callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Baby poo

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Idag vaknade jag 10 minuter innan bussen jag hade tänkt ta skulle gå. Ingen perfekt morgon med andra ord. Åkte till Frölunda för att vara med på en Barn och ungdomsmedicinsk mottagning. Det var väl ok men det är alltför mycket baby poo snack för min smak. Hur bajsar barnet, hur ser det ut etc etc etc, alltså snack om poo i timmar. Hihi, nä nån barnläkare lär jag inte bli.
 
På väg hem tog jag en sväng på Frölunda Torg. Gud vilket bra shoppingcenter. I love it. Skulle bara vilja ha 10000 som jag kunde bränna på en gång där, det finns roliga butiker och det är så mycket lugnare än i stan. Jag unnade mig själv en god mango/chokladpralin också, de har en mysig chokladbutik där på bottenplan.
 
Väl hemma har jag faktiskt legat på soffan och sett 5 avsnitt av Californication. Någon som har följt den serien?
Jag har asmycket att göra denna veckan med 2 seminarier att förbreda mig inför och en kille som äntligen kommer hem nu i veckan och som jag vill umgås med.
Ska duscha nu och lägga mig någorlunda tidigt ikväll.
See ya!
 
Har absolut inget att göra med baby poo, en underbar spenatsoppa jag lagade häromdagen som kommer räcka hela veckan lång, nam nam och nyttig med!
 
 Frölunda torg, inte någon fashionabel del av stan men gud så bra shopping och lugnt och avslappnat
 
Åk till Frölunda istället för att jäkta omkring i stan!
 
 Jag är förmodligen lite efter som vanligt men ser just nu säsong 4 av den här serien
 
 

Söndag, Mmmmm...

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Helgen har gått väldigt fort. I fredags var jag och åt middag med en kompis på La Cucaracha i Linné. Jag hade hört ganska dåliga saker om det stället men det var faktiskt helt ok. Igår jobbade jag hela dagen, gick jour på Sahlgrenska, det var kul som vanligt men man går och tänker över sina beslut, om de var rätt el inte, om man hade kunnat göra något bättre/ annorlunda. Det jag gör på jobbet är att göra bedömningar på patienter som har kommit till sjukhuset efter att ha intoxikerat som vi säger, tagit tabletter etc. Det blir då mitt jobb att avgöra syftet de hade med tablettintaget, var det ett självmordförsök, el var det av någon annan anledning de gjorde det. Jag måste också avgöra om de ska läggas in på en psykiatrisk avdelning el om de kan skickas hem. Som ni hör är detta inget lätt jobb, speciellt när patienter kan ge två helt olika versioner av händelsen till 2 olika läkare som pratar med dem. Så det händer att kollegor gör olika bedömningar. Inte alls lätt, man vill göra rätt för det här är ofta sköra människor och man vill ju inte riskera att skicka hem någon som gör om det bara några dagar senare. Ja ungefär så ser det ut på jobbet. Jag har förstås en bakjour, en erfaren psykiater som jag ringer nästan angående varje patient.
 
Idag är jag helledig. Jag har ingenting avtalat och har dagen helt för mig själv, det är en skön befriande känsla. Den här våren är stressig, mycket att göra i skolan, jag måste komplettera mitt projektarbete som jag lämnade in innan jul men som jag fick rest på och jag måste söka AT (jobb) inför hösten. Busy schedule helt enkelt. Då är det skönt med en ledig dag så här. Ska försöka utnyttja den på bästa sätt.
Ska faktiskt börja med en liten promenad, det var länge sen jag var ute och gick, det har ju varit vinter och jag är ingen fan av kyla. Ser framemot våren och sommaren då man kan ta långa promenader.
Ha en skön söndag!
 
Veckan som gick i bilder:
 
Buketten jag fick på Alla hjärtans dag
 
Det som blev kvar av buketten efter några dagar, jag älskar liljor!
 
 Blommor överallt
 
 Bokklubbsmötet
 
 Lisa och Linn, mina söta bokmalar
 
 Boken vi hade läst, Förlåtelsen
 
 Thaigryta jag lagade, blev hela 8 matlådor, veckan är räddad!
 
 Kokta rödbetor som mellanmål, nam nam!
 
 Ida på La Cucaracha
 
 Tapas på La Cucaracha
 
 God mat och trevligt sällskap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BABY BOOOM!!

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Hur är läget?
Har ni tänkt på att det pågår en baby boom just nu? Vet inte om det bara är kring mig men tror inte det. Det känns som att många 90-talister redan har gift sig och skaffar barn, det är lite på modet med familjeliv om man säger så. Jag kan inte påminna mig om att vi 80-talister hade en sådan boom alls. Det är iaf två av mina nära vänner som väntar barn och även en kusin, och det är så kul. Jag ska tom fixa mitt livs första baby shower i sommar, ska bli himla kul. Grattis till dessa blivande föräldrar som själva vet vilka dem är!
 
För min egen del kom det här med bebisarna ändå lite som en överraskning. Jag verkar ha dåligt koll på vad man ska göra när. Hihi.... Jag antar att det är normalt om folk som är 25+ börjar skaffa barn men i min värld skaffar man inte barn iaf innan 30. Det är väl storstaden som har påverkat min syn och även folk kring mig för trots att själv är 30 är det första gången någon vän ska ha barn.
I min plan för framtiden är det fortfarande roliga resor, en snygg lägenhet, karriär osv som kommer först på agendan men det blir absolut en väckarklock när alla andra sätter igång. Samtidigt är det bra att komma ihåg att alla prioriterar olika, man ska försöka att inte bli stressad.
 
Annars har jag varit på ett hjärtseminarium idag, det var bra och förståeligt ( vilket hjärtat inte alltid är) och nu ska jag sitta med två olika grejer till imorgon. Det är mycket att göra nu.
 
Jag har varit jättedålig på att laga mat på sistone. Tiden har bara inte funnits. Det är så mysigt att lägga ner lite tid på matlagning, laga efter nya recept osv. Ska se om jag kan stoppa in det någonstans i mitt hektiska schema el om det får vänta till sommaren! Haha!
Vi hörs gott folk!
 
P.S för er som är specialintresserade skrev jag ett annat inlägg lite på samma tema 14 mars 2013. Jag märker själv att min ton har ändrats en hel del, intressant! Läs om ni vill!
 
Den här lilla sötnosen verkar vara på modet just nu!

Hängt

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag var hemma även idag. Tänkte det var bäst att tillfriskna helt innan jag går till sjukhuset. Imorgon är jag ledig enligt schemat så sammanlagt kommer jag ha varit hemma 4 dagar med söndag inräknat, det är nästan så man blir slö. Men det behövdes verkligen lite vila, allt har gått i ett sedan ganska länge tillbaka med projektarbetet och sedan terminstart i början av januari.
 
Jag var och hälsade på Filip som också har varit magsjuk. Han mådde bättre idag, vi åt lite mat och såg på film. Beyond Borders (från 2003) med Angelina Jolie och Clive Owen, två bra skådisar. Den handlade om välgörenhet i krigsdrabbade länder och all korruption kring det och så en liten kärlekshistoria inslängd också. Det var väl en ok film men inte jätterealistisk. Den får 6 av 10 av mig.
 
Imorgon ska vi ha bokklubbsmöte. Det är egentligen inte min tur att ha det men då båda tjejerna flyttat från stan var det ändå enklast att ses här. Vi ska prata om boken Förlåtelsen av Hanne-Vibeke Holst. Det ska bli så kul för det var länge sedan vi sågs och det ska bli kul att se vad Lisa har för bok för oss till nästa möte.
Min älskling ringde idag när han mellanlandade och det var så kul att höra ifrån honom. Kul att ha någon att bry sig om som bryr sig om en.
 
Annars händer inte så mycket, känner mig fortfarande lite hängig men imorgon är jag nog helt återställd.
Förresten på tal om välgörenhet, ger ni nåt till det el inte? Till min stora förvåning möter jag den ena efter den andra människa med en bra inkomst och goda värderingar som inte gör det. Visst, det är svårt att hitta en organisation som man kan lita på men man får hoppas att man kan hjälpa med det lilla man ger. Jag har under alla mina studieår skänkt en månatlig summa till Läkare tan gränser. Vilka skänker du pengar till?
 
 
 
Bra skådisar men inte den starkaste filmen av någon av dem, får 6 av 10

Illamående

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag var hemma idag och låg mest och läste/surfade. Tog en fika med min älskling på kvällen. Han ska resa bort en hel vecka och det är första gången vi ska vara ifrån varandra så länge. Inte alls kul! :( Fikat var iaf supermysigt och jag åt en tårtbit som var god men så mastig så jag orkade bara halva. Har ätit minimum dessa dagar, en macka och några smörgåsrån igår och frukost och lite soppa idag. Trodde jag mådde bra nu idag men så fort jag gick ut hemifrån kände jag att jag fortfarande är både illamående och fick hvudvärk igen. Mycket märklig mild version av magsjuka jag har fått. Två andra ur vårt sällskap som var ute i fredags är också sjuka, värre än mig. Tråkigt!
Så det blir hemma för mig imorgon också, mår dåligt och vill dessutom inte riskera att smitta dem små hjärtsjuka barnen jag skulle ha träffat imorgon.
Ska bädda ner mig i soffan nu och se en serie och gå och lägga mig tidigt ikväll. Sov hela 11 timmar inatt men behöver nog vila mig.
Vi hörs!
 
 
Fikat ikväll, café Vänner
 
Mina absoluta favoritblommor, liljorna i den fina buketten jag fick på Alla hjärtans håller på att slå ut!
 
 
 

Sjuk hemma

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag är jag lite sjuk och hemma. Någon sorts magsjuka som hos mig bara ger huvudvärk och illamående. Hela gårdagen låg jag i soffan och såg på film och inatt sov jag 11 timmar. Det ni!
Tänkte lägga upp lite bilder från Alla hjärtans här på bloggen. Vi var ett gäng kompisar som åt middag på restaurang och firade tillsammans. Det är tredje gången jag firar dagen med en grupp vänner, bra tradition tycker jag.
 
 
 
Och så några gamla bilder från Alla hjärtans också:
 
 
 
Valentine 2013
 
 
valentine2011
 
 
 
 
 

Sjukhus

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har jag gått en lång jour kl 9-21. Det var mycket att göra på förmiddagen men sedan har det faktiskt varit lugnt.
Igår hade vi en mycket trevlig kväll med vänner då vi käkade middag på restaurangen Istället. Alla hjärtans dag ska ju firas med folk man gillar. Jag ska försöka lägga upp några bilder på det imorgon.
 
I veckan var jag i Skövde. Jag var placerad på barnkliniken där på sjukhuset. Det blev en intensiv vecka med många intressanta fall.
Jag fick vara med när man gjorde ett akut kejsarsnitt och barnläkaren tog hand om den nyfödda bebisen som hade svårt med andningen på egen hand. Det var en märklig upplevelse, det här att ha så små barn som patienter är helt nytt. Jag fick också vara med på neonatalavdelningen och träffa barn som hade fötts alltför tidigt, kanske så tidigt som i vecka 25 (när en normal graviditet är 37- 42 veckor). Det var lärorikt och annorlunda. Allt ställs på sin spets när det handlar om små barn. Jag fick också vara med när föräldrar till en 2 månaders liten bebis fick veta att deras barn har cancer. Sådana besked är alltid hemskt tråkiga att lämna men det är lärorikt att se en erfaren läkare lämna det beskedet. Jag beundrar barnläkarna, det är inget lätt jobb för det är inte alltid det går bra. Jag antar att det ger mycket tillbaka när de faktiskt lyckas bota ett barn el iaf göra livet mycket enklare för det. Det slår mig vilken avancerad vård vi kan erbjuda i Sverige. Många av dessa barn tex hade inte haft en chans till överlevnad utan den vård de får. Det är svindlande att tänka på att det fortfarande dör barn i andra delar av världen pga svält el banala infektioner.
 
Det här med att läsa till läkare har många gånger varit tufft, jag har hållit på i sammanlagt 6,5 år nu inklusive 2 uppehåll. Jag har haft kriser, jag har haft omtentor, jag har fått avstå från olika saker pga plugget, jag har varit trött på plugget osv. Men det som till syvende och sist kommer göra att jag kommer trivas med mitt framtida jobb är att jag ÄLSKAR sjukhus. Det är ju för många en hemsk plats men jag gillar verkligen pulsen. Det händer alltid något och många gånger handlar det faktiskt om liv el död. Ingen dag är den andra lik. Och jag är så glad över att ha förmånen att jobba med människor. Intressantare jobb får man leta efter.
Tänk vilken tur vi har som bor i Sverige som har så avancerad sjukvård. Man hör ju alltid negativa saker om vården i media men vi har det faktiskt sjukt bra. Jag känner mig priviligerad att bo och i framtiden jobba i ett land där man har möjlighet att erbjuda sina patienter högklassig vård.
 
 
Dagligen tar man hand om ett antal prematurt födda barn på neonatalavdelningar. En eloge till barnläkarna och övrig personal för att de orkar med det tunga arbetet.
 

Dah!

Kategori: Allmänt

Skrev precis ett mycket långt och bra inlägg om mia dagar i Skövde som jag sedan råkade radera. Måste vara sömnbristen. :(

Söndagsfika

Kategori: Allmänt

Hallå!
Hur är läget? Här är det bra. Ikväll var jag på ett trevligt fika som 2 gamla kursare som fyller år hade. Avslappnat och väldigt kul att träffa alla. Och gott var det! Oj vad jag har syndat!
Jag var ju på viktväktarna också, hade gått ner senaste veckan men har ändå gått upp sen i julas så nu är det bara ner som gäller.
Ska packa nu och göra mig iordning för imorgon bitti åker jag till skövde.
Ha det!
 
 
 
Nam nam nam.....
 
 Trevligt sällskap
 
Nya och gamla bekanter
 
En av födelsedagsflickorna iförd sin present
 
 
 
 

Utekväll

Kategori: Allmänt

Hej!
Igår var vi ute en sväng. Det var så himla lagom, drack lagom, var ute lagom sent och stället vi var på var mysigt. Noba i Vasa som jag inte varit på innan. Det är rätt ungt folk där men inredningen var mysig och fin och det var inte alltför svårt att få bord. Bra kväll helt enkelt.
Idag har jag inte gjort så värst mycket, ska på viktväktarna och sedan en födelsedagsfika som 2 vänner har ihop. Ska bli kul.
Imorgon ska jag gå i exil, ska åka till Skövde och vara där till torsdag. Det ska väl bli sådär att bo på hotell själv men jag får väl göra det bästa av det. Ska vara på sjukhuset där, blir nog spännande.
Vi hörs då!
 
 
 
 
Maten jag lagade igår, fläskfilé, svamp och paprika
 
Fint sällskap på Noba
 
Moi
 
Snällbild
 
Haha.....
 
Who´s the boss?
 
Gjorde fransarna i veckan och är rätt nöjd med resultatet
 
 
 
 
 
 

Lördag!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Hur är läget? Här är det bra, älskar att det är helg! Jag hade en ganska slapp vecka på schemat veckan som gick men det blev ändå intensivt med lite sömn. Den här kursen är ganska mycket att plugga helatiden ( vilket är bra, så man inte skjuter upp det). Så igår kändes det helt underbart att komma hem. Det blev middag, vin, godsaker (too much of it) och bl a Skavlan på tv. Mysigt.
 
Idag har jag sovit ut och käkat frukost länge, så lyxigt att inte behöva stressa. Nu är jag hemma, har läst pyttelite kardiologi ( hjärtat, jag är sämst på det) och ska nu sätta igång med matlagning och att städa min lägenhet lite. Ska ha en speciell person på middag idag och sedan ska vi ut och dricka några glas vin/ drinkar. Det blir skoj! Tyckte det var rätt grått idag, så man behöver komma ut lite.
 
Annars är det mycket tankar på vad jag ska göra efter att utbildningen är slut i sommar. Vi ska börja söka AT ( allmäntjänstgöring som man måste göra som läkare för att få sin leg) snart och det är mycket att tänka på. Ska man stanna i stan? Ska man flytta? Får man ens något jobb el blir det vikariat ett tag?
Ja jag antar att det det visar sig snart hur det blir. Nu ska jag sätta igång här.
Vi hörs!
 
 
Fredagsmys med onyttigheter och lite frukt!

Ledig dag

Kategori: Allmänt

 
Hej!
Jag var ledig idag, hann iaf laga mat och tvätta, pluggade däremot alldeles för lite, fastnade litegrann framför datorn (hemskt lätt hänt).
Jag behöver en klipptid, mitt hår är slitet och även om jag sparar håret behöver man toppa sig ibland. Tur att min frisör är så snäll med sina tider då, hon lyckas alltid klämma in mig i sitt schema, får ringa henne under veckan.
 
Imorgon ska jag gå och fix mina ögonfransar, nu var det länge sen, slutade ju när mina egna fransar var slitna, men nu är de normala igen så nu åker ett nytt sätt ögonfransförlängningar på. Ska bli kul!
Försökte okså boka tid för pedikyr men det hade de inga. Jag går på Lily Garden spa på Drottninggatan, det är absolut ingen superflashig salong men deras priser är helt oslagbara.
 
Imorgon befinner jag mig på barnakuten, ska bli spännande, jag känner inte att jag kan jättemycket än så det blir ett bra tillfälle att lära sig. Vi har förstås handledare så här i början som man kan fråga.
Nu duschen och sedan sängen!
God natt på er!
 
 
Ungefär den effekten man kan förvänta sig av en ögonfransförlängning, ska bli kul att snygga till sig lite imorgon!
(bild lånad från nätet)
 

Total vila

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Hur är läget? Själv har jag haft en skön helg efter en mycket lång vecka. Som jag skrev var jag på barnsjukhuset förra veckan och det blev en ganska jobbig vecka med konstant sömnbrist. Sedan gick jag jour i fredags efter en heldag i plugget fram till kl 23.00. Jag var helt slut kan man säga efter det. I lördags var det tänkt att jag skulle åka till Halmstad och fira en mycket god vän som fyllde år. Väl duschad och innan jag skulle göra mig iordning så rann all energi av mig och jag kände bara att jag inte orkade. Jag var tvungen att stanna hemma och vila lite. Jag ringde kompisen och hon är verkligen en pärla som inte blev sur.
 
Sedan har jag faktiskt vilat i helgen, tagit några fikor med vänner och sett 2 st filmer på filmfestivalen. Jag är väldigt glad att jag hann gå på filmfestivalen, tycker det är en upplevelse. Det blev en persisk film och sedan en film av Roman Polanski. Mycket bra!
Och vet ni vad? Jag är helledig idag. På läkarutbildningen är det mycket ovanligt! Jag är så lycklig och behöver verkligen en ledig dag känner jag.
Ska softa, hinna plugga lite och kanske gå och träna ett skönt pass.
Life is good!
Vi hörs!
 
 
 
Bending the rules av Behnam Behzadi
 
Venus in furs av Roman Polanski