callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

I rock!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Hur är det? har ni haft en behaglig helg?
Här är det bara bra. Jag har pluggat till min tenta idag och så har jag varit på en joggingtur på kvällen. Det bästa med svensk sommar för mig hittills har faktiskt varit de ljusa varma kvällarna, att man kan ge sig ut och gå/springa vid 20-tiden när det fortfarande är soligt.
Jag sprang 5 km och det kändes toppen, hade kunnat fortsätta en bit till.
Den här veckan har jag varit utan fysisk aktivitet bara 2 dagar.
Jag har gjort nedanstående aktiviteter:
 
1 timmes promenad X2
30 min spinning
1 timmes styrketräning på gym X2
5 km jogging
 
För att vara en gammal soffpotatis så är detta fantastiskt tycker jag. Och man märker hur kroppen förändras. Jag har inte gått ner i vikt då jag inte ändrat min kost men däremot så känns hullet fastare och vissa muskler syns mer än idigare. Det är kul! Just nu känns träningen inte jobbig utan bara kul. Hoppas det fortsätter så. Knepet var nog att jag började sakta. Började träna med PT 2 gånger i veckan. I början var det all träning jag fick. Sedan började jag gå till gymmet själv med ett program jag hade fått av PT:n. Sen började jag springa lite med hjälp av pojkvännen som har några maraton i ryggsäcken. Han är dessutom så oelitistisk man kan bli när det gäller träning. Han tycker inte att jag suger för att jag springer så långsamt utan tycker det viktiga är att man försöker. Det är ett synsätt jag helt saknat tidigare, jag har tyckt att antingen är man bra på något el så ger man upp direkt. Det synsättet funkar ju dåligt är det gäller träning för man är ofta rätt dålig i början.
Jag mår iaf bra och är nöjd med mig själv, hoppas jag kan vara en liten inspiration för någon annan soffpotatis där ute.
Sov nu gott och ha en skön vecka!
Vi hörs!
 
Träning är kul och ger mig energi

Ledig lördag

Kategori: Allmänt

Hej! 
Imorse var min mamma på besök. Vi åt frukost ihop och snackade. När hon hade gått satte jag mig och pluggade några timmar till AT-tentan. 
När sambon kom hem från jobbet gick vi ut på stan. Jag behövde gymskor och träningskläder. Hittade några grejer och senare på kvällen gick vi ut och åt middag. Ett relativt nytt ställe som heter Nonna Grassa på Västra Torggatan. Maten var italiensk och god. 
ikväll har vi sett på film, Trainwreck. Den kan jag rekommendera, romcom. 
Nu är det dags att nanna!
Ha en fortsatt trevlig helg! 
 
På Nonna Grassa
 
Svampfylld ravioli, gott
 
Stuff I read

Soffkväll el promenad?

Kategori: Allmänt

Hej! 
Fredagar är alltid stressiga på jobbet. Alla kommer på att de behöver ha recept på både det ena och det andra innan helgen. Förutom mina patienter som hade tid hos mig så regnade det papper och meddelanden över mig på saker som skulle åtgärdas. Jag slutade kl 18 och var sist kvar på vårdcentralen. Handlade mat, åkte hem och lagade middag. Sedan kollade jag på tv en lite stund innan jag tröttnade. Drog på mig träningskläder och gick ut. Det blev 1 timmes promenad, 5km. Sen har vi kollade lite mer på tv och nu ska vi nanna. 
Hoppas ni har haft en bra fredagkväll! 
 
Me on a walk
 
Vackra Karlstad
 
Så mycket vatten
 
 

Stay with me!

Kategori: Allmänt

Hallå! 
Ännu en dag i mitt "inte så spännande liv". Jobbade till 12 idag, åkte till stan för att träffa min gamla gymnasiekompis  för lunch. Höll på att dö av hunger då jag inte fick mat förrän 13.30, mina mattider bör hållas annars blir jag helt skakis. Vi käkade thaimat och fikade efteråt. Riktigt trevligt! Väl hemma sov jag 1 timme för jag var död, sen pluggade jag någon timme till AT tentan. Kl var över 20 när vi drog till gymmet. Jag och min kille är ett bra team när det gäller träning. Vi var hemma 21.30, åt varsin sallad, såg på ett avsnitt av "House of cards" och nu är det läggdags. Rätt bra dag ändå! Ni får ursäkta alla matbilder, jag lovar att bjuda på nåt annat snart! Just stay with me! 
 
Ännu en sallad, fast lunchen bestående av thaimat+fika gick inte av för hackor

Jobbdag, slappartid

Kategori: Allmänt

Hej! 
Idag jobbade jag till kl 18, det är rätt mycket administration som ska hinnas med på en vårdcentral. Det var en helt ok arbetsdag. 
Efter jobbet åkte jag hem och sen dess har jag mer el mindre suttit här i soffan och kollat på tv. Började se "The Good Wife", helt ok serie. Och så passade jag på att äta sill och potatis, min sambo ogillar både och, och ikväll jobbade han. Det var enkelt och gott. Jag inser att jag har bloggat med matbilder på sistone, men vad ska jag göra, under vanliga arbetsdagar blir det ju inte så mycket annat. 
Imorgon ska jag träffa en gammal kompis från gymnasiet som är här i stan några dagar, det blir kul! 
Vi hörs! 
 
Me at work
 
Nom nom, enkel sommarmat

Vardag

Kategori: Allmänt

Tja! 
Idag jobb, 30 min spinning och sen bara slappartid och middag. Dagarna går fort när man jobbar till 5 och tränar sen. Jag trivs iofs så jag klagar inte. 
Hoppas ni har haft en bra dag! 
Vi hörs! 
 
Dagens middag, chili sin carne, råris och sallad med melon, mums! 

Bra dag

Kategori: Allmänt

Hej! Den här måndagen var inte alls så hemsk som den förra, även om jag somnade kl 2 inatt. Patienterna var intressanta och inte alltför krångliga och vädret var ju sjuuuukt! Sambon jobbade kväll, så jag handlade mat efter jobbet och gjorde en god sallad, tittade lite på tv och sen gav jag mig ut för en skön promenad. Det blev 5 km och tog nästa 1 timme. Jag är nöjd med dagen! 
Vi hörs! 
 
Dagens sallad, lax, rödbetor, keso, grönsaker och melon
 
Matchar militärmönstrat och blommigt, jag är tokig

Söndag

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har haft en bra helg med lagom av allt. Idag var ägnad åt att plugga inför AT-tentan jag har om ca 1 månad. Jag måste lägga i en högre växel. Sambon var bortrest så jag hann plugga på dagen och så drog jag till gymmet för ett tufft pass, var iaf skakig i slutet.
Nu är jag utvilad och redo för en ny vecka!
Vi hörs!
 
Moi idag efter passet
 
Kvällssallad

Helg

Kategori: Allmänt

Hej! 
Veckan som gick var superdålig. Jag var på uselt humör, trött och allmänt ur form. 
Igår kom jag hem från jobbet med huvudvärk och orkade inte gymma som planen var. Efter 1 timmes sömn var jag människa igen. Jag och min kille drog ut och åt på Street friends vid Inre hamn som är på en båt. Goda burgare och utmärkt utsikt. Sedan tog vi en drink (alkoholfri) på Casanova innan vi gick på bio. Vi såg Tarzan. Jag tyckte det var en högst medioker film. 
Idag åkte jag hem till mamma. Passade på att ta en joggingtur, 5 km. Det var underbart att springa på skogsvägar. Sedan åkte jag, mamma och min lillebror till stranden och badade. Det var jätteskönt! Det har hittills varit en toppenvecka och jag är på mycket bättre humör. 
Vi hörs! 
 
Virgin mojito på Casanova
 
Street friends, Inre hamn, nu på en båt
 
Burgare med halloumi och sparris 
 
Min snygging
 
Sommarbad

Jobb och besök

Kategori: Allmänt

Hej! 
Idag vaknade jag på dåligt humör efter en obehaglig mardröm. Jobbet var ok men jag var trött idag, har sovit för lite den här första jobbveckan. 
På eftermiddagen hade vi besök av en gammal kursare och hennes bebis. Vi käkade thaimat och umgicks.
Nu är jag supertrött och superredo för sängen! 
Tjingeling! 
 
Madde och Helmer

Working

Kategori: Allmänt

Hej! Idag jobbade jag, en helt ok dag. 
Efter jobbet var jag och bae på gymmet, hoppas devisen " Couples who workout together stay together" stämmer! Det var ett långt pass på över en timme. Resten av kvällen har vi softat. 
Vi hörs! 
 
