callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Barnkalas

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Helgen har kännetecknats av barnkalas. Min lillebror Sebastian fyllde 5 år. Jag är imponerad av min mamma och hennes man Johan som orkar ha fester, det kom ca 30 pers varav hälften var under 6 år, så det var ganska mycket liv. Stackars mamma var dessutom knallförkyld, så det var dukigt av henne att rodda det hela. Jag fick hjälpa till en del och det var skoj.
Sebastian fick massor av fina presenter och var jättenöjd. Det är kul att vara storasyster.
Annars var jag på en långpromenad idag ute på landet där mamma bor, man får liksom passa på när man är där. Det har varit en mysig helg helt enkelt.
Imorgon blir det projektarbetsskrivning som vanligt.
Hörs kära läsare!
 
 
 
Stolt storasyster innan kalaset
 
Tårta och fika
 
 Birthday boy
 
 Barnen
 
En av gästerna Liv
 
 Skogspromenad
 
 Värmlandsk skog
 
 Sebastian
 
 Vi målar
 
 Ville bara säga att den lilla legobilen tog 40 min att bygga och består av pyttesmå bitar, för er som inte vet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Franska!!!!!!

Kategori: Allmänt

Hej!
Ikväll var jag på första lektionen i franska på Studieförbundet vuxenskolan. Det var exakt 16 år sedan jag lärde mig ett nytt språk om man bortser från ett år spanksa på gymnasiet. Jag ser framemot att lära mig lite franska så jag kan läsa enklare texter och kanske kunna se en film och förstå litegrann. För det behöver jag nog gå på några fortsättningskurser. Folket på kursen var trevliga, vi var faktiskt oväntat unga, alla är i arbetsför ålder. Läraren är fransos och verkar trevlig. Ser redan framemot nästa lektion och framför allt nästa resa till Frankrike.
 
Annars har det varit en bra dag, var på kontoret och läste några artiklar, måste komma igång med lite skrivande imorgon. Sedan var jag även på viktväktarna, det går bra, sakta men säkert framåt, jag hade gått ner 0,5 kilo sen förra veckan.
 
Ska till värmland imorgon, lilla söta Sebastian fyller 5 år så vi ska ha lite kalas för honom.
Nu ska jag snart lägga mig, men kanske kolla lite i min franskabok först!
God natt!
 
 

Hallå alla!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Helgen var ganska så intense så nu är jag trött. Fast det var värre imorse, haha!
 
I lördags åkte jag till Filips gamla lägenhet så fort jag vaknade för att hjälpa honom städa. JAG liksom städa, tvättade alla hans fönster fastän jag inte ens tvättar mina egna, ja vad gör man inte för sina vänner? Kan meddela att jag skrubbade ett balkongräcke som var grönt av alger och efter det har jag upptäckt nya muskler i armarna som värker, fränt.
 
På kvällen följde jag med Filip hem till en av hans vänner på förfest. Det var på håret att jag stannade hemma faktiskt, hade ont i ryggen efter allt städ och var allmänt trött. Men det blev en kul kväll, alltid roligt att träffa nya människor. Vi drog ut sen också men som vanligt drog jag hem innan kl 3. Nu vet jag varför jag går ut så sällan, jag klarar det helt enkelt inte längre. Är trött 2 dagar efteråt.
 
I söndags hade Ingrid och Alex lite sammanslagen födelsedag och förlovningsbrunch. Det var skittrevligt och de hade verkligen ansträngt sig med maten, det var nam nam. Trivsam tillställning med massa trevligt folk. På kvällen var jag ute och käkade på avenyn, kan tipsa om att de har sjukt bra och billiga erbjudanden på mat på söndagar i princip längst med hela avenyn. Lätt värt.
 
Idag var jag som sagt i ganska så taskig form, men lyckades iaf läst några artiklar och hade ett möte med min handledare och bihandledare. Jag är allmänt orolig för projektarbetet och rädd för att jag ska få så mycket att göra mot slutet kring jul. Men de lugnade mig och sa att jag ligger bra till. Det kändes skönt.
 
Ikväll har jag varit hemma, så skönt med en lugn kväll. Var och köpte massa svamp, 3 olika sorter och har lagat en god pastasås som jag har haft craving på ett tag nu. Blev super!
Imorgon har jag en mördardag, 8.30-23.00 kommer jag vara på sjukhuset, yippy! Så nu ska jag bara softa och sen gå och lägga mig tidigt ikväll.
Busy life helt enkelt.
Tack för att ni läser!
Vi hörs!
 
 
Filip efter vårt episka städ
 
 
Samma kille, lite bättre klädd
 
 
Hihi
 
 
Lounge
 
 
Finaste ingrid, nyförlovad och bra på att fixa fest
 
 
Fick mysa med en söt baby Emanuel på brunchen
 
 
 
Goda svampar till kvällens middag
 
 
 
 
 
 

Fjäril i koppel

Kategori: Allmänt

Hej och hå!
Nu är det dags för en bokrecension som jag tänkt skriva ett tag.
Boken Fjäril i koppel är skriven av en författare som heter Zinat Pirzadeh, kanske mer känd som ståuppkomiker.
 
Jag kan säga att jag var smått skeptisk till henne som författare men jag lånade boken och gav den en chans. Då jag själv är iranier tycker jag att det är intressant med persiska författare.
Och jag måste säga att hon överraskade mig. Boken är välskriven, rolig på sina ställen, språket flyter bra och historien känns personlig.
Det är en mörk bild vi får om en tonårstjejs liv i Tehran runt och omkring iranska revolutionen 1979. Det är många vänner som dör och annat hemskt som händer. Man vill nästan backa och säga att det inte är möjligt, så hemskt kan det inte ha varit men jag tror att precis så läskigt var det.
Förutom alla hemskheter som händer får vi också läsa om starka vänskapsband, fina relationer till släktingar tex en mormor som är en stark och cool kvinna.
Det var en läsupplevelse och jag tror det kommer komma en uppföljare, hon lämnar plats för det.
 
 
Zinat Pirzadeh
 
 
 
 
 

Nya fransar och mysig tjejkväll

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Ikväll var vi hos Carro på tjejmiddag. Vi är 4 vänner som turas om att laga mat åt varandra och bjuda på middag och Carro har alltid nåt nytt recept på G. Idag fick vi supergod kycklinglasagne och en ananaspaj som var to die for. Det var trevligt, mycket snack om både killar och karriärer, ja våra egna alltså inte killarnas!
 
I förrgår var jag och fixade mina fransar för andra gången, det är rätt kul faktiskt och jag har hittat en salong som har superbra priser, heter Lily Garden spa och ligger på Drottninggatan. Kan rekommendera det.
 
Annars är allt lugnt, ska hjälpa en kompis med hans lägenhet imorgon och kanske festa på vällen och på söndag blir det förlovningsbrunch hos Ingrid. Kul!
Hoppas ni har haft en fin fredagkväll!
Vi hörs!
 
 
Nyfixade fransar
 
Ingrid
 
 Maria och Carro
 
Jag och vår söta värdinna
 
 Ananaspajen som inte gick av för hackor
 
 
 
 
 
 
 
 

Rea-shopping!

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag på väg hem regnade det, jag var trött och hungrig och på lite dåligt humör. Har ont i rygg och axlar, inte kul.
Gick och åt sushi, det var länge sen sist och smakade bra. Sen kollade jag in på Lindex lite på måfå och hittade fakiskt några grejer. Det förgyller iaf dagen litegrann.
Vi hörs!
 
 
Stickad lila hösttröja, ett par mönstrade strumpbyxor, randiga strumpor och ett guldigt nagellack, allt för 125 kr på Lindex. Fynd!
 
 

Helgen

Kategori: Allmänt

Hej!
Tänkte lägga upp lite bilder från helgen. Hade min kompis Linn hos mig lördag-söndag. Vi var på Post hotell och sedan Heaven 23 och drack goda drinkar. Sedan var vi på loppis på södagen.
När Linn åkte på söndag kom Setare på besök. Vi var på en brasiliansk restaurang Ipanema vid Stigbergstorget. Ny mat för min del, det var definitivt värt att testa.  På måndag morgon åkte Setare till Landvetter för att flyga till Teheran därifrån. Bye bye sweetie, gonna miss u!
 
 
Linn i baren
 
 Moi
 
 Skål fina vän
 
 Nam nam
 
 Slurp...
 
På Ipanema
 
 Setare aka Rapunzel
 
 Brasilianskt käk på Ipanema, gott och annorlunda
 
 Miss u girly
 
 Linn på promenad
 
 Handlade en del på bakluckeloppisen vid Slottskogsvallen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dumma blogg

Kategori: Allmänt

Har nu försökt lägga upp ett inlägg med bilder från helgen men det bliv superkonstigt. Dumma dumma blogg....Får väl försöka igen senare. Så håll utkik! Vi hörs då!

Vikt

Kategori: Allmänt

Hej!
Igår var jag på viktväktarna efter ca 6 veckor. Man ska ju gå varje vecka men nu har det varit sommar och det har bara inte blivit av.
Och snacka om att jag blev glad när jag såg att jag hade gått ner 1,7 kilo helt utan att räkna points el nåt och trots frankrikeresa med massa god mat. Yippy!
Nu har jag tappat sammanlagt 5 kilo sedan jag började i maj och det känns toppen. Man får motivation att fortsätta.
Peace out!
 
 
När jag vägde som mest
 
 5 kilo lättare! :D
 
 

Jour

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag kom nyss hem från en kvällsjour jag gick på sjukhuset. Jobbar några pass i månaden vid sidan om plugget. Det gick bra och var en lugn kväll på jobbet.
Det slår mig vilka fina vänner jag har. Bara ikväll har jag pratat med goda vänner både på tel och på chat. Det är verkligen guld värt, speciellt när man inte har sin familj nära är det viktigt att man omger sig med kompisar som bryr sig.
 
