callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Eid, bussar och vardag

Kategori: Allmänt

Hej!
Först av allt måste jag säga Eid mobarak! Det är nämligen persiskt nyår idag. Vi firar vårens ankomst och i Iran är det första vårdagen idag el imorgon. Tyvärr så krashade mina planer på att fira nyår här i Göteborg på Casino Cosmopol där det hålls en middag/fest dagen till ära. Biljetterna var slut och dessutom har jag en viktig föreläsning imorgon tidigt. Men lite kul är det ändå!
 
Idag har jag varit ute på lite äventyr. Vi var på Hisingen på Göteborgs spårvägar där de reparerar bussar.
Detta besök var inom arbets och miljömedicin som vi läser just nu. Vi skulle kolla på en arbetsplats och bedömma hur bra/dåligt de har det och om det finns risk för skador.
 
Det var faktiskt spännande. Livet som student kan annars bli lite enahanda, speciellt den här kursen där vi bara har haft föreläsningar hittills.
Det är sällan jag är i en verkstad och det var kul att se hur mekanikerna jobbar på nära håll. Det är inget idealiskt jobb kan jag säga när det gäller hälsa, de jobbar i ställningar som inte är bra för kroppen och andas in damm och utsätts för massa oljud.
 
Ikväll har jag inte haft så mycket att göra utan varit hemma. Skönt!
Den här veckan har varit krävande och jag är ganska trött, då är det guld värt med en hemmakväll.
 
Nu ska jag fika lite, havrebollar jag precis gjort och en kopp te. Nice!
Vi hörs!
 
 
 
Haft seen, något man måste ha på Norouz (persiskt nyår). Inehåller 7 saker som börjar på S (på persiska) och var och en symboliserar något.
 
 
 
Mina glada kursare
 
 
 
Bussverkstad


 
 
Bussmotor
 
 
 
Klättra under bussen
 
 
 
 
Och så en till för linslusen!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: