callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Money

Kategori: Allmänt

Hej!
Ännu en dag på akuten här. Det var relativt spännande. Enda nackdelen var att jag hade med mig för lite mat och blev alldeles superhungrig i slutet av passet med resultatet att jag inte kunde tänka klart.
 
Ikväll har det blivit middag, några avsnitt av New girl och så budgetering. Ni trodde att jag hade glömt det vad? Nej nej nej! Jag har skrivit ner allt jag har spenderat hela månaden och har haft stenkoll på min ekonomi. Och den glada nyheten är att jag inte har överskridit min budget!
Vill ni veta vad jag lägger ner pengar på? Yes u do!
 
Novembers utgifter ser ut så här:
 
Mat 4000 kr , mycket mer än vad jag hade förväntat, här ingår även restaurangbesök och mat köpt på jobbet
Räkningar 7600 kr, det här kan jag tacka min billiga hyra för
Frisör 300 kr
Londonresa 5600 kr, stor utgift och då var ändå hotell och flyg redan betalt innan
Kläder 1600 kr, ganska lite, jag lever ett oglammigt liv med noll fester, behöver inga nya kläder ha
Julklapp 740 kr
Transport: 800 kr, här ingår några taxifärder och så busskort
Aktier 1800 kr
Resekonto 500 kr, har alltså öppnat ett bankkonto speciellt för framtida resor
Födelsedagspresent 270 kr
Övrigt 1400 kr
 
Jag har lärt mig massor av att skriva en budget. Mat kostar tex mer än vad man tror, det är smart att bo billigt och resor skinnar dig levande. Jag tror fortfarande att jag med min lön borde kunna spara mer men jag gillar min livsstil med lite resor osv. Jag har skrivit en budget för december och tyvärr blir det inte så mycket sparat då heller, jag ska till GBG och fira en god väns födelsedag och så kommer jag behöva köpa resterande klappar. Skriv budget om du har problem med att få ihop din ekonomi, då ser du vad du verkligen lägger pengar på och kan skära ner på det som går att skära ner på. Dessutom minskar en budget den stress man kan ha över sin ekonomi när man inte vet vilka utgifter som kommer dyka upp.  Få utgifter är faktiskt helt oväntade. Man behöver alltid ha en budget för ÖVRIGT, då har man redan budgeterat för det oväntade, smart vad?
 
Nu bara 2 dagar kvar på akuten innan helg! Man hinner göra nada förutom jobbet när man jobbar 10-18.30. Och gissa vad jag gör nästa vecka? Jo då, nattvecka på akuten!
Cheers!
 
Glad när ekonomin går ihop!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: