callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Fredag? Nä Torsdag!

Kategori: Allmänt

Hej på er! Då de flesta av oss är lediga imorgon så känns det som fredagkväll ikväll. Jag gick min sista dag på kirurgen och från och med måndag är det ortopedi som gäller i 2 månader framöver. Jag hade ett mycket trevligt samtal med klinikchefen idag som berömde mig för flera saker bl a att jag är mogen i min läkarroll. Jag blev så himla glad av det för själv går man ju mest och tvivlar på sig själv.
 
Idag är nog många ute och festar, jag var trött och ska dessutom ta tåget till Stockholm relativt tidigt imorgon så jag stannade hemma. Fick mirakulöst nog en tvättid, annars får man boka 2 veckor i förväg, så jag har tvättat och slappat hemma.
Det ska bli himla skönt att resa bort, jag har bokat 2 hotellnätter i Stockholm. Ska träffa några kompisar och bara glida runt tänkte jag.
 
En sak som jag tänkt på på sistone är det här med konsumtion. Det känns som många av oss tycker att det är kul att shoppa. Och det dyker alltid upp nya saker man vill ha el tror sig behöva. Varför är det så tror ni? Är det att man vill ha fina saker? El blir shoppandet en kul aktivitet och tidsfördriv i sig själv? Det känns ju inte som världens bästa tidsfördriv kan man tycka. Jag kommer ofta på mig själv med att sitta och surfa runt på olika sidor och kolla på kläder och allt möjligt annat och leta efter något jag vill ha. Det är verkligen tidskrävande och det är ändå sällan jag köper något av allt det jag har kollat på. Gör ni också det?
Vi hörs!
 
 
En av sista dagarna på kirurgen, en himla bra klinik i Karlstad
 
Jag och de andra AT-läkarna gick ihop och köpte en blomma till kliniken
 
Långpromenad
 
 Fina kollegor
 
Farligt att gå på stan när man precis har fått lön
 
 Hittade dessa smycken i en liten butik som heter Hildurs bredvid Mitt i City, örhängena är köpta på Tradera
 
Nom nom på Kebab House en kall kväll när vi inte hittade ett fik
 
 Mitt försök till att vara nyttig, testa fetaost över laxen, så gott!
 
 
 
 
 
 
 
 

Skönt

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har jag jobbat, handlat mat, ätit middag och sedan varit på en långpromenad med en kollega och hennes kompis. Så kul att både få umgås lite och samtidigt få motion. Vi gick i 1 timme och 30 min och tiden bara flög iväg. Karlstad är verkligen en fin stad med mycket vatten, så vi njöt av utsikten. Nu är jag såååååååååååå redo för sängen!
Natti och hörs!
 
Mysstaden Karlstad

Bra måndag! Är det ens möjligt?

Kategori: Allmänt

Jag har haft en suverän måndag. Måndagar brukar ju suga så det är extra kul med just en bra måndag.
Förra veckan var ju bara jobb, helgen var bara vila. Så trots för lite sömn inatt så var jag ändå relativt pigg. Jag är på avdelning denna veckan och vi har inte så extremt många patienter på vår del (avdelningen är ju förstås full men just de vi ska ha hand om är få), så det var inte överdrivet mycket att göra, skönt jämfört med förra veckan.
 
Jag hade typ 50 diktat att signera, allt man dikterar som hamnar i journalen ska man dessutom signera, så efter 1 vecka på akuten har man en hel del att signera. Jag hann alltså signera det mesta och så hade jag min medsittning. Det är alltså ett test på hur mycket man har lärt sig under dessa 3 månader och man måste bli godkänd för att sedan kunna få ut sin läkarlegitimation. Jag fick alltså ha medsittningen idag och det gick bra. Jag tyckte jag var värd 3/5, patienten gav mig 5/5 och specialisten gav mig 4/5. Jag är supernöjd.
 
Jag slutade redan 16.40 vilket gjorde att jag hann gå på ett pass jag hade bokat på SATS. Shbam, det var svårt! Danssteg man inte kan är oftast svåra, så jag såg mest rolig ut men svettades iaf. Efter det köpte jag några söta smycken i en liten butik jag hittade, det är alltid riskabelt att gå i affärer samma dag man fått lön!
Jag åt sushi, köpte lite bättre hårschampoo och balsam från Loreal och några goda praliner och tog en promenad hem sen.
Så det har varit en nice måndag!
Hoppas nu bara att resten av veckan fortsätter på samma sätt, men varför skulle det inte göra det?
Vi hörs!
 
Sushi efter träningen
 
Fin solnedgång på väg hem
 
Söta praliner, definitivt godare och mer värda kalorierna man får i sig än marabou
 
 
 

Vila

Kategori: Allmänt

Det har verkligen varit en vilosam helg. Jag har inte gjort många knop och det var precis det jag behövde. Det behövs faktiskt helt döda helger ibland för at orka jobba i veckorna. Nästa helg däremot ska jag på en liten weekend till huvudstaden och bo på hotell 2 nätter och umgås med vänner, det blir nice.
Jag är så tacksam för att jag har ett jobb jag trivs med ( man blir extra påmind om det när det är löning dessutom!), en familj som är någorlunda funktionell, vänner att umgås med (även om jag typ inte har några just här) och hälsan i behåll. Det är viktigt att ibland fundera på allt det man har som är så himla bra.
Nu ska jag nanna snart, ny vecka och sista veckan på kirurgen börjar imorgon.
Natti!
 
Häromdagen på stan innan jobbet, på Söta Grodan
 
 New addiction, yoggi citrus mascarpone, väldigt gott!
 
Umgicks med lillebror, som har en indianfas, här ihop med en kompis som var på besök
 
 Jag fick mammas trädgårds första tulpan med mig hem, fint!
 
 
 

Ledighet!

Kategori: Allmänt

Hej!
Äntligen lite ledighet. Det har varit en tuff vecka. Jobbade 12-20 på akuten och gick inte hem förrän 21 el 22 samtliga dagar. Många patienter på akuten och mycket att göra.
Idag åkte jag hem till min mamma. Har ätit lunch ihop och sen var jag på 1 timmes promenad, det är skönt att vara ute i naturen. Hade dessutom inte träffat Sebastian min halvbror på länge, så det var kul. Imorgon ska jag fixa i min stackars lägenhet, har verkligen inte hunnit diska el städa på hela veckan.
Att vara ledig måste vara den största lyxen i livet. Jag har ganska många småledigheter framför mig. Första majhelgen, midsommar då jag är ledig hela 5 dagar och även nationaldagen. Det gäller nu att planera så man kan göra roliga saker. Just nu planerar jag midsommar, vi får se om man får tag på en mysig stuga att åka till med några vänner.
Vad har ni för planer?
Vi hörs!
 
Har ni börjat planera för midsommar än?
 

Fortsättning från akuten

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu har jag gjort 3 dagar på akuten. Både igår och idag hade vi mycket att göra. Många patienter och inte fullt så enkla heller. Både dagarna har jag jobbat över 2 timmar. Idag var jag på jobbet i 10 timmar och tog 15 min paus för att äta mat. Tänk på sådana faktorer i arbetet nästa gång någon klagar på läkarlönerna!
Nu är jag mör och har 2 dagar kvar på akuten. Det är iaf lärorikt och tiden går riktigt fort. Tror jag skulle gå ner i vikt om jag jobbade på akuten länge, man hinner liksom inte äta!
 
Annars händer det inte mycket, hämtade ett paket från Zalando idag. En skinnjacka och en jeanskjol, jag tror jag behåller kjolen och skickar tillbaka jackan. Gillar Zalando för man kan skicka tillbaka allt fraktfritt så man kan beställa vad man vill och testa hemma. Har väl handlat därifrån 10 tal gånger och varit nöjd, riktigt smidigt.
Nu varva ner lite och sen går jag och lägger mig. Jag har inte mycket liv denna veckan då det i princip blir bara att sova och jobba.
Vi hörs!
 
Skinnjacka och jeanskjol från märket Noisy May på zalando
 
 

Akuten

Kategori: Allmänt

Tja!
Idag har jag jobbat på akuten, idag och hela veckan sedan.
Det var en bra dag. Jag hann ta en stärkande promenad innan jobbet och väl på jobbet var det ganska många patienter men inget som var superkrångligt. Man är förstås lite trött nu men 8 timmar som jag gör per dag denna veckan är ju inget emot 12 timmar som man brukar göra på helgerna.
Jag ska nanna nu så jag går upp tidigt imorgon och kan göra nåt innan jobbet, jag jobbar nämligen eftermiddagar denna veckan.
Hörs!
 
Hamnen imorse, underbart väder
 
Frid
 
 Promenaden gick till Marieberg
 
 

Helgen

Kategori: Allmänt

Tja!
Igår tillbringades med städning av lägenheten. Kl 16 kom mamma hit, vi var ute och åt mat och sedan gick vi på musikalen Parade på Lilla scenen på Wermlandoperan. Det var en musikal med mycket fart och fläkt och duktiga sångare. Scenen och själva teatern är ju ganska små så det blir en annan känsla än att vara på en enorm opera som den i Göteborg el teatrarna i London.
 
Sen färgade jag mammas hår när vi kom hem, hon fick tårta och sin födelsedagspresent lite i förväg. Hon sov över och imorse var vi på brunch på Ikea. Hade tänkt ta med henne till brunchen på Scandic men den är tydligen bara på lördagar. Brunchen på Ikea är verkligen prisvärd, 39 kr om man har Ikea family card och det fanns ganska mycket att välja på. Bäst var rosti och deras äkta smör. Mums! Som vanligt när man är på Ikea halkade vi in på butiken också och jag köpte en skohylla. Sen gick vi runt lite i Bergvik som är ett köpcenter. Det var massa rea. Jag upplever verkligen det som att reor är bättre i småstäder än storstäder. I Nordstan i Göteborg var det aldrig någon bra rea. De säljer så pass bra att de inte har så mycket kvar att rea ut och det de har försvinner fort ioma det är så många kunder. På småställen däremot kan man verkligen fynda. Jag köpte en enkel sommarklänning och en kofta.
Sen storhandlade vi mat och jag passade på eftersom mamma har bil och kunde köra mig hem.
Det var det en riktigt nice dag med mamsen.
 
Idag hade jag tänkt träna men jag är trött och lite snuvig. Jag ska jobba 6 dagar den här veckan varav alla på akuten, så jag behöver vara frisk och pigg. Jag stannar nog hemma och vilar mig.
 
Jag tror verkligen att jag har ändrats sen flytten till Karlstad. Det känns som att livet har kommit i ett lugnare skede. Att träffa folk hela tiden så fort jag är ledig är inget jag behöver längre. I Göteborg var jag sällan hemma på helgerna, det var det ena fikat och restaurangbesöket efter det andra. Nu tycker jag det är ganska skönt att få ta det lugnt på helgen, vila, träna, laga mat och ta igen mig. Jag tror flytten till Karlstad fyllde precis det syftet det skulle fylla. Jag behövde en flytt för att kunna utvecklas.
Vi hörs!
 
 
 

Välsignade fredag

Kategori: Allmänt

Och så äntligen fredag! Jag har haft en av mina tröttaste jobbveckor denna veckan. Har verkligen fått dra mig till jobbet varje dag så nu sitter det riktigt nice med helg! I onsdags var jag visserligen ledig men jag var på ett par timmars utbildning på jobbet och så hamnade jag i valet och kvalet att bjuda på en lägenhet som jag hade tittat på men jag valde att avstå i sista minuten. Tiden är ännu inte mogen. Så det blev samtal till mäklare, banken, mamma och allmänt stress hela dagen. Det är skönt att ha tagit ett beslut iaf.
 
Idag kom jag hem efter lunch (slutar tidigt på fredagar, men gör ändå 40 timmar i veckan), tog av mig kläderna, gick och la mig och somnade omedelbart. Vaknade, åkte till stan, gick till optikern jag hade tid hos och shoppade sen lite. Naturligtvis köpte jag ett nytt nagellack. Jag har utvecklat någon sorts nagellackberoende. Det värsta är att jag bara kan ha nagellack på helgerna när jag är ledig men jag kan knappt gå på stan utan att köpa ett nytt nagellack. Det finns ju så sjukt många fina färger!  
 
Nu på kvällen har jag varit på middag med mina kollegor. Alla ställen är ju nya för mig här i Karlstad. Ikväll var vi på en restaurang som heter Frost. Maten var faktiskt jättegod och fastän jag krånglade till det för köket genom att beställa vegetarisk tapastallrik som egentligen innehöll massa kött så lyckades de bra med det. Tummen upp för Frost! Det var en trevlig kväll och bra uppslutning. Det var en middag för att fira de som blir klara med sin AT nu i maj. Några stannar i Karlstad och några flyttar.
Nu är jag hemma och känner rent allmänt att jag har blivit lite hemkär ändå. Det är mysigt med lediga helger och att få lulla omkring och inte göra något alls.
Ska nanna snart för imorgon kommer min kära mor hit, vi ska gå på musikal ihop och sen sover hon över. Och alla som har en mamma vet vad det innebär när de kommer på besök, man får städa innan! Så det kommer jag vara sysselsatt med hela dagen!  
Vi hörs!
 
Welcome to our family baby! Nytt nagellack i färgen Orange attack
 
 Getting ready for dinner
 
 Vacker kollega som beger sig mot sthlm efter AT
 
 Sötisar
 
 Ali, vi kom aldrig fram till om han gillade att vara ensam kille under middagen el inte
 
 Moi och en grasshopper
 
 Jag och Johanna
 
 Vegetarisk tapas tallrik på Frost som kocken komponerade åt mig, gud så mycket mat! Allt var väldigt gott och jag kommer besöka Frost igen
 

Social day

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var jag ledig. Lyckades faktiskt sova ut vilket var underbart. Kl 15 var jag på utbildning på jobbet, ganska intressant ämne om inflation i psykiatriska diagnoser. Sedan var jag på after work med några kollegor. Det är kul att hitta på saker då mitt sociala liv här i Karlstad verkligen har gått på lågvarv sen jag flyttade hit. Vi var på Bishops först. Sedan gick jag till Bröderna Olssons Elektriska som är en modern och snygg restaurang och mötte ett gäng andra kollegor som hade dragit dit. Ser faktiskt framemot att äta där någon gång. Och nu är jag hemma. Helt ok dag med andra ord.
Vi hörs!
 
 Sallad jag gjorde hemma, var alldeles för omatig och gjorde mig inte alls mätt. Det enda matiga var fetaosten och lite sojafärs
 
Vilket gjorde att jag beställde pasta med skaldjur på Bishops, helt ok men ingen matupplevelse. Det grillade brödet var dock underbart gott!
 
Och så Bröderna Olssons Elektriska, ett ställe jag gärna vill äta på snart!
 
 

Sjukhus, lägenhetsvisning, diet

Kategori: Allmänt

Tja!
Jag jobbade 12 timmar i söndags och var inte hemma förrän 21 vilket gjorde att jag har varit helt stenad både måndag och tisdag. Hann liksom inte ta igen sömnen. Därför är det som mumma för själen att vara ledig imorgon! Yippy!
 
Idag var jag på Bröst och endokrinkirurgen. Jag blev påmind om att det finns något som heter paratyroidea när jag gick med på mottagningen och på eftermiddagen var jag på 2 bröstoperationer. Det är cancerkirurgi det handlar om. Att ta bort ett bröst är en ganska stor operation.
 
Efter jobbet sprang jag till en lägenhetsvisning här i närheten. Den var aningen dyr för min budget och klart över lånelöftet jag har fått från banken. Men fin var den och i ett bra område, dessutom nära jobbet. Den hade ökat i pris 300 000 på 1 år. Jag har en känsla av att det vore en bra affär att köpa en lägenhet eftersom de bara verkar öka i värde.
Nu är jag så trött så jag funderar på att gå och lägga mig med en bok ganska snart.
Vi hörs!
 
 
På promenad i Mariebergsskogen
 
 Glad på lördagspromenad
 
 Lördagsgodis
 
 Nyttig mat
 
 Efterrätt viktväktarstyle
 
 Sånt man gör när man är ledig, ett fint nagellack jag köpte i London för något år sedan
 
 En liten portion nudlar kokta i buljong med blomkål och några droppar tabasco, ett bra alternativ till mackor el liknande när man är lite hungrig på kvällen
 
 Igårkväll på promenad
 
 Frukost på jobbet, det är tur att det serveras frukost på dem flesta avdelningar, annars vet jag inte hur många dagar i veckan jag hade hunnit käka frukost
 
 Idag på väg till operation
 
 Lägenheten jag kollade på idag
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag

Kategori: Allmänt

Hej!
Mina fredagar är väldigt lugna om jag inte åker bort nuförtiden. Vi slutar 12.15 på fredagar vilket är jätteskönt, får lunch på jobbet och sedan har jag gjort det till vana att gå till stan och shoppa lite. I fredags letade jag efter ett nytt läppstift. Man tröttnar ju på dem färgerna man redan har och vill ha något nytt. Jag var på Åhlens (Karlstad) och testade X antal olika färger och fastnade till slut för ett orangeaktigt (det heter visst mandarin på sminkspråk) läppstift från Clinique. Har varken testat den färgen el märket tidigare. Till det köpte jag en matchande läppenna. Sedan var jag också förbi systemet och handlade lite.
På kvällen lagade jag tacos och sedan såg jag på några avsnitt av Intreatment, surfade lite och gick och la mig relativt tidigt.
Ja det var min superspännande fredag det! Antar att man behöver ta det lugnt ibland och just nu är jag mer el mindre tvungen till det så jag inte känner så mycket folk här.
Hej så länge!
 
Testar olika läppstift på Åhlens
 
 Det jag kom hem med, en riktigt cool färg
 
 Nu får sommaren gärna komma
 
 Fikade också på Mollys café, det enda cafét jag känner till och gillar i Karlstad
 
 Från vänster körsbärsöl, veteöl,breezer jordgubb,lemoncider,bärcider och vitt vin
 
 
Väl hemma med nya läppstiftet på
 
 Tacosmiddag, nam nam
 
 
 
 

Down the memory lane VII

Kategori: Allmänt

En supertrött torsdag här. Hade iofs en ok dag på jobbet och fick veta av överläkaren att jag har varit bra att ha på avdelningen denna veckan, att jag har varit kontinuiteten där eftersom överläkarna har byts ut. Kul när folk berömmer en!
Här kommer fortsättningen på the never ending walk down the memory lane.
 
2009, sommaren, ännu en bild på sötnosen Sebastian
 
2009, lillen döps
 
 2009, Jag och 2 av gäsernas barn på dopet, sjukt söta
 
 2009, på besök hos min morbror i Västerås
 
 2009, besökte Johan i Sävsjö
 
 2009, på besök i Sävsjö
 
2009, i Sävsjö bjöds det både på grillat och pannkakor
 

Onsdag

Kategori: Allmänt

Tja!
Det har varit en helt vanlig onsdag. Vi fick iofs sluta ganska tidigt efter ett APT möte vi hade. Så jag var hemma kring 4, det händer ju sällan. Överlag har inte de senaste dagarna varit särskilt jobbiga på jobbet och jag har kunnat gå hem i tid. Nice! Ingen avdelning på kirurgen är längre ny för mig och jag har kommit in i det mesta känns det som. Nu är det bara 3 veckor kvar på kirurgen innan jag ska vidare till ortopeden, sedan ska jag till anestesi som jag faktiskt ser mycket framemot.
 
Efter jobbet var jag hemma en timme innan jag drog till gymmet. 2 grymma 30 min pass hann jag med. 30 min spinning som var i intervaller, spurtar och sedan fick man stanna pedalerna, tabata-intervaller kallade hon det. Sen 30 min core. Jag fick dessutom 1 timmes promenad till och från gymmet. Bra träningsdag.
 
Denna veckan som gått har jag inte gått ner i vikt. Det var ju ganska väntat då jag var bortrest och faktiskt åt en del kakor och sådant som jag har undvikit på sistone. Men grunden var ändå bra och jag har inte heller gått upp. Vissa veckor är det helt ok att stanna upp i vikt. Nu ska jag försöka lägga till lite mer träning, kanske 2 pass i veckan (just nu blir det typ bara 1 pass/veckan) och helst promenader. Vädret är ju så fint så man har absolut ingen ursäkt nu att stanna hemma.
 
Jag tycker det är roligt at ha köpt min första fond. Jag tror det här är ett sparsätt som passar mig utmärkt. Jag gillar ju att shoppa och att köpa aktier och fonder är så mycket roligare än att bara ha pengarna på ett bankkonto. Så imorgon ska jag köpa nåt kul, kanske Hennes & Mauritz?
Nu återstår en varm dusch och sedan laga matlåda till imorgon innan jag hoppar i säng.
Vi hörs!
 
Första natten i Stockholm sov jag på hotell Drottning Kristina vid Stureplan, kan verkligen rekommendera att boka via hotels.com, det blev riktigt billigt
 
 Så här glad är jag när jag har sovit på hotell och käkat god frukost och ska ge mig ut på stan
 
 På skön promenad med en vän
 
 Bistro Strand hette nog stället
 
 En underbar chevre chaud
 
 Jättegod risotto på restaurangen Un Poco på Karlavägen, rekommenderas varmt
 
 Persisk mat på Saffran i Kista gallerian, bestående nummer när jag hälsar på min kompis
 
Jag och vännen, känt varandra sen vi var 15
 
Utekväll
 
 
Ute med min kompis och hennes vänner
 
 På väg till skogen för att grilla en kylig aprildag
 
 Med min kompis kompisar som alla var supertrevliga
 
 Hjälper vi till, nääääää
 
 Som tur var kunde vi äta det vi grillat inomhus, regnet forsade ner
 
 Och så träffade jag 2 av mina kusiner som bor i stockholm och deras barn, här med den ena av dem
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stockholm

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu har jag kommit hem från Stockholm. Det var en trevlig resa men det ska bli väldigt skönt att sova i sin egen säng inatt. Borta bra men hemma bäst och sånt där!
Det var en händelserik helg, jag träffade många människor och hittade på saker, nästan lite för mycket. Känns som om det hade varit skönt med en till dag ledigt men det går nog bra att åka och jobba imorgon ändå.
Jag ska försöka leta fram några bilder att lägga upp imorgon.
Hoppas ni alla har haft en trevlig påsk!
Vi hörs!
 
Idag vid Slussen

Down the memory lane VI

Kategori: Allmänt

 
 
 
2009, i februari, mamma är ute och går med Sebastian i barnvagn, det verkar ha varit en rejäl vinter
 
 2009, definitivt fjortis selfie!
 
 2009, charmtrollet Sebastian
 
 2009, Jag och lillebror
 
 2009, utekväll på Excet Göteborg
 
 2009, sommar i Värmland

Down the memory lane V

Kategori: Allmänt

 
Hej på er!
Idag känns det som att ha blivit överkörd av ett tåg. Jag är så trött. Påsken kunde inte komma mer lägligt. Jag jobbar imorgon men efter jobbet tar jag tåget till Stockholm och ska nanna på hotell. Kommer bli nice.
Vi får se om en lite walk down the memory lane kan få upp livsandarna då!
 
2008, i september gjorde en ny person entré i våra liv, jag fick en lillebror. Han var 7 veckor för tidig och vårdades på Neo 1 vecka. Här lindad i den första presenten han fick av mig, en grodfilt. Idag är han 6 år gammal, busig och går i förskoleklass.
 
2008 , Jag hade glömt hur mysigt det var när han var bebis
 
2008, Gör han en drottningvinkning här? Sötis!
 
2008, Pluggade med Linn en helg på medicinareberget, ämnet var fysiologi
 
2008, Vår grupp i kursen tidig yrkeskontakt, vår handledare var underbar
 
2008, Jul, sebastian är 3 månader
 
2008, lilla Sebbe
 
 2008, julbebis
 
2008, Julfika med mina bästa vänner från gymnasiet, vid det laget hade vi alla flyttat från Karlstad men strålande samman på Åhlens i Karlstad för att ses
 
 2009, head shot
 
2009, vilken historisk bild, vårt gäng från första året på läkarutbildningen minus Johan