callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Girls

Kategori: Allmänt

Hallå!
Det har varit en lugn dag här. Begav mig till Radiotorget och Ingrid för lite plugg idag. Åkte hem vid 19-tiden och sedan dess har jag hunnit äta och kolla på serien Girls på svtplay. Hur bra är inte den? Det är som Sex and the city fast för lite yngre tjejer och den är så mycket mer verklighetstrogen.
Jag älskar att Hanna ser ut som en vanlig tjej. Och ämnena de behandlar är kanske lite tillspetsade men sånt som faktiskt kan hända i verkligheten. I like!
 
Imorgon är sista pluggdagen innan Öron-näsa-hals tentan på fredag. Och vet ni vad? Den här helgen är jag helt ledig. Inget jobb och inga jobbiga grejer planerade.
Jag ska på trevlig räkmiddag på fredagkväll och är sugen på att festa på lördag, kanske. På söndag ska jag bruncha med mina tjejkompisar, vi har inte setts på år och dar och det bästa är att alla kunde på söndag så vi kommer vara samlade. Kul!
Nu softa lite till innan sängen!
Vi hörs!
 
 
 
Girls, cool serie. Men skulle tjejer som är så olika kunna vara vänner i verkligheten?

Tjabba

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har mer el mindre haft en perfekt dag.
Vaknade kl 8, åt frukost och fixade lite innan Ingrid anlände för gemensamt plugg. Läste och åt en god lunch och på kvällen gick vi och tränade spinning 30-20-10 på SATS. Det är en ny klass för mig med intervaller och fastän det är bara 30 min blir man rejält slut. Toppen!
 
Efter träningen gick jag igenom Nordstan och tittade på bokrean, hittade inget jag ville ha. Jag lånar ganska mycket böcker på bibban, har inte direkt plats i hyllan för fler böcker och att låna är både ekonomiskt och miljövänligt.
 
Köpte däremot ett par skor som jag såg igår. Jag har varit kär i dem sedan i julas då de kom till butik. Nu var de på rea så jag var tvungen att slå till.
Så nu är jag väldigt nöjd rent generellt.
Vi hörs!
 
 
 
 
Desserten idag. Vi har det bra!
 
 
 
 
30-20-10 på SATS, cykling i intervaller
 
 
 
 
Söta skor
 

Broccolisoppa

Kategori: Allmänt

 
Hej!
Här kommer tredje receptet jag lagade ur kokboken.
 
Ingredienser:
 
1 blomkålshuvud el 2 paket broccoli
1 gul lök
2 matskedar smör el margarin
3 matskedar vetemjöl
1,25 liter vatten
2 buljongtärningar med grönsaksmak
1 deciliter grädde
1 äggula
2-3 deciliter riven ost tex herrgårdsost
persilja
eventuellt skivade rädisor
 
Skölj blomkålshuvudet/broccolin och dela det i små bitar. Hacka löken och fräs den med matfettet i en gryta. Strö över mjölet, rör om och späd med vattnet. Lägg i buljongtärningarna och blomkålen/broccolin och låt soppan koka i 10 minuter.
Blanda grädde, äggula och ost och häll det i soppan under kraftig vispning. Strö på persilja och eventuellt skivade rädisor. Servera!
 
 
Jag hade broccoli och valde att ha frysta sådana då de kändes enklast. Soppan blev god men man kan gott hoppa osten om man vill. Jag hade ingen persilja heller och det här med rädisor kändes lite udda i soppa men var helt ok. En värmande soppa. Jag hade velat ha den lite mer kryddad. Man kan väl lägga i några lagerblad och kanske lite vitpeppar.
Soppan får betyget 3 mätta nöjda magar utav 5 av mig.
 
 
Ingredienser
 
 
Resultatet. Får 3 av 5 av mig.

The lucky one

Kategori: Allmänt

Hej!
Efter en hel dags pluggande kände jag att det var dags för lite mys och en film. Tur att man är själv och får hyra precis vad man vill.
Det blev The lucky one med Zac Efron. Jag hörde av en läkare i ett fikarum att Efron gjorde en bra roll i den filmen så jag gick på den rekommendationen.
 
Filmen var mysig, mycket kärlek och några hinder som gör det hela ännu mer romantiskt i form av bl a krig.
Lite tråkigt att amerikanerna verkar ha en sådan romantisk bild av krig. Det är ett återkommande tema i kärleksfilmer, just att någon behöver rycka ut i krig el har varit ute och krigat. I don´t like that.
Hursom helst var det en fin film, inget mästerverk men definitivt sevärd.
Att se Zac Efron hångla borde förbjudas för oss singlar. Det gör oss liksom inget gott. Sedan är han född 87 så jag vet inte ens om det är ok att tycka han är het, men men..........
Ja det var en mysig filmkväll. Sjukt nöjd!
Vi hörs!
 
 
 
Kvällens film. Får 6 av 10 av mig.
 
 
 
Han är väl söt?

Söndag

Kategori: Allmänt

Hej!
Det har varit en bra dag med både träning och plugg. Åt lunch med Ingrid och läste. Det är så mycket lättare att plugga när man är 2 el fler.
Nu har jag en kväll för mig själv som jag tillbringar med tvätt, surfande och bloggskrivande. Skönt!
 
 
 
 
Igår på jobbet, läkarsekreterare
 
 
 
 
Jag och Carro råkade båda jobba lördagen och dessutom ha samma färg på oss

BodyBalance

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag började söndagen med ett skönt pass BodyBalance. Första gången jag testar det men det var ganska likt Yogalates. Det är sån skön träning. Avslappnande men jobbig för musklerna samtidigt.
Idag hade jag inte orkat ta mig till ett spinningpass men det här med lite lugnare träning orkar man alltid. Rekommenderar det varmt.
 
Dessutom har jag tränat 3 gånger denna veckan, trots tentaplugg och allt. Är förvånad för jag brukar ha svårt att komma iväg även när jag är helledig. Jätteskönt iaf!
Nu väntar jag på Ingrid så vi kan sätta igång plugget inför nästa tenta som är Öron/näsa/hals på fredag.
Ha en skön söndag gott folk! :)
 
 
 
BodyBalance, mycket rörlighet
 
 
 
 
Till och med katterna har börjat med Yoga!
 
 
 
 
 På väg hem från träningen
 
 
 
 
 
 Tyska kyrkan och blå himmel en söndagmorgon
 

MAT!

Kategori: Allmänt

Hej!
Oj vad mycket mat det blev ikväll. Ojojoj! Var på Chez amis efter jobbet (läkarsekreterare) idag med Johan och käkade och drack lite vin. Det var gott och dessutom sjukligt billigt. Jag rekommenderar.
Sen har vi sett på mello så det blev en tidig kväll. Nu är jag supertrött så det får bli sängen för min del snart.
Vi hörs!
 
 
 
Lite mat
 
 
 
Supermycket mat
 
 
 
 

Tjena!

Kategori: Allmänt

Halloy!
Den elaka ögontentan är över. We nailed it. Får resultatet om ca en vecka men tror definitivt att det gick bra. Alla pluggtimmar lönade sig. Gött!
 
Efter tentan idag åkte jag och jobbade som sekreterare i 4 timmar, sedan åkte jag hemåt, gick en liten promenad längst avenyn och hittade ett par Shepherdstofflor som jag letat efter till ett otroligt pris. De bästa köpen gör man ändå när man inte letar. Det är lite som med killar!
 
Annars händer det inte mycket, skulle ha sett på en film ikväll men fastnade istället i telefonen. Kändes lite ovant att vara hemma en fredagkväll men det var skönt.
Imorgon ska jag ut med Johan och äta middag och se till att dricka några glas vin. Gott ska det bli.
Imorgon jobbar jag på dagen och på söndag ska vi börja plugga till nästa tenta. Roligt liv vad? Ingen har sagt att det är roligt att bli läkare! Haha!
Vi hörs hör ni!
 
 
 
Dagens köp. För er som inte testat, Shepherd is the shit!
 
 
 
Kvällens dessert.

Yo yo

Kategori: Allmänt

Hallå homies!
Hur är läget? Här är det trött och ögonen kollar i kors. Det blev en lång pluggdag här igen med Ingrid. Kl 9.00 till 18.00 satt vi. Inklusive den där halvtimmen då jag låg i min säng helt död och okontaktbar. Tur att Ingriden har tålamod med mig. Tror faktiskt vi ligger bra till och det kommer gå bra på fredag.
 
Var och fikade med Filip efter plugget lite spontant. Gillar verkligen vänner som kan vara spontana. Man kan ju inte alltid planera i förväg. Blev en sväng till Tintin. Var nice. Skönt att komma ut och andas lite.
 
Nu är jag supertrött med huvudvärk och ont i nacken.
Snart sängen och läsa lite i Underdog av Torbjörn Flygt.
Drömde inatt att jag var i Stockholm och stod utanför ett café där August Strindberg skulle gå förbi. Och där stod jag för att att få se honom. Sjuk men skön dröm. Haha!
Vi hörs hör ni!
 
 
 
Filip på Tintin
 
 
 
Efter en hård pluggdag
 

Omelett med champinjoner

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu var det dags för andra receptet från min fina kokbok.
Jag lagade den för några dagar sedan och var nöjd med resultatet. Här kommer receptet.
 
Ingredienser för 2 portioner:
 
20-25 små färska champinjoner
1 matsked finhackad gul lök
2 matskedar smör el margarin
4 ägg
4 matskedar vatten el grädde
2 kryddmått salt
1/2 till 1 deciliter finhackade blandade färska kryddörter tex basilika, timjan, koriander, persilja, dill el gräslök.
 
Skölj champinjornerna.
Fräs champinjoner och hackad lök i hälften av matfettet. Tills svampen är mjuk och fått fin färg.
Knäck ner äggen i en skål. Tillsätt vatten, salt och hackade örter.
Bryn resten av matfettet i en stekpanna, häll i omelettsmeten och grädda omeletten till guldbrun färg på undersidan och krämig konsistens på ovansidan. Lägg på dem frästa champinjonerna.
 
Jag använde fryst persilja och gräslök. Små champinjoner hittade jag inte så jag köpte stora som jag skar i bitar. Jag får aldrig en omelett att bli genomstekt så jag vände på den och stekte båda sidor.
Den här rätten var enkel att göra och smakade bra. Liknar faktiskt en persisk rätt som heter Kokoye sabzi med ägg och örter.
Jag hade libabröd (tunnbröd) till.
Alltid kul att testa ett nytt recept. Denna får också en 4:a utav 5 av mig. Enkelt, nytt och gott!
Nästa gång ska jag laga en blomkålssoppa.
 
 
 
Förbredelse
 
 
 
 
Svamp stekta i smör
 
 
 
 
Resultatet. Får 4 utav 5 mätta nöjda magar av mig!

Yogalates

Kategori: Allmänt

Hej och hå!
Idag gjorde jag något modigt och testade ett nytt pass på SATS, Yogalates.
Jag har varken testat yoga el pilates innan så det var all new to me. Jag måste säga att det var ett härligt pass. För det första så kollade jag inte på klockan en enda gång utan helt plötsligt hade timmen gått. Övningarna var krävande och jag fick verkligen koncentrera mig. Jag svettades och det känns i musklerna nu efteråt. I am definitely going back!
 
Annars har dagen inneburit plugg inför ögontentan på fredag.
Imorgon ska vi också läsa och på kvällen blir det middag med vår kurs, våra kursledare har tagit det fina initiativet att samlat klassen för middag imorgon och jag tror jag ska titta förbi. Ser fram emot detta mitt i tentaplugget.
Nu snart sova.
Vi hörs!
 
 
 
Pluggbordet, notera energidryck, singoalla, plommon och hallonchoklad!
 
 
 
 
Yogalates, jäkligt skönt!
 
 
 
 
Färgglad middag

Stan

Kategori: Allmänt

Hej och hå!
Hur är det med er mina fina läsare?
Idag var jag inte go allstå. Somnade runt 3.00 tiden inatt och hade seminarium 9.00. Efter plugget hem till Ingrid och pluggade.
 
När jag är ute och åker runt i Göteborg inser jag bara att jag ÄLSKAR min lägenhet. Det är egentligen inget speciellt med den, 25 kvm, iofs sjukt fräsch och nybyggd men framför allt är den CENTRAL. Ja rentav sjukt central.
Det snackas ju mycket bland mina vänner och kursare om vart man ska flytta efter plugget och var man vill göra sin AT (allmäntjänstgöring som alla läkare måste göra för att få ut sin legitimation).
Då slår det mig att jag inte alls vill flytta. Jag gillar ju stan. Jättemycket.
Jag vill ju förstås flytta för man kan inte alltid bo på 25 kvm men jag vill inte flytta långt. Ni vet Brogyllen i stan, alltså kafét, i samma hus finns det lägenheter, dit kan jag väl få flytta?
 
Haha nu är det här ganska mycket drömmerier ioma jag är en fattig student men att ha mål i livet är viktigt har jag hört. Jag vill bo i STAN. Det är mitt mål. Vi får se hur det funkar i längden. Lik förbannat hamnar jag säkert ute i ingenstans eftersom det är så svårt att få AT-tjänster här i stan och lägenheterna kostar över 2 miljoner.
 
Nu är jag trött och har en diskhög med Eiffeltornets höjd som jag måste ta hand om. Men jag göttar mig med tanken att jag får vara hemma hela dagen imorgon. Ingrid kommer visserligen hit för plugg men det är ju så skönt att vara hemma iaf, i min lägenhet som jag ÄLSKAR.
Så kära tomten, i julklapp 2014 önskar jag mig en 2:a mitt i stan. Det fixar du vad?
Hörs!
 
 
 
Mina trakter
 
 
Göteborgarnas främsta transportmedel
 
 
 
Stadens hjärta
 

Lugn söndag

Kategori: Allmänt

Hej!
Inatt sov jag uruselt, somnade inte förrän 3.30 tiden. Tror jag har haft alldeles för lite tid till återhämtning och nedvarvning på sistone. 
Nu har jag varit på spinning. Det var länge sen. Det kändes skitbra och jag svettades mängder. Det var ett cykel pulspass på Kompassen. Jag brukar inte ha nåt pulsband på mig för det gör mig stressad, man ska ligga på si och så mycket i puls och bla bla bla. Jag gillar att bara köra.
Nu håller jag på att laga lite mat och sedan ska jag förhoppningsvis hinna åka och storhandla till veckan för nu börjar tentaveckan på riktigt och vi måste plugga järnet. Det känns dock bra och jag tror vi har lärt oss en hel del redan.
Ja vi hörs då!
 
 
 
Starka ben som tog mig igenom spinningen idag. Skönt!

Ciao

Kategori: Allmänt

 
Hej hej!
Idag har varit en bra dag, plugg med Ingrid och på kvällen träffade jag Johan och såg på film.
Vi såg American Psycho som han valde, väldigt tveksam film, ingen sensmoral men den är en klassiker som man måste ha sett iaf.
Köpte en YSL mascara på nätet som jag fick idag, toppen och hälften så dyr som i butik. I love it!
Imorgon ska jag gå ögonjour. Andra helgen i rad då jag ska ta mig till sjukhuset och det känns. Men det blir nog bra, man lär sig ganska mycket på jourerna tycker jag.
Nu ska jag lägga mig.
Vi hörs!
 
 
 
Carros present, vårig både utanför och inuti!
 
 
 
Festklädd
 
 
 
Apar oss
 
 
 
Birthday girl

 
 
Jello shots
 
 
 
Puss puss
 
 
 
Moi
 
 
 
Desserten ikväll till filmen, nam nam. Blåbär är mitt favvobär.
 
 
 
 
Kvällens film, får 4 av 10. Ingen sensmoral.

Fredag all week long!

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Nu har jag haft en vecka där alla dagar var som fredag, jag har alltså varit så slut som man är på fredag fast varje dag. Yihha!
Veckan avslutade vi med föreläsning ( bara halva dagen, lucky us) och sedan hemmaplugg med Ingrid. Det går rätt sakta men jag tror vi bankar in skiten så det borde sitta sen.
Lägligt nog fyllde fina Carro 24 år idag så vi drog på fest efter plugget. Det var många nya ansikten där och det blev en hel del mingel plus sjukt goda muffins. Yum yum.
Nu är jag trött och ska hoppa i säng, läsa lite och varva ner och sedan sova. Gud vad skönt det ska bli!
Vi hörs och imorgon sa jag lägga up bilder från festen. I promise!

Alla hjärtans dag

Kategori: Allmänt

Hej!
Alla verkar tycka så olika om det här med Alla hjärtans dag. Jag måste säga att jag gillar dagen, bra tillfälle att fira och om man har partner skämma bort varandra, ge och få presenter etc.
Jag vägrar att sitta hemma på denna dag så jag och några vänner var ute och åt middag ikväll. Det var en riktigt trevlig kväll och jag är så glad att jag har så fina kompisar.
Hoppas ni också haft det bra idag!
Vi hörs!
 
 
 
Söta Alex och Ingrid
 
 
 
Kvällens Ingenjörer Alex och Filip
 
 
 
Fina Maria
 
 
 
Manda och Johan
 
 
 
Två fina vänner Ingrid och Johan
 
 
 
Persisk mat på Merci, kashko bademjoon
 
 
 
 

Zumba i mörkret

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Efter dagens föreläsningar som faktiskt var rätt dåliga åkte jag till stan och åt sushi. Nam nam. Det var längesen. Sedan gick jag i nån affär och provade några tröjor och skulle kolla på smink men det hann jag inte.
Hade bokat ett zumbapass som jag var på. Det var kul. Lite glad musik och galen dans gör vintern lättare att tolerera.
Som ni märkt blir det rätt mycket plugg dessa dagar och ibland behöver man en paus. Ska ha en myskväll nu återstoden av kvällen. I need it.
Vi hörs hör ni!
 
 
Sushi time
 
 
 
Moi efter Zumban
 
 
 
 

Låååång dag

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var det en lång dag.
Två mottagningar och sedan hem till Ingrid för plugg. Känner mig duktig. Det är iaf jättekul att plugga med en kompis. Vi köpte dessutom semlor idag på kafét som vann Gp:s bästa semla 2010. Mehrans konditori vid Radiotorget. Jag tycker semlor är lite väl mastiga så jag smakade bara lite och den var god, mycket kardemumma.
Vem vann iår egentligen? Eller har det inte utsetts än?
Jag är lite tom i hjärnan nu. Härligt liv man lever. Gillar mitt liv just nu, det händer ganska mycket helatiden men det är iaf roliga saker och plugget känns också intressant.
Lånade boken vi ska diskutera i nästa bokklubbsmöte Underdog av Torbjörn Flygt idag. Har inte läst av honom tidigare så det blir kul.
Nu vila och förhoppningsvis lägga sig i tid.
Vi hörs!
 
 
 
 
Julafton 2012, behövde se en snygg bild på mig själv efter en lång dag med bara studier.

 
 
 
Mitt val framför semla
 
 
 
 
Dagens semla
 
 
 
 
 Utanför Sahlgrenska för några dagar sedan
 

Måndag el fredag???

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag kände jag mig alltså inte pigg. Låg och vände och vred mig länge innan jag somnade inatt.
Var på skolan och gjorde vårt lilla grupparbete med Maria och sedan åt jag lunch och på eftermiddagen hade vi föreläsningar. Inte särskilt uppiggande sådana dessutom, handlade om skelning och synkorrektion med laser.
Jag var så trött så jag kände mig lite bakfull ( nej jag drack inte i helgen) och gick och längtade efter mina singoalla kex som jag köpte igår. Med blåbär och vaniljsmak. Jättegoda, prova!
 
Väl hemma fick jag äntligen mina singoalla och en kopp te. Det satt fint. Surfade lite och åt en sallad till middag och sedan har jag pluggat lite. Vet inte vad det blir för kvalitet när man är så här trött men jag gjorde iaf mitt bästa. Är rätt nöjd med dagen faktiskt.
Imorgon ska jag vara med på ögonmottagningar hela dagen och dessutom vara på 2 olika sjukhus på förmiddagen och eftermiddagen vilket innebär att jag får åka på lunchen och missar sammanställningen av vårt grupparbete. Synd, men man kan ju inte dela sig itu!
 
Nu blir det att diska och sedan kommer jag nog somna innan jag ens lagt mig ner. Skönt!
Vi hörs hör ni!
 
P.s Längtar redan efter att få laga nästa rätt i min fina kokbok.
Ser dessutom framemot Alla hjärtans dag. Vi blir ett gäng på 10 personer som kommer att äta middag ute. Jag har helt enkelt grymma vänner. Ska bli skoj!
 
 
 
Underbart fika. Singoalla blåbär vanilj, måste provas!
 
 
 
Varma strumpor på när man ska plugga.
 
Vad är era planer för Alla hjärtans?

Thailändsk omelett

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Jag är så glad att jag har lagat min första rätt i mitt lilla projekt. Den heter Grönsaksomelett på thailändsk vis.
 
Ingredienser för 2 portioner:
 4 ägg
2 teskedar soja
2 teskedar fishsause
svartpeppar
1 matsked olja
 
Och till fyllningen:
2 dl böngroddar
2 tomater
2 matskedar klippt gräslök
2 matskedar färsk koriander
2 matskedar salt
 
Knäck ner äggen i en skål. Tillsätt soja, fishsause och svartpeppar. Vispa samman med en gaffel. Värm oljan i en stekpanna. Häll i smeten och grädda omeletten.
Spola böngroddarna i kallt vatten, låt rinna av. Skölj tomaterna, gröp ur dem och skär tomatköttet i små bitar. Blanda groddarna, tomater, gräslök och koriander. Salta!
Lägg fyllningen mitt på omeletten och vik in alla kanter el dubbelt.
 
Och det blev gott! Enkel rätt som tar 15 min att göra. Gott som lunch el kvällsmat. Böngroddarnas spröda textur är jättegott till äggen. Det är första gången jag använder fishsause ever och groddar hör heller inte till min vanliga matlagning. Jag hittade ingen koriander i butik så jag tog bara dubbelt så mycket gräslök istället. Den kan man dessutom köpa fryst billigt. Man får freestyla lite. Jag hade Libabröd till.
Den här omeletten rekommenderar jag. Jag ger den 4 nöjda mätta magar av 5. Nam nam!
Nästa rätt som ska lagas är omelett med färska champinjoner. Vi börjar lite light och betar av kokboken rätt för rätt.
Hörs!
 
 
Förbredelse
 
 
 
Vända omeletter är ju krångligt så jag delade den i 2 och stekte båda sidor.
 
 
Resultatet. Enkelt och gott. Den får 4 mätta nöjda magar utav 5. :)

Söndagmorgon

Kategori: Allmänt

Hej!
Det känns som om det är lördag ioma jag gick jour igår och var på sjukhuset och inte kände mig riktigt ledig.
Idag har jag iaf fått sova ut ordentligt så jag är nöjd.
Jag och Johan var på bio igår, dessutom helt gratis med biljetter vi hade fått av tandläkaren för att jag värvade  Johan att gå till min tandläkare på Vasa Viktoria tandvård.  
 
Vi såg Ego. Jag brukar inte gå på svenska filmer på bio så ofta men den här ville jag gärna se. Och den var bra. En film med ett klart budskap och man kände igen sig flera gånger. Samtidigt hade den en happy ending och var en väldigt passande film för en lördagkväll. Efteråt drog vi till gamla Tintin (vad heter den nu?) och fikade. En mycket trevlig kväll.
 
Idag ska jag göra lite diverse saker och kommer ändå ha fullt upp. Träna/handla mat/städa lite och läsa en artikel och sedan kommer en el ett par vänner på fika. Ska bli nice. Nu i veckan börjar allvaret då vi har tenta om knappt 2 veckor, då ska jag försöka plugga nästan alla kvällar i veckan.
Ja ni, har en känsla av att vi hörs snart igen, kanske ikväll?
Ha en fin söndag!
 
 
 
Igår på Bergakungens kafé innan filmen.
 
 
 
Barnsligt fika?
 
 
 
Johan
 
 
 
Filmen. Får 7 av 10 av mig.

Halsbölder och bio

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag gick jag med jouren på öron näsa hals. Jag min nöt valde 2 helgjourer istället för att välja 2 vanliga vardagar.
Det var ändå intressant och vi fick in flera patienter med just halsbölder.
Mina vänner, jag kan meddela att jag inte kommer bli öron näsa halsläkare. Alltid skönt när man kan räkna bort en specialitet så blir det kanske inte så många kvar till slut. Haha!
Just det här med halsbölder är ju lite otäckt även om det inte är farligt om det sköts rätt. Patienterna har ont och själva behandlingen är smärtsam när man ska tömma bölden, ja ni fattar.
Även en klasskompis till mig var där och läkaren vi gick med var trevlig och duktig.
 
Nu är jag hemma. Ganska så trött. Veckan var lång och igår hann jag inte direkt vila och idag hinner jag heller inte bara sitta hemma och ta det lugnt. Ska offra Mello för bio och filmen Ego, man kan ju inte vara som alla andra.
Måste erkänna att melodifestivalen är lite spännande iår mest pga programledarna som är på något sätt aktuella, inte mossiga gamla stofiler.
 
Så nu ska jag diska och fixa här hemma ( ser ut som ett bomnedslag) innan jag måste göra mig iordning och dra till bion. Tänkte tom hinna med smink och nagellack, får se hur det går. Nån dag i veckan får man väl försöka se snygg ut! Hihi!
 
Imorgon däremot ska jag ta det lugnt tänkte jag. Jag behöver det. Har saker att fixa här hemma, ett grupparbete jag måste titta på och vill bara lulla omkring. Vila gör jag bäst hemma faktiskt. Hur är det med er andra? Hur vilar ni bäst?
Ha en fortsatt trevlig helg så hörs vi!
 
 
 
Missar detta ikväll, men det går säkert i repris!
 

Fredagkväll

Kategori: Allmänt

Alltså fredagar, älskar vi dem el älskar vi dem? Det är nåt visst med dem helt enkelt.
Idag var jag supertrött, tog mig knappt ur sängen men som det kämpe jag är gick jag upp och åkte till Mölndal för föreläsningar. Om jag säger att jag inte minns vad morgonens föreläsningar handlade om, tror ni mig då? Tur att man tar anteckningar.
 
På eftermiddagen hade vi en föreläsning om ögonsjukdomar globalt och i U-länder. Hemskt attt människor blir blinda där pga banala infektioner som kunde ha avhjälpts ganska så enkelt. Vi har sån himla tur som bor i Sverige. Ni anar inte!
 
Efter skolan åkte vi till Ingrid och pluggade ca 2 timmar. Vi lyckades också köpa några kakor på Mehrans konditori vid Radiotorget. Det var nice. ( Cafét vann GP:s årets semla för något år sen och har några persiska kakor, mums.)
 
Efter det åkte jag hem, åt lite mat och duschade och gjorde mig i ordning supersnabbt för att träffa en gammal vän Johan och hans tjej Manda. Ett fenomenalt par, så himla trevliga. Vi gick till några ställen kring Järntorget och Linné men det var så fullt med folk överallt och vi ville gärna ha ett bord. Så till slut drog vi till Alta Marea. Jag tror visst de håller på att konka. Drack några glas vin men sen stängde de redan vid 22.30 vilket är förvånansvärt på en fredag på Linnégatan. Men men, jag var trött och det var skönt att komma hem.
 
Nu sitter jag i min soffa och myser lite och imorgon ska jag gå en Öron näsa hals jour. Så om era barn petar in nåt i näsan el svärmor får en näsblödning som inte slutar så ses vi! ( Hoppas alla era familjemedlemmar håller sig friska dock!)
 
Det blir nog bio imorgon. Ska se om jag kan boka biljetter ikväll.
Jag dör för en helledig dag men det ser inte ut som om det blir någon sådan den här helgen iaf.
Vi hörs då! Trevlig helg!
 
 
 
God vän jag lärde känna för över 5 år sedan. Läkare till sommaren. Gud vad tiden går!
 
 
 
Söta och trevliga!
 
 
 
Skål!
 
 
 

Mat mat maaaaaat!

Kategori: Allmänt

Hej och hå!
Jag tänkte bara berätta att jag ska ha en ny topic i min blogg. Den kommer heta Bonniers kokbok i högsta hugg. Jag blev inspirerad av en film jag såg som heter Julie and Julia. Supermysig film om en tjej som bestämmer sig för att laga alla rätter i Julia Childs gedigna kokbok. En mysfilm som jag för övrigt rekommenderar.
Nu är det så att jag har en gammal lite skruttig men fullt användbar kokbok hemma som heter Bonniers kokbok från 1993. Den har stått i bokhyllan ett tag. Så jag tänkte använda denna bok nu.
Jag tänker inte slaviskt laga verkligen varenda rätt som Julie i filmen utan jag hoppar över det som verkar direkt äckligt och lagar det som verkar gott.
Jag har ingen deadline heller utan gör det allt eftersom jag har tid. Tror den första rätten kommer vara en konstig omelett med koriander i.
Mästerkockar som lagar flashiga rätter i all ära men det är nåt visst med en amatör som ska ge sig på nya recept med en brinnande matlagningslust.
Så nu väntar vi alla på den första rätten.
Bye!
 
The book från 1993. Varför köpa ny när man har en gammal?
 
 
En måbra film jag rekommenderar
 
 

Energy back!

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag hittade jag min energi igen. Yippy!
Somnade skitsent igår och var trött imorse. Tog mig upp med nöd och näppe, intog min torra macka på spårvagnen och åkte till Mölndal för att gå en dagjour med en ögonläkare.
Väl på plats vände dagen. Läkaren jag gick med var en skön prick, glad och superbra på att förklara allt för mig högt medan han undersökte patienterna. Jag fick även kolla på någon patient själv. Han tog bort svetsloppor i ögat med en liten borr bland annat, fascinerande.
Det verkar vara skönt att vara ögonläkare. Inte alltför långa jobbiga jourer och en ganska schysst specialitet med ett begränsat område av kroppen som de är superexperter på. Jämför detta med internmedicin som bara pöser ut och aldrig tar slut, haha.
Fler glada trevliga läkare av den här sorten tack!
 
Efter denna gudomliga jour hade vi föreläsningar på eftermiddagen. Även det var kul med en bildvisning där vi skulle gissa sjukdomen genom att titta på bilden och läsa några rader om symptomen.
 
Jag hann tom gå till min frisör idag. Plockade ögonbrynen och fixade facet. Kändes jätteskönt då jag har försökt gå dit i 2 veckor men inte funnit tid. Min frisör var på gott humör, vi snackade om allt möjligt och skrattade och hela besöket var supertrevligt.
 
Väl hemma lagade jag en god måltid, wok med fläskfilé (allra första gången jag lagar fläskfilé ever), lök och vitkål. Det var förstås spicy och mumsigt. Nam nam!
Jag har även sett ett avsnitt av Skavlan. Riktigt bra program tycker jag. Alltid intressanta gäster och intervjuer som kommer nära.
Nu sitter jag här nöjd och belåten.
Imorgon blir det föreläsningar och sedan några timmars plugg innan jag ska ut med några goda vänner jag inte sett på ett tag och ta några glas.
Vi hörs! Ciao!
 
 
Wok med fläskfilé,lök och vitkål och så min favvokrydda Cayennepeppar. Nam!
 
 
Dags att panta.

Energi?

Kategori: Allmänt

Hej!
Efter 3 väldigt energiska veckor ( sen plugget började) har jag nu haft några lite mindre energiska dagar. Sådana yttrar sig med att jag helst vill sova till kl 11 och tycker att allt som innebär minsta prestation från min sida är lite jobbigt.
Idag är det bättre dock, var i skolan på eftermiddagen och åkte hem med Ingrid och pluggade nån timme och sedan har jag pluggat själv resten av kvällen. Det går sakta men nåt fastnar väl får man hoppas.
Imorgon har jag heldag i plugget och måste försöka ta mig till min frisör och sedan träna.
På fredag ska jag förhoppningsvis träffa ett par vänner, det är svårt att hitta en dag som passar alla fastän vi bara är 3 pers. Upptagna människor. (inklusive mig själv.)
Ja nu ska jag diska, fixa morgondagens matlåda och gå och lägga mig och läsa några sidor ur Strindbergs Fadren innan jag somnar.
Vi hörs!
 
Några sådana har det blivit på jakt efter energi.

Slutet bra allt bra

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag hände detta:
Praktiskt prov i ögonkursen som konstigt nog innehöll frågor. Hallå praktiskt betyder väl praktiskt?
Fika med Maria och varsin resumé av helgen.
Eftermiddagsföreläsningar som kändes som en välsignelse, bara sitta och lyssna.
Efter skolan träff med Johan och en promenad följt av middag på den persiska restaurangen Merci. God mat, trevligt snack och jag skrattade så jag höll på att dö, mest åt mina egna skämt faktiskt. Haha!
Tycker definitivt man kan införa det här med något skoj på måndagkvällar så den dagen blir lite roligare.
Nu sängen snart.
Ciao!
 
 
Restaurang Merci på Odinsgatan, god mat till bra pris. Testa persiskt!
 
 
Den vanligaste persiska restaurangrätten kobideh, får bra betyg av mig.
 
 
 
Kvällens eminenta sällskap Johan.

Söndag

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag åkte mamma hem efter lite gemensam shopping på stan och lite persisk mat som vi lagade.
Så jag har haft en helt egen kväll. Den spenderade jag med att ligga platt på soffan och se på Sex and the city 2. Har säkert sett den 3-4 gånger redan men det är ändå en film som gör mig glad. Vackra kläder, exotiska resmål och ett gäng tjejkompisar, vad kan man mer önska sig på en söndag?
Jag är ganska trött, skulle ha behövt ännu en helg efter denna men så generös är inte klockan utan imorgon är det måndag igen.
Imorgonväll ska jag äta middag med en kompis jag inte träffat på några veckor och senare under veckan ska jag äta middag med några andra vänner så lite kul är iaf planerat.
Nu ska jag dricka lite te och kanske kolla lite i mina skolpapper innan jag går och lägger mig.
Bye!
 
 
Ghorme sabzi, en av dem vanligaste persiska rätterna med kidney bönor, kött och örter.
 
 
 
En film man definitivt kan se 2 gånger, el 5!
 
 
Abu Dhabi
 
 
Coolt tjejgäng
 
 
Kärlek a´ la SATC
 
 
 
 

Lördag

Kategori: Allmänt

Åh hjälp, den här helgen håller på att passera alltför fort.
Idag vaknade jag 8.30 för att hinna diska, städa och duscha innan jag skulle hämta mamma som skulle komma med tåget kl 10.
Vi köpte god frukost med oss hem och käkade. Jag älskar att kunna sitta och äta frukost i lugn och ro på helgen  jämfört med veckodagarna då det ofta blir en macka på vagnen el musli som man slänger i sig på 5 minuter.
Sedan satt vi och snackade innan vi begav oss till Frölunda torg. Vi hade planerat att se filmen Ziba på filmfestivalen som visades på Frölunda kulturhus idag.
Vi drog dit lite tidigare för att hinna shoppa lite med. Jag gillar Frölunda torg för shopping, det är så mycket lugnare än Nordstan och det finns lite annorlunda butiker där. Jag köpte en kort jeanskjol men hittade inga byxor som jag letade efter. Vi köpte lite grejer til Sebastian med.
 
Filmen vi var på (Ziba) var intressant men jätteannorlunda. Den handlade om en välbärgad kvinna i Tehran som hade världens livsleda. Hon var bara less på allt.  Det hände inte en massa saker i filmen men den stämningen som regissören ville förmedla gick fram ganska så bra. Ett Iran där alla lider på ett el annat sätt och en atmosfär som är kvävande.
 
Det är så himla synd att jag inte hinner se så många fler filmer iår, jag älskar ju filmfestivalen och film i allmänhet men iår är tiden knapp.
Väl hemma hann jag se lite av melodifestivalen. Jag hör till den gamla skolan som tycker att det faktiskt räckte med en enda melodifestival och att deltävlingar är utttjatade. Men det var iaf lite kul ikväll och jag gillade speciellt Yohio. Hade sett någon intervju med honom innan men ikväll fick vi bevis på att han verkligen kan sjunga. Fin röst som bar. Dessutom är det ju lite kul med ett unikum i melodifestivalen.
Nu blir det faktiskt sängen snart, jag är redan jättetrött.
Vi hörs!
 
 
Helgfrukost
 
 
Innan filmen
 
 
Filmfestivalen, Ziba
 
 
Yohio

Fredag! Yippy!

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har upplevt den här veckan som ganska så hektisk. Det kanske hänger ihop med att jag jobbade stora delar av förra helgen och inte fick vila. Nu i helgen är jag ledig som tur är och ska umgås med min mamma som kommer på besök.
Idag blev det lite plugg med Ingrid efter föreläsningen. Vi är duktiga tycker jag, sakta men säkert lär vi oss det vi ska.
Nu är jag hemma och tycker att det är helt underbart med en lugn fredag.
Min högsta önskan just nu är en helledig dag då jag kan gå hemma alldeles själv och inte göra ett dugg. Låter det konstigt? Jag är ju social och gillar att umgås med folk men ibland är det så skönt att vara själv och samla sina tankar, läsa en bok, se en film, laga lite mat och bara vara.
Just nu håller jag på att tvätta världens tvätthög. Ska göra lite fint innan mamma kommer, även om hon inte är någon pedant så är hennes tröskel för smuts lite lägre än min. Hehe!
Vi hörs kära läsare!
Ha nu en riktigt skön fredag och en trevlig helg!
 
 
Hihi!