callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Dålig.........

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Ok jag inser att jag har varit en rätt usel bloggare på sistone, men det är bara för att jag har haft så fullt upp. Verkligen.
Det är sommar, man är överallt och gör massa saker, träffar massa männiksor och dessutom jobbar heltid, då blir det inte så mycket tid över, men en kul sommar har det varit. Verkligen.
Jag är själatrött nu, försov mig i förrgår, skulle ha försovit mig om inte grannen knackat på imorse så ikväll får det allt bli tidigt i säng. Det behövs, verkligen.
Lägger upp lite bilder så ni inte blir för sura på mig. Fortsätt läsa bloggen, I promise to do better!
 
 
Nam nam, glass på Café Italia vid Eriksberg, jag beställde en kula och se vad jag fick!
 
Fest
 
 Vänner
 
Moi
 
 Dansa massor
 
The Docks
 
Ett fullpackat uteställe är en utmärkt plats för fotmassage, tydligen!
 
 
 
 
 
 
 
 

Fin dag trots allt!

Kategori: Allmänt

Hej!
Det är verkligen tur att man har så fina vänner. Efter en dag på jobbet som var jobbig på många sätt var jag ute och drack vin med 2 gamla klasskompisar som jag gick på psykologen med. Lisa som gifte sig tidigare i sommar och så Tina. Det var jättemysigt att prata om allt mellan himmel och jord. Vi var på ett relativt nyöppnat ställe som heter Grill Grotesque, fin inredning och även om jag inte personligen åt såg maten aptitlig ut. Rekommenderas!
Här kommer lite bilder från senaste dagarna!
 
 
 
Grill Grotesque på Linnégatan. Mysigt nyöppnat ställe med en liten uteservering.
 
Kvällspromenad vid hamnen
 
 Moi
 
 Fina hamnen
 
 Tyska kyrkan, en av mina favvobyggnader i centrala stan
 
 Den som köper en vit ros har god smak
 
 Resterna från gårdagens middag, lamm, hemgjorda potatisklyftor
 
 Ikväll på Linné
 
 Hihi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maaaaaaaaat!

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag håller på att laga en fabulös middag just nu och här börjar lukta gott. Kul kul!
Ska ta bilder sen så håll utkik!
Vi hörs!

Fler bilder

Kategori: Allmänt

Tycker jag har uppdaterat dåligt med bilder på sistone så här får ni några till!
 
 
Solveig på after work för någon vecka sedan med jobbet
 
Moi på Bitter
 
Today, Le Pain
 
 
 

Måndag som känns som torsdag

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Jag tror jag har haft en lite för aktiv helg, för idag kändes som torsdag istället för måndag. Jag kan tänka mig helg snart igen allså!
 
Helgen var kul, bio, bad, liten road trip och åka bil med hög musik på mitt i natten, ja lite sådant och så långa sovmorgonar förstås!
 
Idag var det lugnt på jobbet, jag skulle ut med några kompisar och fika på eftermiddagen. Rätt som det var ramlade det in en remiss kl 15.50 som jag gick på och var därmed inte klar förrän 17.30. Det är visserligen tidigt för många att få sluta 17.30 men vi har fått gå hem tidigt dem allra flesta dagar. Jag hann med mitt fika med vännerna ändå.  
Det är bara den här veckan och nästa kvar av jobbet nu. Det har gått sjukligt fort.
 
Imorgon ska jag bjuda someone special på middag, har redan handlat maten och det ska bli kul.
Nu är jag trött, vaknade imorse vid 4 av något ljud, blä för att bo mitt i stan på somrarna.
Nu ska jag förhoppningsvis orka ordna lite här hemma innan jag ramlar i säng. Ciao! 
 
 
Nya Le Pain på Avenyn i fredags innan bion.
 
Lördagsfrukost
 
Baugetter att ta med till stranden
 
 Bästa sättet att packa för stranden!
 
 
Hmmmm.......
 
 Skönt, Delsjön
 
 Lodge kitchen i Kungsmässan
 
 Träffade söta Magda på Liseberg
 
Liseberg
 
 Liseberg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lycka, jobb och utomhusfika

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Hur är det med er? Här är det fint. Har känt mig glad och uppåt hela dagen. Det är en speciell person som får mig att vara så glad och den som gör en glad kan ju bara vara bra el hur? I´m just saying!
 
Jobbet var alright, gick på en remiss och för första gången kändes det att det satt bra, även om jag hade pratat med en specialist både innan och efter och kollat av läget. De avdelningar vi är konsulter på håller inte alltid med om det vi rekommenderar men idag sa de bara sure, vi gör som ni säger, tack för hjälpen. Det kändes bra. Jag har en ny kollega också som är jättettrevlig oh det förgyller dagarna. Vi tog en promenad hem idag från sjukhuset.
 
På eftermiddagen var jag vid Eriksberg och fikade med en klasskompis till mig som jag inte har umgåtts med innan. Det var ett riktigt mysigt café vid vattnet med fin inredning och goda grejer så det var nice. Skönt ombyte mot stan där man varit på dem flesta caféerna innan. Jag som gammal motståndare till allt ocentralt och i synnerhet Hisingen får väl säga att det kan vara skönt att komma från stan. Och Hisingen känns hippt på något sätt, ungt.
 
Jag jobbar 2 veckor till och idag var jag och kollade lite på resor så kanske blir det tom en solresa i slutet av sommaren, yippy!
Och hur skönt är det inte med Fredag imorgon? Jag ska vara ledig och hemma i helgen så det ska bli skönt. Riktigt skönt!
Have fun people och vi hörs snart igen!
P.s mitt löfte till er är att fota mycket i helgen för jag har varit dålig på det på sistone känner jag.
 
 
 
Café Italia, riktigt nice var det! Vad tycker ni, är Hisingen det nya Göteborg?
 
Bra sortiment speciellt bland bakverken. Jag åt en pizzini med feta och spenat, klart godkänd!
 
 

Trött

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag är jag lite trött. Var på akuten med en kompis som hade väldigt ont i sin handled igår till sent och var inte i säng förrän sent.
Idag var det lugnt på jobbet, fick veta att överläkaren gillar tennis och whiskey, hehe!
På kvällen har jag inte gjort mycket, var på viktväktarna och tyvärr har jag stått alldeles stilla i 3 veckor nu. Trots att jag skött mig perfekt den sista veckan, lite segt men så blir det ibland. Så nu tror jag att jag behöver träna lite. Ska nog bli ordning till nästa vecka. Jättenöjd med dem 3,5 kilo jag har gått ner hittills iaf, man får inte glömma det.
Ska lägga mig tidigt ikväll, behöver sova.
Vi hörs!

Dagarna med farmor

Kategori: Allmänt

Hej!
Det är hög tid för en liten bokrecenssion. Jag har försökt på sistone att läsa böcker som är aktuella och denna gången blev det franska Dagarna med farmor av Frédérique Deghelt. Den handlar om en 30 årig tjej som arbetar som journalist och har författardrömmar. När hennes farmor blir dålig och ska skickas till ett äldreboende bestämer hon sig för att gå emot hela familjen och ta med sig sin gamla farmor hem och ta hand om henne själv. Det är en varm härlig roman med en extra kink på slutet. Handlar mycket om generationers förhållande till varandra och hur mycket vi faktiskt har att erbjuda varandra trots olika åldrar.
Fin historia som får 7 av 10 av mig.
 
 
 
 
 

Sjukhussöndag

Kategori: Allmänt

Hej!
Hur är läget med mina fina läsare?
Här är det bra även om jag är lite trött. Gick bredvid jouren på jobbet kl 9.00-20.30 idag på sjukhuset. Det hände lite lagom med saker, inte så farligt. Jag känner mig fortfarande inte redo att gå ensam men ska kanske testa nån gång i sommar, vi får se.
Det är väldigt många unga tjejer som skadar sig själva dessa dagar. Tror killarna sysslar med andra självskadebeteenden medan tjejerna tar mycket överdoser av läkemedel och skär sig. Intressant men svår patientgrupp.
Annars händer inte så värst mycket, ska försöka träffa några kompisar i veckan, det har inte alls blivit mycket umgås med vänner i sommar tyvärr.
Ska chilla och sova sen.
Vi hörs!
 
 
Unga tjejer, en vanlig patientgrupp inom psykiatrin. (bild lånad från google)

Hola!

Kategori: Allmänt

Hej!
Efter flera dagar hemma har jag krupit upp ur underjorden. Var på brunch med Mats som nyss kommit hem från Spanien. Ethels café, har ni inte testat så kan jag rekommendera det. Gott och prisvärt.
 
Sedan var jag på en promenad nu på kvällen. Avenyn och sedan Vasagatan. Den nya Le pain francais på Avenyn är en killer. Skitsnyggt Café/restaurang och barer i 3 våningar med en takterass. De har dessutom en av mina favoriter musslor. Måste testas snart.
 
Imorgon ska jag gå jour kl 9.00-21.00. Det är bredvidgång. Blir spännande. Hoppas på att min nacke/rygg som jag har ont i inte ska ställa till det. Det var inte roligt sist jag hade ryggskott alltså.
Såg en gammal vän på gatan idag. Vi har inte kontakt längre men hade heller aldrig något bråk el så. Hon bara gick förbi utan att hälsa. Vad är det för något att göra? Har man varit kompisar i många år så kan man iaf hälsa på varandra när man ses på gatan tycker jag. Men men....
Det har varit underbart väder i GBG.
Nu ska jag läsa lite och fixa här. Mitt badrum är äntligen färdigt. Ni anar inte hur skönt det känns. Det har varit så sjukt jobbigt ioma det har varit oanvändbart i hela 1 månad.
Vi hörs!
 
 
 
Brunch Ethels, måste testas!
 
När man har nån att köpa blommor till!
 

9 veckor

Kategori: Allmänt

Hej!
Igår var jag äntligen på ett nytt Viktväktarmöte. Jag hann inte gå förra veckan. Jag har ärligt talat inte skött mig särskilt bra på sistone. Jag har framför allt inte skrivit ner allt jag äter så att jag har kunnat räkna points och det har blivit många utemiddagar vilket innebär att jag inte har haft koll på vad jag har ätit. Därför var det på lite skakiga ben jag gick dit igår. Och jag hade INTE gått UPP! Man vill ju helst gå ner men att ha stått stilla trots 2 veckors slarv är ett gott resultat tycker jag. Det innebär att jag har fått nya sundare matvanor.
Jag har sammanlagt gått ner 3,4 kilo nu på 9 veckor. Målet var 2 kilo i månaden så jag får lägga i en tyngre växel nu. Ska dessutom gå på en fest om ca 2 veckor och vill gärna köpa en snygg klänning till det så det är extra motivation. Heja mig helt enkelt!

Total ensamhet

Kategori: Allmänt

Nu tänke jag skriva några filosofiska rader.
Jag tror jag håller på att bli vuxen, på riktigt. Oj oj tänker ni nu, vad har hon nu hittat på! Haha ja ni!
Jag kom fram till att man är totalt ensam i världen, det finns inte en enda människa som kommer förstå dig till 100%. Vet inte hur det är med tvillingar som växer upp tillsammans men inte ens dem kan nog förstå varandra till 100%. Har jag rätt el har jag rätt?
Det vi kan göra med våra medmänniskor är att lyssna på varandra, berätta för varandra om vad vi tänker, vad vi vill och vad vi gillar och sedan försöka förstå varandra så bra som möjligt utifrån det. Att leta efter en själsfrände är helt bortslösat.
Man kan hitta människor man gillar och tycker om att umgås med men att leta efter en försvunnen hälft av dig själv är nog förgäves.
Inte ens ens egen familj som man ändå både delar gener med och tillbringat mycket tid med kan läsa ens tankar och förstå en helt, så varför skulle andra kunna göra det?
 
Så min slutsats är att vi människor är ensamma öar som i bästa fall kan närma oss varandra genom respekt och ömsesidig välvilja. Men letar du efter någon som bara förstår dig per automatik och hundraprocentigt och är totalt RÄTT för dig, vare sig som kompis el partner ja då får du leta länge.
 
Detta låter ju dystert men det är ju verkligheten. Man är född i sin unika kropp och med sina tankar och ingen annan kan ju fatiskt helt dela upplevelsen av hur det är att vara just du. Jag tror det har skrivits många filosofiska och intellektuella böcker i ämnet.
Först när man accepterar sin totala ensamhet kan man bli en bra vän, en bra dotter el en bra partner. För innan dess har man för stora förväntningar på förståelse och enighet av människor omkring sig.
Vad tycker ni i ämnet?
 
 
 

Hej!

Kategori: Allmänt

Hallå!
Vilken vacker dag vi har. Det har varit superfint väder hela dagen. Jag har ju mer el mindre varit instängd på psykiatrin hela dagen men nu är jag hemma och har ätit en god omelett med kryddörter i. Nam nam! Så skönt att ha varit och handlat och fyllt upp kylen med god mat.
 
Ska snart dra till Viktväktarna och efter det ska jag sitta och hänga på en uteservering och njuta av vädret tänkte jag.
Idag hade jag några patienter som var intressanta. Har suttit i samtal och blivit handledd av en kille som verkligen kan sin grej. Det är coolt att höra någon som är proffsig föra ett samtal, det är ofta känsliga frågor man vill fråga patienterna och att kunna göra det på ett bra sätt är trixigt. Tur att man har schyssta duktiga kollegor då.
Ska pyssla lite nu innan jag går ut. Tjingeling!
 
 
Jättegott! Omelett med persilja och gräslök i.

Måndaaaaaaaag

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Nu har jag haft ännu en spännande måndag.
Jobb hela dagen i värmen. Satt ute på lunchen och tror jag drabbades av solsting, var yr och det hettade i ansiktet efteråt.
Jobbet blir roligare och roligare ju mer man lär sig. Det är tuffa och tunga grejer vi jobbar med. Jag har tex haft mitt första möte med en riktigt missnöjd patient. Man får ta en del när man jobbar med människor och speciellt dem som mår dåligt. Men överalg är patienterna jättesnälla.
Efter jobbet var jag trött men jag och Solveig gick och handlade mat på kvällen. Nu återstår bara att laga några nyttiga matlådor.
Jag har varit lite mindre bra på mathållningen på sistone. Det har blivit lite väl många köpeluncher och även om jag har ätit sallad blir det nog onyttigare än hemmagjord mat.
När man lagar mat hemma har man exakt koll på vad man får i sig.  Så det ska bli skönt att få lite ordning igen. Ska till Viktväktarna imorgon för första gången på säkert 12 dagar och hoppas jag inte har gått upp.
Jag och arbetskompisarna ska åka och bada någon dag denna veckan och det ska bli supermysigt. Skönt med värme även om det är smått jobbigt när det är varmt på jobbet. Bara känslan av att kunna gå ut i en tunn sommarklänning är värd mycket.
Vi hörs!
P.s Här kommer bilderna från helgen i Västerås.
 
 
Jag och Sebastian
 
 Mor och dotter
 
Min yngsta kusin, 3 månader gammal och super cute!
 
Min vackra mamma
 
 Fick hålla lillen en hel del, så mysigt!
 
 
 
 

Söndag utan ångest

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har jag haft en aktiv söndag så därav inte den vanliga söndagsångesten. Gillar ju inte söndagar annars. Var i Västerås i helgen och träffade släkten, min morbror och hans 3 månaders bebis, min kusin och hennes 2 åring och ett gäng andra glada människor som mamma och Sebastian! Det var en jättebra resa. Jag lovar er bilder imorgon!
Och nu på kvällen har jag varit på promenad vid Eriksberg  sen jag kom hem till GBG.
Håll utkik efter helgens bilder imorgon!
Bye so long! 

Stackars blogg

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Nu har jag varit dålig på att uppdatera igen. Ajaj!
Kom precis hem efter jobbet med ett litet stopp på Lidl för att handla lite. Inte min favvobutik men låg på vägen. Jag har några sådana dagar då jag inte orkar göra något extra alls. Ska snart landa i soffan och se en film tror jag.
På jobbet är det ganska lugnt men jag känner stundtals att jag inte kan något alls, vilket är jobbigt. Men antar att det ingår i ett nytt jobb att känna sig värdelös ibland. Sedan är det ju förstås ett ganska svårt jobb jag har skaffat också.
Är ganska trött och ska vila som sagt. Idag köpte jag tom lite naturgodis, något som jag inte har gjort på länge. Har ju gått på viktväktarna och gått ner 3,5 kilo på sistone. Ska inte förstöra den goda trenden. Måste ta mig tid att gå på ett möte snart, annars tappar man motivationen.
Vi hörs väl!