callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Årets sista dag

Kategori: Allmänt

OMG! Fattar inte att 2012 är slut om bara några timmar. Så himla kul det ska bli med ett nytt år och nystart. Yippy!
Kom precis hem från jobbet, jobbade natt igår och framtill lunch idag. Tänkte sova lite nu innan jag gör mig iordning för fest. Har hämtat ut kvällens dessert också som var min enda uppgift till festen.
Tycker att årets nyårsplanering är idiotsäker. Vi är bara 3 st som ska äta middag ihop och sedan ut till Push för party! Sällskapet är supertrevligt så det blir nog toppen.
Nu sängen! See u!  
 
 
Snart så! :D
 

Idag

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag är dagen efter ryggskottdebuten. Det känns faktiskt redan mycket bättre och jag ska jobba imorgon bestämde jag mig för. Ska jobba ett dygnspass och det hade varit omöjligt för de att hitta någon annan att ta passet med så kort varsel. Så jag får stå ut med en lite ond rygg.
 
Idag bestod av lite fönstershopping. Gick bara i några affärer på Kungsgatan och jag måste säga att jag verkligen inte är imponerad av årets mellandagsrea. Det finns ju knappt något vettigt där.
Sedan tog vi en fika med Johan och Filip och pratade igenom nyårmiddagen, vem som ska köpa vad osv.
Det verkar fixa sig fint och Filip som ska vara värd har bra koll. Som control freak blir man ju lite ororlig och vill veta att det blir bra men nu är jag lugn. Champagne och biljetter till Push för utgång är också inhandlade.
 
Nu har jag lite pluggångest fastän plugget inte börjar förrän 14:de januari. Känner att jag behöver fräscha upp mina kunskaper lite. Ska plocka fram mina böcker och kolla lite nu när jag har tid.
Vi hörs gott folk!
 
 
Kungsgatan en grå mellandag
 
 
Det lilla jag köpte på rean
 
 
Fika på Ahlströms på Korsgatan som tydligen är så gammalt som från 1901, trevligt och gott!
 
 
 Johan
 
 
 

Skräpmat

Kategori: Allmänt

Bunkrar ni också upp med skräpmat och godsaker när ni är sjuka?
 
 
Dagens inköp!
 
 
Jag och min chipspåse

Lite handikappad

Kategori: Allmänt

Hej!
Som jag skrev tidigare idag så har jag ryggskott. Har haft det en gång tidigare för många år sedan. Det gör jätteont i vissa lägen och jag kan absolut inte göra några snabba rörelser. Har kurerat mig med Voltaren tabletter och gel och nåt som heter Ormsalva.
Annars har dagen bestått av 2 promenader( ska vara bra för ryggen), 2 filmer ( Friendes with kids och Burlesque) och en del skräpmat, godis, chips och annat som man äter när man är sjuk.
Hoppas det blir bättre snart för jag ska jobba natten till nyår och sedan vill jag ju vara frisk på själva nyår.
Ja, det var ungefär det jag har gjort idag. Håret blev förresten helt ok också efter färgningen igår.
Vi hörs!
 
 
 
 
 

Ryggskott

Kategori: Allmänt

Hej!
Det var sjukt svårt att stiga ur sängen imorse. Och jag som skulle ha jobbat dubbelpass. Fick ringa in och berätta läget. Jag klarar allt men det tar 10 gånger så lång tid som vanligt att utföra något så enkelt som att sätta på sig ett par byxor. Som tur är kunde jag ringa Johan kl 7.30 på morgonen och han kom med Voltaren i olika former och andra värkmediciner.
Får se hur det här utvecklar sig. Försöker gå lite osv.
Vi hörs!

Hemmafärgning

Kategori: Allmänt

O boy!
Jag håller på att färga håret hemma alldeles själv för första gången. Jag är verkligen världssämst på att göra såna här skönhetsgrejer hemma.
Har färgat håret hemma enbart 2 gånger och då har min söta lilla kompis Setareh hjälpt mig men nu var hon bortrest och jag är tvungen att bli fin i håret till nyår, så jag vågade. Får se hur det blir nu. Just den här färgen Loreal nr 6 Dark blonde har jag testat innan så det borde funka. 
Håll tummarna nu!
 
Det krävs 2 förpackningar till mitt tjocka hår
 
 
Så här knasig ser jag ut just nu!
 

Frisör och nyårsklänning!

Kategori: Allmänt

Hej kära läsare!
Nu har jag varit en sväng på stan. Var hos min frisör och plockade ögonbrynen och klippte mig faktiskt några centimeter med. Hon är grym på att klippa allt för MYCKET så jag fick tjata på henne 10 gånger att jag bara ville klippa 2 centimeter. Tror inte det syns någon skillnad men så skönt att bli av med det värsta av dem slitna topparna. Jag älskar frisörsalonger och stämningen, man är liksom där för att göra sig fin. Min frisör är dessutom supergo, jag har gått hos henne i säkert 3 år och vi pratar om allt möjligt. Mysigt!
 
Sedan gick jag i några butiker och hittade en nyårsklänning redan i andra butiken. Rekord! Den är söt och väldigt nyårsaktig men var lite för dyr för min plånka. Nu får jag kanske ha den på både nyår och min födelsedag. Men vad gör det? Att hitta klänningar är faktiskt inte det enklaste så jag är supernöjd. Ni får se bild sen!
Idag är min lediga dag, jobbade igår och jobbar 12 timmar imorgon. Därför tänkte jag ta det lite lugnt. Sitter och dricker en kopp julte nu och tänkte se filmen Eat pray love. Har bokat in mig på ett zumbapass i eftermiddag som var fullbokat så får se om jag kommer med.
Hoppas ni har en skön dag och njuter av dessa mellandagar!
Vi hörs!
 
 
Köpt nyårskläder än?

Jobb, middag och Brokeback Mountain

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Idag jobbade jag 9.00-18.00. Jag var laddad efter ledigheten. Vi var inte så många där så här på annandagen. Jag har en jobbarkompis som bara är för skön, blir alltid massa roligt snack när hon är där.
 
Väl hemma var jag supertrött. Hade nog sovit 5 timmar max inatt. Men jag hade bjudit Johan på middag och därför lagade jag chilli con carne och vi åt middag och sedan såg vi Brokeback Mountain. Han är roligt filmsällskap för han har verkligen inte sett många filmer och man kan visa filmer man gillar för honom.
Självklart följdes filmen av ett snack om homo/heterosexualitet och om vår sexuella preferens är en samhällskonstruktion el biologi. Brokeback Mountain är helt enkelt väldigt bra.
För oss i Sverige är kanske det här med homosexualitet ganska så okontroversiellt men det är nog skillnad i konservativa USA där filmen är gjord. 
Filmen är så sorglig för den visar vad som händer om man blir tvingad att leva en lögn, man blir inte lycklig själv och dessutom gör man andra runt och omkring en olyckliga. Dessutom är den fylld av missade chanser, det som kunde ha varit men inte blev av.
Det är fint med sådan kärlek som klarar motgångar men jag undrar hur realistiskt det är. Tyvärr är det nog vanligare att kärleken INTE klarar motgångar.
Scenerierna var dessutom breathtaking, sjukt fin natur. Definitivt en film som är värd att se två gånger.
 
Nu är jag så trött och som tur är är jag ledig imorgon. Har tid hos min frisör på morgonen för att fixa mitt face men jag kanske vågra toppa håret med. Har inte gjort det på säkert 1 år.
Sova nu. Vi hörs då!
 
 
 
 
 
 

Tillbaks i GBG

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu är jag hemma i GBG igen efter julhelgen i Värmland. Känslan varenda gång när jag stiger av tåget i Göteborg, ah, denna staden har verkligen blivit hemma. Mysigt!
Tåget var förstås mer än 1 timme sent men mig gjorde det inte så mycket, hade inte direkt bråttom.
Det var mysigt i Värmland och en jul man kommer komma ihåg. Så mycket roligare nu när Sebastian finns än innan faktiskt. Mysigt att hinna umgås med mamma med.
Såg i Kupé (tidningen på tåget) att de har en utställning med Strindberg på konstmuseet här i GBG. Jag höll på att ramla av stolen av glädje. Har blivit väldigt intresserad av honom på sistone. Får se vilken stackars kompis jag ska släpa med mig på det! Hihi!
Nu ska jag varva ner lite med en film el bok för sedan måste jag sova, jobb 9.00 imorgon. Blir nog bra! Juldagen har aldrig varit en utekväll för mig.  
Vi hörs!
 
 
Julhälsningar från Tomtemor!
 
 
Playing around.....
 
 
Åh en julklapp!!!!!
 
 

Juldagen

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag vaknade jag ganska sent. Kunde inte somna igår och låg ch lyssnade på alla ljud som huset ger ifrån sig. Hus är bara överlag läskigare än lägenheter med massa ljud om natten, mörka utrymmen etc.
Vaknade av att mamma kom in i rummet satte sig i fåtöljen och påbörjade en diskussion. Hon är ju sötast i hela världen och att jag väcks upp med en riktig debatt är jag van vid.
Ämnet på tapeten var att jag helst inte ska träffa en kille som har barn för det är ju så krångligt. Det komiska är att jag är singel, träffar absolut ingen, har aldrig dejtat någon som har barn och ämnet var i princip taget ur luften.
Vi kom till slut fram till att det kvittar om personen i fråga har barn om man är förälskad.
Sedan avhandlade vi ett par lika absurda ämnen till. Som ni hör så var detta en mycket intressant morgondiskussion.
Vid det laget var jag klarvaken och gick upp och käkade brunch. (Pinsamt att kalla dagens första mål för frukost när kl är ca 12.30)  Äggröra, julskinka med jävulskt stark senap på knäckebröd och dadlar och te. Juligt som bara det och gott gottigott gott!
Sebastians sång fyllde dessutom hela huset när jag vaknade. Det finns förmodligen väldigt lite som är lika mysigt som att vakna till barnsång och skratt.
Nu har mamsen stått och gjort mig matlåda till imorgon eftersom jag kommer hem till Göteborg sent ikväll och ska upp tidigt och jobba.
Nu ska vi ta en liten promenad och sedan ska jag åka hem till vackra Göteborg. 
Jag läste äntligen ut biografin om Strindberg på 700 sidor nu under julhelgen. Den var verkligen intressant och nu när den är utläst har den lämnat efter sig ett tomrum. Om ja skulle kunna äta middag med en död celebritet så skulle jag välja Strindberg i hans yngre dagar. Galen och genial!
Adjö nu och vi hörs!

Julafton

Kategori: Allmänt

Hej mina kära läsare!
Hur är det med er? Hoppas ni alla har haft en riktigt bra dag.
Själv har jag haft en helt ok julafton. Vi firar i miniformat med mamma, hennes man och min lillebror.
 
Dagen började med att mamma smög in för att väcka mig och säga god jul. Hela familjen hade lyckats sova till kl 10.00, rekord!
Vi gick upp, käkade frukost och sedan tog jag och mamsen en promenad. Sträckan brukar ta 45 min men idag tog det 1,5 timme kändes det som pga all snö. Underbart fint landskap, ett av enda fördelarna med landet. Vädret var ganska milt. Vi höll på att slå ihjäl oss varsin gång också.
 
Sedan kom vi hem och julbestyret satte igång. Ärligt talat håller jag mig ur vägen så de kan fixa sitt. Jag är ganska mycket en gäst här,har ju aldrig bott här utan mamma flyttade hit när hon blev tillsammans med Johan för ca 6 år sedan.
Jag gjorde mig iordning medan mamma och Johan gjorde kola så här i sista minuten och sedan kunde vi äntligen äta middag. Det var god mat, skinkan smakar ju så gott. Jag misstänker att det är för att man äter det så sällan. Annars är den gravade laxen en av mina favoriter på julbordet. Julmusten var också nam nam.
 
Denna julen har jag varit rätt duktig och ätit lagom mycket. Måste erkänna att jag minns en annan jul när jag var tvungen att lägga mig på rygg på golvet med magen i vädret och höll på att dö eftersom jag hade ätit så mycket. Det försökte jag undvika iår. Denna gången har det blivit lite för mycket julgodis men lagom med mat iaf.
 
Efter maten var det lite paus med bestyr och seda kom tomten. Johan (mammas man) agerade tomte och jag tror faktiskt Sebastian gick på det. Kul var det.
Roligaste klappen för Sebbe var en grön sopbil han fick, han älskar sådana saker som grävmaskiner, gräsklippare och sopbilar. Är alla fyraåriga pojkar sådana? Resten av klapparna öppnade han bara för att vi tvingade honom.
 
Jag tror definitivt att det där med hets kring tonvis med klappar i barnfamiljer mestadels är föräldrarnas fel. Barnen verkar inte bry sig så mycket iaf så länge de är små.
Om man är fler familjer som firar ihop tex hos mormor så tycker jag att det är bäst om alla öppnar sina klappar hemma hos sig själva och kanske tar med sig varsin julklapp till den gemensamma festen bara. Det blir så fel om familjerna har olika filosofier kring det där med hur många julklappar man ska ge sina barn och några av kusinerna får 1000 klappar av sina föräldrar medan de andra får bara ett fåtal. Barn jämför ju och blir ledsna. Själv är jag inte mycket för överdrifter, julen handlar inte om att spendera pengar och köpa massa saker. Alla blir nöjda med några klappar var.
 
Efter julklappsbytet låg jag lite framför öppna spisen och läste i Strindbergbiografin jag håller på med. Sedan blev det Disney på dvd, vi hinner aldrig kolla på Kalle Anka, vi äter alltid när den sänds på tv därför har Johan det inspelat på dvd.
Nu har Sebastian gått och lagt sig och jag tänkte bry mig lite om min blogg. Har naturligtvis tagit en hel del bilder som jag får lägga upp när jag kommer till Göteborg. Tråkigt men ni får vänta!
 
Jag åker hem imorgonkväll. Tycker vistelsen här har varit precis lagom faktiskt. Jag ska jobba på annandagen och ser faktiskt framemot det.
Nu får jag antingen kolla lite på tv el fortsätta läsa i min bok.
God jul på er och hoppas att er dag har varit fin!
Vi hörs!
 
 
 

Frosseri och mys med lillebror!

Kategori: Allmänt

Hej alla!
Nu är jag i Värmland! Åkte med tåget och satt mittemot ett riktigt original. Tom de konsiga ska ju åka till sin släkt på julen. Hehe!
Blev hämtad i Kil av min mamma och morbror som var på besök. Åkte hem till ett stort dukat bord med svensk och kinesisk mat. Min morbrors fru som är kinesiska tar alltid med sig god mat när hon kommer på besök.
Julfrosseriet har redan startat. Sedan var det massor med godsaker i form av choklad, dadlar, torkade fikon etc. Nam nam.....
Nu har gästerna åkt och det är bara vi kvar. Jag har förresten fått mysa massor med Sebastian. Han tyckte tydligen att jag var rolig att leka med idag. Vi lekte med hans bilar och så har vi suttit i soffan och kollat på hans favvoklipp på grävmaskiner och sopbilar på Youtube. Småkillar har verkligen konstiga intressen!
Nu är jag rätt trött. Planerar en promenad imorgon i vinterlandskapet här. I Göteborg hade vi ingen snö, här är det en hel del snö och dessutom rätt kallt.
Ok gott folk,god jul på er och vi hörs!
 

Värmlandska skogar

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu ska jag strax hoppa på tåget till Kil där mamma hämtar mig. Ska bli kul!
Ha det bra!

Slagit in julklappar!

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag slog precis in alla julklappar. Gud vad mysigt det är. Man känner sig givmild plus att man blir glad av alla roliga julklappspapper. Jag råkade ha 4 olika julklappspapper hemma från tidigare år. Bra att kolla efter så man inte springer ut och köper nytt i onödan. Tycker det blev bra även om jag verkligen inte är något proffs på att slå in presenter.
Ska bli jättemysigt att träffa mamma och lillebror. Honom saknar jag rejält eftersom jag inte träffat honom på hela 3 månader. Det är dessutom mycket roligare att fira jul när det finns småbarn med.
Hoppas alla blir glada!
Vad tycker ni, är det roligare att ge el få klappar? Jag kan nog ine välja. Det är kul  med både och, som sagt jätteroligt att ge för man känner sig snäll och får se de man ger bli glada, och få klappar är ju också superkul för man känner att någon har ansträngt sig för ens skull och man känner sig uppskattad.
Njut nu av julen! Det ska jag också göra när jag kommer till värmland imorgon efter många om och men.
God jul!
 
 
Hittade 4 olika rullar julpapper här hemma.
 
 
Mina julklappar.
 
 
Älsklingen öppnar en julklapp, förra året.
 
 
Ska bli så kul att träffa lilla ponken imorgon.

Bloggtorka

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Jag har tydligen haft bloggtorka. Tråkigt för jag gillar verkligen att skriva i bloggen. Senaste veckan har jag verkligen inte gjort mycket därav torkan. Men det ska vi bättra på.
 
Idag tänkte jag köpa tågbiljett och åka hem. Jag är som en kunglighet, fattar aldrig att man ska planera och boka biljetter i förväg speciellt såna här dagar innan jul. Klart det finns biljetter när Hennes Majestät Nasha behagar att åka tåg el? Nä just det! Å andra sidan gjorde det inte så mycket att det inte fanns några biljetter, jag åker imorgon istället. Mamma erbjöd sig tom att betala för en första klass biljett hem idag men jag tyckte det var onödigt. Tack mamma för att du inte skäller ut mig när jag sjabblar med sådant! Hihi
Min mamma är i särklass den minst sentimentala människan jag nånsin har träffat så när hon började prata om att vi nu inte skulle hinna ses tillräckligt mycket blev jag faktiskt förvånad.
 
Jag hade förstås sparat min julklappsshopping till sista minuten. Till mitt fösvar får jag säga att det var av ekonomiska skäl. Helt pank med andra ord tills igår när lönen kom.
Så idag begav jag mig ut på stan. Nordstan närmare bestämt med halva Göteborg. Det gick alldeles utmärkt. Fyra julklappar handlades på lika många timmar. Jag är nöjd. Kan säga att det blev bara kläder.
Roligast att köpa var en supersöt tröja till min morbrors bonusbarn, en flicka på 12 år. Gud vad det är kul att köpa barnkläder till tjejer. Det är nästan så att jag tycker det är värt att skaffa barn ( en flicka då) bara för att få shoppa åt henne.
Min lillebror Sebastian är tydligen superkinkig med kläder, han har bara plagg med bilar på sig. Och det är inte en överdrift, han bara vägrar allt annat.
 
Efter min shopping gick jag till bibban och lånade 5 filmer. Tänkte ha filmmaraton ikväll och hann med 2 filmer. Mysiga var dem. Huset på Tara road som jag senare kom på att jag redan sett och Julie & Julia, supermysig måbra film. I love movies.
 
Jag har hittat himlen på jorden i form av yoghurt. Lägger upp en bild för er som inte upptäckt den. Måste testas. Smaken är äpple, kanel och vanilj. Jag behöver inte säga mer. Tyvärr har jag inte varit så duktig med mitt kaloriräknande den senaste veckan. Bu!
 
Jag ska ha födelsedagsfest inom en snar framtid och hela 11 vänner kommer. Jag är så glad för det brukar faktiskt inte vara många som är i stan då jag fyller ganska direkt efter nyår. Jag har bokat bord på en restaurang och efteråt blir det att klubba! Det ska bli kul.
Nyår är det skakigare med men idag skakade jag och en polare hand på att fira ihop oavsett hur det blir. Blir nog ingen stor fest men väl en mysig middag innan vi går ut och slår klackarna i taket. Vet inte om jag ser fram emot att köpa nyårsklänning, kan vara så himla svårt. Vi får se i mellandagarna.
 
Nu ska jag antingen färga håret, slå in mina julklappar el bara fortsätta lata mig. Tåget går inte förrän lunchtid imorgon så jag har gott om tid.
Vi hörs kära bloggläsare och om vi inte gör det förrän 24:de god jul på er!
 
 
Frukost häromdagen
 
 
En stor dag när jag äntligen efter att ha sökt 3 gånger fick mitt kort!
 
 
Den här yoghurten måste ni bara prova. Äpple, vanilj och kanel.
 
 
 
Mysig film om att ha sorg och hitta vägen tillbaka.
 
 
Supermysig film om kärleken till matlagning, Meryl Streep är super!
 
 
 

Sista jobbdagen innan jul

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag ska jag till jobbet på boendet för personer med autism. Det är sista jobbdagen innan jul. Är ledig hela vägen framtill annandagen sedan. Har varit hemma nu i 3 dagar och mått lite sådär så det ska bli skönt att komma ut lite idag.
Imorgon ska jag köpa julklappar och åka till mamma. Det skönaste med en pytteliten familj är att man behöver köpa minimalt med klappar. Hehe
Vi hörs!
 

Vänta.........

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu är jag faktiskt ganska less. Vad har man gjort senaste veckan? Väntat på att det ska bli fredag, få lön, köpa julklappar, åka till mamma, fira jul, sedan nyår osv. Jag hatar ju att vänta. Det känns som hela december har varit en lång uppladdning, men nu är jag trött. Nu vill jag att det ska vara lördag och jag ska sitta på tåget med mina julklappar. Jag vill få gjort storhelgen och fira nyår så livet kan återgå till det normala. Låter kanske skitkonstigt men jag har aldrig varit mycket för att vänta.
Jag har varit hemma i 2 dagar och det är kanske därför jag är på dåligt humör.
Ikväll är det den årliga julfesten hos en klasskompis och om det är nåt jag gillar så är det sådana traditioner. Det ska bli kul. Tror jag har varit på det i 3 år iaf.
Annars händer inte så mycket, vänta vänta vänta på att den här veckan ska vara slut.
Jag längtar tom lite efter att skolan ska börja igen. 14 januari sätter mitt liv som läkarstudent igång igen. Det ska bli lite kul med nya klasskompisar ny kurs osv.
Ok, nu har jag gnällt tillräckligt. Vi hörs!
 
 
Så här känner jag mig just nu.

Söndag i kyrkan!

Kategori: Allmänt

 
Hej!
Idag var jag Johan och Johan och Manda och lyssnade på svenska kammarkörens julkonsert i Tyska kyrkan som ligger jättenära mig.
Kyrkan är fin och gammal men inte superstor egentligen. Johans kompis är med i kören och det var därför vi var där. Konserten sändes dessutom live på radio så det var nog topp notch kvalité. Det var en mysig och något udda aktivitet för oss som annars väldigt sällan går i kyrkan. Jag kan uppskatta just arkitekturen och de fina sakerna som finns i kyrkor.
Vi fikade lite hemma hos mig innan konserten. Gissa vem som åt mest av saffranskakan jag hade bakat? Moi! Haha!
Räknar kalorier nu och upptäckte idag att det bästa att äta bland ris, potatis och pasta är definitivt potatis rent kalorimässigt. Tur för mig som gillar potatis då! Så det får jag äta lite oftare nu.  Har lagat flera goda matlådor till veckan.
Den här veckan blir som ett race för mig. Jobbar alla dagar framtill fredag på två olika ställen. Sedan får man väl lön på fredag och på lördag måste jag inhandla julklappar innan jag på kvällen åker till Värmland.
Det ska bli så himla kul att träffa familjen. Sebastian har jag inte sett sen hans födelsedag i september och mamma saknar jag också. Ska dessutom träffa min morbror och hans fru och hennes barn dagen innan julafton så det är fullt schema. Åker tillbaks på juldagen för att jobba annandagen.
Nu ska jag börja packa ihop för idag och lägga mig.
Vi hörs!
 
 
Tyska kyrkan
 
 
Väldigt glad tydligen!
 
 
Johan och Manda
 
 
Johan
 
 
Tyska kyrkan och Svenska kammarkören
 
 
Johan och hans kompis Fredrik som är med i kören
 
 
 
 

Storhandling och massor med lax!

Kategori: Allmänt

Jag måste bara säga att jag älskar Willy´s på Mölndalsvägen. Var precis där och handlade och man kommer alltid hem med massa billig mat, de har verkligen både bra priser och bra sortiment. Så nu var det sagt.
 
Idag skulle jag bjuda min kompis på middag men han var krasslig så vi tog lunch på stan istället och gick och fikade efteråt.
Var på Soho mitt favvocafé och det var fullpackat med folk. Vi fick bara sätta oss i Cafédelen sa dem och det är ju inte alls stort så det var omöjligt att hitta platser. Då fick jag tag på värden och bad honom lösa det.
Jag har då fikat på Soho i så många år och varit där så många gånger och förr fick man sätta sig var man ville. Han sa dock att de har bytt ägare och bestämt sig för detta. My ass!
Jag sa då till honom att detta ägarbyte var tråkigt och att nu står vi här med fika och ingenstans att sitta. Då gick han och letade upp två platser för oss i det inre vita rummet. Jag fattar ju att matgäster betalar mycket bättre men de kan inte ta in folk om de inte har platser. Skönt att det löste sig och jag tackade honom efteråt. Ibland får man vara lite jobbig om man vet att man har rätt.
 
Efter fikat åkte jag som planerat till Willy´s och handlade. Love it! Kom hem med massa god mat och fortfarande lite pengar på fickan. Hemköp Nordstan känns lite som ett rån faktiskt.
Så nu håller jag på att marinera en hel laxfile jag köpte på 1 kilo. Ska laga matlådor, äta lite ikväll och kanske bjuda nån vän någon dag.
 
Eftersom middagen ikväll inte blev av så blev jag själv. Var bjuden på 2 olika tjejkvällar men jag stannar faktiskt hellre hemma just ikväll. Tycker det är så mysigt att ha lite tid hemma när man har jobbat hela veckan.
Så nu blir det middag och sen ska jag söka några sommarjobb och sedan hinner jag kanske slå mig ner med Strindbergboken.
Japp, det var min lördag så här långt.
Btw så snöade det stora disneyflingor idag i Götet, så mysigt!
Vi hörs hör ni!
 
 
Mysigt!
 
Soho
 
Maaaaaaaaat!

Skön fredag

Kategori: Allmänt

Tja!
Idag har varit en bra dag. Jobb 8.30-16.00 vilket var ovanligt kort eftersom jag annars har jobbat 9 timmar per dag. Hade bokat body pump efter jobbet så jag skyndade hem, käkade pannkakor och drog till gymmet. Ett pass som kommer ge mig grym träningsvärk. Jag har starka ben men sämsta armarna ever.
 
Sedan hem och surfade lite, lagade mat och sedan har jag kollat en serie på SVT play som heter "Postkod 1321", var rätt bra, handlar om två stycken 16 åringar som lämnas själva av sina föräldrar över sommaren och allt galet de hittar på. 10 avsnitt på 14 min var. Annars kan jag rekommendera en film på SVTplay som heter "Sex,okra och saltat smör" som jag såg för ett tag sen. Soft med SVTplay för oss som vägrar vanlig tv.
 
Hade tänkt sitta under en filt och läsa min bok om Strindberg ikväll eftersom jag har jobbat långa dagar och inte hunnit läsa så mycket i veckan men fastnade för den här serien istället.
 
Imorgon var det meningen att jag skulle bjuda Filip på hemlagad trerätters som en sen födelsedagspresent men han är lite sjuk så vi får se hur det blir. Det kommer ta mig verkligen hela dagen att handla och laga mat isf.
Ska nanna nu, sjukt trött men nöjd med dagen.
 
Borde lätt göra det här med lugna sköna fredagar med egentid till en vana. Orka springa runt och träffa folk ALLA dagar som en nackad höna. Det är ju så skönt att vara själv ibland.
Ok, vi hörs!
 
Oj vad jobbigt!
 
 God och nyttig fredagsmat.

Jobb och ingen Lucia!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Idag jobbade jag 9.00-18.00 som sekreterare på barnakuten. Det var en ganska bra dag, den där lediga onsdagen igår hjälpte upp situationen, jag hade lite sömnreserver.
Dessutom har vi börjat ta pauser både på förmiddagen och eftermiddagen vilket verkligen gör skillnad, de första dagarna jobbade jag alltså 9 timmar non stop med bara 30 min lunch eftersom alla andra verkade göra det. Puh.....
Sedan kom en kompis till mig Carro in idag och jobbade några timmar så det var en trevlig överraskning och så var en tredje läkarstudent där idag på introduktion. De har tydligen många läkarstudenter som jobbar extra som sekreterare.
 
Jag har tyvärr inte märkt av Lucia idag. Ingen lussade för oss. Buh! Inget fika el mys el något. Dåligt!
Kul för er alla som antingen planerade in luciafirande själva el har barn och fick vara med på deras förskolor osv.
 
Jag har varit superduktig idag med maten. Tog med mellanmål till jobbet vilket hjälpte mig att motstå alla kakor som finns där. Jobbet är en total sockerfälla, första dagen fanns det en stor korg fullt med godis på bordet mitt framför näsan på en plus tårta. Inte konstigt att man frossar då. Jag tror faktiskt att knepet med att äta nyttigt är att planera planera planera. Det gäller att ha bra alternativ så man låter de dåliga vara.
 
Efter jobbet var jag och handlade mat och när jag kom hem och hade gjort middag så var kl redan 19.45, lite sorgligt. Jag älskar ju kvällarna hemma och har lite panik över att de går så fort när man jobbar till 18.00.
Imorgon ska jag iaf slluta redan 16.00 och då hinner jag gå och träna. Bokat bodypump. 
Jag får väl göra matlåda till imorgon och läsa lite innan jag måste nanna.
Vi hörs!
 
Detta missade jag idag.
 
 
Mitt nya favvosnack!

Mysig hemmadag och Zumba

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Idag var jag ledig. Det var välbehövligt då jag blir så trött av att gå upp tidigt och jobba 9 timmar sittandes vid en dator. Räcker inte 4 arbetsdagar i veckan tycker ni? blink blink.....
 
Idag sov jag länge och sedan gick jag upp och käkade frukost och la upp några annonser på Tradera med sådant jag hade rensat bort i min bokhyllerensning. ( Böcker och dvd- skivor)
 
Sedan har jag inte gjort så mycket förutom att ha varit på Zumba. Jag har varit på det en gång för länge sedan så det var relativt nytt.
Ledaren på SATS Kompassen var världens härligaste tjej från Brazilien och det var ett skitkul pass fastän jag gjorde fel på säkert 80% av stegen. Det gick fort och var en blandning av hip/hop, latinamerikansk dans och aerobic tycker jag.
Jag kommer definitivt testa det igen då man blir glad av det.
 
Idag har jag börjat väga min mat. Det är lite kul faktiskt. Jag vet ju att jag har ätit fel/ för mycket men nu får jag det svart på vitt. Köpte tex torkade fikon idag och förr kunde jag smälla i mig ett helt paket på 250 g på en dag. Nu när jag väger det ser jag att det ändå innehåller en hel del kalorier och därför räcker det kanske med bara 4 stycken till teet. Jag tror det här kommer bli en nyttig och bra erfarenhet för mig.
 
Det känns som om mitt liv har gått från jättemycket ledigt och mycket egentid till ganska mycket jobb och massa aktiviteter med kompisar. Tex är både lördag och söndag planerade redan, men på fredag då ska jag mysa med mig själv tänkte jag. Vet inte vad ni tycker men jag behöver iaf min egentid annars blir jag galen.
Nu har jag en hel del att göra här hemma.
Vi hörs!
 
 
Så här glad blir man efter Zumban
 
Man vill bara le
 
Och göra roliga miner
 
Men egentligen känner man sig rätt snäll
 
 
 

Trött tröttare tröttast

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag ber om ursäkt men de dagarna jag jobbar 9 timmar så är det inte mycket annat jag kan tänka på så här på kvällen än att jag är beyond trött. Det är liksom min enda tanke.
Men jag vet att jag var rätt lycklig när jag kom hem från jobbet idag även om det var en ganska slitig dag.
 
Idag började jag skriva på en ny grupp patienter där det är många remisser som ska skickas iväg och ioma jag är så ny så har jag noll koll och måste fråga helatiden och det blir ganska inffektivt och tjatigt. Det gick iaf bra för hon som har utsetts till min handledare är bara för skön och blir inte alls sur hur mycket jag än frågar.
Vi hade värsta feministsnacket dessutom och hon är lite i min smak, annorlunda och vågar tänka själv.
Tyvärr är det så att folk runt och omkring mig tenderar att vara väldigt lika. Det känns som om det går en epidemi nämligen konformitetssjukdomen. Alla ska vara lika och det är så sjukligt tråkigt. Annorlunda är ju kul!
 
Efter jobbet var jag och hämtade ut ett litet paket på posten. Årets i särklass bästa köp, en liten liten söt köksvåg. Lilla Nasha ska nämligen börja räkna kalorier.
Jag vet, nu blir alla smala människor rasande, vadå räkna kalorier, börja rör på dig istället säger dem. Men stopp och belägg, jag har faktiskt smått problem med maten just nu så jag måste få lite koll på vad det är jag äter och mängder och så därav vågen. Jag älskar verkligen designen, den är så liten och nätt. Ska nog följa med mig till Värmland över julen.
 
Väl hemma lagade jag mat och sedan var jag ute och fikade med en sprudlande energisk tjej som jag träffade på krogen i våras. Det var kul och nytt.
Nu är jag så trött så huvudet känns tungt och jag är så stel i axlarna. Det är det man blir av att sitta vid datorn på jobbet HELA dagen.
 
Imorgon är jag LEDIG! Tänka sig! Vilken lyx! Jag är så glad att jag var klok nog att lägga in denna välbehövda lediga dag i mitt schema. Då ska SOVA, softa, kanske träna och kanske röja lite i källaren. Jag var nere sist för att hämta något och insåg att det inte går att komma in i förrådet längre.
Japp, nu ska jag lägga mig.
Vi hörs!
 
 
Supersöt våg som är så liten men ändå klarar av upp till 5kg. Köpt på SIBA på nätet. 199kr. Nöjd!
 
 
Middag
 
Le Pain Francais Redbergsvägen, mysigt!

Suck

Kategori: Allmänt

Hej!
Jobbade idag 9.00-18.00 på ett nytt ställe med lite annorlunda uppgifter men fortfarande som läkarsekreterare. Två kollegor hade dessutom en liten fight på jobbet idag så det var lite spänning. ( Att vuxna människor inte kan skärpa sig.)
Är annars supertrött och sitter och tycker lite synd om mig själv. Ska jobba imorgon också men sedan ledig på onsdag. Länge leve lediga onsdagar.
Nu ska jag snart lägga mig.
Hejsvejs!

Både fest och lugnt

Kategori: Allmänt

Hej!
Igår var jag på en kompis Filips 30-årsfest. Det var skitkul och trevligt. Jag kände bara honom där så det var många nya ansikten och massa mingel.
Vi bjöds på mat på Chez Amis, och maten var över förväntan faktiskt. Jag måste äta där nåon mer gång. Sedan drog delar av sällskapet till Lounge och dansade lite. Jag gick hem relativt tidigt därifrån men det var en superbra kväll.
Idag har jag haft en lugn hemmadag. Johan kom över och vi gjorde först pannkakor, sedan var vi ute på stan en sväng och sedan lagade vi mat, bakade pepparkakor och drack glögg, gud vad stark den var.
Det har varit en mysig helg laddad med både fest och lugn hemmadag.
Imorgon jobbar jag som sekreterare på ett nytt ställe som jag inte ens vet exakt var det ligger. Har fått en adress och hoppas verkligen att jag hittar.
Nu blir det att varva ner och läsa lite innan jag ska lägga mig.
Vi hörs!
 
 
Innan festen
 
 
Det snälla födelsedagsbarnet serverar gästerna bubbel
 
 
Revbenspjäll på Chez Amis, rekommenderas
 
Några av gästerna
 
Hamnade på Lounge som vanligt
 
Dansgolv
 
Alla ville bjuda Filip på dricka
 
 
Söndagen började med en hög pannkakor
 
 
Det bakades pepparkakor, notera kamelen!
 
 
Inte ett par bröst utan ett B
 
Så här många kakmått behöver man
 
Middagen ligger i saffransmarinad
 
 
Den jävulskt starka glöggen spetsad med congnac
 
 
 Julfika

Kaos

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var jag ledig. Sov länge. Överlag har jag varit ganska trött och nere de två senaste dagarna. Vet inte om det är kylan el att jag har jobbat så mycket.
Jag bestämde mig för att göra något vettigt av dagen och rev ur hela bokhyllan för att ordna där. Halvvägs blev jag överväldigad.
Jag har säkert tio pärmar som enbart är för en kurs, internmedicin. Ska till källaren med allihopa så jag får plats för nya pärmar när jag börjar plugga igen i vår.
Sedan var det massa lösa papper och skit som ska ordnas.
Som tur var kom Johan förbi och vi slog följe till Frölunda.
Jag hälsade på min kompis Setareh som ska till Iran i hela 3 månader. Som vanligt var det skitkul hos henne, vi satt och snackade. Det är dock så sorgligt att säga hejdå speciellt när det är för så lång tid. Men hoppas hon får en fin resa.
Nu är jag hemma igen och det är fortfarande lite kaos här efter min reorganisationsförsök. Får fortsätta med det imorgon.
Imorgon kväll är jag bjuden på en födelsedagsmiddag. Blir nog skitkul.
Nu sova snart!
Vi hörs!
 
 
Innehållet i min väska, inte ett dugg glamoröst
 
 
Projekt ordna i bokhyllan, buhu!
 
 
Nycklar utan lås! Vågar jag kasta?
 
 
Johan färdas i brunt skinn och gubbkeps
 
 
Jag kommer sakna dig!
 
 
 

Jobb, jobb, jobb

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag var ledig igår men det blev ändå en rätt stressig dag.
Idag ska jag jobba och sedan var det sagt att jag ska åka till en kompis efter jobbet. Det är kallt ute och jag är lite osugen överlag på att göra något alls.
Tror bestämt att jag har jobbat för mycket på sistone. Jobbade 7 dagar och var enbart ledig 1 dag då jag stressde runt. Så nu är jag allmänt trött. Men men, det är bara at bita ihop för sen får jag vara ledig fredag+helgen. Yippy!
Igår var jag ute och fikade med mina gamla klasskompisar. Vi brukar ha ett årligt julfika. Det var trevligt.
Bäst att sätta fart här nu.
Vi hörs!
 
 
Gott fika på Brogyllen
 
Solveig som fyller 27 idag!
 
Gamla goa gänget, jag, Manda, Johan och Solveig !
 
Linn, Jennie och Matilda
 

Ledig dag och rosa bloggar!

Kategori: Allmänt

Ahoy!
Hur är läget? Med mig är det bara bra. Äntligen en ledig dag och jag har sovit ut ordentligt, wonderful!
Det är sån jäkla julig stämning, snö och kallt ute och julpyntat överallt, I love it!
Idag har jag faktiskt en del att göra, ska till mitt jobb nu och hämta min mobilladdare som jag glömde där. Sedan ska jag gå och träna lite och i eftermiddag ska jag umgås med lite folk. Det blir nog en bra dag! Och bäst av allt är att jag börjar jobba sent imorgon och får därmed ännu en sovmorgon! Yippy!
 
Det här med tjejbloggar btw!
Jag bloggar ju tydligen på en sida där de flesta skriver om mode och kläder men överlag så tycker jag att de allra flesta tjejer som bloggar har just mode/smink/ kläder som huvudtema. Sedan har alla dessutom ljusrosa designs så att man knappt ser deras text.
Rosa i all ära, jag har också haft min rosa period men att alla bloggar ska se likadana ut är ju tråkigt. Dessutom vet jag inte vad det säger om tjejer som grupp när precis varenda en har kläder som främsta hobby. Är vi så utseendefixerade el är mode bara något att piffa upp vardagen med?
Nä, fler seriösa bloggar tack!
Man kan faktiskt bry sig om en hel massa andra intressanta saker som tjej än just kläder och utseende.
Vi hörs! Ciao!
 

Social stress

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag jobbade jag för 7:de dagen i rad, så nu är jag lite trött. Men det var en bra dag, gillar verkligen läkarsekreterarjobbet. Så mysigt att sitta och skriva journaler.
 
Efter jobbet var jag hemma en sväng och sedan var jag ute och fikade med några tjejkompisar. Som vanligt när ett gäng läkarstudenter ses blev det en hel del läkarsnack, sommarjobb, ångest inför allt framtida ansvar etc. Annars snackade vi lite om killar och det vanliga. Det var trevligt!
Det är viktigt att planera saker nu i vinter så man faktiskt kommer ut ibland. Risken är annars att man blir sittandes hemma när man är i stugvärmen och tittar ut på mörkret och snön.
 
Imorgon är jag ledig och ska på eftermiddagen träffa ett annat gäng gamla klasskompisar för lite årligt julfika. Sedan ska jag träffa ytterligare en kompis på kvällen och säga hejdå för hon ska åka bort, IGEN!
Behöver verkligen träna ioma jag har suttit 8,5 timmar på jobbet två dagar i sträck och känner att ryggen protesterar. Funderar på simning. Den här veckan har jag ganska mycket planerat. 
 
Tänkte skriva lite om social stress. Alltså inte stress över jobb, studier etc utan sådan stress som skapas pga vårt sociala liv.
Nu vet jag att alla är olika men just tjejer i min ålder har ofta många vänner de ska hinna träffa och det kan bli stressigt när man samtidigt har ett jobb el studier att sköta.
Jag vet själv att jag periodvis i livet mått dåligt över att jag inte hunnit vara social.
Som tur är har jag förstående vänner som vet att jag periodvis inte har mycket fritid pga studierna.
Det kan kännas jobbigt att tacka nej till saker trots att man faktiskt inte har tid.
Jag personligen prioriterar det sociala ganska hårt. Jag gillar att umgås med andra. Men en sak som jag har lärt mig under mitt studieuppehåll är att det inte är farligt att vara själv.
Jag har haft så många dagar då jag har varit helt själv.
Det finns massor att göra även om man är hemma själv och ibland kan det dessutom vara oerhört skönt att faktiskt inte göra så mycket.
Vår sociala stress kommer delvis från att vi inte gillar att vara själva. Därför planerar vi  in alldeles för mycket saker och går nästan sönder när vi måste tacka nej till den där festen som alla andra ska gå på.
Ibland är det bästa alternativet faktiskt att stanna hemma, ta det lugnt, vila, sova el fixa saker man har kommit efter i just för att vi behöver vila/ ta igen oss.  
Våga vara själva och våga att inte ha fullpackade scheman helatiden!
 
En annan sorts stress är en form av grupptryck. Själv är jag ganska lättpåverkad och de jag umgås med påverkar mig mycket.
Tänk tex om alla i ett gäng är smala, klär sig snyggt, är extremt duktiga i skolan el whatever.  Det är lätt att man dras med och vill vara som alla andra. Och det är dåligt om det får en att må dåligt.
Vid sådana tillfällen får man stanna upp och tänka: Vad är mina prioriteringar? Vill jag göra som alla andra el vill jag göra på mitt eget sätt? Masshysteri är ändå den värsta sortens hysteri.
 
Det var några kloka ord från mig som just nu sitter och lyssnar på ett stycke pianospel.
Vi hörs!
 
 
Lite decemberstämning!
 

Vardagsbus

Kategori: Allmänt

Hej! Jobbade idag 8.00-16.30 på Akuten på Sahlgrenska. Fick skrivet 30 journalanteckningar idag, en fler än sist!
Efter jobbet var jag hemma en sväng innan jag drog ut och fikade med Johan.
Vi var på Le pain på Engelbrektsgatan. Mysigt och inte så mycket folk så sent. Där satt vi och snackade i ca 2 timmar.
Jag kom hem precis. Ska hoppa in i duschen och sedan in i sängen. Ska upp och jobba imorgon med.
Lite busigt att ha jobbat 6 dagar i rad och sitta på café till kl 22.00 när man ska upp tidigt imorgon igen. Trött är jag men lite kul får man ha.
Idag fick jag skriva journal på Röda patienter. Alltså sådana som kom in på traumalarm. Folk kör av vägen el krockar pga väglaget.  Var försiktiga ni som är ute och kör!
Vi hörs!
 
Påbyltade
 
 
 

Kallocain

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu var det dags för en bokrecention.
Boken heter Kallocain av Karin Boye, skriven 1940. Jag läste den för jag har alltid varit lite nyfiken på Boye, denna välkända svenska författare/poet som dog så ung.
Kallocain utspelar sig faktiskt på 2000-talet, alltså i vår tid. Olika länder har slagits ihop och bildat en världsstat där staten kontrollerar sina medborgare på strängaste möjliga sätt.
Miljön påminner om Orwells roman 1984. (Uttrycket Big Brother kommer från Orwells bok, alltså att det finns kameror som ser en helatiden precis som i Big Brotherhuset.) Orwells roman skrevs 1948 alltså EFTER Boyes Kallocain.
Även i Kallocain finns det polisöra och öga i alla hem som ser och hör allt vad medborgarna gör och man har i princip ingen fritid el privatliv då man är ålagd olika tjänstgöringar nästan helatiden.
Huvudpersonen som är kemist uppfinner en lösning som när den sprutas in i en försöksperson får denna att tala om alla sina hemligheter/tankar. På detta sättet hoppas states kunna monitorera även medborgarnas tankar, sista steget i att ta ifrån dem ALL frihet.  
Jag tyckte romanen var spännande. Att hon kunde föreställa sig ett sådant samhälle. Det är kanske ingen bok man sträckläser men klart läsvärd.
Man känner nästan ångesten krypa på under läsningen pga den totala avsaknaden av frihet i Världsstaten som Karin Boye beskriver. Hemskt tråkigt att en sådan begåvad författare tog sitt eget liv vid 41 årsåldern. Men så är det väl för många känsliga själar, konstnärer, författare och musiker. Vår värld blir lite för hård för dem och de orkar inte med. Det är iaf min förenklade teori.
 
Nu ska jag äta lite efter en lång arbetsdag på akuten Sahlgrenska.
Vi hörs!
 
 
Omslaget
 
 
 

Första advent

Kategori: Allmänt

Hej!
Äntligen är det första advent! Yippy!
Jag jobbade igår tills idag så jag firade advent på jobbet. Bakade en kaka med saffran i och det blev en trevlig stund för oss alla när vi fikade.
Annars är jag trött men nöjd efter ett långt arbetspass. Ska köra ett sådant långt pass natten till Nyårsafton också och idag fick jag förfrågan om att även jobba Nyårsdagen på kvällen och natten. Jag tror jag jag vill kunna festa på Nyårsafton utan att behöva tänka på jobb osv så jag tackade nej. 
På jobbet var det lugnt och fint även om det alltid blir speciella situationer när man jobbar med människor som har psykiska sjukdomar. Det kan vara väldigt repetitivt och man kan få höra en och samma fråga från samma person 50 gånger men jag är van och gillar verkligen att jobba med människor.
 
Nu på kvällen har jag mest softat. Efter jobbet gick jag och köpte en julstjärna och några röda ljus så nu börjar det se lite juligt ut här hemma. Har fortfarande inte hunnit hämta upp jullådan från källaren.
Skulle vilja ha en ljusslinga till min franska balkong. Får se om jag hittar nån snart.
Ikväll lagade jag tacos och såg en film som heter "Apflickorna". Långsammare film får man leta efter. Den var väldigt suggesiv och man trodde hela tiden att det skulle hända något men det hände egentligen inget stort genom hela filmen. Det kändes verkligen som om den gick i slowmotion. Puh! 
 
Imorgon och tisdag ska jag jobba som läkarsekreterare. Denna veckan har jag bestämt träff med kompisar nästan varenda dag plus att jag jobbar så jag hoppas jag orkar med allt.
Nu blir det lite småpyssel här hemma innan jag ska lägga mig. Ser framemot en rejäl natts sömn!
Bye!
 
 
Jag i lördags, café vänner Södra vägen.
 
 
Julfint på jobbet
 
 
Adventsfika på jobbet
 
 
Tacos ikväll plus matlåda till imorgon!
 
 
Kvällens film, sådär!
 

Julkänslor

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu är det riktigt kallt ute, det är första december och jag har såna julkänslor! Det är mysigt!
Första advent imorgon och snart dags att pynta lite här hemma.
Sitter just nu och lyssnar på julmusik. Hehe! Ska ju snart åka och jobba och tänkte baka en julig kaka på jobbet med saffran i som vi kan ha till fikat imorgon. Man får anstränga sig lite extra ibland.
Ha en superskön helg allihop och njut av den här tiden på året!
Vi hörs!  
 
 
Imorgon så!