callmenasha.blogg.se

Ny i Stockholm, läkare till yrket och livsnjutare.

sommar sommar s........

Kategori: Allmänt

Halloy!
Idag skrev jag sista tentan för den här terminen. Kan meddela att det gick utomordentligt bra och därmed klarade jag av termin 9  med godkänt på alla kurser. Yippy! Minns faktiskt inte när jag var omtentafri en sommar senast, det måste ha varit i början av utbildningen.
Så nu börjar sommarlovet. Det är så skönt att ha hela det framför sig. Jag ska jobba 7 veckor och vara ledig 4, börjar med 2 lediga veckor nu.
 
Efter tentan var jag och Maria och åt en riktigt bra sallad i Linné. Älskar när man själv får välja vad man ska ha i sin sallad. Sedan gjorde jag som jag brukar efter alla tentor, drog till min frisör och fixade mitt fejs med ögonbrynsplockning och trådning.
Nu är jag hemma och laddar inför kvällen. Ska till en pub som anordnas på skolan och går under namnet Bergetpuben. (medicinareberget är där vi pluggar, ligger liksom på en höjd därav namnet.) Det är en utomhusfest så det ska bli kul i det här fina vädret.
 
Min gamla klass som jag började plugga med tar examen idag. Stort grattis till dem speciellt mitt gamla gäng Solveig, Johan, Linn och Ellinor. Vi hade väldigt kul dem 2 åren vi gick tillsammans och har umgåtts då och då sedan dess. Det är otroligt att de är klara nu, kan titulera sig läkare imorgon. Men det har varit 5,5 år fulla av studier. Bra gjort helt enkelt!
Det är lite vemodigt att inte ta examen med mina vänner från förr men samtidigt har mina uppehåll gjort att jag har upplevt lite annat, hunnit pausa vardagen och vila upp mig. Jag är tacksam för att jag har haft möjlighet till det. Och jag har fått träffa väldigt många nya människor i de 2 andra klasserna jag har gått i efter mina uppehåll. Det är kul!
Hoppas de gamla klasskompisarna får en trevlig examensceremoni ikväll!
 
Nu ska jag göra mig iordning så småningom för lite mingel på berget.
Vi hörs!
 
Godaste salladen
 
 
Maria
 
Sliten men glad efter tentan
 
 
Mina fina vänner som tar examen idag minus Linn, på bergetpuben för några år sedan

Näst sista dagen innan sommaren

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var det plugg hemma hos Ingrid. Vi hade hunnit läsa hela materialet igår så idag ägnades åt tentafrågor och det gick väl hyfsat. Det känns som att vi borde klara oss imorgon. Det gör att jag inte är så himla sugen på att plugga mer ikväll.
Annars har det inte hänt så mycket, hoppade naturligtvis på fel buss på vägen hem och fick en gratis tur genom hela väster innan jag kom fram.
Imorgon är det tenta och sedan är det sommarlov. Känns helt overkligt.
Vi hörs!
 
 
Nästan lite avis på alla stans studenter, de verkar så glada och har hela framtiden framför sig.

Plugg hela dagen

Kategori: Allmänt

Hej!
I övermorgon har vi hudtenta. Idag åkte jag till Ingrid på morgonen och vi pluggade framtill lunch innan vi åkte till skolan för lite bildvisning, sedan hem till mig och pluggade mer. Just nu är min hjärna helt upplöst och jag känner för att gå och lägga mig med detsamma. Men det känns bra att vi är effektiva och nu är det bara en pluggdag kvar. Fattar inte alls att sommarlovet är så himla nära!
Hoppas ni har haft en bra dag!
Skriver imorgon, antagligen ett likadant inlägg fast tröttare! Haha!
Vi hörs!
 
 
Vi läser en lite mer uppdaterad bok som tur är!

Outsider och Flygt

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har precis läst en bok som jag blev totalt kär i. Den heter Outsider och är skriven av Torbjörn Flygt.
Jag hade läst Underdog som Outsider är en fortsättning på, och Himmel av honom innan men det var först med Outsider som han fick mig ordentligt hooked. Jag har legat vaken till sent och läst den här boken, så bra är den.
I Underdog får vi följa en kille som heter Johan Kraft genom skolgången. Han bor med sin syster och mamma som är ensamstående och jobbar på en strumpfabrik I Malmö. Pappan har lämnat dem. Vi får många inblick i deras familjeliv och förhållanden, vännerna på gården och hur det är att växa upp med en ensamstående mamma i en förort.
 
I Outsider börjar Johan på univerisitet i Lund och ska läsa till jurist. Boken handlar alltså mycket om en klassresa, från förortskid till vuxen etabelerad jurist.
Han beskriver studentlivet i Lund med alla pompösa manér, sittningar och snobberi, men även korridorsliv och dem band som bildas när man bor tillsammans med andra i samma ålder och situation. 
Det kanske är just beskrivningen av studentlivet som får mig hooked. Jag befinner mig ju själv där i livet just nu.
Boken handlar också mycket om Johans kärleksrelation med hans tjej Helena. Beskrivningen av deras relation är så äkta och nära inpå att jag tror att alla som någonsin varit i ett förhållande kan känna igen sig. Han skriver t ex om en otrohetsaffär han hade och hans egna känslor kring det.
Boken handlar även mycket om Johans relation till hans mamma och syster. Relationer som både är väldigt nära och varma men som kan vara krävande och svårhanterliga ibland. Så som livet är för oss alla med andra ord.
Jag får väldigt mycket känslan av att berättelsen är självbiografisk men jag vet inte om så är fallet.
Jag gillade verkligen den här boken, och kommer läsa fler böcker av Torbjörn Flygt. Jag kan starkt rekommendera Outsider och ger den 9 av 10!
 
 
 
Suverän läsning

Könssjukdomar och promenad

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Idag var jag på könsmottagningen på sjukhuset. Jag hade sett framemot detta då jag tycker det är spännande. En del av vår tenta på fredag rör just sexuellt överförbara sjukdomar dessutom.
Det blev en bra mottagning och jag fick faktiskt vara med vid samtliga besök. Ingen tackade nej till att ha med en kandidat. Med tanke på hur vanligt det är med tex kondylom så var det lärorikt att vara med.
 
Efter skolan åkte jag hem och handlade mat innan Ingrid kom hit för plugg. Måste erkänna att jag kände mig trött idag och inte så pepp. Hur roligt kan plugg om kroniska eksemtillstånd bli liksom? Men vi pluggar bra ihop så det gick även idag.
 
När Ingrid hade gått tog jag en promenad genom stan.Underbart väder och sol till sent. Tänk om det här vädret kan hålla till nästa vecka då jag äntligen är ledig.
 
Ska pyssla lite nu och lägga mig sen. Läser Frukost på Tiffany´s just nu som jag inte ens visste var en bok från början. Vi har ju alla sett filmen. Hittade den av en händelse på bibban. Har dessutom läst 2 andra böcker jag måste skriva om här i bloggen när jag hinner.
Vi hörs!
 
 
Fin liten pippi i fontänen mitt på järntorget
 
Järntorget

1vecka/1 kilo

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag är jag på riktigt gott humör. Dagen började med att jag gick upp och läste lite inför ett seminarium vi hade kl 10. Bl a syfilis avhandlades. Det ni!
 
Sedan begav jag mig till stan och ett möte på Viktväktarna. Jag hade gått ner hela 1 kilo den senaste veckan. Det är så himla soft. Det bästa är att jag inte alls har behövt gå hungrig utan ätit bra. I love it!
Detta var jag tvungen att fira. Det blev lunch med efterföljande fika på Condeco avenyn som jag tycker är stans bästa uteservering. Jag gillar inte Condeco annars men just på sommaren har de bästa läget tycker jag, mitt på avenyn plus att de har många platser och ligger på solsidan. Har ni andra någon uteservering som ni tycker är the shit? Tipsa gärna!
 
Nu är jag hemma och allmänt nöjd med livet. Ska gå på spinning om någon timme, tyvärr har det varit dåligt med träning snaste veckan då jag var förkyld.
Ska försöka plugga lite nu.
Vi hörs!
 
 
Kan rekommendera lunchen på Condeco för 63 kr. Någorlunda nyttig och det ingår kaffe.
 
Utsikten från serveringen. Blir det mer göteborskt än så här?
 
Gott
 
Underbara Avenyn
 
Årets upplaga av blomster är något utöver det vanliga. Jag älskar dem mörka tulpanerna.
 
Blå himmel

Söndag

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag pluggade jag också med Ingrid. Nu på kvällen har jag varit på en långpomenad på Hisingen med Filip. Det var jättefint men blåste en hel del.
 
På kvällen såg jag en film som heter Källan. Den handlar om en liten by i nordafrika där kvinnorna måste gå upp i berget varje dag för att hämta vatten, en lång och svår väg.
Av alla graviditeter slutar många med missfall på grund av dessa långa tunga färder. Men det verkar inte som om någon tänker på detta el tänker ändra på det förrän en ung kvinna som heter Leila reser sig och klagar på situationen. Hon får till slut med sig andra kvinnor och de bestämmer sig för att sexstrejka tills männen går med på att bygga en vattenledning til byn.
De möts förstås av alla möjliga sorters motsånd, en kvinna blir misshandlad av sig man dagligen pga strejken, kärleken sätts på prov för andra och tom byns religiösa ledare berättar för kvinnorna att det de gör strider mot guds ord. Men de står på sig. Leila har som tur är stöd av sin man som är lärare och för jämställdhet.
En annorlunda och stark film. Kul att se hur feminism fungerar i ett muslimskt samhälle och jag tycker det arabiska språket är rätt behagligt med en del sånger som fanns med i filmen. Bra söndagsfilm med ett budskap. Jag ger den 7 av 10.
 
Nu ska jag förbreda mig för sängen.
Hörs!
 
 
 
 
 
 

Plugg trots fint väder

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har varit en riktig pluggdag. Åkte ill Ingrid kl 8.30 och kom hem 20.30 och vi har pluggat mest helatiden. Med paus för en trevlig lunch på balkongen och lite småprat.
Hudsjukdomarna vi läser om just nu är ganska lika allihop och även behandlingarna är likartade så det är lite virrigt men annars tror jag det ska gå bra, verkar inte så svårt liksom. Gött!
 
Det har varit fint väder hela dagen och sjukt fint nu ikväll, varmt och fortfarande sol. Lite synd att inte ha hunnit njuta av det men jag antar att vi har offrat ganska många fina dagar för plugget och det kommer vara värt det.
 
Imorgon blir det också plugg. Nu ska jag softa lite innan det är läggdags.
Vi hörs!
 
 
Exempel på vad vi läst om idag. Akne som är en hudsjukdom som man kan söka vård för.

Lugn kväll

Kategori: Allmänt

Hej! Jag har vilat mig, pluggat lite smått, rensat bland mina smycken och sett på en film ikväll. Helt ok lugn fredag.
 
 
Alla mina örhängen ca 35 par. Några rensade jag undan.
 
 
Ännu en av mina sallader. Isberg, kidneybönor, plommontomater, mozarella, squash och skinka. Jättegott!
Rekommenderar squash i sallader, knaprig och god.

Fin dag

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har haft en fin dag hittills. En kort mottagning på hudkliniken som slutade tidigare än förväntat, en timmes fika med Maria i sjukhusets restaurang och sedan promenerade jag genom Linnégatan i solen. Tiggarna har tagit sig dit också såg jag idag, annars har de ju mest hängt vid brunnsparken/avenyn. Lite jobbigt.
 
Jag tittade in på Myrorna och köpte några assietter jag fastnade för. Kul att kunna byta porslin ibland och jag gillar hela second hand tänket med att det inte behöver produceras något nytt för att jag ska få något som är nytt för mig. Bra för miljön helt enkelt. Överkonsumtion är inte sexigt.
 
Nu är jag hemma och har ätit god lasagne. Har faktiskt noll planer för dagen och kvällen och är väldigt nöjd med det. Är ganska trött då jag låg vaken till kl 3.00 inatt och läste i den suveräna boken Outsider. Ska försöka plugga och bara mysa här hemma och kanske se en film ikväll. Sedan blir det plugg med Ingrid både lördag och söndag.
Ha en fantastisk fredag nu så hörs vi!
 
 
Annedalskyrkan i solen
 
 
Mina nya assitter med romantiska violer. 5 st för 45 kr på Myrorna Järntorget.

Indiskt och kyla

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har precis kommit hem från en träff med Sanna som jag var och jobbade med i Norge i somras.  
Vi åt indiskt på min favvo sunk/indiska restaurang New Delhi på Vasagatan.
Det var så fint väder när jag gick hemifrån så man kunde gå i linne utan jacka men när jag skulle hem var det bara 12 grader och skitkallt. Var är värmen?
 
Det blev även lite fika på Le pain, visste ni att det bara finns Le pain här i Götet? Trevlig kedja iaf om de inte utnyttjar sin personal som det har varit artiklar om.
 
Det är lite krångligt att äta på restaurang när man går på viktväktarna. Jag brukar äta något vegetariskt med ost i och massa sås till i vanliga fall men idag beställde jag marinerad kycklingfilé och åt bara lite av riset.  Ändå kände jag mig proppmätt och det förvånar mig inte om jag har spräckt min pointsbudget rejält. Maten på restaurang är ofta mycket fetare än vad man lagar hemma. Men det är ingen fara, man måste ju ha lite kul också. Får ta en långpromenad el gå på ett pass för att åtgärda det.
Nu ska jag plugga pyttelite till innan jag lägger mig.
Vi hörs!
 
 
Moi
 
Maten på New Delhi
 
Gott
 
Kjolen jag köpte igår fick göra premiär
 
Sanna var på gott humör
 
Le pain
 
Det här börjar bli en favvoutsikt

Hudigt värre!

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Idag var jag ledig på schemat, fatta ledig! Det händer typ aldrig att vi är lediga en HEL dag från plugget. Men den här kursen (hud) var faktiskt ganska slapp. Har jag missat något? Kommer tentan vara svårare än förväntat el?
Jag har suttit och pluggat idag, det går som vanligt ganska långsamt men iaf framåt. Idag har jag läst om hudcancrarna.  Det kommer vara mycket bilder på tentan och jag har mest läst hittills så jag har noll koll på hur sakerna faktiskt ser ut. Får göra det när vi tentapluggar sista dagarna tror jag. Gillar hud på något sätt. En ganska ren specialitet, inte många inlagda patienter och nästan inga som dör.
 
Det har iaf varit en behaglig dag och nu ska jag snart ut med en gammal klasskompis och äta lite indisk mat och catcha upp lite. Det är fint väder ute. Nice!
Ok, bloggar kanske senare ikväll! Hörs!
 
 
Inte coolt att bränna sig och solar man för mycket och bränner sig upprepade gånger kan man få flera olika sorters hudcancer och rynkig blir man också. Så take it easy i sommar, sola lagom och bränn er inte. Man behöver ofta högre solskyddsfaktor än man tror.

Bra dag!

Kategori: Allmänt

Inatt sov jag 3 timmar. Var inte trött och låg och läste Torbjörn Flygts bok Outsider. Fy tusan vad bra den är!
Jag totalfastnade och läste 124 sidor på en gång. Den handlar mycket om hur det är att vara student i Lund när man själv är från arbetarklassen. Lund är ju känt för sitt akademiska snobberi.  
 
Trots mina få sömntimmar har jag varit pigg idag. Hade ett superkort seminarium i skolan och sedan gick jag en sväng på stan och shoppade. Kom hem med 3 plagg som jag är supernöjd med. Sjukt billigt blev det också eftersom jag hade 20% rabatt. Nu har jag iaf outfit till en av sommarens fester alltså Linns examensfest. Ska bara kolla upp vad jag kan ha för skor också.
 
Väl hemma lagade jag en jättegod lasagne med grönsaker. Det känns fräscht att laga mat med massor av grönsaker. Dessutom blev den sjukt kalorisnål och passar perfekt till min viktväktarkost. Tror jag börjar få lite grepp om matlagningen nu. När man går på viktväktarna måste man hushålla med sina points vilket innebär att lågkalorimåltid gör att du kan äta fler måltider och hålla dig mätt hela dagen. Smäller man i sig en stor fet middag så bränner man ju alla sina points och får antingen överskrida sin budget el svälta resten av dagen. Det är egentligen busenkelt. Det bästa var att jag redan märkte skillnad när jag var och provade kläder idag. Kroppen håller på att förändras till det bättre.  Skitkul och peppande!
 
Nu är jag trött. Ser så mycket framemot att lägga mig och läsa lite till i Outsider innan jag somnar. Så kul när man hittar en riktigt bra bok. Det får jag tacka Linn för som rekommenderade Flygt.
Vi hörs!
 
 
 
Mina köp. Hör och häpna, alla 3 kostade 219 kr med 20% rabatt. Från H&M.
 
 
Min supergoda grönsakslasagne med squash, morötter och svamp. Nam nam!

Hello!

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Jag har hål nu på morgonen och ska gå på mottagning på hudkliniken på eftermiddagen.
 
Har utnyttjat min lediga morgon med ett läkarbesök. Alltså sökt vård som patient. Det gick bra och jag fick som jag ville.
Det är väldigt viktigt som patient att kunna tala för sig och det kanske inte är så svårt för mig som läkarstudent som ändå är lite påläst men även jag kan känna mig ganska liten om jag möter en läkare som inte lyssnar.
Det är viktigt att tänka på att läkare är vanliga människor och att man tar tid på sig och verkligen tar upp dem problem man vill prata om, annars är det lätt att man går hem utan att egentligen ha fått hjälp med det man ville ha hjälp med. Som patient är man i underläge från början men det är viktigt att tänka bort det underläget. Vi betalar alla skatt och därmed har vi rätt till en bra vård. Både på primär och specialistnivå.
 
Det är helt underbart med halvdagar i plugget, det är vi verkligen inte bortskämda med. Det gör att man hinner med lite annat också.
Nu ska jag sitta med en uppgift som jag försökte göra igår men då fungerade inte Göteborgs universitets hemsida för mig.
Vi hörs hör ni!
 
 
Det är lätt att glömma bort sig när man är hos doktorn, vissa patienter har med sig en lista så att de inte missar det viktigaste de tänker ta upp. Ingen dum idé faktiskt.

Viktväktarna och bröllopsfrisyr

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var jag hemma fån plugget för att bli frisk från min förkylning. Mår faktiskt mycket bättre nu så det hjälpte.
På eftermiddagen var jag på mitt tredje möte på viktväktarna. Jag hade gått ner 0,3 kilo fast jag slarvade massor förra veckan. Så glad att jag inte hade gått upp i vikt el stannat stilla som jag trodde. Nu blir jag lite mer pepp. Ska försöka vara så duktig som möjligt nu, har ju tenta nästa fredag och har erfarenheten att tentaplugg inte är dem nyttigaste perioderna, man vill gärna äta gosaker när man sitter och läser hela dagarna. Jag ska försöka vara skärpt. Jag har alltså varit med i viktväktarna i 2 veckor och gått ner 0,9 kilo. Är skitnöjd. 2 kilo i månaden är alldeles lagom tycket jag och gör att man inte behöver svälta sig.
 
Sedan messade jag Lisa för att om möjligt ta en fika men hon skulle till en salong för att testa hår och make up inför sitt bröllop som är i sommar. Jag hängde förstås med för sådant är skitkul. Det var kul att se hur det kommer se ut och även vara lite smakråd. Hon kommer bli superfin. Jag inser hur enkelt jag själv sminkar mig när jag har sett ett proffs in action. Hade varit roligt att lära sig lite mer.
 
Nu är jag hemma och har precis ätit. Det regnar i Götet fastän det var superfint tidigare idag.
Ska försöka sätta mig med en skoluppgift innan jag går och lägger mig. Måste lägga på ett kol när det gäller plugget.
Vi hörs!
 
 
 
Jag och Lisa som fick sotade skitfina ögon
 

Fröken Julie som film

Kategori: Allmänt

Hej!
Till vårt nästa bokklubbsmöte valde jag Fröken Julie. För jag gillar Strindberg och just det verket är både kort och bland det bästa jag har läst av honom.
 
Igår var jag på biblioteket och lånade filmer och böcker. Såg att de hade en filmatiserad version av Fröken Julie och den tog jag förstås med mig hem.
En 2 timmar lång film från 1969 med Bibi Andersson och Thommy Berggren. Regi Keve Hjelm. Det är så charmigt att se gamla filmer ibland. Den här var bra gjord tycker jag och fick verkligen fram hela historiens explosiva handling. Det var första filmen jag sett med Bibi Andersson som är en naturlig skönhet och en duktig skådespelare.
 
För er som inte läst Fröken Julie el sett den handlar den om en fröken, dotter till en Greve som under en midsommarnatt får ihop det med en av husets anställda, en dräng. Och enligt den tidens normer var det tydligen skandal. Det är så snygga repliker och så mycket spänning och känslor trots att det bara är 3 personer inblandade, och ett par stövlar förstås! Fröken Julie tar upp kön och klass. Två frågor som aldrig blir gamla el orelevanta.
Läs Fröken Julie om du inte gjort el hyr den på film, du kommer inte ångra dig!
 
 
 
Bibi Andersson och Thommy Berggren i Fröken Julie från 1969

Hemma

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag stannade jag hemma från plugget. Igår hade jag obligatoriska saker så jag var tvngen att gå dit men var hängig hela dagen. Så tänkte stanna hemma och bli frisk idag.
Det är lite tråkigt att vara hemma, och att vara sjuk och ine kunna gå och träna tycker jag. Men men.....
Jag ska sätta mig med lite plugg nu, är inte direkt jättesugen men tentan är nästa fredag och dessutom har jag 2 uppgifter som måste skickas in. Det är en varm och fin dag i Göteborg.
Om 1,5 vecka börjar sommarlovet. Jag ska gå på en examensfest dagen efter plugget slutat och sedan ska jag och min mamma och Sebastian till Västerås ett par dagar.
Är ledig bara 2 veckor innan jag börjar jobba och jag tror det kommer bli 2 sköna veckor. Kul att ha lite saker planerade.
Vi hörs!
 
 
Brunnsparken i lördags när det var Göteborgsvarvet.
 
Turistbåt i hjärtat av Göteborg
 
En av fördelarna med sommaren, goda frukter. Mitt mellanmål igår.
 
Gjorde en räd på biblioteket igår, 300m2 förstås, mitt bibliotek!

Udda smak

Kategori: Allmänt

 
Min favvo i ESC. Jättecool låt och en röst som bär. Sen är karln lite het ockå, el vad tycker ni? It´s my life kommer iaf gå på repeat här.
 
 
 
 

Förkyld

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Idag är jag lite sjuk. Inte så farligt men tung i huvudet och ont i halsen, så jag ska vara hemma.
Vaknade sent och har en lägenhet som måste ordnas och så plugg.
Det känns som att man verkligen räknar ner till sommaren nu. Sista pluggdagen har vi tenta, 31 maj, och sedan är det tydligen en årlig fest på medicinareberget. Det brukar vara trevligt om det är fint väder. Det ska jag försöka gå på.
Annars är jag sjukligt shoppingsugen. Väntar bara på att pengarna ska komma för nästa månad så jag kan sätta lite sprätt. Är det nånsin roligare att shoppa än just inför sommaren?
 
Såg på Eurovision igår ioma jag var sjuk och satt hemma. Det var rätt kul och jag gillade Rumäniens bidrag. Jag gillar alltid en udda som ingen annan gillar. Han var väl skitkul? Blev dessutom sugen att gå på opera men just nu fanns det ingen bra på Göteborgs operan. Man borde passa på när man ändå bor några 100 meter från Operahuset.
Är hängig så jag slutar här men vi kanske hörs sen.
P.s Här kommer min önskade shoppingslista i bilder.
 
 
 
 
Ballerina, så roliga att köpa.
 
Ett par nya glasögon behöver jag verkligen.
 
Inte just dessa men måste ladda upp med några fina sommarlinnen.
 
Och några nya shorts behöver jag
 
Träningskläder har länge stått på listan
 
Några nya klänningar att ha på dem kommnde sommarfesterna
 

Idag

Kategori: Allmänt

Varit på massage.
Hängt i solen på en mysig uteservering i Linné. (Etage)
Jobbat.
Blivit förkyld efter att ha klarat mig från förkylningar hela vintern. Fick gå hem från jobbet. Tråkigt.
 
 
 

Italien el GBG?

Kategori: Allmänt

 
Hej hej!
Vilken kväll! Det har varit så himla varmt idag. Ikväll var jag och min fina kompis Krish ute på Avenyn för att njuta av den här vårkvällen.
Det blev Lounge som vanligt. Ett glas vin och snack och sedan fikade vi på Condeco. Att man kunde sitta ute kl 23.00 i kjol och topp och ändå inte frysa är ofattbart. Sjukt fin kväll.
Imorgon ska jag gå på massage. Det ska bli skönt!  
Vi hörs!
 
 
Vin på Lounges balkong.
 
Barbent premiär, blek I know and I don´t care! Så skönt!
 
Mycket folk på Lounge som vanligt
 
Condeco och utlandskänsla
 

Sommar?

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har det varit över 20 grader i Göteborg och strålande sol. Så härligt!
Jag hade kandidatmottagning där vi fick träffa varsin patient med någon form av hudsjukdom. Det var givande och inte alltför krångligt.
Sedan promenerade jag till Slottskogen och satt där i solen bland alla andra glada människor. Trodde jag skulle träffa en kompis men han var trött efter jobbet så det blev inget. Jag åkte till stan och åt en sallad på Antikhallarna. Gud vad gott det var, lax och couscous. Nam nam!
Nu är jag hemma och slappar. Ska försöka läsa lite ikväll, även om motivationen är på noll så är tentan om 2 veckor ett faktum.
Hoppas vädret håller i sig!
Vi hörs!
 
 
 

Motivation

Kategori: Allmänt

Hej!
Motivationen till skola och plugg ligger på ungefär -15 just nu. Det är fint väder och man får semestervibbar.
Men så ska man till sjukhuset idag och ha kandidatmottagning, alltså patienter som är där för vår skull, och man har inte ens orkat gå upp tidigt och förbreda sig.
Kan jag få snabbspola de här 2 veckorna som är kvar av skolan? Och helst det året som är kvar av mina studier överhvudtaget? Nä jag antar att det inte går.
Men det är ändå mumma för själen att få slippa skolan om 2 veckor och vara ledig hela 14 dagar innan sommarjobbet börjar. Jag vill bara vara ledig och göra vad fan jag vill.
Ok, nu har jag lite att ta hand om, men vi hörs!
Let it be summer!

Bodycombat

Kategori: Allmänt

Just kommit hem från ett pass Bodycombat som var urskönt.
Det är så mycket fart så tiden går snabbt.
Ledaren var lite tveksam dock då han påstod att vi som inte svararde på hans tillrop säkert stod och klädde av honom med blicken. Och han sa sådana saker som "Shake your moneybag girl!" Vad fan? Hur menade han där egentligen? Jag har noll till överst för sliskiga gymkillar som tror att de är roliga.
 
Jag fick med mig min granne Solveig till träningen och efteråt gick vi ner till avenyn och bara satte oss på en bänk. Det är verkligen en underbar kväll för att hänga ute el sitta på en uteservering.
Jag ska duscha och fixa lite här hemma innan jag lägger mig. God natt!
 
 
 
På väg till gymmet
 
Nya kryddor jag har hittat som jag kan rekommendera. Spännande smaker. De är från Kockens och kostar 12 kr st och räcker ganska länge.

Skola skola skola

Kategori: Allmänt

Hej!
Just nu händer det inte jättemycket direkt. Idag var jag i plugget 8.00-16.15. Tycker faktiskt det är ansträngande att sitta still i så många timmar och bara lyssna, det tar på en .
Som tur är är det inte så många dagar kvar, om drygt 2 veckor är plugget över, gud vad skönt det ska bli.
Imorgon har jag bara halvdag med mottagning och ska träffa en hudpatient, det blir nog lite roligare iaf.
Annars har vi jättefint väder i Göteborg idag, inte soligt men varmt. Jag ska dra och träna om ett par timmar, Bodycombat för att få igång mig som är både trött och deppig för tillfället.
 
