callmenasha.blogg.se

Ny i Stockholm, läkare till yrket och livsnjutare.

Projekt Rosie

Kategori: Allmänt

Hej! 
Jag har läst en bok som jag verkligen kan rekommendera. Om du gillade En man som heter Ove så kommer du att älska den här då man lätt kan dra paralleller mellan huvudpersonerna i både böckerna. Boken heter Projekt Rosie och är skriven av Graeme Simson. Huvudpersonen heter Don. 
Don Tillman är lektor i genetik. Han är ensamstående och närmar sig 40 år. Han ser bra ut, tränar regelbundet och tänker på vad han äter. Han har dock lite speciell klädstil. Han sätter funktionalitet framför mode. Don har ett fåtal vänner, närmare bestämt en kollega och hans fru. Han har ingen nära relation till sin familj. 
Don har aldrig haft en kärleksrelation och bestämmer nu sig för att det är dags att gifta sig. Hur ska han gå till väga? Han har flertalet misslyckade försök till dejting bakom sig. Som den vetenskapsman han är skriver han en formulär som ska visa vem som är en perfekt partner för honom. Exempel på saker Don inte gillar hos kvinnor är rökning och vegetarianism. Hans blivande fru ska dessutom ha en hög intelligens och akademiska meriter. Don tillämpar formulären på flera kvinnor med varierat resultat men något förhållande leder det inte till. Genom sin kollega och vän Gene träffar Don en kvinna vid namnet Rosie. Rosie är vegetarian, rökare och jobbar i en bar. Hon  är helt utesluten som blivande fru. Rätt snart blir Don med sina genetikkunskaper och framför allt tillgång till en apparat för DNA testning indragen i projektet att finna Rosies genetiska far då hon inte vet vem det är. Projektet kommer innebära långa resor och insamlande av DNA från flera män på alla upptänkliga sätt. Det innebär också helt nya insikter för Don när det gäller mellanmänskliga relationer som han inte är någon expert inom.
 
Har man själv autistiska drag el känner någon som har det kommer man att älska den här boken. Don som har ett förutbestämt schema för i princip allt han gör ställs inför en rad komplicerade situationer och utvecklas som människa. Framför allt är det här en riktigt fin kärlekshistoria. Läs den!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: