callmenasha.blogg.se

Ny i Stockholm, läkare till yrket och livsnjutare.

Tihi!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Jag är trött som ett ägg. Har nu jobbat 9 dagar i sträck och det är 3 kvar innan helgen, yiha!
Jag har nu bytt arbetsplats och är på anestesi/operation/iva i en månad framöver. Det är så sjukt spännande. Just den här veckan är jag placerad på IVA alltså intensivvården. På IVA i Karlstad finns det ca 8 platser (iaf nu på sommaren) och idag var en helt sjuk dag, igårkväll hade vi 4 patienter och idag var de helt plötsligt 8, och några byttes ju ut under dagen. På IVA träffar man de allra sjukaste patienterna, de som hålls vid liv med hjälp av apparater och olika läkemedel. Det kanske låter läskigt, men jag tycker mest att det är intressant. Idag fick jag för första gången se en LUCAS (en apparat som gör hjärtkompressioner på någon med hjärtstopp) och det var speciellt. Och folk dör, det gör de faktiskt men som tur är är det ändå ofta sjuka och gamla människor som går bort och inte unga och friska. Och döden är ju en naturlig del av livet och blir väldigt avdramatiserad när man jobbar inom vården.
 
Och idag har jag varit på min första körlektion. Jag övningskörde som 16 åring men tog aldrig körkort och kände aldrig något behov av att ta körkort under mina 10 år i Göteborg, och ärligt talat hade jag heller inte råd med det som student. Så nu har jag tagit upp det igen. Naturligtvis minns jag inget av hur man ska köra så jag är helt helt grön. Men det var så kul idag! Faktiskt superspännande! Jag inser att det blir en lång och väldigt dyr resa att ta körkort men så länge det är kul så är det ju bra. Jag har hittat en körlärare som jag trivs med, han är pedagogisk men ändå lite rolig så det kommer bli super!
Det var min spännande dag!
Nu ska jag typ ramla i säng för imorgon 7.30 är det morgonmöte på Anestesin. Alla kirurgiska specialiteter är supermorgonpigga och börjar 7.30.
Vi hörs!
 
 
En Lucas ser ut så här, komprimerar bröstkorgen med jämna mellanrum så att blodet kommer runt även om hjärtat har stannat, dock är det dålig prognos för människor som får hjärtstopp och det är en liten andel som överlever
 
Första körlektionen gjord och ett steg närmare något sådant? U gotta dream!
 
 

Balla gärna ur, men gör det hemma!

Kategori: Allmänt

Hej!
Ett ämne jag har tänkt på idag är att vi alla behöver balla ur lite ibland. Man vill kunna vara lite galen, göra något konstigt, något som är otypiskt en och som kanske inte är helt socialt accepterat.
 
Vi lever väldigt ordnade liv. Vi har fina jobb, fina vänner, ibland en fin partner och kanske fina barn. Fina föräldrar, fina svärföräldrar, ordentliga kollegor, en perfekt trädgård osv. Känner ni igen er?
Många människors natur är att vi inte klarar av ett alltför inrutat liv alltför länge. Vi ballar ur när det blir för tråkigt och förutsägbar.
Helt plötsligt ställer vi till med världens bråk med svärpäronen, den ordentliga familjefadern köper sex ( ja chockerande, men det händer faktiskt, det säger statistiken), den duktiga 2 barnsmamman har en affär med sin kollega bakom ryggen på maken el så spelar den där ordentliga kompisen bort hela sin månadslön på nätspel. Jag tror faktiskt en hel del korkade beslut beror på ren och pur uttråkning.
 
Vi ballar alla ur någon gång och det kan vara kul, som att lätta på ett tryck, vi känner oss levande och lite busiga när vi har gått utanför våra inrutade vanor här i livet. Det är dock tråkigt när den här urballningen får konsekvenser. När 60 åringen lämnar sin fru för en 20 år yngre kvinna han har haft en kort romans med, ångrar sig 6 månader senare men inte blir tillbakatagen varken av fru el barn som är sårade. När vi sårar folk vi bryr oss om. När vi tar galna ekonomiska beslut för att vi är uttråkade. När vi köper saker vi absolut inte har råd med och försätter oss själva i ekonomisk trubbel. När den där affären med kollegan visar sig vara en dålig idé och man blir tvungen att byta jobb.
 
Jag hyllar urballningar för jag tror de är oundvikliga och därmed nödvändiga. Vi behöver go crazy sometimes. Vad jag tycker är att man helst ska balla ur på ett sätt som inte får alltför tråkiga konsekvenser. När du helt plötsligt ska ta ett avgörande beslut, tänk först, gör jag detta för att det är en bra ide el gör jag det för att jag har tråkigt? Om du gör det för att du är uttråkad och bara vill röra om i grytan så ska du tänka några gånger extra. Är det verkligen ett klokt beslut?
 
Balla ur men gör det inom en skyddad sfär! Istället för att ha en galen affär som kommer förstöra ditt äktenskap kan du kanske överraska din partner med något konstigt? En resa som inte är er stil? Åk till regnskogen och tälta om ni är vana lyxiga resor på 5-stjärniga hotell. En hel box med sexleksaker kommer göra din partner förvånad men förmodligen gör det ingen skada på förhållandet. Rollspel med din partner är alltid bättre än en pinsam kortvarig fling med totalt fel person.
 
Istället för att ställa till med världens gräl med svärföräldrar kan du alltid ge dig in en hätsk diskussion på någon social medie och bli hur otrevlig du vill mot dina meningsmotståndare (ja så länge du faktiskt hittar någon som är totalt dum i huvudet och förtjänar det vill säga).
Istället för en faktiskt affär med fel person kan du ha anonymt telefonsex med någon som aldrig kan spåra upp dig. Då behöver du inte ångra dig lika mycket när du väl inser hur dåligt ide det hela var (Detta alternativ är för singlar så klart, är du upptagen så är det inte ok med telsex med andra antar jag).
 
Hmm, blev ni kloka på vad jag menar?
 
Jag själv anses väl ändå som en någorlunda ordentlig medborgare. Jag är utbildad, har ett respektabelt jobb och duktiga vänner osv. Men jag har ballat ur några gånger på sistone.
Jag har stalkat ett ex jag var sur på genom att kontakta alla tjejer på hans facebook som kunde tänkas vara hans nya tjej. Jag skrev även till hans gamla fling. Jag ljög inte, utan berättade bara fakta om hur desperat den här killen var. Det var otroligt kul och det skadade ingen, ja förutom honom då kanske (den killen klarar sig, han är som en kackerlacka).
Jag har varit jäkla nära att hamna i krogslagsmål med en tjej, jag som aldrig är arg. Det var otroligt skönt att veta att jag faktiskt har den ådran, att jag kan bli arg om det behövs. Hade det blivit slagsmål så hade vi knappast slagit ut några tänder på varandra, vi hade nog dragit varandra i håret och blivit utslängda, ingen av oss hade blivit polisanmäld, därmed inga konsekvenser.
Jag har gett mig in en hemsk diskussion med en kille på fb som hade 4000 följare och är världens mansgris, han skrev nedsättande saker om tjejer rent generellt och jag lackade ur. Jag gick i personangrepp, och det var säkert knäppt, men ack så skönt.
Ja ni fattar grejen.
Så Balla ur nu i sommar men gör det i resonabla proportioner!
 
Låt din sekreterare/kollega vara, överraska din partner istället! Skilsmässor suger speciellt när du inser att du har begått ett misstag!

Date night

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Det har varit en intensiv jobbvecka och nu jobbar jag även hela helgen på akuten. Och nästa vecka jobbar jag som vanligt, så sammanlagt kommer jag att ha gjort 12 dagar i sträck utan någon ledighet, idag är jag på dag 7!
I fredags tog jag en paus från jobbandet och hade en trevlig dejt. Det blev både bio och restaurang. Det är skönt att lyxa till det tycker jag. Vi såg Entourage, jag har sett hela serien och var nyfiken på filmen. Den var kul, ganska hjärnlös som serien men ändå charmig och underhållande. Mitt sällskap som inte hade sett serien tyckte också att filmen var bra. Sedan var vi på Bröderna Olssons Elektriska som är en restaurang här i Karlstad. Som vanligt fanns det inte supermycket vegetariskt men jag fick utöka en av deras smårättstallrikar så det skulle räcka som huvudrätt. Och deras smårätter är verkligen underbart goda! Definitivt värda att testa. Det var en kul kväll som gav lite energi så man kan jobba i helgen.
Nu ska jag snart göra mig iordning och dra till jobbet och akuten, brutna höfter, sårskador osv. Igår hade jag bokstavligt talat någon annans blod på min hud på akuten, trots förkläde och handskar, nä äckelmagad kan man inte vara som doktor.
Hörs!
 
Kvällens film var Entourage. Den får 3 av 5 av mig. Värd att se om du gillade serien.
 
 Roligast i filmen var definitivt Ari Gold, konstant förbannad och iförd snygga kostymer, plus för hans roliga strumpor!
 
 Happy Nasha
 
 Underbara smårätter på Bröderna Olssons Elektriska, Karlstad
 
 
Efterrätten var lite tråkig tyckte jag, men överlag får restaurangen ett bra betyg
 
 På fredagsdejt
 
 
 
 
 
 

Tylösand

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag och 3 vänner var i Tylösand och firade midsommar. Det är underbart fint där och vi hade kul. Vi gick ut på Leifs Lounge på midsommarafton och det var förstås knökfullt. Lite ungt klientel. Det jag kommer ta med mig från resan är hur mysigt det är att umgås med goda vänner, hur mysigt det är att bo i en hyrd stuga och naturligtvis den underbara naturen i Tylösand. Hotell Tylösand är lyxigt att bo på för övrigt och restaurangen har en himla fin utsikt.
 
Tylösand strand, wow
 
Bodde i en stuga som hör till St Olofs kapell på Tylösand, 5000 kr kostar det att hyra en vecka
 
 Mitt favvoställe på en stenhäll precis vid hotellet, oslagbart
 
 Rhododendronparken Tylösand
 
Grillat varje dag
 
I brist på midsommarkrans
 
 Vackra och på väg ut för att festa
 
 Moi
 
 Gänget, tacksam över att jag har bra vänner som gillar att hitta på saker
 
 Brudarna
 
Nya byxor från Zara och skor från Novita Scorett och två riktigt schyssta killar
 
Happy
 
 Hotell Tylösand
 
 Ny topp och nya byxor från Zara
 
 Utsikten på den restaurangen dödade, Hotell Tylösand
 
 Fina vänner on the beach
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ledighet, god ost och midsommar

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Idag har jag haft en förträfflig dag. Jobbade, tränade och åt en god sallad på stan efter träningen. Bor ni i Karlstad kan jag rekommendera Poco Loco, ligger bredvid Mitt i city och har burritos, nachos och även sallader. Trevligt ställe med god mat.
Efter det blev det en liten titt in på ostaffären Nilssons ost och plockade upp 3 olika sorters ost, lite frukt och så hem och käkade upp detta och såg på en serie.
Det var min sista arbetsdag för denna veckan. Jag är nu ledig hela 5 dagar. Ska till GBG och sedan vidare till Halmstad för att fira midsommar. Jag och 3 vänner åker iväg och det ska bli himla kul, vi har hyrt en stuga, det blir kul att se hur det ser ut och om Halmstad har något roligt partyliv att bjuda på.
Ha nu en trevlig midsommar och vi hörs!
 
Glad midsommar alla!
 

Lång helg

Kategori: Allmänt

Hej!
Den här helgen har känts ganska lång. Jag var hos min mamma i fredags, igår blev det restaurang och drinkar och idag lite shopping och sen en titt in på en konstgalleri. Angenäm helg som gör att man kommer känna sig laddad imorgon att jobba.
Hoppas er helg har varit trevlig med!
 
 
Barbentspremiären skedde 12/6 iår, alltid lika skönt!
 
Mamma fick en bukett blommor eftersom vi inte sågs på Morsdag
 
 Sebastian har blivit riktigt stor och tappat några tänder
 
 Lantlig promenad
 
 På väg till restaurangen
 
En Golden Cadillac på restaurang Frost, Karlstad
 
 Salad Greco med Scampi på Frost, Karlstad
 
Ännu en drink på Tempel bar, Karlstad
 
 Ramlade in på en konstgalleri och vernissage med konstnären Maud Samuelsson som står till vänster
 
Nagellack jag köpte på rea, I´m addicted
 
 
 

Om mig

Kategori: Allmänt

Eftersom jag har bloggtorka så tänkte jag skriva en lista, det brukar ju vara poppis. Och jag skriver förstås en lista om mig själv!
 
 
 
Saker som förvånar mig:
-Att vissa unga människor kan vara så extremt tråkiga, tillrättalagda och verkar ha ett sug efter att leva vuxenliv alltför tidigt. Tro mig, ni kommer fylla 40 och ångra er att ni ville leka villa,vovve,volvo alltför tidigt.
 
-Att vissa människor som får barn försvinner till Babyland och verkar inte kunna tänka på något annat.
 
-Att vissa människor inte tycker att välgörenhet är viktigt.
 
 
 
 
 
 
Saker som gör mig glad:
-Resor, korta som långa, jag gör vad som helst för att fly vardagen.
 
-Pengar, en källa till både glädje och stress men pengar gör definitivt livet enklare, live svårt att förvalta dem bara.
 
