callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

2019

Kategori: Allmänt

Hallå hallå! 
Året går med stormfart mot sitt slut. Jag gjorde ju en resumé för 2018 så det vore väl traditionsenligt att även sammanfatta 2019 i ett inlägg. 
Året började för mig med hyrjobb. Jag hann vara på 2 olika vårdcentraler från januari till maj. Den ena var jag på i hela 4 månader vilket var mitt längsta sammanhängande uppdrag under tiden jag jobbade som hyrläkare. Juni och juli jobbade jag på ytterligare 2 andra vårdcentraler i Stockholm som tyvärr var underbemannade båda två så det var stressigt och i juli gned jag tänder även dagtid pga stress. Det var i den vevan jag tröttnade på hyrjobb och började titta på fasta jobb. 
I början av året var jag några vändor till Säffle på intensivkurs för körkort. Teorin gick bra första gången och uppkörningen klarade jag på andra försöket i augusti. Så nu har jag körkort. Hela våren 2019 var vi på lägenhetsvisningar som galningar, alla söndagar och även mitt i veckan. I Mars hittade vi en lägenhet vi gillade och i maj var köpet genomfört och vi flyttade in. Vår första bostadsrätt. 
Min sambo började på nytt jobb i mars efter att ha jobbat inom hyrbranschen i 2 år. Jag började nytt jobb i september och påbörjade min fortsatta färd mot specialistkompetens inom allmänmedicin, ska alltså bli distriktsläkare och är på 2:a året av 5. Läkarutbildningen tar aldrig slut. Det är bra om de som börjar plugga till läkare är medvetna om det och de som klagar på dem höga läkarlönerna  fattar hur många år en specialist har pluggat/ jobbat. Få jobb tar en sådan lång tid att utbilda sig till. 
Från det att du sätter dig i skolbänken och börjar dina läkarstudier till det att du är specialist tar det minst 12,5 år. 
I maj var jag på årets enda resa till Prag med min kompis Maritha. Det var också första tjejresan på länge och något jag hoppas vi kan göra till en tradition. 
Fritidsintresset som verkligen exploderade för mig 2019 var växter. Vissa månader la jag ner 2000 kr på växter och mycket tid förstås. 
I höst har det faktiskt inte hänt mycket, vi har mest jobbat. 
Sammanfattningsvis har 2019 varit ett arbetsamt år. Några stora mål som egen lägenhet, körkort och fasta jobb har uppnåtts. Vi har definitivt rest mindre än vad vi brukar. 
I november var jag färdig att kasta in handduken, aldrig har en höst känts så trist. 
Om man nu ska ha några önskemål för 2020 önskar jag att det blir ett mindre jobbigt år och ett roligare år. Inte lika många måsten och fler roliga saker, resor etc. 
Det var det! 
Vi hörs! 
(null)
Körkorsplugg
(null)
Min körlärare Gun
(null)
Halkbanan 

(null)
Prag i maj
(null)
Prag 
(null)
Prag 
(null)
Förhoppningsvis vår första resa ihop av många 
(null)
Konstmuseum i Prag, Dali
(null)

(null)
Prag 
(null)
I och med lägenhetsköpet fick vi en stor balkong med plats för blomodling 
(null)

(null)
Mina orkidéer 
(null)
Palettblad på balkongen 


Kommentarer


Kommentera inlägget här: