callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Förkyld

Kategori: Allmänt

Hej! 
Hur är det med er? Jag jobbar på och målet var att hålla mig frisk i november men nu är jag förkyld igen. Sedan jag började jobba på mitt nya jobb i september har jag varit sjuk en gång i månaden. Suck! 
Annars är det fint här, vi börjar så småningom planera för julen. Jag kommer inte vara ledig mer än dem dagar vårdcentralen har stängt. Det är ändå jätteskönt med vårdcentralsjobb för på sjukhus jobbade man ju alltid någon av storhelgerna. Vi kommer fira jul med våra familjer i Värmland och förhoppningsvis hinner vi träffa några av våra vänner. Förra året var vi i Spanien och hann verkligen vila upp oss. Jag tror varannan jul hemma är lagom. 
Igår la vi budget för december och inte ett öga var torrt. Trots våra helt ok löner kommer det bli en tight månad. Jag kan tänka mig barnfamiljer med mindre inkomster, inte konstigt att folk behöver låna pengar för att ha råd med julen. En bra grej hade ju varit att skära ner på julklappar. Kanske köpa en julklapp var och lotta el ha en lek. Man vänjer sig snabbt vid nya traditioner. Jag är totalt allergisk mot presenter som är oanvändbara, som köpes bara för att, som dammar i ett år och sedan ges bort el kastas. Så låt oss iaf köpa saker som vi med säkerhet vet kommer användas.
Växtmässigt har jag en ny omgång ohyra som jag försöker bekämpa. Jag har sått nya palettblad, chilifrön och kaktusfrön och det har kommit upp skott så det är roligt. Men gud vad jag längtar till våren när det gäller växter. Jag ska hänga på balkongen varje dag efter jobbet i vår och ha olika odlingsprojekt. Det är nästan så att jag inte ens vill resa bort maj-augusti för då vill jag vara hemma och odla. Låt vintern gå fort. 
Jobbmässigt går det ok, jag har som bekant haft en seg höst men det funkar på jobbet. Jag har ett gäng patienter jag följer för diverse sjukdomar och de flesta är trevliga, vi har bra relation. Igår fick jag 2 Marabou av en förstagångspatient och blev genuint glad. 
Går allt enligt planer så ska jag randa mig inom psykiatrin och Geriatriken nästa år. Det ser jag framemot. Specialist kommer jag bli 2023 förhoppningsvis. 
Ja ni, det var en resumé, nu ska jag återvända till min kopp Ahmed te och trädgårdsprogrammet jag ser på Netflix. 
Hoppas ni klarar er från sjukdomar och har en bra fortsatt vecka! 
Hej så länge! 
(null)
På restaurang i Gamla stan med vänner vi hade på besök i helgen 
(null)
Fina familjen Wrede
(null)
Hedersgästen Oscar, vi hade så kul 
(null)
Nya växter på gång 
(null)
Frösådder som jag sådde i somras, arrangerad i grupp till mitt jobb
(null)
Senaste veckorna har vi lagat 3 nya rätter i veckan, här cous cous med äpple och creme fraiche 
(null)
Anledningen till att vårt matbord har en plastduk just nu
(null)
Frön jag beställde på Odla.nu
(null)
Besökte fotografiska 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: