callmenasha.blogg.se

Ny i Stockholm, läkare till yrket och livsnjutare.

Date night

Kategori: Allmänt

Hej! 
Alla som har varit ihop ett tag känner säkert igen det här. Man går inte på ”date” särskilt ofta. Man älskar att ta det lugnt framför en serie när man väl har lite fritid. Vi hade en date-kväll ikväll. 
Jag tycker personligen att helgerna går i expressfart. Ibland har vi besök men ganska ofta har vi relativt oplanerade helger. Den här helgen är en sådan. 
Vi vaknade kl 11.30, jag hade alltså sovit i 11 timmar. Jag tror jag tog igen sömnunderskottet från veckan. Efter frukost såg vi ett halvt avsnitt av vår nya serie Hinterland. Sedan gick jag på gymmet, själv då sambon är fortsatt hostig. Sedan hem, käka lite och duscha inför bio och restaurangbesök. 
Vi började på biograf Victoria på söder och såg en fransk film som heter Herr och fru Adelman. Jag gillade verkligen filmen. Den handlar om ett par som är tillsammans i 50 år, han är författare och de är både exentriska och inte mycket för konventioner. Se den om ni får chansen! 
Sedan hade vi bokat bord på tapasdelen av restaurang Usine poche 36 också på söder. Det var trevligt och maten var god. Det var verkligen mysigt att vara ute med sambon, det är kul att hitta på något ihop då och då. 
Nu är vi hemma. Imorgon ska vi titta på ett par lägenheter och så ska vi till något köpcenter för jag behöver en varm jacka. 
Hopppas ni har en bra helg! 
Vi hörs! 
 
 
På gymmet 
 
Biograf Victoria, såg Herr och fru Adelman, bra film! 
 
Moi på restaurang Usine poche 36 
 
Fina sambon 
 
Delar av maten 
 
 
 
 
 
 

När jobbet krånglar

Kategori: Allmänt

Hej!
Just nu har jag haft några jobbiga dagar.
Sambon har varit förkyld i en vecka och hemma. Jag är oense med min chef om mina randningar, alltså när jag får gå ut och randa mig under min specialisttjänstgöring. Det tar 5 år att bi specialist i allmänmedicin och av den tiden ska man vara minst 2,5 år på sin vårdcentral. Restrenade tid har man randningar alltså placeringar på andra kliniker som akuten/medicin/psykiatri/barn/gyn/geriatrik. Dessa placeringar är obligatoriska. Man ska dessutom gå 12 kurser. Det är vanligt att man efter 1 år får börja randa sig. Min chef har bestämt att jag ska vara på vårdcentralen hela 2 år innan jag får randa mig. Det gör att jag blir stressad och vet inte om jag kommer hinna klart på 5 år. Så detta har upptagit hela min energi den här veckan. Det är inte bara besluten som tas men också tonen dem läggs fram med.
Jag hade inte för en sekund föreställt mig hur svårt det är att vara läkare. Först utbildningen, sedan AT tjänstgöringen och därefter specialisttjänstgöringen. Förutom att det faktiskt kan vara ett tungt arbete mentalt många gånger så har man det här att deala med. Att ens egen och chefens intressen går i sär. I min barnsliga fantasi har jag alltid föreställt chefer som individer som vet vad du klarar av, aldrig ger dig mer än de vet att du klarar och som är intresserade av din utveckling.
Jag hör berättelser av kollegor att de vikarierat 1 år på en vårdcentral utan att sedan erbjudas en specialisttjänstgöring el att man har gjort hela sin specialisttjänstgöring på en vårdcentral utan att få jobb där sedan som färdig specialist. Det har inte varit för att de inte varit duktiga/lämpade utan för att det på något konstigt sätt inte passat chefen/verksamheten. Jag börjar tro att primärvården är sjuk. Jag hör inte liknande berättelser av mina vänner som har sjukhusspecialiteter. Vem har hört om en kardiolog som specialiserat sig men sedan inte fått jobb på sin klinik?
Det var mina dystra tankar från den här kvällen, jag får väl kämpa vidare och vem vet, kanske blir jag tvungen att byta jobb?
Det här har gjort att jag inte somnat 2 nätter i rad förrän sent och jag hatar när jobbet stör resten av livet.
Vi hörs mina vänner!
 
Och så lite bilder för att lyfta det här deppiga inlägget, Ulriksdal slott
 
Sambo
 
Fina vänner på besök för några helger sedan 
 
Armemuseet
 
 
 

Skön helg

Kategori: Allmänt

Hej! 
Nu var det länge sen jag skrev. Det är inte mycket som har hänt än vardagen. 
Jag har haft många tankar på mitt jobb och min arbetsplats. Alla vårdenheter har sina brister och man inser ganska fort att det är svårt att hitta den perfekta arbetsplatsen. De tankarna har tagit mycket tid och energi. 
Jobbveckan började så där men igår när veckan avslutades hade jag en bra dag. 
Den här helgen har vi ytterst lite planerat och det är skönt. Jag känner mig trött. Hade hoppats på sovmorgon idag men vaknade redan kl 8. Igår bjöd jag över en ny vän på middag. Det var trevligt. Vi åt indiskt, pratade en hel del och såg på en bra film. 
Ha en skön helg nu och se till att vila er! 
 
För någon vecka sen var jag och min handledare på 2 dagars Nationell primärvårdskonferens
 
Socialministern Annika Strandhäll var där 
 
Jag och sambon tar en juice på stan 
 
Fin sambo
 
Lillebror Sebastian fyllde 9 år och jag var förstås där
 
Födelsedag 
 
Han bara älskar lego och fick iaf 4 paket sådana 
 
Jag och mamma på skön höstpromme
 
Fina mamsen 
 
Underbar natur
 
På restaurang orkide med Simon, min gamla kursare
 
 Skål i blått vin 
 
Var på restsurang Zan by Pong i kista med sambon, jättegod sushi