callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Glass

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Ännu en jobbdag. Kan iofs inte fatta att det är fredag imorgon, den här veckan har gått fort ioma jag bara jobbar 4 dagar. Så soft. 
Efter jobbet träffade jag en av mina äldsta vänner här i GBG. Vi har känt varandra i ca 8 år. Vi var och åt sushi och sedan hamnade vi på Yoghurt bar, bara så där. Går jag upp i vikt så är det Yoghurt bars fel till stor del!
Det blev som vanligt när ett par väninnor träfas, massa relationssnack. Det var roligt att träffa henne.
Nu är jag så så trött. Ska boka biljetter till Värmland och sedan ramla i säng. Imorgon åker jag till Värmland för att träffa familjen, som jag har längtat! Ska bli så himla mysigt. Vi ses alltför sällan.
See ya! Och då lovar jag er fina bilder på värmlandska skogar!
 

Glass på Yoghurt bar Östra hamngatan
 
 You must try it! Finns även på linnégatan

Jobb+fika

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Idag har jag jobbat, de 2 senaste dagarna har faktiskt varit lugna. Så skönt att andas ut lite. Efter jobbet var jag och fikade med en gammal klasskompis som har hamnat i samma bransch så vi satt och pratade en hel del jobb. Kul att utbyta erfarenheter.
Nu är jag supertrött, som alltid på kvällen. Skönt att det bara är 2 dagar kvar av veckan och lyxigt att jag inte går några jourer.
Vi hörs!
 
 
Gammal klasskompis och kollega, och utomordentligt trevlig dessutom!
 
Jag och Le pains (Övre husargatan) fina inredning!
 
 

Måndag?

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag kändes som måndag ioma jag var ledig igår. Det var en lugn dag på jobbet och tur var väl det så trött som jag var.
Jag har tänkt lite på missbruksvården här i stan. Det finns så många alkoholister och då menar jag inte A-lagarna utan de som har ett jobb och sköter sig någorlunda men som ändå super kopiöst i smyg. Jag har träffat några sådana på sistone och de är ofta hjäpsökande men tyvärr har inte de kliniker som finns många platser och ibland blir det köer. Då får man ibland skicka hem en patient i väntan på en avgiftning från sjukhuset. Och vad är då inte riskerna att patienter går hem och börjar supa igen? Nordhemskliniken som finns här i Göteborg verkar iaf bra men det skulle kanske behövas ännu någon sådan klinik för att öka antalet platser. Alkoholen är verkligen ett gissel för många.
Efter jobbet idag kom jag hem och såg ett avsnitt av Entourage och sedan somnade jag på soffan och sov i 2 timmar. Måste ha varit helt slut. Drömde en skitkonstig dröm om en anorektisk tjej som var inlagd på sjukhuset fast hon var stor som i Alice i underlandet och sjukhuset var som ett lyxhotell. Hehe.......
Så nu lullar jag omkring innan jag ska lägga mig. Livet är rätt skönt!
Vi hörs!
 
Min nya favoritmat. Fylld pasta av olika slag och en mumsig grönsaksröra, här 2 sorters ostfylld pasta med röra på squash, aubergine, lök, vitlök och tomat. Nam nam!
 

Tjoho

Kategori: Allmänt

Hej!
Ännu en helg som gick blixsnabbt. Jag var dessutom ledig idag så det blev hela 3 lediga dagar.
I lördags var jag och några vänner på Casino Cosmopol på en persisk fest de anordnade. Det var skoj även om det inte var lika mycket folk som på deras persiska nyårsfest i mars. Vi dansade hela kvällen. I söndags var jag hos en kompis i halmstad och hade bokklubbsmöte. Idag har jag mest varit hemma, lagat mat och kollat på Entourage. Är forfarande bara på säsong 3 så har mycket kvar att jobba mig igenom.
Jag saknar min mamma och Sebbe och tur är väl att jag ska hälsa på nästa helg, nu var det allt för länge sen. Men så blir det när både jag och mamma jobbar helger och våra helger kolliderar. Det ska bli himla mysigt iaf nästa helg.
Nu har jag bara 4 arbetsdagar framför mig. Ser framemot att ta på mig mina nya bekväma arbetsskor imorgon och flyga fram på sjukhuset. Hehe.....
Vi hörs!
 
 
Innan festen i lördags
 
 Skåååååål
 
 Solis
 
Gruppskål med mina fina vänner
 
 The crew
 
Glada tjejer
 
 Ny klänning kvällen till ära, från Vila, skitnöjd
 
 Söndagsfika hos Linn
 
 Mina fina gravida vänner, baby boom i vår bokklubb
 
 Godaste pizzan i Halmstad
 
 Lisa hugger in
 
 Restaurang Venezzia i Halmstad har goda pizzor jag kan rekommendera

Bilder

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu har jag köpt en ny laddare till min dator och ni får en bilduppdatering!
 
 
 
En härlig dag vid Långevattnet, det var så varmt i!
 
I Feskekörkan en ledig dag mitt i veckan
 
 Mat köpt i feskekörkan
 
 Jobbar på brännan!
 
 Så här glad blir man när man har kompledigt!
 
Underbar glass på Yoghurt bar Östra hamngatan. Favvosmak banan, favvotopping granatäpple!
 
Nya jobbskor köpta på Sahlgrenska, märke Sanita
 
 Skorna som gör att den här lilla konsulten springer extra snabbt i kulvertarna. Väldigt bekväma!
 
 
 
 
 
 
 

Jobb

Kategori: Allmänt

Hej!
Just nu är jag på jobbet, tror alla andra har gått hem för min telefon har varit tyst ett tag, gud vad skönt. Har idag fått så många samtal så när jag möter en kollega som säger :ja vi pratade tidigare idag på tel, är mitt svar ett spydigt: Ja det är mycket möjligt att vi gjorde. Har fått alla möjliga konstiga frågor. En överläkare som alla är rädda för ringde mig och ville tjata om en patient som jag redan hade bedömt och pratat med avdelningen om. Jag är så stolt att jag hade så himla bra svar att han gav sig och tackade och la på. För ett år sedan så hade jag tvekat och inte vetat vad jag skulle säga. Skönt när man lär sig. Vården är så uppdelad och det finns ofta rigida ramar för vem som gör vad och det är faktiskt en del av processen att bli läkare, att veta vad det är just jag ska göra.
Det är konstigt hur lätt man vänjer sig vid långa dagar, jag är inte ens särskilt trött och har ändå varit här sen imorse.
Det ska bli skönt med helg. Ska shoppa något snyggt att ha på mig imorgon, sedan blir det en kul fest på kvällen. Ser framemot det.
Jag ska försöka fixa min dator imorgon så jag kan lägga upp bilder. Blogg utan bilder är blä!
Vi hörs!
 
 
 Min fredag

Tja!

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var det fullt upp på jobbet och imorgon jobbar jag 8-23. Man känner att man lever iaf.
Idag såg jag en patient som mådde så mycket bättre sen sist jag träffade henne, det är så kul när det går åt rätt håll.
Annars var jag på Viktväktarna, släpade mig dit fastän jag var trött men tyvärr var det stängt, de har tydligen sommartider. Jag hade trott att sommaren skulle vara en bra årstid för viktnedgång men det har faktiskt varit svårt. Jag äter ute ofta och är trött mest hela tiden/ orkar inte laga mat i den här värmen. Men nu ska det bli bättring. Har varit superslö med att försöka gå ner så nu får jag göra ett ryck. Kommer meddela er när det börjar röra på sig!
Det är fortfarande tropiskt varmt ute och jag hoppas kunna hinna åka och bada efter jobbet någon dag. Och imorgon är det löning, ni anar inte hur fattig jag har varit senaste veckorna, kommer sitta bra med lite cash och jag behöver 1001 grejer som jag har väntat med att köpa.
Vi hörs mina fina läsare!
 
 
 
Viktväktarna kommer in i mitt liv igen och förhoppningsvis tappar jag några onödiga kilon inom en snar framtid, det har fungerat förut!
 
 

Cash flow imorgon! Lönen måste vara en av de bästa delarna med att jobba. Nu slipper mina vänner bli tvingade till att betala mina middagar! Mohaha....
 

Ledighet

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var jag kompledig, jobbade ju 52 timmar förra veckan så det jämnar ut sig. Det var underbart att vara ledig mitt i veckan. Det blev lunch på stan med en kompis och så shoppade vi lite åt honom och så testade jag Yoghurt bar för första gången. Vilken bra grej även om det är lite dyrt, 18 kr/hg och man kommer fort upp i vikt. Favvosmak på glass är banan och favvotopping granatäpple. Mums!
Min dator krånglar och av någon anledning lyckas jag inte ladda ner bilder på den andra datorn jag har. Så ni får ge er till tåls med bilder. Tog några fina idag. Sorry for that!
Imorgon blir det jobb igen men hej, snart är det helg!
Vi hörs!
 
 
Supergod glass, lite kul är också att jag känner den som designade deras skylt!

Livet

Kategori: Allmänt

Livet består just nu av en massa jobb.
Det är för varmt för att jobba.
Jag väntar helt desperat på min lön, ska shoppa tills jag droppar!
Funderar på att gå och lägga mig kl 21.00.
Känner mig som en gående zombie mest helatiden.
Älskar mitt jobb men älskar resten av livet också, behöver lite vila just nu.
Vi hörs!
 
 
Makes no sense, haha!

Varm dag

Kategori: Allmänt

Hej! Det känns som att det har varit ca 100 grader i Göteborg idag. Jag och en kompis hade bestämt en promenad för idag men det fick bli en promenad till sjön när vi såg hur fint vädret var. Det var väldigt varmt i vattnet. Mysig dag. Jag tror dock jag har fått lite solsting och dessutom bränt mig en aning.
Ska börja knyta ihop den här dagen, helgen har varit alldeles för kort med en enda ledig dag men jag är ledig på onsdag istället. Och nästa helg blir en rolig en med både fest och en liten resa till Halmstad, så nu börjar nedräkningen till nästa helg!
See ya!

Ro utan åror

Kategori: Allmänt

Hej!
Mina bokrecenssioner kommer sällan men det är mest utav lathet. Jag läser mycket men orkar inte alltid skriva om böckerna.
En bok som jag precis läste ut är värd att nämna. Jag tror det är många svenskar som har läst den här boken som kom ut 2004. Jag hade inte gjort det.
Den är skriven av Ulla-Carin Lindquist som var programledare för rapport under 90-talet. Hon fick ALS som är en dödlig sjukdom och dog 2 år senare. Den här boken skrev hon under sin sjukdomsperiod.
Det är sällan vi får reda på hur det känns att vara en lyckad människa med ett roligt jobb och med familj och barn som lever livet och helt plötsligt få en dödlig sjukdom och vara rullstolsbunden och inte klara av något på egen hand inom loppet av ett år.
Hon skriver lite poetiskt men ändå rakt och ärligt. En vacker bok som även om den handlar om en påfrestande process, alltså att dö inte är raktigenom sorglig. För när man blir allvarligt sjuk ändras perspektiven och som hon beskriver det så kan det  nästan vara starkare att uppleva något för sista gången än det är första gången. En häftig scen är tex när Ulla-Carin äter mosad hummer som en sista måltid innan hon ska få en PEG som gör att hon aldrig mer ska stoppa maten i munnen utan få det via en slang rakt in i magen.
Läs den om ni inte har gjort, den är relativt kort och lättläst.
Jag ger den här boken 9 av 10. För den är självbiografisk, berör en, ger en nya perspektiv och delar med sig av en unik upplevelse.
 
 
 
Ro utan åror, får 9 av 10 av mig
 

Sjukhus och ångest

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har jag gjort ett sådantt där långt helgpass. Tolv timmar på jobbet i det här fina vädret. Och vilken dag sedan, det hände en hel del faktiskt. Fler tvångsvårdade på somatiska avdelningar än vad vi brukar ha och dessutom hade vi en patient idag som var så ångestfylld så ingen av oss visste vart vi skulle ta vägen. För mig som aldrig upplevt den graden av ångest själv är det nästan ofattbart vad en människa är kapabel till när hon fylls av en känsla hon inte kan hantera. Man känner sig ganska maktlös som vårdpersonal. Man kan medicinera, försöka trösta och hålla en hand men när ångesten är som värst är det ingenting som hjälper. Vi fick förstås ordning på situationer till slut. Min bakjour som dessutom är min chef var inne stora delar av dagen. Det är en kvinna jag beundrar, ung, kompetent, effektiv och trevlig. Så det var kul att träffa henne.
Efter jobbet promenerade jag hem i solen kl 21.00. Det är underbart med sommar. Och imorgon är jag äntligen ledig, yey!
Ha en fortsatt trevlig helg!
 
 
 
Psykiatrin, en arbetsplats jag trivs väldigt bra på
 
Ångest, en folksjukdom
 

promenad

Kategori: Allmänt

Hej på er!
jag kom precis hem från en promenad. Det kändes skönt för de senaste dagarna har jag bara landat i soffan efter jobbet och liksom inte orkat röra en fena.
Den här veckan har hittills bara varit jobb, mer att göra någon dag och mindre någon dag. Det går bra. Men trött blir man. Och den här veckan jobbar jag 52 timmar eftersom jag går jour på lördag.
Vi hörs!
 
Supergod grönsakssås på squash, lök, svamp och tomat som jag hade till ostfylld pasta, nam nam!
 
Efterrätt, hur soft är det inte med sommar och all billig frukt?
 
Köpte en 4 kilos vattenmelon som jag jobbar mig igenom metodiskt!
 
 
 
 

Finalen

Kategori: Allmänt

Hej!
Finalmatchen i VM, efter att ha ringt hela avenyn och försökt få bord så hade vi nästan gett upp och tänkt att vi får stå på nån sportbar, tills en av kompisarna kläckte den briljanta idén att kolla med Casino Cosmopol. Och ju då de hade bord. Helt otroligt. Visst de håller inte alls samma klass på sina skärmar och antal skärmar som Oleary´s men det fick duga. Matchen var superdupertråkig tyckte jag men det var ändå en kul kväll.
Nu sova, jobbar ju imorgon.
Natti!
 
 
Jag och kompisarna, den obligatoriska selfien
 
 Veggie burger på Cosmopol, godkänd men inget speciellt
 
 
 

Serier

Kategori: Allmänt

Hej!
Hur är det med mina läsare?
Som bekant så är jag extremt seg när det gäller serier och upptäcker dem liksom flera år efter alla andra, I don´t know why. Kan kanske delvis hänga ihop med att jag inte äger någon tv.
Hursomhelst så har jag precis bytt från Netflix till HBO, de kostar båda ca 80 kr i månaden. Netflix har många serier och filmer men min upplevelse är att allt är ganska så gammalt. HBO är fräschare och har också många stora serier. Jag har precis börjat kolla på Entourage och gillar det, har sett nästan hela första säsongen utan att det har hänt dessa grabbar en enda negativ grej, det är en glad serie hittills där allt går bra. Sedan ser jag en serie som jag har letat efter länge, In treatment som är jättespeciell. Det är som små terapisessioner där psykologen Paul har olika patienter, skitbra tycker jag.
Vad ser ni för serier? Gamla el nya? Skriv gärna och berätta!
Här i GBG regnar det. Det är en lugn dag men ikväll ska vi ut och se fotbollen, det är hopplöst att hitta ett bord på en sportbar (ringt hela avenyn känns det som) så vi får droppa in någonstans, det blir kul.
Vi hörs! Ciao!
 
 
Netflix har jag testat ett tag, har serier som Californication, Weeds osv. Lite äldre serier och filmer skulle jag vilja säga
 
HBO, har tex Game of thrones och något nyare mer påkostade serier
 
Entourage, sändes mellan 94-2011. Jag har precis börjat se det och gillar det
 
In treatment, himla bra serie om man gillar psykologi, om jag skulle gå i terapi så skulle jag älska att ha Paul som terapeut

Kul helg

Kategori: Allmänt

Hej!
Det har varit en kul helg hittills. After work igår med en söt vän på Lounge och idag Asperö med en annan trevlig kompis. Livet är skönt! Och nu blir det lite svalare i GBG vilket kanske gör att man får något vettigt gjort imorgon, värmen i all ära men nu har det varit för varmt för allt annat än srandhäng i någon vecka.
See ya!
 
 
Lika som bär? Hihi!
 
Drottningen på sin tron
 
 Crazy gäng
 
 Gubbe jag sprang på på avenyn, var värt ett kort tyckte jag!
 
Ni Göteborgare fattar detta, har velat sitta där länge!
 
Härlig dag på Asperö
 
 Skål min vän, fast med glassar då!
 
 
 
 
 
 

Mitt i veckan

Kategori: Allmänt

Hej!
OMG vilken värme det är. Det är verkligen utomlandsvärme just nu, var på väg hem från jobbet igår vid 23 tiden igår och det var fortfarande så varmt så det kändes som att vara i Grekland. Inte ofta vi har det vädret i Sverige. Och vad gör man under årets varmaste dagar? Ju man jobbar så klart.
Och jobbet mina vänner, det är verkligen en plats där man lär sig konflikthantering vare sig man vill el inte. Det finns få tillfällen då man måste lära sig hantera så många människor på en och samma gång. Nyttigt antar jag.
Efter jobbet hängde jag på ett café med en gammal vän. Vi satte oss på Cappuccino vid Kungsportsplatsen. Det är ett av stans mest centrala och största caféer med många platser på uteserveringen. Tyvärr måste jag säga att deras sallader är inte bara inte goda utan rentav äckliga. Nittio kr för en sallad och båda sorterna vi beställde var katastrof. Billiga äckliga ingredienser och fantasin hos en femåring. Jag gör så mycket godare sallader hemma. Riktigt dåligt. Chokladtårtan till efterrätt var god men jag tycker faktiskt inte man kan servera så äcklig mat på ett sådant centralt och känt café. Önskar jag hade tagit en bild. Blääää.....
Imorgon är det jobb och sedan helg. Skönt! Blir det så här fint väder så ska jag åka och bada, har faktiskt inte gjort det än.
Nu softa och sen sova för att vara pigg på jobbet imorgon!
See ya!
 
 
Cappuccino, centralt café med stans äckligaste sallader? Skärp er säger jag bara!

Helgen

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har haft en lugn helg, kände att jag behövde vila mig. Jobbade ju i fredags till sent och igår var det möhippa för en kompis. Det var faktiskt jättekul, roligast var femkamen på Liseberg, kan rekommendera det till alla som inte har gjort det, kostar 70 kr och man får spela några spel och så får man några biljetter till lyckohjulen. Vädret var unerbart vilket förhöjde stämningen ytterligare.
Idag har jag mest tagit det lugnt, fick ett ryck och städade ur kylskåpet vilket var tråkigt men nödvändigt. Har varit och storhandlat mat och ikväll träffade jag en gammal vän. En vän som jag har haft många roliga utekvällar med och som en gång när jag hade ryggskott kom hem till mig med mediciner och salvor och stannade 2 dagar och tog hand om mig. Ja gamla vänner altså.......
Nu ska jag nanna snart, jobb som vanligt imorgon.
Hoppas ni njuter av sommaren!
Vi hörs!
 
 
 

Heeeeeej!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Hur är läget den här härliga soliga varma lördagen? Vi har riktigt fint väder i GBG iaf och det är ju passande eftersom jag ska vara utomhus en del idag, kan inte just nu avslöja i vilket ärende.
Jag har haft en relativt lång arbetsvecka. Tog faktiskt kompledigt för första gången i mitt liv i torsdags. Alltså när man går jourer utöver den vanliga arbetstiden så har man rätt att ta ledigt någon annan dag istället. Det var skönt att vara hemma, jag hann göra lite små ärenden som jag hade men dagen gick som vanligt jättefort. Och igår jobbade jag kl 8-23 så det jämnade liksom ut sig med ledigheten. Gårdagens jour var dock det lugnaste i hela historien, inga samtal och inga remisser.
Arbetsveckan har varit bra, jag gillar verkligen mitt jobb. Men den här veckan har jag verkligen fått smaka på de dåliga sidorna av vården också antar jag. Jag blev uppringd av en kollega som ringde från utsidan av sjukhuset och ville ha hjälp. När jag sa att jag inte kunde prata just då så blev hon skitförbannad och började skällla på mig och skrika att hon skulle anmäla mig. Ni kan ju tänka er min förvåning eftersom jag inte hade någon aning om varför hon var så förbannad. Jag avslutade iaf den patient jag hade just då och pratade med denna arga doktor och till slut visade det sig att hon hade hamnat fel, växeln hade kopplat henne till mig fastän hon skulle till någon annan. Mycket intressant!
Sedan har jag varit oense med en annan kollega om en patient som egentligen tillhör dem. Men då de har ont om folk vill de lämna ansvaret till oss. Det är inte rätt och blir i slutändan inte bra för patienten att ha för många aktörer inblandade i vården så jag försökte ringa chefen på det andra stället och få honom att ge den här patienten en tid. Men icke, efter 2 långa samtal var han fortfarande lika obstinat. En sak lär man sig fort som läkare iaf och det är att stå på sig för det är ganska hårda armbågar.
Ja ni förstår, det var en lite tuff vecka framför allt pga organisatoriska problem snarare än patienterna och vården av dessa.
Nu är jag iaf hemma, har sovit ut och har en rolig dag framför mig. Det är så underbart skönt med helg!
Vi hörs senare och jag lovar er fina bilder!
 
 
Min vackra duktiga frisör och jag när jag var där i torsdags.Hon har Salong Damon på Vasakyrkogatan!
 

Några dagar...

Kategori: Allmänt

Hej!
Hur är det med er? Här är det bra, trött som jag brukar vara efter en jobbdag men ganska så nöjd ändå. Jobbet går fint, jag trivs bra. Det är rätt stor omsättning på personal då vi är på ett universitetssjukhus och det kommer nästan någon ny till vårt team varje vecka. Det är alltid en utmaning att samarbeta med nya människor.
Idag var jag på ett första möte med en ny bokcirkel, det är några vänner/gamla klasskompisar som har startat den. Det var skoj och det ska bli kul med fler möten. Vi var på stadsbibban som är nybyggd och deras café med uteservering var mysigt med utsikten götaplatsen. Så väldigt göteborgskt!
I helgen hade jag besök av en gammal god vän från Lund. Vi har känt varandra i 7 år och gamla vänner växer verkligen inte på träd. Vi hann med utgång, lite promenader i stan och restaurangbesök. Det var nice.
Ja, nu ska jag försöka komma i säng tidigt för så här trött borde man inte få vara.
God natt!
 
 
Lyxig present
 
Turister tar man med till Poseidon
 
 Trädgårdsföreningen
 
 Så många sorters rosor
 
 Vid hamnen, vi gjorde ett ärligt försök att ta oss till The Docks som hade premiär i lördags
 
 Festklädd
 
 Då det var kö till båten till The Docks valde vi gamla goa Lounge
 
 Och där har man ju alltid kul
 
 Turkos är min färg
 
 Helt godkänd skaldjurspasta på La Terrazza, godast var bläckfiskbitarna, mums!
 
Sötaste lilla desserten
 
Skön söndag
 
Igår efter jobbet i parken
 
Carro på bokträffen på Stadsbibban
 
 Moi
 
 Madde och Ulrika
 
 Ett nyöppnat ställe på Avenyn med fina färger, Frozen planet