callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

September blues

Kategori: Allmänt

Hej! 
Hoppas ni alla har en bra helg. 
Själv var jag ledig igår och det var verkligen en lisa för själen. Jag inser mer och mer att det är ledig tid som är höjden av lyx i livet. Det är då man hinner göra saker man gillar och komma på nya idéer. 
Jag har nu jobbat på geriatriken i 3 veckor. Det är en helt ok arbetsplats med trevliga kollegor men fortfarande inget jag hade velat jobba med. Jag älskar att ha mitt eget rum på vårdcentralen, min egen tidbok och patienter. 
På geriatriken delar jag rum med 3 andra personer. Det är rätt så ofta pip och larm och människor som kommer och vill en något. Sedan delas dagen upp av läkarmöten, teamronder, medicinronder osv.
Jag gillar äldre och på vårdcentralen är 90 åringarna en av mina favoritergrupper. På geriatriken är de dock ofta rätt sjuka. Nu låter det som att jag är en doktor som vill ha friska patienter, och ja så är det faktiskt lite. Jag inser vid varje randning att jag har valt rätt specialitet och kommer trivas bra som vårdcentralsdoktor. 
Jag tror jag har haft en dipp i humöret också. Hösten är ju kanske inte den alllra roligaste årstiden. Men än är det fina dagar, så man ska inte klaga. Jag tror jag måste ha lite strategier för att må bra även under hösten. 
Idag var jag och sambon på stan och försökte shoppa. Att shoppa i city kan verkligen sluta hur som helst. Ibland hittar man saker, ibland inte. Jag letade efter en trenchcoat och ett par höstskor. Hittade jag något av det? Icke. Jag kammade igenom Åhléns citys diverse märken. Kapporna såg väldigt mycket ut som morgonrockar. Vad är det för jäkla raka modeller som är inne nu? Skorna var för små i 37 och för stora i 38, inte ens ett par inlägg hjälpte. Det var en sådan shoppingdag jag hade. Vi åt iaf lunch på Sally Voltaire och systrar och nu kan jag i lugn och ro beställa kläder på nätet. 
Lite av dipp i humöret beror nog också på att odlingssäsongen är över. Jag älskar ju att odla. Nu i helgen har jag iaf grävt upp gurkplantor och annat för att göra iordning till nästa säsong. Imorgon ska jag handla jord och gödsel och snart ska jag plantera tulpanlökar. Det är härligt. 
Jag och sambon ser på alla Harry Potter filmerna som jag av någon anledning har missat. De är bra tycker jag. 
Ja lite så ser hösten ut så här långt. 
Ta väl hand om er! 
Tjingeling! 

(null)
Dagens lunch 

(null)
Länge sen jag köpte snittblommor, de här hittade jag på Lidl 

(null)
Lite cred att ha frön från egen planta till nästa års sådd av zucchini 

(null)
Jag var på en kusinträff med några av mina kusiner och morbröder i september 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: