callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Kvinnan som gick till sängs i ett år

Kategori: Allmänt

Hej! Det var lääääänge sen jag skrev en bokrecension och när passar det bättre att göra det än nu när jag är hemma med en ond rygg och nacke? Varje bokstav jag skriver gör lite ont ska ni veta!
Ja den här boken är skriven av Sue Townsend, jag har inte läst av henne innan vad jag vet. Temat är något udda, den handlar om en kvinna som har ett bra jobb, man och barn och som helt plötsligt när barnen flyttar ut för att gå på college bestämmer sig att inte stiga upp ur sängen. De runt och omkring henne blir tvungna att anpassa sig efter henne, komma med mat till henne etc. Och hon skaffar sig nya vänner på det sättet. Hon tom blir helgonförklarad och det kommer massa folk till henne som vill ha råd i olika frågor. Hon blir kallad en ängel. Det som är udda med boken är att vi inte får någon djupare analys av någon av karaktärerna. Inte vad de har gjort tidigare el något sådant. Och slutet kommer också abrupt utan någon egentlig sensmoral. En intressant bok tycker jag eftersom den är så udda. Och temat är ändå ganska genialt, att bara vägra stiga upp ur sängen, det är rebellist på ett alldeles skruvat sätt. Jag gillade boken, den får 6 av 10 av mig.
Vad läser ni?
 
Bra bok med ett skruvat tema
 

En sådan där dag

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har haft en mindre bra dag.
Sov för lite inatt och var trött. Har ont i ryggen, lite så som det känns innan man får ett ryggskott. Och fick veta att de har gjort något fel med mina semesterdagar. Jag har tagit ut semesterdagar jag inte hade rätt till, så nu blir jag kanske återbetalningsskyldig. Vissa människor är bara bra klantiga. De försöker fixa det på något sätt men vi får se. Så det var en kämpig dag.
Efter jobbet sov jag ett par timmar och det känns lite bättre nu. Har sedan städat lite och gått igenom massa papper och brev, betalat räkningar etc.
Förra veckan jobbade jag 60 timmar och det känns i kroppen antar jag. Och en del av patienterna man träffar har verkligen gått igenom traumatiska händelser i livet, sådant ingen borde behöva uppleva. Livet är inte alls rättvist kan man säga. Men det känns iaf bra att om möjligt kunna hjälpa till, även om det bara är litegrann.
Tittade på anställningspappren på det nya jobbet i Karlstad som jag ska börja på i januari och blev lite gladare. Just nu jobbar jag som underläkare. Man gör exakt samma jobb som alla andra för mindre pengar kan man säga. Och man är lite skyddslös. När man börjar sin AT (allmänstjänstgöring) som jag ska göra i Karlstad så är man under utbildning med mycket fasta ramar. Så det känns faktiskt jättebra att snart ta nästa steg i karriären. Dessutom skiljer det ungefä 10 000 i lön mellan en Underläkare och en ST (specialisttjänstgöring) läkare, vilket betyder att det inte är särskilt smart att jobba som Underäkare allt för länge. Så jag är mycket glad över jobbet i Värmland. Letar lägenhet just nu och det ska bli så spännande att se vad jag får för något.
Ok kära läsare! Det var allt för idag! Au revoir!
 
 
Head shot, häromdagen
 
 
 
 
 

Freadagsmys

Kategori: Allmänt

Hej!
Igår efter jobbet åkte jag hem till min gamla kursare Ingrid och umgicks med henne, hennes sambo och deras söta dotter. Det är så mysigt med småbarnsfamiljer. Lugnt och skönt! ( ja iaf för en själv som bara är och hälsar på)
Selma har vuxit till sig mycket sen jag såg henne sist, så kul att se utvecklingen.
 
Fröken Selma
 
 Hon undrar vad jag är för en!
 
Saker man hittar hos dem med småbarn. En annan version av Mr Rabbit?
 
3 månader och vet hur man poserar!
 
Naw!
 
 
 
 

Tjabba tjena

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Ni anar inte hur fort mina veckor går just nu. Swish säger det bara. Jag rekommenderar till alla som har tråkigt att skaffa ett jobb där det är mycket att göra, jag lovar tiden kommer inte ens märkas.
Igår gick jag jour till sent, idag var jag på jobbet lite senare och stannade lite senare. Rätt skönt att vara där länge på kvällen och jobba undan, nu har jag iofs aldrig stannat längre än till kl 18. Jag har iaf en mängd intyg etc som måste skrivas som har samlats på hög.
Förutom jobbet så händer det faktiskt inte mycket. Var på en trevlig fest i lördags som ni får se bilder på. I helgen ska jag jobba hela lördagen och på söndag lär jag väl ligga utslagen hemma. Ja det är mitt liv i ett nötskal just nu men jag trivs faktiskt bra.
Vi hörs!
 
 
Ida och Daniel hade inflyttningsfest
 
Många fina pussbilder har jag på det söta paret
 
Idas bror Ola med sambon Sara, Ida har sedan dess blivit faster
 
 Gamla goa gänget, några roliga partykvällar har vi allt i bagaget, just nu lite för upptagna på varsin vårdinrättning för att hinna festa
 
 Fanns många vackra människor på den festen
 
 Å några hade roligare än andra
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Stackars blogg

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag vill verkligen blogga men det har varit en hektisk vecka. Och den här veckan kommer jag jobba 60 timmar eftersom jag har 2 jourer. Puh....
Allt är frid och fröjd annars. Ja förutom att Grinchen till schemaläggare har schemalagt mig heeeeela julen i princip. Jag lyckades byta bort juldagen idag men det återstår mycket. Puh...
Ja, jag ska blogga mer vid första bästa tillfälle, och jag lovar då lite roliga bilder också, tex från en fest i lördags.
Vi hörs!
 
Jag är inte en lika flitig bloggerska som den här donnan, men så har jag ju faktiskt ett vanligt jobb också som jag måste hinna med förutom bloggen. (bild lånad från nätet)
 

Freeedag och sen helg

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Som sagt så var den här veckan tuff på jobbet. Jag gillar inte att ha saker efter mig men på det här jobbet är det omöjligt att röja undan allt samma dag utan saker blir liggandes. Jag lär mig dock nya saker nästan dagligen, det är tex en hel del intyg som ska skrivas, vanliga läkarintyg( sjukskrivningar) men också läkarutlåtanden om hälsotillstånd etc. Jag har världens snällaste kollega som är en pensionerad doktor på 78 år vars dörr alltid står öppen, så till honom springer jag dagligen med mina frågor. Igår var vi på jobbet sent båda två och jag gick in med en fråga när kl var över 17 en fredageftermiddag och han hjälpte mig utan att klaga. Bra kollegor är guld värda.
 
Men just det ja! Jag skulle ju skriva om fredagkvällen.
Jag slutade jobba ca 17.30, tog bussen till min kompis Mikael och vi åt räkor och drack vin. Mycket gott. Sen gjorde vi hemmagjord glass med banan och riesens choklad i, mums!  Det är nog första gången jag gör glass hemma och det var lyckat. Mikael visade mig en serie på Netflix som är jättekul, heter Peep show och liknar typ The big bang theory fast roligare. Kolla in det! Sen såg vi på American hustle. Jag gillade den jättemycket, väldigt duktigt skådespel av Bradley Cooper, Christian Bale och Jennifer Lawrence, massa svek och allmänt coolt tema. I like.
Sen var jag så slut så jag fick ta en taxi hem, det fanns inte på kartan att sätta sig på spårvagnen.
Idag har jag sovit länge och håller på att lata mig nu. Man uppskattar verkligen helgen när man jobbar.
Vi hörs!
 
Nam nam
 
 Trappistöl och serien Peep show
 
 Hemgjord glass med banan och choklad
 
Cool film
 
Bra skådespel
 
 
 
 
 
 

Veckan som gick

Kategori: Allmänt

 
Hej!
Jag har haft en stressig vecka. I måndags var jag på jobbintervju i Karlstad och kan ni tänka er att de ringde samma kväll och erbjöd mig jobbet? Så nu ska jag flytta till Karlstad och börja jobba i slutet av januari. Det är ett smart drag när det gäller karriären och det ska faktiskt bli kul med lite omväxling även om jag gillar Göteborg.
Så veckan började med glada nyheter. Sen dess har jag haft 3 jobbiga dagar på jobbet. Det har varit för mycket denna veckan. Jag hoppas jag kan jobba undan lite saker imorgon. Trivs ju väldigt bra med jobbet när jag slipper stressa.
Idag var jag och tränade, spinning och core på Sats. Lite tuffare än sist men skönt. Kände verkligen att jag behövde det. Imorgon ska jag hem till en kompis och äta räkor och dricka vin, ser framemot fredagkvällen.
Vi hörs!
 
 

Brunch på Ritz i lördags
 
 Filip och Mikael
 
 På besök i Värmland, jag och mamma
 
 Min söta lillebror Sebastian som jag kommer se mer av när jag flyttar
 
 

Värmland

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Jag är i Värmland och hälsar på min mamma och lillebror. Det regnar och är en riktigt grå höstdag så jag har bestämt mig för att stanna hemma. Man sover helt underbart gott på landet, inga oljud som i stan. Jag har med mig en bra bok jag ska läsa i, min lillebror Sebastian håller på att leka här och mamma har en fiskgratäng i ugnen, så det är en lugn och skön dag.
Hoppas ni har en lika behaglig söndag!
Vad säger ni, visst är det dags för mig att gå ut och festa lite snart? Är bjuden på en inflyttningsfest i helgen iaf, så det blir kul.
Vi hörs! Ciao!
 
 
Värmland
Någonstans utanför kil är jag
 

Sova? Ja tack!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Min fredagkväll: Spinningspass direkt efter jobbet. Det var vääääääldigt länge sen jag var på spinning och det var ett perfekt första pass. Inte alltför jobbigt men jag svettades ändå mängder. Gick därifrån väldigt nöjd. Duschade,käkade mat och resten av kvällen har jag sett 2 avsnitt av Sex & The City. Odödlig serie alltså.
Igår gick jag jour till kl 23 och imorse var jag på jobbet 8.30 så nu är jag lite mör och ska lägga mig och läsa lite.
Vi hörs!
 
 
Så här nöjd blir man efter ett träningspass fredageftermiddag
 
Middagen kom i en box. Testa det, thai cubes i olika smaker, kostar bara 24 kr och kommer väl till hands när man inte hinner laga mat
 
 Nam nam
 
Efterrätt, persiskt godis, Gaz och sohan
 
 Och så några avsnitt av den här underbara karaktären Carrie i Sex & The City
 
 
 

2 år!

Kategori: Allmänt

Hej!
Ni vet att bloggen har fyllt 2 år vad?
Kan ni läsare fira det med att skriva kommentarer? Vill jättegärna veta vilka ni är som läser min blogg. Skriv också gärna var ni hittade min blogg.
Tack och hörs!
 
Grattis fina bloggen som fyller 2 år! (bild lånad från nätet)

Like my job

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Jag var och tränade idag för första gången på 100 år. Det blev 40 min kondition. Jag funderade på att byta gym men när jag kollade på priserna kände jag att alla SATS i hela Göteborg plus Valhallabadet för 299 kr i månaden (studentpris) ändå var schysst. Jag hade sagt upp mitt kort men den snälla receptionisten på SATS Kungsgatan fixade så jag kan fortsätta på samma abonnemang.
Annars har jag jobbat. Och jag gillar verkligen att jobba. Känslan av struktur, att man faktiskt gör något viktigt och all feed back jag får gör mig glad. Som sagt så har den här mottagningen jag har hamnat på haft problem med att rekrytera läkare. Så patienterna har ibland fått vänta väldigt länge på en läkartid, de har inte fått sina mediciner utskrivna i tid etc. Så de är ofta missnöjda när de kommer till mig. Men jag har märkt att de ofta går nöjda därifrån. För jag kan hjälpa de med det akuta plus att de får en ny tid hos mig om det behövs och då vet de att den här gången behöver de inte vänta 6 månader. Ni kan inte fatta vilken skön känsla det är att kunna hjälpa en enda patient och hittills har jag lyckats göra ett gäng missnöjda patienter nöjda så det känns faktiskt toppen. Och jag gillar arbetssättet, att vi är ett team, har teammöten och faktiskt hjälps åt. Bara vårt team har närmare 200 patienter så ni kan tänka er att väntelistorna är långa.
Ja det var väl ungefär det, blir ni besvikna om mitt fredagkvällinlägg för denna veckan handlar om gymmet? Funderar nämligen på att börja helgen med ett pass på fredag.
Vi hörs!
 
 
Smarrig sallad jag har börjat göra stora satser av så det räcker till 4 portioner. Bladspenat, cous cous, lök,tomat, paprika, fetaost och äpple. Och creme fraiche till. Mums!
 
Nya skor. Just den modellen var slut i min storlek i GBG, så jag blev himla glad när jag hittade dem i Jönköping i helgen.
 
Ny mobil, yey!
 
 

Speeddejt

Kategori: Allmänt

Haj!
Nu har jag plussat på mina erfarenheter för jag och min kompis var på speeddejting ikväll. Det var lyxigt nog på Scandic Rubinen mitt på avenyn. Det var fler killar anmälda än tjejer så det var kul för oss brudar. Vi var väl 30 allt som allt. De flesta var trevliga och det fanns ändå några speciella killar där som inte var helt fel. Jag hade en snäll kväll och ringade in hela 7 killar så jag antar jag får lika många dejter. Effektivt sätt att träffa folk. 
Har jobbat hela dagen och är helt slut. Ska ramla i säng!
Bye!  
 
Häftet man fick anteckna i

Jönköping

Kategori: Allmänt

Tja!
Igår åkte jag till Jönköping för att hälsa på en gammal kursare som jag inte har sett på länge. Han har flyttat till Jönköping pga jobb, köpt ny lya och hela köret. Jönköping för mig var inte alls på kartan innan, aldrig varit där och visste inte vad jag skulle förvänta mig.
Men vilken fin stad, relativt stor, ligger precis vid Vättern och x antal andra sjöar och det är vatten vart man än går. Mysigt!
Vi var två trötta doktorer så det blev ingen utgång utan vi såg på hela 2 filmer igår och käkade popcorn och idag var vi på stan och shoppade (jag hittade ett par skor jag letat efter länge) och så var vi vid vätterstranden och gick. Mysig helg och kul att träffa Johan igen efter all den tid som gått.
Jobb imorgon, ska bli kul, och imorgonkväll blir det äntligen speeddejting som faktiskt blev inställt sist pga att deras arrangör var sjuk. Så vi får se hur det blir!
 
Movie night
 
Gamla polare
 
 Nam nam
 
 Glad i ny stad
 
 Johan på stan
 
 Vatten
 
 Ännu mer vatten
 
 Och så lite mer vatten
 
Och lite till, Jönköping är en blå stad helt enkelt
 
 
 
 
 

Ny kategori

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Tänkte köra en ny kategori här i bloggen, nämligen Fredagkväll. Kissie har ju en throw back thursday så.........
Ja igår (fredagkväll alltså!) var jag och min kompis Mikael på Noba och åt mat. Det var väl helt ok mat men deras skaldjursgryta är verkligen inte värd 160 kr. Servicen var skakig och vi fick vänta ett bra tag. Så min slutsats är att Noba är en bättre bar än restaurang. Sedan gick vi till Tre små rum som jag aldrig varit på innan. Något för er ölälskare, de har hur många ölsorter som helst och serverar inte en stor stark el Carlsberg och de vanliga ölsorterna. Inredningen var mysig med mattor på väggarna och lite orientaliskt och det var en lagom ljudnivå och lagom mycket folk så man kunde sitta och snacka. Trevlig kväll allt som allt.
 
Noba i Vasastan
 
Mikael
 
Skaldjursgryta som var helt ok men inte värd 160 kr, vill du ha en förstklassig skaldjursgryta så går du till Linneterassen
 
Öl på Tre små rum. Jag har aldrig lärt mig att dricka öl, testade en körsbärsöl som inte ens smakade öl, gott!
 
Tre små rum, mysigt ställe
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag!

Kategori: Allmänt

Tja! Jobbat, varit ute på kvällen, åker till Jönköping imorgon, hoppas hinna blogga imorgon innan jag åker! Ciao!

OMG

Kategori: Allmänt

OMG, min blogg fyller 2 år imorgon! Tänk att jag har bloggat i hela 2 åååååååår! Det måste firas på något sätt! Jag får komma på något kul, har ni förslag?
Tack för att ni läser mina inlägg!

2:nd day

Kategori: Allmänt

Hej!
Ännu en dag på jobbet. Har sovit dåligt 2 nätter i rad men när man bara jobbar onsdag-fredag så går det bra. Hade ett team-möte idag, det är jag, 2 psykologer, en kurator, en sköterska och en arbetstrapeut. De har inte haft någon läkare i sitt team så uppgifterna har samlats på hög. Bara idag har jag säkert sjukskrivit/ förlängt 7 el 8 sjukskrivningar. Jag fattar nu att patientsamtalen inte är det enda som tar tid utan det är också mycket administrativt jobb.
På lunchen åt jag på en mycket trevlig restaurang precis vid jobbet som heter Tigris, fin inredning och fräscht, blev förvånad att hitta ett sådant fint ställe där ute. Men jag antar att det är många arbetsplatser kring där så många äter lunch ute. Jag kunde tom sitta ute, i oktober, det är inte illa!
Efter jobbet hem, lagade mat och sedan tog jag en promenad runt Vasastan och hem. Underbart att bo centralt.
Jag har börjat se alla avsnitten av Sex & The City igen. Nostalgiskt men ändå alltid nytt på något sätt.
Och så läser jag världens coolaste bok, "Kyssa sammet" som handlar om en lesbisk tjej i slutet av 1800- talet och hennes helt sjuka äventyr.
Japp, det var det, nu softa lite innan sängdags!
Bye!
 
Lunch ute på Tigris
 
Nytt nagellack från LÓreal, I like it och jag gillar det faktum att jag får ha nagellack på jobbet, vilket inte är fallet på sjukhus!
 

Första jobbdagen

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var min första dag på jobbet. Jag har fått ett stort fint rum (chefens rum faktiskt!), alla var jätteglada att se mig där, de tyckte jag var duktig sist jag var där en kort stund i augusti. Jag hade bara 2 patienter bokade, hann ta en promenad på lunchen och kunde sluta lite över kl 15.00 så det var en exemplarisk första dag faktiskt.
Och mina patienter var också sjukt nöjda att se mig då det teamet jag ska jobba i inte har haft en läkare tidigare. Kul när man får uppskattning på jobbet.
Nu ska jag nanna men bloggar mer imorgon!
Ciao!
 
En sådan mottagning fick jag på jobbet idag!