callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Ok dag

Kategori: Allmänt

Hej! 
Idag var det mycket att göra och jag jobbade över. Alla eftermiddagens patienter var mer el mindre komplicerade. 
På vägen hem kände jag verkligen att jag hade behövt gå till gymmet för att bränna bort lite stress. Jag har planer på att skaffa gymkort på SATS som ligger nära mitt jobb. Tror det kommer behövas. Jag har för första gången på många år varit utan gymkort sedan maj 2018. 
Väl hemma blev det iaf en kortare promenad. Jag upptäckte att vår skog inte har elljusspår hela vägen jag brukar gå så jag gick tillbaka via bostadsområden. Man hittar nya gator här helatiden. 
Nu har vi ätit middag och jag förbereder mig för att vika en hög med tvätt som vi tvättade i helgen. Oh du glamorösa vardag! 
Videoinspelningen på jobbet gick förresten bra fastän jag var lite nervös innan. Vi tittade på videon tillsammans jag och min handledare. Jag tyckte jag såg ut som en trygg och mysig doktor med en något livlig och lustig ansiktsmimik. 
Ha det bra gött folk så hörs vi! 

(null)
Snyggsambon iförd nya träningskläder vi köpte i helgen

(null)
Middag! Enda ljuset jag hittade i all hast var ett påskljus! 

Busy tuesday

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Idag var jobbet rätt stressigt. En kollega var sjuk så det blev mer att göra och jag hade hemsjukvården halva dagen med hembesök. 
Efter jobbet har vi varit och storhandlat mat och sedan ätit middag/ tittat på The Fosters som är en serie på Viaplay. 
Nu är det dags att sova. På vardagarna hinner man inte göra så mycket. Vi funderar på att skaffa en färdigkomponerad matkasse eftersom vi har så dålig fantasi när det gäller maträtter. Vi skulle verkligen behöva inspiration när det gäller nya recept. 
Imorgon ska jag ha en medsittning där min handledare ska filma mig under patientbesöket så vi kan analysera det efteråt. Lite nervöst! 
Nu ska jag vattna mina växter och sedan hoppa i säng. Tror jag har 100 krukor inne i lägenheten ungefär så det tar lite tid att vattna. 
Vet ni vad det bästa med onsdagar är? Ju imorgon kommer veckan att delas mitt i tu och sedan är det bara 2 jobbdagar kvar! 
Vi hörs! 

(null)
Några av mina fina krukväxter

(null)
Palettblad 

Måndag

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag hade en typisk måndag dvs trött. Somnade inte förrän närmare kl 2 inatt så när klockan ringde imorse frågade jag om det verkligen var morgon! 
Jobbet gick bra även om det tar på krafterna. Jag har lite oförhappandes fått ansvaret för hemsjukvården på mitt jobb och därifrån kommer det en hel del frågor till mig. 
Väl hemma anammade jag mina egna råd från min guide över hur man överlever hösten som ni hittar under kategori här på bloggen. Jag tog en promenad. En timme i det friska vädret med mina egna tankar var vad jag behövde. Vi har sådan tur att ha skogen precis utanför lägenheten, både skog och sjö faktiskt. Så det är bara att gå ut och gå. 
Nu ligger jag redan i sängen och tänkte läsa lite. 
God natt! 

Utsikten under min promenad

Fler regnbågar

En söndag i Oktober

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag är imponerad över det lilla gänget människor som tittar in på min blogg regelbundet! 
Hur mår ni här i höst? 
Min höst har hittills varit lite långsam. Jag började nytt jobb i september. Det tog ett litet tag att bli helt klar över vissa av mina arbetsuppgifter men nu rullar det på. Det är skönt att fortsätta min fortbildning, jag har ju en utbildningstjänst som innebär att man förutom patientarbete har 1 timmes handledning och en halvdags utbildning per vecka. Jag som inte har haft något av det på 1,5 år tycker det är väldigt skönt.
Vi flyttade in i ny lägenhet i maj. Det är skönt att ha sitt eget. Vi har inte hunnit göra så mycket ännu, när det gäller inredning osv. Bilen gick sönder i augusti och kostade oss en del och sedan gick spisen sönder så det har varit lite att fixa med ändå. Nästa grej blir att få hit en elektriker som får alla lamputtagen att fungera. 
Mitt växtintresse har bestått även om det inte går att pyssla lika mycket med det som i somras. Jag köper en del nytt och tar hand om det jag har. Det är iaf riktigt grönt här hemma. 
Nu hoppas jag på lite roliga händelser i höst så jag blir glad. Roliga träffar med vänner, kanske en liten resa och varför inte lite träning som får mig på bättre humör. 
Man får ta hand om sig helt enkelt. Jag har ju här i bloggen skrivit en guide över vad man ska göra för att överleva hösten, jag får helt enkelt läsa den och anamma några av punkterna. 
Vi hörs kära läsare! 
Ha en bra vecka och en fin höst! 

Jag har haft ohyra bland mina växter i höst, då får man försöka bota dem

På jobbet

Fina höstfärger

En härlig dag i september på uteservering vid Medborgarplatsen