callmenasha.blogg.se

Ny i Stockholm, läkare till yrket och livsnjutare.

Förkyld

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Idag vaknade jag med ont i halsen och hängig så jag stannade hemma. Sov till 12 och kollade på Netflix. Det är inget kul att vara sjuk. 
Vår lägenhet är just nu en mess. Vi har bott här i 1,5 månad så allt är väl inte helt färdigt än. Vi måste köpa några möbler till osv. Men det som stör mig är att det är så stökigt jämt. All reklam och alla brev som kommer varje dag ska gås igenom och det är lätt att lägga allt på hög och när orkar man/ har tid att gå igenom det? Och jag tycker det är helt ok att städa köket men man diskar  en diskmaskin och 8 timmar senare är det samma kaos igen och badrummet är inget kul att städa. Det tar faktiskt en halv dag att städa hela lägenheten. Blä! Jag kollade på  städhjälp idag och det är faktiskt inte superdyrt men de kan ju ändå inte plocka allt åt oss, det måste vi göra själva. 
Jag vet inte, ibland känns det som att jag är rätt usel på hus och hem. Sen är vi ju inte hjälpta av att vi jobbat heltid båda två senaste tiden och pendlat 2 timmar per dag båda två. 
Nu ska jag fortsätta se på The Alienist på Netflix. 
Vi hörs! 
 
Bildskön promenad i lördags 
 
Andra söndagen vi åker till Kungens kurva och Ica Kvantum, rätt kul att veckohandla när utbudet är stort 
 
Gott te 

Jobba, sova, repeat

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Jag är på väg till Nynäshamn för veckans sista jobbdag. Som vanligt har det varit fullt ös. Gå hemifrån kl 6.40 och komma hem lite efter 18.00. Det lämnar inte mycket tid till annat. Det är 6:te veckan jag jobbar i rad och efter nästa vecka ska jag vara ledig 2 veckor vilket jag ser hemskt mycket framemot. 
Ha en trevlig fredag så hörs vi! 
 
I måndags innan arbetsdagen satte igång 
 
På fest i lördags 

Söndag

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Imorgon kommer bli en trött dag för inte en chans att jag kommer somna i tid ikväll. 
Det har varit en hyfsad helg med mycket vila. Min sambo var bortrest så jag var själv hemma i helgen.
I fredags var jag ju helt död så jag åkte hem, åt mat och kollade på en stand up på Netflix och la mig tidigt. I lördags sov jag ut, åt frukost och läste lite innan jag drog till frisören. På kvällen såg jag en film och tog det bara lugnt. Imorse sov jag ännu längre, åt frukost och läste lite, städade lite i köket och så gick jag på fotografiska med en kompis. Vi har velat göra det länge men inte hunnit. De hade som vanligt flera olika utställningar med helt olika stilar och det var intressant. 
Ikväll har jag lagat mat, sambon kom hem från sin resa och berättade om hur han hade det och så såg vi på en film och käkade. 
Vi har haft ett projekt i veckan och det är att vi inte tittar på tv under arbetsdagarna. Vi har en tendens att sitta framför Netflix hela kvällen annars. I veckan som gick hann vi ta 2 promenader efter jobbet och jag hann baka en gång. Vi ska fortsätta med tv-fria kvällar iaf en vecka till. Bra att testa om ni känner att tv-tittande tar för mycket tid. 
Ha en bra vecka med start imorgon! 
Vi hörs! 
 
Utsikt från Liljeholmsbron i torsdags 
 
4 timmar i lördags hos frissan 
 
Tja 
 
Håret blev rätt mycket kortare 
 
Utställning av Ellen von Unwerth

Länge sen

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Nu var det ett tag sen. Sedan sist har jag hunnit jobba 2 veckor i Småland och en vecka i Nynäshamn och just nu jobbar jag 2 veckor på en klinik inriktad på neurorehab I Stockholm. Det har varit hektiska veckor och tiden har gått fort. 
Småland var mysigt, var på en trevlig vårdcentral där jag trivdes, hann ta 2 raster och lunch varje dag och gå hem i tid.
Nynäshamn var lika crazy som vanligt, jättemycket att göra, inga raster men iaf 30 min lunch. Och neurorehab vet jag inte riktigt vad jag tycker om än. Det är alltså en klinik dit människor med neurologiska bortfall kommer för att rehabiliteras. De flesta kommer dit från sjukhusen efter en stroke el hjärnoperation. Det finns också en och annan med neurologiska sjukdomar som ALS, Parkinsons el MS. Patienter bor på kliniken iaf några veckor. Det var länge sen jag jobbade inom slutenvården sist. På vårdcentral träffar man ju inte sjuka människor utan patienter som kommer dit på sina egna ben från sina hem. På en rehabklinik däremot är patienter ganska sjuka och många har dessutom insjuknat plötsligt och gått från ett vanligt liv till att tex inte kunna gå el använda en arm. Det är lite beklämmande. Att livet kan ändras så drastiskt på en sekund. Det är ett sådant ställe man kan lära sig massor men just nu känns det lite tungt och det är nog inget jag skulle vilja jobba med i längden. 
 
Idag efter jobbet tog jag och sambon en promenad på 1 timme. Det var skönt! Vi bor tydligen på promenadavstånd från Årsta skog. Det är ju toppen. Och efter promenaden bjöd vi oss själva på hämtmat från ett persiskt ställe, gott var det! 
Nu har jag intagit soffläge. Jag är generellt ganska trött. Tror inte man ska jobba som hyrläkare mer än några veckor i taget. Jag har förutom den här veckan 3 veckor kvar innan jag kan vara ledig lite. Dessutom börjar jobb för sommaren ramla in och då vi båda jobbar inom hyrbolag just nu blir det en del pusslande att planera vår tillvaro. 
Livet leker och vi hörs sen! 
 
Årsta skog
 
Frisk promenad 
 
Skål i varm choklad
 
På väg till jobb 
 
Bakat chokladmuffins med hallon 
 
Persisk mat ikväll