Food made by me, bakad potatis med kräftstjärtröra
 
More food, fiskgryta med saffran 
 
På ångbåten Polstjärnan i söndags
 
Anna och Leo
 

Första arbetsdagen

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu är min semester slut och idag började jag jobba. 
Vi åkte hem 13/7 från Nice efter 2 härliga veckor. Och dagen efter hände det hemska i min favvostad på Rivieran. Det är så hemskt. Gator man har gått på dagligen under sina sommarsemestrar och ett firande jag själv deltagit i tidigare år.... 
Det som hände var ofattbart. Jag har varit i kontakt med damen vi bodde hos i Nice och hon mår bra. 
 
första arbetsdagen var helt ok. Lite tid till administration och så 5 patienter, fördelat mellan depressioner och urinvägsinfektioner ungefär. Jag trivs med jobbet. 
Igår var vi på en liten båttur med några vänner, bra avslut på vår semester. 
Vi hörs kära vänner! 
P.s Tror ni att bloggars tid är förbi? Att det är bara Insta som gäller nu? Jag orkar inte börja instagramma och känner mig lite gammal i dessa Pokemontider. 
På återseende! 
 
På den här strandpromenaden, en av dem vackraste dog så många, ofattbart 
 
Vår söta värdinna i Nice, tycker om henne 
 
 
 

Sista kvällen

Kategori: Allmänt

 
Hej! 
Imorgon åker vi hem. Vi har varit i Nice ca 2 v. Det var en superkul resa och jag kommer längta tillbaka. Imorse gick vi upp relativt tidigt och vinkade av kompisen Mikael som åkte hem idag. Sedan var vi till en ort som heter Cap d'ail   ca 20 min från Nice. Naturen är lite annorlunda där med en klippig strand. Det var vackert och väldigt varmt. Resten av dagen har gått i en dvala då vi var trötta. 
Det ska bli skönt att komma hem till vår egen säng, tv och dagliga rutiner. Jag längtar lite till gymmet också. 
Vi hörs! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Några dagar

Kategori: Allmänt

Hej! 
Hur är det med er? Här i Nice rullar det på med strandhäng och utemiddagar i princip. Man vänjer sig oerhört fort vid det livet. Idag var vi på en strand 5 min från Nice, Villefranche sur mer, otroligt fint! 
Igår såg vi matchen Frankrike- Portugal på en uteservering. Jag var så säker på att Frankrike skulle vinna men så blev det ju inte. Och i fredags var vi i Monaco för andra gången och vår kompis spelade lite på casinot. I söndags var vi på italienska sidan av rivieran bara 1 timme härifrån i San Remo. Det har varit en lyckad semester. Man behöver ha ett avbrott från vardagen. Såg idag att en av mina vänner har fått sitt andra barn, grattis Ingrid! Kul att nås av sådana glada nyheter. 
Vi hörs kära vänner! 
 
Casino Monte Carlo
 
Palatset i Monaco
 
Moi utanför casinot
 
Nom nom
 
I wish
 
Underbara Monaco by night
 
San Remo i Italien, knappt 1 timme från Nice
 
Alfred Nobels hus i San Remo där han bodde sina sista år
 
Nobels hem
 
Under matchen igår
 
 
 

Monaco

Kategori: Allmänt

Hej! 
Igår var vi i Monaco. Vi åkte till en trädgård som finns där Jardin Exotique och så fick vi också gå på en guidad tur till en grotta. Det var rätt spännande. Vi var i gamle stan och tittade på slottet och åt middag. Monaco är verkligen ett speciellt ställe, bostadspriserna är skyhöga och båtarna i hamnen lika stora som 3 våningshus. Det känns nästan som att det inte är på riktigt. Men fint var det med alla vackra vyer. Vi hann inte ens gå till casinot så det får bli ytterligare en resa dit. 
Vi hörs! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lugn dag

Kategori: Allmänt

Hej! 
Igår hade vi en lugn dag. Väntade på vår kompis Mikael som kom på eftermiddagen. Vi mötte upp honom och promenerade till hans hotell. Sen blev det lite bad i havet och på kvällen sprang vi igen. Det blev 5 km för mig. Kl 22.30 möttes vi för en seeeen middag och sen promenerade vi lite och tittade på alla lyxhotell längst havet. Det var en bra dag. Idag ska vi åka till Monaco och casinot Monte Carlo. Det ska bli skoj. 
Vi hörs! 
 
