callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Första lediga dagen!

Kategori: Allmänt

Heeeej på er!
Idag var jag kompledig och därmed har min semester börjat lite inofficiellt! Gud vad skönt! Jag snoozade i 52 minuter imorse, sen har det blivit en tur på stan, ett besök hos en ny frisör då min vanliga är på semester och lite shopping. Det är naturligtvis superskönt att vara ledig och jag har lite svårt att fatta att jag inte behöver jobba på en hel månad. Wihiiii!!!!!!
Och bäst av allt är resan till Nice, på måndag åker vi!
Ikväll planeras filmkväll, matlagning och allmän relaxtime.
Vi hörs kära läsare! :)
 
Fika! Mollys café Karlstad
 
Shoppat lite och även fått post. Röd och laxfärgade väskor från min kusins egna kollektion, märket heter Bel &Jaz Stockholm, riktigt kul att få hennes produkter! Svart väska från Åhlens, sovplagg från Åhlens och så vattenfast mascara och eyeliner till resan
 
 Och så lite från systemet, nu är vi ju lediga!
 
 
 
 
 
 

Söndags blues

Kategori: Allmänt

Hej!
Det har varit världens lugnaste dag. Det har i princip regnat och varit kallt hela helgen. I förmiddags var jag och kollade på ännu en lägenhet, nu är jag uppe i 4 st jag har kollat på på 2 veckor. Det var en liten trea i ett område som inte är särskilt populärt. Jag bestämde mig för att inte ta det. Vill antingen vara nära stan el jobbet och vill helst inte bo i ett opopulärt område. Med dem här kraven lär jag ju aldrig hitta något. Efter visningen åkte jag till stan för att gå i några affärer. Det var helt dött på stan, trist och grått. Hittade inget att köpa. Vad finns det för roliga affärer i Karlstad liksom? Tänkte lyxa till det med lunch på stan, Scandic som jag har ätit på några gånger har inte sin restaurang öppen på söndagar uppenbarligen och ett Mezeställe jag tänkte testa hade också stängt, på en söndag vid lunchtid. Det var ungefär där och då som jag insåg att jag har flyttat till en helt död stad. Ber om ursäkt nu om någon tar illa upp, någon som är en stor fan av småstäder men jag håller på att få krupp på alltihopa. I Göteborg kunde man bara gå ut till Nordstan tvärs över gatan och det var alltid folk ute, liv och rörelse. Man kunde ta en fika kl 4 på morgonen på ett nattöppet café osv. I miss that! Så det blev till slut att snällt handla sin lunch på Hemköp och åka hem.
Jag antar att min blues beror på att jag inte har åkt någonstans denna månaden. Sista gången jag var utanför Karlstad var på midsommar. Det har varit bra för ekonomin men sämst för humöret, jag behöver ladda batterierna i en storstad för att orka med småstadslivet. Tur att jag åker till Nice om 8 dagar.
Nu ska jag sluta gnälla, jag har iaf ett bra jobb som betalar räkningarna plus mycket mer.
See u!
 
När man har ett astråkigt liv för tillfället får man lägga upp matbilder. Dagens sallad, med varmrökt lax, romsås,musslor, avokado, kronärtskocka, oliver och grönsaker. Handlade i delikatessdisken nu när de restaurangerna jag ville gå på var stängda
 
 Ostbricka, godare att handla ost i en ostaffär förstås men den var ju naturligtvis stängd på en söndag så ostarna fick handlas på Consum
 
 Den helt osminkade sanningen en tråkig söndag
 
 

Ute på landet

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har jag varit ute på landet. Det har ju regnat hela dagen så vi har inte varit ute mycket men det blev iaf mycket god mat och trevligt sällskap.
Värmland är ganska stort och det är kul att åka till nya ställen.
Nu är det snart dags att knyta sig, jag är rätt trött och imorgon blir det ännu en lägenhetsvisning dock i ett område som jag är lite osäker på.
Vi hörs!
 
En underbar sallad gjord på grönsakerna från trädgården och så varmrökt lax, nyplockad  grönkål är jäkligt gott!
 
Blåbär/jordgubbspaj, landet har definitivt sina goda sidor
 

Fredag!

Kategori: Allmänt

Tjabba tjena!
Hej på er! Hur är läget? Nu är det länge sen jag skrev, har rent allmänt blivit dålig på att blogga. Nu är det 1 vecka kvar till min semester och ni kan ju ana att dagarna bara släpar sig fram. Den här veckan har jag följt med en narkossköterska på operation, varit med och sövt patienter, lärt mig sätta nålar och hålla en mask (syrgasmask medan patienten är sövd). Ja det är sånt vi sysslar med. Och en dag fick jag åka med ambulansen, det var faktiskt skoj.
Ikväll är jag hemma, är lite smått uttråkad. Har inte direkt skaffat mig några nya vänner här i Karlstad även om jag nu har bott här i 6 månader. Orkar ärligt talat inte anstränga mig heller.
Om 9 dagar åker jag till Nice, wihiiiiiii!
På sistone har 3 olika vänner varit i Karlstad på genomresa el besök. Det har varit skoj att träffa dem.
Idag var jag en sväng på stan efter jobbet. Skönt sätt att avsluta veckan på. Jag köpte en stor orange väska att ha på stranden på semestern, ett smyckeskrin och så käkade jag glass På Carli. En tur på systemet hann jag med också, så nu har jag fått i mig 2 cider.
Ok mina babes, nu säger den här tjejen i exil hejdå!
See u later! :)
 
Johan som är gammal kompis från läkarutbildningen var på genomresa i Karlstad tillsammans med sin Ida, och vi tog en fika såklart!
 
Ingrid som också är en vän från pluggtiden var här med sin fästman och barn och såklart möttes vi upp för lite middag!
 
Och sist ut var Magdalena, en kompis från gymnasiet som är på besök i Karlstad, vi käkade thaimat och fikade hemma hos mig.
 
Förra veckan var jag i Skoghall och var på den persiska restaurangen Café Parken, värt en liten bussfärd. Kan rekommenderas om man behöver ha mat till en fest, eftersom de kör catering.
 
Jag på operation, fyller i en narkosjournal, operationsbord till vänster och slangarna till ventilatorn framför.
 
Och så har jag blivit med cykel. Och cykelhjälm såklart, för annat vore ju ansvarslöst
 
Var med på ambulansen i veckan, spännande
 
 Vattenmelon, idag
 
 Och så lite cider på det! Trevlig helg på er!
 
 
 
 

Inte död

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Nu var det väldigt länge sen jag skrev men ni behöver inte oroa er, jag lever. Just nu har jag hamnat i ett intensivt lägenhetsletande. Annars har jag idag just varit och kollat på en lägenhet (fin, central men nära tågstationen med ljud därifrån så det blir inget), varit på en fotoutställning och dessutom Ikea. Aktiv söndag.
Jag har 2 veckor kvar på jobbet innan semestern och ni vet hur motivationsnivån brukar vara dem sista veckorna. Så nu behöver jag ladda och köra så jag orkar dem här sista veckorna.
Lovar lite matigare inlägg och även bilder snart. I know I have been bad!
Keep reading och vi hörs!
 
 
Lägenhetsletande, var ska man bo? Hur mycket kan man betala i hyra osv. Kul men tidskrävande. Hoppas verkligen på att hitta något bra!
 
Lite så här mår man sista veckorna på jobbet innan semestern
 
 

Glossy box Juni

Kategori: Allmänt

Tjabba!
Nu har ännu en Glossy box anlänt. Jag fick den för 1-2 veckor sedan men har verkligen inte haft tid. Men nu ska ni få se på innehållet.
Det är Gynning som har designat boxen och temat är Ibiza. Det är en snygg box som jag kanske tom orkar spara.
 
Boxen innehåller:
 
Nagellack från Hot Makeup i färgen passion, 35 kr i butik
Snurrebuss från Freebra, 29kr i butik
Påstrykningsbar tattoo från Lulu DK, 349 kr i butik för ett A5 ark
Tints & Sass från Elizabeth Mott, kostar 219 kr i butik i originalförpackning
Ögonskugga från Medusa´s Makeup i färgen Maneater, 90 kr i butik
 
Som vanligt när jag fick min box blev jag först lite halvbesviken. Lila ögonskuggor har jag redan 3 av, köpte nyss ett oranget nagellack och fake tattoos hade vi när vi gick på högstadiet. Men när jag testade så var inte nagellacket exakt i den nyansen jag redan har och ögonskuggan var ändå ganska så fräck, mittemellan rosa och lila. Tatueringen får jag väl ge en chans när så många stora bloggare har skrivit om den.
Två produkter som jag inte behöver är bakstycken till örhängen och så även den färgade formulan Tints & Sass. Man ska tydligen kunna ha det på både kinderna och läpparna, men det är alltså inte ett vanligt läppstift. Vill ni ha dessa 2 produkter så skriver ni till mig så skickar jag dem till den första som skrivit. Glöm inte skriva adress, den publicerar jag naturligtvis inte.
Lev väl!
 
Färgglad box, design by Gynning
 
 Fint förpackat
 
 Innehållet
 
 Skuggan på, söt färg
 
 Två produkter som du kan bli den lyckliga ägaren till! Skriv till mig så skickar jag dem till dig! Snällt vad?
 

Varmt

Kategori: Allmänt

Hej!
Äntligen verkar den riktiga sommarvärmen ha anlänt. Skönt! Men gud vad trött man blir. Jag är helt slut.
Idag skulle jag ha åkt till Falkenberg för att fira en vän som har 1-årig bröllopsdag. Jag hade verkligen sett framemot det. Men 2 veckors jobb utan helg emellan gjorde sig påmind igår. Jag kände att jag hade noll energi att sätta mig på ett tåg och åka flera timmar och vara borta hela helgen. Så jag fick lämna återbud. Tråkigt att missa en skön fest på västkusten men nu fick jag en välbehövlig ledig helg.
 
Började dagen med en brunch på Scandic City i Karlstad. Det är alltid gott med brunch. Sen fick jag ett samtal av min mamma som undrade om jag ville hälsa på dem. Och det gjorde jag gärna, så jag fick några timmar tillsammans med min mor och lillebror. Även några soltimmar på deras gräsmatta. Det var nice. Nu är jag hemma igen och är så sjukt trött. Tror faktiskt jag ska gå och lägga mig tidigt även om grannarna har fest på gräsmattan utanför och spelar musik på en bergsprängare.
 
Jag tror de flesta av oss som har sen semester börjar känna ett riktigt sug efter ledighet. Jag ska vara på Intensivvården även nästa vecka. Ärligt talat följer jag mest bara med och tittar och lär mig ett och annat så det borde inte vara så ansträngande, men det är det, mentalt. Det tar på en att se så himla sjuka patienter dagligen. Jag tror faktiskt jag ska försöka jobba med någon sorts mottagningsverksamhet i framtiden, vårdcentral, el öppenvårspsykiatri. Vi får väl se!
 
Idag när jag var i stan såg vi Nordfront demonstrera. Jag vet inte om jag har varit med om demonstrationer med rasistiska undertoner innan, tror faktiskt inte det. Det var jättetråkigt tyckte jag. Jag gick förbi flera av dem som stod och delade ut reklamblad. Det var faktiskt obehagligt.
 
Nu blir det sängen så hoppas jag hinna med lite vettiga saker imorgon.
Ta det lugnt i värmen och kämpa på om ni fortfarande jobbar!
Vi hörs!
 

Ungefär en gång i veckan hinner jag sminka mig till jobbet
 
Brunch på Scandic idag, bra skit
 
Äter hemgjord isglass tillsammans med Sebbe