callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

September blues

Kategori: Allmänt

Hej! 
Hoppas ni alla har en bra helg. 
Själv var jag ledig igår och det var verkligen en lisa för själen. Jag inser mer och mer att det är ledig tid som är höjden av lyx i livet. Det är då man hinner göra saker man gillar och komma på nya idéer. 
Jag har nu jobbat på geriatriken i 3 veckor. Det är en helt ok arbetsplats med trevliga kollegor men fortfarande inget jag hade velat jobba med. Jag älskar att ha mitt eget rum på vårdcentralen, min egen tidbok och patienter. 
På geriatriken delar jag rum med 3 andra personer. Det är rätt så ofta pip och larm och människor som kommer och vill en något. Sedan delas dagen upp av läkarmöten, teamronder, medicinronder osv.
Jag gillar äldre och på vårdcentralen är 90 åringarna en av mina favoritergrupper. På geriatriken är de dock ofta rätt sjuka. Nu låter det som att jag är en doktor som vill ha friska patienter, och ja så är det faktiskt lite. Jag inser vid varje randning att jag har valt rätt specialitet och kommer trivas bra som vårdcentralsdoktor. 
Jag tror jag har haft en dipp i humöret också. Hösten är ju kanske inte den alllra roligaste årstiden. Men än är det fina dagar, så man ska inte klaga. Jag tror jag måste ha lite strategier för att må bra även under hösten. 
Idag var jag och sambon på stan och försökte shoppa. Att shoppa i city kan verkligen sluta hur som helst. Ibland hittar man saker, ibland inte. Jag letade efter en trenchcoat och ett par höstskor. Hittade jag något av det? Icke. Jag kammade igenom Åhléns citys diverse märken. Kapporna såg väldigt mycket ut som morgonrockar. Vad är det för jäkla raka modeller som är inne nu? Skorna var för små i 37 och för stora i 38, inte ens ett par inlägg hjälpte. Det var en sådan shoppingdag jag hade. Vi åt iaf lunch på Sally Voltaire och systrar och nu kan jag i lugn och ro beställa kläder på nätet. 
Lite av dipp i humöret beror nog också på att odlingssäsongen är över. Jag älskar ju att odla. Nu i helgen har jag iaf grävt upp gurkplantor och annat för att göra iordning till nästa säsong. Imorgon ska jag handla jord och gödsel och snart ska jag plantera tulpanlökar. Det är härligt. 
Jag och sambon ser på alla Harry Potter filmerna som jag av någon anledning har missat. De är bra tycker jag. 
Ja lite så ser hösten ut så här långt. 
Ta väl hand om er! 
Tjingeling! 

(null)
Dagens lunch 

(null)
Länge sen jag köpte snittblommor, de här hittade jag på Lidl 

(null)
Lite cred att ha frön från egen planta till nästa års sådd av zucchini 

(null)
Jag var på en kusinträff med några av mina kusiner och morbröder i september 

Ledig dag

Kategori: Allmänt

Hej! 
Hoppas det är bra med er, mina fina läsare! 
Nu är hösten verkligen på intåg. Det har blivit kyligt och det är dags att städa undan sommarväxterna och göra iordning för nästa vår. 
Men innan hösten kom hade jag en fin semester. Från mitten av juli till mittten av augusti. Det är första gången på flera år som vi var lediga i juli. 
Jag tycker det var en strålande sommar. Vädret var fint och vi fick en fin solbränna, kunde bada några gånger och hann vara ute på landet under soliga dagar. 3 veckor av vår semester var vi i Sthlm, 1 vecka sammanlagt i Värmland och jag hann även med en resa till Töreboda. Jag passade på och träffade så många vänner jag kunde, tyvärr hinner jag inte vara så social när jag jobbar. 
Så det blev en hel del träffar med kompisar jag inte ser så ofta. 
Under semestern hann vi också måla om vårt sovrum. Där satt det 3 lager med tapeter från 70-talet och framåt. Nu väntar vi på en säng vi har beställt med leveranstid på 9 veckor. Det ska bli skönt att få i ordning ett rum iaf. 
Efter semestern blev det en bumpy road tillbaka till arbetet. Först blev jag förkyld 3 dagar efter att vi hade börjat jobba och sedan blev sambon smittad. Inget allvarligt men ändå tillräckligt för att behöva vara hemma från jobbet. 
Och 2 veckor efter jobbstart var det dags för mig att byta arbetsplats till geriatriken där jag ska randa mig i 3 mån. Turligt nog ligger geriatriken i samma hus som vårdcentralen och har samma ägare så det känns ändå lite tryggt. Arbetet är dock förstås helt annorlunda. Den här veckan har jag varit med och tagit hand om åldringar med framför allt brutna lårben. De kommer till geriatriken efter operation för att rehabiliteras. De flesta är 80+ och vi har tom en 100+. På vårdcentralen är vi ju vana mestadels friska patienter, som tar sig dit på egna ben. På geriatriken är patienterna sköra på ett helt annat sätt. Förutom åldern är många multisjuka, nyopererade och har dessutom behov av att få komma till ett boende.
Kort sagt så var jag väldigt trött den här första veckan på nya arbetsplatsen. Tur att jag är ledig idag då! 
Annars händer väl inte jättemycket nytt i livet. 
Jag har odlat järnet under vår och sommar och skördat sallat, spenat, blommor, zucchinis, tomater och chili. Det har varit kul och nu ser jag framemot nästa vår. Roligast tycker jag är att planera, köpa frön, plantera och så. 
Jag önskar er en trevlig höst! 
Vi hörs!   

(null)
Chilis och tomater från vår balkong 

(null)
Årets sorter 

(null)
Physalis 

(null)
Superstor zucchini, vägde 2400 g

(null)
Tommy skjutsar Leo, Alsters herrgård 

(null)


(null)
Kompisgänget i Karlstad 

(null)
Vi två ❤️

(null)
Bad vid Bomstadbaden i Karlstad 

(null)
Bubbelbad på Scandic Winn 

(null)
Musslor vid hamnen 

(null)
Med mamma och Sebastian 

(null)
Jag och Fakhri 

(null)
Med sambon vid havet på Oxnö

(null)
På besök i Västerås, mina yngsta kusiner 

(null)
Gurkor och bönor från ballen 

(null)
Made by me 

(null)
Hängde på söder en del i sommar 

(null)
Med finingen Maritha i Töreboda 

(null)
Läsandes en bok i solen i Sillebotten 

(null)
Svärföräldrarna bjuder på kräftor 

(null)
Bad i Silen 

(null)
Fina tomater 

(null)
Solig dag i Barkarby 

(null)
På vandring med sambon 

(null)
Härlig dag 

(null)
Vi två❤️

(null)
Lunch och fika med fina Maria 

(null)
Min stolthet, stor palett av sorten trailing queen 

(null)
En kolonilott 

(null)
Jag sålde en del palettbladsfrön på nätet 

(null)
Sambon bakade scones till våra gäster 

(null)
Våra fina gäster 

(null)
Zinnior från balkongen