callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Fredag igår

Kategori: Allmänt

Hej! 
Igår var jag ledig och det var skönt. Sovmorgon, en sväng på stan, sushi till lunch, bakning och sedan film på kvällen. Jag bakade kanelbullar för första gången på länge och även släta bullar. Vi såg Age of Adaline som var en rätt så tänkvärd film. 
Igår hörde en kompis av sig och vi bestämde spontant att hon ska komma och hälsa på. Det ska bli kul att ses. 
Jag ska strax gå och handla mat och plocka upp henne. 
Vi hörs! 
 
Lunchen igår
 
Kanelbullar 
 
Släta bullar 
 

Trött torsdag

Kategori: Allmänt

Hej! 
Idag har jag varit sjukt trött, var övertygad att jag höll på att bli förkyld. Fick gå och lägga mig när jag kom hem från  jobbet. Jag har inte blivit förkyld dock, inte än iaf. Kanske bara är allmänt trött. Imorgon tänkte jag ta en kompdag, därmed är placeringen på psykiatrin slut. Från och med måndag ska jag vara på vårdcentral. Det blir spännande....
Vi hörs! 
 
Hittade mitt schampoo/balsam på erbjudande, 300 kr istället för 560 kr
 
Dagens trötta jobbild, den sista också, nu är psykiatrin över

Onsdag med virus

Kategori: Allmänt

Hej! 
Idag blev det jobb som vanligt. Det är mina sista dagar på öppenvården och jag ringer upp patienter för uppföljningar och försöker planera fortsatt behandling för dem jag har träffat. Jag är nöjd med placeringen, min handledare var verkligen en duktig psykiater och övrig personal var också trevliga och hjälpsamma. 
Efter jobbet gick jag hem och kände mig jättetrött med huvudvärk. Min sambo är hemma sjuk så jag trodde att jag också var smittad. Jag vilade mig lite och sen har vi ätit lite pizza och nu ser vi på tv. Jag missade en rekryteringskväll på jobbet Ikväll.  Jag var där förra året och det var nice men ikväll mådde jag inte tillräckligt bra för att gå. Nu återstår att se om jag blir förkyld el inte. 
Vi hörs! 
 
Dagens jobbild

Tisdag på BUP

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Hur har ni haft det? 
Jag drog mig i sängen imorse, det resulterade i exakt 15 min att göra sig iordning på. Jag hann till morgonmötet på öppenvården och fick där äran att ta över 10 fina papperslappar med recept som patienter ringt in och sagt att de behöver. Det är ett av det tråkiga med öppenvårdspsyk, man får väldigt ofta förnya recept till patienter man aldrig träffat. Jag brukar vara noga och kolla att det de vill ha verkligen stämmer och att de har träffat en doktor rätt nyligen.
Det blev en rätt stressig förmiddag med 1 patient, 2 telefonuppföljningar, ett möte och dem 10 recepten. 
Jag hann iaf till utbildningen som var på BUP ( barn och ungdomspsykiatri) idag. Det var jätteintressant om olika psykiatriska tillstånd hos barn som ADHD och autism. Överlag så har vi inte fått med oss så mycket kring barnpsykiatri känner jag, vilket är synd. 
Efter jobbet tog jag och min kille en timmes promenad vid hamnen vilket resulterade i att vi var hungriga och trötta när vi handlade mat på Hemköp kl 18. Man ska helst undvika det. Det blev iaf en god middag och några avsnitt av en serie. 
Nu ska jag chilla lite till, har grymt träningsvärk i vaderna och går som en 90 åring.
Vi hörs! 
 
Varsin kaffe köpt på Löfberg Lilas fik 
 
En stege mot himlen...
 
Härlig promenad vid hamnen
 
God middag, säsong för sparris 
 
Dagens jobbild

Vardag

Kategori: Allmänt

Hej! 
Ännu en vecka....
Idag jobbade jag till 14.30 ungefär. Sen gick jag hem, la mig och lyckades somna innan jag skulle till gymmet. 4:de timmen med PT avverkades och idag kände jag mig faktiskt stark och PT:n var också nöjd. På kvällen har jag inte gjort mycket, läst lite om hjärtat som nog är mitt minst favvo-organ. Blä för mekaniska organ med 4 hålrum. 
Nu sova, ännu en arbetsdag imorgon. Som ni förstår så är det väldigt mycket vardag just nu......
 
God lunch på Scandic
 
Moi efter hård träning
 
Fina träd på Hamngatan

Helgen går fort

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Hur är läget? Här är det bra. 
Helgen började med att jag jobbade natt i fredags. Först jobbade jag dagen som vanligt framtill lunch, sedan var jag ledig framtill 16, hann med lunch och fika ute med min pojkvän och en timmes sömn innan jag drog till jobbet. Det var patienter till kl 23,sedan hann jag sova i jourrummet 2 timmar. Efter kl 2 på natten var det full rulle. Fler patienter som fick tvångvårdas och allmänt stökigt. Men läget var hela tiden under kontroll, personalen var kunniga och bakjouren var trevlig. 
Väl hemma på lördag sov jag till kl 14 och sedan var jag och killen på stan. Vi är lite fantasilösa, våra lediga lördagar tillbringas ofta med shopping på stan. På kvällen gick vi och såg "Mitt stora feta grekiska bröllop 2"på bio. Den var rolig. 
Idag har vi gått lite mer på stan, gick även på en promenad i det konstiga vädret. Det har varit omväxlande sol/snö och hagel hela dagen. 
Nu lagas det en sen middag här, veckan som kommer är min sista på öppenvårdspsykiatrin och sedan blir det vårdcentral i 6 månader. 
Hoppas ni har haft en bra helg! 
Vi hörs! 
 
Kaffe på jobbet, testa en sådan om ni hittar en! God! 
 
Maten i lördags, pasta med grädde, broccoli och pinjenötter
 
Söndagsfrukost med bananpannkakor
 
Bra bok
 
Ny kräm som jag gillar doften på, köpt på Apoteket 
 
Utelunchen i fredags, Street friends vid hamnen
 
Fika på Löfbergslila cafeet
 
Söt get i Marieberg
 
 

Trött

Kategori: Allmänt

Den här veckan har passerat i ett töcken av trötthet. Jag sover men ändå är jag supertrött. Och till råga på allt ska jag både jobba dag imorgon och sedan gå ett nattpass på psykakuten. En patient kallade mig "jävla kärring" i telefon idag och slängde på luren. Ja, man får lära sig att hantera människor i vårt jobb.
Nu hoppas jag bara att jag klarar av passet imorgon och kan hålla ihop till lördagmorgon och att näsa vecka blir annorlunda. Jag måste ha min energi tillbaka.
Vi hörs!
 
Går tröttheten inte över så får jag satsa på det!

Vård i livets slutskede

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Idag åkte vi till Arvika för en temadag i ämnet palliativ vård, alltså sådan vård som inte syftar till att bota utan att lindra symptom, tex hos en cancerpatient. 
Det var en lärorik dag med en engagerad föreläsare och lite rollspel och fall. Vi fick träna oss i att lämna svåra besked. 
Jag tycker det är kul med utbildningar, man får göra något annat för en dag, lära sig lite nytt och i bästa fall resa bort. Jag önskar faktiskt att jag reste mer i jobbet. Det är roligt att se nya platser och sova på hotell om kursen håller på flera dagar. 
När jag kom hem hade sambon lagat mat och höll på att tvätta. Ibland påminns man extra mycket om att det är mysigt att vara  två. 
Vi hörs! 
 
Frukostmacka på Scandic i Arvika
 
Lunch

Semester?

Kategori: Allmänt

Hej! 
Den här veckan har varit lite trött och tung så här långt. Idag kändes som fredag fastän det bara är tisdag, ja ni fattar. 
Idag jobbade jag halvdag, var sedan på en föreläsning och på eftermiddagen hade jag träning med min PT. Tyvärr var jag trött, blev 10 min sen och det blev en halvdan träning. Men jag kom iaf iväg, hade jag inte bestämt med PT:n så hade jag gått raka vägen hem och satt mig i soffan. 
Imorgon ska vi till Arvika för att ha temadag om palliativ vård. Det ska ändå bli skönt med avbrott från vardagen. 
Just nu hade jag behövt en vecka ledigt bara för att vara hemma och ladda om batterierna. Men icke sa Nicke, 3 dagar kvar av veckan och på fredag har jag nattjour.
Hur mår ni? 
 
