callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Mitt i veckan

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag har lyckats bli lite småförkyld. För sjuk för att känna mig pigg men för frisk för att vara hemma från jobb. Imorse gjorde jag också konststycket att försova mig. Vaknade kl 9.30 när jag skulle ha varit på jobbet kl 8. Som tur var hade jag inga patienter på morgonen men missade min handledning som är 1 timme per vecka då man får ta upp allt man är osäker på. 
Väl på jobbet avlöpte allt väl, hade 2 patienter på eftermiddagen och hann med lite administration. Det känns som hjärnan går 30% mer sakta när man är sjuk. 
Sambon lagade fiskgryta med saffran och satte upp julgran och ljusen. Pynta får vi göra imorgon. Nu hoppas jag att jag håller resten av veckan, imorgon ska vi dessutom gå på julbord. 
Hur har ni det? 
Vi hörs! 
 
Fiskgryta med saffran 
 
Julmys

Calm weekend

Kategori: Allmänt

Hallå! 
Hur är läget? 
Här är det fint. Jag har haft en riktig lugn helg. Jobbade till 17 i fredags, sedan hem och landade i tv soffan. Sambon har jobbat både lördag och söndag. Igår sov jag till kl 11 och la mig igen kl 22 på kvällen och somnade. Jag måste ha varit jättetrött. Igår var jag hemma förutom middag hos vänner på kvällen. Det var trevligt. Idag har jag kollat på The good wife, städat lite och åkt till ett köpcenter med sambon och våra vänner och julshoppat lite. Första julklappen är köpt till lillebror. Iår blir det budgetjulklappar, tänkte att alla klapparna ska kosta runt 2000 kr och inte mer. Har så många utgifter med resa i januari och sedan flytt så jag vill inte ens tänka på det. 
Jag känner mig ganska utvilad efter en vilohelg. Det behövdes nog.
Hoppas ni har haft en trevlig helg och första advent! 
Vi hörs! 
 
Avslöjar färgerna på vår julgran för iår

Ledig måndag

Kategori: Allmänt

Hej ho!
Hur är läget? Här har vi haft en lååång helg. Hela nov och december jobbar jag bara 90% vilket betyder att jag är ledig varannan måndag.
I helgen var vi hemma hos några av våra vänner på middag. Sjukt trevligt med jättegod mat, trevliga konversationer och tom en film hann vi se. En helkväll. Igår tvättade vi och idag har vi varit på gymmet och sett på serier. Jag hade inte varit på gymmet på en hel månad. Var på spinning idag och det var förstås jobbigt efter så lång träninspaus. Jag har haft problem med magen och det blev faktiskt lite värre efter träningen men jag tror inte det spelar roll vad jag gör, har ändå ont i magen ibland. Det var iaf skönt att komma tillbaka till gymmet igen. Ska försöka köra iaf 2 pass i veckan framöver. Har dessutom fyra PT timmar kvar som jag har köpt.
Jag hade också ytterligare en telefonintervju idag. Jag är uppe i 3 intervjuer nu som jag har haft per telefon och där jag ska gå på riktiga intervjuer snart. Hade tänkt klarar av alla intervjuerna samma dag men tror faktiskt jag får ta 2 dagar, blir ju helt snurrig annars. Det är ytterligare ett ställe som hört av sig så jag tror det kommer sluta med 4 intervjeur allt som allt.
Ja ni, det var väl vad vi har gjort.
Vi hörs i veckan!
Ciao!
 
Vi och våra vackra vänner i lördags
 
De är sjukligt bra på att laga mat, här persisk shole zard
 
Moi
 
Tommy testar kurdiska byxor
 
Kunde inte hålla mig
 
 

Äntligen helg

Kategori: Allmänt

Hej! 
Idag hade jag krångliga patienter. En som jag inte riktigt lyckades diagnosticera, en där varken jag el patienten förstod varför hen hade bokats för ett besök, en som inte alls stämde med bokningsinformationen och en som jag fick skicka till akuten. Mer händelserik och jobbig dag än vanligt. Kl 15 kunde jag inte tro mina ögon att det fortfarande var 2 timmar och 2 patienter kvar. 
Idag ringde ytterligare en vårdcentral i vår blivande stad, så nu har jag 2 intervjuer bokade. Spännande! 
Väl hemma var jag helt död och tacksam över att sambon lagade middag. 
Vi har sett på ett avsnitt av Svartsjön och nu ska vi faktiskt lägga oss. 
Vi hörs! 
 
Maten igår, marinerad quorn, bakad potatis och sockerärtor, sojabönor, vårlökar och champinjoner 
 
Maten idag, korvsoppa med vegetarisk chorizo och risoni

Lång vecka

Kategori: Allmänt

Hej! 
Den här veckan känns ganska lång, 2 arbetsdagar kvar bara iofs men jag är trött. Vill lägga mig redan vid 9 på kvällarna. Idag hade jag en telefonintervju för nytt jobb. Det  gick bra och nu ska jag få komma på riktig intervju. Lite krångligt när man söker jobb i en annan stad, blir mycket jobbigare att gå på intervjuer då! Men det är kul att det börjar röra på sig iaf. 
Det verkar bli en rolig helg, vi är bjudna på middag på lördag och lunch på söndag. Ska försöka ta bilder. 
Vi hörs! 
 
Gammal bild från Monaco i somras, i brist på nya bilder 

Tjabba

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag har haft en rätt bra måndag faktiskt. Jobbet var helt ok och jag slutade dessutom kl 16 vilket är sååå mycket bättre än 17. Hem och sedan kom min mamma på besök lite spontant. Sen lagade vi mat och såg ett avsnitt av Lethal Weapon och därefter har jag bara surfat. Jag fastnade för ämnet transgenders och könskorrigeringsoperationer. Intressant ämne. 
Nu sova! Hoppas det vill sluta regna så man kan gå ut och gå. Har inte gymmat på 3 veckor och har fortsatt ont i magen av och till vilket gör mig osugen på att träna. Körde några övningar på yogamattan idag iaf. 
Vi hörs! 
 
Imorse väntandes på bussen, Stora torget Karlstad
 
God middag

Luuuugnt

Kategori: Allmänt

Tja! 
Jag har haft en sådan där lugn helg som kommer rätt sällan. I fredags kom min sambos bror över och vi käkade tortillas. Jättegott! Varför gör vi inte det oftare? I lördags åkte sambon bort och jag blev själv. Nästan 2 ensamma dygn. Jag tog en promenad och gick sedan och handlade mat. Bara sådant som jag tycker om tex en burk med dolmar. Mums!
Sen såg jag nog bara på serier och film resten av dagen. Rätt skönt att ha en egen filmkväll ibland, man kan välja vad man vill, och min filmsmak är ibland hemsk udda. 
Idag har jag städat. Det var rätt duktigt gjort. Och sen har jag handlat mat och lagade maten lagom tills sambon var hemma. En rätt skön helg även om det var sjukligt lugnt. Det behövs ibland lite lugn inför en arbetsvecka. 
Vi hörs kära ni! 
 
Maten i fredags, egen guacamole, så gott
 
Städade tom hela kylen
 
Matlagning
 
Fiskgryta, nom nom
 
 

Totalt slut

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag är jag helt slut, jag ligger redan i sängen för jag orkar inte ens se på tv. Jobbet var ungefär som vanligt, efter jobbet var jag och mamma och min sambo på restaurang och käkade mezze. Det var gott och diskussionen berörde allt mellan Trump, vår kommande flytt och gamla släktminnen. Vi ska flytta i februari till ny stad. Så nu är vi i full gång att söka lägenhet och jobb. Idag fick jag 3 mail om jobbintervjuer. Ska försöka köra intervjuerna telefonledes så långt det går. Vi hittade också en lägenhet som är som hittad. Den är lite för billig vilket får en att bli misstänksam. Vi pratade med ägaren idag och nu hoppas vi mest att det inte ska visa sig vara en bluff. Jag tror det här med flytt och allt vad det innebär tar på mig.Nu ska jag läsa lite och nanna sen. Ciao! 
 
Längtar efter semester och lugn och ro

Idag

Kategori: Allmänt

Hej! Idag vaknade jag lite tidigare än vanligt och hann kolla hur presidentvalet i USA hade gått. Förvånande att Trump vann, det trodde jag inte. 
På jobbet var det ungefär som vanligt. Några möten och några patienter. Sedan har jag handlat mat och nu är jag hemma. Det är 3:de veckan som jag inte har tränat alls. Det började med att magen var i total obalans och jag kände mig inte i form. Det är fortfarande inte bra än. Den här månaden var en sjuk månad ekonomiskt, redan 1 vecka in på månaden hade jag bara 700 kr på mitt konto. Japp det går! Vi håller just nu på att leta jobb och lägenhet  då vi ska flytta i februari. Mycket som händer. 
Nu ska jag se lite på tv, har ont i magen. 
Vi hörs! 
 
Dagens middag

Hej!

Kategori: Allmänt

Hallå! 
Jag är imponerad av att ni är inne och kollar fastän jag skrivit så sällan på sistone. 
Hoppas allt är bra med mina läsare! 
Jag har varit ledig från jobbet i 5 dagar, lite som en minisemester. 
I onsdags åkte jag till Malmö för att gå på kurs. Kursen var torsdag- fredag. Jag sov på hotell, kände ingen där och nästan alla andra var från stan så det blev ett par ensamma middagar på restaurang. Kursen var sådär, Etik för läkare. På fredag träffade jag en tjejkompis som bor i Lund, vi åt middag i Malmö och sedan åkte vi till Lund och några av hennes vänner. Det var kul att träffa lite nytt folk. på lördag åkte jag till GBGoch träffade ett gäng gamla vänner. Det var kul men blev allt som allt en något stressig helg. 
Idag har jag varit ledig, ska vara det varannan måndag framöver som jag önskat. Har hunnit med både tandläkarbesök och besök på vårdcentralen. Har haft ont i magen och allmänt krångel i 2 veckor så jag tänkte kolla upp det. 
Nu är det läggdags, ska bli skönt att få en något kortare vecka än vanligt. 
Ha det fint och vi hörs! 
 
Ensam på Elite Plaza i Malmö
 
Sjukt god tonfisk sandwich på Fagans i Malmö
 
Hotellfrukost
 
Kurspärm
 
Thaimat på Moose head i Malmö
 
Jessica 
 
Moi
 
Hos Jessicas vänner
 
Blev bortskämd med gofrukost hos Jessica