callmenasha.blogg.se

Ny i Stockholm, läkare till yrket och livsnjutare.

Sista lediga dagarna

Kategori: Allmänt

Hej! 
Igår hade jag en lugn dag. Åkte till biblioteket för att låna böcker. Förvånande nog finns det inget bibliotek vid Liljeholmstorget. Jag fick åka nångra hållplatser till Gröndal. Inte heller där var biblioteket särakilt inspirerande. Jag hade inga speciella önskemål så jag tog bara 3 böcker som verkar intressanta. 
Idag har jag varit aktiv. Tog en promenad efter frukost som resulterade i årets första jogging. Jag sprang ca 15 min utav den 1 timmes långa promenaden och det kändes bra. Sedan hämtade jag ett paket från Zalando. Jag åkte sedan till stan för lunch och käkade på Teatern inne i Ringen tillsammans med en tjej jag träffade på ett uppdrag för några veckor sen. Det var trevligt. På eftermiddagen var jag på en föreläsning anordnad av Klara alltså fd Rent a doctor. Det var en läkare från viktenheten på KS som höll den. Ämnet var fetma och dess behandling. Jag är glad att jag gick dit för det var intressant. 
Nu är det bara 3 dagars ledighet kvar, sedan börjar en 4 veckors period bestående av jobb. Jag har verkligen njutit av ledigheten och har inte alls längtat till jobbet. Nu är batterierna laddade. 
Vi hörs då! 
 
På väg till stan
 
Böcker 
 
God fiskgryta på Teatern inne i Ringen i Skanstull 
 
Det mesta skickas förstås tillbaka 
 
Föreläsning 
 
 

Härliga dagar

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har min andra lediga vecka. Igår hade jag en läkartid för att kontrollera en hudförändring. Jag tycker det är jobbigt att vara patient. Läkaren satt och skrev journalen medan jag var på rummet och tittade knappt på mig. Efter det var jag och åt lunch med min konsultchef på Dedicare som jag har haft mycket kontakt med men aldrig träffat. Det är hon som bokar alla uppdrag åt mig. Det var faktiskt trevligt. Vi satt ute och åt lunch och jag fick lära känna henne lite men också ställa frågor jag har haft. Hon är ung men verkar luttrad och kunnig. Vädret var jättefint och efter lunchen gick jag lite i affärer. Just då kände jag en känsla av välbefinnande som sällan infinner sig. Fint väder, ledighet och en trevlig lunch där jag får höra att min karriär är säkrad för tillfället var det som behövdes. 
 
Idag har jag städat. Jag fattar faktiskt inte hur alla par där både jobbar heltid hinner hålla efter hus och hem. Det tar tid att städa tex. Vi städar aldrig på vardagar. Därmed får vi lägga helgdagar på det. Det är helg 2 dagar i veckan, 2 dagar då man ska hinna vara social, städa, storhandla, slappna av och helst träna också. Gud! Att vi orkar. Lägg sedan till ett par barn så fattar jag faktiskt inte hur man löser ekvationen. Dessutom noterar jag nu när jag är ledig hur få timmar sambon som jobbar är hemma. Han lämnar hemmet kl 6.40 och är hemma kl 18 i bästa fall. Exakt så har jag det också när jag jobbar. Det ger 4 vakna timmar hemma, det är ju sjukt.
 
Det är iaf välgörande att vara ledig. Efter städningen tog jag en långpromenad i Årstaskogen, många joggare, cyklare,hungägare etc ute. Jag tittade på 2 fina svanar. 
Imorgon har jag inget planerat, får väl ta mig an städningen av ytterligare en del av lägenheten, gå en promenad och bara vara.
Nästa vecka ska jag vara på en vårdcentral i stan och även veckan därpå. Det slår mig att det är första gången jag får uppdrag i innerstaden. Därefter bär det av mot Kalmar län i 2 veckor och sedan har jag ledigt igen. Det blir nog fint. Vi har fortfarande inga planer för midsommar. 
Nu har sambon gått och lagt sig men jag är inte trött pga lång sovmorgon, tänkte läsa på lite om TBE,vi måste vaccinera oss eftersom vi börjat gå mycket i skogen. 
Vi hörs! 
 
Liljeholmstorget i närheten av oss 
 
Dagens lunch intogs på balkongen, skulle vilja ha en färgglad duk till bordet 

Ännu mer ledigt

Kategori: Allmänt

Hej! 
Igår vad vi riktigt husliga. Började iofs dagen med en långpromenad för mig och löptur för sambon. Så skönt att ha Årstaskog runt hörnet. Vädret har varit helt otroligt. Senare på dagen åkte vi iaf till Ikea och köpte 2 lampor, en till vardagsrummet och en till köket. Vi var på Claes Olsson och så storhandlade vi på Ica i Kungens kurva. Väl hemma var vi helt slut, sambon satte upp en av lamorna och jag lagade lite mat och resten av kvällen såg vi på Bron på Netflix. Jag är lite förvånad över att den serien är så populär, så himla bra är den ju inte. 
Idag har gått i samma tecken som igår. Jag har städat köket medan sambon satte upp den andra lampan, sedan har vi gått en promenad ihop. 
Imorgon ska vi ut och vandra, tydligen finns Roslagsbanan som går hur långt som helst här utanför Stockholm så det tänker vi testa.
Hoppas ni får en fortsatt bra helg! 
Vi hörs! 
 
Härlig utsikt ut genom köksfönstret 
 
köket 
 
Promenad i Årstaskog
 
Härlig utsikt 

Ledighet i Värmland

Kategori: Allmänt

Hej! 
Vi kom tillbaka från en 6 dagars resa till Värmland idag. Vi åkte till min mamma i lördags och firade hennes 57 årsdag. Vi var där tills på måndag. Vädret var helt otroligt och vi hann ta flera promenader och umgås. På måndag åkte vi till Karlstad och bodde på hotell i 3 nätter. Jag träffade min bästa kompis från högstadiet som var höggravid och 2 dagar senare födde hon en dotter. På tisdag var vi och vandrade i Sörmons naturreservat. Vädret var fortsatt galet fint. Vi gick 1 mil på 2 timmar och 30 min. På kvällen åt vi middag med min sambos bästa vän och hans sambo. 
På onsdag var vi hos ännu ett par goda vänner på middag. Idag träffade vi ett par andra vänner och deras barn innan vi åkte hem. 
Det har varit jättefina dagar och det fina vädret förhöjde upplevelsen. Så lyxigt med ledighet. Jag är ledig även nästa vecka, jätteskönt. 
Vi ska jobba och bo i Karlstad hela juli och det ska bli kul.
Vi får se vad vi gör nu resten av veckan här i Stockholm. 
Vi hörs! 
 
Uteserveringshäng
 
Fint resesällskap 
 
Vandning i sörmons naturreservat utanför Karlstad 
 
1 mils vandring under solen 
 
Ännu mer häng på uteservering med goda vänner 
 
Magisk utsikt ut över Molkomsjön 
 
Lunch med fina mamma 
 
På väg till kompisar för middag 
 
Tommy och Leo 
 
Våra vänners yngsta som stal mitt hjärta 
 
 

På väg

Kategori: Allmänt

Hej! 
Det är första gången den här veckan som jag är utanför lägenheten. Förkylningen är bättre men ena ögat är lite svullet och skaver. Jag har sovit 4 timmar inatt. Jag kände iaf att det var dags att jobba. Med dessa 2 dagar som är kvar av veckan kommer jag avsluta 7 veckors jobb och så ska jag vara ledig 2 veckor. Det inleder vi med en resa till Värmland i helgen. Det ser jag framemot. 
Jag ser på en serie som heter The Affair på Netflix. Kan rekommendera den, den är spännande men också psykologisk. Historien byggs på en rad karaktärer som den ena är trasigare än den andra, men ändå välfungerande. Jag undrar, hur kommer det sig att vi vill ha vår underhållning full med drama och intriger? Samtidigt söker vi ju ett liv i harmoni och med så lite drama som möjligt. 
Det slår mig att vi människor nog inte är gjorda för enkla problemfria liv. Vi vill inte lida men samtidigt hör små portioner av lidande till livet. Mänskliga relationer är fulla av fallgropar och förr el senare sårar vi någon som står oss nära, med el utan avsikt. 
Nu vill jag inte propagera för ett liv fullt med drama men jag vill säga att stunder av att man känner sig olycklig, sårad och orättvist behandlad hör till livet. 
Vi strävar efter perfektion men det är skavankerna hos andra människor som lockar. 
Det var mina djupa tankar från pendeln på väg till Nynäs. 
Vi hörs! 
 
Varför är vänster öga svullet? Jag gissar på virusorsakad konjunktivit. 

Dag 3 hemma

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag är fortsatt förkyld, har nu gått över till det charmiga stadiet när näsa och ögon rinner och man nyser helatiden. Har nu varit hemma i 3 dagar. Jag är väl inte världsbäst på att sitta hemma och längtar nu lite smått till jobbet. 
Efter den här veckan hade jag tänkt vara ledig 2 veckor. Därefter vill jag jobba 4 veckor men har inte fått några uppdrag ännu.
Jag räknade på min inkomst sedan jag började jobba som hyrläkare. Om man räknar fom januari tills nu har jag haft i snitt samma inkomst som tidigare när jag hade ett fast jobb. Om man då räknar in att jag inte får någon tjänstepension så har jag alltså gått back någon tusenlapp per månad. Vi var ju borta hela februari iofs och räknar man bort den månaden har jag tjänat något bättre än tidigare. Det är lätt att haka upp sig på veckolöner som låter höga men när man betalat skatt och räknar bort tjänstepensionen och att man inte jobbar heltid så blir verkligheten en annan. Jag tror dessutom att det tar ett tag att komma igång i hyrbranschen. 
När man är sjuk har man mycket tid att fundera. Jag är faktiskt lite trött på ett flackande liv. Det vore skönt med en egen bostad och kanske ett fast jobb. Samtidigt vet jag med mig att jag är rätt dålig på att leva ett inrutat liv där varje dag är den andra lik. Tror rent generellt att människor som gillar rutiner och vardag har ett enklare liv. Jag vill ofta att det ska hända saker, att man ska vara med om något nytt. Jag antar att allt reder ut sig så småningom. 
Nu ska jag återvända till min serie The Affair som fanns på HBO tidigare men som nu även finns på Netflix. Imorgon tänker jag jobba oavsett för nu är jag trött på att vara hemma. Får se om jag el patienterna är snorigast! 
Förresten måste jag gratulera min mamma på födelsedagen, idag fyller hon 57 år! Grattis mamma! Jag ringde nyss men hon satt i möte på jobbet så jag får försöka igen senare. 
Vi hörs! 
 
Mycket bekymmer har vi haft med dessa badrumskorgar från Ikea som absolut inte går att sätta fast, kasta el reklamera? 
 
Skickade sambon på sockerjakt igår, är man sjuk så är man 
 
Grattis på födelsedagen mamsen!