callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Träning och hejdå!

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Idag har jag jobbat och sedan varit på gymmet. Senaste 3 veckorna har jag tränat 3 gånger per vecka och just nu känns träningen kul. Jag varvar styrka med kondition, springer på bandet en dag och nästa gång kör jag styrka. Hoppas det fortsätter kännas kul. 
Jobbsökandet har lugnat sig lite, har 3 intervjuer bokade, tänkte faktiskt avboka en av dem då stället ligger för långt bort. Så det rullar på, inte alls så stressad som jag var förra veckan. 
Jag har fått börja säga hejdå till mina patienter. Jag har varit på mitt nuvarande jobb i 9 månader och man hinner samla på sig ett gäng patienter som man följer. Igår träffade jag en patient som nog går igenom sitt livs svåraste period. Jag har sjukskrivit hen och vi har träffats en gång i månaden. Nu var det sista gången vi sågs. Jag får lämna över till en kollega när jag slutar. Det är tråkigt att inte få fortsätta följa. Jag kan bara tänka mig hur svårt det måste vara för en läkare som jobbat många år på ett ställe att byta arbetsplats. Det hände min handledare under AT, hon bytte arbetsplats efter över 20 år på samma ställe. Det måste ha varit ett riktigt tufft beslut. 
Nu ligger jag i soffan och softar, sambon jobbar kväll så jag är själv. 
Vi hörs! 
 
Kommit igång med träning, himla skönt! 

Busy week

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Den här veckan har verkligen varit händelserik. I måndags hade jag ett otrevligt telefonsamtal med min chef som gjorde att jag hade ett litet break down på jobbet. Blev tröstad av de fåtal som var kvar på jobbet. Dagen efter tog jag till slut mod till mig och sa upp mig. Jag hade redan planerat att säga upp mig men hade tänkt vänta tills jag hittat nytt jobb. Nu blev det inte så. Beslutet känns bra. Livet är för kort för att slösas på jobb där man inte blir behandlad bra. Torsdag och fredag har jag varit på externat med alla andra ST läkare i Västerort. Kursen hölls på Hotell Skeppsholmen. Så fina omgivningar. Det var trevligt och föreläsningarna var också ok. Igår var vi på gymmet på kvällen, fredagsgym var lite av en tradition förra hösten som vi hoppas kunna återinföra. Efter gymmet lagade sambon mat och vi åt inte förrän 9, hann se ett avsnitt av Luther på Netflix innan vi ramlade i säng. 
Idag sov jag till 9.30, åt frukost och satt i soffan en bra stund innan jag tog mig till frissan. Har en jättefin frisör på Salong Idealist i Solna, kul att prata persiska, alltid mycket  folk här och trevlig stämning. 
Sambon jobbar i helgen. Vi får se vad vi hittar på när han kommer hem. Kanske åker vi till Ikea för att köpa röda ljus och andra julprylar. Iår är det sambons tur att pynta granen och han har högflygande planer. 
Jag ska fortsäta nu med att sitta här hos frisören och ta det lugnt. 
Ha en skön helg!   
 
Dagen jag sa upp mig var vi på taco bar och sedan på bio för att lyfta den tråkiga stämningen, såg Glass castle, helt ok film 
 
Med 2 ST-kollegor på externat på Skeppsholmen 
 
Med Gröna Lund i bakgrunden 
 
Kantarellrisotto på Hotell Skeppsholmen som är med i White guide 
 
Fredagsfys
 
Fredagsmys, glasspraliner från Lidl
 
Godaste juicen jag har hittat, köpt på Lidl och då har jag i princip testat alla juicer som finns i butik 
 
Just nu hos frisören 
 

Ensam hemma

Kategori: Allmänt

Alltså gud, jag har varit ensam hemma i 3 timmar och tvingat mig själv att ta det lugnt. Efter all stress sista tiden tänkte jag att det skulle vara välgörande. 
Idag jobbade jag på bra på förmiddagen och klarade av en del saker. Vid lunch åkte jag hem. Hann äta lunch med sambon som var hemma idag. Jag blev uppringd av 2 olika chefer på vårdcentraler. Den ena lät allmänt förvirrad och jag fattade knappt vad hon ville. Den andra var jättetrevlig och strukturerad, ville ses redan imorgon men jag har tyvärr inte tid. Vi bestämde träff senare. Det jobbet kan vara intressant. Sedan var jag faktiskt på en intervju som jag fick igår. Trevlig chef, engagerad i sina anställda och trevlig intervju men tyvärr inte den mest välbemannade vårdcentralen och så låg det långt bort. Jag tänker som sagt inte alls stressa. 
Det känns bra att bollen har kommit i rullning, att jag har börjat få intervjuer. Förhoppningsvis vet jag lite mer vilka kriterier man ska tänka på den här gången. 
Sambon var på after work med jobbet nångra timmar så jag är hemma själv, har pysslat lite med jobbansökningar, lagat mat och sett på tv. Jag som ändå har bott själv nästan hela mitt vuxna liv har plötsligt blivit ovan att vara själv. Tiden masar sig fram. Jag tror samtidigt att det är nyttigt att vara ensam med sina egna tankar ibland. 
Ha nu en fin kväll! 
Vi hörs! 
 
