder boenden på dessa ställen. Allt sånt tar tid. Hela förra veckan var jag dessutom orolig för om jag skulle hitta några uppdrag överhuvudtaget. Men man lär sig att hantera den sortens stress. 
Jag reserverade också ett gäng böcker som jag vill läsa på bibliotekets hemsida. Jag läser fortfarande men mycket mindre än tidigare tyvärr. När jag jobbar borta läser jag nog lite mer än när jag är hemma så nu ska jag passa på. 
På eftermiddagen åkte jag och mötte sambon som jobbar i Farsta just nu. Vi var och kollade på en lägenhet där. Det var ett tag sen vi var på visningar och det måste vi börja med igen. 
Väl hemma var vi båda ute och sprang. Jag har börjar läsa en bok som heter Hjärnstark som handlar om fördelarna med träning, skriven av en läkare som är psykiater och träningsintresserad. Så långt tycker jag att det är en riktigt bra bok. 
Jag sprang förstås sakta och inte alls långt då det är första gången på länge som jag springer. Mitt mål är nu att springa 3 gånger i veckan, distans och snabbhet kvittar bara jag gör så gott jag kan. Håll tummarna för mig! 
Nu är det läggdags men jag är inte trött pga sovmorgonen, imorgon ska jag försöka gå upp samtidigt som min sambo. 
Det är verkligen lyxigt att vara ledig, att hinna reflektera lite och ta hand om sig själv. 
Hoppas ni får en fortsatt trevlig vecka! 
Ciao! 
 
Vandring i helgen, 14 kilometer på Roslagsledens första etapp
 
Det enda vandringen har kostat oss hittills, investerade i varsitt par kängor 
 
Hade lunchgäster igår som hade med sig goda persiska kakor 
 
Och ytterligare en present, vi har blivit med lergryta, ska bli spännande att testa 
 
Beställde lite grejer på Apotea i lördags, paketet kunde hämtas på söndag via Instabox, sjukt snabb leverans kostnadsfritt 
 
Dagens frukost och läsning 
 
Svettig efter min korta löprunda

Hej

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Jag har inte skrivit på en hel månad, tack för att ni tittar in ändå! 
Vi åkte till Värmland och jobbade hela juli. Så här i efterhand känns det som ett riktigt bra beslut. Jag jobbade på samma vårdcentral som jag var på 6 månader under AT- tjänstgöringen. Många i personalen känner jag redan och det har kommit några nya härliga medarbetare dit. Det var en intensiv jobbmånad med en relativt sjuk och gammal patientgrupp. Jag träffade många 80+ och även ett helt gäng 90 åringar. Det blev också en del övertid men också minst 30 min lunch varje dag och 2 raster per dag som de har en kultur av på den vårdcentralen. Bra kultur om ni frågar mig. Man behöver pauser. 
På helgerna hann vi ha kul. Vi träffade vänner och familj och hann också vandra iaf 5 gånger. Allt är ju nära i Karlstad och bekvämt att ta sig till. 
Vi kom hem i måndags. På tisdag hade jag tid hos tandläkaren. Med alla våra flyttar har jag missat att gå till tandläkaren på 1,5 år. Jag bävade lite inför besöket. Tandläkaren var en ung kille på folktandvården. Han kändes duktig och hittade faktiskt inget att åtgärda, jag blev så glad! 
Igår var jag hos min frisör. Det var väldigt varmt. Efter det var vi på Barkarby, jag hittade ett par nya löparskor ( som jag förmodligen mest kommer att gå i) och två sportbehåar. 
Idag lunchade vi med min gamla gymnasiekompis och hennes sambo. Det blev en del diskussioner om resor och framför allt Sydamerika. Jag är så glad att det fortfarande finns så många resor jag vill göra. Så många ställen att se. Efter lunchen var vi till en butik som heter Kängspecialisten. De säljer skor för vandring. Vi fick hjälp av en bra försäljare och kom därifrån med 2 par vandringskängor, en halv förmögenhet fattigare men jag tror det är en bra investering. 
Just nu ligger jag på soffan framför fläkten. Jag håller på att jobba mig igenom säsong 4 av serien The Affair som jag gillar. Vi har köpt en chrome cast och äntligen har vi HBO. 
Den här veckan har vi varit planerat lediga. Jag letar nu uppdrag för kommande veckor men det är lite oklart hur det blir. 
Vi kommer att ha 4 veckors semester i slutet av augusti och början av september. Förmodligen åker vi en resa till England och är sedan i Sverige resten av tiden.
Vi hörs hör ni! 
 
Vi gick 26 kilometer mellan skutberget och kil 
 
Fikapaus på Rud vårdcentral, skönt med uteplats och fina kollegor 
 
Med blommor på väg till vänner för att träffa deras nyfödda son
 
Adrian
 
Duktig mamma 
 
Över 1 mils stadsvandring i Karlstad 
 
Glass på Max en varm julidag 
 
Glass på vårdcentralens parkering innan vi kunde åka hem på eftermiddagarna, sommaren 2018 var otroligt varm 
 
Mörudden Karlstad 
 
Saknar redan den ungen 
 
Vi fixade middag för några vänner 
 
Dukat bord 
 
Våra fina gäster 
 
Acksjöleden utanför Molkom 
 
Middag med kollegorna 
 
Min underbara handledare från AT-tiden bjöd hem ett gäng kollegor 
 
Hejdå Karlstad 
 
 Middag på landet hos sambons föräldrar 
 
Promenad på en led som svärföräldrarna gjort iordning 
 
2 dopp i Silen innan lunch 
 
Silen 
 
Svärisar