Jag var på mitt andra möte på viktväktarna igår. På 7 dagar hade jag gått ner 0,6 kilo. Jag är jättenöjd.
Lyckas jag hålla det tempot så blir det ca 2 kilo/månad och det är toppen tycker jag. Jag har ju gått upp i vikt under lång tid och därför tar det långt tid att gå ner också.
Förra veckan var jag ganska trött men jag vet inte hur mycket som är sömnrelaterat/vanlig trötthet och hur mycket som beror på det minskade matintaget. Hoppas iaf att tröttheten släpper snart.
 
Nu ska jag äta lite och diska innan jag drar till gymmet. Hoppas på mindre yrsel på dagens pass än sist!

Stackars mig!

Kategori: Allmänt

Hej!
För första gången på länge var jag på väg att svimma på gymmet. Var på ett sjukt jobbigt pass som heter Shape, explosiva rörelser och mycket styrka av typen hoppa upp på en bräda, hoppa ner och göra en armhävning och göra det 20 gånger. Fy!
Jag är ju inte särskilt tränad men jag är heller inte svimningsbenägen vanligtvis. Det var iaf smått obehagligt när det svartnade för ögonen när 15 min var kvar av passet. Jag satte mig ner och sedan lämnade jag faktiskt passet, vill ju inte ramla ihop och slå ihjäl mig på SATS. Det passet får nog klara sig utan mig framöver.
Jag är fortfarande lite skakig men mår bra. Ska duscha och ta det lugnt resten av kvällen. Imorgon kommer jag ha djävulskt träningsvärk.
Bye!   
 
 
 
Shape, passet som gjorde mig knäsvag

Haj

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag sov jag till kl 10.00, lyx. Sedan hade vi föreläsningar till lite över 16.00 och nu är jag hemma.
Ska ladda upp med spagetti och köttfärssås och sedan dra till gymmet för ett pass. På väg hem var det plötsligt jättekallt och regnigt. Tror vi får vänta ett tag på sommarvärmen. 
Vi hörs sen, nu är jag vrålhungrig och ska äta. Gott!
 
 
Det är gott med pasta!

Halloj!

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag kommer hem från Värmland och sätter mig och bloggar det första jag gör. Jag gillar allt att blogga!
Känslan av att komma hem när man varit borta ett par dagar är alltid lika skön. Jag älskar Göteborg och jag ÄLSKAR min lägenhet trots att den är liten etc.
 
Resan var lite speciell, mittemot mig satt ett ungt par som tydligen hade varit och kampat i skogen el nåt, de hade friluftskläder på sig och stank starkt av rök. De började resan med att gosa och läsa högt för varandra ur en engelsk bok och slutade den med att gräla på varandra. Jag läste i min hudbok och sedan i Röda rummet.
 
Det är min 6:de dag med viktväktarna och enligt min egen våg har jag iaf gått ner 4 hekto. Det är glädjande. Jag har nog varit ganska trött men inte kopplat det till dieten men det är nog tillvänjningstiden, att inte äta socker och massor med mat. Ska bli spännande att gå och väga mig på tisdag.
 
Imorgon börjar jag först på eftermiddagen. Älskar vårt schema på den här kursen, det är faktiskt några lediga halvdagar här och var.
Nu ska jag chilla och lägga mig sen.
Vi hörs!
 
 
 
Gäller att vara färgglad när man ska ut och gå
 
Nöjd med denna bild
 
Ponken i t-shirten han fick i present av mig
 
Två glada
 
Jag och mamma
 
 
Jag och min morbror Ali
 
 
Det har varit lamning
 
Naturen tar färg igen
 
Ute på bete
 
Mitt i den värmlandska skogen
 
Vackert

Havererad blogg

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu är jag i Värmland och har inte hunnit blogga på några dagar. Sorry alltså!
Här är allt fint, vi hade jättefint väder igår men idag är det kallare och blåser en hel del.
Vi var på 2 promenader igår och idag har vi också varit ute och gått. Det är så stor skillnad mellan det här och livet i Göteborg så det är avkopplande att vara här. Två av mina morbröder var här igår för att fira mamma som har fyllt år. Det var trevligt att träffas, vi ses ju inte alltför ofta.
 
Sebastian älskade T-shirten jag hade köpt till honom och han har haft det på sig sen i fredags.  Mamma var också nöjd med sina presenter tror jag.
 
Det var första gången jag skulle käka festmat sedan jag började med viktväktarna. Och det var inte lätt. Jag åt förstås mindre än vad jag brukar men ändå mådde jag dåligt och fick gå och lägga mig efter maten. Man vänjer sig snabbt vid att äta lite.
 
Nu har vi faktiskt fikat med lite småkakor mamma hade med sig från Iran till mig och pistaschnötter. Det är så skönt med viktväktarna eftersom man inte är förbjuden att äta vissa saker utan kan äta allt fast måttligt. I love it!
Jag åker hem sent ikväll och nu ska jag läsa lite och sedan äta middag.
Vi hörs!

Är veckan slut snart?

Kategori: Allmänt

Hej!
Den här veckan har varit som ett litet maratonlopp för mig. Trött har jag varit och haft plugget 8-16 och nu idag när jag var ledig så jobbade jag. Ja ibland går livet i ett. Och imorgon ska jag ta tåget till mamma direkt efter skolan och umgås med henne och några till som hälsar på hela helgen.
 
Igår åkte jag till jobbet från skolan och jobbade 16.00 onsdag till 14.00 torsdag. Sovande jour förstås men man är alltid lika trött dagen efter ändå. Jobbet gick iaf fint utan några negativa händelser och jag trivs väldigt bra där.
 
Efter jobbet var jag och handlade massa mat, mycket grönsaker nu när jag räknar points med viktväktarna. Det har gått ganska bra med det trots att jag har haft långa stressiga dagar och sovit dåligt denna veckan. Idag spräckte jag min budget genom att äta en risifrutti och mina sallader är tydligen inte så låga i points men överlag går det bra. Ska gå på nytt möte och väga mig på måndag, blir spännande! Hoppas bara mamma lagar lite nyttig mat nu i helgen.
 
Efter jobbet har jag sovit som en stock och sen var jag på en minipromenad och blev blöt i regnet. Nu ska jag ta hand om tvätten, göra matlåda, duscha och lägga mig. Dagarna går för fort!
Vi hörs!
 
 
 
Ny risifrutti, var så där tyckte jag, originalen är bättre, dessutom kliar det i halsen av ananas!
 
 
Dagens sallad

Långa dagar

Kategori: Allmänt

Det har varit 2 långa dagar på hudkursen hittills, känns lite tungt att sitta inne hela dagen och lyssna på föreläsningar.
 
När jag kom hem skulle jag gå och träna men totalkollapsade och sov i 1,5 timme istället, jag var verkligen helt slut. Sedan var jag och grannen Solveig på en skön kvällspromenad i vår fina stad, jättemysigt.
 
Nu håller jag på att laga mat och det blir nog en sen kväll även denna gången, tycker verkligen att kvällarna försvinner fort och man hinner inte med något alls. Skönt att det är så fint väder iaf.
 
Jag ska jobba imorgon eftermiddag tills på torsdag, ett sådant dygnspass som de kör på ett av mina extrajobb. Det är ju Kristi himmelsfärdsdagen på torsdag så det är nog bra betalt. Lite jobbigt att sova på jobbet förstås och man är alltid lite orolig att det ska hända något mitt i natten men jag känner de som bor där väl och det ska bli mysigt att se dem imorgon. Det är ett boende för personer med psykiska funktionshinder jag har jobbat på i 5 år.
Vi hörs!
 
 
 
En riktigt känd Göteborgssymbol Poseidon
 
Träd i blom
 
Solveig
 
Moi
 
Gamla klasskompisar och grannar
 
Ännu mer blommor
 
Näckrosdammen

Nya matvanor med Viktväktarna

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag gjorde jag något som kommer göra mig gott. Jag gick med i Viktväktarna. Jag har funderat på det länge men inte riktigt haft råd. Min snälla mamma sponsrar mig och det kändes väldigt bra idag på första mötet. Vi pratade om vikten av att äta frukost, något som jag faktiskt är ganska dålig på.
Så nu kommer jag skriva om det då och då i bloggen, jag är väldigt pepp och är 100% säker på att jag kommer lyckas.
Annars började vi en ny kurs idag i plugget, hud och venerologi, det verkar vara intressant.
Jag är dödstrött nu och ska hoppa i säng! Vi hörs!

Söndag

Kategori: Allmänt

 
Fika i solen med fina Krish
 
 
Testade en vårjacka på Zara, lite rådvill vad jag ska köpa
 
 
Göteborg från dess bästa sida
 
 
Dagens outfit, hihi

Helgen

Kategori: Allmänt

Hej!
Igår hade vi supermysigt. Jag hade några kompisar här på middag och sen satt vi och drack vin och bara snackade. Himla bra sällskap var det.
Sen drog jag och Filip ut på krogen och festade. det blev Lounge mitt favoritställe. Det var mycket folk som vanligt och vi fick köa men det var inte så farligt. Man märker verkligen att våren är här, alla var så fina och partystämningen var på topp.
 
Idag har jag sovit länge, varit och fikat i solen med en gammal kompis till mig som jag inte hade sett på länge och utav en slump sprang vi på Filip som skulle gå på lägenhetsvisning. Då hängde vi på för vi tyckte det var lite spännande. Jag har faktiskt aldrig varit på en visning innan. Det känns väldigt vuxet.
 
Nu är jag hemma, har ätit goda tortillas och tom kladdkaka och glass som blev kvar från igår. Nam nam......
Nu ska jag mest ta det lugnt. Är ganska trött och så har jag ont i ögat, hopps det inte är nåt.
Det har varit en av de bättre helgerna på ett tag. Så skönt attt slippa plugga en enda helg.
Vi hörs!
 
 
 
Honungsmarinerade revbensspjäll, rödbetssallad med feta, oliver och kapris,klyftpotatis med aioli och majs
 
 
Dukat för fest
 
 
Gästerna
 
 
Blev dyrkad, maten måste ha varit god!
 
 
Finaste tjejerna. Jag älskar Carros nya frisyr till höger!
 
 
Rutig och randig!
 
 
Glad att vara bland vänner
 
 
Jassåru!
 
 
Lounge i mitt hjärta
 
 
Skål!
 
 
Finklätt ska det va
 
 
Chillar i soffan

Stel

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Jag har börjat min lördag på mitt favvosätt alltså ett pass bodybalance. Tyvärr var det länge sen jag var på just det passet och märker direkt att jag har tappat i rörlighet. Men skönt var det och svettades gjorde jag.
Annars var jag på ett för mig nytt pass häromdagen, bodycombat. Jag har alltid trott att det är ett alltför tungt pass och inget för mig men det var asskönt faktiskt. Rekommenderas!
Efter träningen gick jag och köpte lite småsaker jag hade glömt igår och nu äter jag ett gott mellanmål. nam nam!
Ska sätta igång med matlagningen och att senare förvandla mig själv från pluggnasha till snyggnasha! Hihi!
Vi hörs och håll utkik efter bilder, lär ta en hel del ikväll!
 
 
Gott efterträningsmellanmål!

Morgondagens middag

Kategori: Allmänt

Hej!
Ikväll var jag och handlade ett ton mat till middagen jag ska ha imorgon. Jag älskar att bjuda på middag/stå som värdinna. Min dröm är att i framtiden bo stort så jag kan ha många middagar/fester. Det är kul att fixa helt enkelt.
Så nu står delar av middagen och marineras i kylen.
Som vila såg jag på en film ikväll som heter Temple Grandin om en autistisk tjej som lyckas ta examen och övervinna svårigheter i livet. Cool film som gav lite perspektiv om just autism som jag annars vet väldigt lite om. Duktiga skådespelare.
Nu ska jag sova. Kommer ha en hektisk dag imorgon, ska försöka träna på morgonen, sedan måste jag städa och laga mat och kanske köpa jackan jag såg idag. Vi får se.
Natti!
 
 
Kvällens film. Den får en 6:a utav 10 av mig.

Love life!

Kategori: Allmänt

Idag skrev jag tenta. Redan kl 10.00 var jag klar och ni anar inte hur lyxigt det kändes att ha hela fredagen för sig själv.
Jag ringde direkt min frisör och drog dit, klippte mina toppar och plockade ögonbrynen. Sedan drog jag och lunchade på Böfhaus, och sen satt jag ute och fikade för första gången denna vår med Maria. Mysigt!
 
Sedan har jag sprungit i affärer på jakt efter en vårjacka, lika sen som vanligt. Det fanns ine många sådana kvar i butikerna men jag hittade en på Zara som jag eventuellt vill ha.
Jag köpte ett halsband, ett par söta högklackade skor och en ögnbrynspenna.
 
Nu är jag hemma och softar lite. Ikväll ska jag åka och handla mat till en middag jag ska ha imorgon. Ser framemot att träffa vännerna, få agera värdinna och sedan utgång imorgon. Det var alltför länge sen.
Vi hörs då, trevlig heg!
 
 
 
De nya skorna från Bianco, åh jag älskar färg!

Sista dagen

Kategori: Allmänt

 
Hej!
Idag fyller min fina mamma 52 år! Grattis!!!!! Som jag har sagt många gånger, om jag är lika fräsch som du när jag är i din ålder kommer jag vara jäkligt nöjd! Hoppas du får en fin dag. Synd att vi inte kan fira ihop men om 2 helger ses vi och då ska vi äta tårta!
 
I övrigt så är det sista dagen innan tentan i samhällsmedicin. Jag var ute och gick en sväng nu på morgonen och nu ska jag snart duscha och bege mig hem till Ingrid för sista rycket.
Vi hörs senare! Ha det bra i solen!
 
 
 
Morgonpromenad i Trädgårdsföreningen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paula

Kategori: Allmänt

Hej!
Den senaste boken jag läste heter Paula av Isabel Allende, denna stora drottning inom litteraturen.
Om ni är ovana Allende-läsare rekommenderar jag någon annan av hennes böcker som tex Ödets dotter som är lättare.
 
Paula handlar om Isabels egna dotter som blev svårt sjuk när hon var 28. Hon föll i en djup koma och Isabel tog hand om henne tills hon dog. Boken är alltså självbiografisk.
Jag som har läst några böcker av Allende är van hennes stil och gillar den. Atmosfären är lite mystisk och kaotisk och det dyker upp övernaturliga fenomen här och där. Den utspelar sig bland annat  i Chile, Caracas och Californien.
 
Det charmigaste med den här boken är att den är så ärlig.
Allende berättar om sin ungdom, när hon gifte sig och fick sina 2 barn och hur livet var från dess tills nu. Hon berättar även lite om sin egen barndom.
 
De starkaste delarna tycker jag är när hon skriver om en händelse när hon var 8 år och blev antastad av en fiskare som familjen kände. Den här episoden berättar hon på sitt eget sätt, utan efterkonstruktioner och moraliserande och förmodligen exakt så som hon minns den.
 
Sedan berättar hon om en period då hon var otrogen mot sin man, lämnade hem och barn och följde med sin älskare, hur affären sedan kraschade och hon återvände med svansen mellan benen till familjen. Det är sällan man får läsa om sådant.
 
Annars hadlar boken mycket om hennes dotter Paula som ligger i koma och dör lite sakta, så det är egentligen en tung bok. Jag var, om jag ska vara ärlig, på väg att lägga undan boken ett antal gånger men jag är glad att jag läste ut den.
För er som aldrig har läst Allende rekommenderar jag hennes böcker starkt, det är ett måste!
 
 
 
Boken
 
 
 
 
Isabel Allende, en litterär drottning översatt till många språk och omtyckt av många

Tentaplugg

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har vi haft en pluggdag. Ingrid kom hit kl 10 och sen dess har vi kört plugg. Hann med det sista av materialet idag och började kolla på gamla frågor så man kan säga att vi ändå ligger bra till.
Har hela morgondagen till att göra fler gamla tentor och på fredag är det tenta. Den näst sista för den här terminen.
 
Förutom plugget hann vi med en 5 minuters promenad (haha) och köpte glass. Nam nam trodde jag men glassen var skitäcklig tyvärr.
När Ingrid hade gått ville jag ut och gå men jag hatar att gå ut sent när det mörknar så jag sket i det och nu är jag lite mosig i huvudet. Ska lägga mig snart för imorgon är det min tur att åka till Frölunda hem till Ingrid.
Visst lever jag ett roligt spännande liv? Visst blir ni avis? Haha!
Vi hörs!
 
 
 
Pluggrufsig Nasha
 
 
 
Fina Ingrid begrundar glassen
 
 
 
Äckligaste Glassen/sorbeten jag har ätit på sistone, don´t buy!