callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Busy Monday

Kategori: Allmänt

Hej! Oj vilken måndag! Det var full rulle på jobbet. Jag ville lägga in en av mina patienter på en annan klinik eftersom hen var färdig hos oss men det var inte populärt. Jag satt i telefon med 2 bakjourer och en konsult stora delar av dagen, alla 3 var sura på mig men till slut fick jag över patienten. Att det ska vara så svårt ibland....
Nu har jag en härlig huvudvärk. Tänkte bota det med lite body pump på gymmet, toppen med sena pass så hinner man gå hem och äta efter jobbet. 
Vi hörs finingar! 
 
Vi gjorde en god lasagne med dessa ingredienser igår
 
In the making
 
God annorlunda lasagne med halloumi och pumpakärnor 
 

Helgrapport

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Vi har en härligt solig söndag här i Karlstad. Jag är småförkyld så jag har stationerat mig själv i sängen och ska blogga, läsa, skriva ner i min budget osv. 
I fredags fyllde en kollega år och vi var ute och åt på restaurang tillsammans. Det var trevligt och man fick se några nya ansikten också. 
Igår städade vi. Sedan en tur på stan, köpte fler tallrikar till vår service och på eftermiddagen kom ett trevligt par på besök. Lata som vi är bjöd vi dem ut på restaurang istället för att laga middag. För oss tjejer blev det sushirestaurang Happy kitchen och smakmeny. Jag hade testat den innan men de ändrar den helatiden så det blev ändå inte exakt som sist. 
Efteråt gick vi hem till oss och fikade innan dem gick hem. 
Idag hade jag tänkt gymma och även ta en promenad men jag har ont i halsen och känner mig allmänt tung i huvudet så jag avbokade träningen. Det får bli lite läsning och lugna aktiviteter hemma. 
Vi hörs! Ha en skön söndag! 
 
Jag och 2 snygga systrar och kollegor i fredags
 
ceasarsallad med scampi på Frost
 
Lördagsfrukosten inklusive våfflor och turkisk yoghurt med valnötter och honung, notera att vi har skaffat en morgontidning
 
Helgshopping, fler tallrikar till vår service
 
Jag igår på Happy kitchen
 
Sashimi, en av fyra rätter på smakmenyn
 
En rykande burk
 
Sushi
 
Yarimar
 

Trött

Kategori: Allmänt

Idag var en sjukt trött dag. klarade på något sätt av jobbet och på eftermiddagen har jag mest legat i sängen och sett på tv. Man får ha sådana dagar också. 
Sambon fixade maten vilket var bra, överlag är det väldigt bra att ha en sambo. 
Nu sängen och imorgon hoppas jag på en piggare dag. Har dessutom ingen överläkare på avdelningen vilket betyder att I'm The boss! 
Hörs! 
 
Den här boken hämtar vi recept ifrån
 
När sambon står för maten, minestrone, gott och nyttigt

Kan inte sova

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag gjorde det stora misstaget att facebooka en sista gång innan jag skulle somna och det slutade med att jag ramlade in på en artikeldelning som provocerade mig. Det tog mig 1 timme att kommentera. Så nu är jag lite sömnlös och har ett arbete jag måste vara på kl 8 imorgon. 
Sådant som händer antar jag.
sov gott och vi hörs! 
 
Fin tavla föreställande Göteborg som jag hittade på jobbet
 
Föreläsning om missbruk
 
Dagens käk

Måndag

Kategori: Allmänt

Ännu en måndag. Ännu en arbetsdag. Dock en kort sådan. Några patientsamtal, en utskrivning men inte så mycket mer. 
Jag tror mina sommarplaner är sabbade. Hade tänkt mig en vecka tidigt i sommar till Nice och sedan 2 veckor sent i sommar till Iran. Nu visar det sig att AT tentan som alla läkare behöver göra efter sin allmäntjänstgöring för att få ut sin läkarlegitimation är 27 augusti. Jag kommer inte ha ro i kroppen att vara borta på semester så tätt inpå tentan.  Jag vill verkligen klara den första gången. Så jag tror jag sparar resan till Iran till senare i vinter. 
Gillar ni att planera era semestrar i förväg? 
Hemma har jag tagit en rätt lång eftermiddagsnap och ätit middag och gjort en smoothie. 
Ska kolla lite på tv och kanske läsa lite snart. 
Hoppas er måndag har varit dräglig och att resten av veckan blir fin! 
 
Äpple, apelsin, ingefära, citron och selleri. Smakade lite salt

Helgen

Kategori: Allmänt

Hej! 
Ännu en helg som har passerat. 
Igår blev det lite shopping på dagen och bio och restaurang på kvällen. Vi såg Creed som jag tyckte var bra. Sett Rocky filmerna som tonåring så det var lite nostalgiskt. 
Idag har vi städat, söndagar är städdagar. Sen var min mamma och lillebror här på middag. Vi lagade spagetti och köttfärssås för det gillar ju ungar, han åt 2 tuggor. Nästa gång lagar vi vuxenmat! 
Nu på kvällen har jag tagit det lugnt, surfat och sett på tv. Jag känner verkligen hatkärlek för söndagar fast mer hat än kärlek. På fredag är man trött, på lördag har man bara kul och på söndag måste man ta tag i måsten. 
Imorgon börjar ännu en vecka på psykiatrin,nu på en avdelning. 
Hoppas ni har haft en bra helg och får en skön vecka! 
Hörs! 
 
Älskar liljor, köpte några till sovrummet
 
Lördagsfrukost, toast
 
Fika i lördags
 
Vi slog äntligen till, swedish grace snö
 
Ny ansiktskräm och kajal, Biotherm är The shit! 
 
Kummel på Scandic, gott
 
 

Äntligen

Kategori: Allmänt

Hej! 
Äntligen är det fredag, jag har gäspat så många gånger idag på jobbet så min överläkare frågade om jag hade varit på äventyr inatt. 
Det var faktiskt ingen superlätt dag heller, jag hade ett par krångliga patienter, så det satt helt perfekt att det är fredag. 
Väl hemma så har vi lagat mat som blev jättegott. Och nu blir det lite tv och så kanske en film sen. 
Ha nu en fortsatt trevlig fredagkväll! 
 
Gott alkoholfritt bubbel
 
Maten, potatisklyftor och kikärtsbiffar, gott! 
 

Indiskt

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag har haft en tämligen ospännande dag. Jobb och sedan hem och lagade en indisk gryta som blev god. Och nu tänkte jag dra till gymmet, jäkligt skönt att bo nära gymmet. 
Ha en bra kväll! 
 
Såhär såg grytan ut, röda linser, curry,spiskummin och gurkmeja

Huslighet

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Ännu en dag på psykakuten här. Jag måste säga att handledningen är perfekt, man måste rapportera varje patient man träffar till bakjouren som är på plats. Det gör att det blir tryggt för patienterna när vi är många nya doktorer på akuten. Och bakjouren är en underbar äldre psykiater som verkligen tar sig tid att förklara. I like! 
Efter jobbet promenerade jag hem och handlade saker till en juice. Väl hemma gjorde vi juice, blandade allt i en mixer och lät det sedan passera genom en sil. Det var jättegott. 
Resten av kvällen har vi pratat el sett på en serie.
Jag gillar verkligen vår nya lägenhet och märker också av att jag har blivit extra huslig. Det är roligt att laga mat, planera, kolla upp recept och laga efter nya recept.
Nu blir det sängen snart, 2 arbetsdagar kvar. 
Vi hörs! 
 
Dagens juice, gjord på ananas, selleri, citron, äpple och ingefära
 
När 2 teälskare träffas, vi har hela 14 olika sorters te

Dag på akuten

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var dag 2 på psykiatriakuten och jag hade att göra hela dagen. Det var en blandad kompott av patienter så det var intressant. Både missbruk och paranoia fick jag se. 
Efter jobbet har jag haft en lugn kväll hemma, lagat mat, kollat på tv och plockat lite i lägenheten. Det är tur att jobbet ändå är varierande annars hade jag fått tråkigt. Jag har alltid haft svårt för en inrutad vardag. Rätt som det är börjar jag drömma om en resa, är väl lite rastlös. 
Nu ska jag läsa en bok som har gäckat mig länge, Jerusalem av Lagerlöf. Har läst den länge men det går inte fort. Nästa bok får bli något lite mer lättsamt och aktuellt. 
Vi hörs! 
 
Boken jag läser just nu
 
 

Bra måndag

Kategori: Allmänt

Hej! 
Idag gjorde jag min första dag på psykiatriakuten. På morgonen var det lugnt men patienterna ramlade in vid lunchtid. Man träffar mycket färre patienter än på tex medicinakuten. Idag trivdes jag bra och jobbade tom över 1,5 timme. Efter jobbet promenerade jag hem och åt en sallad, kollade på en serie och körde sedan ett litet online pass med SATS som heter Bootylicious. Det var faktiskt rätt jobbigt och satt perfekt. Det har sammantaget varit en ovanligt bra måndag.
Nu har jag lite slappartid innan en dusch och sängen. 
Ha nu en trevlig vecka! 
 
Indisk gryta in the making, gårdagens kulinariska övning 

Valentine

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
vi lyckades boka in och fira Alla hjärtans igår istället för idag. Det blev bowling, restaurang och bio. En skön kväll. Jag fick jättefina presenter med. 
Idag har varit en slitigare dag med städning, träning och matlagning. Helgen gick fort som den brukar.
I veckan ska jag vara på psykiatriakuten hela veckan, aldrig jobbat där förut så det blir spännande. 
Hoppas ni har haft en bra helg och en fin Alla hjärtansdag! 
Vi hörs! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tung vecka

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu har jag bott min första vecka i vår nya lägenhet. Och så har jag varit på psykiatrin. Det har varit en lite tung vecka. På jobbet har det i princip inte hänt något alls så det har inte varit jobbigt på det sättet. Däremot har jag varit trött och småförkyld och det har känts motigt.
Nu i helgen är både jag och sambon lediga och det ska bli så skönt. Det är sällan vi är lediga samtidigt. Det är ju dessutom Allahjärtans, något som jag tycker är viktigt och gärna firar. Vi har råkat boka restaurang på lördag så nu kommer vi fira Allahjärtans redan den 13:de, det får gå bra.
Vår nya lägenhet är fin tycker jag, även om det är massa smågrejer vi måste fixa och köpa osv. Vi har fortfarande inte fått vår soffa heller.
Vi hörs, jag ska pigga på mig under helgen och återkomma med ett gladare inlägg!
 

 
Semmeldagen firades med just det ja.... semlor
 
Hallen, en guldig skål jag fått i present som vi lägger nycklar i och så handkräm så man kan smörja in händerna innan man går hemifrån, hur logiskt som helst!
 
 
 

Stockholm

Kategori: Allmänt

Hej!
Sorry för radioskuggan. Vi flyttade förrförra helgen och bara några dagar senare åkte jag på konferens till Västerås och därifrån till Stockholm så jag har helt enkelt inte hunnit.
Vi är riktigt nöjda med lägenheten och har mer el mindre kommit på plats.
Stockholm var lika kul som vanligt, ja, ni får se några bilder.
Och idag började jag på psykiatrin. Det var det i korthet.
Vi hörs!
 
 
Moi innan restaurangbesök med tjejerna
 
 Skålar i en alkoholfri drink som hette cheese cake på Friday´s
 
 Flickorna
 
 Nästa middag
 
 Middag på Berns asiatiska
 
 Det blev en avsmakningsmeny med jag vet inte hur många rätter
 
 Skål i alkoholfritt bubbel
 
 Sjukt god mat
 
 Mina vackra kusiner
 
 Desserten
 
 Tjejkväll
 
 Jag hann också med ett besök på Mall of Scandinavia, mååååååååånga butiker
 
 Juice på Joe & The juice