callmenasha.blogg.se

Läkare inom primärvården, sambo, bor i Stockholm och är familjehem till en underbar flicka.

Sjukdag 2

Kategori: Allmänt

Hej! Idag var jag också hemma från jobbet. Kände mig bättre under dagen men nu på kvällen är jag åter trött och tung i huvudet. Ska försöka åka och jobba imorgon. Idag fick jag min Glossy Box. Annars har jag bara vilat och ätit thaimat på kvällen. Just det, nu är även hotell för resan vi ska på i slutet av oktober bokat. Det blir London i 4 nätter och jag bokade hotell via hotels.com, hade dessutom 10% rabatt så det blev relativt billigt. Det blev ett lägenhetshotell med ett sovrum. Skönt med lite space. Många av hotellrummen vi tittade på var pyttesmå och det tycker jag inte om. Nu sova. Vi hörs! 
 
Min sista Glossy Box. Har sagt upp abonnemanget, kul grej men man använder inte allt man får 

Förkyld

Kategori: Allmänt

Hej! Förkylningen kom som ett brev på posten efter helgen. Alldeles för lite sömn. Dagen har tillbringats mestadels i sängen. Och så var jag och såg på en lägenhet, bara en i andra hand men ändå. Och den var jättefin, supercentral och stor. Tänkte tänka tills imorgon och sedan bestämma och meddela ägaren. Spännande! Ska snart lägga mig. Det känns lite som att hjärnan badar i baciller just nu. Vi hörs! 

Helt ok helg

Kategori: Allmänt

 
Hej! Jag har haft en skön helg i vänners sällskap. Åkte till GBG i lördags och kom hem idag då jag var kompledig.
Det har hunnits med allt från Liseberg och konsert, fest, träffa vänner, film, månförmörkelse och lite shopping. Det blir ofta väldigt intensivt när jag är i GBG, det är så många människor jag vill träffa och så mycket jag vill göra och den här gången var heller inget undantag. Jag är jättetrött men ändå laddad för jobb, jourer och allt som komma ska.
 
I fredags på Burger house i Karlstad. Nyöppnat hamburgarhak som jag kan rekommnedera, deras vegetariska burgare var faktiskt jättegod
 
 Några drinkar på Frost efteråt
 
 Göteborg lördagkväll på Södravägen och Vino pasta due
 
 Kända och nya bekanta
 
 Glatt gäng
 
 Fina tjejer
 
 Smile
 
 Liseberg
 
 På väg till konsert med Jose Gonzales
 
 Fina Ida
 
 Bra vänner
 
 Skål! Heaven 23, väldigt göteborskt
 
 Beauty
 
 På mitt favvoställe Lounge som för kvällen hade omvandlats till en cirkus, jag har inte sett så många konstiga människor på ett och samma ställe på länge! Skoj!
 
Helgen bjöd på underbart väder, det är ändå slutet av september!
 
Mikael äter glass
 
Glass vid hamnen i mina gamla trakter
 
 En vy som är så typiskt för mitt kära Göteborg
 
 
 
 
 

Massa jobb

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Den här veckan har jag varit en ganska så hårt arbetande kvinna. Jag jobbade på akuten i lördags och så hela den här veckan. Jag går dessutom 10-18.30, kommer sällan hem i tid, vilket gör att det blir konstig dygnsrytm och man inte hinner göra så värst mycket annat just den dagen.
Och akuten är en spännande plats kan jag säga där lite vad som helst kan hända. Folk tror kanske att alla på akuten är jättesjuka men det stämmer ju inte. Absolut, många är väldigt sjuka men de flesta är faktiskt inte så akuta om man säger så. Oftast har man ändå tid att läsa på lite, träffa patienten och sedan göra upp en plan för hur man ska handlägga patienten. Idag tex fick jag gå på 2 st röda larm som kom in med ambulans och inget av det var jätteakut ändå.
Men det är en speciell miljö att jobba i. Man blir konstant avbruten av olika människor som vill något. Det ramlar konstant in EKG från ambulansen som ska tolkas och har man otur så måste man springa på ett larm när man redan håller på med en patient. Ja det är en fascinerande värld. Imorgon gör jag sista dagen innan jag får lite ledigt, jag är nämligen ledig helgen och måndag också, yippi! Ska till min gamla hemstad Göteborg så det blir skoj.
Ikväll har jag kollat lite på Youtube, Malou har ju bjudit in olika människor i veckan för att diskutera vår syn kring våra kroppar. Jag tycker att det hela är väldigt intressant. Bl a Katrin Zytomierska och Lady Dahmer har varit inbjudna.
Nu ska jag nanna snart, el ja, läsa lite och sova sen. jag har någon vag plan på att gå ut och springa imorgon innan jobbet, får se om det blir av.
Vi hörs!
 
Lady Dahmer, en stor bloggerska som skapar rubriker

Friday night

Kategori: Allmänt

Hej kära läsare!
Helgen har börjat.
För en stackars AT-läkare innebär det dock enbart en kort paus mellan fredagkväll och lördag dag. Jag jobbar hela dagen imorgon med andra ord. Men men, ikväll hann jag iaf med restaurangbesök. Det var ett tag sen. Jag brukade ju äta ute ofta förr men nu har det blivit mer sällan på sistone. Vi var iaf på Harry´s i Karlstad. Det är inget ställe jag brukade gå till när jag bodde i Göteborg men här i Karlstad har de god mat. Jag åt skaldjursgryta och till efterrätt åt vi en marängsviss som var värd namnet, en kreation som räckte till 2. Dessutom var det en liten twist på den, bananerna var doppade i choklad och det var även jättegod hemgjord kola med i. En trevlig kväll helt enkelt.
Nu blir det tidigt i säng här.
Vi hörs och ha nu en trevlig helg!
 
När man är där först
 
Skål!
 
Fisk och skaldjursgryta med krutonger och aioli, med en doft av saffran
 
 En överraskande god marängsviss på Harry´s i karlstad
 

Bra dag!

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har haft en bra måndag.
Är på avdelning den här veckan vilket är betydligt lugnare än akuten så det är skönt. Det var tydligen ont om personal på akuten idag och vi hotades ett tag av att behöva gå ner till akuten men de ringde aldrig så vi slapp. Yippy! På hur många jobb är det så att man inte vet hur ens dag kommer se ut? Jag är iaf inte mycket för plötsliga överraskningar.
Efter jobbet började jag tvätta och medan maskinerna gick gav jag mig ute på en joggingtur. Det är 3:de gången jag springer. Jag började med några minuters jogg och några minuters gång första gångerna. Det var jättebra för man tar inte ut sig på ett sätt som gör att man aldrig vill ut och springa igen. Idag var planen att springa så länge jag orkade och sedan pausa och sen springa igen. Jag orkade 20 min, pausade 3 minuter och sprang sen ytterligare 15 min. Det kändes bra. Jag springer förstås sakta men vad spelar det för roll? Att överhuvudtaget springa är mer än jag har gjort tidigare.
Efter det har jag fortsatt tvätta, ätit och sett lite på Sopranos.
Imorgon ska jag gå på dagspa på badhuset här i Karlstad med 2 kollegor. Det ska bli spännande!
Vi hörs!
 
Undrar om jag såg ut såhär när jag sprang?

Söndagkväll

Kategori: Allmänt

Hej på er!
har ni haft en trevlig söndagkväll?
Jag har varit rätt duktig idag. Har äntligen burit ner 3 kartonger med saker i som hade blivit kvar i lägenheten efter flytten (jag har ju BARA bott här i 7 månader, jag vet, jag är långsammast på att komma på plats). Jag har också ÄNTLIGEN kastat massor med papper, kollegieblock och pärmar från pluggtiden (tog examen för 1 år sedan). Jag är inte typen som läser i gamla papper, behöver man läsa på något så finns det både böcker och internet. Det var skönt att få bort kartongerna och kasta alla papper, saker som jag har dragit mig för för att det är så TRÅKIGT. Men nu är det gjort. Det blev mer plats i lägenheten.
 
Sen skulle vi köpa thaimat och gå hem och käka men närmaste thaiställe var stängt. Det är något speciellt med karlstad och söndagar, mycket tenderar att vara stängt då. Så vi fick snällt promenera till stan och gå på restaurang. Det var faktiskt många ute och käkade middag på Spicy hot, det var helt ok mat. Sen har jag sett på en serie som heter Welcome to Sweden på netflix, rätt kul. Och just det ja, jag har hunnit läsa lite EKG också, får fortsätta med det under veckan som kommer.
Allt som allt har det varit en behaglig helg.
Hoppas er helg också har varit nice!
Vi hörs!
 
Lite så här ser ett EKG ut. Ur detta ska man kunna tyda olika sorters hjärtinfarkter tex, inte helt enkelt
 
 Pad thai med räkor blev dagens middag, bilden har jag snott
 
 Ny serie jag har börjat kolla på

Lugnaste helgen

Kategori: Allmänt

Hej!
Alla mina helger är ganska lugna här i Karlstad. Den här helgen har varit lite extra lugn, jag har mest varit hemma och vilat. Hela veckan har jag jobbat på akuten, det var dessutom första veckan på medicinakuten så jag var rejält trött i fredags. Det blev en liten ostbricka på kvällen och några alkoläsk/ett glas rose. Igår såg jag mest på Sopranos och surfade. Idag vaknade jag prick 8 och var jätteutvilad. Nu sitter jag och väntar på min mamma som ska hälsa på. Hon jobbar dygnspass och kommer då hit ibland på morgonen efter att hennes jobb är slut. Hon jobbar med ensamkomande flyktingbarn, det är allt en cool mamma jag har.
Senare idag tänkte jag ägna mig åt lite EKG tolkning (ni vet, en sådan avläsning av hjärtat, där sträckan blir helt jämn när man är död, ni har säkert sett det på film).
Nu i veckan är jag på avdelning och hoppas det blir en lite lugnare vecka än den förra. På den här nya kliniken jobbar jag nästan varannan helg och även kvällar och nätter. Det blir säkert lite bättre betalt med tanke på alla obekväma tider och man får dessutom kompledigt ganska så ofta. Det är soft. Jag har bokat en resa till London i slutet av Oktober, 4 nätter. Flyg är bokat och nu återstår bara hotell. Det ska bli himla kul. Och i slutet av den här månaden åker jag till GBG för att träffa vänner. Ser framemot det.
Nu får mamsen snart dyka upp för jag är hungrig och vi skulle äta frukost ihop.
Vi hörs!
 
Förra fredagen på väg til övningskörningen. Notera ny väska, designad av min kusin. hennes märke heter Bel & Jazz och allt är i italienskt skinn. Hon har bl a designat den lilla rosa necessären för Blondinbella.
 
Liten ostbricka i fredags. Kvittengele och 4 sorters ostar. Inget blir ostarna i Frankrike men man får försöka!
 
Sådant man hinner med på en ledig helg, har äntligen köpt Seche Vite, ett överlack alla har skrivit om
 

Höst

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Ännu en dag på akuten. Det är 2 pass kvar den här veckan och jag är redan ganska trött. Efter jobbet blev det en skön promenad på en stor och väldigt fin kyrkogård här i karlstad. Den är verkligen huge. Och nu på kvällen har det blivit soppa, höstens första faktiskt. Det får bli en tidig kväll i säng, ännu en dag full med patienter imorgon. Vi hörs! 
 
 
Doktor på akuten den här veckan
 
Höstens första soppa, röda linser. Mums! 

Fortsättningen på semesterbilder Sverige

Kategori: Allmänt

Hej igen!
Min dator fuckar med mig så jag får fortsätta förra inlägget här. Det kommer alltså fler bilder här från de dagar jag hade semester och var hemma i Sverige.
 
På lunchdejt med fina Anna i inre hamn, några dagar innan hon födde
 
På väg i bilen mot Sälen
 
 Sälen, fin natur
 
 Pannkakor i Sälen
 
 På bankett i Sälen
 
 Ny bikini köpt i sälen innan spabesök, hade såklart glömt min hemma, sött vad?
 

Tjabba Tjena!

Kategori: Allmänt

Hej på er!
Jag har inte hunnit blogga så mycket, jobb ni vet.
Denna veckan är jag på akuten. Det är spännande och tiden går fort men man blir trött. Det är inte tal om att ta fler raster än lunchen och det är verkligen full rulle. Jag har idag upptäckt min första hjärninfarkt (stroke) och även djupa ventrombos, alltså propp i venen i benet. Man lär sig något nytt helatiden.
Jag är allt som allt så nöjd med mitt jobb. Läkaryrket rocks!
Annars händer inte mycket, jag övningskör 2 gånger i veckan med en skola, det är kul.
Jag tänkte lägga upp några bilder från de semesterdagar jag faktiskt var i Sverige och gjorde något skojigt.
Ja ni, vi hörs då!
Kram
 
Härligt varm dag, på väg till Alsters herrgård, glöm inte hjälmen när ni cyklar, saves your brain!
 
På Alsters herrgård, Gustav Frödings gamla hem
 
 Food på Alster
 
 Vår värmlandska nationalskald Fröding
 
Alster
 
 I inre hamn Karlstad för att äta lunch
 
 
 
 
 
 

Ett par bilder

Kategori: Allmänt

Hej!
Ville bara lägga upp ett par bilder som jag älskar från Monaco.
 
Det här är i särklass den bästa bilden på mig från semestern, i Monaco utanför ett stråk med lyxbutiker
 
 Busig tjej i Monacco, casinot i bakgrunden, man känner sig lätt lyxig när man är där

Två filmer

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag har sett 2 filmer i helgen.
Run all night med Neeson, Harris och den svenske skådisen Joel Kinnaman. Det är en äkta actionfilm, många skjutningar, många slagsmålscener osv. Jag gillar Neeson och den här filmen är värd att se om du också gör det. Joel Kinnaman är också riktigt duktig, kul när svenska skådisar lyckas i Hollywood. Filmen har också en psykologisk twist om relationen pappa-son, om att bry sig om sitt barn även om man annars totalt fuckat upp sitt liv.
Nästa film var den som jag tyckte bäst om. 100 steg från Bombay till Paris heter den, en riktigt mysig film. Den handlar om en indisk familj som flyttar till Frankrike och Provence. Det är en restaurangfamilj och de bestämmer sig för att öppna en restaurang i den illa franska byn de hamnat i. Problemet är bara att det 30 meter bort finns en riktigt klassisk fransk restaurang med en stjärna i Michelinguiden. Ägarinnan där som är en järnlady uppskattar förstås inte sina nya grannar. Den filmen kan jag verkligen rekommendera, måbra-film.
Det var min filmhelg det. Hinner jag så skriver jag mer ikväll, sitter just nu och läser om hjärt och kärlsjukdomar, kul vad?
Vi hörs!
 
En riktig actionfilm med bra skådisar, får 6/10 av mig
 
En film som jag verkligen kan rekommendera , måbra-film som jag ger 7/10

Vardag och trötthet

Kategori: Allmänt

Hej!
Det tar verkligen bara ett par dagar att landa mitt i vardagen och sömnbristen efter semestern. Jag hade en bra första dag på jobbet igår och idag hade vi mest korta föreläsningar och information om den nya kliniken som jag är på nu, medicinkliniken. Jag inser att jag har massa att lära och just vissa grejer som EKG tolkning är jag asdålig på så det kommer behövas lite pluggtimmar framöver, något som man inte har inkluderat i arbetet utan man får läsa på hemma.
Hösten känns som ett faktum och idag är ju faktiskt första höstdagen på riktigt, 1:a september. Det innebär både nystart men också många måsten känner jag, jobb, matlådor, träning osv.
Jag var och fikade och shoppade lite efter jobbet med en tjejkompis idag vilket var trevligt. Har inte lärt känna alltför många nya vänner här i Karlstad så det är kul att hitta på något.
Jag är astrött och ska ta en tidig kväll i sängen.
Sov gott och vi hörs!
P.s bilder får jag lägga up så snart jag hinner.