callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Freeport

Kategori: Allmänt

Hej!
Igår åkte jag och en vän till Freeport. Det är ju enklast att ta sig dit med bil men vi åkte tåg och det gick bra det med. Lite shopping blev det för oss båda, jag köpte lite fler presenter som jag ska ta med mig till Iran och några plagg till mig själv. Man kan hitta bra grejer där.
Och så gjorde vi ett besök i Lindtbutiken också. Om du gillar deras choklad så kommer du gilla den butiken.
Nu sitter jag och väntar på min mamma som ska komma med tåget och vara här tills vi åker imorgon.
Jag ska passa på och gå och sola, för sommarfärgen håller verkligen på att försvinna. Sedan kanske vi går på stan en sväng tillsammans och handlar det sista.
Ciao!
 
 Några av presenterna till vänner och släktingar i Iran. Det är onekligen enklare att köpa presenter till tjejer tycker jag
 
Lindtbutiken på Freeport, en himmel för chokladälskare med bra priser
 
 Dessa kulor är min favoritchoklad och på Freeport finns de i alla möjliga smaker. Favoriterna är kokos och Irish coffee
 
Moi under fikapausen igår

Iran

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag och min mamma åker till Iran och min hemstad Mashhad på måndag. Det är en resa som är både kul och stressframkallande. Det ska bli så kul at träffa släkt och vänner. Samtidigt var det länge sedan, 6 år sedan jag var där senast och det är ändå en spänning att åka dit och lite stressigt. Det är tradition att ta med en present till släkt och vänner när man kommer dit. Så jag har försökt köpa lite presenter. Ska åka till Freeport som är en outlet idag och se om jag hittar något mer där. Ska bli kul. Så nu har jag iaf jättemycket resfeber.
Vi är borta 2 veckor och sedan när vi kommer hem är jag ledig ytterligare 2 veckor. Hur lyxigt är inte det? Det är mycket som händer dock för i slutet av september/ början av oktober är det dags att söka AT (jobb) och det kommer snart visa sig om jag får jobb någon annanstans vilket innebär en flytt el om jag ska stanna här i Göteborg och vänta på en AT tjänst.
Det sa iaf bli sjukt skönt med 4 veckors semester.
Vi hörs!
 
Och där ligger Iran

Turquoise shoes

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Idag hade jag ännu en superlugn dag på jobbet, det är ovanligt att det är så här lugnt och jag undrar om helvetet kommer bryta loss nu i slutet av veckan, I hope not. Med det är så med konsultverksamhet, ibland är det mycket, ibland lite.
Efter jobbet var jag och fikade med Filip. Sushi och kaffe. Det var nice.
Efter det har jag bara slappat, har en begynnande halsont och har sovit för lite senaste nätterna.
Jag köpte 2 par nya skor häromdagen, på Nilson shoes på rea. Bra vad?
Vi hörs mina läsare!
 
 
Dem här föll jag för direkt. Gröna skor med rosa skosnören, U gotta love´em! Frågan är nu om jag kan ha dessa på mitt nya jobb i Oktober där vi har privata kläder på oss? El är det lite för magstarkt för en läkare på jobbet?
 
 Dessa var också snygga men lite mer main street
 
Jag gillar tydligen turkosa skor...
 
 Och så är det dags för att tända ljus, skönt vad? Enligt mig är hösten officiellt här

Läkarliv

Kategori: Allmänt

Hej!
Hur är det med er? Själv är jag trött. Jag går alltid och lägger mig sent på söndagkvällen, typ vid 1 på natten ioma jag fortfarande är i helgrytmen. Idag hade jag en lugn dag på jobbet, träffade bara 3 patienter och det ramlade inte alls in många remisser.
De patienter jag tycker är svårast är ofta sådana som förutom sina psykiska besvär är somatiskt (kroppsligt) jättesjuka. Vi har tex ibland patienter med leversvikt el transplantationspatienter vi ska bedöma, el rent av någon som har haft en hjärnblödning nyligen, då är det faktiskt jättesvårt att säga vad som är vad.
Det är min sista vecka innan jag går på semester, ska vara ledig hela september faktiskt, urskönt.
Har ni tänkt att jag nu har bloggat i snart 2 år? Det har inte alltid varit så täta uppdateringar men jag har fortsatt. Har flera bekanta som började blogg och sedan la av. Jag kan ändå känna en glädje i att jag har fortsatt med det för jag tycker det är roligt. Vi får väl göra något för att fira bloggens 2 årsdag som är i oktober.
Nu blir det en tidig kväll i säng.
P.s.  Dagens höjdpunkter är att ännu en av mina väninnor har blivit mamma. Grattis Linn! Och så har en annan god vän äntligen blivit återintagen på läkarprogrammet efter ett längre uppehåll. Superkul!
Vi hörs!
 
 
Spånar på idéer kring hur man kan fira att bloggen fyller 2 år. Några förslag?

Baby Selma

Kategori: Allmänt

Hej!
Då min kamera har varit i exil har jag inte hunnit lägga upp några bilder ifrån veckan som gick.
Det är första gången en av mina nära vänne får barn så när Ingrid och Alex fick en dotter vid namnet Selma var det en stor händelse. Det dröjde en månad innan jag fick hälsa på deras lilla ängel men roligt var det. Världens sötaste och snällaste lilla flicka som jag fick hålla i över 1 timme när hon sov i mitt knä, hög mysfaktor. Inget är så rogivande som att umgås med en liten bebis. Hoppas jag får hänga mer med deras lilla familj i höst.
 
Visst är hon söt?
 
Den lyckliga lilla familjen
 
 Kul att se att pappa är minst lika engagerad som mamma

 
Och så var jag och fikade med min fina vän Ida.
 
Fina Ida
 
Le pain i Nordstan, godkänt
 
 Våra glassar från Frozen yoghurt bar på Östra hamngatan, den med blåbär, granatäpple och färska kokosbitar är min, nam nam
 
 
 
Och så har jag ätit lite mat i veckan också som ni illa tvunget måste få se.
 
En av alla mina sallader
 
 Det är nog sista gången jag får näst intill frusen lax på min sushi eftersom jag nu framöver inte kommer gå tilll Super sushi. De borde kunna bättre som har sådan ruljans.
 
Jättegod pastasås med mixade skaldjur, räkor, musslor och bläckfiskringar
 
 
 

Partybilder

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Nu har jag äntligen fått tillbaka min kamera. Så ni får ni en bildbomb. Det har varit en bra helg på många sätt, ganska lugn och vettig.
 
 
Jag och Solveig, en pålitlig partner in crime. Klänningen köpte jag på rea på Nelly
 
 Hihi, spontanbild
 
Laguppställning
 
 Kompisar och kollegor
 
 Försöker se svåra ut, det går sådär
 
 Jag och Johan, en originell herre boende i Lund
 
 
Och så kör vi lite ensambilder på 5 av Göteborgs mest intressanta singlar, vid intresse kan ni höra av er till mig! :P
 
Solveig, inte bara snygg utan en vass läkare on the rising. Gillar glamour, kläder och uppenbarligen goda drinkar!
 
Filip, en hängiven idrottare som ni finner på gymmet el joggandes 5 dagar utav 7. I övrigt ingenjör och citybor.
 
Mikael, en ny stjärna i vårt lilla gäng, vi har fortfarande  inte riktigt koll på honom, men jag vet att han odlar chilli på sin balkong, har en projektorduk att se filmer på, gillar att laga mat och är allmänt glad mest helatiden!
 
Johan, en herre med ena foten i Göteborg och en i Lund, brottas med en doktorsavhandling, älskar kläder och har definitivt fler parfymer, hårprodukter etc än någon annan du känner. Alltid färgmatchad, luktar alltid gott!
 
Och så undertecknad som sist ut. En något förvirrad nybliven doktor, älskar livet, är social och har Lounge som favoritställe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Detox

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har jag varit på social detox. Nä jag skojar bara, det jag vill säga är att jag har tillbringat hela dagen hemma och ensam. Jag har städat och tvättat. Imorgon kommer jag vakna upp i en ren lägenhet på nytvättade lakan. Det känns värt det även om man blir lite rastlös av att vara hemma. Jag tror ändå att det är nyttigt att ta det lugnt ibland. vad tycker ni?
Nu har jag satt på mig lite Chanel Mademoiselle och ska nanna.
Vi hörs!
 
 
Min nuvarande doft. Till jul kanske det är dags för en ny doft, ska hitta någon jag gillar och önska mig det i julklapp.

Äntligen helg!

Kategori: Allmänt

Hej!
Helgen började bra igår med utgång med några vänner. Jag är ju sjukt picky med uteställen vilket resulterar i att jag alltid går till Lounge. Känner mig liksom hemma där. Och vet ni vad? Allt folk var tillbaka, det har varit lite folk där nu på sommaren då sommarklubbarna haft öppet men nu märks det att det är tillbaks till vanlig ordning. Det var packat som alltid på fredagar, skönt! Det är dessutom halva priset på allt i baren till kl 22 så perfekt ställe att förfesta på.
Vi hängde en hel del vid baren och bara snackade och så dansade vi en hel del. Det var en kul kväll. Jag fick 4 st klänningar jag hade beställt på nätet igår. Den jag hade på mig kan ha sett ut lite som ett nattlinne. Ni ska få se bild. Tyvärr råkade en av mina vänner gå hem med min kamera så jag hoppas jag får tillbaks den snart så jag kan lägga upp bilder.
Jag är helt lycklig över att varken ha några planer för idag el imorgon. Det händer extremt sällan. Min lägenhet ser ut som ett bombnedslag så jag kommer att ha att göra.
Ha en skön helg så hörs vi snart!
 
 
Och här kommer beviset för min trohet mot Lounge, gamla festbilder från olika år från just Lounge, vilka roliga kvällar vi har haft där!
 
 

Friday tomorrow!

Kategori: Allmänt

Hej!
Alldeles för trött för att blogga. Har haft en ok dag på jobbet och sedan hängt med en gammal bekant, käkat mat och självklart hamnat på Frozen yoghurt. Ska gå ut imorgon med ett gäng vänner så håll utkik efter bilder i helgen!
Vi hörs!
 
 

60 timmar

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Jag lever fortfarande även om jag inte har bloggat på några dagar, so don´t worry!
Jag har jobbat. Sammanlagt kommer jag ha jobbat 60 timmar denna veckan. Och jag har varit på ett nytt ställe vilket har gjort att man har varit lite extra trött då allt är nytt. Min kära chef bestämde sig helt plötsligt för att en annan verksamhet behövde mig. Och lärorikt har det varit men mycket nytt.
 
Jag har tidigare jobbat inom slutenvården på sjukhus som konsult och nu har jag varit inom öppenvården på en mottagning i ca 2 veckor. Annorlunda arbete. Man har 3 patienter per dag vilket innebär att man sitter i samtal i 3 timmar, vilket inte låter så farligt. Men man behöver läsa på dessa patienter innan man träffar dem, man behöver utfärda recept och sjukskrivningar och man blir också kontaktad av sjuksköterskor och andra som vill ha hjälp med olika ärenden så dagarna fylls ganska så snabbt.
 
Ikväll gick jag en kort sväng på Kulturkalaset med en polare. Vi käkade mat (Jag åt musselgryta från frakrike) som vi köpte på Gustav Adolfs torg och sedan försökte vi glo på Laleh som spelade på Götaplatsen men det gick så där, jättemycket folk och ljudet var kanske inte det bästa. Sen måste jag också erkänna att jag inte riktigt förstår  hysterin över artister som Hellström och Laleh, även om de är bra så är de inte hysteriskt bra. Just my opinion.
Imorgon blir det 12 timmars jobb men sedan är jag ledig både söndag och måndag. Ska bli underbart.
Nu nanna för jag håller på att somna.
Vi hörs!
 
Fint väder och massor med matstånd på Gustav Adolfs
 
 Holländska pannkakor till efterrätt efter en lång arbetsdag
 

Måndag

Kategori: Allmänt

Måndag
Vilket betyder att jag gick och la mig skitsent igår
Drar alltid ut på söndagarna
Hade tvärtemot förra veckan 3 ganska enkla patienter
Vilket betydde att jag fick sluta tidigare
Lite shopping och fika på Frölunda torg
Sedan middag med kollegorna på Linnéterassen
1 överläkare, en specialist, 1 sjuksköterska och 3 underläkare
Det var kul och maten var mumma
Nu hemma, supertrött som sig bör
Diska och sova sen
Adjö
 
 
Middag på Linnéterassen som jag faktiskt inte brukar gå till, jättegod mat (skaldjursgryta med räkor, kräfta och musslor) till skäliga priser. En bra kväll helt enkelt. (bild lånad från nätet)

Härlig lördag

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har haft en kul dag. Träffade min kusin inklusive pojkvän och kompis för brunch. Vi satt och snackade en hel del och gick även och kollade på konstepidemin som jag aldrig varit på innan. Tänk att det har legat ett sjukhus där innan, det visste jag inte.
Sedan droppade jag in för lite pedikyr på Lily garden och fick tid. Det behövdes kan jag säga, hade inte varit där på 2,5 månad.
Sedan på kvällen var jag och en kompis ute och käkade middag på Pasta+ och efteråt promenade vi runt i stan. Han vägrade se en film på bio som jag ville se, Sex tape med Cameron Diaz,  killar alltså!
Nu är jag hemma och softar. Skönt med en lite lugn och mysig helg.
Imorgon ska jag vara hemma och inte umgås med en enda människa. Måste ladda mina batterier till veckan som kommer.
Vi hörs!
 
 
Jag och min kusin Shirin
 
Resten av det trevliga brunchsällskapet
 
Moi på Pasta+
 
 Risotto med karl johan och vitt vin, medioker mat på pasta+
 
 Vad gör man när polaren håller på att flyga iväg?
 
Vad är det med trench som får en att se så ordentlig ut?
 
Lärt mig nytt trick!
 
 
 
 
 

Sick vecka

Kategori: Allmänt

 
Jag är helt utarbetad. Efter en lång vecka så tyckte jag det var så skönt med fredagkväll, att få landa i soffan. Hade en frisörtid kl 17 som jag knappt orkade släpa mig till. Väl hemma efter middag och ett par avsnitt av Entourage så ringer en kompis för att kolla läget och vad gör jag? Jo tvingar med honom ut. Fastän jag var helt slut. Man blir  hyper på sommaren och vill göra så mycket. Vi var ute i bara 2 timmar och hann med 2 drinkar. Det var en trevlig kväll, mest skönt att ses och hinna snacka.
Ska bruncha med en kusin till mig som är på besök i GBG imorgon. Och så hade jag kanske tänkt åka till Freeport. Får se om det hinns.
Natti!
 
 
Lounge
 
 Avenyn en sommarkväll
 
 Filip hänger med på spontanutgångar
 

Jobbvecka

Kategori: Allmänt

Hej!
Det har varit en intensiv jobbvecka. Gick jour igår till sent och har sedan igår varit utplacerad på en helt ny arbetsplats. Lovar att blogga lite ordentligt i helgen.
Bye!
 
Min nya fetisch, testa! Supergott! Älskar musslor i alla dess former!
 
God sallad med bl a rökta musslor, mozzarella,solrosskott,kapris och soltorkad tomat.

Värmland

Kategori: Allmänt

Hej!
I helgen var jag i Värmland där min mamma bor. Det var en skön helg, ganska fint väder, hann med en skogspromenad, middag med familj plus min morbror som kom på besök och en liten shoppingsrunda i Karlstad med mamma. Jag är glad att jag har mamma och landet för att balansera upp det här storstadslivet jag lever annars.
Fastän jag älskar Göteborg så mycket kan jag börja känna att jag är redo för något nytt nu, har aldrig stannat på samma ställe särskilt länge och nu börjar det klia i kroppen att flytta, vi får se.
Blev också stucken av en geting i helgen, 3:de gången i mitt liv.
Idag åskade det något förfärligt, var lite spännande fast det regnade något våldsamt så jag och mamma fick sitta i bilen och vänta ett tag innan vi vågade ta oss ut.
Imorgon jobb som vanligt.
Vi hörs!
 
Något helt annat än Göteborgs innerstad med allt folk och stå hej....
 
 Skön promenad
 
Letar ny stad att bo i, vill Karlstad ha mig tro?
 
Öppna vidder
Lugnet
 
 Fick spontanbesök av en familjevän med sina söta döttrar och så Sebastian
 
 Mammas två stoltheter, solrosen hon tar noga hand om och så jag
 
Idyllisk barndom?
 
Jag läsandes en bok i stolen sekunder innan getingen stack mig, outch!
 
Lillebror som har blivit stor