callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Idag

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag hade vi ögonundersökning på morgonen. Vi droppade pupillvidgande medel i våra ögon så att vi kunde kika in på varandras näthinnor. Det är rätt coolt att se en del av kroppen man aldrig sett bara genom att titta in i någons pupill. Måste erkänna att jag tycker tekniken var svår.
 
På lunchen kom en köpare från Tradera och hämtade sin klänning som jag sålde. En festklänning fick hon för 15 kr. Jag har sålt 5 st festklänningar, nästan alla jag hade för jag var trött på dem el så passade dem inte längre(läs viktuppgång). Man får inga pengar men det är kul att de kommer till användning för någon annan. Tjejen som kom och hämtade klänningen var jättetrevlig och vi satt och snackade en liten stund.
 
På eftermiddagen hade vi föreläsning. Första gången jag fick se en videosänd föreläsning. Föreläsningen var alltså på ett sjukhus och vi satt på ett annat och såg förläsaren på en skärm. Det gick ändå ok, vi var helt enkelt för många så alla hade inte fått plats i föreläsningssalen.
 
Efter skolan har jag och Ingrid suttit och pluggat lite hos mig. Det går sakta men varenda förläsning man går igenom är som en börda som lyfter. Jag konstaterade att det är exakt 3 veckor kvar till första tentan som är ögon. Tiden går fort och under veckodagarna hinner man inte läsa så mycket.
 
Det är nu 3 veckor sedan jag började plugga igen och jag kan säga att man sugs in i tempot och hysterin ganska så snabbt. Allt ketsar kring skolan och man planerar hela sitt liv kring det. Då tycker jag det är extra viktigt att man verkligen tar en rejäl paus då och då och gör något helt annat och umgås med människor utanför plugget så att man slappnar av ordentligt. Livet handlar ändå om så mycket mer än bara läkarstudier.
Nu ska jag gå och träna lite, blir första gången för den här veckan men det är bättre sent än aldrig.
Vi hörs!
P.s Inget av plaggen jag köpte på Zara igår passade så allt ska lämnas tillbaka. Byxorna fick jag inte på mig och tröjan och toppen såg ut som tält på mig. Paradoxalt......
Jag är extra glad att min lilla mamma kommer och hälsar på i helgen, vi ska ha det så kul!
 
 
 
Ingrid i pluggsoffan

Halvdag

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag hade jag sovmorgon. Måste ha varit sjukt trött för jag försov mig till min frisörtid. Lite surt men får boka en ny tid helt enkelt.
Sedan bar det av mot skolan och ögonundersökningsteknik. Det var bra, vi fick vända ut och in på varandras ögonlock bland annat. Inte alls farligt och gör inte ens ont.
Efter skolan gick jag en liten promenad och åkte till stan sen. Gick in på Zara lite spontant och köpte 3 plagg på deras rea utan att ens prova. Tänkte göra det här hemma. Sen gick jag även in på Glitter och köpte några smycken, också det på rea.
Sedan hem och har faktiskt tagit det lugnt ikväll. Surfat, ätit mat och sett på en film som jag såg till hälften i fredags ioma den är så lång. Den hette Seabiscuit från 2003 med Tobey Mcguire.  Den var helt ok, handlar om kapplöpning, en förlorare som blir en vinnare och om att aldrig ge upp. Jag ger den en 6:a utav 10 för jag tyckte den var lite för lång och gick lite långsamt.
Det har varit skönt med en lugn kväll.
Nu ska jag sova snart.
Vi hörs!
 
 
Mina fynd
 
 
Kvällens film, får en 6:a utav 10 av mig.
 

Effektiv

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var jag trött. Läste ut en skönlitterär bok ( Skära för sten) jag har hållit på med ganska länge igårkväll innan jag somnade så det blev lite sent.
Idag var vi på operation på öron näsa hals. Fick se en tonsillotomi, alltså när man tar bort delar av halsmandlarna och  2 operationer i näsa och bihålorna. Det var en bra förmiddag.
Jag är alltid lite glad på operation, tycker helt klart att grönt är coolt, alla ser bättre ut i grönt än vitt och själva operationssalskänslan gör att man blir lite mer alert.
Efter school så åkte jag och en kompis Ingrid hem till mig, käkade lunch och pluggade. Vi höll på i några timmar och var ganska effekiva. Nu har vi iofs fortfarande massor kvar men just idag var vi duktiga ändå.
Nu är jag lite komatös, alltså totaltrött. Ska laga lite mat tills imorgon och tvätta lite men annars bara softa och lägga mig tidigt. Imorgon har jag sovmorgon. Yippy!
Bokade en tid hos min frisör för att fixa mina ögonbryn imorgon förmiddag. Ska bli kul att bli lite snygg!
Nu komaläge!
Vi hörs!
 
 
Cool atmosfär i en operationssal, alltid!

Diverse

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Hur är det med mina favoritläsare idag då?
Här är det bra. Jag var ju lite rädd för att vara helt medvetslös efter helgens superpass men det var alright. Morgonen började lite skakigt med att jag inte hade nån aning om var jag skulle skaffa kläder på sjukhuset i Mölndal, och sedan kom jag inte ens in med mitt kort i klädförrådet men en snäll kursare dök upp och hjälpte mig. Tror alla läkarstudenter känner igen scenariot att inte hitta på sjukhuset, inte komma in i olika förråd etc. Vi flänger ju som små vantar, nya ställen helatiden.
Sedan artade sig morgonen. Öron näsa hals mottagning där det var några vuxna men även några barn som patienter. Det är första gången jag får träffa små patienter så att säga. Supersöta och jättesnälla. Har på känn att jag kanske kommer extra bra överens med barn.
 
Efter föreläsningar som höll på till 16.30 promenerade jag en bit och åkte hem sedan. Åt supergod vitkålssoppa från igår som jag även hade som lunch. Mums säger jag bara.
Sedan gick jag på stan för att lämna tillbaks 2 av klänningarna jag hade köpt på MQ i fredags. De satt inte helt bra och då var det ingen idé att behålla dem.
Sedan hade jag tänkt kolla på byxor men fastnade i att kolla rean på diverse olika saker främst på Åhlens, allt från smink till skor till prylar till hemmet. Vid det laget var jag trött som en zombie.
En av mina klasskompisars favoritfraser är "Alltså gud vad trött jag är idag". Typ varje dag. Vi är helt enkelt trötta. Och jag tänkte på det idag när jag såg mig själv i nån spegel på Åhlens, det är inte ett dugg sexigt att vara trött. Det är faktiskt bland det osexigaste som finns. Så vi borde sova mer och vila mer överlag. Doktorns ordination! haha
 
Nu ska jag diska och laga mat innan jag får landa i min säng, gud vad skönt det ska bli.
Imorgon blir det operation på öron näsa hals på förmiddagen men hör och häpna sedan har jag en ledig eftermiddag och är ledig även onsdagmorgon. Yippy!
Vi hörs kära läsare!
 
 
 
Kvällstéet. Lugnt och fint!
 
 

Vart tog helgen vägen?

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag är jag trött. Vaknade på jobbet och jobbade sedan till kl 14.30. Efteråt kämpade jag mig till Willy´s och storhandlade, fast jag trodde jag hade allt jag behövde handlade jag för nästan 500 kr.
Sedan hem och lagade mat. Vitkålssoppa med köttfärs, gott blev det. Filip kom också över och käkade lite soppa och snackade lite.
Det känns som om den här helgen bara försvann (vilket den också gjorde). Hoppas jag orkar med den långa veckan nu. Har mottagning med patienter imorgon och sedan ska vi transporteras från Sahlgrenska till Mölndal på lunchen för att ha föreläsningar.
Ska hoppa i säng tidigt ikväll så jag åtgärdar min sömnbrist, man sover ju aldrig bra på jobbet. Allt som allt är jag nöjd med helgen även om det inte blev så värst mycket egentid. Mår istället bra när jag får lön sen! Det var dessutom kul att träffa de på jobbet.
Nu sova! Natti!

Helgjobb

Kategori: Allmänt

Hej!
Den här helgen blir det jobb för min del. Ska jobba idag kl 14.00 till imorgon 14.15, ett helt dygn alltså med sovande jour. Blir nog bra.
Igår var jag ute och käkade på El Corazon, första gången jag äter tapas där. Det var gott.
Idag blev det fruksot på Brunos kafé på Postgatan. Det går verkligen inte av för hackor, supergod panini med getost, valnötter och diverse andra godsaker.
Jag har ju ändå haft lite kul den här helgen så det ska nog gå bra att jobba. Ska ta med mig lite plugg också och se om jag hinner läsa lite ikväll om det är lite lugnt på jobbet.
Köpte 3 st klänningar på MQ igår förresten, alla på rea, det var verkligen ett fynd. En av dem hade jag på mig igår, de andra ska jag testa igen hemma och se om jag ska behålla.
Nu snart åka till jobbet.
Hörs imorgon!
 
 
Tapas på El Corazon
 
 
Jag i min nya klänning som tyvärr inte syns så bra här.

Dadada......

Kategori: Allmänt

Hej och hå!
Idag var en lång dag i plugget.
Vi hade dugga och jag som hade satt kl på 7.00 vaknade kl 9.00 och hann bara skynda mig till duggan. Som tur var gick det bra men jag behöver plugga.
Sedan åt jag en underbar sallad från salladsbuffén på sjukhuset. 78 kr för en sallad, dyyyyyrt! Tur att man oftast tar med sig matlåda.
 
På eftermiddagen hade vi egna patienter. Jag träffade 2 st. För första gången fick jag se en så kallad vasovagal svimning alltså när någon svimmar av anspänning. Det gick väldigt snabbt men läkaren visste precis vad han skulle göra. De har tydligen ofta svimningar på öron/näsa/hals. Folk vill väl helt enkelt inte bli pillade där. Situationen löste sig riktigt bra till slut.
Vi var inte färdiga förrän kring 17.00. Jag åkte hem och åt lite mat och surfade lite och pratade lite i tel.
 
Jag frös något förfärligt ikväll. Det är väldigt kallt i GBG så att man knappt vill gå ut. Jag tog mig samman till slut och drog till gymmet för lite snabb motion. Köpte dessutom lite lösgodis som jag var sugen på redan igår. Hehe!
Nu sitter jag här ganska nöjd med livet.
Snart sängen för imorgon har jag fullt upp.
Vi hörs!
 
 
 
Riktigt så här kallt är det inte men det känns riktigt freeeeezing ändå!

Trött dag

Kategori: Allmänt

 
Hej hej!
Ikväll är jag trött. Var på universitetet/ sjukhuset 9.00-16.30 idag. Vi fick träffa våra första patienter inom öron/näsa/hals som råkade vara yrselpatienter allihop och sedan hade vi föreläsningar på eftermiddagen.
Det är så himla kallt i Göteborg, Brrrrrrrrrrr........
Jag var så sugen på att gå till Fyrgott och köpa godis efter skolan men jag lät faktiskt bli, duktigt vad?
Väl hemma har jag ätit, surfat lite och pluggat lite inför en dugga vi har. Den är kl 10.00 imorgon så jag hinner gå upp och läsa lite imorgon också.
Nu ska jag ramla i säng för jag är helt slut. Ska bli skönt att soooooooooova!
Vi hörs!
 
 
Enkel mat en sådan här dag när man inte hinner laga. Pasta/pesto, rätt gott!
 
 
Kvällsplugg
 

Ledig

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var min grupp ledig. Det händer typ aldrig.Jätteskönt!
 
Jag kunde inte somna inatt så sov ganska länge idag. Sedan gick jag upp och mailade lite angående mitt projektarbete och sedan drog jag till universitetet.
Det är en bok de har rekommenderat som jag inte har hemma. Satt och läste i den. Tyvärr tycker jag att medicinareberget och biomedicinska biblioteket är noll mysiga.
Tack och lov att preklin ( 2 första åren på läkarutbildningen med i princip bara teori) är slut. 
Det var en kalldusch när man började på läkarutbildningen efter flera års försök och det man fick se var en lång tråkig korridor där alla föreläsningssalar ligger, ett tråkigt café vid namnet Anatomen och så ett bibliotek som känns litet och inte alls imponerande på något sätt.
Vi är sällan på berget nuförtiden utan mest på sjukhusen och sjukhusen gillar jag.
 
Sedan åkte jag till stan och handlade lite mat och sen var jag på ett zumbapass. Var rätt kul.
Nu sitter jag här och bloggar. Ska läsa lite och försöka somna sen. Lång dag imorgon.
 
Vi hörs!
 
 
 
En del av medicinareberget, tråkig byggnad tyvärr!
 
 
Sjukhuset är däremot mysigt om man nu får säga så! Det får man när man har det som arbetsplats.

Måndag

Kategori: Allmänt

Idag:
 
Upp tidigt
universitet
praktiskt prov
fika
taxifärd
föreläsningar
möte med studievägledare
filmkväll
Yves Saint Laurent: Den stora kärleken
 
Bra, produktiv och lååååång dag. Imorgon är jag ledig. Kan säga att en helledig dag på läkarutbildningen händer sällan. Ska gå jour en lördag senare så det jämnar ut sig.
 
Vi hörs!
 
 
Intressant film för modeintresserade, kanske lite lång. Helt ok för en måndag ändå!
 

Resten av helgen

Kategori: Allmänt

Hej!
Det har varit en kul helg.
Igår var jag och Johan på den sedan länge planerade teaterföreställningen Fröken Julie på Nya studion på statsteatern. OMG, det var bara en enda kvinna på scenen och hon gjorde ett kämpebra jobb. Hon läste alltså alla repliker och det utantill. Sådan energi och närvaro. Vi tyckte det var toppen. Strindberg är rätt mörk. Hans verk handlar ofta om mellanmänskliga relationer när de är som sämst.
 
Efter teatern var vi hos fina Maria som hade 25 årsfest. Gott vin och massa godsaker bl a tårta bjöd hon på. Och ett gäng trevliga människor fanns på plats. Det var nice. Sedan promenerade jag hem i kylan i strumpbyxor och kjol och jag lovar mina ben var kalla i 3 timmar efteråt.
 
Idag har jag bara varit hemma. Bestämde mig för att plugga idag och det har jag gjort, hann med 3 föreläsningar även om det var sådana korta på 45 min var. Man får beta av materialet långsamt utan att få panik.
Imorgon har vi praktiskt prov men jag är inte nervös, antingen kan jag det el så får jag lära mig det. Svårare än så är det inte.
 
Nu ska jag lägga mig och läsa lite innan sovdags.
Vi hörs!
 
 
 
Johan innan teatern, snyggt klädd dagen till ära.
 
 
Långhårig jag har blivit!
 
 
På teatern. Kan säga att nästan alla där var vithåriga. Varför går vi unga inte på teater/opera?
 
 
Snyggaste födelsedagsbarnet
 
 
Vårt kompisgängs enda brunetter! ;)
 
 
Perfekta tjejkompisbilden plus ett litet tillägg.
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgaktiviteter

Kategori: Allmänt

Hej!
Igår var jag och en kompis Linn på en annan kompis Lisas examensfest. Hon tog psykologexamen. Vi träffades när vi båda började på psykologutbildningen men som bekant hoppade jag av utbildningen efter 6 månader och Lisa fortsatte.
Det känns helt otroligt att hon redan är färdigutbildad och ett sådant seriöst yrke sen också. Jätteroligt!
Hon ska dessutom gifta sig i sommar. Jag som har tjatat om att det inte är någon som gifter sig i min bekantskapskrets får äntligen gå på bröllop i sommar, yippy!
 
Idag ska jag och Johan gå på teater. Fröken Julie som för mig som är nybliven Strindbergfrälst ska bli skitkul att se. Sedan har en kompis Maria födelsedagsfest. Det ska bli skoj att träffa alla andra vänner där också eftersom vi inte ses så ofta.
Det är min helg så här långt. Morgondagen tänkte jag ägna helt åt plugg för jag har ganska mycket att läsa igenom.
Vi hörs då!
 
 
Lokalen var psykologiska institutionen vid Linné.
 
 
Jag, Lisa och Linn.
 
 
Lisa i sin jättefina klänning från Paris
 
 
Vacker

En egen kväll

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Jag kom precis hem från gymmet, 30 minuters spinning och lite styrka på egen hand.
SATS kompassen har ett rum i angränsning till tjejernas omklädningsrum med lite vikter och annat där man kan träna styrka i lugn och ro utan att behöva pressa sig förbi 100 kilos killarna på gymmet. I like it, all girls!
 
Jag har haft en bra dag, vi hade ännu mer övningar imorse och tittade in varandra i svalget med något som kallas fiberskop, alltså en liten kamera man går in med via näsan.
Vi fick bedöva varandra först i näsan och det kändes inte alls obehaligt och det var så spännande att se stämbanden och struplocket på riktigt.
Sedan förljde en paus på 2 timmar vilket var skönt. Vi fikade lite, snackade lite och sedan satt vi på bibban och pluggade. Efter lunch hade vi föreläsningar framtill 16.30. De var ganska spännande så de gick bra.
 
Jag har sovit ganska lite de senaste nätterna eftersom jag har haft svårt att somna men konstigt nog är jag inte trött. Jag kanske inte behöver sova 8 timmar per natt? Har alltid sett mig själv som en riktig sömntuta annars. Mitt problem har varit att jag lägger mig väldigt sent och då går jag upp sent också.
Hoppas jag får lite ordning på det nu när plugget börjat med tidiga morgonar varenda dag.
 
Imorgon börjar jag inte förrän 13.00. Det är väldigt sällan vi har sådana slappa dagar. Det ska bli så himla skönt att sova någon timme extra och ha lite tid att plugga.
Nu har jag en hel kväll till mitt förfogande att göra vad fasen jag vill. Jag tror jag ska ta en lång härlig dusch, sedan laga mat och sen får jag se vad jag känner för.
Hoppas er dag har varit lika bra!
Vi hörs!
 
Principen för fiberskopi som vi gjorde idag. Vår var dock kopplad till en skärm där man fick se bilden.

Bokklubben

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag undersökte vi varandras näsor, öron och svalg på sjukhuset. Intressant och inte så obehagligt men ganska så krångligt. Vem visste att det var så svårt att tex se en trumhinna?
Imorgon ska vi undersöka varandra ännu mer.
 
Dagens coolaste grej var en föreläsning om ansiktsproteser. Alltså när en person tex blivit opererad i ansiktet och kirurgen har varit tvungen att ta bort delar av ansiktet så kan man komma till en mycket duktig person som gör proteser. En protes är en lös del som man kan sätta dit som gör att ansiktet blir helt. Det var helt otroligt när vi fick se bilder på helt vanställda ansikten som med en protes såg ganska normala ut. Kan tänka mig hur mycket en sådan grej kan göra för en person som kanske inte ens vågat visa sig bland folk innan.
 
Efter plugget som höll på till 16.30 var jag och Linn bjudna hem till Lisa för vårt andra bokklubbsmöte. Vi fick god mat och så pratade vi om boken vi alla hade läst "How to be a woman". Den fick en 7-8 av oss utav 10. Verkligen en bok jag kan rekommendera då den är feministisk och humoristisk samtidigt.
Det har varit en lång dag och jag är ganska trött nu. Men det har varit roligt iaf!
 
Jag blir så ledsen när jag ser alla reor på stan. Det är slutspurten och det verkar finnas en hel del snyggt. Jag är i behov av kläder men har inga pengar.
Förbannar mig själv vid sådana tillfällen att jag är så dålig på att spara. Har iaf blivit snålare på sistone och äter inte ute alls ofta vilket tidigare varit ett av dem stora hålen i min budget.
Såg dessutom på CSN:s hemsida att jag har 260 000 kr i skuld för allt studiemedel jag har tagit genom tiderna. Det är mycket pengar men å andra sidan är det ju en topputbildning jag håller på att skaffa mig.
 
Nu sova snart!
Vi hörs!
 
 
Blir undersökt i örat av en kursare. Riktigt svårt att få bra insyn.
 
 
Boken för detta mötet "How to be a woman". Rekommenderas!
 
 
Fina Lisa
 
 
Glada Linn
 
 
Gamla goda vänner
 
 
En av dem bästa delarna med vår bokklubb, fikat!

Äckliga ögon och ny almanacka

Kategori: Allmänt

Yo yo! Hur är läget?
Här är det bra. Jag har verkligen kastats tillbaka till verkligheten ganska snabbt.
Idag hade vi föreläsningar. Började Ögonkursen. Jag kan bara säga att av alla bilder och självupplevda vårdrelaterade saker jag har sett så är ögonsjukdomar i särklass bland de äckligaste. Ögat är ju så känsligt så man får ont bara man ser bilderna på olika sjukdomar i ögat. Ouch! Annars verkar det vara intressant även om det är en väldigt petig specialitet, allt är ju så himla smått i ögat.
 
Jag är så glad att jag läser den här kursen med 2 gamla tjejkompisar och vi har det mysigt ihop. Idag var vi ute och gick en promenad på lunchen, uppfriskande.
Vi slutade lite tidigare redan vid 14.30. Trots det så har kvällen bara flugit iväg.
 
Jag gjorde ett mycket nödvändigt inköp idag, en almanacka för 2013. Att leta upp någon snygg är en årlig ritual. Det fanns jättesnygga som kostade skjortan men jag köpte en mindre version som kostade 109 kr. Det tycker jag är lagom.
 
Sedan har jag tränat och även handlat mat. Hann plugga ca 2 timmar idag även om jag läser väldigt ineffektivt.
Imorgon ska jag och Maria som teamat upp oss peta på varandra och undersöka varandra i öron,näsa,hals. Hoppas det inte blir för jobbigt och inga spyreflexer sätter igång om vi måste peta varandra i svalget. Mycket får man stå ut med som läkarstudent. Jag ska lämna noggrann rapport om det sedan, jag lovar!
Nu är jag ganska trött men trots det somnar jag inte på nätterna när jag lägger mig. Har en hjärna som går på högvarv.
Vi hörs då gott folk!  
 
 
 
En exposé över 5 års kalendrar. Jag gillar tydligen rosa.
 
 
Årets baby, liten och smidig. 109 kr på Akademibokhandeln.
 
 
För er som saknat min nuna, här är jag innan träning.
 
 
Och så en till för er som saknat mig riktigt mycket!
 

Första dagen i plugget

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag började jag plugga igen efter en hel termins äta och sova!
Jag var ganska pepp och det märks att jag har varit ledig.
Kursen är Öron näsa hals (ÖNH) och så ska vi läsa ögon parallellt. Vi började med ÖNH idag och det verkar ändå schysst, ett ganska avgränsat område.
Jag är så lycklig att monsterkurserna kirurgi och internmedicin som var en termin var är över. Nu är det bara söta små kurser kvar. (jag kommer ändå vilja dö när tentorna närmar sig)
 
Jag har ju börjar i en ny klass ( som kallas kurs på universitet). Några av mina gamla vänner går också i den klassen som tur är. Det var riktigt nice att träffa dessa söta tjejkompisar. Sedan är säkert resten också sköna bara man lär känna dem. Vi har tom några ögongodisar ska jag meddela! Haha!
 
Det som kommer vara lite jobbigt med ÖNH är att vi kommer få undersöka varandra ganska mycket och om det är något jag avskyr är det att bli petad i svalget. God help me el nåt!
 
Idag fick jag en riktigt tråkig nyhet om en bekant som har blivit drabbad av en svår sjukdom. Blev så chockad för man tror inte att sådant ska hända folk man känner. Speciellt inte unga friska människor.
  
Efter plugget tog jag en fika med en gammal klasskompis Simon som har uppehåll och ska till New york. Den killen har alltid massa roligt att berätta och det var kul att se honom.
Sedan rusade jag hem och åt middag. Sedan slappade jag lite och efter det har jag suttit och läst lite i dagens anteckningar.
Kan säga att på 1,5 timme hann jag läsa 1/6 av dagens material. Antingen är jag för långsam el för noggrann när jag pluggar. Det är ofta en överhängande känsla på läkarutbildningen att man är konstant efter vad man än gör. Knepet är väl bara att inte ge upp utan beta av det lite i taget.
Sov dåligt inatt så nu är jag trött och redo för sängen.
 
Det händer mycket denna veckan att se framemot. På onsdag ska vi äntligen ha vårt andra bokklubbsmöte.
På fredag tar en kompis sin psykologexamen och vi ska dit och festa med henne på psykologen. De har en stor fest som heter utsparken för de som går ut. På lördag ska vi gå på teatern och sedan fyller en kompis år och har fest. Party party!
Nu sova! Anar att min blogg kommer vara ganska färgad av att jag börjat läsa igen men ni kanske tycker det är roligt att följa en läkarstudents liv?
Vi hörs!
 
Så som det kan se ut på en föreläsning.
 
 
 
 

Sundayblues

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu har jag kurerat min sundayblues med lite god mat, en film och några sms till vänner.  Bara disken som väntar nu.
Jag såg filmen The last song med Miley Cyrus i huvudrollen. Den var helt ok som soft söndagsfilm men storyn var väl ganska svag. Jag gillar han som spelar pappan Greg Kinnear.
Miley Cyeus själv hade kanske mått bättre av att inte ha fixat alla sina tänder med porslinsfasader el sprutat in något i läpparna. Hela munpartiet ser konstigt ut på henne. Annars spelade hon också hyfsat bra.
Nu disken och sedan sängen. Imorgon kommer mitt liv ändras från slappt till superupptaget. (plugget börjar igen.)
Vi hörs!
 
 
Kvällens film
 
 
Miley Cyrus
 
 
Greg Kinnear, mysig skådis som spelar pappan i The last song.

Söndag

Kategori: Allmänt

Hej!
Hatar ni också söndagar litegrann? Slutet på helgen, veckan sätter igång snart och det är en hel vecka kvar till nästa helg. Sen är det lite stängt och dött överallt också. Det är lite så jag känner iaf.
Idag åkte jag till Uddevalla lite hastigt och lustigt men nu är jag hemma igen.
Känner mig fortfarande hängig. Imorgon börjar Öron/näsa/hals kursen. Jag är redan sur för att de vill att man skriver ut föreläsningsmaterialet själv istället för att vi får häften som vi brukar. Jag har ingen skrivare hemma. Blä
Ska vila mig lite nu, diska och försöka komma i säng tidigt.
Vi hörs!
 
 

Lite sjuk

Kategori: Allmänt

Hej!
Tror jag håller på att bli förkyld. Nyser och är tung i huvudet. Hade bokat träning imorse men fick strunta i det. Får se om detta bryter ut el om jag klarar mig.
 
Idag hade jag bjudit Filip på trerätters som en försenad födelsedagspresent när han fyllde 30.
Som tur är hade jag handlat allt i onsdags men fick ändå springa ut och köpa lite saker till efterrätten.
Det blev mozarella och tomat, kallrökt skinka och blandsallad till förrätt, tacopaj till varmrätt och päron och mintchoklad+ vailjglass till efterrätt. Tyvärr hade vi så bråttom med att äta så jag hann inte fota allt (hungriga helt enkelt). Allt var faktiskt gott och jag tycker det är så mysigt att anstränga sig lite extra ibland.
 
Imorgon blir det Strindbergutställning på Konstmuseet. Det vill säga om jag inte blir knallsjuk.
Ciao!
 
 
Fredagsmys
 

Snorvalpar på 16 bast

Kategori: Allmänt

Jag vet inte om ni har vägarna förbi Burgården el något annat av stans gymnasier?
Jag åker vagn förbi ibland och vad får man se då? Jo en hjord av ungdomar som ser ungefär likadana ut.
Tjejerna har långt hår allihop som de har grejat konstfullt med tex med hollywoodlockar (hur de nu hinner det när de måste gå upp tidigt och skynda till skolan), ett par svindyra stövlar av märket Hunter, en dyr väska och smink som är värdigt vilken tonårsmodell som helst.
 
Kom ihåg, dessa är ungdomar som är 16-18 bast, bor hemma fortfarande och inte tjänar några egna pengar alls. My god! Det känns som bara skorna kostar lika mycket som hela min out fit trots att jag är 29, läkarstudent och har arbetat iaf 4 år i mitt liv.
Varför ser de likadana ut? Det är ju läskigt! Finns det absolut inga variationer när det gäller klädsmak bland ungdomar? Vi vuxna har iaf några olika stilar att välja på el ganska så många faktiskt om man tänker efter.
 
Vilken jäkla press det måste vara att behöva se ut som en fotomodell varenda dag när man ska till plugget. Och smala är de också hela gänget som stickor. Puh!
Jag lovar de ser ut som kloner och om du får ett sådant gäng framför dig kommer du inte kunna skilja den ena från den andra. 
 
Det var kanske inte mycket bättre när vi själva gick på gymnasiet men jag kan faktiskt inte minnas att någon hade så dyra grejer/kläder på min tid.
Hur tänker föräldrarna? Alla andra har ju ett par Hunters så då ska min söta lilla flicka också ha ett par?
 
Vad kommer motivationen vara för dessa ungdomar att plugga, skaffa sig ett bra jobb och tjäna hyfsat med pengar när de redan "Have it all" som 16-åringar?
Och då ska vi inte prata om 14-15 åringar som modebloggar och lägger upp den ena efter den andra dyra märkesvaran de har köpt.
Missförstå mig rätt, jag är för att skämma bort ungarna lite, jag är ingen snål jävel men måste de verkligen ha det senaste/dyraste? I don´t think so.
Är jag mossig nu och glömt hur det var att vara 17?
 
När jag var 17 så hade jag redan flyttat hemifrån och  hade en hyra att betala. Jag fick hjälp hemifrån ekonomiskt men absolut inte för att lägga på onödiga märkesprylar. Jag och mina klasskompisar gick en svår gymnasielinje och slet faktiskt, allt jag minns av gymnasiet är otaliga kemi och fysiklabbrapporter som skulle lämnas in varje vecka. Däremellan minns jag faktiskt en och annan mysig fikastund på nåt av Karlstads kaféer med min polare Emma också. Mysigt hade vi men inte några märkesplagg att tala om.
Ja ni, nu har jag gnällt färdigt men öppna ögonen nästa gång ni går förbi ett gymnasium i stan och säg till om jag har fel!
Ciao!
 
 
Ungefär sådär ser dagens ungdom ut allihop fastän de inte är några Olsens.
Och finns det något meningslösare än ett par Hunters? Gummistövlar för 1200 kr? Com on!
 
 

Strindberg

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har en ganska nyuppväckt fascination kring Strindberg. Efter att ha läst boken Giftas blev jag supernyfiken på honom. Så jag lånade en biografi över hans liv skriven av Olof Lagercrantz som kom ut 1980.
 
Jag måste säga att min fascination blev ännu större när jag hade läst om hans liv. Boken är i pocketform på digra 700 sidor så det gick inte i en handvändning men det var intressant så jag fortsatte.
 
Stridberg var en sådan speciell person. Just i den här boken står det inte jättemycket om hans barndom. Men resten av hans liv är skildrat i detalj.
Han var gift 3 gånger, hade en komplicerad relation till kvinnor, jag får intrycket att han såg dem som både änglar och demoner på ett och samma gång. Hans första fru hette Siri och var faktiskt redan gift när Strindberg började umgås med henne och hennes man. Alla hans fruar arbetade inom teatervärlden som skådespelerskor och han hjälpte de på traven med deras karriärer kan man säga. Hans sista fru var mycket yngre än honom. 
Strindberg var en förfärlig far kan jag tänka mig. Efter att ha skiljt sig från barnens mödrar verkar han ha varit en frånvarande pappa som inte träffade sina barn på flera år.
 
Han kämpade för att få det att gå runt ekonomiskt i olika perioder i livet. Det var inte helt självklart att kunna försörja sig som författare/poet. Han hade dock många vänner och bekanta som hjälpte honom när det knep.
Genom sitt liv hade han många vänner som han skrev otaliga brev till, lite som vi skickar sms och skriver mail idag. Jag tror att en hel del av dessa brev är bevarade.
Han kom sina vänner nära, prisade dem och lovsjöng dem men sedan blev han ovän med dem.
Han hade alltså vanan att bryta upp med sina vänner. Trots att han var väldigt social så kände han att han tappade bort sig själv när han umgicks med andra helatiden. Han behövde alltså vara ensam ibland.
Han drack för mycket i perioder.
 
Folk inom kultur och litteraturvärlden var antingen med honom el emot honom. Han hade många vänner men förmodligen också många fiender.
Iaf i slutet av sitt liv blev han väldigt hyllad för sina verk. Han var alltså riktigt känd långt innan han dog. Tex på hans födelsedag gick folk i fackeltåg och sjöng utanför hans fönster.
Ja som ni hör så verkar han ha varit en väldigt intressant person, krånglig och trilskande men också ett geni.
Jag tror att mycket av det Strindberg skriver om tex trotset mot klassamhället och en del av hans tankar kring könsroller var ganska nya på den tiden. Jag som själv är intresserad av genus finner hans resonemang intressanta. Även om Strindberg 1880 inte insåg att man kunde ändra på könsrollerna utan fruktansvärda konsekvenser hade han iaf en mycket klar syn över exakt hur dessa roller förhöll sig.
Strindberg var också en mångsysslare. Han skrev böcker, drama, dikter, målade tavlor, provade att vara kemist, fotogaferade etc. Han var helt enkelt hungrig på det mesta.
 
Jag är som ni hör rätt såld på denna August. Nu på lördag tänkte jag gå en guidad visning på konstmuseet som har en utställning med några målningar och fotografier av Strindberg.
Och nästnästa helg ska vi gå på teater och se Fröken Julie. Så spännnade och kul att bo i Götebrog så man har alla dessa kulturella möjligheter. Annars finns det ju ett Strindberg museum i stockholm som också hade varit kul att se.
 
Vi hörs!
 
Boken
 

Sommarjobb

Kategori: Allmänt

Hej!
Den braiga nyheten idag är att jobbintervjun jag var på gick bra. Blev intervjuad av 2 st chefsläkare och de skulle ringa mina referenser och kolla i brottsregistret och om allt är ok ( får låta bli att göra nåt olagligt nu bara) så är jobbet mitt. Yippy! Kommer jobba 8 veckor. Lönen är sådär men den är väl alltid dålig om man jobbar åt Lanstinget.
Annars var jag på en av mina episka storhandlingar. Handlade mat för 600 kr på Willys, fattar inte hur jag orkade bära hem allt. Så nu har jag mat för ett tag. Ska bjuda Filip på trerätters på fredag som försenad födelsedagspresent. Visst är jag en bra vän? Hihi!
Nu på kvällen var jag på gymmet. Tänkte gå lite på rullbandet men där var det ett gäng hojtande människor som körde någon sorts intervallöpning i grupp. Det gick bra ändå, 40 min på crosstrainer och rullband plus lite styrka.
Nu ska jag diska, duscha och gå och lägga mig för jag jobbar imorgon. Igår hade jag jättesvårt att somna. Det förstör rätt mycket för mig så jag ska verkligen försöka få ordning på sömnen.
Vi hörs!
 
 
Alltid lite nervöst med intervjuer, men de brukar ju ine vara så farliga!
 
 
 

Jobba heltid död

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag tror ärligt att det inte alls är normalt att jobba heltid. Igår fick jag som sagt gå hem 2 timmar tidigare för att jag var så trött. Inatt sov jag bra och var pigg idag men så här på kvällen redan vid 21.00 är man ju helt jäkla slut. Ska det vara så? Begriper inte hur folk orkar träna, träffa vänner och laga avancerade middagar samtidigt som de jobbar? I don´t get it!
 
Tror helt enkelt att folk har olika energinivåer.
Jag har vänner som alltid dyker upp superstressade på en fika, har precis varit och tränat och ska skynda till något annat efteråt. Det är ju kul för de att de hinner med så mycket men jag gör inte det.
Tror också att många bloggare är hyperaktiva. Tex Kissie verkar ju hinna med 1001 grej varje dag och är alltid uppe i ottan, Petra Tungården skriver ofta att hon är uppe redan vid 4.00 och gör saker. Skulle aldrig hända i min värld. Jag är nog motsatsen till ADHD, finns det en term för det? Typ slö? Haha!
 
Efter jobbet var jag och handlade mat. Köpte grönsaker till en god sallad. Mumsigt! Kunde inte låta bli att köpa 2 filmer. Ni vet såna filmer de har 2 för 99 kr i matbutiker? Idag hade de ställt fram hela bingen. Jag köpte Knight and  Day med Tom Cruise och Cameron Diaz och så The last song med Miley Cyrus.
Den första filmen ville jag se redan när den gick på bio. Action/komedi,  faktiskt ganska rolig och man blir ju glad av att både se Diaz och Cruise. Jag var såld på Cruise när jag var tonåring och den förälskelsen flammade upp idag. He is H-O-T, 50 år gammal och scientolog och allt! Haha!
 