Jag i lördags när vi hade middagsgäster 
 
Marinerat revbensspjäll, avokado/mangosalsa, rödbeta med chevre, kall bearnesås, potatisklyftor, majskolvar och laxpaj stod på menyn
 
Efterrätt, chokladpannkaka med hallongrädde, mums
 
Söndagmorgon bjöd på lugn frukost och Elle
 
Vi blev med matta, köpt second hand, jag är så sjukt nöjd
 
Sambons föräldrar gav oss en underbar orkide
 
Jag försöker läsa lite, hjärtat är ett mysterium tycker jag
 
Igår på jobbet, trött
 
Lagade mat igår, pasta och qournfärs med tomstsås, grädde, majs och starka kryddor
 
Ett trött träningspass idag, jag var iaf där! 

Busy like a bee

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Det har varit en busy dag. Jag hade 3 patienter, ett antal recept att skriva och ett antal samtal att ringa så dagen gick fort. 
Efter jobbet var jag och sambon och handlade mat till en middagsbjudning vi ska ha imorgon. Vi lyckades gå på Pekås, Hemköp och Konsum innan vi hittade allt vi skulle ha. Väl hemma åt vi en snabb middag och började laga maten till imorgon.
Jag tycker jag har varit duktig idag. Nu ska vi se på tv el film och ramla i säng sen. 
Vi hörs, och ha nu en trevlig fredagkväll! 
 
Dagens jobbild

Dagens bravader

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Idag hade jag en halvdag på jobbet. Jag och min kollega käkade lunch på Happy kitchen, supergod sushi. Jag hade min andra timme med PT:n idag. Hon körde hårt med mig men det var skönt. Däremot så satt jag i soffan en hel timme efteråt och var helt slut.
Ikväll passade jag på att testa min nya plattång. Det tar exakt 1 timme att platta håret. 
Nu är jag trött på ett sätt som jag inte har varit på länge. 
Vi hörs! 
 
Kejsarens nya hår
 
Lyxsushi
 
Post träning
 
Dagens gröna middag
 
Dagens jobbild
 
 
 

Blomsterexplosion

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Läget? Här är det fint! Idag hade jag bara en telefontid på jobbet eftersom min patient hade lämnat återbud. På eftermiddagen hade vi utbildning om högt blodtryck med en doktor som var rätt rolig. Efter föreläsningen skulle några kollegor gå ut och äta och jag passade på att hänga med. Det var trevligt! 
Det är värsta blomsterexplosionen hemma hos oss. Jag köpte ett gäng i måndags, sambon gav mig en bukett igår (bra kille alltså) och så har min hibiskus fått fnatt. Det är väldigt fint! 
Nu ska jag vila, imorgon har jag träff med PT:n igen. 
Vi hörs! 
 
En gigantisk lilja
 
Kolla kaffekannan jag hittade på loppis, perfekt som vas
 
Fin bukett från min sambo
 
En till loppiskanna
 
Hibiskusen, bästa blomman, billig, vacker och lättskött
 
Gratinerad pasta på Brasseriet, för fet för min smak

PT

Kategori: Allmänt

Hallå! 
Äntligen har jag haft första träningstillfället med min nya PT. Det blev tuffare än jag väntat mig men jag klarade det. Det kändes skönt efteråt. Vi ska ses 2 gånger per vecka så förhoppningsvis kommer jag se resultat i form av att jag blir starkare. 
 
Vår i Karlstad
 
På väg hem från gymmet
 

Ensam hemma

Kategori: Allmänt

Hej!
Ikväll har jag lagat en indisk räksoppa. Försöker laga iaf något nytt recept varje vecka. Det tog 1,5 timme att laga och var svårt att mixa eftersom soppan sprutade ut genom hålet i mixerns lock men det blev helt ok till slut. Sambon jobbade så det blev middag på egen hand. 
Det får bli sängen snart, imorgon ska jag på cellprovtagning av livmoderhalsen ( superviktigt att gå på när man blir kallad för att upptäcka cellförändringar i tid) och så har jag en träff med min PT. Spännande dag! 
Vi hörs! 
 
Middag för en
 
Indisk räksoppa, jag älskar färsk koriander

Solig måndag

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Hur är läget? Här i Karlstad har solen skinit hela dagen. 
Jag hade 3 patienter idag och hann även med lite handledning. Allt går bra när man har bra hjälp. 
Jag och min kollega hann tom ta en lunchpromenad. 
Nu är jag hemma, har köpt blommor och arrangerat det i 3 vaser, ni får se sen. Älskar blommor och grönt. 
Vi hörs! 
 
 
Ny restaurang i 15 huset, Zao, riktigt fräsch asiatisk mat
 
I fredags på jobbet, lite färg helgen till ära
 
Jobbet idag
 
Underbar lunchpromenad

Vår i Göteborg

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Hoppas ni har haft en bra helg! 
Jag åkte till Gbg i fredags efter jobbet. Det var över 3 månader sen jag var där. Det blev en trevlig helg med både hemmahäng, kroghäng och shopping. 
 
Persisk mat på restaurang Shiraz
 
Fika
 
Sushi time
 
Utgång
 
Skålar i alhoholfritt
 
Party
 
Fika med Ida, uteserveringspremiär
 
 

Bra dagar

Kategori: Allmänt

Hej! 
Igår hade jag en toppendag. Jobbade fram till lunch och var sedan på utbildning. På eftermiddagen var jag på gymmet och träffade min nya PT för vår första timme. Hon kollade mest av hur mycket vikter jag orkar. Så nu ska vi ses 2 gånger i veckan. Jag är pepp. 
Idag hade jag också utbildning efter lunch. På kvällen har vi varit ute och ätit och sedan var vi på stand up med en kille som heter Nisse Hallberg. 
Veckan lider mot sitt slut och man är lite trött. På fredag åker jag till GBG för att hälsa på gamla vänner. Det kommer bli skoj. 
Vi hörs! 
 
Moi på jobbet i förrgår, tänkte ta en bild per dag under den här månaden
 
Igår lagade vi fiskgryta på Punjabivis, den innehöll säkert 6 olika kryddor och blev superb
 
Receptet kom härifrån 
 
Dagens bild, på jobbet 
 
Torsk på Harry's ikväll
 
Efterrätt, nom nom

Bra måndag

Kategori: Allmänt

Hej hej! 
Hur är det med er? 
Jag har haft en bra dag trots extremt lite sömn inatt. 
Jag hade min första riktiga dag på öppenvårdspsykiatrin. Det är patienter bokade till oss AT läkare som vi träffar och handlägger. Min sista patient uteblev så jag slutade lite tidigare. Det är lite annorlunda att vara på en mottagning. För det första så har man sina vanliga kläder på sig och inte sjukhuskläder. Det är lite skönt. Sedan är man lite mer fri med sin tid mellan och efter patienter. 
Efter jobbet tog jag och sambon en liten promenad. 
Nu känner jag av sömnbristen och det blir förhoppningsvis en tidig kväll i säng. 
Vi hörs! 
 
Jag på jobbet idag
 
Fin utsikt på väg till jobbet
 
Dagens middag

Ledig lördag

Kategori: Allmänt

Hej! Idag var vi lediga båda två. Igår jobbade jag till kl 21 så det blev ingen fredagsmys. Dessutom var det faktiskt en jobbig vecka. Efter jobbet var jag sjukt hungrig och trött och hade huvudvärk, vi köpte pizza och åkte taxi hem fastän det bara är 20 minuters promenad. Jag var helt slut. 
Idag sov vi till kl 11, bara en sådan sak. Sen var vi på stan och shoppade. Det är lite vårt nummer så fort vi har en ledig dag. Det blev nya bestick och kläder till sambon. Kul med vår och vårkläder. 
Nu håller vi på att laga mat och sen tänkte vi gå på bio. Ska se Eddie the eagle. 
Jag är lite trött på jobbet just nu och den enorma plats det tar i mitt liv. Ska börja på öppenvården på måndag och det ska bli skönt med omväxling. 
Hoppas ni får en fortsatt bra helg! 
 
Min hibiskus har blommat 
 
Dagens fika
 
Nytt besticksett från Cervera
 
Killkläder, jag bara älskar den gröna skjortan, från MQ
 
Dagens middag, pasta med kräftstjärtar