callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Julstress

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag är lite drabbad av julstress. Man kan tycka att det är konstigt ioma jag inte ska fixa "jul" själv här hemma utan vi åker bort. Till saken hör väl att jag jobbar alla dagar vårdcentralen håller öppet så jag har inte tagit ledigt. På måndagkväll efter jobbet åker vi till Värmland. Vi ska träffa både min och sambons  familj och förhoppningsvis också vänner. 
På nyår har vi bjudit hem några vänner. Förra nyår var vi faktiskt själva så jag tänkte det skulle bli kul med lite fest. Och så fyller jag år 4:de januari och har bjudit hem några kompisar. Så det är verkligen aktiviteter inbokade härifrån framtill 7:de januari. En tid som ska vara till vila blir en tid då vi har planerat en massa saker, roliga saker visserligen men ändå inte så mycket vila. Därav stressen. 
Idag var jag hos min frisör. Efter det åkte vi till Barkarby Quality Outlet som är ett favoritmål för oss. Jag lyckades köpa samtliga julklappar till sambon där, fler saker än jag trodde och allt inom budget. Jag är väldigt nöjd och tror han kommer bli nöjd med. 
På kvällen hade jag en hemsk huvudvärk och fick faktiskt lägga mig och vila ett par timmar. 
Jag längtar egentligen till mellandagarna, då vi är hemma igen och inte har så mycket planerade just några dagar. 
Ja, ha nu bra sista dagar 2019 så hörs vi snart! 
Cheers! 

(null)
På Häringe slott

(null)

(null)

(null)
Julkonsert på Franska reformerta kyrkan på Östermalm 

(null)
Vår julgran 

(null)
Snällaste sambon kör mig till frisören och väntar på mig där

(null)
Fix inför jul 

(null)
Maten på Barkarby, på Outleten finns bara en turkisk restaurang men de har god mat och bra priser 

Yasuragi

Kategori: Allmänt

Hej! 
I helgen var vi på Yasuragi. Det hela började med att november månad var så trist och till slut tänkte min kära sambo att han var tvungen att göra något för att få mig lite gladare så han bokade en spahelg. 
Vi checkade in kl 15.30 på lördag. Rummet var mysigt. Strax därefter var vi på badintroduktionen som hålls varje timme. Sedan var vi till badet och testade alla olika pooler och bastur. Det finns en vanlig uppvärm pool, en kall pool, en bubbelpool och så flera utomhuspooler. Det fanns en torr och en ångbastu. De har också introducerat en ny yukata (rock) så den gamla från 90 talet är borta. 
Vi vilade ett slag på rummet innan middagen. Vi hade bokat middag på a la carte restaurangen. Det finns även en vegansk restaurang och en Teppanyaki restaurang. Middagen bestod av 3 rätter som man fick välja från en meny. Menyn var relativt liten, en kötträtt, en kyckling, en fisk och en vegansk.  Maten var verkligen god och atmosfären var rogivande. 
Något som jag var lite störd över innan vi kom till Yasuragi var att man inte får använda sina egna badkläder utan får det där. Jag måste säga att jag oroade mig i onödan, man fick en svart baddräkt som faktiskt passade alla och som fanns i storlek 34 till 58. Nu efteråt förstår jag tänket, det är lite speciellt att alla är klädda likadant och det ger ändå en skön känsla av anonymitet men också ett enhetligt intryck. 
Efter middagen återvände vi till rummet. Min tanke var att sticka ut till badet igen eftersom de stänger 23. Vi var dock trötta så vi orkade inte. 
Imorse vaknade jag dock tidigt, redan vid 7 och drog med mig min trötta sambo ut igen. Nu fick vi ha nästan alla baden för oss själva. Man kan sitta i utomhuspoolerna och titta på Vikingline färjan som åker förbi. Överlag var naturen omkring väldigt fin, tallskog och vattenutsikt. 
Efter lite badande gick vi till frukosten. Den var fräsch och hade något för alla.
Därefter var vi på en Chi gongklass som faktiskt var skön. Sedan var det dags att åka hem. Vi tog en promenad i omgivningar kring anläggningen. 
Allt som allt går det inte att göra annat än att rekommendera Yasuragi. Det passar perfekt för en romantisk helg el helg med kompisen el mamma el vem som helst. Man varvar ner och slappnar av vare sig man vill el inte. 
Nu är vi hemma igen och har en vanlig söndagkväll. Julgranen har kommit upp idag och nu laddar vi för sista jobbveckan inför julen. 
Hoppas ni alla har haft en bra helg! 
Vi hörs! 

(null)
På ala carte restaurangen

(null)
Nya yukatan 

(null)
Tre rätters 

(null)
Omgivningen 

(null)


(null)
Avslappnade 

2019

Kategori: Allmänt

Hallå hallå! 
Året går med stormfart mot sitt slut. Jag gjorde ju en resumé för 2018 så det vore väl traditionsenligt att även sammanfatta 2019 i ett inlägg. 
Året började för mig med hyrjobb. Jag hann vara på 2 olika vårdcentraler från januari till maj. Den ena var jag på i hela 4 månader vilket var mitt längsta sammanhängande uppdrag under tiden jag jobbade som hyrläkare. Juni och juli jobbade jag på ytterligare 2 andra vårdcentraler i Stockholm som tyvärr var underbemannade båda två så det var stressigt och i juli gned jag tänder även dagtid pga stress. Det var i den vevan jag tröttnade på hyrjobb och började titta på fasta jobb. 
I början av året var jag några vändor till Säffle på intensivkurs för körkort. Teorin gick bra första gången och uppkörningen klarade jag på andra försöket i augusti. Så nu har jag körkort. Hela våren 2019 var vi på lägenhetsvisningar som galningar, alla söndagar och även mitt i veckan. I Mars hittade vi en lägenhet vi gillade och i maj var köpet genomfört och vi flyttade in. Vår första bostadsrätt. 
Min sambo började på nytt jobb i mars efter att ha jobbat inom hyrbranschen i 2 år. Jag började nytt jobb i september och påbörjade min fortsatta färd mot specialistkompetens inom allmänmedicin, ska alltså bli distriktsläkare och är på 2:a året av 5. Läkarutbildningen tar aldrig slut. Det är bra om de som börjar plugga till läkare är medvetna om det och de som klagar på dem höga läkarlönerna  fattar hur många år en specialist har pluggat/ jobbat. Få jobb tar en sådan lång tid att utbilda sig till. 
Från det att du sätter dig i skolbänken och börjar dina läkarstudier till det att du är specialist tar det minst 12,5 år. 
I maj var jag på årets enda resa till Prag med min kompis Maritha. Det var också första tjejresan på länge och något jag hoppas vi kan göra till en tradition. 
Fritidsintresset som verkligen exploderade för mig 2019 var växter. Vissa månader la jag ner 2000 kr på växter och mycket tid förstås. 
I höst har det faktiskt inte hänt mycket, vi har mest jobbat. 
Sammanfattningsvis har 2019 varit ett arbetsamt år. Några stora mål som egen lägenhet, körkort och fasta jobb har uppnåtts. Vi har definitivt rest mindre än vad vi brukar. 
I november var jag färdig att kasta in handduken, aldrig har en höst känts så trist. 
Om man nu ska ha några önskemål för 2020 önskar jag att det blir ett mindre jobbigt år och ett roligare år. Inte lika många måsten och fler roliga saker, resor etc. 
Det var det! 
Vi hörs! 
(null)
Körkorsplugg
(null)
Min körlärare Gun
(null)
Halkbanan 

(null)
Prag i maj
(null)
Prag 
(null)
Prag 
(null)
Förhoppningsvis vår första resa ihop av många 
(null)
Konstmuseum i Prag, Dali
(null)

(null)
Prag 
(null)
I och med lägenhetsköpet fick vi en stor balkong med plats för blomodling 
(null)

(null)
Mina orkidéer 
(null)
Palettblad på balkongen