callmenasha.blogg.se

Ny i Stockholm, läkare till yrket och livsnjutare.

Terrassen

Kategori: Allmänt

Tja!
Ännu en dag av akutövningar. Puh.... Och imorgon ska vi ha något minitest på det hela.
Japp, ikväll var vi på Terrassen i Mariebergskogen och åt middag, hade lekar och lärde känna varandra. Trevligt ordnat av de äldre AT-läkarna.
Nu är jag helt slut, oavsett hur det går på testet imorgon så är det skönt att det är fredag, jag behöver ha helg.
Vi hörs!
 
God salladsbuffé i matsalen på CSK( Central sjukhuset i Karlstad), restaurangen heter Solsidan!
 
Moi, en av dem nya läkarna i Karlstad, börjar på Kirurgen nästa vecka
 
 Umgås med min phone
 
Terrassen Mariebergskogen, middag med dem gamla AT-läkarna
 
 En av mina favvokollegor Marianne
 
 En annan fin kollega, Elin
 
 
 

Nöjd med dagen

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag fortsatte kursen som mitt nya jobb inleds med. Idag pratade vi bl a om hjärtsjukdomar och tränade hjärt och lungräddning. Det är svårare än man tror. Skönt att få träna det om och om tycker jag, så gör man förhoppningsvis rätt när det väl händer något.
Efter jobbet promenerade jag till gymmet och gick på ett spinningspass. Jag gillar SATS i centrum i Karlstad. Många pass och bra läge. Sedan en promenad tillbaka hem.
Så allt som allt har det varit en bra dag. Och jag lär ju känna fler och fler av mina blivande kollegor också och hoppas kunna hitta några att umgås med.
Nu duschen och sedan sängen. Imorgonkväll är vi bjudna på middag igen så det kommer bli skoj!
Vi hörs!
 
Efter ett svettigt spinningspass. Nya träningskläder från H&M. Sjukt billigt, byxor 200 kr och topp 149 kr. och de har tom 20% rabatt på alla sina sportkläder till 2 feb. Så löp och köp!

AT dag 2

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu har jag gått 2 dagar på den här Akutkursen som AT( allmäntjänstgöring för läkare) i Karlstad inleds med.
Första dagen var jag inte så imponerad av folket men nu dag 2 har jag pratat med flera som är jättetrevliga så jag blev mer hoppfull. Vi har mest haft föreläsningar om akut sjuka patiener och haft simulatorövningar. Lärorikt för man glömmer allt när man står i en stressad situation känns det som, iaf jag!
Ikväll bjöd kursledningen på middag på Harry´s i Karlstad. Jag vet att Harry´s finns lite varstans och även i Göteborg men det är inget ställe jag har besökt tidigare. Jag får ge dem riktigt bra betyg i Karlstad. Jag beställde en vegetarisk rätt och den var verkligen suveränt god och lite överraskande. En sallad på bl a rödbetor och halloumi oh så potatiskroketter till. Vinet var gott och efterräten beståede av 3 praliner var också god. En restaurang jag kan rekommendera.
Nu ska jag nanna snart för imorgon kör vi igång igen 8.00.
Och en härlig nyhet är att man börjar 7.30 på kirurgen där jag är placerad de första 3 månaderna, och 7.15 på fredagarna. Ännu en anledning att inte bli kirurg förutom min totala ohändighet?
Vi hörs!
 
Fin solnedgång från mitt fönster. Blev idag upplyst om att detta är Sommaro där många av läkarna bor
 
Kursledningen bjuder på middag dag 2 på AT, här tillsammans med en kollega Sara
 
 Vi var ca 20 pers, mycket trevlig kväll
 
 Maten på Harry´s i Karlstad. Jättegod, här ett vegetariskt alternativ som kändes nyskapande med halloumi, rödbetor och svamp. Ett ambitiöst kök måste jag säga!
 
