callmenasha.blogg.se

Ny i Stockholm, läkare till yrket och livsnjutare.

Bad November

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Jag inser nu när november är slut att det var en dålig månad för mig. Jag fick ryggskott som vägrade bli bra, jag insåg att jobbet jag hade hamnat på lite mot min egen vilja var alldeles för mycket för mig och blev flyttad tillbaka till sjukhuset och det var en mörk och tråkig månad rent generellt. Man kan liksom inte hitta på så värst mycket roliga grejer när man sitter hemma och har ont i ryggen. Jag har också stressat med att hitta en lägenhet i Karlstad, vilket inte har varit lätt när man inte har varit där på plats utan har fått välja på håll.  Men nu tror jag att det ska vara slut på det tråkiga och jag hoppas på en december som är rolig och spännande. Julen närmar sig och för med sig glädje och roliga saker. Jag är tillbaka på sjukhuset där jag trivs, även om att jobba heltid plus jourer känns lite omänskligt ibland. Så jag hoppas på en fin och trevlig december för mig själv och även för er som läser detta.
 
Igår jobbade jag 12 timmars jour. Det var min sista helgjour innan jag slutar och flyttar till Karlstad. Det var en lugn jour faktiskt, det hände inget stort.
Idag har jag haft en mycket bra söndag. Har fått sova ut, hade planerat fika med Filip och det var strålande väder när vi träffades vid 12-tiden. Vi strosade längst avenyn, kollade på NK:s julskyltning och testade sedan den nya Le pain vid Kungsportsplatsen som vi inte hade varit på förut. Det var lika fint där som på alla deras andra caféer och det finns också en lyxig restaurangdel.
Sedan åt jag sushi och var och solade för första gången på jag vet inte hur länge. Sen har jag varit och tränat. Ja en skön söndag helt enkelt.
Jag hoppas er söndag har varit lika givande.
Nu ska jag göra en sallad.
Vi hörs!
 
 
Är detta en scen från en skräckfilm? Nej mina vänner, det är kulverten på Sahlgrenksa, där vi som jobbar där har våra omklädningsrum. Lite renovering kanske inte skadar?
 
Det känns lyxigt med målade naglar för oss som jobbar inom vården och inte får ha nagellack på jobbet
 
Får Filip bjuda på pannkakor? Gissa varför vi har med oss en stekpanna?
 
Posera med en stekpanna, det nya inom bloggvärlden
 
Tror ni jag är bra på att vända pannkakorna i luften?
 
Söt och god bakelse på Le pain
 
Filip
 
Moi på söndagsfikat
 
Sushi time
 
Sola, rekommenderar inte det till någon och särskilt inte till er med ljus hudtyp, Jag solar väldigt sällan själv
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Förra fredagen

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag tycker att det blir alldeles för lite fest nu förtiden. Tyvärr är man antingen för trött, går helgjour el har annat inplanerat så det blir glest med utgångar. Det är tråkigt för jag tycker det är roligt att festa.
Förra fredagen hann jag och Solveig gå ut iaf och det blev en rolig kväll. Mer utgångar i vinter tack!
Vi hörs!
 
Många goda drinkar på AW på Lounge
 
 Solveig och jag
 
 Trevlig atmosfär
 
 Skål fina vän
 
Bekvämt med sittplatser på Lounge
 
 Och så på dansgolvet förstås....
 
 
 
 
 
 
 

Söndag

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var jag på fika hos en mycket söt kompis och hennes familj. Hon hade bjudit in oss som pluggade ihop till tentorna sista terminen på läkarprogrammet.
Det var trevligt, goda scones och kul att se alla igen. De hade med sig varsitt barn med så lite livat blev det.
Efter det var jag på promenad med en annan vän som bor i närheten. Han visade mig Kvarnby och forsen där i Mölndal, rätt roligt och skönt med frisk luft.
Nu är jag hemma, helgen är snart slut och har gått allt för fort om ni frågar mig. Min resa till Karlstad gjorde ju att hela lördagen försvann.
Jag har fullt upp med att hitta lägenhet i Karlstad men skriver mer om det när jag vet hur det blir.
Imorgon blir det jobb men jag ska försöka ta det ganska lugnt på kvällarna denna veckan.
Vi hörs!
 
Riktigt goda scones
 
 Fina Emanuel
 
 Emanuel och Sigrid, lyckad bild tycker jag!
 
Söta Madde i ny frisyr hållandes Ingrids dotter Selma
 
 Spela piano är kul
 
 Sigrid testar med
 
 Emanuel leker hal ål
 
 Jag hittade mig definitvt en ny kompis, Emanuel är en riktig charmör
 
 
 
 
 
 
 

Karlstad

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag fick jag gå från jobbet lite tidigare och tog tåget till Kil. Nu är jag hos min mamma och har fått god mat och fika och ska åka med henne till Karlstad imorgon för att kolla på 2 olika lägenheter. Det blir lite spännande.
Nu är jag så trött efter gårdagens långa kvällsjour så jag ska gå och lägga mig tidigt.
Vi hörs! Wish me luck!
 
Karlstad, min nya stad fom januari

Jobb och boende

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har jag jobbat 8.00-23.00 så jag är lite trött.
Jag ska åka till Karlstad och titta på lägenheter i helgen tänkte jag, helt spontant, det har ramlat in flera erbjudanden till mig i veckan och jag tänkte ta och bestämma mig. Det blir spännande.
Men nu sängen.
Vi hörs!
 
Med min söta kompis som jag hälsade på i Stockholm
 

Lägenheter

Kategori: Allmänt

Hej!
Kom precis hem från Stockholm och ska jobba imorgon, yey!
Och väl hemma såg jag att jag har fått ännu ett erbjudande på lägenhet i Karlstad. Det är så jobbigt när man inte är på plats och kan gå och titta på lägenheterna, lite som att köpa grisen i säcken blir det ju. Tror jag ska bestämma mig snart för min egen sinnesros skull, för det är jobbigt att välja.
Just nu har jag iaf erbjudande på en stor etta (vill ju helst ha en två) i ett ganska så centralt område och en två som är 10 kvm större än ettan i ett område som inte är lika centralt. Både ligger ungefär lika långt från jobbet och kostar samma. Jag tror jag ska prioritera ett centralt läge över storlek och hyra för jag kommer må skit om lägenheten är långt från stan.
Ja annars är det bra!
Vi hörs!
 
Jag i fredags på Lounge

Stockholm

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag är på besök i Stockholm nu. Åkte till Västerås i lördags och träffade släkten, det var superkul.
Sedan åkte jag till Stockholm i söndags och är här tills ikväll. Har umgåtts med min kompis här mest. Vi har avlagt det obligatoriska besöket på Kista galleria och shoppat lite, sovit ganska mycket och ätit god mat.
Imorgon börjar jag jobba efter ganska lång tid sjukskrivning (över en vecka). Det ska bli kul faktiskt.
Jag funderar redan på vad man ska göra på Nyår. Har ni några roliga planer?
Och så har jag fått ännu ett erbjudande på lägenhet i Karlstad, den här gången lite mindre lägenhet, mer centralt och lite billigare än förra erbjudandet jag fick som jag tackade nej till, så jag ska se om jag kan åka dit nästa helg och titta på det innan jag tackar ja. Det är spännande med flytt.
Vi hörs!

Ryggvärk och allmänna funderingar

Kategori: Allmänt

Hej!
Förlåt mig för den glesa uppdateringen på sistone!
Jag har varit hemma pga ett ryggskott i över en vecka nu. Hade ju ont för någon vecka sen, gick och jobbade ändå men fick gå hem en dag vid lunch då det kändes olidligt. Jag har haft ryggskott innan, det är jobbigt.
Så nu har jag varit sjukskriven en hel vecka. Ryggen känns bättre även om det inte är helt bra än. Jag har varit hos en naprapat och en vårdcentralsläkare. Kan säga att läkare överlag inte kan så där jättemycket om ryggar och ryggvärk, då är sjukgymnasterna mycket duktigare.
Det har varit tråkigt att gå hemma, man kommer verkligen ur sina vardagsrutiner. Men jag har haft tur och haft vänner som velat träffas så dagarna har ändå gått på något sätt. Jag kan säga att jag inte avundas de som är sjukskrivna på lång tid el arbetslösa. Det är ingen bra känsla att gå sysslolös.
I helgen är det släktträff i Västerås som vi har planerat länge, jag ska dit på lördag. Får se hur det går med tågfärd och att dessutom sova borta med min rygg. Men ioma det är bara är 1 gång per år vi ses allihopa vill jag inte ställa in det. Kommer sedan att åka till Stockholm i 2 dagar också.
Ja, inte så roligt inlägg kanske, men sånt är livet.
Vi hörs!
P.s Har fört över bilderna från min nya iPhone 6, så här får ni en exposé.
 
 
 
Le pain med Ida för några veckor sedan, de kan konsten att göra goda bakverk
 
Bokklubbsmöte och Ender´s game som jag tyvärr inte hann läsa ut. Trevligt möte ändå!
 
Har fått ganska långa fransar då jag inte har slitit på dem med ögonfransförlängning på ett bra tag. Vad tyckr ni, naturliga fransar el förlängning?
 
Jag i hissen
 
 Läkemedelslunch, man får en föreläsning om något läkemedel och läkemedelsföretaget bjuder på lunch, här om Valdoxan som är antidepressivt
 
 Jag köpte mig en ring i Iran i vitt guld
 
 Moi
 
 Vänterummet hos naprapaten, Citykliniken som ligger vid Domkyrkan
 
 Naprapatbesök, kostade 600 kr och hjälpte ingenting. Intressant upplevelse iaf.
 
 
 Jättegod mat och trevlig atmosfär på Pastahaus på Nordenskiöldsgatan i Linné. Prisvärd god mat, rekommedras varm!
 
Två älsklingstjejer, Ingrid med sin söta Selma
 
 Bebis som redan kan posera!
 
Selfie generation II
 
 Sötnöt
 
 Flygande Selma, 4 månader
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maratonlopp

Kategori: Allmänt

Hej! Just nu känns det som att arbetsveckan är som ett lopp, som man knappt orkar sig igenom, ska det kännas så? Jag är ny och en del av uppgifterna är helt enkelt över min kompetensnivå, vilket de som gav mig jobbet visste mycket väl. Jag måste hitta en väg att varva ner, något som gör mig mindre stressad. Några tips? Ska iaf spärra av en eftermiddag i veckan och ägna det helt åt det administrativa. För folk ger mig lappar hela tiden, med någons personnummer på och något som ska göras, ett läkarintyg som ska skrivas el ett recept som ska utfärdas och sedan uppgifter som inte alls är så självklara, där man måste gå igenom patientens journal för att ens fatta vad det rör sig om. Man kan inte vara för snäll, så jag ska bli lite mer strikt, inte bara säga "Visst, jag gör det". Vi får se hur det går.
 
Exakt så här ser det ut på jobbet just nu
 

Jobba igen

Kategori: Allmänt

Hej!
Det var första jobbdagen idag efter 3 sjuka dagar förra veckan och helgen. Det var kul att vara tillbaka på jobbet men jag tror visst att jag får vara lite mer rädd om mig. Var på 2 småpromenader, andra tar fikaraster, jag tar 15 min promenad. Min rygg klarar inte av för mycket sittande just nu och läkarjobbet är tyvärr framför allt ett jobb framför datorn. Jag hann skriva något intyg som hade fått vänta länge, så det kändes skönt.
Dagens höjdpunkt var fika med en god gammal vän som jag inte hade sett på ett bra tag. Det blev massa tjejsnack och skratt. Hoppas mina vänner kommer och hälsar på mig när jag flyttar till Karlstad för sina gamla vänner vill man ju ha kvar.
Nu är jag så där trött som jag alltid är på måndagar, ska lägga mig tidigt och läsa lite.
Tjingeling!
 
Jag och min fina vän som jag träffade idag, när vi var i Bulgarien 2009
 
Ibland behöver man ha lite tjejsnack helt enkelt

Nöje

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har jag haft en power söndag, shoppat en del ( fy vad dyrt allt är), handlat mat och tvättat.
Och lite kul har jag kunnat ha i helgen trots min onda rygg, restaurangbesök kombinerat med promenad, inbillar mig att ryggen blir bättre när man rör på sig.
Hoppas ni har haft en bra helg!
 
The temple pub på linnégatan gör goda drinkar. Här en äppelkaka.
 
Väldigt god italiensk mat på Bellini på Nordenskiöldsgatan, också i Linné
 
 
 

Min fredag

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag hade en extremt rolig fredagkväll, låg i soffan, hade ont i ryggen och försökte underhålla mig själv bäst jag kunde. Har varit hemma onsdag, torsdag, fredag med en ond rygg. Den är fortfarande inte bra men jag blir tvungen att åka och jobba imorgon, får se till att gå upp och gå emellanåt för mest ont gör det när jag sitter ner.
Suck!
Och idag har jag massor att göra för jag har suttit hemma länge, utan att ha varit och handlat mat el nåt.
Vi hörs!
 
 
Mitt sällskap i fredags, luktar faktiskt gott, alltid nåt!