Det berömda hotellet Negresco
 
Tapenad, lite av varje
 
Fick låna pojkvännens pulsklocka igår när vi sprang, bra att ha
 

Gårdagen

Kategori: Allmänt

Hej! 
Vi har hittills bara varit i själva Nice och inte åkt på några utflykter. Idag kommer en kompis till oss hit och vi hoppas att vi kan åka på några turer ut med kusten den tiden som är kvar av resan. 
Igår var vi till en utsiktsplats/fort här i Nice. Utsikten var jättevacker. På kvällen var vi ute och åt middag i gamla stan. 
Har ni några frågor om Nice svarar jag gärna, det är min 5:te resa hit. 
Vi hörs! 
 
Vackra gator
 
 
Utsikten
 
Moi
 
En kvinna som tar det lugnt i trädets skugga 
 
Fyren
 
Place Massena
 
Middagen igår
 
Vattenfall
 
Garibaldi
 
Så typiskt för Nice
 
Moi
 

Ännu en dag på Rivieran

Kategori: Allmänt

Hej! 
Ännu en skön dag här i Nice har passerat. Vi gick upp kring 10 och lämnade huset kring 12. Låg på stranden någon timme innan det var lunchdags. Jag var sugen på musslor och visste precis rätt ställe att gå till. De serverar så många grytor musslor du orkar äta med olika såser för 15 euro på en restaurang vi varit på förut. Det blev 2 grytor med musslor. Efter ytterligare lite häng på stranden vände vi hem. På eftermiddagen gick vi ut för en joggingtur. Det var skönt att slippa solen denna gången, luftfuktigheten kändes hög men det blåste sval bris och solen höll på att gå ner. Jag sprang strax under 5 km. Sen hoppade jag på fel buss och fick gå av och promenera tillbaka till stan så det blev ordentligt med motion. Vi åt en stor glass och åkte hem sen. Här hemma blev det lite goda ostar och bröd och nu är det läggdags. Vi får se vad morgondagen bjuder på. 
Vi hörs! 
 
Cool sten
 
Musslor i vitlök och vitt vin
 
Musslor i senapssås
 
Nom nom
 
På strandpromenaden 
 
På innergården 
 
Huset vi bor i har en underbar liten trädgård
 
Redo för jogging
 
Bästa teamet
 
Bästa glassen på Qui, jelato i Nice
 
Choklad, pistage och banan, jag dog lite, så gott var det
 
 

2:nd day

Kategori: Allmänt

Hej! 
Idag var vi sjukt hurtiga. Klockan hade ställts på 7 imorse och kl 8 begav vi oss ut för att jogga. Det var många andra joggare på promenaden som är 8 km lång och löper längst med stranden. Trots den tidiga timmen gassade solen på och det var varmt. Jag sprang ca 4 km. Sedan åkte vi hem och åt frukost. 
Senare på dagen har vi varit på stranden, det var inte lika soligt som imorse. Kvällen har vi tillbringat hemma, suttit på innergården, ätit middag och läst i varsin bok. Lugn och skön dag. Imorgon blir det kanske ännu mer jogging fast på kvällen och på måndag ska vi åka till Sanremo i Italien. 
Vi hörs! 
 
 Frukost
 
Fan zone där alla EM matcher visas 
 
EM till ära finns det många aktiviteter i staden
 
Strandhäng 

Första dagen i Nice

Kategori: Allmänt

Första dagen på resan. Imorse vaknade jag kring 8, vi gick ut och käkade lite frukost på ett café och så handlade vi mat och allt annat vi behöver på en stormarknad i närheten. Sedan drog vi till stranden, solade, läste och badade. Lunch åt vi på stan, en jättegod pizza. Sedan köpte vi ett par solglasögon till pojkvännen och åkte hem. Nu laddar vi om lite här hemma innan vi ska gå ut igen. Imorgon ska vi ut och springa på morgonen tänkte vi, hurtigt vad? Nu ska jag vila lite! 
Vi hörs! 
 
Frukost på franska 
 
Skönt med en lättsmält deckare på stranden 
 
Annorlunda strand här i Nice
 
Blått så långt ögat når
 
En gränd i gamla stan
 
Pizza provencale