Efterrätt bestående av 3 praliner, nam nam
 

Första besöket i Göteborg

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu har jag varit på besök i GBG för första gången sedan jag flyttade därifrån, det tog typ en vecka! Det var ett kort men innehållsrikt besök. Jag hann gå till min tandläkare, frisör, besöka IngridAlexSelma, ha en utekväll med Solveig och käka brunch med Filip, Mikael och Maria. Ett bra besök helt enkelt.
Utekvällen blev superlyckad. Först gick vi till Yaki Da för att förnya oss lite för vi går ju ALLTID till Lounge annars. Men vilken katastrof Yaki är. Som att vara på Andra lång fastän man är på Avenyn. Folket var katastrof, det var ljust och skitkonstig stämning och alla verkade vara 20 år gamla. Så vi flydde ganska snabbt till vårt gamla vattenhål Lounge och väl där hade vi superkul. Enda plusset med Yaki Da var deras kaffedrinkar som var nyskapande, de hade en bar med enbart varma och kalla kaffedrinkar.
Nu är jag återigen hemma i Karlstad. Det nya jobbet börjar på måndag och jag har en sista dag imorgon att ladda. Nästa Göteborgbesök är planerat på Alla hjärtansdag för den årliga middagen med vänner. Ska bli kul!
Japp, vi hörs!
 
Mysa med bebis Selma som var på gott humör
 
 Ingrid med sin söta dotter
 
Fish&chips på Johannebar i Johanneberg
 
Fint sällskap
 
 Klädda för kylan
 
 Kaffedrink på Yaki Da, stället är inget jag rekommenderar om du inte är 20 bast och hipster el iaf lite förvirrad kring vad du är! Jag menar Andra lång finns ju, varför förstöra Avenyn?
 
 Mmmmm...
 
 Skådar in i horisonten
 
 Gamla kursare, kommer vi bli kollegor igen någon dag?
 
 Den obligatoriska brunchen på Ethels, Linnégatan
 
 En nöjd Nasha i sina vänners sällskap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bra dag

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Idag testade jag SATS i Karlstad för första gången. Det finns tydligen 2 men jag var på den i stan. Spinning 30 min och Core ball 30 min. Det var väldigt länge sen jag var på pass så det var roligt. Core ball hade jag inte ens testat innan. Det är alltså core-övningar med hjälp av en pilatesboll, vilket gör det hela lite roligare, men svårt var det. Mycket balans behövdes. Sen var jag och åt middag på ett thaiställe med mamma. Spicy hot hette stället. Maten var ok men medioker.
Jag passade på och shoppade lite också. En reatröja på H&M och så ett par träningsbyxor och ett träningslinne därifrån. De har 20% rabatt på sina sportkläder för medemmar vilket gör att man får träningskläderna nästan gratis. Kvaliteten är ju inte samma som Nike el Adidas men priset är oslagbart. Ska försöka fota min nya träningsoutfit nästa gång jag tränar.
Jag har förutom gympasset även fått 1 timmes promenad fram och tillbaka till gymmet, det är faktiskt rätt skönt att bo en liten bit från stan, jag gillar promenaderna.
Nu ska jag mysa ner mig i soffan och kolla på Girls som jag har börjat se från början.
Och imorgon bär det av mot Götet, det tog mig bara 7 dagar i Karlstad innan ett första besök i Göteborg. Hihi!
Japp, vi hörs!
 
Är det Värmland el Norrland jag har flyttat till? Det har snöat mycket. Och vet ni vad? Folk cyklar i det här vädret, det är som att be om skador tycker jag.
 
Fina mamma på Spicy hot
 
Moi nöjd efter dagens träning
 
Maten på Spicy hot som ligger på Kungsgatan 12 Karlstad. Det var en stor portion som gör även de mest hungriga mätta, smaken var helt ok men inget speciellt.
 
 
 

Nere i varv

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Nu har jag bott i Karlstad och min nya lägenhet i 5 dagar. Det snöar oavbrutet här och jag har inte gjort så värst mycket de senaste 2 dagarna. Jag har läst i en bok om hur man tar hand om akut sjuka patienter inför en kurs vi ska ha på mitt nya jobb i veckan. Det har varit intressant och mest som en repetition, men en välbehövlig sådan.
I förrgår gick jag glad i hågen till en kulturbiograf vid biblioteket här i stan för att se filmen Turist. Det var fullsatt så jag fick inte se filmen, trots 165 platser så fick hälfen av dem i kön inte plats, och det var tom andra visningen. Kul att man har flyttat till en film/kulturintresserad stad.
 
Igår var jag hemma och läste i kursboken och på kvällen gick jag till den lokala pizzerian för att äta. Vi var där även på flyttdagen och tyckte att deras mat var god. När jag skulle gå frågade jag om vägen till närmaste mataffär. Jag hade frågat samma fråga i lördags och sen gått totalt vilse ändå. Så nu satte sig en av ägarna i bilen och körde mig till närmaste matbutik med pedagogiska vägbeskrivningar hela vägen. Det hade aldrig hänt i GBG.
 
Just nu är jag lite uttråkad, har verkligen haft en nedvarvningvecka utan dess like, sovit mycket, läst mycket, kollat på serier och bara varit. Imorgon ska jag till Göteborg, har tid hos en tandläkare vars senaste jobb jag inte var nöjd med så jag ska på återbesök. Sen ska jag bo hos en kompis och förhoppningsvis gå ut och festa. Det kommer liva upp mig.
 
Det är fortfarande kartonger överallt i lägenheten. Idag kom fastighetsskötaren äntligen och klippte upp låset som satt på källarförrådsdörren så jag kan bära ner mina grejer. Jag klagade över ett smutsigt fönster och fick svaret att man inget kunde göra. Dörren är såpass gammal så han kunde inte ta isär den för att tvätta imellan. Det är andra gången jag flyttar från en minutiöst städad lägenhet till en mindre städad, det verkar vara mitt lott. Stackars mig som tom betalade en städfirma den här gången. Jag kommer hålla utkik efter en ny lägenhet för den här är både liten och gammal men fram tills jag får en ny lya ska jag njuta av den låga hyran här. Min ekonomi behöver verkligen ett lyft med tanke på att flytten kostade mig över 10 000 kr.
Ok vi hörs!
 

Middag häromdagen, hur gott är det inte med mozzarella? Drömmer om at åka till italienska byar och testa olika gårdars mozzarellor!
 
Boken om hur man tar hand om akut sjuka patienter
 
 Det snöar oavbrutet, har säkert kommit 30 cm den här veckan, nu får det jättegärna sluta
 
 Pizzeria Akuten vars ägare skjutsade mig till matbutiken, det kallar jag service
 
 
 
 
 

Karlstad

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var jag hämtade de resterande nycklarna på bostadsbolaget. Jag får en känsla av att människor inom serviceyrken är trevligare här än i GBG, folk pratar liksom med en. Kan vara att de inte är lika stressade och jag själv känner mig som en turist just nu så jag kanske också är mindre stressad och orkar prata med folk. Jag kollade också möjligheten till en annan lägenhet, fast jag tror jag vill bo här i området eftersom det är så nära jobbet. De håller på att renovera ettor som då kommer hamna på en hyra på 4900 för 37 kvm. Lite mycket tyckte jag, då kan man ju lika gärna ta en tvåa. Och det finns även några tvåor här omkring så jag får väl hålla ögonen öppna.
På väg hem åt jag lunch i stan, det har kommit massor med nya reastauranger och caféer sedan sist jag bodde här för 10 år sedan.
Jag har bestämt mig för att inte skaffa något busskort. Jag bor nära jobbet och till stan är det ca 15 min promenadväg. Så dem här två dagarna här i Karlstad har jag gått mer än vad jag gör på några veckor i Göteborg. Det kommer nog göra mig gott.
 
Idag testade jag min nya duschkräm från Body shop. Chocomania som faktiskt utgår från sortimentet snart. Löp och köp produkter på Body shop som har rea just nu. Jag köpte Moringa body shower 750 ml på rean förra året och jag har fortfarande kvar lite i flaskan 1 år senare så de är jävulskt dryga. Chocomania är verkligen en riktig fröjd, man känner sig som ett litet bakverk när man duschar med det, luktar verkligen gott.
Nu ska jag försöka ta mig samman och packa upp lite. Min uppackningsstil just nu är att jag packar upp sakerna allt eftersom jag behöver dem. Så antingen letar jag efter ett par trosor el tepåsar el vad jag kan behöva just för stunden. Haha! Så allt kanske är uppackat om sisådär 1 månad!
Vi hörs!
 
Dagens utsikt, idag har vi haft snö i Karlstad
 
 Mumma för själen och näsan, speciellt Chocomania. Passa på att fynda på rean på Body shop!
 
Första Cafét jag testar i stan, är tydligen en kedja som finns i bl a Stockholm
 
Söt inredning, ännu finare i restaurangdelen där jag inte fick plats eftersom det var fullt
 
 Helt godkänd pasta även om lite mer grönsaker inte hade skadat. Sandys är definitivt ett mysigt kafé att hänga på, ligger precis vid Tingvallagymnasiet
 
 
 
 
 

Tja!

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag flyttade till Karlstad igår. Flytten gick bra, planeringen var ju noggrann så det var inte mycket som kunde gå fel.
Lägenheten är en etta och ligger vägg i vägg med sjukhuset. Det är faktiskt helt sjukt, så himla nära, det ligger liksom en liten stig mellan huset och första sjukhusbyggnaden. Kommer bli skönt att slippa lägga tid på att ta sig till jobbet. Lägenheten är dock gammal, har extremt litet kök och badrum och generellt lägre standard än vad jag är van vid.
Idag kom mamsen och hälsade på redan kl 9. Vi gick och handlade mat ihop. Sen åkte hon hem och jag gav mig ut på stan. Jag gick till bibban och skaffade mig ett bibliotektskort och lånade några böcker så jag ska ha något att göra. Sedan gick jag till SATS och flyttade mitt medlemskap till Karlstad. Efter det gick jag och kollade på en utställning av Lars Lerin som är värmlänning och bor på Hammarö. Det var väldigt trevligt, jag uppskattar verkligen konst. Hans färger tar ett tag att vänja sig vid och jag hade inte sett så många akvareller innan men det var jättefint. Biblioteket har en bokcirkel man kan gå med i och de visar filmer på ett ställe som heter Arena vid biblioteket så det är saker jag kanske ska testa på så småningom. Det var härligt soligt väder, skönt att vara ute.
Nu på kvällen har jag försökt packa upp lite till. Jag inser att jag tycker det är sjukt tråkigt att organisera, det är därför jag tycker det är så tråkigt att flytta. Alltså inte själva flytten utan det här med att behöva packa ner och packa upp, blä! Överlag tycker jag inte det ska ta så mycket tid att driva sitt hem, det ska gå snabbt så man har tid till annat. Så jag blir lite förvånad när många lägger mycket tid på sitt hem. Det blir ju fint men inget jag tycker är roligast i världen att göra. Jag blir rastlös.
Jag börjar jobba nästa vecka så hela den här veckan som kommer kan jag lalla omkring så mycket jag vill. Skönt att vara ledig.
Nu ska jag testa att packa upp lite mer, puuuuuuuke!
Vi hörs!
 
Mikael och Filip som hjälpte mig med flytten

Karlstad
 
 Utställning av Lars Lerin på Sandgrund
 
 
 
Tydligen har han varit i Iran
 
 
Älven som jag bor vid
 
Utsikten
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Flyttpackat dag 4, Fed up

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu är det verkligen inte roligt längre det här med att flyttpacka. Det är på den nivån att jag inte ens ville gå upp imorse utan låg kvar i sängen lääänge. Det är grejer överallt och det är bara det sista kvar men alla vet att det sista är jobbigast, oavsett om det handlar om en uppsats, viktnedgång el just flyttpackning. Blä!
Idag fick jag iaf leverans av tidningspapper av en mycket klok person som kom på att man kan använda Metro, jag hade liksom slut på tidningspapper och visste inte vad jag skulle ta vägen. Så Metro är ett hett tips om man måste få tag på många tidningar snabbt. Mitt största bekymmer just nu är allt som ska till Myrorna, det är verkligen mycket grejer och jag har ingen bil. Tänkte ta en taxi dit men jag behöver ändå hjälp. Hoppas en snäll kompis dyker upp i sista minuten som kan tänka sig följa med. Vore så onödigt att dra med sig allt som jag ska ge bort till Karlstad.
Jag har också varit och ätit middag på den vegetariska restaurangen Andrum med min kompis Krish. Mycket tjejsnack blev det och kloka livsråd. Gamla vänner är bara för mysiga!
Nu återstår resten av det här skittråkiga jobbet med att packa.
Vi hörs!
 
Så ser det ut just nu
 
 Enda arvet jag har kvar efter min farmor
 
 Har försökt trösta mig själv med choklad jag fick av Lisa
 
 Middag med min vän Krish på Andrum, ingen kulinarisk upplevelse men helvegetariskt och helt ok i smaken och framför allt sjukt nära i det dåliga vädret som var idag
 
 
 
 

Flyttpackat dag 3

Kategori: Allmänt

Hej!
I ärlighetens namn har jag inte packat så värst mycket idag. Istället har jag suttit i tel en hel del. Sagt upp elabonnemanget, skaffat mig nytt bredbandsabonnemang till den nya lägenheten och skaffat flyttstäd. Det är många smågrejer som ska göras i samband med flytt som tar tid. Det här med städningen tvekade jag rätt länge på, men bestämde mig ändå att det var värt att skaffa hjälp med tanke på hur mycket stress det kommer spara mig.
Jag har packat ner alla mina kryddor och det blev en full påse. Av dessa använder jag kanske 5-6 st bara vanligtvis. Men jag har haft perioder i livet då jag har bakat mycket, lagat mat etc som gör att man har samlat på sig saker man inte längre använder.
Jag slocknade ca 2 timmar i eftermiddags också och sov djupt. Sedan har jag varit och fikat med Ida, en gammal kompis och kursare. Det var himla mysigt och fastän hon var förkyld erbjöd hon sig att hjälpa mig att packa. Jag har fina vänner.
Nu är jag ganska pigg och ska fortsätta packa några timmar till.
Vi hörs!
 
Saker som kommer fram i en flytt, saker man har lånat av kompisar som man kunde svära på att man redan lämnat tillbaka!
 
Kaos
 
 En tiondedel av allt som ska till Myrorna, hur tar jag mig till myrorna, taxi? Så får det kanske bli.
 
Gott kaffe på Waynes i Idas sällskap ikväll
 
 Gammal bild på mig och Ida
 
 
 

Flyttpackat dag 1

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag inledde jag packandet inför flytten som är på lördag. Jag har tömt bokhyllorna och en del av skåpen. Det tar längre tid än vad man tror. Det är så oerhört skönt att kasta massa saker man har samlat på sig genom åren som man inte ens använder. Jag har tex kasserat mer än hälften av mina sängkläder idag. Jag måste ta en el ett par rundor till myrorna i veckan.
Jag hann också träffa mina fina vänner Solveig och Filip och käkade middag. Det var så skönt att komma från lägenheten för det råder total kaos här nu.
Imorgon ska jag bara fortsätta tömma skåp och kanske tvätta fönstren el göra rent spisen.
Vi hörs!
 
Dagen inleddes med att ta ut allt ur bokhyllorna
 
 En del av mina böcker, några skänks till myrorna men dem flesta följer med till Karlstad
 
Trevlig middag med trevliga vännerna Solveig och Filip, vi käkade thaimat och flabbade åt ingenting
 
 Jag har inte bara snälla, trevliga och välutbildade vänner, de är rätt snygga också!
 
 
 

Good buys

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu är det 6 dagar kvar tills jag ska flytta. Jag ska börja packa imorgon och har ingen aning om hur lång tid det kommer att ta. Nu i helgen har jag inlett projektet att träffa alla vänner och säga hejdå. Det kanske var lite ambitiöst att vilja träffa alla för det inser jag att jag inte kommer hinna, men jag får försöka så gott det går.
I lördags var en gammal god vän Lisa här på besök. Och hon hade med sig en mycket speciell person, hennes 4 veckors gamla son Alf. Det var mysigt att ses och vi bytte födelsedagspresenter också. Igår var jag på bio med en kompis som jag inte hade träffat på ett tag, Ali. Vi var på bio och såg Pingvinerna (biljetterna till Taken 3 var slut)! Vi var ute och åt mat efteråt och hamnade mitt i stormovädret som rådde i GBG igår, lite läskigt faktiskt. Ikväll har jag varit på middag hos en gammal kompis och kursare Carro och träffade några andra vänner där också. Alltid lika lyxigt att bli bjuden på middag. Fick se hennes nya lya också som var superfin. En efter en av vännerna skaffar sig vuxenpoäng.
Nu är jag hemma. Måste erkänna att jag är lite stressad, tänker bara på allt jag ska hinna göra denna veckan och blir lite matt. Men men, det kommer kännas bättre när jag väl har börjat med packandet tror jag. Ni får gärna komma med bra flyttips om ni har några!
Vi hörs!
 
 
Lilla Alf
 
 Fina Lisa med sin lilla son
 
 Bio tajm
 
 Jag, Ali och massor med popcorn
 
 Persisk mat
 
Nam nam
 
 På middag hos Carro med Madde och Maria
 
 Söta Carro som har ny lägenhet
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Födelsedag, 31 år

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag tänkte äntligen lägga upp lite bilder från min födelsedag som var 4:de januari. Jag hade fest för ca 20 vänner där jag bjöd på mat och dryck. Det var trevligt. Jag hade dessutom önskat mig pengar i födelsedagspresent och fick sammanlagt 1400 kr som jag tänker skänka till Läkare utan gränser. Så det var en lyckad fest och dessutom min första välgörenhetsmiddag kan man säga.
 
 
Förbredelser som tog nästan 2 hela dagar, jag lagade all mat själv.
 
 
 

Nyår

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag kom tillbaks från Stockholm idag, flög dit igår för att fira nyår och var där ca 36 timmar. Trots den korta vistelsen blev det ett trevligt besök. Jag och en gammal kompis och hennes tjejkompis var på en persisk restaurang som också hade dans senare på kvällen. Vi gjorde en liten felberäkning och det var mest familjer där och vi kände oss som rena ungdomarna rent åldersmässigt men det var iaf en kul kväll i kompisars sällskap.
Jag har goda förhoppningar för 2015, det är första året för mig som jag kommer jobba på riktigt nu efter examen. Jag ska flytta och det kommer nog ske en hel del förändringar i livet. Jag vill resa mer 2015, både inrikes och utrikes. Jag ska försöka ta lite bättre hand om mig själv, tex träna bort min ryggvärk och överlag har jag en känsla av att det kommer bli ett power år för mig detta.
Nu ska jag lägga mig för imorgon väntar en härlig 15 timmars arbetsdag, jag går min sista jour på Sahlgrenska innan jag slutar. Yippy!
Vi hörs!
 
Who is the boss?
 
Skåååål
 
 Gott nytt 2015!