callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Fredag

Kategori: Allmänt

Hej! 
Den här veckan var faktiskt småtuff. Inte för att jag hade extra mycket att göra utan för att jag var så otroligt trött. Jag hade svårt att ta mig upp på morgonen och en dag fick jag be om att gå hem tidigare, kröp i säng, sov till 19.30, gick upp för middag och sedan i säng igen. 
Jobbet har varit helt ok, idag jobbade jag över 1 timme vilket får kompensera för att jag har varit sen varenda morgon den här veckan. 
Roliga saker som hänt är att vi äntligen fick hämta vår bil. Jag får ge mycket kred till min sambo som fixade det mesta. Jag har inget körkort. Men nu har vi iaf en söt och bekväm peugeot. 
Igår bokade jag flygbiljetter till Alicante för juni. Vi har 2 veckors semester i juni och en av veckorna åker vi till Spanien. Jag har varit i Nice nästan varenda sommar på sistone så spanien blir lite omväxling. 
Jag har vårshoppat lite också, 2 klänningar och ett par skor. Kul när man får lite inspiration. 
Nu är jag precis lika trött som jag alltid är på fredagar, ligger redan i sängen och tänkte sova. Imorgon åker vi till Värmland för att hälsa på våra kompisar. Det ska bli kul. 
Ha nu en skön helg och vi hörs! 
 
Nya skor
 
Ny bil 
 
Turkisk mat på Isot kolgrill och meze i Farsta centrum 

Helgen

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Jag har haft en helt ok helg. I fredags tog vi det lugnt, åt middag och såg filmen Sisters. 
I lördags blev det gofrukost och sedan träffade jag min bästa högstadiekompis. Vi tog en långpromenad i ett jättefint naturreservat i Skarpnäck. 
Igår bjöd vi några vänner på middag. Det var jättetrevligt. Så nu är jag laddad med energi och redo för en ny vecka. 
Ha nu en skön vecka och vi hörs! 
 
Helgfrukost
 
I ett naturreservat med min bästa vän från högstadiet 
 
 
 
Middag med finaste tjejerna 

Bil och lägenhet

Kategori: Allmänt

Tjabba! 
Dem här dagarna har vi pysslat med ganska seriösa saker. Igår var vi och kollade på en bil. Sambon ska börja jobba utanför stan och behöver ha en bil. Vi var inställda på privatleasing men väl där kändes det inte som rätt val ändå. Så nu lutar vi mot att köpa en begagnad bil. 
Och idag kollade vi på en lägenhet. Vi hyr i andra hand och det är dags att flytta i juli så vi måste hitta något nytt. Den vi kollade på idag är också andra hand. Kostar lika mycket som den vi bor i nu, är mindre och längre bort från stan. På plussidan är den nära mitt jobb,nybyggd och det finns möjlighet till längre tids uthyrning. Vi ska bestämma oss till nästa vecka. 
Jag är så trött, ska se på tv lite och gå och lägga mig sen. 
 
 
Lägenhet
 
Bil
 
 

Helg med mamma

Kategori: Allmänt

Hej! Hur är läget? 
Jag har hunnit med relativt mycket den här helgen. 
Mamma kom till Sthlm på lördag morgon. Vi åkte hem och åt lunch. Sedan var vi till Kista galleri, shoppade lite och åt sedan. Idag åkte jag och mamma till Västerås för att hälsa på min morbror med familj. Det var väldigt trevligt. 
Nu är jag på väg hem och mamma åker snart tillbaka till Värmland. Ska bli skönt att komma hem till sambon, se på någon serie och slappa lite innan sovdags.
Vi hörs! 
 
två favoriter
 
 Min fina mamma 
 
Fika hos morbror
 

Morgonpigg? Knappast!

Kategori: Allmänt

God morgon! 
Hur är det med er morgonpigga människor? 
Själv är jag känd för att vara morgontrött. Jag är en äkta kvällsmänniska. En bra dag börjar vid 12 tycker jag och vid 9 på kvällen kommer man ju på saker man vill göra. 
Men ödet ville annorlunda. Sedan vi flyttade till Stockholm går jag upp kring 6. Det är tidigt. För första gången i livet har jag blivit bra på att lägga mig tidigt med, helst kl 9 på kvällen och absolut inte senare än 10. Ja ni,vi får se hur det blir om vi flyttar närmare jobbet. Jag fantiserar om morgonpromenader innan jobbet men vet innerst inne att jag kommer att sova så länge jag bara kan.
Jag undrar vilka timmar som ger bäst sömn, är det bara antalet timmar som är viktigt el ger sömn under vissa timmar på dygnet bäst kvalitet? 
Min jobbvecka hittills har varit katastrof, en kombination av trötthet och komplicerade patienter så jag ser framemot att veckan ska ta slut. 
I helgen kommer min mamma hit och så ska vi hälsa på min morbror i Västerås så det blir kul! 
Bye! 
 
Vardagsrealism, i väntan på bussen vid Brommaplan, klarblå himmel och sol

Vardagspussel

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag sitter på t- banan till jobbet. Vardagen handlar mycket om att ta sig till jobbet, jobba och ta sig hem. I måndags träffade jag en gammal gymnasiekompis som är här på kurs. Vi var ute och åt. Och idag kommer hon och en annan kompis från den tiden till oss på middag. Det ska bli kul. 
Det är såååå skönt att det har blivit ljusare. Att man känner för att ta en promenad efter jobbet och idag är det strålande sol. Det känns som den tråkigaste tiden på året är förbi. 
Igår var det eldfest ( charshanbesoori) i Sthlm och jag hade sett så mycket framemot att gå. Men med resan till gbg i helgen och middag på stan i måndags hade jsg ingen energi kvar. Så vi stannade hemma. 
Är det bara jag som gillar att planera semestrar långt i förväg? Vi ska ha semester i juni och den resan är i princip planerad. Och nu tänker jag redan på vintersemester 2018. Det är kul att planera resor. 
Nu får ni ha en bra dag och vi hörs!
 
Vegetarisk grillspett med halloumi på Tehran grill vid St Eriksplan. God mat och mysig miljö. 

Från tåget

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Nu är vi på tåget hem från gbg. Det var en bra resa. Igår hann vi med lunch på stan och lite vila på hotellet innan vi skulle på festen. Vi bodde på Radisson mitt emot centralen och jag älskade deras sängar/ tjocka täcken och rummet var stort men frukosten var relativt tråkig. Läget var ju bra iaf.
Födelsedagsfesten var trevlig och jag träffade gamla vänner och bekanta som jag inte har sett på länge.
Imorse blev det frukost och sedan shopping på stan och även fika med vännerna. 
Nu är vi på väg hem och det ska bli skönt att komma fram. Stockholm känns mer och mer som hemma! 
Vi hörs! 
 
Jag och mina kompisar 
 
Vi två
 
Snyggsambon
 
Fest
 
Fest med barn
 
Hallå lilla vän 
 
Söta du
 
Restaurang Signore i Gbg, bra mat
 

På väg till Göteborg

Kategori: Allmänt

Hej på er! 
Hur är läget? Vi steg upp 6.30 ( jag vet, på en LÖRDAG) och tog så småningom tåget till Gbg. En kompis har födelsedagsfest ikväll och jag har inte varit på besök på länge så det ska bli kul. Göteborg var min hemstad i 10 år så jag har många minnen från staden och min studenttid där.
Hoppas ni får en skön helg! 
 
På promenad häromdagen 
 
Sambon följde med
 
Vi hittade en söt kyrka ute i Sköndal

Torsdagsmorgon

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag skriver medan jag sitter på t-banan. Ca 2,5 timme per dag åker jag fram och tillbaka.
Den här veckan har mest varit jobb men i förrgår gick vi och såg filmen Hidden figures (Dolda talanger på svenska). Vi såg den i Söderhallarna och åt middag där innan också. Jag handlade från ett turkiskt ställe, jättegott och relativt billigt. Filmen är sevärd tycker jag. Man får se en glimt av hur orättvist livet var om man var svart i USA på 60 talet. 
Idag blir det jobb framtill lunch och sedan utbildning om IBD och IBS (tarmsjukdomar). 
Ha nu en skön dag! 
 
Tjenare
 
En fin vän från Gbg kom på middag i söndags
 
Och tog med sig fina tulpaner
 
Mezzetallrik inne på Söderhallarna 
 
 Var tvungen att fota gårdagens outfit, haha, när ska vintern ta slut? 

Indisk lördag

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag har haft en lugn lördag. Vi la oss innan 22 igår så jag vaknade 9.30. Åt frukost och läste lite i en bok. Sedan vek  jag tvätt och gjorde mig iordning för en tidigt middag med sambon som jobbade idag. Vi hade bokat bord på Restaurang Ghandi på Folkungagatan på söder via appen The fork. Maten var god och vi testade naan med kokos som var söt och en indisk glass. Inredningen var dock tråkig, priserna var mitt i mellan. Om ni har bra tips på restauranger i Stockholm får ni gärna berätta! 
Nu är vi hemma och ska se på resten av Alice i spegellandet som vi började på igår. 
Ha nu en fortsatt trevlig helg! 
 
 
 
 
 

Torsdag

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var en ovanligt bra dag. 2 gånger i månaden har jag halvdag på jobbet. Resten av dagen ska vara till egna studier. 
Jag åt lunch med min kusin som också råkade vara i stan. Vi sågs i Skrapan på Söder. Sen promenade vi lite och sprang också på några politiker med deras livvakter. Jag har verkligen noll koll på stan just nu. Måste se till att turista lite och kolla på sevärdheter. 
Väl hemma kollade jag på ett avsnitt av The good wife, läste lite och sov en stund. Nu på kvällen har jag lagat mat och plockat lite här hemma. 
Jag måste verkligen rekommendera deltidsarbete för de som har möjlighet. En halvdag på jobbet lite då och då är så skönt. Själv jobbar jag 90% men då jag har långt till jobbet slutar jag kl 16.00 istället fär lediga dagar. 
Ta hand om er! 
 
Jag var på en jättetrevlig baby shower igår för min vän Elham som ska bli mamma