callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Hemmadag

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Idag är jag hemma trots att jag har massor att göra med projektet. Har sovit för lite några nätter och nu känner jag mig förkyld på köpet också. En av tjejerna på jobbet var knallförkyld igår, önskar folk stannade hemma när de är sjuka så inte hela arbetsplatsen smittas.
 
Igår hade vi pysselkväll på jobbet, det var mysigt och jag hann göra 10 julkort, inte särskilt proffsiga men söta. Det viktigaste är ju att man tycker det är kul att pyssla, sen behöver det man gör inte bli jätteavancerat tycker jag. Ska visa dem för er någon dag. Efter det var jag och handlade mat. Var inte hemma förrän kl 21.00, lång dag.
 
Idag har jag inga planer ioma jag känner mig sjuk, hade behövt gå till Nordstan (som ligger 30 meter bort) och hämta min nya kamera som jag har beställt på posten och lämna in ett par skor för omklackning men får se hur jag mår. Ska nog sätta mig och se på en serie som heter Drop Dead Diva som jag börjat se på Netflix. Har redan plöjt igenom första säsongen på New girl och Orange is the new black, två andra serier på Netflix.
Vi hörs senare!
 
 
Pyssel på jobbet, jag och Birgit
 
Många duktiga pysslare, blev både julkort, adventskalendrar och julpynt gjorda
 
 
 

Snart December....

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Hur har er helg varit? Min var bra, jag gick jour i fredags vilket innebar att jag efter att ha suttit på kontoret och skrivit på mitt arbete på dagen jobbade mellan 16-23 på fredagkvällen. Det kändes bra och det hände inga stora grejer. När man är inställd på en lång dag så blir det dessutom inte så jobbigt. Överlag har jag ganska mycket energi just nu vilket är bra eftersom projektarbetet är i sitt slutskede och kräver lite energi.
På lördag tog jag tåget till min mamma. Var där tills igår och trots den korta visiten hann vi göra lite grejer. Sebastian blev överlycklig över adventskalendern (el dem 24 presenterna rättare sagt) och ville helatiden veta när han fick börja öppna. Han sa dessutom att han skulle gilla presenterna fastän han inte har en aning om vad det är och han sa minst 2 gånger att han kommer sakna mig. Det är mycket kärleksfulla ord från en liten värmlandsk kille. Lycklig storasyster....
Vi hann också med en uppfriskande promenad och så bakade vi lussekatter, det tyckte Sebastian var askul och han var tom väldigt duktig på det hela. Ett kul besök med andra ord.
 
Idag har jag vrit på kontoret och mest läst. Ska skriva imorgon. Var dessutom på viktväktarna idag och hade äntligen gått ner, 0,5 kilo på en vecka, jag är nöjd. Nu får jag lite motivation och kämpar jag så kommer jag ha gått ner kanske lika mycket nästa vecka.
Imorgon ska vi ha en pysselkväll på kontoret efter jobbet som några kreativa tjejer dragit ihop. Ska bli riktigt kul och jag hoppas hinna göra samtliga min julkort. Visst är det ändå ganska kul med julkort skickade med posten, även om ingen i min generation sysslar med sådant längre?
Ska sova nu och försöka vara på kontoret lite tidigare imorgon, det känns som att dagarna springer ifrån mig och det är inte länge kvar tills arbetet ska vara färdigt. Wish me luck!
Vi hörs!
 
 
Hade en bra hairday häromdagen,nöjd och lockig!
 
 Jag och Sebbe på promenad
 
 Sånt man kan se på promenaden i lantliga Värmland
 
 Solig härlig dag
 
 Bakar lussekatter
 
Kikar lite under duken
 
 Riktigt bra blev dem
 
 
Grejer till pysseln imorgon
 
 
 
 
 

24 presenter.........

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Idag har jag haft en helt vanlig dag, kontoret och projektarbetet på dagen, sedan till stan, gick i några affärer, kom hem, åt middag och sedan satte jag mig ner och slog in 24 presenter till min lillebror som han kan öppna från 1:a advent framtill jul, en lite otraditionell adventskalender alltså. Tyckte det var en rolig idé att fixa och tror han kommer bli glad.
 
Något vidrigt florerade på facebook idag, vet inte om ni blev drabbade av det. Men det var bilder på människofoster som någon idiot kokade soppa på. Jag hoppas att dessa bilder är fejk och att ni dessutom slipper se dem. Jag måste säga att männsikor ibland saknar gränser med vad de kan lägga ut på facebook. Visst vill folk väcka uppmärksamhet och ibland är det bra när vidriga saker som händer kräver uppmärksamhet men just stötande bilder av alla slag tycker jag man ska hålla facebook fritt från. Tänk på att det finns barn som har facebook också och kan råka se dessa bilder, inte alls bra. Vad tycker ni? Råkar ni ut för att era "vänner" lägger upp saker på facebook som ni inte tycker passar där? Skicka gärna era kommentarer till mig om det, jag är intresserad av att veta hur facebookkulturen ser ut idag på olika håll.
 
Dagens hösttips blir:
14.GÖR NÅGOT FINT FÖR NÅGON DU TYCKER OM! Det behöver inte nödvändigtvis vara en present, det kan vara en gest, att du hjälper en vän med något du vet hen behöver hjälp med, att du överraskar din partner med en god middag el vad som helst egentligen. Och köp blommor, alla gillar blommor, killar som tjejer! Det är enkelt att göra andra glada och då blir vi själva glada också.
God natt!
 
 
 
 
Gårdagens middag, pasta, pesto, parmesan så sjukligt gott!
 
Dagens nyttiga och goda middag
 
24 små presenter till Sebbe, min version av adventskalender
 
 
 

Måndag

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Jag hade en typisk måndag. Det tog exakt 1 timme framför datorn på jobbet innan jag var helt vaken. Körde en ganska lång dag för jag skulle träffa en kompis efter jobbet och det var inte värt att gå hem emellan.
 
Jag har stått helt stilla i vikt i 8 veckor nu. Trots att jag har räknat points, gått på viktväktarmöten och skött mig någorlunda. Så nu krävs det nog lite andra åtgärder. Jag rör mig nästan inte alls så tänkte börja promenera lite mer. Gick hem nästan hela vägen från sjukhuset idag. Gud vad det är tråkigt att promenera i mörkret och kyligt väder. Minns förr förra sommaren då jag tog långa promenader nästan dagligen, det är något helt annat när det är ljust och varmt. Det verkar som att jag får börja gå till gymmet igen, betalar ju för ett gymkort och tycker egentligen det är kul att träna när jag kommer in i det men just nu har jag tappat det helt.
 
Var och fikade med Filip efter jobbet, det var trevligt. Fick några kuponger ur en Enjoyguide som en kollega hade. Fika och restauranger för halva priset, en sådan guide har jag önskat av min mamma i julklapp och en morgonrock i födelsedagspresent. Skönt ändå att önska sig saker så man får det man vill ha.
 
Igår var jag och pantade mina burkar och tryckte på den gröna knappen och skänkte 7 kr till Rädda barnen. Och jag ger 100 kr i månaden till Läkare utan gränser. Så skänkte jag även 25 kr till katastrofdrabbade i Filippinerna genom Let´s deal häromdagen. Jag tycker att vi som bor i ett sådant rikt land som Sverige har en skyldighet att bidra till välgörenhet. Blir rädd när jag pratar med folk som lägger åtskilliga tusenlappar på kläder och strunt men inte tycker att det här med välgörenhet är en självklarhet.
Mitt nästa hösttips blir alltså:
13. SKÄNK LITE PENGAR TILL NÅGOT DU TYCKER VERKAR VIKTIGT! Det finns ju många olika organisationer så du hittar säkert något som passar dig. Vi mår helt enklt bra av att hjälpa andra människor. Bidra med det du kan!
Nu ska jag se ett avsnitt av Orange is the new black och sedan nanna.
Vi hörs!
 
 
 
Den här morgonrocken från Espirit har jag önskat mig i födelsedagspresent
 
 Och så den här Enjoyguiden i julklapp
 
 
Inte kul när det står stilla på vågen när man försöker gå ner i vikt
 
 Skänt till välgörenhet, allt är bättre än inget så ge några kronor el en viss summa varje månad, allt efter vad du har råd med!
 
 
 
 
 

Helg

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har haft en jättelugn helg. Har inte gjort mycket alls, igår såg jag mest på serier, idag har jag varit och storhandlat och läst lite statistik, that´s it.
Ni får några bilder här...
 
 
Rolig serie jag har kollat på på Netflix, handlar om en vanlig tjej som råkar hamna i fängelse och henes skapader
 
Le petit café i Haga i fredags. Soppa och salladsbuffé för 70 kr. Bra priser och god scone, dock skämtade han i kassan med oss så mycket att det nästan blev lite jobbigt. Fin inredning, vi satt tex vid ett gammal symaskinsbord. Värt ett besök!
 
Ansisktsmask köpt på Åhlens
 
Resultatet, tror inte det gjorde ett dugg för huden(kan man ju inte heller förvänta sig för 20 kr) men det kändes lite kul när det hade torkat och man inte kunde röra ansiktet iaf!
 
Statistik, mycket glad att jag ine behöver syssla med detta särskilt ofta...

Franska

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Hur är det med er? Här är det bra. Jag har varit hemma idag. Det var skönt, såg en film som heter Holiday in handcuffs och tog det bara lugnt, lagade mat och var på min franskakurs. Vi har haft 7 lektioner och det är bara 4 kvar. Det går väldigt fort och man lär sig något nytt varje gång men det kommer nog ta sin tid att kunna prata. Jag funderar på att gå en kurs i franska i Nice, vet att det finns kurser man kan gå på alla möjliga nivåer där. Vore underbart att få vara i Nice längre än den vanliga veckan någon sommar/höst.
Efter franskan var jag och fikade med en av tjejerna på kursen. Det var trevligt, alltid kul att lära känna nya männiksor.
Mitt hösttips idag får bli
12. LÄR KÄNNA EN NY PERSON! Ju äldre vi blir desto färre nya människor lär vi känna. Det är alltid givande med nya bekantskaper. Så ta en fika med en kollega du inte brukar umgås med, umgås med någon du brukar springa på på gymmet, grannen du är lite nyfiken på el whoever. Du kanske får dig en ny vän på köpet och de flesta blir väldigt glada när man frågar om de vill hitta på något.
Imorgon blir det projektskrivande och sedan AW med några vänner. Ska bli skönt med helg, hehe!
Vi hörs!
 
 
Smarrig sallad jag bjöd min kompis Lisa på igår.
 

Sömn!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
12 timmars jobb igår och för lite sömn gjorde sig påmint idag. Jag var så trött. Har haft en lugn hemmakväll efter arbetet idag och sett sista avsnitten av New girl. Rolig serie som jag kan rekommendera.
Jag tänkte ge ännu ett hösttips.
11. SOV TILLRÄCKLIGT! Det finns inte något som bryter ner än så mycket som för lite sömn. Och speciellt viktigt blir det nu på hösten när det är kallt och mörkt. Vi behöver sova helt enkelt, så se till att sova så många timmar som din kropp behöver så kan du deala med allt som dyker upp under dagen.
Personligen fryser jag och blir superhungrig när jag är trött. Inte optimalt.
Ska fixa lite här nu och sedan hoppa i säng förhoppningsvis riktigt tidigt ikväll!
Tjingeling!
 
 
 

New girl om handlar om 4 excentriska rumskompisar.
 
För att inte må så här........
 
Måste man göra så här! Enkelt och skönt!
 
 

12-timmarspass

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Idag har jag jobbat 9.00-21.00. Var ganska så trött men som tur var hände det mycket första halvan av dagen och sedan mindre andra halvan. Tur att alla svåra fall inte kommer 18.00 iaf. Jag jobbar ju inom psykiatrin som tyvärr inte har något gott rykte alltid. Vill bara säga en sak som jag funderade på idag. Det är skillnaden mellan somatiskt( kroppsligt) sjuka patienter och de med psykiska sjukdomar. När man jobbar på en somatisk avdelning har man oftast patienter som vill leva, som följer doktorns ordinationer och gör allt för att bli frika, du har motiverade patienter. Och sedan inom psykiatrin har vi iaf en del patienter som gör precis allt för att skada sig själva. Och ni anar inte hur kreativa dessa människor är i sina sätt. Tänk efter, det är nästan omöjligt att hålla någon som inte vill leva vid liv och ändå sker det dagligen inom psykiatrin. Något att begrunda när vi kritiserar psykiatrin.
 
Om man ska jobba 12 timmar någon dag så är nog söndag den perfekta dagen, jag gillar i regel inte söndagar, de är tråkiga och det händer sällan något. Jag har haft en bra helg med fest, vila och jobb. Kan gå och lägga mig nöjd ikväll!
Tjingeling!
 
Tyvärr en sanning
 
 
 

En hel ledig dag!

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var jag helledig. Hade inte en enda grej inplanerat, underbart! Var ute igår med min kompis Filip, den killen är stabil att festa med, har inte sett honom balla ur än iaf. Haha! Vi drack en del, dansade en del och det var lite som en cirkus på klubben som vanligt, vi var på Lounge förstås, enda stället i stan som jag gillar. Blir alrig fel. Det var en kul kväll. Imorse vaknade jag av mig själv, hade inte ställt klockan, så himla skönt. Har sedan tvättat, lagat mat och kollat på New girl. Bra serie och jag har bara 3 avsnitt kvar av säsong 1.
Ska hem till en kompis snart för lite fika, var länge sen vi sågs. Har pratat med 2 andra polare idag som båda flyttat från stan. Det är lite synd när man bor långt borta från sina vänner och det blir krångligt att ses. Men å andra sidan blir det extra kul när man väl kan hälsa på varandra. Imorgon väntar en 12 timmars jour så det var skönt att slappa idag. Jag är nöjd med livet just nu och har lagom mycket av allt känns det som.
Vi hörs!
 
Moi iförd ny topp kvällen till ära. Fick höra av några tjejer att vinrött är en modig färg som inte många passar i, tur att jag klär i det då! :P
 
Filip, alltid finklädd!
 
Mat på Shiraz på Kungshöjd. Bild från förra helgen. Funderar att ha min födelsedag på den här restaurangen.
 
 
 

Spända axlar

Kategori: Allmänt

Hallå!
Hur är läget med er?
Jag har ont i ryggen och axlarna, min kropp tycker inte om att sitta vid datorn och skriva hela dagen, vilken otur att jag skriver projekt denna terminen då! Förutom det idag så har jag handlat mat och sedan varit på fika med 2 tjejkompisar. Var trevligt och det är alltid kul att sitta och skvallra lite! Hehehe! Onsdagar är min tröttdag, man har sovit för lite 2 nätter i rad och är helt enkelt trött. Om jag skulle vara ledig en dag i veckan skulle jag definitivt välja onsdag. Så det så!
 
Tänker att ni behöver ett nytt hösttips!
10.SKAFFA EN SVART POLOTRÖJA! Jag ska förklara. Alla ser sofistikerade ut i en svart polo och dessutom är det ett perfekt plagg dem där morgonarna då du helst vill ligga kvar i sängen, slippa umgås med männiksor och absolut inte vill jobba! Då kan du krypa in i din polo, den har en krage som skyddar dig mot allt det onda, du kan bara kura ihop dig och så är den svart så att du inte drar till dig några blickar utan får vara ifred.  Snyggt, tryggt och anonymt med andra ord, vissa höstdagar behöver man vara just det.
Nu ska jag pallra min sargade kropp (jättespända muskler som sagt) till sängen, läsa en stund och sova gott sen. Ska lyssna på en mycket känd suicidolog imorgon ( psykiater expert inom området självmord). Ska bli lärorikt.
Vi hörs!
 
 
En sådan där dag? Notera polon, och yes den är svart!