callmenasha.blogg.se

Ny i Stockholm, läkare till yrket och livsnjutare.

En sådan där dag

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har haft en mindre bra dag.
Sov för lite inatt och var trött. Har ont i ryggen, lite så som det känns innan man får ett ryggskott. Och fick veta att de har gjort något fel med mina semesterdagar. Jag har tagit ut semesterdagar jag inte hade rätt till, så nu blir jag kanske återbetalningsskyldig. Vissa människor är bara bra klantiga. De försöker fixa det på något sätt men vi får se. Så det var en kämpig dag.
Efter jobbet sov jag ett par timmar och det känns lite bättre nu. Har sedan städat lite och gått igenom massa papper och brev, betalat räkningar etc.
Förra veckan jobbade jag 60 timmar och det känns i kroppen antar jag. Och en del av patienterna man träffar har verkligen gått igenom traumatiska händelser i livet, sådant ingen borde behöva uppleva. Livet är inte alls rättvist kan man säga. Men det känns iaf bra att om möjligt kunna hjälpa till, även om det bara är litegrann.
Tittade på anställningspappren på det nya jobbet i Karlstad som jag ska börja på i januari och blev lite gladare. Just nu jobbar jag som underläkare. Man gör exakt samma jobb som alla andra för mindre pengar kan man säga. Och man är lite skyddslös. När man börjar sin AT (allmänstjänstgöring) som jag ska göra i Karlstad så är man under utbildning med mycket fasta ramar. Så det känns faktiskt jättebra att snart ta nästa steg i karriären. Dessutom skiljer det ungefä 10 000 i lön mellan en Underläkare och en ST (specialisttjänstgöring) läkare, vilket betyder att det inte är särskilt smart att jobba som Underäkare allt för länge. Så jag är mycket glad över jobbet i Värmland. Letar lägenhet just nu och det ska bli så spännande att se vad jag får för något.
Ok kära läsare! Det var allt för idag! Au revoir!
 
 
Head shot, häromdagen
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: