callmenasha.blogg.se

Ny i Stockholm, läkare till yrket och livsnjutare.

Jobbhelg, tråkhelg

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Just idag är jag inte lika pepp på livet som vanligt. Den här veckan var jag ledig både måndag och fredag, men på något sätt känns det ändå tungt att jobba helgen. Jag hade behövt ett par sammanhängande dagar ledigt känner jag. Jobbet har inte alls varit ansträngande, idag hade jag den lugnaste dagen på akuten någonsin. Men jag är trött.
I maj har jag haft lite mycket för mig. Första helgen var jag i Stockholm, andra helgen var jag sjuk, tredje helgen kom en kompis på besök och förra helgen var jag i GBG och denna helgen jobbar jag. Det betyder att jag inte har haft en enda helg då jag bara varit hemma och slappat vilket jag uppenbarligen behöver.
Så kom ihåg gott folk, planera in lite oplanerad tid i era scheman, annars blir ni trötta. Överlag behöver man ha ledighet för att kunna njuta av livet. Om man bara jobbar hinner man aldrig göra spontana saker, upptäcka det sköna i att bara läsa en bok, gå till gymmet utan någon stress överhuvudtaget el bara ta en lugn fika i stan.
 
Jag har konstant ont i ryggen och det är möjligen det som gör att jag känner mig så seg idag. Jag har verkligen inte varit bra på att träna på sistone, något jag bara MÅSTE bli bättre på. Det är jobbigt med konstant smärta.
Ja det var lite av det verkliga livet, lite utanför allt glassigt alla bloggare skriver om. Livet är skönt men det är inte alltid lika glassigt förstås.
 
Jag är så tacksam över mitt jobb dock. Det är verkligen ett jobb som gör det möjligt att fly vardagen ibland. Man kan faktiskt samla ihop sin komptid och resa bort. Man har både tid och råd med det. Jag antar att det inte är alla förunnat. Och resa ska jag försöka göra mer. I sommar tänkte jag åka till Nice, har jag riktigt tur så kan jag vara borta hela 2 veckor och komma hem brun som en pepparkaka. Gud vad jag längtar. Det är lite av mitt drömmål.
Vi hörs!
 
I veckan hade jag mottagning men inga patienter inbokade, då stämplade jag ut och tog en promenad
 
 Och så hann jag ta en sushilunch i Mitt i city
 
 Lyxade till det med praliner efteråt
 
 Och så räkfrossa på Scandic i onsdag, de har det på onsdagar och torsdagar hela sommaren, briljant idé!
 
Det var en himla trevlig middag
 
 Och så skickade jag några produkter ur min Glossybox till några av mina fina bloggläsare
 
 Och så var det tårta, vita prinsesstårtor i alla ära men choklad ska det vara!
 
 Idag på jobbet, det var en ovanligt lugn dag på akuten vilket gjorde att vi faktiskt hann sitta ner en stund som vanliga människor gör på jobbet
 
 Efter jobbet idag tog jag en promenad och kom till Karlstads Stadsträdgård
 
 Underbart vackert
 
 
 
Och så en bild från underbara Nice sommaren 2013, som jag längtar dit!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite vardagslyx med Glossybox

Kategori: Allmänt

Hej!
I veckan fick jag min första Glossybox. Det är en box man får med utvalda skönhetsprodukter en gång i månaden. Det kostar ca 130 kr/månad och jag har funderat ett tag på att skaffa det som en kul grej. Och lite kul var det ju faktiskt att få första paketet hem. Jag är inte superbra på att själv testa olika produkter, så det är kul att få det hemskickat.
 
Maj månads box innehöll:
 
En ansiktsmask från Powerlite Masq+
En ögonskugga från Glazel Visage
Permanentfärg för ögonbryn från Coloran
Aloe Vera Moisturizing Gel från Etre Belle Cosmetics
Nagellack från Make Up Store
 
Jag tycker att det här var en helt ok box. Ansiktsmasker är ju alltid kul att testa. Fuktgivande gel är ju en bra ide och bara nagellacket från Make Up Store kostar ca 120kr i butik. Jag blev först lite förvånad över det svarta lacket, hade ju förväntat mig något pastelligt till våren. Men sedan märkte jag att det var Crackle lack, och det hade jag faktiskt aldrig testat, så det var skoj.
 
Och vet ni vad? Då jag inte behöver färga mina ögonbryn och redan har flera beigea ögonskuggor så tänkte jag att någon av er läsare kan få dem två produkterna.
Så den första som skriver en kommentar och vill ha dem får dem av mig på posten. Bra vad? Det är dock bra om du bor i Sverige så posten inte blir för dyr!
 
 
Majs Glossybox
 
 Masken på, förlåt, jag var tvungen
 
Crackle black nagellack från Make Up Store, här över ett sand/guldfärgat lack
 
 Och det här kan du bli ägare till! Ögonbrynsfärg och en beige ögonskugga, kostar i butik ca 120 kr tillsammans
 
 Det enda du behöver göra är att bli först att lämna en kommentar om att du vill ha dem!
 
 
 
 
 

Halmstad och Göteborgshelg

Kategori: Allmänt

 

 
Här kommer bilderna från mitt besök i Halmstad och GBG i helgen. Det var kul och jag hann träffa många av mina vänner.
 
Halmstad vid Nissan
 
 Fina Linn på Söderfamiljen
 
 Musslor på restaurang Söderfamiljen i Halmstad
 
 Efterrätt
 
 Fina familjen Ståhl
 
 Lånade Linns fina Opinagellack och pimpade naglarna, att måla naglarna tillsammans, den ultimata tjejkompisaktiviteten
 
 Söta Linn
 
 Jag och finingen Ebbot som är mycket lätt att fatta tycke för
 
 Caféhäng I Halmstad, Waynes, största cafét jag nånsin varit på
 
Waynes Halmstad
 
 Med Maria på Marco Zero i Göteborg
 
Drinkar på Spisa
 
 Skål!
 
 
Spisa
 
 Takhäng på Scandic Rubinen på Avenyn
 
 
På besök hos Alex och Ingrid
 
 
 Sötaste Selma med klänningen hon fick av mig på sig, köpt på Next
 
 Besökte min gamla adress Postgatan av nostalgiska skäl
 
 Avenyhäng på El Corazon med Ali, men ska vi vara ärliga är det enbart pizza de är bra på
 
Filmkväll hos Mikael, Bird man på storbild
 
 
 Gymnasisterna hade bal med samling utanför Posthotellet, kan berätta att beiga, gula och nude färger präglade årets balklänningar
 
 Och avslutningsvis mysigt fika med Ida på Brogyllen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jobbig vecka

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har haft en av dem tröttaste veckorna under mitt arbetsliv. Är ny på ortopeden och allt känns mer el mindre jobbigt plus att jag fortfarande är snuvig efter förkylningen och känner mig allmänt trött. Idag var jag på ortopedakuten för första gången och fick verkligen fråga den andra läkaren om varenda patient jag träffade, man känner sig smått värdelös.
I helgen åker jag först till Halmstad och sedan Göteborg. Jag behöver verkligen några goda middagar, att få träffa några gamla vänner och få dricka några glas vin känner jag.
Ni får bilder på allt efter helgen!
Vi hörs!
 
På ortopedakuten

Helgen med Carro

Kategori: Allmänt

Hej!
I helgen var en kompis och gammal kursare till mig på besök i Karlstad. Det var roligt att ha henne här och vi hann göra lite saker trots min förkylning och hosta och det totalt usla vädret. Mysigt med tjejhäng!
 
 
Sötis på besök
 
 Brunch a´la Scandic
 
 En spelning vi hamnade på
 
 Carro
 
Me and her
 

 
 
 
 
 
 

Kvinnan på övervåningen

Kategori: Allmänt

Hej!
Det är 4:de dagen jag är sjuk och 3:de jag är hemma från jobbet. Igår var iofs helgdag men jag har verkligen suttit hemma i 3 dagar, man blir ju lite smått tokig av det.
 
För några dagar sedan läste jag ut en bok som jag totalt förälskade mig i. "Kvinnan på övervåningen" heter den. Den är från 2014, skriven av den franska författaren Claire Messud och jag råkade bara låna den på sjukhusbibban.
Det är verkligen en sådan bok man läser ut på 3-4 dagar och sedan längtar efter när den är slut.
Boken handlar om en lågstadielärare i USA, hon hade konstnärsambitioner men det blev inget med det pga sjuka föräldrar hon har tagit hand om och annat i livet som kommit mellan. En dag får hon en ny elev i klassen som hon rätt snart förälskar sig i. En 8 årig pojke. Och snart får hon också träffa pojkens föräldrar, mamman som är en karismatisk fransyska och konstnär till yrket på väg upp i karriären med sitt säte i Paris och pappan som är en libanesisk akademiker. Snart börjar lärarinnan umgås tätt med familjen, hyr en ateljé hon delar med mamman i familjen där de skapar varsin konstform, hon får sitta barnvakt åt pojken och tar långa promenader med fadern i familjen. Hon är helt enkelt förälskad i alla 3 familjemedlemmarna. Familjen bor på orten i 1 år innan de flyttar tillbaka till Paris men lärarinnan slutar aldrig längta efter dem. Hon åker efter flera år och hälsar på dem i Paris och så småningom kommer det fram att vänskapen inte är så enkel som den verkar, förtroenden har brutits.
Att jag älskade den här boken så mycket är kanske för att den beskriver en individ som inte är den typiska. Lärarinnan är 42 år, singel och har inga egna barn. Hur moderna vi än har hunnit bli är den kombinationen hos en människa något som väcker tankar och kanske gör att man hamnar lite utanför. Jag tycker att boken i mycket handlar om utanförskap, den är så rå och förtrolig, beskriver sådana tankar och känslor som människor inte skulle erkänna att de har för att det helt enkelt skulle vara för pinsamt.
Läs den, den var verkligen superbra tycker jag.
 
Nu ska jag återvända till mitt tillstånd av vad som förhoppningsvis är sista dagen på förkylningen.
Vi hörs!
 
Frukost
 
Boken du verkligen borde läsa
 
Mina följeslagare just nu, Strepsil fanns det också som tog slut
 

En sisådär vecka

Kategori: Allmänt

Hej!
Regnet öser ner i Solstaden och det har varit ruggigt hela dagen. Jag har halsont och är allmänt hängig och har hamnat på en avdelning denna veckan med ganska krångliga patienter och en överläkare som har varit lite frånvarande så jag har fått göra väldigt mycket. Det är en sådan vecka men det går ju bra det med.
Tänkte lägga upp lite bilder mest för att pigga upp mig själv lite faktiskt!
Imorgon fortsätter kampen, börjar man tänka på att ja den här patienten går och ramlar ofta, har ett lågt blodvärde och dessutom 3 sorters blodtryckssänkande mediciner, vi kanske ska ge honom blod och sänka hans medicinering, och man dessutom befinner sig på ortopeden så är man illa ute!
 
På väg ut
 
 På bussen
 
När man flyttar till Karlstad får man ett helt häfte med oilka erbjudanden, bl a gå två betala för en på operan och teatern. Riktigt bra välkomstpresent!
 
Söndagsnöje, Samba av samma regissör som En oväntad vänskap, kan rekommenderas, en måbra film
 
 Följt av pizza på Pizza Hut, jag komponerade min egen pizza med 3 sorters ost på, to die for!
 
Och så lite shoppingsfynd, citrongul bikini från Twilfit, köpt på Gallerian i Stockholm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grappa

Kategori: Allmänt

Hej!
Var på en väldigt trevlig restaurang ikväll. Grappa på Östra Torggatan i Karlstad. Har fortfarande ganska många restauranger här att testa framöver. De var iaf bra på att komponera rätter efter önskan då de inte hade exakt det jag ville ha på menyn. Fin lokal med kristallkronor och en poäng till Karlstad för att man kan få bord en lördagkväll utan att bokat bord. Sammanlagt mycket bra betyg till Grappa.
 
Gräddbaserad skaldjurspasta, nom nom!
 
Cheesecake till efterrätt
 

Stockholmshelg

Kategori: Allmänt

Hej!
Tack för att ni tittar in fastän jag inte skrivit på några dagar!
I helgen var jag i Stockholm, åkte dit i fredags då det var 1:a maj. Hade bokat hotell på Hotels.com och blev så sjukt nöjd. Scandic Anglaise supernära Stureplan. Och till min förvåning hade hotellet även gym och relaxavdelning med bubbelpool. Mumma för själen.
På fredag vandrade jag omkring lite själv, var på Jamie Olivers Italian som dessutom var hotellrestaurangen och åt, gjorde ett besök på Vetekatten och på kvällen var jag ute med en bekant, åt på Vapiano för första! gången och var sedan ute och drack drinkar. Det var skoj!
På lördag blev det Kista, åt lunch med en väninna , träffade en annan bekant och gick sedan på bio på kvällen i Kistagallerian. Vi såg Never lose focus som var så där.
På söndag hann jag äntligen ligga lite i bubbelpoolen, bastade lite och sedan shoppade jag lite, köpte en superläcker bikini på Twilfit.
Sedan gick jag lite på Hötorget, kollade på marknaden där innan jag träffade en kompis och gick på Moderna museet. Det var underbart väder och Stockholm är verkligen en vacker stad jag nu är förälskad i. Kommer på mig själv med att redan planera nästa resa i huvudet. Bara det att gå på nya gator, nya affärer, nya restauranger och se nya omgivningar är superkul. Och jag måste erkänna nu som före detta göteborgare att Stockholm är enormt mycket större och har mycket större utbud på precis allt. En stad jag kommer besöka så ofta jag kan.
Vi hörs!
 
 
Risotto på Jamies Italian som ligger på Humlegårdsgatan Stockholm, billig mat, gott men inget exceptionellt
 
 Fika på klassiska Vetekatten på Kungsgatan, lite besviken över deras sortiment som inte var så varierat som jag trodde, men den här bakelsen var god iaf!
 
Bubbelpool på Scandic Anglaise också på Humlegårsgatan
 
 Relax
 
 På väg ut för middag
 
 Vapiano Stureplan, kanske mer passande för lunch än för middag, lite för ljust och lite för mycket matsalskänsla, att stå och vänta på att maten skulle tillagas var också segt
 
 Drinkar på East på Stureplan, tyckte konstigt nog att klientelet var som på vilken klubb som helst på Avenyn, ganska så ungt och blandat folk, alltså inte det minsta snobbigt
 
 Mitt nya halsband från Pilgrim använde jag en hel del
 
 Frukost på Scandic, var verkligen i toppklass med allt man kunde önska sig
 
 Min våriga outfit
 
 Glad tjej på resa
 
Glass i Kista
 
 Badat bubbelpool och bastat
 
 Vacker dag, vacker stad
 
 Moderna
 
 Cool utställning med verk av Louise Bourgeoise, fransk konstnär