En naturbild kan passa när man försöker slappna av, Ulriksdals slott
 
En bild på mig så ni slipper saknar mig
 

Ledig dag

Kategori: Allmänt

Hej! 
Idag var jag ledig från jobbet. Åkte till Västerås och hälsade på min morbror med familj. Sambon följde med också och på hemvägen svängde vi förbi Barkarby handelsplats och jag hittade äntligen en vinterjacka. Inget dun och riktigt varm. Ska bli skönt att slippa frysa. 
Ikväll har vi varit trötta då vi sov dåligt inatt. Vi har tittat på tv och ätit middag. Jag har letat nytt jobb och fått en intervju. Jag har inte bråttom utan tänker vara eftertänksam och välja noga. Jag är stressad dock. Jag märker det själv. Förra året så här års hade jag ont i magen till den graden att jag sökte vård och blev utreddd. Vid den tiden hade vi flytten till Stockholm att tänka på, sökte jobb, bostad och allt var rätt oklart. Nu har magbesvären kommit tillbaka. Jag hoppas att processen att byta jobb inte drar ut på tiden alltför mycket då jag inte mår bra av stressen. 
Jag har en klok sambo att prata med och bra stöd annars också så det fixar sig. 
Vi hörs gott folk! 
 
Godaste persiska kakorna hos min morbror
 
Fina morbror 
 
Med morbror och hans söta barn 

Livet går vidare

Kategori: Allmänt

Hej! 
Här har det varit en stressig dag. Dagen på jobbet urartade ganska fort när en patient som skulle lämna prover ville träffa mig. Hen hade inte tid hos mig idag så jag fick prata ute i korridoren. Hen vägrade helt sonika lämna proverna och vill helst inte ha med oss att göra fast hen har ett behov av vård. Sedan hade jag ytterligare en patient som kom för en simpel kontroll men som hade 2 helt andra bekymmer som var för sig skulle ta ett helt besök. Överlag har det varit stressigt på jobbet senaste veckorna. 
Jag har varit superduktig med träning. Var på gymmet 4 gånger förra veckan. Jag ska först och främst fokusera på att gå dit regelbundet. 
Idag har jag haft lite ont i magen. Förra året så här års hade jag magbesvär som gjorde att jag blev utredd utan att man hittade något. Jag hoppas inte det är en ny omgång av det som sätter igång nu.
Efter jobbet idag träffade jag en god vän från högstadietiden. Det var jättekul att ses och jag fick verkligen prata av mig. Gamla vänner är något speciellt! 
Nu ska jag varva ner och nanna sen. 
Vi hörs! 
 
Ni får en gammal bild då det är strikt förbjudet med ett bildlöst inlägg
 

Början av november

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag fattar inte att det redan är november. Jag misstänker dessutom att den här månaden kommer flyga förbi för mig superfort. 
Vi hade inga planer den här helgen. Igår var det smått kaos på jobbet så jag jobbade över, sedan var jag på gymmet med sambon och sedan käkade vi middag hemma och såg på Tropic thunder som är en av sambons favvo-filmer. 
Idag vaknade vi runt 9.30, käkade frukost och drog till Quality outlet i Barkarby. Jag hade hört en del om stället och ville gärna se det. Det var kul, speciellt om du är en märkesfantast. Jag tyckte bäst om sportbutikerna. Vi handlade mest presenter till andra men jag köpte strumpor till mig själv på Happy Socks. Vi käkade på Max. Jag kan rekommendera Avokado burgare med halloumi till er vegetarianer, supergod. Sen var jag trött så vi drog hem. Imorgon ska vi till gymmet. Vi har kommit av oss lite när det gäller lägenhetsköp. Får se hur det blir. 
Jag hittade ingen jacka idag heller. Allt innehåller i princip dun och jag vill inte bidra till djurplågeri så jag avstår. 
Någon som har bra tips på varm vinterjacka utan dun? 
Ta hand om er och ha en fortsatt bra helg! 
 
På gym i fredags 
 
Sambon kör rehab 
 
Mumsigt igår
 
Ett stycke vardag, normalt EKG
 
Utbildning om preventivmedel i torsdags 
 
Älskar färgglada strumpor 
 
Så mycket roligare än en Alladinask att ge bort, köpt på Delicatobutiken på Quality outlet