Är allmänt trött nu. Har fortsatt ont i ryggen men det var faktiskt bättre idag.
Fick flera roliga förslag om saker att göra i helgen, ännu en gång tacksam för att jag har så snälla människor omkring mig. Som det ser ut nu så blir det tjejkväll/middag på lördag och sedan kommer en kompis hit på söndag och ska sova hos mig innan hon flyger från Landvetter på måndag. Ska bli kul. Förra helgen blev det ju mest hemma så det ska bli roligt att hitta på saker denna helgen.
Är det bara jag el är alla trötta på fredagar? Jag orkar liksom inte hitta på saker på fredagar längre, är helt slut. Vuxenlivet som smyger sig på? Haha! Än så länge är det bara tisdag och jag planerar redan helgen, hihi!
Jaja bäst att jag lägger mig nu.
Vi hörs!
 
 
Så här ser jag ut på jobbet
 

Helg

Kategori: Allmänt

Hej!
Den här helgen har jag mått konstigt. Igår skyndade jag mig hem från jobbet och skulle hem till en kompis på fest men mådde dåligt så jag kom inte iväg. Ont i rygg och axlar och huvudvärk.
 
Idag var jag på en långpromenad med en kompis till botaniska, jättemysigt.
Ikväll ville min granne och tjejkompis Solveig gå ut och hade förfest med ännu några vänner, jag var där lite på förfesten men mådde inte såpass att jag ville gå ut. Är yr och känner mig allmänt konstig. Det är nog en allmän muskelspännning el liknande, jag ska nog vila ikväll. Ska jobba imorgonkväll så jag hoppas jag är bättre tills dess.
Hoppas ni har en fin helg! Vi hörs!
 
 
Botaniska idag
 
 
 
 
 
Fiket/restaurangen i Botaniska trädgården är nog en av göteborgs finaste
 
 
 

Tjabba

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag satt jag på kontoret. Läste mest artiklar och ringde IT vilket resulterade i att jag äntligen fick lösen till datorn. Jag har nog tur som får låna en dator, om man tar med sin egen kommer man inte ut på universitetets nät vilket är sjukt jobbigt. Det är två andra tjejer där som skriver uppsats och de har inte fått låna så jag hade nog tur.
 
Efter jobbet handlade jag mat och kom hem och satte igång. Hade en tjejkompis på middag. Vi åt och snackade en massa. Trevlig kväll.
Nu ska jag lägga mig snart för imorgon blir det en dag på kontoret igen, det är verkligen trevligt på en forskaravdelning, alla är så trevliga och pratiga jämfört med inom klinisk verksamhet där alla har bråttom. Bra stämning helt enkelt.
Vi hörs!
 
 
 
Passade på att köpa en bukett smårosor idag
 
 
Lax, couscous, tzatziki och sallad
 
 
Jag och min kompis Mana, gammal bild dock
 

Good bye party

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag satt jag på kontoret där jag ska skriva mitt projekt. Ni skulle bara veta hur svårt det är att få fram en lånedator och sedan rätt inlogg till den, kan säga att jag får sitta i tel med IT även imorgon.
 
Kom hem därifrån och var så själatrött. Har sovit dåligt på sistone. Sov ett par timmar och sedan var jag ute och käkade middag med Johan och hans vänner. Han ska åka till Rom framtill våren så det var lite av en good bye party. Vi var på Ottomania på Aschebergsgatan. Den har funnits några år nu. Trevlig restaurang även om den inte är speciell på något sätt, turkisk mat.
Nu är jag åter igen hemma och ska snart lägga mig.
Vi hörs!
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Hej!

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag hade vi ett seminarium där vi skulle opponera på varandras projektplan, alltså komma med åsikter. Det gick bra. Jag har dock inte kommit igång än, ska till kontoret imorgon och så resten av veckan och ska göra vanliga arbetsdagar av det hela. Det är nog bäst för jobba hemifrån har jag aldrig haft disciplin till. Det ska bli kul samtidigt som det alltid är jobbigt att komma igång med något nytt.
 
Igår gick jag min första jour. Under sommaren var jag mycket orolig för detta men nu kände jag mig tillräckligt självsäker för att göra det och det gick fint. Fick beröm av bakjouren( läkaren som är hemma och som man kan ringa med sina frågor) i slutet av kvällen vilket kändes bra.
Har sovit lite tokigt pga nattjobb förra veckan och nu sen jour.
 
Idag efter seminariet var jag och lunchade med Ingrid och Marie som har fått världens mysigaste arbetsplats, speciellt uteplatsen med utsikt över GBG. Dit går jag gärna fler gånger för trevliga luncher.
 
Jag tittade förbi Benetton på väg hem för att kolla in en kappa jag hade sett på nätet som de dock inte hade. De hade rea och jag kollade lite och kom hem med en grön hösttröja. Farligt att gå i affärer! Hehe!
Nu ska jag samla ihop lite krafter och gå till Willy´s som ligger några kvarter härifrån och handla lite mat.
Vi hörs väl!
 
 
 
Brunch med Manda och Johan på Ethel´s i söndags
 
 Old friends
 
 Böcker jag har laddat upp med
 
Så här glad var jag efter avslutad jour igår kl 23.00
 
 Fina tjejerna Marie och Ingrid
 
 Deras utsikt
 
Gillar utomhusluncher
 
 Dagens köp, väldigt djup ringning, men den var snygg på