Imorgon ska jag på en jobbintervju på sjukhuset. Första jobbet som jag är utbildad till kan man säga, mitt första underläkarvik. Det är stort mina vänner!
Hoppas verkligen att jag får det, är jättesugen på att vara här i stan i sommar och det vore så skönt att kunna planera sin sommar lite om jag vet att jag får jobb här. Sen är området jag sökt inom också muy intressant. We shall see. Jag har inte förbrett mig ett dugg, kan man ens göra det inför intervjuer? Tänkte vara mig själv och hoppas på att det funkar.
Nu ska jag snart inta ryggläge då jag är somnig. Att jobba är bättre än sömnpiller!
Hörs!
 
 
Sallad? Ja tack!
 
 
Mina nya filmer
 
 
Jag på mitt framtida sommarjobb?
 

Supertrött

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Idag jobbade jag. Efter en helg med sena nätter var jag ganska trött. Efter lunch kände jag bara att jag inte kunde hålla mig vaken länge till. Det är rätt sövande att sitta framför en dator och bara skriva när man är så trött. Gick hem 2 timmar tidigare än jag skulle. Tur att man har en snäll chef.
Väl hemma åt jag lite mat och drack 2 energidrycker som hjälpte. Har iaf lyckats hålla mig vaken tills nu. Tänkte vända rätt dygnet genom att lägga mig i tid ikväll. Så trött som jag är borde jag slockna direkt.
 
Såg en film ikväll som heter Hope springs med Meryl Streep och Tommy Lee Jones. Handlar om ett par som varit gifta i 31 år och har ett ganska dåligt förhållande där allt går på rutin och noll närhet. Kvinnan bestämmer sig för att hon vill gå i intensiv parterapi. Hon betalar för det och mannen följer motvilligt med. Resten av filmen handlar om hur de hittar tillbaka till varann. Det var en ganska intim film och jag tror definitivt att det kan se ut så där i många gamla äktenskap. Gillar verkligen Meryl Streep och Tommy Lee Jones var också duktig i sin roll. En sevärd film om man gillar temat. Jag är ju en sucker för relationsfilmer. Den får en 7:a av mig.
Nu ska jag hoppa i säng så jag får sova länge. Jobbdag imorgon med.
Hörs!
 
 
 
 
Helt ok film.

Sagan om Marilyn Monroe

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har jag en ganska lugn söndag.
Fick besök av en kompis tidigare idag, annars håller jag på att tvätta.
Såg precis ett dokumentär Sagan om Marilyn Monroe på SVT play som jag kan rekommendera. Alltid kul med saker som handlar om henne tycker jag. Jag har läst boken Blonde som handlar om hennes liv och sett filmen A week with Marilyn. Intressant person som dessutom är helt odödlig som legend.
Idag fyller en väninna till mig år och hon sitter hemma och pluggar till en stor tenta imorgon. Jag ska dit snart med lite gott och fira henne. Inte lätt att vara läkarstudent då man inte ens hinner fira sin födelsedag ordentligt pga dessa jäkla tentor.
Vi hörs!
 
 
 

Jack Reacher och nostalgi

Kategori: Allmänt

Hej!
Var och såg Jack Reacher igår. Den var bra, lite annorlunda. Får en 7:a av mig, man måste ju liksom se den som Cruise fan! Men är det bara jag som är lite trött på att Tom bara spelar supercoola machoroller? Hade velat se honom i en mjukare film i en känsligare roll.
Ikväll skulle jag läsa mina mail och fastnade med att läsa gamla mail. Jag raderar inte så jag har gamla mail från typ 2008 och framåt.
Vad mycket man har varit med om här i livet ändå. Bland mailen fann jag några som verkligen var gripande. Att människor passerar genom ens liv, påverkar en, blir själva påverkade och sedan försvinner men lämnar för alltid märken. Ja det är väl så med livet.
Nu är jag lite väl nostalgisk känner jag.
Ska läsa lite i Fröken Julie som jag håller på med nu och sedan sova. Vad då fucked up dygnsrytm?
Hörs!
 
 
Tom Cruise, lite för cool för sitt eget bästa! I am a fan!

Födelsedagen

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Igår fyllde jag 29 och var ute på en tapasrestaurang med ett gäng vänner. Manana heter restaurangen med ett sådant spanskt n med hatt på som jag inte kan få till! Ligger på Kungshöjd.
Maten var verkligen jättegod, vi köpte ett paket de har med olika tapassorter och fick hur mycket mat som helst. Yummy! Fattar nu varför stället alltid är fullbokat.
Så glad att så många kom också med tanke på att alla mina kompisar från plugget har tentor här i dagarna och är stressade. 
Sedan var vi några som gick ut, hamnade på Excet och jag fattar nu varför vi nästan alltid går till Lounge annars, folket på Excet var väl så där kan man säga. Men kul hade vi, dansade en hel del och gick hem runt 3.00.
Det var en riktigt lyckad födelsedag.
Idag tar jag det lite lugnt och ska på bio senare och se Jack Reacher, ska bli kul!
Vi hörs!
 
 
Sista året som 20-nånting
 
 
Fina presenter fick jag!
 
 
Hela härliga gänget!
 
 
Nam nam!
 
 
 
 
 

29 år idag!

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag fyller år idag och jag vill ha kommentarer här på min blogg i födelsedagspresent! Hihi!
Så skriv en rad nu!
Vi hörs!
 
 
Förra årets gemensamma nyår och födelsedagsfest
 

Kontorslandskap

Kategori: Allmänt

Hej och hå!
Läget med er? Jag mår bra, jobbat idag och är ganska trött.
Jag tänkte på en sak, det här med kontorslandskap, är det verkligen så smart?
Det är första gången jag jobbar i ett kontorslandskap och de olika stationerna( platserna där en person sitter med sin dator) kallas för blommor. Hur töntigt är inte det?
Jag tycker iaf att detta är en ganska dålig lösning. Det är massa ljud överallt, någons telefon ringer, din granne står och pratar med någon, chefen droppar in och står bakom din rygg när hon behagar, ja lite såna grejer!
Jag kan iaf inte koncentrera mig till 100 känner jag. Samtidigt är det ju skönt att ha kollegor nära till hands att fråga om saker. Och jag antar att folk privatsurfar mycket mindre när alla kan se.
Vad tycker ni om fenomenet? Jag förstår ju att det är utrymmeseffektivt eftersom varje dator och arbetsstation tar en tiondedel av den plats som ett kontor skulle ta.
Bara lite jobbtankar så där.
Vi hörs!
 
 
Lite deprimerande är det allt!
 
 

Tjejfika och tandläkarbesök

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Idag var jag och fikade med en kompis Linn. Hon var så gullig och hade köpt bakelser. Så vi fikade och pratade om allt mellan himmel och jord och myste.
 
Sen hade jag tid hos min tandläkare el rättare sagt tandsköterska/hygienist el vad det nu heter. Hon är iaf supertrevlig, Maria som jobbar på Vasakliniken. Alltid kul att komma till henne. Idag gjorde hon lite extragrejer som var lite jobbigt men det gick ändå bra. Jag hade iaf inget som behövde lagas. Sen har jag en kompis som bokade tid hos henne på min rekommendation så vi kommer få 2 biobiljetter. Yippy!
 
Efter tandläkarbesöket var jag och handlade, lämnade tillbaka skorna som gick sönder på nyår och lämnade tillbaka ett gäng filmer på biblioteket. Tyvärr ville säljerskan på Bianco inte ge mig mina pengar tillbaka för skorna utan jag fick ett tillgodokvitto. Lite dåligt tycker jag men jag får väl försöka hitta ett par andra skor där någon gång. Hon ville pracka på mig ett par likadana skor som de som gick sönder. Jag ville verkligen inte det eftersom jag per automatik tror att det är dålig kvalitet eftersom de gick sönder första gången jag använde dem.
Nu på kvällen har jag tvättat och diskat. Att diska är verkligen en sån tråkig syssla. Haha!
 
Nu är jag rätt nöjd även om lägenheten behöver städas lite. Jag får ta det imorgon, man ska inte överdriva!
Så nu sitter jag här och dricker en kopp apelsinté  med 2 st pepparkakor. Lite kvällsmys innan jag ska lägga mig. Jobbar imorgon som sekreterare.
I övermorgon fyller jag år och det ska bli så kul att träffa alla vänner och gå ut på restaurang. Ser verkligen framemot det!
 
Vad jag önskar mig av er läsare i födelsedagspresent är en kommentar! Vore jättekul att veta vilka det är som läser bloggen så lämna gärna en liten kommentar om du läser det här!
Nu ska jag göra matlåda till imorgon och småplocka här lite innan jag lägger mig.
Vi hörs!
 
 
Så här mycket disk samlar jag ihop innan jag orkar ta tag i det!
 
 
Dagens tvätt. Tillhör inte de som stryker sina sängkläder, gör ni det så rekommenderar jag att ni skaffar er ett liv!
 
 
Kvällsfika

Nyårsdagen gnäll

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Jag tänkte klaga lite på nyårsdagen. Man har gått och laddat länge för nyårsafton och den kommer och blir kul men sedan vaknar man upp på nyårsdagen, är ledig och har noll planer. Det blev ett antiklimax för mig med andra ord. Man borde planera in roliga aktiviteter även dagen efter sådana stora dagar som nyårsafton så man inte får en kalldusch när man vaknar upp. 
 
Idag har jag gått omkring hemma, surfat, läst lite, messat lite olika vänner och så var jag och fikade med en tjejkompis jag inte sett på ett tag. Hon försökte dra med mig på en dubbeldejt sådär spontant men jag orkar verkligen inte med sådant så jag tackade nej.
Nu är jag ganska så trött och borde gå och lägga mig snart.
 
Imorgon ska jag hem till en kompis och fika och sedan på eftermiddagen ska jag till tandläkaren. Gillar att man bara får en tid från dem så man slipper boka det själv.
Har inte varit så duktig och promenerat som de tidigare dagarna så nu har jag lite ont i min rygg efter mitt ryggskott. Ska bli bättre på det imorgon.
 
Och vad är det för bullshit att ha helstängt på nyårsdagen? Jag hatar det. Skulle tvätta idag men Hemköp var ju stängt så jag fick inte köpt något tvättmedel, sedan var det inte ett endaste fik som hade öppet så vi fick fika på
McDonald´s! Det kostade iofs bara 22 kr för en kopp te och en glass så det var ju bra!
Jaja nu ska denna gnällfia gå och lägga sig.
Hörs! 

Nyårsdagen

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu är det en typisk dagen efter. Man har gått och laddat för nyår länge och nu sitter man hemma lite trött och möjligen bakfull och undrar vad man ska göra idag.
Jag har för mig att det dessutom är årets mest lediga dag, alltså att det är stängt precis överallt.
Jag ska ut ikväll och fika med en tjejkompis om vi nu hittar ett öppet café. Annars ska jag faktiskt börja året med att tvätta. Haha!
Ja vi hörs! Hej så länge!

Gott nytt 2013!!!!!!

Kategori: Allmänt

Hej kära läsare!
Gott nytt år på er! Har ni haft en bra nyårskväll?
Jag är rätt nöjd med min kväll. Åt en väldigt trevlig middag hos en vän till mig Filip tillsammans med Johan. Filip hade lagat maten och det var så yummy. Lyxigt att bli bjuden på trerätters.
Sedan gick förstås vinet åt rätt friskt under kvällen och champagnen korkades upp vid 12- slaget. Nice var det!
 
Vi hade biljetter till Push och drog dit vid 01.00 tiden.
Länge sen jag var där och jag vet väl inte vad jag ska säga. Minns Push lite mer städat än vad det var ikväll.
Det var väl bra folk men just ikväll skiljde sig inte från resten av Avenyn.
Tror precis varenda tjej i hela Göteborg hade gått på samma linje och köpt en helglittrig kort klänning, ni anar inte hur många som hade det!
Träffade på en kompis och hennes gäng där med. Det var trevligt.
 
Jag bröt av klacken på mina alldeles nya skor och därmed var festen slut för mig. Som tur var hade jag andra skor med mig så jag trippade hem vid 3.00 tiden medan de andra stannade kvar.
En bra, kontrollerad och inte alltför full nyårsafton med andra ord som jag är nöjd med!
Nu börjar det nya året och det ska bli så spännande att se vad det för med sig. Jag har mina förhoppningar.
Vi hörs!
 
 
Nyårsutstyrsel
 
 
Filip med en bengal
 
 
Johan med champagnen