-Sköna människor, människor som ger en energi, som är roliga och omtänksamma.
 
-Träning, något som jag  verkligen borde prioritera högre eftersom jag blir glad av det
 
-God mat, en evig källa till glädje.
 
-Att med sommaren kommer alla roliga frukter, billiga meloner osv.
 
 
 
 
 
Saker jag tycker illa om:
-Stress. Ett av mina nyårslöften var att stressa mindre och likförbannat är jag någon minut sen till jobbet nästan dagligen.
 
-Dålig sömn. Jag är alltför dålig på att gå och lägga mig i tid och har gått omkring trött stora delar av mitt liv.
 
-Krig. Det är alltför många krig som pågår i världen. Det gör en ledsen.
 
-Människor som bara tänker på sig själva. Tyvärr finns det en hel drös med sådana människor. Jobbiga att ha med att göra.
 
-Vardagstristess. Känslan av att det inte händer något nytt. Jag antar att man har ett eget ansvar att göra livet roligare på olika sätt men ibland smyger känslan sig på en.
 
 
 
 
 
Saker som gör mig förbannad
-Manliga kollegor som drar onödiga sexskämt, eller uttrycker sig klumpigt rent generellt. Det finns faktiskt en vits med att det ska vara 50-50 kvinnor och män på arbetsplatser, det blir bättre stämning då.
 
-Att vi kvinnor faktiskt tjänar mindre för samma jobb. Något som vi som precis börjat jobba bör tänka på aktivt och försöka motverka.
 
-Barn som far illa. Föräldrar som missbrukar el inte mår bra själva finns det tyvärr gott om. Så orättvist att vissas liv börjar med så dåliga förutsättningar.
 
 
 

Saker jag drömmer om
-Just nu den stundande resan till Nice. Ser mycket framemot detta. Sommar, sol, hav, gelato, musslor etc.
 
-Den perfekta lägenheten. Efter att ha bott trångt i väldigt många år så tycker jag att jag snart förtjänar en fin bostad.
 
-Den perfekta väskan. Japp, jag har definitivt en ytlig ådra. och jag behöver verkligen en ny väska.
 
-Att min insamling till Läkare utan gränser ska nå målet som är 5000 kr.
 
 
 
 

Stackars bloggen

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Jag tycker själv att min stackars blogg har blivit lite tråkig på sistone. Och det är inte konstigt för livet har varit väldigt mycket vardag. Vi får väl hoppas att det blir bättre snart.
 
Idag hade jag återigen mottagning på ortopeden på förmiddagen och sedan ledig eftermiddag. Passade på att äta lunch i stan. Hamnade på en Japansk restaurang som heter Koi på Östra Torggatan. Man fick välja lite olika saker som kocken sedan wokade åt en. Det fanns några olika köttsorter och kyckling men bara bläckfisk åt mig (jag äter inte kött och kyckling). Det var ändå ganska gott och man fick även sushi till. Men det slår mig att Karlstadrestaurangerna verkligen suger på vegetariska alternativ, ja samtliga restauranger alltså. Det känns som att hela den rörelsen inte nått Värmland än.
 
Vi satt iaf på uteserveringen och idag känns det verkligen som att sommarvärmen har kommit. Det åkte förbi många studenter på studentflak och sjöng. Det var ett himla liv.
 
Jag har faktiskt inte alls hunnit shoppa sommarkläder än och äger inte ens ett par sommarskor, vilket gör att jag borde ge mig ut på lite shopping. Tänkte passa på när jag är i GBG nästa vecka.
Har ni era sommargarderober redo?
Man blir lite lat med att köpa sommarkläder när man har semester först i augusti alltså.
Ok, vi hörs!
 
Efterrätt på Koi, Östra Torggatan, deras lunch får ett ok betyg
 
 Det åkte förbi många studentflak och vi blev lite nostalgiska över vår egen studenttid, ett himla liv var det på stan

Drogad

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Ja vad har hänt sen sist? Jag har fortsatt hosta och det har varit riktigt jobbigt. Så till sist skrev jag ut hostmedicinen Cocillana till mig själv. Funkar perfekt, ja förutom att man blir helt däckad eftersom det innehåller morfinpreparat. Synd med trötthetseffekten för då kan man inte ta det och gå och jobba. Vi får se om hostan kanske blir bättre tills imorgon.
Annars har jag faktiskt inte alls gjort mycket. Skulle gå på middag med AT-ledningen idag vilket inte blev av eftersom jag är sjuk. Jag var och jobbade en halvdag idag och hade mottagning men skippade sedan dagens utbildningar då jag inte kände mig bra.
För några dagar sen bokade jag alla biljetter för Nice-resan så nu blir det 2 veckor på Rivieran i sommar, gud vad jag längtar. Nästa vecka åker jag och 3 vänner till en stuga vi hyrt i Halmstad för att fira midsommar, det ska bli skoj.
Jag har en nyväckt intresse för att bo fint och inreda lite. Har egentligen aldrig haft det suget tidigare. Det hade verkligen varit fint med en lägenhet man trivs med och att få köpa fina saker till hemmet. Nu har jag egentligen både råd och tid till det. Jag var och kollade på en hyresrätt här i veckan, var en del av ett hus, en komplett tvåa som var väldigt fräsch, men låg i källarplan och var riktigt mörkt. Nä, ska jag flytta så vill jag ha en riktigt fin lägenhet. Vi får se när och hur det löser sig.
 
Och just det, jag har startat en insamling till förmån för Läkare utan gränser. Ska skänka en stor del av min egen skatteåterbäring och sedan har jag frågat vänner och familj också om de kan vara med och hjälpa till. Jag har till slutet av juni på mig att samla ihop 5000 kr, vi får se om det lyckas. Ger ni pengar till välgörenhet?
Ja vi hörs!
 
Min räddning, men ack så trött man blir
 
 Om jag skulle inreda en lägenhet så skulle det få finnas lite färg, inte alls förtjust i alla vita lägenheter som är på pricken lika varandra

Söndag med hosta

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Jag har haft en lyxig helg jämfört med förra helgen. Jag har varit ledig torsdag-söndag och jag tycker ju om ledighet.
Jag har hunnit vila, äta gott, gå på stan, se på film osv.
På fredagkväll fick jag halsont och nu hostar jag igen som jag gjorde för några veckor sen så jag verkar vara lite förkyld.
I fredags var jag på ögonundersökning inför en laseroperation av ögonen. Jag har ju haft glasögon sen jag var 9 år och har funderat på en sådan operation en längre tid. Och jodå, det går att operera ögonen, det verkar vara ganska så säkert med Lasikmetoden och kostar kring 35 000 kr. Jag vet inte, det kanske är smart att göra det och slippa glasögon men jag blev ändå inte så sugen så just nu ska jag nog skippa det och fortsätta vara glasögonorm.
 
Jag har sett 2 filmer i helgen. Pulpfiction (för första gången faktiskt) och Taken 3. Alltså man måste ju bara gilla Liam Neeson. Bara för att han är med så blir den filmen bra. En badass karl som tycker om sin familj mest av allt i hela världen. Har du inte sett den så är den värd att se, en helt ok actionfilm.
 
Jag lyckades också ta mig till gymmet efter ett väldigt långt uppehåll. Det är lätt för mig att efter ett tag utveckla antipati mot gymmet när jag inte varit där på länge. Men det var kul och skönt och jag hoppas jag blir lite frisk så jag kan gå dit i veckan igen.
 
Ja annars händer det inte mycket, jobbet som vanligt, är på ortopeden till slutet av månaden och byter till anestesi (narkos) sen som ska bli spännande.
Just det, semesterplanerna är i full fart, det verkar bli 2 hela veckor för mig i Nice. Så jäkla kul det ska bli. Nu får man längta i 2 månader till.
Hoppas ni har en skön söndag och att ni håller er friska!
Vi hörs!
 
En dag på jobbet, ortopedmottagning
 
Ortopedmottagningen
 
 Undersökningsrum
 
 Glad doktor
 
Jag och en kollega iförda röntgentäta västar inför en Hallux valgus operation
 
Roliga kläder man får ha på sig på protesoperationer
 
 Var assistent på en supercool knäprotesoperation, hela knäleden byttes ut på 40 minuter, väldigt effektivt!
 
Har nu fått körkortstillståndet och får börja övningsköra, ska ta körkort vid 31-årsåldern. Bättre sent än aldrig!
 
Var och kollade på ännu en lägenhet i veckan, hemskt centralt men ack så mörk
 
 Den här söta tjejen träffade jag i veckan för en fika, mycket trevligt! Första gången jag har åkt cab faktiskt!
 
God sallad på Waynes i Karlstad
 
På väg till fredagsmyset som egentligen skedde på en torsdag då jag var ledig. Glöm inte blommorna när ni fredagsmyser!
 
 Glad och ledig
 
 Fredagsmyset får absolut bestå av en köpt sallad, så slipper man stå och slava i köket om man inte känner för det
 
Kärt återseende med gymmet, SATS Karlstad